מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודת לילותרינת13/09/2011
שלום רב,
אני אם יחידנית עם תינוק שנולד לפני 7 חודשים. בסוף אוקטובר אני מתכננת לחזור לעבודה.
העבודה שלי היא במשמרות, כולל משמרות לילה. אינני מסוגלת לעבוד כרגע לילות בגלל שאין לי עם מי להשאיר תינוק בלילות. בנוסף אני מתחילה טיפולי ivf עכשיו מחדש.
המעסיק מציב לי תנאי שיקבל אותי חזרה לעבודה רק בתנאי שאני אעבוד כל המשמרות, כולל לילות ( אני עובדתי משרה מלאה לפני הלידה).
מה הן הזכויות שלי בהתחשב לכל הנ''ל והאם המעסיק יכול לפטר ואותי בגלל אי הסכמתי לעבוד לילות ובאיזה ניסוח?
תודה רבה,
בברכה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, אפשר בבקשה לקבל תשובה, תודה
רינת14/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, אפשר בבקשה לקבל תשובה, תודה - תגובה
עו``ד חן שטיין14/09/2011רינת שלום,
לשון חוק עבודת נשים קובעת כך: מעביד לא יעביד עובדת שילדה בעבודת לילה, או במנוחה השבועית אף אם היה רשאי או הותר לו לעשות זאת על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א 1951- , במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה, אלא אם כן הסכימה העובדת לכך בכתב, למעט סוגי מקומות עבודה חריגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה דחוף
רינת16/09/2011תודה על התשובה, ושאלה נוספת:
החוק משנת 1951 קצת מצחיק אותי, טוב שזה לא החוק מתקופה מנדט הבריטי. הרי לכל חוק תמיד יש סייגים ותוספות. מה עם העובדה שאני אם חד הורית ( מברירה) , לא הייה לי ואין לי עכשיו בעל, יש לי הורים קשישים וחוץ ממני אף אחד לא יכול להישאר עם הילד בלילה. אף מטפלת לא תסכים להישאר לעבוד בלילה.
אודה מאוד לתשובתך.
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה דחוף - תגובה
עו``ד ליאת שטיין18/09/2011רינת שלום,
החוק לא אמור להצחיק - המקור שלו אכן ישן נושן, אך הנוסח עבר תיקונים ושינויים רבים.
למרבה הצער, לעובדה כי הינך חד הורית אין כדי לשנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
רינת18/09/2011שלום רב,
התכוונתי לכל הרע שיש במילה "מצחיק". איך ייתכן שבמדינה יש חוק משנות ה-50 של המאה הקודמת? הרי אנחנו כבר במאה 21, עם כל ההתקדמות וטכנולוגיה. תסכימו שהדברים משתנים עם הזמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון עבודה בסיכוןלוי12/09/2011
שלום,
אני בשבוע 21 להריוני , ועובדת מזה כ11 חודשים בהוסטל לצעירים עם אוטיזם ובעיות נפשיות, בהוסטל קיימים מקרים רבים של התפרצויות חמורות של דיירים התפרצויות שמלוות באירועים אלימים קשים מאוד שלעיתים אף דורשים העברה למחלקה פסיכאטרית וטיפול רפואי למדריכים שבד"כ נפגעים ממקרי האלימות.היום לדוגמא דייר התפרץ וזרק עלי שולחן וכיסא במזל לא נפגעתי.
מתחילת הריוני לאחר שיחה עם ההנהלה הובטח לי כי לא אשובץ באיזור בו יש דיירים אלימים מאחר ואף רופא ההוסטל הבהיר שבמחלות נפש יש נטייה בעת התפרצויות לתקוף דווקא עובדות בהריון בשל הבטן הבולטת וחוסר האונים של העובדת.
- כיום לאחר שינויים שנערכוו בהוסטל נוצר מצב בו אין אזור לעבודה בו אין סיכון והדיירים האלימים משולבים בכל ההוסטל. אני חוששת מאוד והמצב משפיע עליי נפשית בצורה מאוד עמוקה , מעבר לאלימות יש צעקות צרחות והשתוללויות מדי יום במשמרת ואני חשה שאין לי כוחות להתמודד עם זה יותר . מה עליי לעשות ? האם ניתן לקבל שמירת הריון במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון עבודה בסיכון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/09/2011שלום לך,
קשה לי להאמין כי תוכלי לקבל שמירת הריון בנסיבות אלה.
צריך לבחון אופציות אחרות להתמודדות - זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה- מבולבלתפ12/09/2011
שלום רב,
ילדתי בחודש יולי, עד לפני הלידה עבדתי 23 חודשים ברצף בעיר שאינה עיר מגוריי.
לפני הלידה ביקשתי העברה לעיר מגוריי והייתי אמורה להיפגש עם המנהלת אך לא הספקתי לפני הלידה.
אני מעוניינת להאריך את חופשת הלידה (שתסתיים בסוף אוקטובר), אך משיחה שערכתי עם המנהלת בעיר מגוריי, היא טוענת שזה לא מתאים להם , ואמרה לי או שאני חוזרת למקום הקודם, או שיקבלו אותי בעיר מגוריי אבל אחרי 3 חודשים, או שאני מתפטרת.
רציתי לדעת האם זה נכון, והאם מותר להם לא לקבל אותי, ואם אני מתפטרת, מהן זכויותי?
אשמח לתשובה בהקדם
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה- מבולבלת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/09/2011שלום לך,
חובת המעביד הינה להשיב אותך לאותם התנאים בדיוק. אם את היא זו אשר מבקשת מעבר למקום אחר, הרי שודאי שהם אינם חייבים לאשר זאת, והם יכולים בהחלט להבהיר שזה יהיה פתוח רק באותו חלון זמן, ולא לאחר מכן.
לגבי ההתפטרות - ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לעו"ד ליאת - דמי לידהאיריס12/09/2011
שלום ליאת,
רציתי רק לוודא אם הבנתי נכון: דמי לידה מורכבים משלושת המשכורות האחרונות של שלושת החודשים המלאים. אם באחד משלושת החודשים האלה קיבלתי דמי הבראה, הסכום של דמי לידה יכלול חלק מזה, כלומר:
יולי - 7000
אוגוסט - 9500 (כולל דמי הבראה)
ספטמבר - 7000
אז בסופו של דבר אני אקבל 7833 * 3.5 חודשים?
ועוד שאלונת קטנטנה בנוגע לדמי לידה - בחודשיים וחצי מתוך השלושה אני בחופש מחלה (לא שמירה), האם יש לזה משמעות מבחינת ביטוח לאומי או שזה בסדר?
תודה מראש על התשובה ויום נפלא! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לעו"ד ליאת - דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/09/2011איריס שלום,
1. עקרונית, זה פחות או יותר הסכום שאת צפויה לקבל לפי הנתונים.
2. באופן עקרוני, חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב, הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה דמי לידה
איריס14/09/2011מי מחליט על פי איזה חודשים יחושבו דמי הלידה? ביטוח לאומי?
אם אני לא מבקשת מהם שלא ייתייחסו לחודשים בהם הייתי חולה?
או שעדיין זה נתון לשיקול דעתם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/09/2011ביטוח לאומי מחליט, וזה נתון לשיקול דעתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי דמי לידה
אור17/09/2011שלום!
האם נסיעות במסגרת עבודה מחושבים גם בדמי לידה?
שאלה נוספת, בטעות לא הורידו לי 3 חודשים קרן השתלמות, החברה לא שילמה עבורי וגם אני לא שילמתי. מדובר על 3 חודשים משנה שעברה מרץ - אפריל - מאי.
בתלוש הבא אמורים להוריד לי את התשלום עבור 3 החודשים בבת אחת. האם הדבר יפגע הדמי הלידה שלי או שביטוח לאומי מתחשב בהורדות מסוג זה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אור18/09/2011אשמח לתגובה לגבי ההודעה הקודמת..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות ובמקביל פיטורים אחרי חל"תענת12/09/2011
שלום רב,
עובדת במקום עבודה קרוב לשנתיים.
