מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השבת התפקיד בתום חופשת הלידה-שרון08/09/2011
שלום רב,
במהלך חופשת הלידה הועסקה עובדת חדשה במקומי אשר מקום העבודה לא מעוניין לפטר אותה. האם מקום העבודה מחוייב להחזיר לי את אותו התפקיד בדיוק? או שהוא יכול למצוא לי תפקיד דומה מאולתר עד שיעברו חודשיים ואז יוכל לפטר אותי?
כמו כן, במידה וברצוני להתפטר ממקום העבודה או להאריך את חופשת הלידה לחופשה ללא תשלום כמה זמן לפני אני צריכה להודיעה להם?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבת התפקיד בתום חופשת הלידה- - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011שרון שלום,
חובה על המעסיק להשיב אותך לעבודתך, וכבר נקבע בברור כי נטילת תפקידך ע"י מחליפה הינו אקט פסול ושאינו כדין - כתבתי לא מזמן מאמר על עניין זה בדיוק.
אם תרצי להתפטר - עקרונית יהיה עלייך לתת הודעה מוקדמת בת 30 ימים קודם לכן (אלא אם קיים ביניכם הסכם אחר).
לגבי הארכת חופשת הלידה - בתנאי שאת עובדת מעל לשנה, יש לך את הזכות האוטומטית לחופשת לידה בת שישה חודשים, ועלייך ליידע רק אם ברצונך לקצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה עקב שמירת הריוןמורן08/09/2011
שלום,
אני בהריון שבוע3 5 ,מזה כ3 שבועות אני במחלה מנוחה בבית כי יש לי צירים מוקדמים,האישור מחלה מהרופא הינו עד שבוע 36 (עוד שבוע) מבחינת ביטוח לאומי אני יכולה להגיש מסמכים רק לאחר 30 יום.
אני מניחה שהרופא יוכל להשלים לי עוד 3 ימים ואז אני אגיש את המסמכים.
השאלה מה אני עושה עם העבודה ,ככה אני לא יכולה לחזור לעבוד,הצירים מתגברים לי מיום ליום,ולא ניתן לדעת מתי אני אלד.
האם זה אומר שלאחר סיום ימי המחלה שלי מהרופא ,אני צריכה להגיד בעבודה שאני יוצאת לחופשת לידה מוקדמת כי אין לי ימי מחלה או ימי חופש או לחזור לעבוד כי אין לי ברירה?!?!.
אני ממש מבולבלת ואצלי בעבודה אני לא יכולה לשאול את הפרטים האלה כי אני לא מסתדרת עם המנהלת שלי ! גם ככה היא לא אהבה את זה שאני בבית בשמירה.
בבקשה אשמח לקבל תשובה או טלפון של מישהו שיכול לעזור לי .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה עקב שמירת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011מורן שלום,
בלי קשר למה שהביטוח הלאומי יאשר כשמירת הריון, ככל שיהיה בידך אישור רפואי שלא מתיר לך לשוב לעבודה, הרי שזכותך המלאה לשבת בבית. אפשרות נוספת הינה לצאת לחופשת לידה מוקדמת, אם תרצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך..יש לי שאלה נוספת..
מורן11/09/2011אך גם אם אין לי ימי מחלה בכלל ,אני יכולה לשבת בבית אם רופא מביא לי אישור מחלה? ואז איך יורד התשלום בגינם? מהשכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך..יש לי שאלה נוספת.. - תגובה
עו``ד חן שטיין14/09/2011גם אם אין מקור לתשלום, אין לדבר השלכה על הזכות שלך לשהות בבית במחלה.
על ימים אלה לא תקבלי כל תשלום, מטבע הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר חופשת לידה...דנה07/09/2011
היי שלום,שמי אתי וברצוני לשאול כמה שאלות..
אז ככה, ילדתי לפני חודשיים ואני רוצה להעריך את חופשת הלידה שלי לשישה חודשים של הילד.
אני רוצה להודיע מחר למעביד שאני מעריכה את חופשת הלידה שלי..
אבל יש לי בעיה קטנה, אני רוצה להוריד את המשרה שלי מ-9 שעות עבודה ל-7 שעות עבודה...ובלי ימי שישי, הייתי עובדת לפני הלידה שישי כן שישי לא.אני לא בטוחה שיבואו לקראתי בעבודה.
השאלה שלי היא האם להודיע למעסיק מחר על כך שאני רוצה לרדת לחצי משרה או שלהודיע חודש לפני שאני רוצה לחזור לעבודה?והאם הם מחוייבים להוריד אותי לחצי משרה אם אני מוכנה לזה?ואם הם באים לקראתי מגיע לי גם שעת הנקה?
