מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעת הנקה וחופש אחרי חל"ד+חל"תטל12/09/2012
אני עובדת באותו מקום העבודה שנתיים וחצי, במישרה מלאה
אני מעוניינת לצאת לחופשת לידה בת 26 שבועות.
לאחר 14 שבועות (בתום החלק של החל"ד), אני מעוניינת לנצל את ימי החופשה שנצברו לרשותי (משום שמדובר במשכורת של חודש שלם), ולאחר מכן אני מעוניינת להמשיך את חופשת הלידה (החלק של החל"ת) במשך הזמן שנותר לי להשלמת 26 שבועות.
שלמת השכר בעבודה טוענת שמדובר בבירוקרטיה מסובכת.
האם מבחינה חוקית, באם המעביד מסכים לבירוקרטיה הכרוכה בכך, הדבר מותר?
כמו כן, טוענת השלמת כי אם אבחר לצאת לחופשה של
26 שבועות ורק לאחר מכן, עם חזרתי בפועל לעבודה, לנצל את ימי החופשה במשך חודש שלם, אוכל לנצל את שעת ההנקה רק במשך 3 חודשים ולא 4.
האם כן הוא?
האם חוקית ניתן לנצל את ימי החופשה הצבורים, ולהישאר בבית, ולאחר מכן לחזור לארבעה חודשים של שעת הנקה, ולא לשלושה (כפי שטוענת השלמת)?
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה וחופש אחרי חל"ד+חל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/09/2012טל שלום,
אם המעביד מסכים - אין מניעה חוקית לכך.
לגבי שעת ההנקה - הצדק עם המעסיק, אלא אם תסכימו ביניכם אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצול ימי מחלה עד ללידהטל12/09/2012
שלום ותודה מראש עבור התשובה
אני נמצאת כעת בשבוע 33 להריון. הנהיגה לעבודה וחזרה וכן הישיבה בעבודה במשך תשע שעות מאוד קשים עבורי.
לזכותי עומדים כ-20 ימי מחלה.
אינני מעוניינת לנצל את חופשת הלידה בטרם אלד.
האם לפי החוק (בהינתן אישור מרופא כמובן), מותר לי לנצל את ימי המחלה עקב הקשיים שלי, בטרם אלד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצול ימי מחלה עד ללידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/09/2012טל שלום,
ככל שיש לך ימי מחלה צבורים, ואישור רפואי מרופא - התשובה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה שהופחתו בגלל טיפולי פוריואלונה10/09/2012
שלום רב
אני עובדת 7 שנים במקום עבודתיבמשרה מלאה
בגלל טיפולי פוריות והצורלך להגיע לאולטסאונד ובדיקות דם סבשעות הבוקר יוצא שאני לא מגיע בזמן לעבודה.
האם המעסיק יכול להפחית מדמי ההבראה שלי בגלל הגעתי מאוחר לעבודה
אני משלימה שעות עבודה)
בברכה אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה שהופחתו בגלל טיפולי פוריו - תגובה
עו``ד חן שטיין10/09/2012אלונה שלום,
איחורים לא ניתן לקזז מדמי ההבראה, אלא לכל היותר משכר העבודה, אך וודאי שלא אם השלמת שעות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לזכויות עתידיותאיילה09/09/2012
שלום רב. אני עובדת כ- 3 שנים באותו מקום עבודה. היום בישרה לי המעסיקה שלי שהיא מתכננת לסגור את העסק בהדרגה ושייקח כחצי שנה עד לסגירתו הסופית.
אני מתכננת להיכנס להריון. האם מגיעות לי זכויות כלשהן במקרה שאכנס להריון בחודשים הקרובים, טרם סגירת העסק למרות שהמעסיקה סיפרה לי על כוונותיה לסגור את העסק?