ילדתי בדצמבר, והייתי אמורה לחזור לעבוד בנובמבר הקרוב (הארכתי את החל"ת). התינוק יהיה עוד כמה ימים בן 9 חודשים.
מאחר והשעות שאני יכולה לעבוד כיום אינן עולות בקנה אחד עם הדרישות של המעסיק, הוחלט ביננו בצורה נעימה ובהסכמה מצד שנינו כי אסיים את תפקידי.
איני מעוניינת לעבוד בשנה הקרובה אלא להמשיך ולהישאר עם התינוק.
מה מגיע לי מבחינת החוק? באם בוצעה ביני לבין המעסיק שיחה טלפונית, עליי להוציא לו על התפטרותי מכתב רשמי ומסודר?
בנוסף - ישנם תשלומי בונוס עוד מלפני יציאתי לחל"ד שטרם קיבלתי, ומעולם לא נפתחה לי קרן פנסיה. האם הוא מחוייב לכל אלו?
ושאלה אחרונה - האם אני יכולה לפנות לביטוח לאומי לקבל דמי אבטלה? מעולם לא עשיתי זאת, אז איני יודעת כיצד זה עובד בדיוק...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ובמקביל פיטורים אחרי חל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/09/2011ענת שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת - במקרה שלך צריך לבחון היטב את העניין לאור המועד המאוחר של ההתפטרות - סמוכה לתשעת החודשים).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
אם הסיכום הוא שהוא יוציא לך מכתב פיטורים - אין לך בעיה עם המועד, וגם לא אם ביטוח לאומי, היות ומדובר יהיה בפיטורים.
ברור שחשוב שלדברים יהיה תעוד מדוייק בכתב.
לגבי הפנסיה - היה עליו לפתוח לך, ומשלא עשה כן, יצטרך לשלם את ההפרשות שלא שילם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף פיצויי פיטוריןאביטל12/09/2011
הי
אני עזבתי את העבודה שלי (שאינה מתאימה לאמא) כשילדתי בנובמבר. לאחר חצי שנה (לפני שחזרתי לעבודה) התפטרתי והתחלתי לעבוד בעבודה אחרת שמתאימה הרבה יותר לאמהות. העבודה שאבה אותי ולא טיפלתי בכל נושא הפיצויים, ואף אחד מהחברה בה עבדתי לא יצר איתי קשר. השאלה היא: האם אני עדיין זכאית לפיצויים? (התפטרתי במאי)
תודה רבה
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף פיצויי פיטורין - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו12/09/2011אביטל שלום,
אכן הנך זכאית לקבלת פיצויי הפיטורים. חוק ההתיישנות בקבלת פיצויי פיטורים הינו עד 7 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאח לידהטל11/09/2011
שלום רב
בספטמבר 2010 התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי ובמאי 2011 ילדתי. אני חוזרת השבוע לעבודה ויש לי שאלה: אם אני מתפטרת, או אם מפטרים אותי לאחר חודשיים האם אני זכאית לפיצויים? אמנם אהיה בארגון מעל שנה אבל מתוכה יותר מ-4 חודשים הייתי בבית...
לתשובתך אודה
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאח לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו12/09/2011ראשית חופשת הלידה נחשבת לוותק, ולכן לאחר פיטורייך - היה ותפוטרי תהיי זכאית לקבלת פיצויי פיטורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריןשני11/09/2011
היי
ממה מורכבים פיצויי הפיטורין וכיצד מחשבים אותם? הם כל הכסף יוצא מכיסו של המעביד? אני עובדת 3 וחצי שנים באותו מקום, אך משכורתי עלתה עם השנים. האם מתייחסים למשכורת האחרונה? מה לגבי כספי הפנסיה, האם אני לא חייבת למשוך אותם ולהמשיך את ההפרשה בהמשך מהעבודה החדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו12/09/2011פיצויי הפיטרוים מורבים משכר יסוד ובמידה והנך מקבלת עמלות, אף הם מחושבים כשכר לחישוב פיצויי הפיטורים.
היה ותפוטרי, תהיי זכאית לשחרור כספי הפיצויים הנמצאים בקרן הפנסיה, ואת היתרה, מעסקיך יהא מחוייב להשלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוקת בונוס, בזמן חופשת לידהחדשה11/09/2011
שלום ,
בחברה בה אני עובדת חילקו בונוס לכלל העובדים על שנת 2010, את הבונוס חילקו בשנת 2011 בזמן חופשת הלידה שלי, בזמן הארכת חופשת הלידה שלי, הסטטוס שלי בחברה בזמן חלוקת הבונוס הוא חל"ת.
יש לציין כי עבדתי את שנת 2010 במלואה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלוקת בונוס, בזמן חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו12/09/2011היה וחלוקת הבנוס ניתנה בגין השנה בה עבדת בה, הרי אף את זכאית לתשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות אישה בהיריון בעבודההדר11/09/2011
שלום רב
שמי הדר ואני מנהלת צוות של 3 שלוש בנות בחרה קטנה. כאשר סגרתי על תנאי העבודה עם המעסיק שלי נסגר כי אני אעבוד כל יום עד השעה 15:30 מלבד יום בשבוע בו אצא מאוחר (יוצאת בין 19:00 ל 20:00) .בנוסף, הוחלט כי בחודש ספטמבר נשוב ונדבר על נושא שעות העבודה (לא דובר בצורה מפורשת וחד משמעית מה נחליט לעשות בספטמבר).
כאמור, הגיע חודש ספטמבר ועדכנתי את המעביד שלי כי אוכל לעבוד יום נוסף בשבוע עד השעה 17:00 ובנוסף הודעתי לו שאני בהריון וצפויה ללדת באפריל.
מאז שיחה זו דברים החמירו מאוד בעבודה שלי- הבוס שלי דורש ממני לעבוד שלוש פעמים בשבוע עד שעה מאוחרת ורק פעמיים בשבוע לצאת ב 15:30 (אין באפשרותי לעשות זאת מאחר ואני אוספת את בתי מהגן ב 16:30) - לטענתו עליי למצוא סידור של עזרה מההורים, מטפלת אבל שאני לא ממשיכה בתפקידי כמנהלת הגיוס אם לא אעמוד בתנאים שלו (לטענתו- היריון זו אינה מחלה) .
לטענתו- או שאמצא פתרון (אהפוך להיות רכזת מן המניין ולא מנהלת הצוות) או שהוא יגיש בקשה לפיטורין ממשרד העבודה. מהן זכויותייי במצב שכזה?< האם זכותו להפעיל עליי לחץ על מנת שאשנה תפקיד או אעבוד בתנאיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות אישה בהיריון בעבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011הדבר שלום,
היות והמעסיק לא מאיים שיפטר ללא היתר, הרי שעמדתו הינה חוקית - אם לא תסכימי לתנאים, ייפנה בבקשה להיתר לפיטורים. כמובן שזה עדיין לא אומר שיקבל את ההיתר, אך התנהלותו על פניו חוקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות בהיריון
הדר11/09/2011שלום רב, התנהלותו כמובן היא בסדר מהבחינה שהוא מתכוון לפנות אל הוועדה. השאלה - הוא זכותו לפהעיל עלי לחץ על מנת שאשנה את שעות העבודה שלי או שאעבור תפקיד?
האם יש למעסיק זכות להפוך מנהלת גיוס לרכזת גיוס מן המניין כאשר הוא מודע לכך שהיא בהיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות בהיריון - תגובה
עו``ד חן שטיין14/09/2011אסור למעסיק לשנות תפקיד באופן עקרוני, אבל כל מקרה לגופו.
אם לא תתני הסכמתך, זכותו לפנות למשרד התמ"ת בבקשה להיתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות חשובותמאיה11/09/2011
1. האם עדין החוק של ביטוח לאומי אומר כי ניתן להקדים חופשת לידה עד 49 יום לפני התאריך המשוער?
2. האם אלו ימים מלאים או ימי עבודה (ז"א כולל שישי שבת)?
3. האם דמי לידה משולמים גם אם אני נכה ומקבלת קיצבת נכות מלאה? (האם זה כפל קצבאות ואז לא אקבל למרות היותי עובדת?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שאלות חשובות - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011מירי שלום,
1. כן.
2. ימים קלנדריים (מלאים).
3. עלייך לבחון סוגיה ספציפית זאת מול המוסד לביטוח לאומי, בהתאם לנתונייך הפרטניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהדנה10/09/2011
אני עובדת במשרה מלאה אבל מקבלת משכורת לפי שעות. האם אני מקבלת כסף על שעת הנקה או שלא? אני מחתימה כניסה ויציאה ויוצאת שעה לפני הזמן בגלל עת ההנקה. האם מוסיפים לי שעת משכורת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011דנה שלום,
אין רלוונטיות האם את משתכרת בםועל לפי שעות - השאלה היא באיזה היקף משרה.
ככל שמדובר במשרה מלאה, אך זכאית לתשלום שכר יומי רגיל, על אף שעבדת בפועל שעה פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון חלקיתשלי10/09/2011
אני בשבוע 15 וקיבלתי מהרופא קיצור שעות עבודה ל 6 שעות ביום במקום 9 שעות ביום, שאלתי היא מי משלם לי עבור השעות שאני לא נמצאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון חלקית - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011שלי שלום,
הפחתת העבודה תפגע ישירות בשכרך, וזאת לאור ההלכה האחרונה של בית הדין הארצי לעבודה לפיה לא מוכרת עוד שמירת הריון חלקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים בהריוןיעל10/09/2011
שלום לכולם,
אני נמצאת בהריון אחרי מספר רב של טיפולים. במהלך הטיפולים, יידעתי את מקום עבודתי בנושא ומכיוון שהייתי צריכה להיעדר לשבועיים בחודש החלטנו ביחד על שינוי תפקיד.
בשיחות שנעשו בנושא לפני שינוי התפקיד לא דובר על הורדת שכר ותנאים בשינוי התפקיד.
כמו כן, שולם בחודש הראשון לשינוי השכר המלא (בסיס +בונוסים). החל מהחודש השני, הודיעה לי המנהלת שהם לא מוכנים לשלם לי יותר את הבונוסים על התפקיד ומעתה ישלמו רק בסיס. האם זה משהו שהם יכולים לעשות כשהם לא הודיעו לי על כוונתם כשדנו בשינוי התפקיד? (אני לא חתומה על חוזה גם לא בתפקיד הישן וגם לא בתפקיד החדש).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011יעל שלום,
לא ניתן להרע או לפגוע בתנאי העסקתה של עובדת בהריון.
ככל שהמעסיק לא יתקן הרעה זו, אשר תשפיע עלייך משמעותית ורוחבית (הן לעניין דמי הלידה, והן לעניין דמי האבטלה העתידיים), הרי שניתן יהיה לפעול נגדו משפטית.
במקרה כזה, נראה כי יהיה נכון עבורך לקיים פגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריןשני08/09/2011
היי
לאחר כמה זמן מתאריך ההתפטרות, המעביד אמור לשלם את הפיצויים? מהו התהליך וכמה זמן זה בד"כ לוקח? האם אני יכולה לתבוע אותו כאשר הוא מעכב את הפיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין - תגובה
עו``ד חן שטיין11/09/2011שני שלום,
על המעסיק לשלם את הפיצויים תוך 15 ימים מסיום יחסי עובד - מעביד. אם המעסיק שלך מתמהמה - מומלץ לפנות אליו בדרישה בכתב, תוך ציון העובדה כי הדבר מהווה הלנת שכר אסורה. אם גם זה לא יועיל - להגיש תביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)