והשאלה השניה שלי היא אם לא באים לקראתי אני יכולה לטבוע דמי אבטלה?אם כן
כמה זמן אני יכולה לחתום בלשכה ואחרי כמה זמן אני יקבל כסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר חופשת לידה... - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011אתי שלום,
אם את עובדת למעלה משנה, הרי שבאופן אוטומטי חופשת הלידה שלך הינה בת שישה חודשים, ועלייך ליידע רק במקרה בו את רוצה קיצור.
לגבי שינוי המשרה - עקרונית, עלייך לשוב לאותה המשרה בה עבדת ערב יציאתך לחופשת לידה, והמעסיק לא חייב לבצע התאמות לפי צרכייך, אלא רק רשאי לעשות כן.
אם תבחרי שלא לשוב אם לא יבוצעו התאמות, הרי שיהיה מדובר בהתפטרות ולא פיטורים.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחר לידה - לא הבנתיסימה07/09/2011
בס"ד
מהתשובה של עו"ד שטיין לא הבנתי האם אני זכאית לפיצויים או לא. המעסיק טוען שלא עבדתי שנה. אני טוענת שכן. המעסיק טוען שהתקופה של שמירת ההריון נחשבת כחופשה ללא תשלום ולא נצברת לותק.מי צודק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות אחר לידה - לא הבנתי - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011סימה,
עקרונית תקופת שמירת ההריון נחשבת כחלק מהותק. הדבר כתוב בחוק פיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידה - מה מגיע לי?סימה06/09/2011
בס"ד
התחלתי לעבוד כסייעת בגן מ1/9/2009- 1/7/2010.ב 1/7/2010 יצאתי לשמירת היריון עד ללידה ב6/1/2011.חופשת לידה הסתיימה ב 14/4/2011.
1. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? (התפטרתי לפני חודש ימים)
2. המעסיק לא הפריש לקופת גמל. הוא טוען שהוא יפריש כעת. כעת לפי הביטוח. אין לי כל ותק ואני מתחילה מ -0. האם מגיע לי פיצויי על כך.
3.האם שמירת ההריון נחשבת לחופשה ללא תשלום כפי שטוען המעביד שבה אני לא זכאית לכלום- חופשה, הבראה, מענק כספי שקיבלו העובדים.
אני מבולבלת ונראה לי שמנסים לסדר אותי. תשובתכם המהירה.
תודה
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - מה מגיע לי? - תגובה
עו``ד חן שטיין07/09/2011סימה שלום,
ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים, ובתנאי שמלאה לך לפחות שנת עבודה מלאה אחת (תקופות שמירת ההריון וחופשת הלידה בתשלום נמנות על הותק לצורך החישוב).
תקופת שמירת ההריון, ככל שהיה לך ותק של שישה חודשים קודם לכן, נחשבת כתקופת עבודה לעניין הזכויות הסוציאליות.
גמל - אם לא הפריש, יהיה עליו להפריש כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמיכל06/09/2011
בוקר טוב,
אני בחודש התשיעי להריון, עובדת במשרה מלאה שמוגדרת כשכר בסיס
בדקתי בחוזה וראיתי שבמידה ואני לא עושה את כמות השעות המלאה בחודש(186) יורידו לי על כך בשכר.
חשוב לציין שאני לא עובדת עפ"י עמלות
השכר מורכב משכר בסיס+שעות נוספות גלובלי
האם בחודש האחרון להריון אני מחוייבת לעבוד את כל שעות העבודה,כלומר (186 שעות חודשיות)?
ובמידה ואני מביאה אישור מהרופא שאני יכולה להמשיך לעבוד אבל לא במשרה מלאה, יכולים עדיין להוריד לי בשכר על כך?
אודה לתשובה בהקדם
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
עו``ד חן שטיין07/09/2011מיכל שלום,
בהחלט - ככל שתחסירי שעות, רשאי המעסיק לנכון לך בגינן.
גם אישור רפואי על עבודה בשעות פחותות אינו רלוונטי לגבי השכר, אלא רק מחייב את המעסיק לפעול על פיו.
