פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - המשך עבודה בהריון
    מונה
    31/10/2012

שלום
    אני עובדת דרך חברת כח אדם כ 11חודשים כבר. החברה שאני עובדת בה היא חברה גדולה שלקחה אותי לפרוייקט זמני שסיום הפרוייקט נדחה כבר פעמיים. כמו כן סיום העסקתי נדחה בהתאם . כרגע החוזה איתם נדחה עד לסוף נובמבר. מאוד מרוצים ממני בחברה ומחפשים לי משרה חדשה בתום הפרוייקט הנוכחי.
    גיליתי אתמול שאני בהריון ורציתי לדעת מה הסטאטוס שלי .במידה והחברה בה אני עובדת לא מוצאת לי פרוייקט חדש או לא מושכת אותי אליה ,האם החברה בה אני עובדת חייבת להעסיק אותי ? האם יכולים לפטר אותי מחברת כח האדם? או שהם חייבים להעסיק אותי אפילו שהפרוייקט מסתיים בקרוב ?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - המשך עבודה בהריון

הוספת תגובה

• שאלה - המשך עבודה בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    01/11/2012

מונה שלום,
    יש לבדוק לגבייך את העניין של חוזה לתקופה קצובה והשלכותיו.
    מכל מקום, נראה כי כדאי לך להזדרז וליידע על ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מונה
    04/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד חן שטיין
    04/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום משרה בהריון
    נופר
    31/10/2012

שלום,
    אני עובדת כשכירה מזה 7 חודשים במשרד קטן (רק אני והבוס שלי) במשרה מלאה.
    נאמר לי עכשיו שלאור מצבו הלא טוב של העסק, בכוונת המעסיק שלי לצמצם את היקף המשרה שלי ל 3 ימים ואת המשכורת כפועל יוצא.

אודה לחוות דעתך בעניין.

נופר

לקביעת תור
    סגירה
    צמצום משרה בהריון

הוספת תגובה

• צמצום משרה בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    01/11/2012

נופר שלום,
    אם את בהריון, הרי שעל המעסיק לקבל היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת, טרם ביצוע כל הרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות גננת בהריון
    רוית
    31/10/2012

שלום רב,

אני בתחילת ההריון שלי, וטרם הודעתי למעסיק, למרות שהבטן מתחילה לצאת.
    יש לי בדיקות דם שאני חייבת לעבור ועוד מיני בדיקות של תחילת הריון .
    הייתי רוצה לדעת מה הזכויות שלי כגננת שעובדת 5 ימים בשבוע :
    4 ימים עד 13:00 ( משרת גננת )
    יום אחד חופשי
    ויום אחד עד 16:30
    כמה שעות העדרות מגיעות לי ? האם כדאי להודיע עתה למעסיק על מנת שאוכל לצאת לבדיקות בראש שקט ?
    מה קורה במידה ויש לי ימי מחלה ? האם המעסיק יכול לדרוש מימני להגיע בגלל האחריות שיש לי על הגן ?
    אשמח לתשובות בהקדם, אני ממש מתלבטת....

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות גננת בהריון

הוספת תגובה

• זכויות גננת בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    01/11/2012

שלום לך,
    לעניין שעות הבדיקה:
    עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.
    את לא עובדת שבוע עבודה מלא, לפי מה שתיארת.
    על ההריון כדאי להודיע, זה מקנה לך הגנה (בתנאי שיש לך מעל 6 חודשי ותק).
    בימי מחלה זכותך להעדר ולא ניתן לחייב אותך להגיע לעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי דמי מחלה
    ענת
    28/10/2012

אם עבדתי דרך הכח אדם וניצלתי שבוע ימים מזה אומר כמה בערך נישאר לי איך מחשבים???
    ואם אני עוברת למגה האם זה אותו דבר זאת אומרת מה שניצלתי לא יצטבר לי שוב???איך זה הולךךך??תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי דמי מחלה

הוספת תגובה

• לגבי דמי מחלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2012

החישוב הוא 1.5 ימים לחודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם אשמח לתשובות מכולכם
    ענת
    28/10/2012

