מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חופש מחלה ולאחר מכן שמירת הריוןאלה02/07/2012
שלום רב,
רופא נשים מפנה אותי לשמירת הריון.
אני יודעת שאני זכאית לשמירה רק לאחר 30 יומים רצופים שאני לא עובדת.
האם 30 יום האלה אני נמצאת בחופשת מחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופש מחלה ולאחר מכן שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/07/2012אלה שלום,
עקרונית מדובר בשמירת הריון. אם היא לא תאושר, או שלא תגיעי ל 30 הימים שהינם תנאי סף מחייב, הרי שאז ניתן יהיה לממש ימי מחלה על ימים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אלה03/07/2012ליאת שלום רב ותודה על התגובה!
המעביד דורש ממני אישור מחלה לאותם 30 ימים.
האם זה יכול להוות בעיה מבחינת התשלום מביטוח לאומי?
כלומר, כשאני מגישה טפסים לביטוח לאומי, אני צריכה לרשום את יום האחרון לעבודה. איזה תאריך אני צריכה לרשום? תאריך בו יצאתי לשמירה, או תאריך שלאחר 30 ימים הראשונים?
תודה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/07/2012אלה שלום,
מוטב לא להגיש את ימי המחלה כי זה עלול להוות בעיה ולהתנגש עם שמירת ההריון.
רק אם השמירה לא תאושר - אז כדאי לממש ימי מחלה אלה.
מועד הפסקת העבודה - הוא המועד בו יצאת לשמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעות מרובות ושמירת הריוןדניאלה30/06/2012
שלום.
אני בשבוע 19 בהריון ראשון. אני עובדת בעיר רחוקה מעיר מגוריי. ההגעה לעבודה מחייבת אותי לנסוע בשלושה אוטובוסים לכל כיוון, במשך שעה וחצי עד שעתיים. עניין זה הופך את ימי העבודה שלי לארוכים ומייגעים, מבוקר עד ערב. יש לציין, שאני לקוית ראייה, ולכן אין ברשותי רישיון נהיגה, ולעולם לא יהיה. הדרך היחידה שלי לנסוע לעבודה היא באמצעות תחבורה ציבורית.
בימים אלה מזג האוויר חם מאוד, מה שמקשה עוד יותר על הנסיעות. כמות המים שאני יכולה לשתות תוך כדי הנסיעה מוגבלת מאוד, עקב התכיפות במתן שתן האופיינית לשלב זה, והיעדר שירותים במידת הצורך. אמש הגעתי למיון נשים, כשאני סובלת מכאבי בטן חזקים ולחץ דם נמוך. נאמר לי שעליי להקפיד לשתות יותר, ולהימנע ממאמץ יתר, וקיבלתי 4 ימי מנוחה.
רציתי לשאול בבקשה, האם תנאי עבודתי, המחייבים נסיעות ארוכות, הם סיבה מספקת לבקש שמירת הריון? עליי לציין, שמכסת ימי המחלה שלי עברה מזמן, עקב פציעה ממושכת בתחילת השנה, לכן ימי מחלה לא יעזרו לי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעות מרובות ושמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/07/2012דניאלה שלום,
שאלתך היא רפואית ולא משפטית, ומי שמוסמך לקבוע האם נדרשת שמירת הריון במצב המתואר על ידך הוא רופא הנשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה שקטה בשבוע 26איילת30/06/2012
עברתי לצערי הפלה-לידה שקטה בשבוע 26 להריון (לאחר סיום של 25 שבועות מלאים).
לא ברור לי מהאתר של בט"ל האם מגיעות לי הטבות לידה רגילות כולל חופשה?
האם מאחר ולא סיימתי 26 שבועות מלאים ומדובר סה"כ בהבדל של כשבוע לא מגיעות לי כלל הטבות???? שהרי מה ההבדל,אני חייבת מנוחה מותרת בחוק....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה שקטה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/07/2012דנה שלום,
אני משתתפת בצערך.
החוק קבע את קו הגבול הברור - 26 שבועות. גם אם אין הגיון או שוני מהותי אם מדובר ביום לכאן או לשם, הרי שקו הגבול חייב לעבור בנקודה מסויימת (בדיוק כמו המועד להוצאת רשיון, למשל).
