מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת עבודה אחרי חופשת לידהמלכה14/08/2011
שלום לכולם
יש לי שאלה בעננין הפסקת עבודה
אני מורה מזה 12 שנים אני קבועה במשרתי כמורה
בנוסף להיותי מורה ועבדתי בשנה האחרונה כמדריכה לפי חוזה מעבר למשרתי
.שלחו לי ממשרד החינוך הודעה על הפסקת עבודתי לפי החוזה אני מפסיקה ב 31-8-2-11
ההודעה שלחו אלי ב 23-5-2011
וחזרתי לעבודה ב 20-5-2011 אחרי סיום חופשת הלידה
ברצוני לשאול
האם יש חוק שפוסל את הליך הפסקת העבודה ששלחו לי
תודה רבה לם מראש
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עבודה אחרי חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין14/08/2011מלכה שלום,
היות ואת מורה, ובעניינך חלות הוראות חוזר מנכ"ל, לרבות החוזר בעניין מועד הפסקת העבודה, כמו גם חוק עבודת נשים, ויש למצוא את השילוב הנכון בין הדברים.
מובן, שעניין זה ניתן לבחון לעומק במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות. האם לדווח למעסיק?אלונה13/08/2011
שלום,
לפני כמה חודשים התחלתי בטיפולי פוריות, זרע מתורם.
במקביל (פחות או יותר) התקבלתי לתפקיד מורה בבי"ס תיכון.
בראיון נשאלתי על מצבי המשפחתי אך לא הועלתה השאלה אם יש לי כוונה להביא ילדים לעולם.
האם אני אמורה לדווח למנהל או מי מטעמו על הטיפולים?
האם כאשר, בע"ה, אכנס להריון לא תהיינה לי כלל זכויות בשל חוסר ותק?
זו לי השנה הראשונה כמורה ובשנים הקודמות עבדתי כעצמאית.
תודה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות. האם לדווח למעסיק? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/08/2011אלונה שלום,
עקרונית, לא חלה עלייך חובת ידוע, אולם אי יידוע, עלול לפגוע קשות בהגנה הנתונה לך עך פי חוק כעובדת בטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך. הודעה למעסיק על טיפולי פוריות
אלונה14/08/2011את יכולה להסביר מה כוונתך שאי יידוע יפגע בזכויות שלי.
הרי את הטיפולים התחלתי עוד בטרם התקבלתי לעבודה החדשה, דהיינו עוד לפני שצברתי חצי שנה במקום,
על איזה זכויות מדובר? ומה יקנה לי יידוע המעסיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה. דחוףדנה13/08/2011
אני עובדת 39.5 שעות שבועיות רציתי לדעת אם אני זכית לשעת הנקה ?
ואם כן כמה זמן ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה. דחוף - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/08/2011דנה שלום,
עקרונית, שעת הנקה ניתנת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה, למי שעובדת משרה מלאה.
ככל שאינך עובדת משרה מלאה (כלומר: 186 שעות חודשיות), הרי שאין לך זכאות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה ללידה חמישיתהלית ברג12/08/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם בלידה חמישית החוק שונה בנוגע לזמן חופשת הלידה?
בברכה,
הלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה ללידה חמישית - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/08/2011הלית שלום,
אין שום הבדל במספר הלידה - חופשת הלידה לא משתנה, אלא אם מדובר בלידה מרובת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית תביעה לדמי אבטלהשרון11/08/2011
שלום. התפטרתי מעבודתי לאחר חופשת לידה והגשתי תביעה לב"ל לאחר 90 ימים. תביעתי נדחתה כיוון שחסרים לי 8 ימי עבודה בשנה וחצי האחרונים לעבודתי. הסיבה לדעתי נובעת מחוסר בחודש האחרון לעבודתי עקב מחלת בני התינוק (נעדרתי כמה ימים אך, לא ברצף) כמו כן ההתפטרות היתה ב- 24 לחודש ובב"ל החשיבו אותו כחודש מלא. כעת אני שוב בהריון ולא נראה לי שאמצע עבודה בקרוב במצבי, מה ניתן לעשות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית תביעה לדמי אבטלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/08/2011שרון שלום,
יש לבחון את משמעותם של אותם ימי מחלה, ומועד הפסקת העבודה המדוייק, לפי זה ניתן יהיה לדעת האם יש צדק במאבק מולם, או לא.
זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת, ולבחון את הדברים באופן ספציפי ומעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד סיום עבודה אחרי לידהנתן11/08/2011
יש לי עובדת שביקשה אחרי סיום חופשת הלידה שלה לסיים את עבודתה לצורך טיפול בילד.
הפיצויים וכל שאר הזכויות המגיעות לה שולמו לה כחוק.
כעת היא פנתה אליי כמעסיק וביקשה שאנפיק לה את כל הטפסים הרלוונטיים לצורך תביעת דמי אבטלה (161 + 161א') השאלה היא מה מועד סיום העבודה אותו אני צריך לציין בטופס, האם מועד הלידה נחשב מועד סיום העבודה או מועד סיום חופשת הלידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד סיום עבודה אחרי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/08/2011נתן שלום,
מועד סיום העבודה שלה הוא המועד בו נקבה בהודעתה, בדיוק אותו מועד שנלקח לצורך חישוב פיצויי הפיטורים וכלל זכויותיה - סביר להניח כי מדובר במועד סיום חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד מידעעובדת11/08/2011
קודם כל תודה על התשובה. אני מועסקת בנציגות ישראל בחו"ל וחוזרת לארץ, כך שאני זכאית לזכויות כאילו פוטרתי, אני אקבל דמי אבטלה מייד וגם פיצויי פיטורין ועוד זכויות נוספות המגיעות לי מתוקף החוזה כך שזה בסדר, זו התפטרות שדינה כדין פיטורין.
מכייון שמגיע לי לחתום מהיום הראשון שאחזור לארץ, שלושת החודשים לפני הלידה יהיו דמי אבטלה ולכן רק רציתי לוודא שדמי הלידה יחושבו מהמשכורת שלי ולא מדמי האבטלה. אני מבינה מתשובתך, שגם אם אקבל אבטלה בשלושה חודשים לפני הלידה, עדיין אהיה זכאית לדמי לידה מתלושי המשכורת שהרווחתי ב-4 שנים האחרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מידע - תגובה
עו``ד חן שטיין14/08/2011כאמור - עקרונית, דמי הלידה משולמים לפי ממוצע השכר האחרון ולא דמי האבטלה, אבל מאוד מומלץ בסיטואציה כזאת לא לעשות פעולות חפוזות, אלא לפנות קודם לכן למוסד לביטוח לאומי ולקבל אסמכתא לכך מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בהריון בעבודת משמרותרוית11/08/2011
שלום רב,
לפני הלידה עבדתי בעבודת משמרות כחצי משרה. המעסיק טוען כי בשל כך לא מגיע לי לקבל את השעות בהן יצאתי לבדיקות, מכיוון שלא עבדתי באותן שעות, כך שלא פספסתי עבודה. אך, מראש קבעתי את שעות הבדיקות לפי המשמרות בעבודה.
האם מגיע לי לקבל אחוז מסוים מה-40 שעות לפי אחוז המשרה?או שלא זאת הכוונה בחוק לעבודת משמרות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בהריון בעבודת משמרות - תגובה
עו``ד חן שטיין11/08/2011רוית שלום,
עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה אחרי 3 חודשי אבטלהעובדת11/08/2011
אני עובדת במקום גדול ומסודר מזה 4 שנים. אני הולכת לעזוב את מקום העבודה בחודש חמישי ולהיות זכאית לדמי אבטלה מיידית. השאלה שלי האם דמי הלידה שלי יחושבו לפי שלושת חודשי האבטלה או לפי המשכורת שלי (עדיין ביום הבקשה לדמי לידה אעמוד בקריטריון של 10 מתוך 14). המשכורת שלי גבוהה משמעותית ואם זה יחושב לפי דמי אבטלה אין לי טעם בכלל לקבל אותם לפני הלידה ואוכל לנצל אותם לאחריה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה אחרי 3 חודשי אבטלה - תגובה
עו``ד חן שטיין11/08/2011שלום לך,
ראשית - מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר בתקופת ההריון ולפיצויי פיטורים בשל ההתפטרות, הרי שגם לדמי אבטלה לא תהיי זכאית באופן מיידי, אלא בחלוף תקופה של 90 ימים. משכך, גם דמי הלידה עלולים להיפגע.
ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.
בכל זאת, לעניין שאלתך - עקרונית, דמי הלידה משולמים לפי ממוצע השכר האחרון ולא דמי האבטלה, אבל מאוד מומלץ בסיטואציה כזאת לא לעשות פעולות חפוזות, אלא לפנות קודם לכן למוסד לביטוח לאומי ולקבל אסמכתא לכך מראש.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף משרהאולגה10/08/2011
שלום רב!
האם אני יכולה לבקש מהמעסיק שלי להוריד לי את היקף המשרה שלי
בחודשים מתקדמים של ההריון.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף משרה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו11/08/2011אולגה שלום,
הנך יכולה לבקש, מעסיקך לא מחויב לאשר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אמורה להגיש למל"ל טפסים לדמיאביבית10/08/2011
אבטלה, אבל במקום העבודה מושכים את זה כבר יותר משבועיים, מה אוכל לעשות על מנת לזרז אותם, האם הם מחויבים בחוק לחתום על הטפסים למל"ל.
ועוד שאלה, ההתפטרות מעבודתי נכנסה לתוקף בסוף יולי 2011, מתי על המעביד שלי לשלם לי פיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אמורה להגיש למל"ל טפסים לדמי - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו11/08/2011אביבית,
הנך יכולה רק לפנות אליהם שוב ושוב וליידע אותם, שהיה ולא תקבלי דמי אבטלה בגין מחדלם, תגישי תביעה כנגדם ותדרשי פיצוי בגין הנזק שנגרם.
פיצויים אמורים להיות משולמים על פי חוק 15 ימים מתום יחסי עובד ומעביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, לפי הבנתי המעביד של
אביבית11/08/2011שלי אמור לשלם לי ב-15.8.11 את הפיצויים, אם הוא לא מודיע לי שהפיצויים מוכנים ב-15.8.11 מה אוכל לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב מענק חופשת הלידהלוני09/08/2011
שלום,
לפי מה שהבנתי באתרים, שלושת החודשים האחרונים לפני היציאה לחופשת הלידה הם שקובעים את גודל המענק שאקבל....אני טועה? אם כך, בתור עצמאית אוכל להגדיל את הרווחים בחודשים אלו אם מתאפשר לי כדי שאקבל יותר בחופשה לא? אשמח להסבר. תודה וברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי הלידה לעצמאית - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/08/2011לוני שלום,
דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר אך מוגבלים להכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כאשר החישוב נעשה לפי שלושת החודשים שקדמו ליום הפסקת עבודתה של היולדת (כלומר: 100% מהשכר).
אצל עצמאית, ייתכן ותילקח בחשבון השנה כולה (לפי הדוח).
הסכום הראשוני אותו את מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי כעצמאית מחושב על פי המקדמות שלך. את היתרה לפי חישוב מדוייק תהיי זכאית לקבל לאחר הגשת הדו"ח השנתי, בהתאם להכנסות המצויינות בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
לוני10/08/2011לאחר הדו"ח השנתי? כלומר שנה אחרי בערך רטרואקטיבית? לא ממש הבנתי את תשובתך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/08/2011לוני,
כפי שכתבתי - את תשלום דמי הלידה תקבלי במועד, כמו כולן, אולם זה יהיה על פי המקדמות שלך, כפי שמדווחות למוסד לביטוח לאומי.
לאור העובדה שבמועד זה לא יהיה עדיין דו"ח שנתי, שכן הדו"ח הינו תמיד על השנה הקודמת, הרי שעם הגשת הדוח, בשנה הבאה, יבוצעו עדכונים בהתאם לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לגבר!משה09/08/2011
שלום רב!
אני עובד משרה מלאה ואישתי סטודנטית .
האם אני זכאי לקבל חופשת לידה? משום שהיא חוזרת ללמוד כחודש לאחר הלידה. האם על המעסיק חובה לתת לי חופשת לידה?
לכמה זמן אני רשאי? והאם אני מקבל משכורת או תשלום מביטוח לאומי על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה לגבר! - תגובה
עו``ד חן שטיין09/08/2011משה שלום,
על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.
לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.
זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.
חשוב להדגיש כי לאור נתונייך, ספק אם לאישתך זכאות לדמי לידה - יש לבחון זאת היטב טרם נקיטת מעשה בלתי הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב התפטרות דחוףמרי09/08/2011
שלום אורנה!
אני ילדתי לפני 8 חודשים (23 לנובמבר) הגשתי למעביד מכתב התפטרות ב-04.08.2011 שבו ציינתי סיבה טיפול בילד.מנהל החנות אמר לי לשים את המכתב במעטפה לחכות עד שמנכ"ל יקח אותו.ובינתיים הוא נתן לי חודש לפני שאני עוזבת כחוק.מה עלי לעשות אף אחד לא חתם לי שהם קיבלו את המכתב,וגם אני לא יקבל מכתב מהם?
הודה לך על התייחסות המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתב התפטרות דחוף - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו11/08/2011מרי שלום,
היות ומסרת את המכתב, אזי על פי חוק הודעת על התפטרותך, ובסוף ימי ההודעה המוקדמת, הנך מסיימת את עבודתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה בעבודת משמרותאמאל'ה08/08/2011
שלום
ילדתי בסוף מרץ ואני חוזרת לעבודתי ב4/9
אני עובדת משמרות (8-17 ו 12-20) אני יודעת שמגיעה לי שעת הנקה למשך 4 חודשים ובמשמרות הבוקר לצאת ב 16:00. השאלה היא אם גם במשמרת הערב אני יכולה לצאת שעה לפני ז"א ב 19:00 או יכולה לקחת השעה הזאת באמצע המשמרת ? מה דין שעת הנקה בעבודת משמרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה בעבודת משמרות - תגובה
עו``ד חן שטיין09/08/2011שלום לך,
עקרונית - המעסיק הוא זה שיכול להחליט מתי תינתן שעת ההנקה - אין קביעה בעניין זה בחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)