מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורים והריוןרעות01/09/2011
שלום,
אני נמצאת בתחילת הריון, בשבוע ה-9. פוטרתי מעבודתי משום שבעסק בו אני עובדת היקף העבודה הצטמצם בשל שינויים בלתי צפויים וכנראה הוא עומד בפני סגירה.
רציתי לדעת מה נכון לי לעשות כדי להבטיח לעצמי עבודה בתקופה זו שלפני הלידה .
במידה ואינני מוצאת עבודה עד הלידה האם מגיעה לי קצבה מסוימת ואיך יחשבו לי את דמי הלידה בהנחה ואני לא אמצא עבודה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים והריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו04/09/2011רעות שלום,
היה והנך עובדת מעל ל - 6 חודשים במקום העבודה, חל על המקום האיסור לפטרך, ועל מקום העבודה להחזירך לעבודתך תוך תשלום שכרך במלואו.
היה והנך עובדת פחות מ - 6 חודשים, ופיטוריך נעשו בשל הריונך, תוכלי לתבוע את מעסיקך בגין אפלייה על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
הנני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי על מנת לבדוק את זכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בתקופה שמעבר ל-14 שבועותNIMNIM01/09/2011
שלום
אני כרגע מסיימת את ה- 14 שבועות הראשונים של חופשת הלידה. בעבודה הנוכחית שלי אנחנו יוצאים בחגים לחופשה מרוכזת כאשר ה"סבסוד" של המעסיק עבור שעות חג הוא כ- 8000שח.
במסגרת עבודתי אני מקבלת רכב.
האם במידה ואני מחליטה להאריך את חופשת הלידה ל-26 שבועות, אני זכאית לרכב או שהמעסיק יכול לקחת לי אותו וכמו כן, האם אני זכאית לימי חג שמשולמים לעובד מן המניין וכמו כן למתנת חג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בתקופה שמעבר ל-14 שבועות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011שלום לך,
לגבי הרכב - העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב אינו חלק מתנאי העבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר והנוהג בחברה יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.
לגבי מתנה לחג - עקרונית אין חובה בחוק לתת מתנה לעובדים, והדבר ניתן מתוקף הסכם עבודה אישי או נוהג במקום העבודה.
יחד עם זאת, בחופשת הלידה הינה עובדת לכל דבר ועניין, גם זכויותייך לותק ממשיכות להיצבר, ומשכך, על פניו אינני רואה סיבה מדוע אינך זכאית למתנה, ככל יתר העובדים, אם כי אין חוק הקובע זאת.
לגבי תשלום החג - אין רלוונטיות לזה בכל הנוגע אלייך, היות ואת ממילא בחופשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות במהלך חופש לידה לצורך גידולעדי01/09/2011
שלום שמי עדי , הלידה שלי צפויה להתרחש בדצמבר , אני עובדת כר קרוב לחמש שנים בחברה. ויש לי מספר שאלות :
1. מתי עליי להודיע למעסיקי שאני מעוניינת להתפטר לצורך גידול הילדה ?<
2. לאילו פיצויים אני זוכה?
3.האם אני יכולום גם אבטלה ?
4.האם עליי לבקש ממעסקי מכתב כלשהו על מנת לחתום בלישכה?
תודות עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות במהלך חופש לידה לצורך גידול - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011עדי שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
מרבית הנשים מוצאות לנכון לחפוף אותה עם חופשת הלידה, ומודיעות חודש טרם המועד בו רוצות לסיים את תקופת ההעסקה בפועל.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
מהמעסיק - את זקוקה למכתב על תקופת ההעסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק הבהרה קטנה
עדי04/09/2011האם אני יכולה לבקש ממעסקי מכתב סיום העסקה (כלומר מעין מכתב פיטורים) כל עוד שני הצדדים כמובן מסכימים על כך . דבר שיעזור לי לחסוך את 90 יום טרם חתימה על אבטלה ... כמובן תוך התחייבות מצידי שאיני יתבע או תובעת את מעסיקי על פיטורים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק הבהרה קטנה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011עדי שלום,
יש הבדל בין מכתב סיום העסקה, שאותו המעסיק מחוייב לתת, אך לא עוזר לך לעניין תקופת ההמתנה (במכתב זה רק מצויינת תקופת העבודה), לבין מכתב פיטורים.
עקרונית, אם יהיה בידך מכתב פיטורים תהיי זכאית לדמי אבטלה מיידית, אם כי אם מדובר בתקופה האסורה לפיטורים - ביטוח לאומי עלול להערים קשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותשילת01/09/2011
שלום רב,
ילדת במזל טוב לפני חודש.
3 חודשים לפני הלידה יצאתי לשמירת הריון באישור הביטוח לאומי.
אני עובדת כשנתיים וחצי.
עזבתי משרה של יומים בשבוע- חמישי : בוקר עד ערב ושישי.
לאחר הלידה התקשרתי לבוס שלי והודעתי לו שאני מעוניינת לחזור לעבוד ליום בשבוע עוד כ4 חודשים.
הוא טען שזה טיפה מורכב כי הוא כבר משבץ עובדים והוא יצטרך לפנות לי מקום שאשוב.
מהן הזכויות שלי?
האם אני מחויבת לחזור לאותה משרה שעזבתי?
כיצד עלי לנהוג אם הוא לא מוצא לי יום בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/09/2011שילת שלום,
עקרונית, עלייך לשוב לאותה המשרה בה עבדת ערב יציאתך לחופשת לידה, והמעסיק לא חייב לבצע התאמות לפי צרכייך, אלא רשאי לעשות כן.
אם תבחרי שלא לשוב אם לא יבוצעו התאמות, הרי שיהיה מדובר בהתפטרות ולא פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב פיצוייםנוי30/08/2011
שלום,
לפני כחודש התייעצתי לגבי התפטרותי לאחר לידה, המעסיק קיבל הודעה של חודשיים, שכל הזמן משכו אותי פעם היה חסר טופס של דמי הלידה שקיבלתי, ופעם חיכו לדמי הבראה, שאני יוגעת שכל העובדים קיבלו ב אוגוסט ופעם הם לא עונים וכל פעם זה מתעכב אצל מישהו אחר ככה 4 חודשים , יש לציין אני לא יודעת אם זה כלכך חשוב, אבל זה מושב וכל פעם מעבירים את עניין העיכוב למישהו אחר,
מה אני יכולה לעשות בנידון? למי לפנותאני מחכה כבר המון מן בלי הפיצויים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב פיצויים - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו30/08/2011שלום נוי,
פני בדרישה בכתב למעסיק לתשלום זכויותייך, תוך 14 יום מיום כתיבת המכתב.
היה ולא, ממליצה לך להגיש תביעה בבית הדין לעבודה כנגד מקום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגשת תביעה בבית דין לעבודה
עוד שאול ארמה03/10/2011יש בידך לפנות לעו"ד העוסק בדיני עבודה על מנת שיעמוד על הזכויות המגיעות לך, לרבות פיצויי בגין הלנת פיצויי פיטורין.
שאול ארמה, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה ארוכה בהריון. די דחוףבטי25/08/2011
שלום רב,
הנני עובדת 4 שנים ו 4 חודשים באותו מקום, אני בתחילת חודש שישי להריוני, מתחילת ההריון לקחתי חופשת מחלה לסירוגין, בתחילה בעייה אחת בהריון, והמשך חופשת המחלה על כאבים ברגל ובצקות(יש לציין שעבודתי מוכרת 7 שעות על הרגליים), אני עדיין בחופשת מחלה עד 30.9.2011 ימי המחלה במצטבר מתלוש אפריל 58 יום, ולפי החישוב שלי במצטבר + אישור המחלה האחרון עברתי את המכסה והגעתי ל 3 וחצי חודשים ימי מחלה מאושרים,,
א. האם יש הגבלה ללקיחת מספר ימי מחלה, למרות שיש אישורי מחלה? אני חוששת שאגיש אישורי מחלה, ולא אקבל בגינם כסף?
ב. אם אמשיך לקבל אישורי מחלה נוספים, בגין אי אפשרות לעבוד בגלל בצקות וכאבים, דרך רופא נשים ולא מביטוח הלאומי, מהי ההגבלה של הימים?( אני מעדיפה לא לגשת לביטוח לאומי אם יש ברירה אחרת,, בירוקרטיות ועיכובים, והמשכורת שלי יחידה, אין לי אפשרות , לצערי,, לעיכובים, בגין הוצאות שוטפות)
ג. האם יש חוק שבגין חופשת מחלה ארוכה, לא ישלמו לי חופשת לידה? או מענק לידה?
סליחה על הודעה ארוכה,,, פשוט דואגת ,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה ארוכה בהריון. די דחוף - תגובה
עו``ד חן שטיין28/08/2011בטי שלום,
עקרונית, ככל שיש לך ימי מחלה צבורים כדין, הרי שאת רשאית לממשם.
יחד עם זאת, לאור העובדה כי את בחודש השישי להריון בלבד, כדאי לבדוק האם לא יהיה נכון לך להגיש תביעה לגמלת שמירת הריון. הדבר לא צפוי לפגוע בדמי הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על דמי אבטלהדנה25/08/2011
שלום,
1.אם חזרתי לעבוד לאחר 3 חודשי חופשת לידה ועבדתי במשך 3 חודשים, האם ניתן כעת להתפטר ולבקש דמי אבטלה לצורך טיפול בילד? או שמאשרים זאת רק כאשר מתפטרים מיד בתום חופשת הלידה? אם כן אפשרי, מה הסיכויים שיאשרו לי דמי אבטלה במקרה כזה?
2. אם גובה המשכורת שלי ירד רק בחודש האחרון בגלל שביקשתי להתחיל לעבוד פחות ימים, לפי מה יחושב גובה דמי האבטלה? יעשו ממוצע של 3 חודשים אחרונים?
3. אם אני אקדמאית בהשכלתי (הנדסה) ומעולם לא עבדתי במקצוע, וגם עבדתי בשנתיים האחורנות במקצוע שאינני מועוניינת לחזור לעבוד בו, האם אני זכאית לבקש למצוא עבורי עבודה במקצוע של ההשכלה שלי או שהם מחפשים לי עבודה במקצוע האחרון שעבדתי בו? פשוט אני יודעת שבמקצוע שעבדתי בתקופה האחורנה יש ביקוש רב ואינני מעוניינת לחתום בלשכה בידיעה שיפנו אותי כל הזמן לעבודות מסוג זה..
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
דנה26/08/2011אם אני רוצה לטעון שאני רוצה לטפל בילד, האם יש רלוונטיות להיקף המשרה שיש לי? כי אפילו לפני ההפחתה במשרה שביקתי, עבדתי עד שעות הצהריים המוקדמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על דמי אבטלה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/08/2011דנה שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
לגבי גובה דמי האבטלה - יש לבחון זאת באופן ספציפי מול תלושי השכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון וימי מחלהיסמין24/08/2011
שלום רב,
אני נמצאת בשמירת הריון מאז השבוע השני של יולי, עקב צירים מוקדמים והחרפת המחלה הכרונית ממנה אני סובלת עקב ההריון, ומטבע הדברים מאחר וזה לא היה ברור מלכתחילה שזו הולכת להיות שמירת הריון ממושכת הגשתי למעביד שלי אישור מחלה, וקיבלתי את משכורת יולי במלואה כולל כוננות ואחזקת טלפון להם הייתי זכאית עד אז, למרות שעקב מצבי הפסקתי להיות כוננית או להשתמש בטלפון לצרכי עבודה.
השבוע, משעבר יותר מחודש מאז שאני בבית, וברור שהמצב לא עומד להשתפר בעתיד הקרוב, הרופאה שלי המליצה שאני אגיש בקשה לביטוח לאומי לקבלת גמלה של שמירת הריון, ומילאה עבורי את הטופב הדרוש. כאשר בדקתי את הנושא באתר של הביטוח הלאומי, נכתב שם שלא ניתן לקבל את הגמלה עבור ימים שכבר שולמו על ידי המעביד כימי מחלה.
מטבע הדברים, כמובן שאני מעדיפה לקבל גמלה ולא "לבזבז" את ימי המחלה שעוד נותרו לי (למרות שהצלחתי לצבור הרבה), כי מן הסתם אני אזדקק להם עוד בעתיד גם עבור מחלות ילדים וגם מאחר ואני עצמי חולה במחלה כרונית שמאלצת אותי מדי פעם להישאר בבית, מחלה שנוטה להחריף בעקבות לידות.
לפיכך שאלותי הן:
1. האם ניתן לקבל גמלת שמירת הריון גם כאשר יש לי עדין צבירה של ימי מחלה?
2. האם עלי להימנע מלהגיש למעביד ימי מחלה על מנת שאני אוכל להיות זכאית לגמלת ההריון?
3. האם יש ביכולתי לקבל את הגמלה רטרואקטיבית, גם עבור הימים שכבר קיבלתי ימי מחלה? מנהל החשבונות של העמותה בה אני עובדת אמר שלמיטב ידיעתו אני יכולה להחזיר את התשלום שקיבלתי עבור ימי המחלה שכבר ניצלתי, ולצבור אותם מחדש. ואם כן - כיצד מבצעים זאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וימי מחלה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/08/2011יסמין שלום,
1. כן - הבחירה היא בידיך האם לממש ימי מחלה או לתבוע שמירת הריון.
2. עדיף.
3. אני מסכימה עם דברי מנהל החשבונות, והביצוע של זה טכנית - נעשה על ידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר לידהליבי24/08/2011
אני ילדתי ב 11.04.11 חופשת הלידה שלי הסתיימה באמצע חודש יולי וביקשתי להאריכה עד ה 05.09.11 , הודעתי על כך לפני בערך כשבועיים ,בשיחה עם המעסיק דרשתי בנוסף העלאה בשכר וטרם קיבלתי תשובה , השאלה שלי היא , אם במידה אקבל תשובה שלילית לגבי השכר וכנראה שהדבר יגרום לי להודיע על התפטרותי , האם אהיה זכאית לקבל פיצויים למרות שהודעתי שכן אחזור לעבודה בתאריך שציינתי, כמובן שהסיבה לפיטורין תהיה טיפול בילד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין28/08/2011ליבי שלום,
העובדה שדיברת על העלאת שכר הינה בעייתית, ועלולה לסכל את זכאותך לפיצויי פיטורים.
מומלץ מאוד לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת על מנת לבחון את דרך הפעולה הנכונה במצב הדברים הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל"דמיכל24/08/2011
שלום,
לפני הלידה עבדתי במקום העבודה במשך 7 חודשים בלבד.
מכיוון שהמשרה היא משרה מלאה (9 שעות) ללא אופציה להפחית את השעות, והמקום מרוחק כשעה ורבע מביתי (כלומר יש לי כשעתיים וחצי נסיעה כל יום) אני נאלצת להתפטר.
אם הבנתי נכון, לא מגיעים לי פיצויים כיוון שהוותק לא מגיע לשנה.
האם זה נכון?
בנוסף, האם יש נוסח ספציפי למכתב התפטרות אחרי חופשת לידה?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד חן שטיין28/08/2011מיכל שלום,
עלייך לבחון את הותק שלך כולל חופשת הלידה שבתשלום ולבחון האם השלמת שנה או לא, ואף לשקול האם כדאי לשוב למקום העבודה למשך זמן קצר לצורך השלמת הותק - לשיקולך.
ככל שלא תמלא לך שנה - לא תהיי זכאית לפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה,אניסייעת בגן ונכסתי להריוןשירה24/08/2011
שלום ותודה על האוזן הקשבת
אני עובדת בתור סייעת בגן כבר חמישה חודשים, לפני חודש וחצי הייתה לי הפלה ועכשיו נכנסתי שוב להריון ואני ממש בתחילתו, הרופא שלי אמר לי שאני צריכה לשמור עליו הפעם יותרטוב ולא לעשות מאמצים גופניים, מן היוצא בזה שאני סייעת נדרש ממני להרים כיסאות להרים ילדים לעשות ספונג'ה כל יום ולטאטא את החצר מחול , אני נורא מפחדת שוב להפיל מה עושים?חשוב לי לציין שהמעבידה כמובן לא יודעת שאני בהריון .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה,אניסייעת בגן ונכסתי להריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011שירה שלום,
שאלתך אינה בפן המשפטי, אלא הפרקטי.
נסי להימנע ככל הניתן מפעולות פיזיות, ולאחר שימלאו לך שישה חודשי עבודה, תודיעי מיידית למעסיקה על ההריון ועל ההגבלות (בכתב כמובן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל"דאלכס24/08/2011
שלום רב,
ביום הלידה אהיה בעלת וותק של שנה ו-5 חודשים (משרה מלאה).
ברור לי שארצה להאריך את חופשת הלידה המשולמת בת 14 השבועות לכדי 26 שבועות. (ואני יודעת כי 12 השבועות האחרונם אינם משולמים).
שאלתי היא:
במידה וארצה להתפטר האם אני יכולה לעשות זאת 30 יום לפני תום החצי שנה (כלומר בשבוע ה- 22)?
או שמא אני חייבת בהודעה של 30 יום לפני תום 12 השבועות שבתשלום?
האם יש עדיפות מבחינת זכויות בהיבט פיצויי הפיטורין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011אלכס שלום,
ברמה הפרקטית מרבית הנשים מודיעות 30 ימים טרם חלוף 16 שבועות של חופשת הלידה (14 בתשלום + 2 חל"ת), שכן רק תקופה זו צוברת זכויות ונחשבת לותק לצורך הפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהשירה24/08/2011
התחלתי לעבוד אצל המעסיק ב- 1.7.10 וילדתי בתאריך 26.5.11 .
אני אמורה לחזור לעבודה ב-1.9.11.
המעסיק הודיע לי טלפונית שעקב קיצוצים אני מפוטרת (הודעה מראש של שבוע).
מה זכויותיי עפ"י חוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011שרית שלום,
המעסיק פועל בניגוד לחוק במספר מישורים, ועקרונית הדבר מקים לך זכויות כמו גם זכאות לפיצוי כספי.
יש צורך בפגישת ייעוץ ספציפית על מנת שתביני את התמונה המלאה, ועל מנת לגבש את ההליך הנכון בו יש לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן הריוןאירית24/08/2011
לפני חמישה חודשים כשהייתי בשבוע 10 להריוני החלטתי לעזוב את מקום עבודתי.
ביקשו ממני להישאר עד שיימצאו מישהי והסכמתי. היום, אחרי חמישה חודשים ואחרי שכבר הייתי בטוחה שאשאר, הודיעה לי הבוסית שלי שמצאו מישהי והם רוצים שאני יעזוב. כעת כשאני בחודש השביעי להריון, ושלא אוכל למצוא עבודה אחרת בשום מקום ובמיוחד שלא אקבל חופשת לידה מהמעסיק, מוצאת את עצמי מפוטרת. האם יש לי עילה לתביעה נגדם או שזה אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בזמן הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011אירית שלום,
ההתנהלות של המעסיק בנסיבות אלה נראית פסולה ובלתי חוקית.
יש צורך בפגישת ייעוץ ספציפית על מנת לבחון את העניין לעומק, ולצורך קבלת החלטות כיצד נכון לפעול בסיטואציה שנוצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןאאא23/08/2011
שלום,
אני משתכרת ב 4700 ש"ח בחודש כולל נסיעות. האם זה גם מה שאקבל בשמירת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
אאא24/08/2011אני מתנצלת אך טרם קיבלתי מענה......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011אל תתנצלי :-)
שמירת הריון מחושבת לפי שכר ברוטו. עקרונית, הנסיעות לא אמורות להיכלל, בהיות החזר הוצאות, אולם הלכה למעשה פעמים רבות הן נכללות בגמלה.
לא תדעי עד שלא תנסי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)