הי בת 33עובדת ברשת מזון 4חודשיים דרך כח אדם נאמר לי היום שהם מעבירים אותי להיות עובדת מגה
    אני כרגע בטיפולי פוריות עוד שבוע צריכה לקבל תשובה בתקוה שאני בהריון מה קורה לפי חוק
    הרי הותק לא נשאר אני כאילו מתחילה מהחודש הראשון לא???
    במידה ואני יעבוד 9חודשיים עד ללידה האם מגיע לי דמי לידה 3וחצי חודשיים רגיל??
    האם יכולים לפטר אותי????תודה

הוספת תגובה

• שלום לכם אשמח לתשובות מכולכם - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2012

ענת שלום,
    עקרונית - הותק נשמר.
    בנוסף, היות ומדובר בטיפולי פוריות שנעדרת לצרכם - אין צורך בותק, אלא ההגנה היא מיידית.
    דמי לידה - דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא שעת הנקה
    רחלי
    27/10/2012

שלום רב,

ילדתי ב-28/7/12 ואני חוזרת לעבודה בתאריך 26/12/12 האם מרגע החזרה ועד 4 חודשים מגיעה לי שעת הנקה, משמע עד 26/04?

שאלה נוספת האם כתבה זו נכונה? "נשים שילדו בקיץ זכאיות לדמי לידה נוספים" במידה וכן למי פונים למקום העבודה/ביטוח לאומי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא שעת הנקה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא שעת הנקה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2012

רחלי שלום,
    שעת ההנקה הינה מתום חופשת הלידה (שהיא מקסימום 26 שבועות), למשך 4 חודשים.
    אין הבדל בין נשים שילדו בקיץ לנשים שילדו בחורף מבחינת דמי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -שעת הנקה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2012

על פניו מדובר בטעות, שכן אותה תוספת תהווה בסיס להשלמה גם למי שילדה בחורף.
    עובדת שכירה או עובד שכיר שקיבלו דמי לידה, גמלה לשמירת היריון , דמי אימוץ או דמי אומנה מהביטוח הלאומי, עשויים להיות זכאים לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלו במקרים האלה:

* לאחר תשלום הקצבה מהביטוח הלאומי, שילם להם המעסיק תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, ביגוד, בונוס) המתייחס גם לתקופה שלפיה חושבה הקצבה, וסכום התשלום הנוסף עולה על רבע השכר החודשי הרגיל שלהם.

* המעסיק שילם להם הפרשי שכר עבור תקופת עבודתם שקדמה לתשלום הקצבה מהביטוח הלאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה שניגמרו...
    בר
    27/10/2012

שלום אשמח לקבל תשובה למצוקתי...
    אני נימצאת בשבוע 34 להריון שלישי שמתחילתו היה לא קל רצוף בבדיקות ואישפוז .
    עברתי דימומים חוזרים דיקור מי שפיר וכאבי תופת בצד ימין מתחת לחזה ובירורים מקיפים לאבנים בכליות ועוד...
    לפני שבוע גילו אצלי סוכרת הריון שהגיע מאוחר [גם בהריון השני היה לי..]לשאלתי
    אני עברתי טיפולי פוריות IVF לפני שניכנסתי להריון דבר שהצריך הפסד של המון ימי עבודה ושעות חוסר ועם הכניסה להריון גם נאלתי להשתמש בימי מחלה היום אני כ-שבוע לפני חודש 9 ומקווה ב"ה ללדת ומהר אבל מה יהיה עליי הימים האלה שאין לי מחלה עכשיו אחרי שבועיים של אישפוז מי ישלם לי את שכר שלי?ויותר מזה איני רוצה לפנות לשמירת הריון של ביטוח לאומי למרות המלצה של הרופא כי סכרת מאוזנת לא זכאית ואין לי 30 ימים רצופים של מחלה עד עכשיו ומה אם אלד בהתחלה אז....
    יש משהו בחוק שיכול לתמוך בי בתקופה זאת? אולי על חשבון ימים עתידיים?אני עובדת בגן ילדים והעבודה פיזית וקשה מאוד
    ושאלה אחרונה אישה בטיפולי פוריות זכאית ל-40 שעות נכון? זה יורד מהמכסה של המחלה שלי או על חשבון המעביד?וכך גם לגבי הדיקור מי שפיר?
    תודה רבה ואשמח לתשובה מהירה כי היום לאחר שיחרור מבי"הח אני בבית על חשבוני דבר שיפגע בדמי הלידה שלי נכון?[אני עובדת קבועה 9 שנים וללא כל בעיות בעבודה] תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה שניגמרו...

הוספת תגובה

• ימי מחלה שניגמרו... - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2012

בר שלום,
    ככל שאינך בשמירת הריון ואין לך ימי מחלה צבורים - הרי שאין גורם אשר ישלם לך על התקופה הזאת, אלא אם יש לך פוליסת ביטוח פרטית. יחד עם זאת, על מנת שהדבר לא ייפגע בדמי הלידה, עלייך לדווח על כך למוסד לביטוח לאומי (שהשכר ירד עקב ההריון, על מנת שלא יתחשבו בחודשים אלה).
    40 השעות הן לאישה בהריון, וזה לא יורד מימי המחלה, אלא על חשבון המעסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה
    ענבל
    25/10/2012

שלום, אני בשבוע 30 להריון, מתכוונת לצאת לחופשת לידה אולי שבוע לפניי הלידה רק בשביל ההכנות.
    אעבוד 17 חודשים במקום עבודה שלי שמזכה אותי בדמי לידה מלאים כשאני עובדת על בסיס של משכורת גלובלית+בונוסים. הבונוסים משולמים לפי מכירות מן הסתם ובחודשים האלו עד הלידה אלו דווקא חודשים עם פחות מכירות ולכן גם הבונוסים וגם השכר יותר נמוך. ממה שאני יודעת בכלל ביטוח לאומי לא מחשב בונוסים אלא רק את הברוטו של המשכורת הגלובלית. האם דמי הלידה שישולמו לי יהיו על בסיס הגלובלי בלבד או על בסיס גלובלי + בונוסים? ואם כן האם מותר לי לבקש שיסתכלו לא 3 חודשים אחורה אלא יותר ויעשו ממוצע על מנת שיראו שאני מרוויחה יותר במשך השנה (לפחות 5 חודשים של מכירות טובות וגם מן הסתם התשלום לביטוח לאומי יותר גבוה).
    בתודה מראש, ענבל.

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2012

ענבל שלום,
    עקרונית דמי הלידה הינם בחישוב 90 הימים האחרונים, ולא יותר מכך, ככל שההפחתה בשכר אינה תוצר של ההריון.
    בנוסף, יש פעמים שבונוסים כן נלקחים בחשבון - יש לבחון כל מקרה לגופו.
    הדבר הנכון ביותר יהיה להתקשר לביטוח לאומי ולבדוק זאת מולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה
    שירי
    24/10/2012

אני כרגע מתחילה שבוע 38. החל משבוע 36 הרופא שלח אותי למעקב בבית חולים בעקבות כך שהעובר קטן מאוד לגיל ההריון. נכון להיום אני בביקורת דו שבועית בבית חולים. הרופא נתן לי בפעם הראשונה חמישה ימי מחלה, לאחר מכן 8 ימי מחלה ואמר לי שמכיון שאני מוגדרת כהריון בסיכון אני לא צריכה לחזור לעבודה. כלומר במידה ולא אלד כשיסתיימו ימי המחלה ייתן לי ימי מחלה נוספים. האם זה נקרא שמירת הריון? מי אמור לשלם לי על הימים האלה? האם המעסיק או ביטוח לאומי? האם זה קשור למספר הימים? כלומר עד כמות מסוימת המעסיק משלם ומעבר לזה ביטוח לאומי? אשמח לקבל תשובה או מידע בעניין זה. תודה
    רוצה לציין שמבחינת צבירת ימי מחלה יש לי כ 50 ימים כך שאין בעיה מהבחינה הזו.

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• ימי מחלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2012

שירי שלום,
    באם ימי המחלה יעברו את 30 הימים שזהו תנאי הסף לשמירת הריון, תוכלי לבחור אם לממש ימי מחלה (אותם משלם המעסיק) או לקבל גמלת שמירת הריון (אותה משלם המוסד לביטוח לאומי) - לפי העדפתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על זכויות
    שלי
    23/10/2012

חזרתי לפני כחודש מחופשת לידה ואני שוב בהריון וכעת הודיעו לי על כך שמעבירים אותי לתפקיד אחר למספר חודשים, למרות שהבנתי כי זה הולך להיות קבוע ולא זמני. הבנתי כי התפקיד הוא סוג של עזרה אדמיניסטרטיבית,
    הודעתי כבר לפני חודש למעסיק שאני בהריון, האם אני חייבת להסכים לעבור לתפקיד החדש? האם זה לא הרעה בתנאים כי התפקיד המקורי שלי הוא לא עזרה אדמיניסטרטיבית?
    תודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על זכויות

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    24/10/2012

שלי שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
    במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
    לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת וקבלת דמי לידה
    נועה
    19/10/2012

שלום,
    בתאריך 18/1/12 ילדתי את ביתי הבכורה, יצאתי לחופשת לידה 3 חודשים+ חודשיים וחצי חל"ת.
    בתאריך 24/6/12חזרתי לעבודה במשרה מלאה.
    נכון להיום אני נמצאת בהריון שני, צפויה ללדת ב19/2/13 האם אני אקבל דמי לידה מלאים?

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת וקבלת דמי לידה

הוספת תגובה

• חל"ת וקבלת דמי לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/10/2012

נועה שלום,
    עקרונית אין סיבה שלא.
    להלן התנאים לקבלת דמי לידה:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטוריון בהריון
    denidenden
    18/10/2012

שלום רב,

אני בת 31, בהריון בשבוע 16.

עובדת כשנתיים בחברה. גוייסתי לחברה כדי לעבוד בתפקיד משרדי ספציפי מאוד ללא יציאה לפגישות שטח וזה אף מצויין בחוזה העבודה שלי.

לאחר כשנה וחצי בתפקיד, עקב שינוי צורך בחברה (ביטול תקן למשרה שלשמה גוייסתי) , המנכ"ל לא הציב בפני ברירה והודיע לי שאני עוברת לתחום של מכירות שטח והדגיש שזהו תפקיד זמני עד שיגוייס איש מכירות נוסף.

כעת אני מרגישה שקשה לי עם הנסיעות הארוכות, הבחילות ושאר מכאובי הריון. (הריון תקין מבחינה רפואית)

לפני כחודש אכן גוייס איש מכירות חדש.

מעוניינת לבקש מהמעסיק להעביר אותי לתפקיד שיווק עורפי במשרד, אך חוששת מפיטורין מסיבה זו.

מספר שאלות:

*האם מותר למעסיק לפטר אותי בזמן הריון עקב בקשתי לעבור לתפקיד אחר?

*במידה ואפוטר, האם כאישה בהריון אהיה זכאית רק ל-70% מגובה השכר שלי במידה ואהיה באבטלה בהריון?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    פיטוריון בהריון

הוספת תגובה

• פיטוריון בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/10/2012

שלום לך,
    מותר לך לבקש לעבור לתפקיד אחר. המעסיק רשאי להסכים או לסרב, אך אין הדבר יכול להוות עילת פיטורים מוצדקת.
    ממילא לא ניתן לפטר אותך ללא היתר מהממונה על חוק עבודת נשים.
    גובה דמי לידה לנשים בהריון זהה לדמי הלידה הכלליים, ואין שוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות נוספות במהלך הריון
    יעלי
    17/10/2012

שלום ותודה על הייעוץ

אני עובדת במשרה גלובלית כלומר השכר שלי קבוע ומורכב משכר בסיס ומתוספת שעות נוספות שהינה קבועה ולא משתנה בהתאם למספר השעות שעבדתי בפועל.
    במקום העבודה שלי עובדים בעיקרון תשע שעות בימי ראשון עד חמישי. מחוץ לשעות אלו ישנו תורן שזמין לענות לטלפונים ובמקרה הצ׳ורך להישאר בעבודה (בפועל יוצא לנו בערך פעם בשבוע להיות תורן ערב ופעם בחודש תורן סופ״ש).
    אני בחודש שביעי וכבר קשה לי לבצע את התורנות. למיטב ידיעתי נשים בהריון אמורות להסכים אקטיבית לעבוד שעות נוספות (מה שלא עשיתי...)
    האם עבודת תורנות כזו נחשבת לשעות נוספות? במידה ולא ארצה לבצע את התורנות האם ינכו משכרי את תוספת השעות הנוספות?

שוב תודה
    יעלי

לקביעת תור
    סגירה
    שעות נוספות במהלך הריון

הוספת תגובה

• שעות נוספות במהלך הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/10/2012

יעלי שלום,
    לגבי עבודה בשעות לילה או שעות נוספות, חל על המעסיק איסור לשבץ אותך בהן החל מחודש חמישי, אלא אם תבקשי אחרת.
    כמובן שאם אינך מבצעת שעות אלה, הרי שאינך זכאית לתשלום בגינן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    טל
    16/10/2012

שלום אני בהריון השני שלי, ההריון הראשון היה הריון בסיכון גבוה עקב סכרת שהתאזנתי בזכות דיאטה ומעקב. נולד לי ילד מקסים במשקל 4 ק"ג. כיום אני בהריוני השני בשבוע 29 ליפני כשבוע היו לי דימומים והגעתי למיון ושיחררו אותי באותו יום כי כל הבדיקות היו בסדר. מאותו יום אני עם סחרחורות,חולשה וכאבים בבטן התחתונה. כל ההריון אני סובלת מכאבי גב וכתף,יש לי היסטוריה של דלקות חוזרות בכתף שמאל. אני כבר עשרה ימים בבית בחופשת מחלה. רציתי לדעת אם יש סיכוי שאני מקבלת שמירת הריון. יש לי המלצה של הרופא נשים שלי. בנוסף לא ציינתי שאני עובדת בשיווק טלפוני,עבודה בסביבה מלחיצה ,עמידה ביעדים. קשה לי כבר לשבת בעבודה עקב הכאבים והלחצים. אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/10/2012

טל שלום,
    שאלתך הינה רפואית לחלוטין - רק רופא נשים הוא הגורם שבכוחו לקבוע זאת, פני אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזכות לדמי לידה
    שרה
    16/10/2012

אם שירתתי את המדינה כלומר שירות סדיר ומיד בתום השירות הספקתי לעבוד במשרד החינוך חודש וחצי ואז הייתה לי לידה מוקדמת בשל לידת תאומים. האם מגיע לי דמי לידה ????

לקביעת תור
    סגירה
    הזכות לדמי לידה

הוספת תגובה

• הזכות לדמי לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    22/10/2012

שרה שלום,
    עקרונית גם בשירות סדיר הופרש בגינך ביטוח לאומי, כך שמרבית הסיכויים שהתשובה חיובית, אולם עלייך לבדוק זאת באופן ספציפי מול המוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזכות לדמי לידה

שרה
    08/11/2012

בינתיים בדקו לי בארכיון ונאמר שלאשולם לי דמי לידה כי לא עבדתי 6 חודשים לפני הלידה. אבל טענתי שהייתי חיילת שנתיים. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזכות לדמי לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    08/11/2012

אין מה לעשות - זהו החוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

שרה
    14/11/2012

הרי גם אתם עניתם לי שמגיע לי כי בשירות סדיר משולם לביטוח לאומי מטעם הצבא. אז למה עכשיו התשובה שלכם נוגדת ואומרת אם לא שולם אז זה החוקואולי הפקידה טעתה ?????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה