פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בזמן שמירת הריון
    עדי
    08/08/2011

היי,

אני עובדת כגננת מזה 5 וחצי חודשים ובזמן שמירת ההריון שלי זמנו אותי לשיחה שכביכול מטרתה היא הבאת האישורי מחלה...פיטרו אותי ללא כל הודעה מוקדמת
    בטענה שזה נובע מתפקודי הלקוי ואינו קשור להריון וכי הם יודעים שהם יכולים לפטר לפני תום החצי שנה ללא כל אישור- למרות השמירה!

האם החוק לטובתי? אני יודעת שאסור לפטר בזמן שמירת הריון אך גם כשאייני עובדת 6 חודשים מלאים אלא חסרים לי 13 יום לתום השישה.

אודה על תשובתכם המהירה.
    אגב הם ידעו על ההריון באופן מיידי מכיוון שהינו הריון בסיכון וכבר בשבוע 7-8 קיבלתי שמירה ל30 יום לפחות.
    תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בזמן שמירת הריון

הוספת תגובה

• פיטורין בזמן שמירת הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/08/2011

עדי שלום,
    אכן יש פה התנגשות של שני מישורים, אך יחד עם זאת, נראה כי יש פסול בהתנהלות המעסיק, וכדאי לברר את זכויותייך עד תום לצורך קבלת החלטה מושכלת כיצד לנהוג - זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עדי
    09/08/2011

ראשית תודה רבה על המענה המהיר,
    אך אני עדיין אנני מבינה האם ע"פ החוק אסור לפטר בזמן שמירת הריון ? האם הוא מגן על האשה ההרה? האם הוא כפוף לתנאי של החצי שנה??
    או שללא קשר לחצי שנה בזמן שמירת הריון יש איזשהיא הגנה??
    אין לי ספק שהוא עשה משהו שלא כדין אבל ממש מעניין אותי החוק "היבש"
    אודה לכם להבהרה נוספת,

האם בתביעה שכזו הסיכויים לדעתך,הם לטובתי,מבחינת החוק?

בברכה,

עדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/08/2011

עדי שלום,
    הבחינה של הדברים צריכה להיות הרבה יותר מעמיקה ובהתייחס למלוא עובדות המקרה שאינן בפני, ולא בצורה פשטנית.
    על פניו, ההגנה של חוק עבודת נשים לא נכנסה לתוקפה היות ולא מלאו 6 חודשים. יחד עם זאת, חובות תום הלב וחוק שיוויון הזדמנויות חלים בסיטואציה זו, ולכן יש לבחון את העניין לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

עדי
    09/08/2011

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד חן שטיין
    10/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת או עזיבה מיידית?
    נויה
    08/08/2011

יצאתי לחופשת לידה ב-23/5 והיא אמורה להסתיים בסביבות ה-6/9.
    עבדתי במקום עבודתי שנה וחודשיים. איני מתכוונת לשוב לעבודה- זוהי עבודה במשמרות שאינה מתאימה לאם, נשאלת השאלה- האם עדיף לי לקחת את החל"ת המגיע לי לפי חוק, כך אצבור יותר וותק במקום העבודה ורק אחר כך להתפטר, או להודיע כבר עכשיו שאני עוזבת בתום השלושה וחצי חודשים על מנת לזרז את תהליך קבלת דמי האבטלה? (אני מתכננת להשאר עוד בבית עם הילד)
    תודה רבה- נויה

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת או עזיבה מיידית?

הוספת תגובה

• חל"ת או עזיבה מיידית? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/08/2011

נויה שלום,
    אפתור לך את הדילמה בצורה מאוד פשוטה - ממילא החל"ת אינה נחשבת לותק (למעט 14 הימים הראשונים שלה), ומשכך - אין רלוונטיות לעניין.
    כמו כן, על ההתפטרות יש להודיע חודש לפני המועד, ככל שאין הסכם אשר קובע אחרת, וממילא לא ניתן לקבל דמי אבטלה במקביל לדמי לידה, או לחפוף את תקופת ההמתנה עם תקופת דמי הלידה, כך שלא תצמח שום תועלת מהודעה מוקדמת יותר מהנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות לפנסיה
    כרמית עומר
    08/08/2011

