פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אחזור לאותו תפקיד אחרי חל"ד
    טל
    13/06/2012

האם חלה חובה על מקום העבודה להחזיר אותי למשך 60 יום לאותו התפקיד לאחר החזרה מחל"ד, גם אם אבחר לחזור אחרי 26 שבועות ולא אחרי 14 שבועות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם אחזור לאותו תפקיד אחרי חל"ד - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/06/2012

טל שלום,
    בהחלט.
    חובה על המעסיק להשיבך לעבודה לאותו התפקיד לפחות 60 ימים מיום שובך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל האם זה חל גם על חל"ד של 26 שבוע

טל
    14/06/2012

אבל האם חובה זו חלה עליו גם אם אחזור אחרי חל"ד של 26 שבועות? ולא רק אחרי חל"ד של 14 שבועות?

האם יש תקופה של חל"ד שבה המעסיק לא חייב להחזיר אותי לעבודה ל- 60 יום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל האם זה חל גם על חל"ד של 26 שבוע - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/06/2012

כפי שכתבתי - כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון בתחילת ספטמבר 2012
    הריונית
    13/06/2012

שלום רב!

אני מורה בהריון בחודשים מתקדמים,
    אני אמורה ללדת בתחילת אוקטובר בע"ה.

רופא הנשים הזהיר אותי כי יתכן שיהיה צורך להיות במעקב צמוד / שמירת הריון בתחילת ספטמבר.
    במידה ואצטרך להיות בשמירת הריון החל מ-26/8 (התאריך בו נפתחת שנה"ל תשע"ג) האם שנה זו לא תיחשב לי בוותק?
    בעקרון אני מתכננת להמשיך את חופשת הלידה עד מרץ לפחות....

האם כדאי /רצוי שאסחוב כמה ימים ראשונים של תחילת השנה כדי שאוכל בכל זאת לקבל וותק על שנה"ל תשע"ג??

בתודה מראש,

בברכה,

הריונית....

הוספת תגובה

• שמירת הריון בתחילת ספטמבר 2012 - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/06/2012

שלום לך,
    שמירת הריון באופן עקרוני נכללת בותק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים עקב חוסר מקום
    ליאור
    12/06/2012

שלום רב,
    הועסקתי במחלקה מסויימת בחברה במשך שנה ובמשך כל התקופה עברתי התעללות מצד המנהל בצורה של קללות צעקות השפלות וכו. לאחר שנכנסתי להריון הכל גבר יותר עד למצב שכבר לא יכולתי להגיע לעבודה והחלטתי להתלונן עליו בנציג תלונות העובדים אצלנו בחברה. עוד אנשים הלכו והתלוננו עליו אולם השאירו אותו כמנהל ואותי העבירו למקום אחר זמני שבו החלפתי מישהי שיצאה לחופשת הריון. כעת לאחר שעברה שנה אני חוזרת לעבודה אולם כבר הודיעו לי שאין לי מקום כי האישה שהחלפתי חזרה והם נותנים לי 90 יום עבודה ואז מפטרים אותי. כפי שאני רואה פה את חוסר הצדק שאני ספגתי התעללות מצד אחד המנהלים ואני זו שבסוף מאבדת את העבודה והוא נשאר. עלי לציין שיש ברשותי הקלטות שביצעתי עם הסלולרי של חלק מהצעקות/קללות/איומים. ברצוני לדעת אם יש פה עילה לתביעה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים עקב חוסר מקום

הוספת תגובה

• פיטורים עקב חוסר מקום - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/06/2012

שלום לך,
    העניין שאת מתארת מורכב.
    ניתן יהיה לבחון את הטענות לעומקן במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית וספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון חדש ועבודה חדשה
    אורטל
    10/06/2012

במידה ואני נכנסת לעבוד במקום עבודה חדש כשאני בשבוע 16. מה זה אומר לגבי הזכויות שלי? מה כדאי לעשות מבחינת החוק (האם כדאי לדווח על ההריון טרם הכניסה לעבודה או אחרי?)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון חדש ועבודה חדשה

הוספת תגובה

• הריון חדש ועבודה חדשה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/06/2012

אורטל שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות לאחר חזרה מחופשת לידה
    טל
    09/06/2012

שלום, אשמח להבהרה.
    אני בהריון יחידני שהושג בעזרת טיפולי פוריות מפרכים וארוכים, וב"ה אלד בתחילת נובמבר.
    בעבודה לא מרוצים מהתפקוד המקצועי שלי (ועל כן גם "מחפשים" אותי בקטנות), אך ההתייחסות שלי לעבודה היא רצינית, למרות התוצאות הבינוניות.

