מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת עבודה..דחווווףאחת04/08/2011
שלום, אני עובדת במועדונית במתנ"ס, אני בהריון ונתנו לי הפסקת עבודה, כשאמרתי להם שזה לא חוקי כי אני בהריון התשובה הייתה שאין עבודה בחופש הגדול ולא יכולים להשאיר אותי כי הילדים יצאו לחופש...
שאלתי האם זה חוקי? מה אני יכולה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת עבודה..דחווווף - תגובה
עו``ד חן שטיין04/08/2011שלום לך,
על פניו זה לא חוקי. יש צורך לבחון את העניין באופן פרטני לעומקו על מנת לקבל החלטה מושכלת כיצד לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה בזמן הריון ודמי לידהשלו03/08/2011
שלום .אישתי סיימת עבודה אחרי שנה מלאה כמטפלת תינוקות . היא בת 34. נודע לנו שהיא בהיריון. האם היא יכולה לקבל דמי אבטלה? היו תשלומים לביטוח לאומי מצד המעביד ומצדה. אם כן האם זה אפגע בדמי לידה. סיום עבודה בתחילת ספטמבר הלידה בסוף ינואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה בזמן הריון ודמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/08/2011שלום לך,
אם אני מבין נכון מדברייך, הרי שהעבודה טרם הסתיימה. בסיטואציה כזו, ייתכן ואשתך תהיה מוגנת מהפיטורים בשל ההריון - יש לבדוק זאת מהותית.
לגבי האבטלה - אם מדובר בפיטורים, הרי שהיא תהיה זכאית אם מתקיימים בה יתר תנאי הזכאות.
בעניין דמי הלידה, נא ראה את נוסח החוק בעניין:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חזרה לעבודהדנה03/08/2011
ברצוני לדעת אם אני מבינה נכון:
אם חזרתי לעבודה לאחר 3 חודשי חופשת לידה, עבדתי חודשיים-שלושה ואז אני רוצה להתפטר, אז :
1. האם מגיעים לי פיצויים?
2. האם מגיעים לי דמי אבטלה למרות שחזרתי כבר לעבודה?
3. אם כן, האם עלי לחכות 90 ימים ורק אז אקבל?
4. כמה חודשים מגיע לי לקבל דמי אבטלה?
5. האם בכל מצב מקבלים דמי אבטלה, או שאני צריכה לטעון שאני רוצה לטפל בילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חזרה לעבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/08/2011דנה שלום,
1. ככל שמלאה לך מעל שנה, ושההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד ואת נותנה הודעה מתאימה - כן.
2. אבטלה למתפטרת - בכפוף למילוי תנאי הזכאות, רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים, כאשר עלייך להתייצב בלשכה מייד עם סיום יחסי עובד מעביד.
3. ראי מעלה.
4. הזכאות לדמי האבטלה משתנה בהתאם למצב האישי (גיל, מספר תלויים, האם יש בן זוג, האם מועסק, וכו) - זאת יש לבדוק ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.
5. לאחר 90 ימים - אין משמעות לסיבת ההתפטרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבראהנוי02/08/2011
שלום,
ברצוני לדעת האם הותק ממשיך במהלך שלושת חודשי החופשת לידה? והאם הם ניכללים בפיצויים ובדמי הבראה?
איך מחושבים דמי הבראה של שנה ושבע?
תודה תודה תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבראה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2011חופשת לידה על פי חוק נכללת בוותק לחישוב דמי הבראה ולפיצויי פיטורים.
החישוב - בגין 7 חודשים , סך סכום ההבראה לחלק ל -12 כפול 7 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת פיטורין בהריוןמ02/08/2011
אני עובדת בחברת הייטק שלוש שנים.
לאחרונה יש קיצוצים נרחבים בשל בעיות כלכליות אליה נקלעה החברה.
לפני שבוע וחצי הודעתי למעסיק על הריון (חודש רביעי)
והיום פיטרו כחצי מעובדי החברה.
לאלו שלא פיטרו הודיעו כי הם ממשיכים כך שכל עובד נקרא לשיחה חיובית או שלילית.
היחידה שלא נקראה לשיחה היא אני.
אני מניחה (ולא בטוחה) כי הסיבה היא שהם רוצים לפטר אותי אך צריכים קודם אישור ממשרד התמ"ת.
- כמה זמן לוקח לקבל כזה אישור במידה וברור כי הפיטורין אינם על רקע ההריון אלא גורפים?
- האם הם מחוייבים להודיע לי רק אחרי שיש אישור?
- וממתי מתחילים לספור חודש התראה מראש, מהאישור וההודעה או לפני כן?
בנוסף, בחודש שעבר הייתי בחופשה בשל תאונת עבודה ולא קיבלתי תלוש אלא כסף מביטוח לאומי (תלוש מהמעסיק רק על שבוע עבודה ראשון בחודש)
האם זה יכול לפגוע לי באיזו שהיא צורה בדמי לידה או בדמי אבטלה?
תודה רבה
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת פיטורין בהריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2011אכן, על פי חוק חל איסור לפטרך כשהינך בהריון.
המעסיק יכול לפנות לממונה לקבלת היתר - בד,כ האישור היה ויגע לוקח עד חודשיים ימים.
על המעסיק ליתן הסבר לממונה מדוע זה את לא נכללת במחצית מהעובדים שכן נשארים. מה גם שיש לבחון את תקופת וותקך לעומת העובדים שכן נשארים.
תקופת ההודעה המוקדמת - מיום מתן האישור לפטרך במידה וינתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבראהנוי02/08/2011
שלום,
התפטרתי מעבודתי לאחר שנה וחצי, איך מחשבים את דמי ההבראה?
האם זה הגיוני שמושכים אותי כלכך הרבה זמן (למעלה מחודש) ולא נותנים לי את הפיצויים בגלל דמי הבראה? יש לציין שבמקום עבודתי נותנים הבראה באוגוסט..
יש טעם לחכות או שאוכל לתבוע אותם על העניין???
ברצוני לדעת אם אוכל לחתום השלמת הכנסה אם אשתכר במשכורת של 1500 שח
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבראה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2011על פי חוק פיצויי פיטורים אמורים להיות משולמים תוך 15 ימים מיום סום יחסי עבודה.
לעיתים מעסיק מבקש לערוך גמר חשבון וליתן את כל הזכויות יחדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בפיטורין לאחר לידהטלטי02/08/2011
שלום רב,
פוטרתי מעבודתי לאחר חל"ת שלאחר חל"ד, מכיוון שהחברה בה עבדתי נמכרה במהלך החל"ת וכל העובדים פוטרו.
קיבלתי פיצוי של 3 חודשים (חודשיים + חודש הודעה מוקדמת) + פיצויים.
בתלוש האחרון קיבלתי זיכוי כספי גם עבור ימי החופשה שנצברו לי במהלך השנתיים בהם עבדתי בחברה (כולל עבור החל"ד).
שאלתי: האם על תקופת החל"ת (חודשיים סה"כ) אמורים להיצבר לי גם ימי חופשה עליהם אני יכולה להזדכות?
תודה מראש,
טלטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו...
טלטי02/08/2011קראתי באינטרנט שעבור חל"ת מקבלים שבועיים פיצויים? האם זה נכון?
(חשוב לי לבדוק הכל לפרטי פרטים, כי את כל הדברים עליהם כתבתי בהודעתי הראשונה בתחילה הם לא הכניסו בתלוש, רק אחרי שאני חקרתי באינטרנט והעמדתי אותם על "טעויותיהם" הם הוסיפו לי את כל התוספות האלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו... - תגובה
עו``ד חן שטיין04/08/2011כן, שבועיים אלה נחשבים כחלק מהותק לחישוב הפיצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות בפיטורין לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין04/08/2011טלטי שלום,
בתקופת החל"ת עקרונית לא נצברות זכויות סוציאליות, לרבות לא ימי חופשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבקטיה02/08/2011
שמי קטיה ואני בת 20,אני אמא לתינוק בן 9 חודשים,נשואה ואנחנו משכירים דירה,ונכנסתי להיריון שנית אני בחודש שני להיריון....אני מחפשת עבודה כרגע ואני מאוד מפחדת שאני לא ימצא ולא יקבלו אותי כי אני בהיריון כי לפי מה שידוע לי לא מקבלים נשים בהיריון לשום עבודה...מה אני יכולה לעשות?למי לפנות?האם יקבלו אותי באיזשהו שלב?מה אני צריכה להגיד אם אני מתקבלת לעבודה מסוימת?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2011קטיה שלום,
היה ולא יקבלו אותך לעבודה, רק בשל הריונך, הנך אמורה ליתן ראשית ראייה לכך, והנך יכולה לתבוע את מקום העבודה בגין הפלייה על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןלילך02/08/2011
לפני כחודש ובמשך כל החודש האחרון יש לי כאבים מאוד חזקים במותניים כאשר המותן השאמלית כואבת יותר והכאבים מוקרנים לבטן ולגב.
בכל אופן כאשר הופיעו הכאבים הראשונים אושפזתי ונמצא כי אגני הכליות שלי מורחבים (שמאל 17 מ"מ ימין 14 מ"מ) השבוע הרופא נשים חתם לי על הטופס לביטוח לאומי לשמירת הריון וזאת לאחר שנמצא שההתרחבות נובעת מההריון (דבר שלא קרה ב 2 הריונות קודמים) כמו כן אני נמצא במעקב אצל אורולוג על מנת לראות שאין התרחבות נוספת.
האם המוסד לביטוח לאומי יכול לדחות את תביעתי לשמירת הריון?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו03/08/2011אכן, המוסד לביטוח לאומי יכול לא לאשר לך דמי שמירת הריון, אם אינך עומדת בקרטריונים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת אבטלה?צליל02/08/2011
לכבוד עורך דין שטיין, לא הבנתי מה הכוונה נבזבז אנרגיות? עבדתי בעבודה כ4שנים, השנה ביולי 2011 פוטרתי, בביטוח לאומי הסבירו לי כיוון שיצאתי לחופשת לידה מאפריל 2010וחזרתי בספטמבר 2010 זה יהווה בעיה כי אין לי תלושי משכורת של חודשים יולי אוגוסט הסברתי כי המשכתי מרצוני את חופשת הלידה, כיום אפשר כד חצי שנה לשבת בבית מרצוני, האם אקבל אבטלה? בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת אבטלה? - תגובה
עו``ד חן שטיין04/08/2011טוהר שלום,
כפי שהבהרתי - המקרה מעט סבוך. יש צורך לפנות לביטוח הלאומי באופן מסודר וברור ולהבהיר את העניין. עקרונית, אמורה להיות לך זכאות היות וגם בחודשיים הראשונים של החל"ת המעסיק צריך להמשיך ולהפריש עבורך דמי ביטוח לאומי, אך ברור שיש לבדוק את המקרה שלך באופן ספציפי ומעמיק על מנת לקבל תשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירדו לי הרבה שעותאחת01/08/2011
שלום, אני עובדת כמדריכה, בחודש 7 ירדו לי שעות העבודה באופן משמעותי, אני אמורה ללדת בחודש אוגוסט, חישוב דמי הלידה נעשה לפי שלושת החודשים האחרונים (7,6,5), שאלתי היא האם יש סיכוי להשלמת המשכורת האחרונה או מחשבים לפי התלוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירדו לי הרבה שעות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011שלום לך,
אם ההפחתה קשורה בהריון, ניתן לבקש מהמוסד לביטוח לאומי לא להכליל חודש זה בחישוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אחת02/08/2011לא הסיבה היא שהילדים יצאו לחופש הגדול וזה פגע בשעות העבודה שלי, האם החישוב נעשה לפי המשכורת הזאת או???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/08/2011אם ההפחתה אינה קשורה בהריון, הרי שהביטוח הלאומי מחשיב גם חודש זה בחישוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אחת09/08/2011אבל הסיבה גם לא תלויה בי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר חודשי עבודה כוללים חופשת לידה?עדינה01/08/2011
שלום רב!
עבדתי במקום עבודה 11 חודשים ולאחר מכן ילדתי ויצאתי לחופשת לידה.
אני רוצה להאריך את החופשה לחצי שנה ורציתי לשאול האם מותר לי חוקית לעשות זאת? (הבנתי שמותר לי להאריך רק אם עבדתי לפחות 12 חודשים במקום העבודה.) האם חופשת הלידה נחשבת גם כתוספת למספר חודשי העבודה שעבדתי במקום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר חודשי עבודה כוללים חופשת לידה? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011עדינה שלום,
על פניו אין לך זכאות להארכה, שכן הותק לצורך הזכאות להארכת חופשת הלידה נמנה רק עד ליום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך...
עדינה02/08/2011תודה על התגובה!
שאלת המשך... למעשה את אומרת שאין לי שום זכויות מכיוון שעבדתי רק 11 חודשים? גם לא פיצויי פיטורין (לצורך גידול הילד)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/08/2011עדינה,
ממש לא. התשובה הקודמת היתה בעניין שאלתך לגבי הזכות להארכת חופשת הלידה, כאשר בעניין זה המועד הקובע הוא מועד הלידה.
לגבי פיצויי פיטורים - מחשיבים גם את תקופת חופשת הלידה, ואם בסיום יחסי עובד מעביד יש לך למעלה משנה, ותתפטרי לצורך טיפול בילד בתקופה המאפשרת זאת, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלהאביבית01/08/2011
התייצבתי היום בלשכת תעסוקה לאחר שהתפטרתי ממקום עבודתי לצורך גידול בני,
בלשכה מסרו לי כי אני דורשת עבודה, שאלתי לענין 90 הימים בהם יש לי שלילה אנו לי כי אנו לא ביטוח לאומי ואצלנו את צריכה להגיע פעם בשבוע ע"מ שנחפש לך עבודה.
אודה לך אם תעשי לי סדר בדברים.
מתי עליי לגשת למוסד לביטוח לאומי, האם הם ישללו לי את קבלת האבטלה?
איך עובד הפרוצדורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011מירב שלום,
אכן, בתקופה זו של 90 ימי ההמתנה עלייך לפעול בהתאם להנחיות לשכת התעסוקה, ורק לאחריהם תתחיל לך הזכאות לדמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד ליאת שטיין תגובה
אביבית02/08/2011הבהרה-מל"ל ישלם לי על החודשים האלה שאני חותמת אבל רק לאחר 90 יום אקבל את דמי האבטלה?
לזה הכוונה?
ואם כן מתי עליי להגיש את הטפסים למל"ל? או שאין לחץ לגבי זה בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד ליאת שטיין תגובה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/08/2011אסביר שוב -
במשך 90 ימים אלה את חותמת, אך לא מקבלת דבר. כשהם יסתיימו, תתחיל לך הזכאות, באופן כזה שתמשיכי לחתום, ותהיי זכאית לתשלום רק בגין התקופה הזאת, שאחרי 90 הימים שחלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד ליאת שטיין, שוחחתי עם המל"ל
אביבית04/08/2011והם אמרו לי שאני לא צריכה להתייצב בלשכת התעסוקה, וטוב שעשיתי שפניתי אליהם ורשמו שהתייצבתי פעם ראשונה, אך אין לי למה לגשת לשם כי הרי אני לא מחפשת עבודה, והמל"ל הסביר לי להגיש תביעה לדמי אבטלה, והם יחזירו לי תשובה שיש לי שלילה ל-90 יום ורק לאחר ה-90 יום האלה להתחיל לגשת ללשכת התעסוקה שיחפשו לי עבודה ובמידה ואני לא מוצאת ביטוח לאומי ישלמו לי דמי אבטלה.
אין לי למה לגשת ללשכת התעסוקה עם אני לא מחפשת כרגע עבודה אני סתם יחתום, ככה גם הסבירו לי במל"ל.
אבקש הבהרה מצידך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד ליאת שטיין, שוחחתי עם המל"ל - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/08/2011מירב שלום,
עם כל הרצון הטוב, הרי שלא ניתן במסגרת הפורום לטפל ב"תיק" שלב אחר שלב, באופן פרטני. כפי שהובהר, ישנה חובת התייצבות מייד עם סיום יחסי עובד מעביד. לגבי ההתייצבות בלשכה בתקופה זו של 90 הימים - הדבר נקבע על פי הלשכה, והיות וכתבת בהודעתך הראשונה כי התבקשת להתייצב, הרי שלא היה מקום לחלוק על כך. כעת את אומרת שאמרו לך אחרת - ברור שעלייך לפעול בהתאם להנחיות הניתנות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ודמי הבראהטל3001/08/2011
האם יש צבירה לותק של דמי הבראה בשמירת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ודמי הבראה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011עקרונית כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות פיצויים פיטוריןמרי31/07/2011
תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות פיצויים פיטורין - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011בשמחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)