על מנת להבין אם זה חל לגבייך, מוטב לפנות ישירות למוסד לביטוח לאומי לבירור העניין, ואם יהיו בעיות מולם - לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
הרבה הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולי חסרות שעתיים לסיום שבוע 26..
יהודית03/03/2013יש משהו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולי חסרות שעתיים לסיום שבוע 26.. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין03/03/2013לא ניתן להעריך מראש כיצד יתייחס בית הדין לסוגייה שכזו, על אף שיש כבר תקדים במקרה שכמה שעות הפרידו בין זכאות לאי זכאות (אם כי זה לא מחייב), ולכן ייתכן ושווה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויותעדן25/06/2012
שלום. כרגע אני נמצאת בטיפולים, אני עוברת הזרעות וכנראה עוד מעט אתחיל עם הפריות .
מה הזכויות שלי? כמה שעות בשבוע מותר לי להחסיר?האם משלמים לי על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות - תגובה
עו``ד חן שטיין26/06/2012עדן שלום,
שאלותייך כלליות מאוד.
תוכלי לראות באתר האינטרנט שלי הסבר מקיף לגבי הזכויות בטיפולי פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה לאחר לידהדניאלה24/06/2012
שלום רב,
התפטרתי מעבודתי לפני שלושה חודשים והתחלתי לחתום בלשכת העבודה על מנת לקבל דמי אבטלה.
במידה ולא תמצא לי עבודה מהו משך הזמן המקסימלי שאישה לאחר לידה זכאית לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין26/06/2012דניאלה שלום,
אין כלל שנכון לכולם - הדבר משתנה ותלוי בנתונים הספציפיים (גיל, מספר תלויים, האם בן הזוג מועסק, וכו) - משכך, מומלץ להתקשר ישירות למוסד לביטוח לאומי ולשאול שם באופן פרטני לגבי זכאותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלושי שכר שגויים ודמי לידהיולדת24/06/2012
שלום רב, תלושי השכר שלי שגויים ובעקבות כך אני עלולה לקבל דמי לידה נמוכים יותר וכן דמי אבטלה נמוכים יותר בהמשך. האם יש לי דרך להצהיר בפני הביטוח הלאומי על הכנסותיי בפועל עם אסמכתאות או לעשות משהו אחר מלבד לתבוע את המעביד שלי לתקן את התלושים? (הרי זה עלול לקחת זמן רב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלושי שכר שגויים ודמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין26/06/2012שלום לך,
הניסיון מלמד כי ההתעקשות מול המעסיק הרבה יותר פשוטה מאשר מול ביטוח לאומי...
אם המעסיק לא משתכנע מפניותייך, ייתכן שמכתב מעו"ד ישכנע אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי התפטרות וקיזוז ביטוח פנסיונייולדת24/06/2012
שלום רב, יש לי 2 שאלות: האחת- המעביד שלי החליט לאחר לידתי כי "לא קיזז לי את חלקי בביטוח הפנסיוני" (בניגוד למה שכתוב בתלוש וכן בניגוד לתגמולים שהופרשו לביטוח). האם מותר לו לקזז לי משכרי האחרון רטרואקטיבית??
שאלה שנייה: אני מתכוונת להתפטר לצורך טיפול בתינוק. האם אקבל פיצויים אוטומאטית או שאצטרך להוכיח למעביד כי אכן ההתפטרות היא לטובת הטיפול בתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי התפטרות וקיזוז ביטוח פנסיוני - תגובה
1. מדובר בנתון עובדתי חסר, אותו עלייך לבדוק מול הקופה עצמה. אם לא הופרש - ודאי שהמעסיק יכול לקזז ולהפריש. אם הופרש - ודאי שאין להפריש בכפל.
2. עלייך להצהיר כי ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד. אם המעסיק יסבור שאין הדבר נכון - יהיה עליו להוכיח אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לעבוד בשעות הערבלינה24/06/2012
אני בהריון בחודש רביעי, אמא לילד בן 2.5 ועובדת במשמרות בחנות. המשמרות הן בנות 5 שעות - מ14:30 עד 19:30. עד לא מזמן עבדתי בין שתיים לשלוש משמרות ערב בשבוע. לאחרונה העובדת השניה עזבה וביקשו ממני לעבוד יותר ערבים. הסכמתי ל 3 ערבים תוך כדי כך שאני מבהירה שאני מעדיפה לעבוד פחות משמרות ערב.
העובדת החדשה שהגיעה מראש לא יכולה לעבוד יותר ממשמרת ערב אחת, מה שמאלץ אותי לעבוד את שלושת משמרות הערב במלואן. אני לא מרגישה כל כך טוב בערבים, וקשה לי להיות בעבודה 3 ערבים בשבוע. הודעתי על כך לבוסית וביקשתי להוריד לי משמרת ערב אחת לטובת משמרת בוקר. כמו כן גם אמרתי שאני מוכנה לעשות משמרות בוקר יותר ארוכות. היא סירבה בתוקף והציעה לי להתפטר. אמרתי שאני לא מעוניינת להתפטר, אלא רק להחליף משמרת ערב אחת בבוקר אחד.
היא אמרה לי שאין מה לעשות והמשמרות הן כאלה ואםן זה לא מתאים - אני מוזמנת לעזוב - כמובן מיוזמתי. יש לי כמה שאלות:
1. האם היא חייבת לבוא לקראתי במקרה הזה?
2. האם מכתב מרופא הנשים יכול לעזור?
3. אם אני מסרבת לעבוד 3 משמרות בשבוע, היא בכל זאת משבצת אותי 3 פעמים בערב ואני לא מגיעה לאחת המשמרות - האם זה אומר שאני מתפטרת מיוזמתי ולא זכאית לפיצויים? כי זה מה שהיא אמרה לי.
4. האם היא בכלל יכולה לפטר אותי על סמך זה שאני לא מוכנה לעבוד בסידור הנוכחי?
תודה,
לינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לעבוד בשעות הערב - תגובה
מאחר ואין מדובר בעבודת לילה או בשעות נוספות, הרי שלא חל איסור על העסקתך במשמרות אלה.
אם יהיה בידך אישור מרופא נשים שאינך יכולה לעבוד בשעות אלה - לא ניתן יהיה לאלץ אותך לעשות כן, אולם באופן ברור הדבר גם יביא להפחתת שכר בגין אותן משמרות שלא תבצעי.
אי הגעה למשמרות באופן חד צדדי ללא אישור רפואי עלולה להוות התפטרות או עילה טובה לבקשת פיטורים לממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהאור23/06/2012
שלום רב!
אני עובדת במקום העבודה מעל לשנה. ילדתי בתחילת חודש פברואר, הארכתי את חופשת הלידה בחודש, ושלושה שבועות לאחר מכן הייתי בחופשת מחלה. אני צפויה לשוב מחר לעבודה.
רציתי לשאול ממתי מתחילים לחשב את הארבעה חודשים של השעת הנקה, ממחר או מהיום הראשון בו הייתי בחופשת מחלה.
לתשובתכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/06/2012אור שלום,
עקרונית זה נחשב מתום חופשת הלידה.
העובדה שהיית בתקופת מחלה אינה מאריכה את התקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בשתי מקומות והתפטרות רק מאחתלילית22/06/2012
שלום רב אני אישה בהריון עובדת בשתי מקומות עבודה בבוקר משרה מלאה עבודה משרדית ובערב (פעמיים שלוש בשבוע) עבודה בבית קפה עד חצות ואף יותר. העבודה בבית קפה היא משרה חלקית והיא דורשת 7-8 שעות עמידה על הרגליים וארוחות ערב לא מסודרות, בשל הריוני המתקדם(חודש שביעי) איני יכולה להמשיך לעבוד בשתי עבודות מאוד כואבות לי הרגליים והגב ואף יש לי כאבי בטן נוראיים בשל הלחץ המופעל עליי.האם יש לי איזה שהיא אפשרות לקבל את משכורת הבית קפה מביטוח לאומי ולהפסיק לעבוד בבית קפה אלא רק בעבודה המשרדית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בשתי מקומות והתפטרות רק מאחת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/06/2012לילית שלום,
את מתארת מצב של שמירת הריון חלקית - דבר שאינו מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי.