מניסיון של שני הריונות קודמים, הייתי בשמירת הריון כבר מחודש חמישי. האם במקרה שאזדקק לשמירת הריון אהיה זכאית? ומה בנוגע לחופשת לידה?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לזכויות עתידיות - תגובה
עו``ד חן שטיין10/09/2012איילה שלום,
ככל שמדובר בסגירת העסק, הרי שזו עילה חזקה מבחינת המעסיקה לקבל היתר לפיטורים, בייחוד שהכוונה על כך קדמה להריון.
אם כבר תהיי בשמירת הריון - לסגירת העסק עקרונית לא תהיה השפעה עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלןם שעות בדיקות היריוןיוליה09/09/2012
היי!רציתי לדעת-אני אמורה לעשות היפוך של העובר דבר המצריך חצי יום לפחןת של אישפוז בבית החולים ואיבוד יום עבודה שלם. האם אני יכולה להגיש אישור זה בתור דרישת תשלום עבור בדיקות היריון,?אני עובדת משרה מלאה כל השבוע ומגיע לי עד 40 שעות תשלןם עבור בדיקות.האם סוג זה של פרוצדורה נכנס להגדרת של בדיקות היריון ואם לא אז מה אני אצתרך להגיש בתור אישור מחלה שגם כך הם לא משלמים יום אחד?מה אפשר לעשות כדי לא לאבד שכר עבור יום זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלןם שעות בדיקות היריון - תגובה
עו``ד חן שטיין10/09/2012יוליה שלום,
החוק לא מתייחס ספציפית לכל דבר ועניין.
מחד - זוהי אינה בדיקה, אלא הליך רפואי. מנגד - ייתכן ואם תציגי זאת למעסיק כעובדה מוגמרת כי מדובר בבדיקה כביכול, הוא יקבל זאת.
אם זה לא יאושר לך כשעות בדיקה, הרי שדין העדרות זו כדין מחלה, ועל היום הראשון, כפי שאת ודאי יודעת, אין תשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןצליל09/09/2012
אני נמצאת בשבוע 30 להריוני,(חודש שביעי)אני עובדת בסיעוד, עם קשישים בחברה מסויימת כבר חצי שנה בשניה כמעט חודשיים, ששם כל פעם שאני עובדת או מחליפה מישהי הקשישה מצלצלת לחברה ואומרת שלא מתאים לה בחורה בהריון בגלל סיכונים וכו, כרגע משתכרת רק מקשישה אחת שזה 9.75לשבוע, לחודש זה כלום, האם בחברה השניה מותר להם ככה לא למצא לי עבודה הם מסבירים שימצאו לי החלפות, (חוששת מחופשת הלידה שלא יצא לי כלום במהלך השהייה שלי כי נותנים לפי 3משכורות אחרונות, מה אני עושה?)בתודה יום טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין10/09/2012צליל שלום,
על המעסיק לשמור על אותה מתכונת העסקה שהיתה לך עד כה, ועקרונית חל איסור לפגוע בך באופן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים בעצמם?
צליל10/09/2012תודה לךעורך דין, חן שטיין, אז בעיקרון איך אני פונה ומסבירה שזה לא בסדר מה שקורה כאן?שהם צריכים לשמור על מסגרת העבודה כמו שהיתה?פשוט קל יותר?איך אני מביאה אותה להבין שזה לא בסדר מה שקורה כאן,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה אחרי חופשת לידהטלי04/09/2012
שלום רב, אני בת 30 ועובדת בלי הפסקה מגיל 18, אני סיימתי חופשת לידה ועכשיו חותמת אבטלה, בינתיים לא קיבלתי שום תשלום.
יש לי שאלה:
מה תקופת האבטלה שמגיעה לי בגיל 30?
האם יש לי זכות להגיד "לא" להצעת עבודה? מכיוון שאין לי עזרה ואין עם מי להשאיר את הילד?
האם יש חוק שאומר שמגיע תשלום לאמהות לתינוקות עד גיל 9 חודשים, לאמהות שאין להם עם מי להשאיר את הילד?
אני לא הבנתי למה לא משלמים בגיל 5 חתימות ראשונות ולאן זה נעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה אחרי חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין06/09/2012טלי שלום,
תקופת הזכאות לאבטלה הינה על בסיס נתונים אישיים (גיל, האם בן הזוג עובד, מספר התלויים, וכו) - זאת יש לברר מול המוסד לביטוח לאומי באופן פרטני.
לא ניתן לסרב לעבודה כי אין לך איפה להשאיר את הילד. מבחינת דמי אבטלה - את אמורה להיות פנויה לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשכר לאחר חזרה מחופשת לידהאורין03/09/2012
שלום. אני עובדת בחברה גדולה ומכובדת כבר 5 שנים. לאחר חזרתי מחל"ד החתימו אותי על חוזה משרה חדש שבו הבסיס נשאר אותו דבר אבל העמלה יורדת ב500 ש"ח.. עברו כרגע 5 חודשים מחזרתי לעבודה (חזרתי אחרי 5 חודשים) השאלה שלי אני יכולה לדרוש רטרו את הכסף? הם עכשיו לא מוכנים לשנות לי את השכר בטענה שזו המשרה שמתאימה לי בגלל שיש לי שעת הנקה אני לא יכולה לקבל משרה אחרת ולכן הבונוס בהתאם. הבעיה שגם לפני שיצאתי לחופשת לידה הועסקתי באותו תפקיד עם עמלה יותר גבוהה.. עכשיו הורידו לי ב500 ש"ח בטענה שזו העמלה שיש לתפקיד הנוכחי.. האם מותר להם?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשכר לאחר חזרה מחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין06/09/2012אורין שלום,
בעיקרון אסור היה לבצע לך הפחתה בתקופה של 60 ימים מיום שובך.
יחד עם זאת, ככל שהבעת הסכמה - יש לבחון את משמעותה בהקשר הדברים.
לאור הפחתה זו ייתכן אף שיש לך זכאות להתפטר עקב הרעת תנאים.
כל זאת יש לבחון לעומק במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתיבת קורות חיים לאחר שנה בביתלילך02/09/2012
שלום..
אני ילדתי לפי שנה ועזבתי את העבודה לצורך טיפול בתינוק
אני עכשיו רוצה להתחיל לחפש עבודה, רציתי לדעת האם בקורות חיים לכתוב שהייתי בבית וטיפלתי בתינוק או לא? ואם כן כיצד יש לכתוב את זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתיבת קורות חיים לאחר שנה בבית - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/09/2012לילך שלום,
הפורום הינו פורום משפטי והשאלה שהעלית אינה חלק מהנושים הרלוונטיים.
נסי להפנות שאלתך לפורום הרלוונטי בפורטל BEOK.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון? מתי תקף?צליל30/08/2012
שלום בת 38וחצי,שבוע 28,(כמעט חודש שביעי)עובדת עם קשישים, ודי קשה בכל מצב (כמעט בספונג'ה, בכלים שלפעמים מתארכים חצי שעה, בניקיון,(יש קשישה שדורשת עבודות פיזיות, כגון שואב של שטיחים ספות, והיא רואה שאני בהריון לחלק מהעבודות סירבתי אצלה לעשות, אבל אי אפשר כל פעם לומר את זה ואת זה לא עושה,) ועירבתי את החברה היום מחכה לצלצלו להסביר להם, הייתי כבר פעמיים בבית חולים חששתי לצירים מוניטור הראה שהעובר יושב למטה וגורם ללחצים, הרצועות נמתחות הסבירו לי, שאלתי היא האם אפשר להוציא שמירת הריון כי מה שאני עושה זה פיזי, לא ישיבהו ןטיול,, עם הקשיש, בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון? מתי תקף? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין02/09/2012צליל שלום,
עניין של שמירת הריון הוא רפואי, והסמכות להחליט אם להמליץ על כך או לא היא לרופא הנשים שלך.
עקרונית, שמירת הריון ניתנת ומאושרת רק כאשר נשקפת סכנה לאם או לעובר - מה שלא נראה כי מתקיים במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי חופשת לידה מביטוח לאומיאמא אמא29/08/2012
בס"ד
שלום וברכה,
לא מזמן ילדתי וטרם הגשתי מסמכים לקבלת חופשת לידה
העניין הוא כזה:
שיש לי תלושי עבודה אך דווקא בחודשים האחרונים לפני הלידה לא עבדתי כי הבן שלי היה חולה ואושפז בבית חולים לשבוע וחצי ועקב כך הסתיימה עבודתי בינואר (ביולי ילדתי)
אני עובדת משרד החינוך והמנהלת תיכון שפיטרה אותי בינואר טענה כי גם ככה הייתי "ממלאת מקום" למרות שמלכתחילה נכנסתי למלא מקום אך במשרה מלאה של מישהי שיצאה לחופשת לידה ממושכת- עבדתי שם כחודשיים ואז, עם אשפוזו של בני בבית החולים (שבוע וחצי אשפוז) פוטרתי. (*יש לציין כי גם אני הייתי בהריון סיכון גבוה עקב בעיה עם השחלה*)
בהיותי בהריון פניתי לביטוח לאומי והסברתי כי יש דווקא בחודשים האחרונים (3 שלפני הלידה, קרי- אפריל מאי ויוני) יש לי רק 2 תלושים והם נמוכים מאוד=
כך שהסך המצטבר שלהם הוא פחות מ4000 שח!!!!
הפקידה הסבירה לי שאני יוכולה לצרף לתביעה מכתב המפרט את מה שפירטתי פה ולצרף אישורים רפואיים של הבן ושלי ואז יכול להיות שיתחשבו וישלימו לי את החופשת לידה לסכום סביר
שאלתי היא כזו:
*האם זה נכון?
*מה עלי בדיוק לציין במכתב?
*מה סיכויי ועל איזו השלמה (מהו הסכום) מדובר?
*עוד הערה: חתמתי בלשכה- אך רק עבור מאי ויוני (כי רק אז גיליתי שאני יכולה לחתום) ולכן גם אם אדרוש אבטלה- עדיין יהיה חסר לי תלוש/אבטלה עבור חודש אפריל- שהוא אחד משלושת האחרונים שקדמו ללידה)
תודה רבה מראש ואשמח לסיוע (אני כבר מעל חצי שנה לא עובדת וגם ככה המצב לא קל...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי חופשת לידה מביטוח לאומי - תגובה
עו``ד חן שטיין30/08/2012שלום לך,
המקרה שלך פרטני מאוד, וניתן יהיה לבחון אותו רק בפגישת ייעוץ מסודרת. יחד עם זאת, נראה כי נכון יהיה ראשית לפעול על פי הנחיות הנציגה מהמוסד לביטוח לאומי, ורק אם תסורבי - לפעול משפטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה לאחר חופשת הלידהסיגל29/08/2012
שלום,
אני עובדת מזה למעלה מעשר שנים באותו מקום עבודה. כעת ילדתי ואני נמצאת כחודשיים בחופשת הלידה, עדיין אני די מתלבטת האם לחזור לאותה עבודה או לעזוב ולקבל את הפיצויים. במקביל אני מחפשת ומתעניינת במקום עבודה אחר לעתיד.
שאלתי היא:
האם אני יכולה לעבוד במקום עבודה חדש במהלך חופשת הלידה (לאחר 6 חודשים) ולבדוק אם מקום העבודה החדש מתאים לי, ובמקביל עדיין לא להודיע למקום העבודה הקבוע שלי האם אחזור או לא?