אני יודעת די בודאות שמחכים בכליון עיניים לרגע שבו אצא לחופשת לידה על מנת לפטר אותי כשאחזור.

שאלותיי הן:
    1. כאשר אחזור מחופשת הלידה, או במהלכה, אני מתכוונת להתחיל שוב בטיפולי פוריות. האם אהיה מוגנת עפ"י החוק מפני פיטורים?
    האם, כדי להיות מוגנת מפיטורים עפ"י החוק, טיפולי הפוריות צריכים להתחיל מתחילת השנה הקלנדרית (הינו- מינואר 2013)? או האם צריכים פשוט להיות 4 סבבי טיפולים בפרק זמן של שנה, ללא קשר למועד?

2. האם יש הגדרה מדוייקת בחוק מהם טיפולי פוריות? הטיפולים שעברתי על מנת להרות היו הפריות, אך האם גם הזרעות או כל פעילות שהיא שעוזרת לתהליך הטבעי, נחשבות לטיפולי פוריות?

3. האם משרד התמ"ת ייתן היתר לפיטורים אם המעסיק יטען שאני לא טובה מקצועית? שהרי ההתייחסות שלי לעבודה היא רצינית, אך התוצאות בינוניות/ בינוניות מינוס? מה נוטה להיות עמדת התמ"ת במקרה זה? הציון בהערכה השנתית שלי הוא נמוך מהממוצע של שאר העובדים בחברה.

4. הוצע לי לעבור לתפקיד שונה במהותו מהתפקיד הנוכחי, אך נאמר לי שלא בהכרח יהיה תקן בשנת 2013. האם ניתן לפטר עובדת בטיפולי פוריות שמגיעה לאחר חל"ד אם אין לה תקן?

בתודה מראש עבור תשובות

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות לאחר חזרה מחופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/06/2012

טל שלום,
    שאלך מורכבת וארוכה, אך אנסה להשיב.
    1. באופן עקרוני מתחילת טיפולי פוריות תהיי מוגנת שוב, כאשר ממילא לאחר חופשת לידה ישנה תקופה בת 60 ימים בה את מוגנת.
    2. לא זה ולא זה. על טיפול מקנה הגנה של 150 ימים קדימה.
    3. יש לבחון את המקרה שלך ספציפית.
    4. לא ניתן לדעת ללא בחינת המקרה לעומקו באופן ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין
    דליה
    07/06/2012

שלום רציתי לשאול בבקשה אני בחודש שישי להריון, אני עובדת קרוב לשנתיים אין לי פנסיה רק עכשיו התברר לי שזה חוק, אני לא חוזרת לעבוד אחרי הליד הגם מרצוני וגם מרצון הבוס שלי אז רציתי לדעת למה אני זכאית? ואם אין לי פנסיה האם בכל זאת מגיע לי פיצויי פיטורין

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/06/2012

דליה שלום,
    המעסיק מחוייב לשלם לך את מה שלא הפריש לפנסיה - לפי החוק.
    בנוסף, ככל שתתפטרי לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מהלידה, הרי שתהיי זכאית גם לפיצויי הפיטורים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה לבדיקות בהריון
    א.
    07/06/2012

שלום,
    אני בהריון שבוע 18 ומוגדרת כהריון בסיכון גבוה.
    עובדת במשרד 3 שנים, חמישה ימים בשבוע בין השעות 9:00-15:40.
    כל שבועיים יש לי בדיקות בתה"ש כך שיוצא שפעם בשבועיים אני מגיעה למשרד בסביבות השעה 11-12 (השעות מנוכות לי מ- 40 השעות המגיעות לי לבדיקות).
    מכיוון שהמעסיק שלי רוצה שתהיה מישהי מהבוקר במשרד, בימי הבדיקות מגיעה בבוקר מזכירת אחה"צ במקומי ואני מגיעה יותר מאוחר.
    כעת, המעסיק דורש ממני שאקח יום חופש בימי הבדיקות כי לא מתאים לו לשלם לשתינו.
    האם המעסיק יכול להכריח אותי לקחת ימי חופש ביום שיש לי בדיקות הריון?
    (אני במינוס ימים ואם אקח חופש זה ינוכה לי מהשכר).

אודה לתשובתך בהקדם.
    א.

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה לבדיקות בהריון

הוספת תגובה

• יציאה לבדיקות בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/06/2012

שלום לך,
    למעסיק אין זכות למנוע ממך לממש את זכותך לשעות הבדיקה, ועל פניו הוא אינו יכול לאלץ אותך ליטול ימי חופשה בימי בדיקות אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה לתמ"ת
    שרון
    05/06/2012

שלום ,
    אני עובדת בבק מזה שנתיים . עקב מיזוג בנקים הבנק לא מעוניין להמשיך להעסיק אותי לטענתו עקב המיזוג (למרות שרב העובדים כן ממשיכים בצורה זו או אחרת בין כקבועים או בין על חוזה זמני )הבנק הציע לי פרישה בהסכמה בתמורה לפיצוי מסוים שמבחינתי לא היה תואם לציפייה שלי ולהפסד העתידי שלי מהפסקת העבודה . הבנק הודיע לי שמכיוון שאינני מעונינית בפיצוי שהציעו יפנו לתמ"ת לצורך פיטוריי.
    יש ל מספר שאלות :
    1. מה הסיכוי שהתמ"ת יאשר לפטר אותי למרות שיש עובדים בתפקידי ובוותק שלי שממשיכים כזמניים בבנק?
    2. כמה זמן לוקח התהליך של אישור התמ"ת?
    3. במידה והתמ"ת מאשר את פיטוריי הוא יאשר פיטוריי לאחר הודעה מוקדמת ללא הפיצוי שהוצע לי לפניכן במידה והייתי פורשת בהסכמה ?

תודה,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    פנייה לתמ"ת

הוספת תגובה

• פנייה לתמ"ת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/06/2012

שרון שלום,
    ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.כמובן שטענות כגון המשך העסקת עובדים אחרים הינן משמעותיות, שכן זה מוכיח שניתן להשאיר אותך אם היו רוצים.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו, וכדאי לשקול לשכור שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים?
    keisi
    04/06/2012

שלום, אני בשבוע 32 וקיבלתי שמירת הריון, ידוע לי מתלושי משכורת שנצברו עד כה 60 ימי מחלה. ברגע שהודעתי למעסיק שאני הולכת לנצל אותם עקב שמירת הריון, המעסיק הודיע כי יש לי רק 25 ימים, כי ב 1.01.2012 התאפסו 60 יום שצברתי במשך 4 שנים ל30 ומתחילת השנה ניצלתי עוד וצברתי כל חודש עוד כך שבמאזן יש לי 25. האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים? ולמה בתלוש מופיע כרגיל 60? למי לפנות אם הם לא משתכנעים.

הוספת תגובה

• האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/06/2012

שלום לך,
    היות והצבירה המותרת לפי חוק הינה 90 ימים, נראה כי האיפוס של המעסיק אינו חוקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים?

keisi
    06/06/2012

תודה על התשובה.
    אבל מה עלי לעשות, המעסיק מתעקש על כך שאיפסו לכל העובדים בתחילת השנה ימי מחלה ושאני אתבע את ביטוח לאומי. אני לא רוצה לתבוע ביטוח לאמי, כי לא עומדת בקריטרונים שלהם,וכן מעוניינת לקחת ימי מחלה שלא היו אמורים התאפס. למי לפנות, אני עובדת בחברה ממשלתית בחו"ל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרתכם.
    אלכס
    04/06/2012

שלום, אני ובעלי מאד מיואשים ועצובים, ואיני יודעת עם אני פונה למקום הנכון וכיצד תוכלו לעזור לי, אבל אשמח על כל עצה שתהיה לכם או רעיון איפה כן יכולים לעזור לנו.

בעזרת השם התחלתי חודש שמיני להריון, ההיריון שלנו לא היה מתוכנן וזאת הייתה מכה, ולמרות כל הקשיים שהיו כרוכים בהחלטה שלנו, החלטנו להשאיר את ההיריון.
    בעלי בקרוב בן 20, עדיין חייל סדיר בצבא, באותה התקופה היה בבסיס אחד, וכשהעלה את הנושא בפני מפקדיו, נראה היה כאילו הם עושים הכל כדי למרר את תקופתנו זו שגם כך לא הייתה הכי טובה, הם היו מעכבים אותו ביציאות ומשאירים אותו לישון שבועות שלמים בבסיס, כל שטות קטנה שהם חיפשו ומצאו גררה ריתוקים. המפקד שלו אפילו לא טרח להסתיר את כעסו וניהל אתו שיחות על כך שאנחנו צעירים טיפשים שהולכים להרוס את חיינו ואת חיי הילדה.
    במשרד תנאי השירות בלבלו לנו את המוח, הבאנו אין סוף מסמכים וחיכינו במשך חודשים עד שקיבלנו העלאה במשכורת שלו, זה הרגיש כאילו הם חיפשו כל סיבה שלא לשלם לנו וגם כשכבר לא נותרו סיבות, הם משכו את האישור כחודשיים שאותם לא הסכימו להחזיר לנו רטרו-אקטיבית.
    לאחר חצי שנה של ריצות ממקום למקום הוא הצליח לעבור בסיס לתפקיד יומיות, וגם שם היה סיפור לא פחות מגעיל, במשרד תנאי השירות בבסיס החדש הם חיפשו תירוצים לא לתת לו את הזכויות שמגיעות לו ולמשוך את התשלומים כמה שיותר.
    המפקדים שלו כאן אמנם מתנהגים בפחות אכזריות אבל עדיין מראים עליונות מגעילה, הם משאירים אותו כמה לילות בשבוע בבסיס למרות שהוא ביומיות והתפקיד שלו בכלל לא עוזר בלילה (עובד מטבח שמסיים את העבודה בארוחת הערב בסביבות ארבע וחצי) וכשהוא מסביר להם שאני מחכה לו בבית, אישה בחודש שמיני שסובלת מכאבי גב מאד חזקים ולא מסוגלת לקום מהמיטה ולהכין לעצמה ארוחת בוקר, שלא בקשר טוב עם משפחתה ואין לה איפה להיות בלילות שהוא נשאר בבסיס, הם אומרים לו שגם להם יש נשים בבית והן מסתדרות לבד מצוין.
    זה מרגיש כאילו למפקדים האלה יש הרבה שנאה וכעס כלפי העולם, והם מנצלים את תפקידם כדי להוכיח ו"להעניש" אחרים על זה, לא מגיע לבעלי יחס שכזה, ובטח שלא מגיע לי להיות לבד בחודשיים אלה כשמצבי הבריאותי לא קל.
    לא מספיק לי ההורמונים וכל הלחץ שהיה בתחילת ההיריון כשמשפחתו לחצה עלי לעשות הפלה, עכשיו אנחנו צריכים לעבור את זה? אין לילה שעובר עלי בלי דמעות, אני לא מסוגלת ככה יותר.
    ניסינו לפנות לכל מיני מוקדים של צה"ל שאפשר "להתלונן" בהם, ואף אחד לא עוזר לנו. כבר נגמרו הרעיונות.
    בבקשה עזרו לנו.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרתכם.

הוספת תגובה

• בבקשה עזרתכם. - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/06/2012

שלום לך,
    אני בהחלט מצטער לשמוע על המצב, אבל פורום זה אינו עוסק בענייני צבא.
    עליכם לפנות לגורמים המוסמכים בצבא על מנת לנסות למצוא פתרון מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוטרתי לאחר שסיפרתי שאני בהריון
    הצב
    03/06/2012

התחלתי לעבוד במשרד חדש לפני כחודש, במהלכו גיליתי שאני בהריון. כשאר עברתי את שבוע 13 הגורלי סיפרתי למנהלת הישירה שלי על ההריון. יומיים לאחר מכן מנהלת המשרד קראה לי ואמרה שעקב בעיות כלכליות הם נאלצים לפטר אותי. המנהלת הישירה טוענת שמנהלת המשרד כלל לא ידעה על ההריון. האם הפיטורים חוקיים?

הוספת תגובה

• פוטרתי לאחר שסיפרתי שאני בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/06/2012

שלום לך,
    היות והפיטורים ארעו טרם מלאו לך שישה חודשי עבודה, הרי שחוק עבודת נשים וההגנה המוקנית בו אינם חלים עלייך.
    רק אם יהיו לך ראיות ברורות הקושרות את הפיטורים להריון, ייתכן ויהיה לך קייס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרי מס לנשים בהריון בסיכון
    מיכה
    03/06/2012

שלום רב,
    לפני כ-6 חודשים אשתי אובחנה בסטטוס של הריון בסיכון ומאז היא לא עובדת כי כך המליץ לה הרופא, במהלך התקופה הוצאנו לא מעט כספים לרופאים מומחים והשאלה היא האם אנחנו יכולים לקבל החזר מס על כל ההוצאות הכספיות ממס הכנסה? ראוי גם לציין שאשתי עובדת כשכירה ואין לה עסק עצמאי.

תודה לכל המגיבים

הוספת תגובה

• החזרי מס לנשים בהריון בסיכון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/06/2012

מיכה שלום,
    עקרונית לא, אולם מוטב לבדוק זאת מול רו"ח או יועץ מס שזהו תחום עיסוקם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה
    rot
    31/05/2012

שלום,
    האם בתקופת חופשת לידה יש לי אפשרות לעבוד מהבית דרך האינטרנט בחברה שמוציאה תלוש משכורות,,עבודה כ-5 שעות בחודש,
    מה חוק ביטוח לאומי אומר?
    האם תוכלו להסביר שוב את חוק דמי ההאבטלה אם לא חוזרים לעבודה אחרי 3 חודשי חופשת לידה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה

הוספת תגובה

• עבודה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    31/05/2012

שלום לך,
    התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאינך עובדת בתקופה זו.
    ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית, והמוסד לביטוח לאומי אף יהיה רשאי לשלול אותם במלואם - עלייך לקחת זאת בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה
    סיגל
    29/05/2012

שלום
    עובדת במקום עבודה קבוע מספר שנים, נמצאת בחודש התשיעי, ואוטוטו ללידה.
    אני די מבולבלת עם החוקים, וברצוני להבין בפשטות ע"פ החוק,
    כאשר אני יוצאת לחופשת הלידה, האם לאחר 3 חודשים שאהיה בחופשת לידה, חייבת אני להודיע למעסיק מתי אני חוזרת לעבודה בעתיד?... או שזה אמור להיות לאחר 6 חודשים?

או בכלל אינני חייבת להתחייב בהודעה למעסיק, וזה תלוי רק בי עם הודעה מוקדמת של חודש מראש? (שסה"כ מגיע לי עד 9 חודשים לחופשת לידה).

האם ההודעה אמורה להיות מנוסחת במכתב מסודר עם תאריך הייעד חזרה למעסיק?

אשמח להסבר, וגם לסדר לי את הראש כשאפעל בצורה חכמה לעתיד
    סיגל.

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• מקפיצה

סיגל
    31/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/06/2012

סיגל שלום,
    אם מלאה לך מעל שנת עבודה, הרי שחופשת הלידה שלך היא אוטומטית 26 שבועות (14 שבועות בתשלום, היתר חל"ת).
    יש לך זכות להודיע על קיצור חופשת הלידה (החלק של החל"ת) - זאת בהודעה מראש למעסיק.
    ככל שתבחרי להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויים - תוכלי לעשות זאת עד 9 חודשים מיום הלידה, במכתב התפטרות כתוב ומסודר כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה בהתפטרות אחרי חלד
    ליאורה
    28/05/2012

שלום, רציתי לדעת האם עלי לפנות לביטוח לאומי מיד עם התפטרות לאחר חלד או רק לאחר 90 יום. כמו כן האם עלי לגשת קודם לביטוח לאומי או קודם לחתום בלישכה
    תודה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה בהתפטרות אחרי חלד - תגובה

עו``ד חן שטיין
    29/05/2012

ליאורה שלום,
    מוטב לגשת מיידית עם סיום יחסי עובד מעביד ללשכת התעסוקה ולהתחיל לחתום, על מנת תשימנה תקופת ההמתנה בת 90 הימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה