מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעכבים לי את הפיצויים,אביבית23/08/2011
בתחילת יוני הודעתי למעביד כי אני מתפטרת, עברו 30 יום ובתחילת אוגוסט התחלתי לספור 15 יום ועליו כבר לשלם לי את הפיצויים, וטרם שילם. מה אני יכולה לעשות?
כמו כן, ביקשתי בתחילת אוגוסט שיחתמו לי על מסמכים למל"ל _(אבטלה) עד היום לא חתם למרות שכל הזמן אני מנדנדת.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעכבים לי את הפיצויים, - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו23/08/2011ממליצה לך להגיש מכתב דרישה למעסיק ובו תדרשי את תשלום פיצויי הפיטורים וכן חתימה על טופסי המל"ל.
היה ולא, שמורה לך הדרך להגיש תביעה כנגד המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת חופשת לידהקארין22/08/2011
שלום,
המצב שלי הוא כזה:
התחלתי אצל המעסיק בתאריך 1.7.10 דרך כ"א 3 חודשים.
מתאריך 01.10.10 המעביד קלט אותי כעובדת שלו,
ילדתי ב07.06.11 אני בחופשת לידה עד 12.09.11, הנני רוצה להעריך את חופשת הלידה.
1. האם אני זכאית להערכת חופשת לידה ועד כמה.
2. אם אני אתפטר לאחר חל"ת האם אני אהיה זכאית לפיצויים?
3. האם בזמן חופשת הלידה + חל"ת נחשב לי בוותק.
אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011קארין שלום,
היות ולא מלאה לך שנת עבודה מלאה טרם הלידה, הרי שאין לך זכות מוקנית להאריך את חופשת הלידה בחל"ת, אלא רק אם המעביד יסכים לכך.
לעומת זאת - בחישוב הפיצויים, נכללת גם תקופת חופשת הלידה, ולכן אם בהכללת תקופה זו תמלא לך שנה, ותתפטרי תוך 9 חודשים לצורך טיפול בילד - תהיי זכאית לפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה לאחר חופשת לידהאורית22/08/2011
שלום,
האם עפי החוק החדש של חופשת לידה 26 שבועות הזכויות של דמי הבראה מחושבות לכל תקופת החופשה או רק ל14 המשולמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/08/2011אורית שלום,
רק 14 השבועות הראשונים ו 14 ימים מהתקופה של החל"ת שלאחר מכן נכללים בותק וצוברים זכויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי הבראה בחופשת לידה
אורית23/08/2011מדוע? לפי הבנתי - "תשלום דמי הבראה תובא בחשבון תקופת חופשת לידה על-פי חוק", עפ"י החוק חופשת הלידה היא 26 שבועות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי הבראה בחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011אורית שלום,
הכוונה היא לאותם 14 שבועות שבתשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי22/08/2011
שלום,אני נמצאת בתום חופשת לידה שנמשכה שנה(וותק במוקם העבודה כ3.5 שנים) ואני בהריון נוסף.בתחילת חודש הבא אני חוזרת לעבודה.האם אני מחוייבת להודיע על כך למעסיק שלי לפני החזרה לעבודה?
ודבר נוסף ,בזמן שהייתי בחופשת לידה נוצרו שינויים מקצועיים ועלי לעבור הכשרה במסגרת העבודה.עובדים חדשים שעוברים הכשרה מחוייבים לשנה עבור הקורס וחוזה עבודה שכולל גם כמות המשמרות .בתחילת עבודתי בחברה גם עברתי קורס וחתמתי חוזה,שאיתו עבדתי כול 3.5 שנים עד לפני חושפת לידה.האם המעסיק יכול לדרוש ממני לחתום על חוזה חדש כולל התחייבות חדשה ומשמרות שונות אם אני בהריון או שאין לו זכות לשנות את תנאי העבודה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/08/2011אתי שלום,
לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
לעניין הקורס וההתחייבות - יש לבחון את העניין באופן ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהחופית22/08/2011
שלום
ילדתי ב-15.7 ויצאתי לחופשת לידה כבר ב-1.7.
אני מעוניינת להתפטר מהעבודה על מנת שאוכל להישאר בבית ולטפל בביתי.
אציין כי עבדתי 9 חודשים במקום העבודה.
שאלותיי:
מתי עליי להגיש למקום העבודה את מכתב ההתפטרות, אם אני מעוניינת שהיא תיכנס לתוקף מייד בתום חופשת הילדה?
מהן זכויותיי ממקום העבודה ומה אני צריכה לקבל, אם בכלל?
האם אוכל לחתום אבטלה? ואם כן מהם התנאים לכך?
מתי אוכל לחתום אבטלה אם התשובה לשאלתי הקודמת חיובית- מייד או לאחר חודש/חודשיים/שלושה?
האם לשכת התעסוקה יכולה "להכריח" אותי לעבוד למרות שהתפטרתי לצורך טיפול בילדתי?
מצטערת על ריבוי השאלות ותודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/08/2011חופית שלום,
דווקא לאור העובדה כי השאלות שמנית רבות ומשמעותיות, אבהיר ואדגיש כי מומלץ ביותר לפנות לפגישת ייעוץ ספציפית ופרטנית כדי לא לנקוט בצעדים נמהרים על סמך תשובות והבנה חלקית של המצב - דבר אשר עלול רק להרע את מצבך ולגרום נזק.
לכן, אשיב בכללי על השאלות, אך זה לא במקום פגישת ייעוץ מסודרת, אלא כמידע כללי רחב.
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים (בתנאי שמלאה לך שנת עבודה - כולל חופשת הלידה שבתשלום). בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת), ומרבית הנשים מוצאות לנכון לחפוף אותה עם חופשת הלידה, ומודיעות חודש טרם המועד בו רוצות לסיים את תקופת ההעסקה בפועל.
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
תקופת הזכאות לחתום אבטלה - משתנה בהתאם לנתונים הספציפיים - מספר תלוים, האם בן הזוג עובד, גיל, וכדומה - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי לבדוק זאת באופן ספציפי.
ככל שתסרבי להצעת עבודה מלשכת התעסוקה - עלולים לשלול לך את הזכאות לדמי האבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה בהריוןשקד כהן22/08/2011
אני בשבוע 36 להריוני ומעוניינת לבקש שמירת הריון.
למיטב הבנתי עד 30 יום זה נחשב לימי מחלה ולא שמירת הריון מביטוח לאומי.
הבעיה היא שאין לי מספיק ימי מחלה. אני לא יודעת מה לעשות ומה לבקש בדיוק מהרופא שייתן לי.
אני רק יודעת שמאוד קשה לי ללכת לעבודה כבר..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/08/2011שקד שלום,
את לא צריכה לבקש ימי מחלה, אלא המלצה לשמירת הריון.
קחי בחשבון שבשבוע כזה מתקדם את לוקת סיכון, כי סביר להניח שתלדי לפני 30 הימים הנדרשים כתנאי מינימום לשמירת הריון, ולכן לא תהייה לך זכאות לשמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה ואופן ניצולםאנה22/08/2011
שלום, אני בשבוע 35 להריוני, צריכה ללדת ב21/9.לרשותי עוד 40 ימי מחלה שצברתי בעבודה. אני מעוניינת לנצלם מהיום מבלי לחזור לעבודה עד הלידה. השאלה שלי האם ניתן לנצל את הימים ברצף, כי זה יותר מ30 יום ולפי מה שהבנתי שמעל 30 יום צריך להגיש שמירת הריון לביטוח לאומי. אני ממש לא רוצה להגיש שמירה ולא להתעסק בכל הבירוקרטיה הזו אלא פשוט לנצל את הימים.
האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה ואופן ניצולם - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/08/2011אנה שלום,
לאור תיקון שהיה בחוק, ראשית העובדת לבחור האם לנצל ימי מחלה או שמירת הריון - לשיקולה, גם במקרה של 40 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימי מחלה ואופן ניצולם
אנה23/08/2011ליאת, תודה על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה למעסיק על אי חזרה לעבודהמאיה21/08/2011
שלום,
אני בהריון ומועסקת 4 שנים אצל אותו מעסיק. אני לא מתכוונת לחזור לעבודה לאחר הלידה. מתי ובאיזו צורה עליי להודיע לו על מנת לקבל את פיצויי הפיטורין?
האם אוכל להודיע לו כבר במהלך ההיריון או שעליי לחכות לאחר הלידה?
שאלה נוספת- אני עובדת 50% משרה, האם אני זכאית לשעות היעדרות לבדיקות וכמה? (ידוע לי שעל משרה מלאה זה 40 שעות לכן על חלקית זה 20?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה, תודה
מאיה22/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד ליאת
מאיה23/08/2011שלום לך,
אני ממש אשמח למענה... עדיין מחכה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה למעסיק על אי חזרה לעבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011שירי שלום,
מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון (גם אם מדובר רק במתן הודעה עתידית) - זה עלול לסכן את זכויותייך. המועד בו בוחרות רוב הנשים להודיע על ההתפטרות הינו חודש טרם המועד הרצוי (לרוב - חודש טרם תום חופשת הלידה), על מנת שתקופת ההודעה המוקדמת תחפוף את חופשת הלידה.
לגבי שעות הבדיקה: עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידוע על טיפולי פוריות בהקשר לזכויותאלונה21/08/2011
שלום רב,
לשאלתי אם אני אמורה לדווח למנהל ביה"ס על טיפולי פוריות שהתחלתי עוד בטרם התקבלתי לתפקיד מורה, ענית שעקרונית, לא חלה עלי חובת ידוע, והוספת כי אי יידוע, עלול לפגוע קשות בהגנה הנתונה לי על פי חוק כעובדת בטיפולים.
את יכולה להסביר מה כוונתך שאי יידוע יפגע בזכויות שלי?
הרי את הטיפולים התחלתי עוד בטרם התקבלתי לעבודה החדשה, דהיינו עוד לפני שצברתי חצי שנה במקום,
על איזה זכויות מדובר? ומה יקנה לי יידוע המעסיק?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידוע על טיפולי פוריות בהקשר לזכויות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין21/08/2011אלונה שלום,
התשובה פשוטה - אם יהיו פיטורים, והמעסיק לא מיודע על הטיפולים - יהיה קל לקבל את הטענה שלו שהפיטורים לא קשורים לטיפולים, היות ולא ידע עליהם כלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אלונה21/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין24/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר לידהקרן19/08/2011
יילדתי לפני תשעה חודשים ושבוע, לאחר הלידה הודעתי על התפטרותי, הבוס שלי ביקש ממני לחזור והבטיח לי העלה במשכורת אשר תעשה בהדרגה,חודשים ראשונים העלאה אחת, לאחר חודשים עוד העלאה ובספטמבר כאשר אני מכניסה את הילדה למעון עוד העלאה, הוא קיים את שני העלאות הראשונות, וכאשר מלאו לבתי תשעה חודשים ויומיים אמר כי אינו יכול לעמוד בהבטחה של העלאה האחרונה.
שאלתי היא אם אני עכשיו מתפטרת למרות שמלאו לבתי תשעה חודשים ומספטמבר רשמתי אותה למעון עדין אני זכאית לקבל פיצויים.
תודה על תשובתכם בהקדם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים לאחר לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו21/08/2011קרן שלום,
התפטרות על מנת לטפל בילדה, אמורה להתבצע עד 9 חודשים מיום הלידה. לאור העובדה, כי עברת את הזמן הקצוב לא תוכלי להתפטר בגין עילה זו.
לחילופין, יש לבדוק האם ההבטחה שהופרה מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך, כאשר עילה זו מזכה בפיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטורין לאחר לידהע19/08/2011
שלום רב,
אני בסיום חופשת לידה וברצוני להתפטר ממקום עבודתי.
בהנחה שאקבל פיצויי פיטורים, אחרי כמה זמן אני יכולה להתחיל לעבוד במקום אחר הזהה בשעות, שכר וכו למקום העבודה ממנו התפטרתי? (כלומר - כמה זמן אני צריכה לעמוד מאחורי ההצהרה שאני מתפטרת על מנת לטפל בתינוק?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין לאחר לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו21/08/2011החוק לא מגדיר זמן מוקצב להתחלת עבודה במקום אחר. אך פחות מחודש נראה לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ע21/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד לאחר חזרה מחופשת לידהמירי18/08/2011
שלום,
יצאתי לחופשת לידה ובכוונתי לחזור לעבודה לאחר 16 שבועות חופשה, טרם יציאתי לחופשה התפקיד אותו ביצעתי גדל מאוד והיה עומס רב ולכן הוחלט כי המחליפה שתחליף אותי בחופשת הלידה תישאר לעבוד גם לאחר חזרתי. טרם יציאתי לחופשה שוחחתי עם המנהל על חלוקת התפקידים בינינו והוא הבהיר כי יוכל לדעת איך לחלק את התפקידים רק לאחר שידע ויכיר את יכולותיה של המחליפה, השבוע נודע לי כי הכינו לי משרד במקום אחר בבניין ואני אמורה לשוב רק בתחילת חודש הבא, שאלתי היא האם המעסיק רשאי להחליף לי תפקיד ללא הסכמתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד לאחר חזרה מחופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו21/08/2011מירי שלום,
על פי ההלכה, על המעסיק להחזיר אותך לאותו התפקיד אותו עבדת טרם יציאתך לחופשת לידה.
היה והמעסיק לא יפעל על פי הוראות החוק, ניתן להגעש תביעה כנגד המעסיק בגין הפרת חוק עבודת נשים וכן על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה תאומיםkeren18/08/2011
שלום רב,
ידוע לי שחופשת לידה עבור תאומים היא 17 שבועות ולא 14.
רציתי לשאול, האם בתום 14 שבועות עליי לתבוע מחדש את המשך חופשת הלידה (3 השבועות הנותרים) או שבתביעה לדמי הלידה אני מציינת שזה תאומים ואז זה אוטמטי 17 שבועות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה תאומים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין21/08/2011דורה שלום,
עקרונית, עדיף לכתוב על הטופס, ואז יש סיכוי שזה יתעדכן לבד, בכל מקרה מומלץ למלא טופס "הארכת חופשת לידה" שמיועד למקרה זה או למקרה של אשפוז הילוד המאריך את חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהאורטל18/08/2011
שלום,
ילדתי בת ב20/5/11 ורציתי לדעת מתי אני צריכה לחזור לעבודה.
איך מחשבים את ה-14 שבועות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין18/08/2011אורטל שלום,
עקרונית, חופשת הלידה שלך בתשלום מסתיימת בחלוף 14 שבועות, שהם 98 ימים, ואם אינני טועה, מדובר על ה 26.08.11.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בעבודהרינת17/08/2011
שלום רב,
מהן זכויות האישה שנכנסת להריון כמעט מייד אחרי לידה?
האם אלה אותם זכויות כמו בהריון קודם ( מבחינת שמירת הריון, חופשת לידה וכו') ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בעבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין18/08/2011שלום לך,
לגבי ההריון השני - מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם. עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)