תודה מראש, סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה לאחר חופשת הלידה - תגובה
עו``ד חן שטיין30/08/2012סיגל שלום,
בסיטואציה שכזו את מסתכנת מאוד. מקום העבודה שלך יכול לטעון, ובצדק, כי התפטרת על דרך של נטישת מקום העבודה. החופשה בה את נמצאת היא חופשת לידה, ולא לצורך חיפוש מקום עבודה חדש. את עלולה להחשב כמי שנהגה בחוסר תום לב ולהפסיד מכל הכיוונים (גם את פיצויי הפיטורים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין במהלך הריוןנילי22/08/2012
שלום רב,
אני בהריון והודעתי על כך למקום העבודה לפני כחודש.
אני עובדת 7 חודשים במקום עבודתי. אני מועסקת על בסיס חוזה שנתי (מה-1 לינואר ועד ל-31 לדצמבר) - כך מועסק כל עובד חדש שנקלט בחברה.
לקראת תחילת העבודה ביקשתי לדחות במעט את תחילת העבודה על-מנת שאוכל לסיים חובות לימודים לתואר השני.
על-כן התחלתי עבודה בשבוע האחרון של חודש ינואר והחוזה הוא למשך זמן של קצת פחות משנה.
הודיעו לי לפני שבועיים שאני אפוטר, כלומר לא יחודש החוזה שלי בסוף דצמבר. המעסיק ידע כאמור שאני בהריון.
האם אפשר לפטר אותי? אם אפוטר אני מפסידה סכום כסף גדול - עוד 60 ימי העסקה לאחר חופשת הלידה, פיצויי פיטורין, דמי הבראה
מאוד קשה לי להמשיך לבוא לעבודה במקום שאני יודעת שאין לי בו עתיד מקצועי, אך מצד שני אני אין לי טעם לחפש עבודה חדשה כעת, כי למרות שזה לא חוקי, זה די ברור לי שיעדיפו לא להעסיק אותי כשיראו את בטן ההיריון שלי.
אשמח מאוד לייעוץ ועזרה
תודה מראש
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין במהלך הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין23/08/2012נילי שלום,
היות ואת עובדת בהתאם לחוזה לתקופה קצובה, הרי שהמקרה מורכב יותר, ותוכלי לקבל תשובה מעמיקה יותר במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויותדנה20/08/2012
שלום וברכה,
יש לי מספר שאלות :
1. ילדתי ב2/8/2012
ביום ה-1/8/2012 עבדתי כרגיל - האם מגיע לי תשלום עבור יום זה ?
2. במשרד ביטוח בו אני עובדת 3 שנים נהוג לתת 400 ש"ח תלושי חג
לראש השנה. אני נמצאת בחופשת לידה - האם מגיעים לי תלושי חג ?
3.מה קורה עם ימי החופש בזמן חופשת הלידה -
האם אני ממשיכה לצבור ימי חופש בזמן חופשת הלידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות - תגובה
עו``ד חן שטיין21/08/2012דנה שלום,
1. כן.
2. מתנה לחג - עקרונית אין חובה בחוק לתת מתנה לעובדים, והדבר ניתן מתוקף הסכם עבודה אישי או נוהג במקום העבודה.
יחד עם זאת, בחופשת הלידה הינה עובדת לכל דבר ועניין, גם זכויותייך לותק ממשיכות להיצבר, ומשכך, על פניו אינני רואה סיבה מדוע אינך זכאית למתנה, ככל יתר העובדים, אם כי אין חוק הקובע זאת.
3. התשובה לשאלתך בעניין ימי החופשה בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות חצי שנה לאחר לידהאודליה20/08/2012
שלום,
אני חמישה וחצי חודשים לאחר לידה, במהלך חופשת לידה שהארכתי.
החלטתי להפסיק את העבודה ולהתפטר.
האם אקבל (לפי חוק) פיצויי פיטורין שמגיעים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות חצי שנה לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין21/08/2012אודליה שלום,
עקרונית, ככל שתתפטרי לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מהלידה, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)