רק ימי מחלה מלאים יהיו בתשלום לפי חוק, ולא יגרעו מהשעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ימי מחלהאלונה05/09/2011
שלום רב
עקב טיפולי IVF קיבלתי 6 ימי מחלה. ימי המחלה יצאו כך:
חמישי -שלישי
אני עובדת 5 ימים בשבוע (א-ה)
לי היה נראה שהתשלום עבור ימים אלה צריך להיות ככה:
חמישי - ללא תשלום
שישי שבת - ללא תשלום
מראשון עד שלישי 75%
למעשה שלמו לי:
חמישי - ללא תשלום
שישי שבת - ללא תשלום
ראשון 30%
שני ושלישי 75%
איך היו צריכים לשלם לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב ימי מחלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין06/09/2011אלונה שלום,
עקרונית, חישוב ימי המחלה צריך להעשות כך:
חמישי (יום מחלה ראשון): 0.
שישי שבת (ימים שני ושלישי למחלה): 50% כל אחד.
ראשון ואילך (יום רביעי למחלה): 100% כל אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 שעות במהלך ההריוןאור04/09/2011
שלום רב!
אני בהריון בשבוע 17, לפי מה שהבנתי כל אישה הרה זכאית להיעדר 40 שעות במהלך הריון לצורך בדיקות,ולקבל בגינן תשלום מלא.
ברצוני לשאול האם ניתן להיעדר יום שלם או רק חלקי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 40 שעות במהלך ההריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו05/09/2011אור שלום,
40 שעות הינן לצורך בדיקות טיפת חלב, בתשלום על חשבון ימי מחלה הצבורים.
לא ניתן לנצל יום שלם בגין ה - 40 שעות, אלא רק מספר שעות בכפוף לאישור מטיפת חלב ו/או רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החברה נמכרה במהלך ההריוןיעל04/09/2011
במהלך ההריון, הצליחו הבעלים למכור את החברה לחברה גדולה ונסחרת.
הבעלים כינס את העובדים והודיע כי המעסיק החדש יקבל לעבודה את כלל העובדים לאחר המעבר באותן המשרות ובאותם התנאים.
עוד נמסר כי פיצויי פיטורין ישולמו כחוק לכל העובדים והמעבר יתבצע באופן שמעסיק אחד פורע את התחיבויותיו ומעסיק שני נכנס תחתיו.
שלוש עובדות בהריון זומנו לפגישה עם נציגת המעסיק החדש אשר ניסתה לבצע מקצה שיפורים על חשבונן והודיע כי השכר גבוה ויבוצעו "תיקונים" (30% בשכר לערך).
הצעתה הייתה כי נוח יותר לכולם יהיה אם תתפטרנה העובדות בהריון וזה יחסוך את ההליך האוטומטי של בקשה וקבלה של אישור משרד התמ"ת.
ההצעה נדחתה.
להבנתי, אפילו לא היו משתנים התנאים, ההתפטרות על הנייר הייתה פוגעת בזכויות הנשים המגיעות להן מן המל"ל ובנוסף/לחילופין, תשלום חופשת הלידה היה מושפע מהמשכורות הנוכחיות.
השאלה: האם ישנו הליך שימוע במשרד התמ"ת?
האם אכן ייתכן כי קודם יתקבל אישור משרד התמ"ת ורק לאחר מכן ניתן לדרוש שימוע?
האם מעצם העובדה כי המכירה לא נעשתה בדוחק וכי כל המנהלים ידעו לעשות לביתם ו"לסדר לעצמם מצנח זהב" משנה (מעצם היכולת הכלכלית השונה) את חובתם לדאוג לעובדות בהריון שלא יפגעו מהמהלך?
כיום מועסקות העובדות שסרבו להתפטר עדיין ע"י המעסיק הקודם כשהן עובדות בפועל בחברה החדשה. האם זו אינה דרך שעל משרד התמ"ת לכפות עוד מספר חודשים ע"מ שלא יפגעו זכויותיהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החברה נמכרה במהלך ההריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין06/09/2011יעל שלום,
הליך במשרד התמ"ת לא יכול להתקיים ללא שימוע וללא ידיעת העובדות, אלא אם יבחרו לוותר על זכותן זו.
בנסיבות שתארת, ספק אם יאושרו פיטורים בהריון, וממילא נראה כרגע כי אין בכוונת החברה לפעול בכיוון זה, שכן היא הותירה אתכן לעבוד. אם ההפחתה נעשתה בפועל (של ה 30% שציינת), הרי שגם עניין זה הינו בלתי חוקי כשלעצמו, וניתן לטפל גם בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי ל"דמיטל04/09/2011
אני עובדת בחברה שלי כבר קרוב ל-3 שנים, לפני 4 חודשים החברה שלי נרכשה ע"י חברה גדולה יותר ורוב העובדים פוטרו וגויסו מחדש ע"י החברה החדשה, אותי לא פיטרו בזמנו כי הייתי בהריון ועכשיו אני צריכה לחזור לעבודה, לפי הרבה דיבורים שיש בין האנשים כנראה מתכננים לפטר אותי אחרי שאני חוזרת כי יש לחברה החדשה כבר 2 עובדות שעושות את התפקיד שלי ובעיקרון לא צריך אותי בתפקיד, רציתי לדעת האם הם יכולים לפטר אותי חודשיים אחרי שאני חוזרת לעבודה ולא לגייס אותי מחדש לחברה החדשה? האם הם יכולים להגיד לי לבוא לחודשיים לעבוד (כי הייתי מעדיפה להישאר בבית ולא לשים את הילדה בפעוטון לשבועיים)..
מה אני יכולה לעשות במצב כזה שאני יודעת שיפטרו אותי כשאחזור למרות שאני לא רוצה להמשיך לעבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אחרי ל"ד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו04/09/2011מיטל שלום,
על פי החוק, על מקום העבודה להחזרך ל - 60 ימים, כשלאחריהם, ניתן לפטרך, אך עליהם ליתן הצדק לפיטוריך ולערוך לך שימוע טרם הפיטורים.
היה ולא תהא בידיהם סיבה מצדקת, הנך יכולה לתבוע על פיטורים שלא כדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שני במהלך חופשת הלידההריונית03/09/2011
שלום, לפני 4 חודשים ילדתי וכעט אני נמצאת בתקופה של חופשת לידה שהארכתי לחצי שנה כלומר, 3 חודשים בתשלום ו3 חודשים חל"ת לפני שבוע גיליתי שאני בהריון שוב ואני אמורה לחזור בעוד חודש למקום עבודתי אשר עבדתי בו עד כה כ3 שנים ברצוני לדעת האם החוק עדיין מגן במקרה של פיטורין במקרה המתואר ואם כאשר אלד בשנית במידה ואחזור לעבודה יגיעו לי הזכויות של חופשת לידה בתשלום וכל השאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שני במהלך חופשת הלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011שלום לך,
לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון בגלל עבודה בסיכוןנטע03/09/2011
שלום, אני כרגע בשבוע 22+3. הריון ראשון. בת 34. מרגישה מצויין.
אני עובדת בעבודה פיזית כל יום משבע בבוקר ועד ארבע אחה"צ. ישנם ימים רגועים יותר, ויש ימים שאין שניה לנשום ולנוח מרוב אינטנסיביות בעבודה.
העבודה היא עם סוסים בקליניקה ווטרינרית. מן הסתם חלק מהסוסים שקטים וחלק לא, ומי שמכיר סוסים יודע שסוס זו לא תמיד חיה צפויה, וכשהיא לא מרגישה טוב היא גם יכולה להשתולל. כרגע אני מרגישה בסדר עם העבודה, אבל אני לא בטוחה שאני ארגיש אותו דבר בחודשים מתקדמים יותר עם בטן ענקית ש"הולכת לפניי".... אני ממש לא רוצה להסתכן, ואין ספק שיש הרבה מצבים מסוכנים בעבודה שלי, מעבר לאינטנסיביות ולשעות הרבות על הרגליים.
האם יש אפשרות לקבל שמירת הריון בתשלום לפחות לחודש ההריון האחרון שלי? אם כן איך עושים זאת? מה הם התנאים לכך?
אשמח לתשובה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון בגלל עבודה בסיכון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011נטע שלום,
השאלה אינה משפטית, אלא רפואית - לרופא הנשים שלך.
יחד עם זאת, סכנה תאורטית עלולה לא להיות מוכרת ע"י המוסד לביטוח לאומי כמצדיקה שמירת הריון.
לגבי שמירת הריון - תנאי הסף לקבל שמירת הריון הינו 30 ימים רצופים של שמירה.
במידה וענית על תנאי סף זה (נוסף על תנאי הזכאות האחרים), ורפואית הוכרה לך התקופה כשמירת הריון, תהיי זכאית לגימלה החל מיום השמירה הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקור טיפת חלבאורי03/09/2011
אני עובדת במשרה מלאה ואני אמורה להעדר מעבודה לכמה שעות כדי ללכת עם בתי 9 חודשים לטיפת חלב. אם השעות האלה ישולמו ע"י המעביד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקור טיפת חלב - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011אורי שלום,
לא - אין שום זכאות בחוק להעדרות מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון - תאומיםkeren02/09/2011
אני בשבוע 34, ועד עכשיו הכל בסדר. לא הייתי בשמירה בכלל, אבל מכיוון שאני עובדת במסגרת חינוך מיוחד הייתי בחופש מסוף יולי. הרופא הנחה אותי שלא מומלץ לחזור לעבודה ב 1.9 כי העבודה שלי כן מערבת עבודה פיזית ואני לא יושבת בזמן העבודה. אז הוא נתן לי שמירה וכתב מעתה עד סוף ההריון.
שאלתי היא - אם אני יולדת במהלך ה 30 יום שאמורים להיות של השמירה, איך מתייחסים לזה בביטוח הלאומי?
האם אני מפסידה את השמירה אם אלד בזמן הזה? כי צריך להיות 30 יום בשמירה....
ודבר נוסף, בטופס הוא כתב רק "הריון תאומים - עבודה פיזית!!". האם זה נימוק מספיק? הבנתי שצריך ממש לפרט בדיקות וממצאים רפואיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תאומים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011שלום לך,
תנאי הסף לקבל שמירת הריון הינו 30 ימים רצופים של שמירה.
במידה וענית על תנאי סף זה (נוסף על תנאי הזכאות האחרים), ורפואית הוכרה לך התקופה כשמירת הריון, תהיי זכאית לגימלה החל מיום השמירה הראשון.
במידה ולא תשלימי 30 ימים רצופים, תהיי זכאית לתשלום בגין ימי מחלה.
לגבי הסיבה הרפואית - גם אני סבורה כי יש מקום ליותר פירוט, שכן אישור כזה עלול שלא להספיק לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ושאלה נוספת
dora04/09/2011מה אם לא נותרו לי ימי מחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ושאלה נוספת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011אז את צריכה לקחת בחשבון את הסיכון שלא תקבלי תשלום בגין תקופה זו. אפשרות נוספת העומדת לך בסיטואציה כזו היא לצאת לחופשת לידה מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי שמירת הריוןאיה פרץ01/09/2011
שלום רב ,
לפני כשנה ילדתי את בני והייתי בשמירת הריון מהשבוע ה 19 להריוני וקיבלתי בכל חודש את דמי שמירת ההריון ולאחר הלידה קיבלתי דמי לידה על פי חוק . לאחר הלידה הייתי בבית במשך 8 חודשים שבהם שילמתי דמי ביטוח לאומי כדין בזמן התקופה הזאת ניכנסתי להריון שני וחזרתי למקום עבודתי בשבוע ה 13 להריוני הספקתי לעבוד בדיוק חודש ימים ולאחר מכן הוציאו אותי לשמירה שוב עד הלידה בברור טלפוני עם מוקד ביטוח לאומי הוסבר לי שאהיה זכאית לשמירת הריון במידה ו 14 שבועות אחורה יש לי 6 תלושי משכורת רצופים בהם שולם ביטוח לאומי ומספיק שחזרתי לעבוד יום אחד לעבודה בכדיי להיות זכאית ובאמת את כל הדברים האלה היו לי . בחודש אוגוסט הגשתי את המסמכים הרלוונטים למוסד לביטוח לאומי הכוללים : אישור רפואי חתום + מסמכים רפואיים המאשרים את מצבי + תלוש משכורת אחד על חודש מאי שהיה לי על סך 7082ש"ח ברוטו לביטוח לאומי + אישור על שהייה בחל"ד +חל"ת מהמעסיק שבהם שולם ביטוח לאומי על פי חוק . קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שאושרה לי שמירת ההריון אך קיבלתי רק 7000 ש"ח בטענה שהיה לי רק תלוש אחד לכן חולק ל 3 חודשים וזה מה שמגיע לי . אך זה לא נראה לי הגיוני שזה הסכום שקיבלתי עבור 3 חודשים לא רשום בשום מקום בחוק שאם יש רק תלוש אחד אז מחלקים אותו ל 3 . ברצוני לדעת האם זה באמת החוק ? והאם לא מה עליי לעשות בכדיי לקבל את התשלום המגיע לע כי גם על פי חישוב זה יחושב לי דמי שמירת ההריון . אודה על תגובתכם בנושא .
תודה .
איה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
איה פרץ01/09/2011הוותק שלי בעבודה יהיה בינואר 2012 4 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי שמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011איה שלום,
קשה לדעת באופן כזה כללי, מבלי לראות מסמכים כלל, אולם עקרונית, ככל שההכנסה הכוללת שלך אכן היתה 7,000 ש"ח - לפי שכר חודש, הרי שנראה כי חישוב דמי הלידה נעשה כדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)