עקרונית נראה שביכולתך להימנע מעבודה בבית הקפה, שכן מדובר בשעות הלילה לפי התאור שלך, שעות אותן אינך מחוייבת לעבוד בהריון, אך לא תהיי זכאית לפיצוי או השלמה על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחייב לומר למעסיק על ההריון?צליל19/06/2012
שלום אני בשבוע 18+ועובדת מספר חודשים בחברת סיעוד, הם לא יודעים שאני בהריון, האם צריך ליידע אותם? יש להם זכות לפטר(אני עובדת שם 3חודשים)מה הזכויות שלי בתודה מראש,(יש לי ילד בן שנתיים ובהריון הראשון עבדתי די שנים אז שם ישר אמרתי והיה בסדר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה, תודה
צליל21/06/2012היי מישהו נמצא כאן? קורא את השאלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחייב לומר למעסיק על ההריון? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/06/2012צליל שלום,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהדנית17/06/2012
היי
ילדתי ב 26.4 ומאז אני בחופשת לידה, ברצוני להתפטר ממקום עבודתי , שאלותיי:
---האם צריך לתת למקום העבודה הודעה מוקדמת של חודש ימים ? כפי שרשום בהסכם העבודה ביננו.
---נצברו לי ימי חופשה , על מנת לקבלם האם עליי להתפטר בתום 14 שבועות או שניתן לדחות את הפיטורין לתקופת החל"ת ? האם המעביד יכול לבקש ממני לנצל את ימי החופשה שלי בחל"ת על מנת שלא יצטרך לשלם לי עבורם?
----בונוסים שמגיעים לי בספטמבר האם אוכל לקבלם כבר בפיטורין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/06/2012דנית שלום,
1. כן. תוכלי לחפוף חודש זה עם חופשת הלידה.
2. לא. את ימי החופשה יהיה על המעסיק לפדות לך בכסף בתום תקופת העבודה, בהתאם לקבוע בחוק.
3. לגבי הבונוסים - עקרונית אין עילה להקדימם, ויש לבחון בכלל את זכאותך להם אם תתפטרי לפני המועד הקבוע לקבלתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה ולידהשרון17/06/2012
שלום ,
אני עובדת מזה שנתיים במקום עבודה שנסגר.
כיום אני בחודש השביעי אמורה ללדת בעוד כשלושה חודשים .
רציתי לברר לגבי זכאות לדמי לידה ודמי אבטלה .
1. במידה ויש לי רצף של שנתיים במקום העבודה ואני לא עובדת כ- 3 חודשים עד הלידה . האם אני זכאית לדמי לידה מלאים , לפי מה יחושבו ?
2. מתי אני צריכה לחתום בלשכה ע"מ לקבל דמי אבטלה . ביום הפיטורים או אחרי הלידה . אני רוצה לקבל את דמי האבטלה לאחר הלידה ולא לפני כי כעת יש לי את כספי הפיצויים שאני מקבלת .
תודה,
דיקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה ולידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/06/2012דיקלה שלום,
המקרה שלך ייחודי, ויש לבחון את השאלות בהתאם לנתוני ההעסקה הספציפיים. זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי עבודות במקביל - תוספתנועה14/06/2012
בהמשך לשאלה הקודמת - האם יש דרך שבה אוכל להמשיך לקבל שכר עד לחופשת הלידה על שיעורי הספורט שאני לא מלמדת בגלל שהם קשים לי מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי עבודות במקביל - תוספת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/06/2012לא, אלא אם תצאי לשמירת הריון מלאה, ואז תקבלי במקום שכר - גמלת שמירת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי עבודות במקבילנועה14/06/2012
שלום,
אני עובדת במשרה מלאה בעבודה משרדית ובנוסף מספר שעות מצומצם בשבוע בהדרכת שיעורי ספורט. אני בחודש ששי וחלק משיעורי הספורט הפכים להיות קשים לי מידי ואני שוקלת להפסיק עם חלק מהם (לא בהכרח עם כולם בינתיים). האם יש דרך שבה הדבר לא יפגע בדמי הלידה שלי? כלומר, האם ביטוח לאומי יכול לחשב את דמי הלידה על סמך החודשים עד עכשיו ביחס לשיעורי הספורט, וביחס לעבודה המשרדית (שאותה אני לא מבקשת לצמצם) על סמך החודשים הסמוכים ללידה? האם נדרש אישור רופא לכך שצמצום שעות הספורט נובע מההיריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי עבודות במקביל - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/06/2012לעניין החודשים המהווים בסיס החישוב - ככל ששלושת החודשים האחרונים אינם משקפים באמת את השכר עקב הפחתות זמניות נוכח מגבלות רפואיות, הרי שניתן לבקש לא להתחשב בהם אלא בחודשים הקודמים לכך, אך הדבר נתון לשיקול דעת המוסד לביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)