שלום!
    אני מועסקת במקום עבודה כבר חמש שנים. בחודש האחרון החלטתי לעזוב לטובת עבודה אחרת.
    לפני כשנה וחצי יצאתי ל-3 חודשי חופשת לידה והארכתי בעוד 90 ימים נוספים.
    המעסיק שלי מבקש שאשלם את הכסף שהופרש לפנסיה על שלושת החודשים של הארכת חופשת הלידה.
    תלוש השכר שלי עומד בשנה וחצי האחרונות על כ- 2800 שח בחודש.
    המשכורת לפני חופשת הלידה עמדה על 3500 שח.
    המעסיק שלי מבקש שאשלם לו על כל התקופה בהם הפריש לפנסיה ולפיצויים שלי את החלק של התגמולים והפצויים בטענה שהוא שילם יותר באחוזים בגלל ההבדלים בשכר.
    אני טוענת שהחשב של החברה היה צריך לבדוק את זה כל חודש וזו לא אשמתי.
    מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות לפנסיה

הוספת תגובה

• הפרשות לפנסיה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/08/2011

כרמית שלום,
    אם אכן נותרו פערים פתוחים, לא ניתן להתחמק מכך, ובכח המעסיק לחייב אותך על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות לפנסיה

כרמית עומר
    09/08/2011

תודה על התשובה המהירה.
    אבל, זה לא באחריות המעסיק לבדוק הבדלים בשכר לעומת הפנסיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות לפנסיה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    10/08/2011

זה לא משנה.
    אם נפלה טעות - יש לתקן אותה. זה הצודק והנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיושב דמי לידה
    keren
    08/08/2011

שלום
    אני אמורה ללדת תאומים בתחילת אוקטובר. אם הלידה תהיה מוקדם יותר, במהלך חודש ספטמבר, האם אוכל לבקש כי חישוב דמי הלידה יהיה עבור 3 החודשים שלפני חודש ספטמבר?
    כי חודש ספטמבר לא יהיה מלא, ולכן המשכורת תהיה נמוכה יותר עבור חודש זה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיושב דמי לידה

הוספת תגובה

• חיושב דמי לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/08/2011

דורה שלום,
    אם תלדי בספטמבר - ממילא חודש זה לא יבוא בחשבון - נלקחים שלושת החודשים המלאים שקדמו ללידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויים ולאבטלה
    עדינה
    08/08/2011

שלום!
    ברצוני להתפטר מעבודתי לאחר חמישה חודשיים שאני בבית עם הילדה. (הילדה בת 5 חודשיים.) תחילה הארכתי את חופשת הלידה אך כעת החלטתי להיתפטר מכמה סיבות-
    1. לצורך טיפול בילדה.
    2. העבודה שלי היתה גם אחה"צ וזה לא מתאים לי עם תינוקות- לא אמצא מטפלת ויש לי קושי להגיע אחה"צ מבחינת הסעה למקום העבודה.

שאלותי הן-
    א. האם מגיע לי פיצויי פיטורין? (עבדתי 12 חודשים)
    ב. האם אוכל ללכת לחתום אבטלה לאחר מכן?
    ג. איך כותבים מכתב פיטורין כזה?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לפיצויים ולאבטלה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויים ולאבטלה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    08/08/2011

עדינה שלום,

על פי החוק, הנך יכולה להתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה, כשעילת הפיטורים הינה טיפול בילד.

התפטרות שכזו, תזכה אותך בתשלום פיצויי פיטורים.

בנושא דמי באבטלה - רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים, תוכלי לקבל דמי אבטלה. מומלץ לאחר ההתפטרות לפנות ללשכת התעסוקה ולהתחיל לחתום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עדינה
    08/08/2011

הסיבות האחרות אותן מניתי אינן מוצדקות לזקאות דמי אבטלה בלי תקופת המתנה?
    ואם כן אצטרך להמתין, האם אני צריכה להגיע כל שבוע במשך 90 יום או שאחרי הפעם הראשונה אני אמורה להגיע רק אחרי 90 יום כל שבוע?

תודה על ההיענות המהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    08/08/2011

היה ותגיעי לאחר 90 ימים, תתחיל תקופת ההמתנה להיספר מהיום ה - 91.

לאור כך עליך לאחר מסירת מכתב הפיטורים להגיע ללשכת התעסוקה.

זכאות לקבלת אבטלה הינה פיטורים מהעבודה ולא התפטרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היעדרות לצורך בדיקות
    נטלי
    07/08/2011

ברצוני לדעת אני עובדת 7 שעות ביום 5 ימים בשבוע האם מגיעות לי כל ה 40 שעות העדרות או רק חלק? כמה ימי העדרות בדיוק אני צריכה לקבל?

לקביעת תור
    סגירה
    היעדרות לצורך בדיקות

הוספת תגובה

• היעדרות לצורך בדיקות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    08/08/2011

נטלי שלום,
    עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    הילי
    07/08/2011

שלום, אני נימצאת בשבוע ה12 להריוני.יש לי היסטוריה של U.C (קוליטיס),אני 3 שנים ברמיסיה. מאז קליטתי להריון אני משלשלת ללא דימום ,אך לאחרונה התחילו להופיע סימני התלקחות המלווים בדימום קל וכאבי בטן חזקים. חשוב לי לציין כי מתחילת חודש יולי ועד היום אינני עובדת בגלל הקאות מרובות ושילשולים. הבוס שלי יודע שאני בהריון.
    האם רק רופאת הנשים יכולה להוציא לי שמירת הריון לכל התקופה בה לא יכולתי לעבוד?
    כמו כן הייתי שמחה לחזור לעבודה,אך במצבי קשה לי נורא לצאת מהבית בגלל אותן יציאות מרובות וכאבי הבטן החזקים.(יש בידיי 33 ימי מחלה).מתחילה לקח רפאסאל( 1גרם *3)וכמו כן במעקב קבוע אצל רופאת גסטרו. אם אלך לרופאת נשים האם עליי לבקש מסמך המאשר כי תקופה זאת נחשבת כתקופת שמירת הריון? ואם אותה רופאת נשים תחליט לא להחשיב מצב זה כשמירת הריון?
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    08/08/2011

הילי שלום,
    צר לי לשמוע על מצבך הקשה.
    יחד עם זאת, היחידה שיש לה סמכות להורות על שמירת הריון הינה רופאת נשים, ולכן הפנייה בעניין צריכה להיות אליה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הילי
    08/08/2011

תודה רבה :)
    ובריאות טובה לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד חן שטיין
    09/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבראה ובונוס
    אמאל'ה
    07/08/2011

שלום רב,
    אני נמצאת בחופשת לידה (בחלק שאינו בתשלום.. ילדתי בסוף מרץ) וחוזרת בתחילת ספטמבר. במקום עבודתי נהוג לתת לכל העובדים בונוס שנתי (משכורת 13) ונודע לי שהפעם הבונוס ניתן עם המשכורת של אוגוסט (שניתנת בספטמבר). מאחר ולי אין תלוש על אוגוסט בגלל חופשת הלידה:
    1. האם יכולים למנוע ממני את הבונוס?
    2. במידה ולא - מתי אני צריכה לקבלו? במשכורת של ספטמבר?
    3. כמו כן באוגוסט ניתנת גם הבראה. מתי אני צריכה לקבלה?
    תודה
    אמאל'ה

לקביעת תור
    סגירה
    הבראה ובונוס

הוספת תגובה

• הבראה ובונוס - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/08/2011

שלום לך,
    לגבי הבונוס וההבראה - עקרונית קיימת לך הזכאות לכך, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר תום חופשת הלידה (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).
    ככל שהמעסיק לא ישלם זאת דווקא לך, כאשר כל יתר העובדים כן יקבלו, הרי שזה עלול להתפרש כהפלייה אסורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי הבראה לאחר חופשת לידה
    מיטל
    07/08/2011

שלום,

התחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית ב 13/07/08
    ילדתי ב 05/08/10 ולקחתי חופשת לידה של חמישה וחצי חודשים עד 22/7 (כולל חופשת לידה בתשלום) .

לכמה ימי הבראה אני זכאית 5 או 6?

