מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הודעה על הארכת חופשת לידהעדינה31/07/2011
שלום וברכה,
לפני חודשיים וחצי ילדתי את ביתי.
לפני כשבוע שוחחתי עם המנהלת שלי והודעתי לה שאאריך את חופשת הלידה בעוד 3 חודשים.
3 שאלות לי אלייך:
1.האם מותר לי מבחינת החוק להודיע על הארכה בת 3 חודשים וחודש לפני סיומה להודיע על עוד הארכה?
2. המנהלת ביקשה ממני לשלוח במייל מכתב לאגף שכר ובו אני מודיעה על הארכת חופשת הלידה שלי.
האם זוהי הפרוצדורה? האם כך הדבר אמור להתבע על פי החוק?
כיצד נכון להאריך את חופשת הלידה?מהן הפעולות שעליי לעשות?
3.איך בדיוק אני אמורה להמשיך את ההפרשות פנסיה/גמל בתקופה זו באופן עצמאי?איך אמורות להתבצע העברות אלו בדיוק?
רציתי להודות מראש על תשומת הלב .
תשובותיך מאוד מסייעות לי בתקופה זו הרוויה בכל כך הרבה חוסר וודאות.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על הארכת חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011עדינה שלום,
אני שמחה להיות לך לעזר.
לגבי ההארכה - הזכות להארכה תלויה בותק שלך במקום העבודה. בכל מקרה, חשוב לא ליידע ברגע האחרון, אלא זמן סביר מראש. בכל מקרה, מותר לך לממש את מלוא הזכאות שלך.
בהחלט יש מקום לבקשה לשלוח את ההודעה לאגף השכר.
לצורך הפרשות לפנסיה - עלייך ליצור קשר עם סוכן הביטוח שלך על מנת לקבל ממנו הנחיות מדוייקות בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חל"תלילי31/07/2011
שלום רב,
אני עובדת 4 שנים רצופות אצל אותו מעביד.
ילדתי ב- 12.6.11 . ברצוני לקחת חל"ת בין 6-12 חודשים. טרם החלטתי לכמה זמן מדוייק. שאלותיי הן:
1) עד מתי אני יכולה להודיע על יציאתי לחל"ת?
2) האם אני יכולה להודיע על יציאה לחל"ת ל- 6 חודשים ואח"כ לדרוש להאריך לשנה.
2) אם אבקש חל"ת לשנה, האם לאחר 6 חודשים אוכל לדרוש להקדים חזרתי לעבודה ?
4) האם יש עדיפות להודיע על חלת קצר ואז להאריך? או להודיע על חל"ת ארוך ואז לקצר?
5) במקרה של חל"ת מקסימלי של שנה - באיזה תאריך הוא מסתיים עפ"י תאריך לידתי האמור לעייל?,
בתודה מראש,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לענות - קצת דחוף לי...
לילי31/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיבה שמדלגים על שאלתי.?
לילי01/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות חל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011לילי שלום,
בהחלט עדיף לקחת את החל"ת המקסימאלית, ומקסימום לקצר. מהיום שתודיעי על רצונך בקיצור, תהיה על המעסיק החובה להשיבך תוך שלושה שבועות.
חל"ת מקסימאלי של שנה - תסתיים בדיוק שנה מיום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוד השאלהמיכל31/07/2011
אז האם זה אומר שבמקרה שלי מאחר ומגיעים לי רק 50 יום של דמי אבטלה לא אקבל כלום?
בגין אילו מקרים בהם במידה והתפטרתי עדיין ניתן יהיה לקבל דמי אבטלה ללא תקופת ההמתנה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד השאלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011מיכל שלום,
לא, זה לא מה שזה אומר. זה אומר שתקופת ה 50 ימים שלטענתך מגיעים לך, יתחילו להימנות בפועל רק לאחר 90 הימים שהם תקופת ההמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה- מה משמעות ה90 יום?מיכל31/07/2011
שלום רב,
אני מסיימת עכשיו חופשה בת חצי שנה לאחר הלידה והתפטרתי ממקום עבודתי.
לגבי דמי האבטלה- ראיתי פה כי בגין טיפול בילד ניתן לקבל רק לאחר 90 יום.
מה זה אומר?
אם מגיע לי 50 יום של דמי אבטלה (בחישוב עם השעות שעבדתי וגילי) האם זה אומר שלא אוכל לקבל או האם מדובר רק בעיכוב של 90 יום?
האם זה אומר שגם אם אתחיל לעבוד בתום ה50 יום הללו (מיום שאחתום), אקבל את הכסף 3 חודשים אח"כ רטרואקטיבית על התקופה בה לא עבדתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה- מה משמעות ה90 יום? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2011מיכל שלום,
המשמעות היא כי יש מעין "תקופת המתנה" לגביה אין זכאות לקבל, ורק לאחריה מתחילה הזכאות. בגין תקופת המתנה זו לא תקבלי כסף כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה
מיכל01/08/2011שלום רב,
אם התפטרתי ממקום עבודתי לאחר חל"ד והסיבה לכך היא שמציעים לי שם רק משרה חלקית ואני מחפשת משרה מלאה- האם סיבה זו מזכה בדמי אבטלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011מיכל שלום,
אם קודם לכן עבדת משרה מלאה, הרי שייתכן וניתן יהיה לראות בכך התפטרות בדין מפוטר עקב הרעת תנאים, אשר עשויה לזכות בפיצויי פיטורים וזכאות לדמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליך של התמ"תש.ע29/07/2011
שלום ,
זומנתי לשימוע , הודעתי בשימוע כי אני בשבוע 3 להריוני הראשון .
דרשו ממני אישורים רפואיים , שלחתי אישור מרופאת הנשים שלי ( האישור לא סיפק את מנהלת משאבי אנוש ) דרשה ממני בדיקת דם . בשביל התמ"ת .
שאלתי היא - מהו ההליך של התמ"ת איך הוא מתבצע ?? כמה זמן זה עורך ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך של התמ"ת - תגובה
עו``ד חן שטיין31/07/2011הליך אצל הממונה במשרד התמ"ת יחל לאחר שהמעסיק יגיש בקשה לפיטורים, לה יהיה עלייך להגיב, עדיף באמצעות עו"ד מטעמך. אז תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידהטלי28/07/2011
שלום אני בחודש 9 תאריך לידה משוער באמצע אוגוסט, עובדת ויש לי מספיק חודשי עבודה , החודש לא עבדתי וגם החודש הבא ל\א תהיה לי עבודה בגלל החופש הגדול כאילו הסיבה לא תלויה בי. שאלתי היא האם אני זכאית לדמי לידה למרות שאין לי תלוש משכורת החודשיים??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה דילגת על השאלה שלי
טלי28/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין30/07/2011טלי שלום,
גם אם לא היתה לך מספיק עבודה בפועל, יש לבדוק האם שולמו עבורך דמי ביטוח לאומי (מה שהיה צריך לקרות), על מנת לעמוד בתנאי הזכאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי לידה
אחת01/08/2011כן שולמו דמי ביטוח לאומי.
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך..נוי27/07/2011
תודה רבה על התשובה המהירה!
אני צריכה לחכות 15 ימים מיום שניגמרה לי חופשת לידה או מיום שהודעתי לה על פיטורין?
אני לא יכולה ללכת ללשכה כי היא לא נותנת לי את המכתב... מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך.. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2011נוי שלום,
לא ברורה לי מה היתה שאלתך הקודמת, היות ולא קישרת אליה, אולם אשיב בכלליות ממה שניתן להבין - אם פוטרת או התפטרת לצורך טיפול בילד בנסיבות המזכות, תהיי זכאית לקבל פיצויי פיטורים בחלוף 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
ללשכה - אם פוטרת, תהיי זכאית למכתב פיטורים מיידית. אם התפטרת - לא תהיי זכאית למכתב פיטורים כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום דמי לידה והפרשיםאפי27/07/2011
שלום רב,
אני ילדתי ב-22 לפברואר. במכתב שנשלח אלי מהמוסד לביטוח לאומי במרץ הודיעו לי על גובה התשלום וכי השכר על פיו נעשה החישוב הוא חודשים דצמבר, ינואר ופברואר. למיטב הבנתי השכר הקובע לדמי לידה אמור להיות נובמבר, דצמבר וינואר. האם כך הדבר? שכן משכורת נובמבר הייתה גבוהה מפברואר ולכן החישוב שנעשה הוא לרעתי.
בנוסף, לאחר חודש מהתשלום (בחודש אפריל) קיבלתי מביטוח לאומי מכתב האומר כי הם חישבו מחדש את זכאותי בגין אותם החודשים (דצמבר-פברואר) והוסיפו לי עוד תשלום בשל טעות בחישוב.
במקביל, באפריל שולם לי מטעם העבודה דמי הבראה. הגשתי תביעה לתשלום הפרשים וקיבלתי תשובה כי על המעסיק להגיש את התביעה שכן הוא מעביר את השכר באופן אוטומטי.
פניתי למעסיק ותשובתו הייתה כי החישוב נעשה באופן אוטומטי ושההפרש ששולם לי באפריל הוא בגין הדמי הבראה מה שלדעתי לא נכון בהתבסס על המכתב המציין כי החודשים שנלקחו בחשבון לא כוללים את אפריל...
האם גם פה אני צודקת ומה ניתן לעשות? מזה חודשיים שאני בטרטור בין המעסיק לביטוח לאומי...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום דמי לידה והפרשים - תגובה
עו``ד חן שטיין30/07/2011אפי שלום,
על פניו, נראה שאכן יש צדק בטענותייך.
המלצתי היא כי תפני בכתב למוסד לביטוח לאומי בעניינים אלה, על מנת לקבל את תשובתם בכתב, כדי שניתן יהיה להתמודד עם זה הלאה, במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםנוי27/07/2011
שלום וברכה!
התפטרתי מעבודתי לאחר שנה וחצי, עקב המשך טיפול בביתי, הודעתי למעסיק לפני כ חודשיים,
המעסיקה "מורחת אותי" כל הזמן ומעקבת לי את הפיצויים כל פעם מסיבה אחרת.
מה אני יכולה לעשות כדי לזרז עניינים? זה מעקב אותי כי גם ככה הבנתי שאני צריכה להמתין כ- שלושה חודשים כדי שאוכל לקבל אבטלה.
שאלה שניה, סיימתי את חופשת הלידה שלי באמצע החודש האם אני מכוסה מבחלינת ביטוח לאומי? ומה קורה הלאה?
תודה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/07/2011נוי שלום,
על המעסיק לשלם את הפיצויים תוך 15 ימים מסיום יחסי עובד - מעביד. אם המעסיקה שלך מתמהמהת - מומלץ לפנות אליה בדרישה בכתב, תוך ציון העובדה כי הדבר מהווה הלנת שכר אסורה. אם גם זה לא יועיל - להגיש תביעה.
לגבי האבטלה - ממליצה לך לגשת ללשכה על מנת שתקופת 90 הימים יימנו.
ביטוח לאומי - עלייך לבדוק מולם את חובתך לתשלום בגין תקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנסיה בהארכת חופשת לידהעדינה26/07/2011
שלום רב,
ראשית אני חייבת להודות על המענה המהיר שאני מקבלת כאן.
שאלתי היא:
בחופשת הלידה הרשמית(98 ימים) הבנתי ממחלקת השכר שהמעביד מפריש גם את חלקי כמעין מפרעה שאחזיר לכשאחזור לעבוד.
האם על המעביד להמשיך להפריש את חלקו לפנסיה ופיצויים גם בחופשת לידה מוארכת?
ומה על החלק שלי באותה תקופה מוארכת?
ושוב ,
תודה רבה על המענה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנסיה בהארכת חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/07/2011עדינה שלום,
אני שמחה שיש מי שיודע להעריך :-) הסיוע ניתן מכל הלב.
בתקופת החל"ת, בניגוד לתקופת חופשת הלידה בתשלום, אין זכאות להפרשות סוציאליות, והתקופה אף לא נחשבת לותק, למעט 14 הימים הראשונים שלה.
מה שכן, חובת המעסיק להפריש ביטוח לאומי למשך חודשיים ראשונים של החל"ת. מומלץ להמשיך את ההפרשות לקופות באופן עצמאי בתקופה זו, על מנת שלא לפגוע ברצף ובכיסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת ראיתי תשובתך בדילי,תודה!!!!!
עדינה27/07/2011אין צורך בתשובה ראיתי את תשובתך בדיליי
שוב תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות פיצויים פיטוריןמרי26/07/2011
שלום וברכה.
עבדתי במקום עבודה 3 שנים. בעבודתי לא רצו להפטר אותי, ומשכו את הזמן ורק עכשיו הם מודיעים שהם מפטרים אותי. לפני 3-2 חודשים ביקשתי שיפתרו אותי ולא הסכימו.
כיום בתי בת 10 חודשים( 14/9/10). (אני יועת שלפי חוק זה יוצא 9 חודשים לאחר לידה מקסימום לקבלת פיצויים)
מה לעשות? האם אני זכאית לפיצויים או למשהו בכלל?
האם שווה להתעסק עם עורכי דין מההסתדרות או שזה לא יתן לי כלום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות פיצויים פיטורין - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/07/2011מרי שלום,
אם מקום העבודה מודיע לך על פיטורים, הרי שאין משמעות לעובדה שחלפו 10 חודשים מהלידה. זכאותך לפיצויי הפיטורים נובעת מהעובדה כי פוטרת.
אם המעסיק לא יישלם את הפיצויים חרף הפיטורים, הרי שמומלץ לפנות לעו"ד לטיפול בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות פיצויים פיטורין
מרי31/07/2011תודה רבה על התגובה כל כך מהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות פיצויים פיטורין - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/08/2011בשמחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידה ופיצוייםדניאלה26/07/2011
שלום לעו"ד-
שאלה לי-
אני עובדת במקום עבודה החל מחודש 11/2010.
הריתי ב03/2011, ובשל סיבוכי הריון, יצאתי מייד לחופשת מחלה שלאחריה בחודש 05/2011 קיבלתי שמירת הריון מבטל"א עד הלידה (תאריך הלידה המשוער יהיה בחודש 11/2011).
כלומר בעת הלידה אהיה שנה במקום עבודתי. הבנתי שמגיעים לי פיצויים אם אני מתפטרת (או שהבנתי לא נכון?)
אני מעוניינת להתפטר בתום חופשת הלידה שלי, האם מגיעים לי פיצויים (ביחוד לאור העובדה שהייתי מרבית התקופה בשמירת הריון- האם צפויות בעיות)??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה ופיצויים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/07/2011דניאלה שלום,
עקרונית, את זכאית לפיצויי פיטורים במידה ומלאה לך שנת עבודה ביום ההתפטרות.
יחד עם זאת, על מנת לא להתבלבל, עלייך לבדוק כי במניין התקופה אינך כוללת תקופות שלא באות בחשבון.
לצורך כך, נא ראי סעיף 2 לחוק פיצויי פיטורים, המונה את התקופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטורין וסעיף 14נורה25/07/2011
שלום וערב טוב,
לאחר לידת תאומים, חופשת לידה וחל"ת של 5 חודשים החלטתי להתפטר ממקום עבודתי על מנת לטפל בילדיי ובמקביל גם לחפש עבודה אחרת. בבואי לברר כמה פיצויים אקבל קיבלתי את הפירוט הבא : עבדתי 5.3 שנים, זה לאחר שניכיתי את החל"ת. שכר בסיס של 5600. בחשבון פשוט, הייתי אמורה לקבל מעל 30 אלף שקל. בפועל החברה נתנה לי 7700 ש"ח שהם 28%לטענתה וכל השאר זה כסף שהופרש לקרן. אגב קרן, ביטוח מנהלים נפתח לי רק לאחר חצי שנה של העסקה.כשהתקשרתי לחברת הביטוח, נמסר לי שהופרשו לפיצויים רק 14600ש"ח. ואני אומרת איפה שאר הכסף?
התקשרתי היום לחשבת השכר באותה חברה, היא ציינה שזה בגלל סעיף 14 שאני חתומה עליו וש"העובד מקבל אך ורק את מה שמופרש פר חודש", כלומר בחודשים שלא הופרש לקרן אז לא אקבל פיצויים. בפועל בתקופת חופשת הלידה המעסיק לא הפריש וממני לא גבו. האם יכול להיות מצב שסעיף 14פוגע בפיצויים לעובד?
אם הנושא סבוך מידי, אשמח לדעת איך ניתן להתייעץ אתכן לעומק.
תודה על כל תשובה,
נורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין וסעיף 14 - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/07/2011נורה שלום,
סעיף 14 הוא מטריה מאוד סבוכה ומורכבת.
עקרונית, לפי סעיף זה את אכן זכאית רק לפיצויי הפיטורים הצבורים בקופה, ולהשלמת ה 28%.
יחד עם זאת, יש לבחון את ההפרשות שנעשו בפועל לקופה, שכן אם לא נעשו כראוי, נהיר כי אינך צריכה "להענש" על כך, ואז זכאית למלוא ההפרשים.
עניין זה ניתן לבדוק יותר לעומק בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נורה28/07/2011ואכן, היתה טעות בפיצול ההפרשות אצל חברת הביטוח, יותר כסף הופרש לקרן ו-0 שקלים לטובת הפיצויים. מה שכן, חברת הביטוח עדכנה אותי שאין חובה חוקית על המעסיק לשלם פיצויים והפרשה לקרן בזמן חופשת לידה ושמירת הריון (גם זה היה לי), האם נכון הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2011נורה שלום,
יש לבחון זאת פרטנית, אולם לדעתי התשובה אינה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות מהעבודה לאחר 10 חודשיםיהלי24/07/2011
ילדתי לפני 10 וחצי חודשים את בני. אני במשרה ניהולית במלון עבודה במשרה מלאה כולל ערבים 15.00-23.00 שישי בערב ושבתות. מאוד קשה לי להמשיך במתכונת השעות הללו. מאוד רוצה שיפטרו אותי כי אני רוצה לזכות בפיצויים (ותק של כמעט 5 שנים).
מה עליי לעשות האם ניתן להתגמש בנושא ה 10 חודשים?? יש סיכויי. אם אגיד להם שקשה לי ייתכן ויאמרו לי אז תתפטרי... ואז הכדור בידיים שלי וזה בעייתי. מה אתם מציעים לי כדי שאזכה בפיטורים. המון תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות מהעבודה לאחר 10 חודשים - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו25/07/2011יהלי שלום,
את מועד ההתפטרות בגין עילת טיפול בילד הינה עד 9 חודשים מיום הלידה - ולכן אינך יכולה להתפטר בגין עילה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה, לידה של תינוק בשבוע 26מיכל24/07/2011
שלום,
רציתי לדעת מהם הזכויות שמגיעות לי אני עברתי לידת עובר מת בשבוע 26. אני כבר 4 חודשים בשמירת הריון ולא עבדתי. האם אני זכאית לחופשת לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה, לידה של תינוק בשבוע 26 - תגובה
עו``ד ליאת שטיין25/07/2011מיכל שלום,
ראשית אני משתתפת בצערך.
התשובות לשאלותייך תלויות בשאלה אחת בלבד, והיא שבוע הלידה המדוייק, שכן על פי חוק הביטוח הלאומי לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
כך, ככל שילדת לפני שבוע 26 הרי שלא תוכר לך לידת הולד שנפטר, אולם אם ילדת לאחר שבוע 26,ככל הנראה תוכר גם לידה זו, על השלכותיה בעניין מענק לידה ואורך חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)