בברכה
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    ימי הבראה לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• ימי הבראה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/08/2011

מיטל שלום,
    השאלה לא ברורה דייה.
    הואיל ואת בשנה השלישית לעבודתך, הרי שיש לך זכאות ל 6 ימי הבראה. חופשת הלידה, והחופשה בתשלום, תבוא במניין התקופות, ולכן עקרונית אין כאן פגיעה בותק או בזכאות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה עם חיות חולות בזמן הריון
    בקרוב אמא
    05/08/2011

שלום רב
    אני עובדת במרפאה לבעלי חיים , וכעת נמצאת בשבוע 26 להריון
    במהלך עבודתי יצא שבטעות נגעו בי חתול חולה דלקת דרכי נשימה, גור כלב עם מחלת פרוו, נעקצתי פרעושים וקרציות (דבר שקורה באופן קבוע) , ונדבקתי בפטריות ודלקות עוריות מבע"ח חולים, (ועוד ועוד..) וכמובן , אני באה במגע עם דם ודגימות נוספות מבע"ח חולים עקב אופי המקום , רציתי לדעת האם המשך עבודתי במקום שכזה אינה מסוכנת לבריאותי ולבריאות העובר?
    האם עלי לבקש לצאת לשמירת הריון?
    אשמח אם יש מי שיוכל לענות לי מאחר ואינני מוצאת מי שיוד דבר על סוגיה זו..
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• עבודה עם חיות חולות בזמן הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/08/2011

שלום לך,
    אכן שאלות חשובות - אותן עלייך להפנות לרופא הנשים המטפל בך, כגורם המוסמך להמליץ על שמירת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה וזכאות
    לוני
    04/08/2011

שלום,
    אני עצמאית, עובדת בכריתמיקאית בגני ילדים, ועשויה ללדת באמצע מרץ. אם אתחיל בספטמבר לפי החישוב זה יצא שישה חודשים ואהיה זכאית למענק מירבי של חופשת הלידה, אני צודקת?
    קראתי שחופשת הלידה המירבית היא שלושה חודשים וחצי, אם הבנתי נכון אז אני אחזור בעזרת השם לעבודה באמצע יוני ישר למסיבות הסיום. אשמח להבין אם הבנתי נכון את זכויותי ברמה הכללית או אם אני טועה במשהו.... תודה. אגב, האם זכויות אלה מכסות אותי ממצב של פיטורים ממקום עבודה לגבי שנה שתבוא אחרי?

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה וזכאות

הוספת תגובה

• חופשת לידה וזכאות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/08/2011

לוני שלום,
    אכן, חופשת הלידה שבתשלום הינה שלושה חודשים וחצי (98 ימים).
    ככל שתהיי גם עצמאית וגם שכירה, הרי שיעשה לך חישוב נפרד בגין כל אחד מהמישורים, המצטרפים זה לזה.
    ההגנה מפיטורים - ככל שמדובר בתקופת עבודה שמעל חצי שנה, ההגנה הינה לכל תקופת ההריון ועד 60 ימים מתום חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

לוני
    06/08/2011

ראשית ליאת תודה על תגובתך, אני יודעת כעת לחדד את שאלתי. אם את אומרת ששישים יום לאחר חופשת הלידה מגנים עליי מפיטורים, אז אם אני לא עובדת ביולי ואוגוסט, וכי הגנים בחופשת גדול, ויולדת באמצע מרץ, הרי שאינני מוגנת לשנה שתבוא אחרי...הבנתי נכון?
    האם לדעתך יהיו גננות ש"יכעסו" שהשתבשה להן סוף השנה מבחינת מסיבות הסיום אותן לא אוכל לעשות, ולא יעסיקו אותי שנה שלאחר מכן? מה דעתך? תודה ושבוע נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/08/2011

לוני שלום,
    ההגנה היא לעולם לא שנה, אלא 60 ימים. עקרונית, ניתן להפסיק את ההתקשרות עימך גם באמצע השנה, כך שהמועד הקובע הוא הנקוב בחוק.
    חשוב שתביני כי ההגנה ניתנת לשכירים בלבד, ולא לעצמאית.
    בהחלט יכול להיות כי הגננות יבחרו שלא לעבוד איתך שנה לאחר מכן - זה תלוי בהן. כשכירה - את מוגנת מהפלייה. כעצמאית - אין לכך הגנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעללים בי קשה בעבודה בזמן ההריון
    מ
    04/08/2011

שלום רב,
    אני נמצאת בהריון ראשון תודה לאל בחודש רביעי.
    אני עובדת בחנות המפעל לייצור מוצרי מזון ללא גלוטן, החל מסוף אוקטובר האחרון.
    כשהגעתי לכאן, הגעתי על תקן אחראית חנות ומאז ניתנו לי עוד תפקידים שקיבלתי בשמחה, אם אפשר לעזור במשהו למה לא.
    אני עובדת מ10 וחצי עד 19:00 בערב בכל יום, חמישה ימים בשבוע ובימי שישי עד הצהריים.
    בתחילת החודש השלישי, עוד לפני שמספרים לאנשים הקרובים על ההריון, סיפרתי לבעלים פה, סמכתי עליו היה לי אמון והערכה מאוד גדולים אליו, כאשר אני אמורה לספר עד חודש חמישי למעסיק..
    מאותו הרגע, היחס פה השתנה בצורה קיצונית ומזעזעת אפילו. הוא ואשתו מנהלים פה את העסק, והם מתיחסים אלי מאז שסיפרתי בזלזול חמור, צועקים עלי, נוזפים בי, מצמצים לי פה תנאים נורמלים שהיו מקובלים על כולם עד הרגע שסיפרתי, וגורמים לי לסחוב כמויות של דברים.
    מבחינתו כשביקשתי עזרה לשעת הסגירה בכל ערב ( יש לשים את כל המוצרים הטריים במקפיא שצמוד לחנות, לעיתים מדובר ב5 קרטונים וזה יכול להגיע גם עד 10 קרטונים) הוא צחק עלי ואמר שאני יכולה לקחת מוצר מוצר וללכת מאתיים פעמים כדי לעשות את הסגירה ושהוא לא מתכוון למצוא פתרון.
    את כל הנזיפות והצעקות, שקורים מדי יום, אני משתדלת להעביר בקלות ולא להתיחס, יש לי עובר בבטן ואני לוקחת אחריות מלאה עליו. והאמת שמאוד קשה לי לשאת את זה כבר.
    היום הוא צרח עלי ואיים עלי שאם אמשיך להתנהג בצורה הזו (??) אז הוא יראה לי מה זה, ולא כדאי לי להתעסק אתו.. כי זה יתנקם בי.
    לא עניתי לו על זה מרוב שזה שפל.
    אני ממש כבר לא יודעת מה לעשות. אני מבינה מתוך ההיכרות עם האנשים האלו, שהם עושים הכל כדי למרמר אותי ושארים ידיים ואתפטר, וכך הם לא יצטרכו לשלם את חופשת הלידה והפיצויים שאח"כ באם אתפטר. כמובן שזה לא יקרה, מאחר ואני יודעת שאני עושה פה מעל ומעבר, מתנהגת בחמימות ללקוחות והצד שלי נקי לגמרי מהתנהגות שפלה ואלימה מילולית כמו שלהם.
    אני חייבת לאמר שאני מפחדת. גם מהאיום שלו, גם שיום אחד כבר לא אצליח להרגיע את עצמי (אני בסה"כ בנאדם וזה ממש לא קל להתמודד עם צעקות ונזיפות על כלום בכל יום מחדש, בפרט עם ההורמונים), ושחלילה עוד יקרה משהו לעובר, וגם מפחדת מאוד!!! ממה שיגיע אחרי האיום.. מה הוא מסוגל לעשות? נורא מלחיץ.
    אני ממש צריכה את עזרתכם.
    מעבר לכך, אני מעונינת לדעת מבחינה חוקית איך אני פודה את ה40 שעות שמותר לי לצאת בהריון? להגיש להם בפעם אחת את כל האישורים או חודש בחודשו?
    מודה לכם!!

הוספת תגובה

• מתעללים בי קשה בעבודה בזמן ההריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/08/2011

שלום לך,
    אכן מצב בעייתי ולא נעים, אך אינך צריכה לקבל אותו ככזה, ולהשלים על ההתנכלויות הקשות, שכן החוק מגן עלייך מפני כך. אין ספק שצריך להפוך את היוצרות, ולהבהיר לבוס שלך שעל התנהלות כזו אין לעבור לסדר היום.

עלייך לפנות לפגישת ייעוץ מסודרת ופרטנית על מנת לגבש את הפתרון המתאים.

לגבי שעות הבדיקה בהריון - עלייך להציג אישורי בדיקה מתאימים לצורך התשלום בגין ההעדרות בגינם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה- 9.5 חודשי עבודה?
    גילה
    04/08/2011

שלום,
    אני צפויה ללדת לקראת סוף נובמבר, כאשר התחלתי לעבוד בסוף ינואר (24 לחודש).
    האם יש מצב שבו לא אזכה למלוא דמי הלידה (לפי קריטריון ביטוח לאומי של 10 חודשי עבודה מתוך 14 החודשים הקודמים למועד הלידה)? מדובר יהיה בכ-9.5 חודשי עבודה לפני הלידה, אך תשלום ביטוח לאומי נעשה על מלוא 10 החודשים...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה- 9.5 חודשי עבודה?

הוספת תגובה

• דמי לידה- 9.5 חודשי עבודה? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    06/08/2011

גילה שלום,
    על פניו יש לך זכאות לדמי לידה, משתי סיבות:
    1. ככל שיש הפרשות עבור 10 חודשים, גם אם עבדת בהם באופן חלקי - עקרונית די בכך.
    2. ישנה חלופה נוספת בחוק לעניין הזכאות, אשר ייתכן ואת נכנסת בגדרה. מצ"ב נוסח החוק, על שתי חלופותיו:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין
    דנה
    04/08/2011

באיזה מצב מגיעים פיצויי פיטורין ממקום עבודה? סופרים שנה מתחילת העבודה עד הלידה או עד סיום חופשת הלידה? עבדתי במקום עבודה כמעט שנה (פחות 4 ימים) ואז ילדתי, חזרתי לעבודה לאחר 3 חודשים וכעת רוצה להתפטר, אז לא אוכל לקבל פיצויי פיטורין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/08/2011

דנה שלום,
    עקרונית במקרה שלך תהיה לך זכאות - הותק מחושב נכון למועד סיום יחסי עובד-מעביד, כולל חופשת לידה בתשלום. ככל שההתפטרות תהיה לצורך טיפול בילד, וההתפטרות תיכנס לתוקף טרם חלפו 9 חודשים מהלידה, הרי שתקום לך הזכאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה למורה בחופש הגדול
    חנה
    04/08/2011

אני מורה העובדת בבעלות פרטית. שתי שאלות לי:
    א. ילדתי בשעטו"מ ב22.7 אני יודעת שמורים אמורים לקבל בחופש הגדול גם כסף מבי"ס וגם כסף מביטוח לאומי. רציתי לדעת איך זה עובד?
    ב. הבן שלי החליט להיוולד חודשיים לפני הזמן.. במהלך הקיץ עשיתי עבודות כתיבה עבור בי"ס (שאני מסיימת עוד עכשיו) שהיו אמורות להיות מושלמות לי במשכורות יולי ואוגוסט וכך להיות מחושבות לי לחופשת הלידה. כאמור הבן שלי החליט להגיח לעולם לפני סוף יולי כך שעל פניו משכורת יולי כלל לא אמורה להיות מחושבת לי לחופשה.. בבי"ס שלי הציעו לכתוב לי במשכורת יולי את השכר עבור העבודות המיוחדות שעשיתי כהפרשים על מאי ויוני והם טענו שכך הביטוח לאומי אמור לכלול את הסכומים במשכורות של מאי ויוני וממילא להכניס אותם לחישוב חופשת הלידה שלי, כאילו ניתנו במשכורת מאי וייוני. האם אכן כך פני הדברים?? (השכר גבוה ביחס למשכורת הרגילה שלי, אך יש לי הסבר לכך כיוון שאני מחנכת כיתה י"ב ולכן החל מפסח לא היתה לי עבודה רשמית בבי"ס כי התלמידות היו בחופשת בגרויות)
    תודה רבה ויום טוב
    חנה

הוספת תגובה

• חופשת לידה למורה בחופש הגדול - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/08/2011

חנה שלום,
    שאלותייך ספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב באופן כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

חנה
    04/08/2011

אינני מכירה את כללי הפורום, מדוע שאלה ספציפית לא יכולה לקבל תשובה?
    והיכן אוכל לקבל תשובה לשאלתי? (האם קביעת פגישה או משהו מסוג זה?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/08/2011

חנה,
    הדבר אינו קשור לכללי הפורום, אלא נובע מכך שהשאלה כה ספציפית, שיש לבחון את הנתונים הספציפיים של המקרה באופן מעמיק יותר, שכן תשובה על רגל אחת כולה לגרום יותר נזק מתועלת, ותהיה לא מקצועית בעליל.
    משכך, יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית על מנת לבחון את העניין לעומקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה