פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לעצמאית
    עינת מולכו
    02/04/2011

שלום ליאת, אני עצמאית, פתחתי עסק בנובמבר 2010 לאחר לבטים והכנות טכניות ונפשיות רבות.לפני כן הייתי במעמד תושבת חוזרת (לצערי חזרנו ארצה והתבדנו כי אין כל עזרה בנושא זה ממשרד הקליטה כמו שכביכול הם מצהירים...) ורוב הזמן בעלי ואני עוד חלקנו את רוב הזמן בין הארץ לחו"ל.
    באוקטובר 2010 גיליתי כי נכנסתי להריון ולמרות זאת לא נסתי מתוכניתי והקמתי עסק, אני צלמת. כרגע אני עדיין עובדת, ועתידה ללדת בתחילת יוני 2011. העבודה מתחילה להיות קשה פיזית ולכן אני צופה פגיעה בהכנסותיי בחודשיים הקרובים.
    בביקור בביטוח לאומי להבנת החוק נאמר לי כי לנשים עצמאיות מחושבת החופשת לידה על פי שנת המס האחרונה...בה רק פתחתי את העסק ועבדתי כחודשיים, ההכנסה הייתה כמובן מתחת למינמום ואף רחוק ממנו. בנוסף נאמר לי שבתום שנת המס הנוכחית 2011 יחשבו מחדש ויתחשבנו איתי לגבי הפרשים. רק שהחישוב נעשה לנשים עמצאיות על פי ממוצע שנתי ולא על פי 3 חודשים אחרונים לפני צמצום העבודה כמו שנהוג עם שכירות... דבר שלא מתיישב עם מה שכתוב באתר של ביטוח לאומי ולא עם ההיגיון הבריא. שאלתי היא האם קיימת אפלייה בין נשים עצמאיות לנשים שכירות? האם לא יחשבו לי את דמי הלידה על פי 3 חודשים? הרי בשנה הנוכחית הכנסתי נפגעת כחצי שנה ואם יחשבו את דמי הלידה על פי ממוצע שנתי הרי שהממוצע לא משקף את עבודתי המלאה ב-3 החודשים האחרונים... אני מבולבת, ומלאת חרדה בימים האחרונים ולא מצליחה למצוא את התשובות, אשמח אם תוכלי להסביר לי את עתידי.
    לפי מה שפקידת ביטוח לאומי אמרה לי, הרי שנשים עצמאיות נפגעות ומופלות... ואני חשבתי שמדינת ישראל רוצה לעודד נשים ליזמות עסקית... מדוע כלל מחשבים את דמי הלידה על פי השנה שעברה? אני מופתעת מהאפלייה הבזוייה הזו כלל בין נשים שכירות לנשים עצמאיות ומנסה להבין האם עליי לשוג אחורה ולמצוא עבודה כשכירה...
    תודה מראש על העזרה, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לעצמאית

הוספת תגובה

• דמי לידה לעצמאית - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

שלום לך,
    אצל חלק מהעצמאיות זה עובד לטובה, אצל אחרות - לרעה, אך זהו המצב הנתון, ואם זה נכון או לא אין זה מתפקידי לומר, אלא תפקידו של המחוקק...
    נכון להיום הסכום הראשוני אותו את מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי כעצמאית מחושב על פי המקדמות שלך. את היתרה לפי חישוב מדוייק תהיי זכאית לקבל לאחר הגשת הדו"ח השנתי, בהתאם להכנסות המצויינות בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות נהקה
    מרין
    02/04/2011

שלום!
    לאחר שילדתי בחרתי להאריך את חופשת הלידה שלי בעוד 3 חוד', סה"כ ביליתי בבית חצי שנה בדיוק מיום הלידה.
    חזרתי לעבודה במשרה הנחשבת למלאה פחות שעה אחת ביום ממה שהייתי עובדת קודם.
    שאלתי היא - האם מגיעות לי שעות הנקה במשך 4 חודשים כמו לכל אחת שחזרה למשרה מלאה? או היות והארכתי מרצוני את חופשת הלידה ב -3 חוד' מגיע לי חודש 1 בלבד של תוספת שעות הנקה?
    אשמח לתשובה, תודה ושבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    שעות נהקה

הוספת תגובה

• שעות נהקה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

מרין שלום,
    חסרים נתונים בשאלתך.
    עקרונית, שעת הנקה ניתנת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה, למי שעובדת משרה מלאה. בדקי האם התנאים מתקיימים לגבייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום משרה
    ליאת
    01/04/2011

שלום רב, אני בהריון ראשון בת 35 , במעקב בסיכון גבוה בשל קוליטיס - דלקת מעיים שנמצאת ברגיעה . בשל ההעדרויות שלי מהעבודה - כגון: אחת לשבועיים עירוי ברזל , פעם בחודש מעקב וכו.. יוצא שבערך שעות העבודה שלי בממוצע 130 שעות .
    בשל חשש לצירים מוקדמים בשבוע האחרון אני במנוחה כ10 ימים. המעסיק שלי שוחח עימי והציע לי להוריד פרופיל בעבודה משמע לעבוד 3 פעמים בשבוע 9 שעות . יש לציין שאני כעת בחודש שישי. אני מנהלת של 20 במרכז מחשבים והעבודה הלחוצה לעניות דעתו גם משפיעה .כמובן שהשכר ייפגע בשל כך . האם המעסיק יכול להכריח אותי לצמצם משרה ?
    האם לאור זאת ואם אסכים ניתן יהיה לקבל השלמת הכנסה מביטוח לאומי?

במידה וימליץ הרופא לצמצם את אחוז המשרה שלי האם זה תקף לגבי השלמת הכנסה ?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    צמצום משרה

הוספת תגובה

• צמצום משרה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

ליאת שלום,
    לא ניתן לכפות עלייך צמצום משרה ללא היתר ממשרד התמ"ת, ולגבי השלמת הכנסה - ישנם תנאים ספציפיים רבים אותם יש לבחון לצורך כך (למשל: גובה ההכנסה, האם יש לך רכב, וכדומה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי הבראה
    גל
    01/04/2011

שלום,
    1.יצאתי לחופשת לידה ב-12.12.10. הארכתי את חופשת הלידה בעוד חודשיים וחצי (עד11.6.11). באפריל כל העובדים צפוים לקבל את המשכורת כולל שכר הבראה. האם גם לי מגיע שכר הבראה מלא למרות שאני יצאתי לחל"ד ולאחר מכן לחל"ת?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי הבראה

הוספת תגובה

• דמי הבראה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

מעיין שלום,
    עקרונית קיימת לך הזכאות לדמי ההבראה בגין תקופת החל"ד, ועקרונית על המעסיק לשלם לך זאת עם יתר העובדים, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר שובך (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    sun
    31/03/2011

שלום, אני נמצאת בשמירת הריון בשבועות הראשונים של ההיריון, במקום עבודתי העובדים חושבים שיצאתי לחופשת מחלה ( לא סיפרתי מאחר ואני נמצאת בהריון בסיכון גבוה ומפחדת שהוא לא יחזיק), הבוס שלי יודעת שאני בשמירת הריון וכבר מצא לי מחליפה ומסתובב במקום העבודה ומספר לכולם שאני בשמירת הריון, האם יש חוק שמגן על פרטיות העובד ? זה לא נשמע לי הגיוני שמעסיק יכול לספר על מצבו הבריאותי של עובד לעובדים אחרים, האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנדון?
    אודה לתשובה(:

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

שלום לך,
    על המעסיק חל איסור לפרט על מצבך הבריאותי, אבל לציין כי את בשמירת הריון הוא רשאי, שכן זהו המצב העובדתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    גילה
    31/03/2011

יצאתי לשמירת הריון ב 1/3/11 מתי אני אמורה להגיש לביטוח לאומי? האם שבתות נחשבות כימים בספירה של ה 30 יום עד להגשת הטפסים? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

גילה שלום,
    עלייך להגיש את התביעה בתום 30 ימים קלאנדריים (כולל שישי - שבת), כלומר - את כבר רשאית להגיש לפי התאריך שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן השתלמות בחופשת לידה
    מורן
    31/03/2011

האם המעביר מחוייב להפריש כספים לקרן השתלמות על חשבון תקופת חופשת הלידה? (בנוסף לקרן פנסיה) בהנחה שעבדתי יותר משנה לפני ההריון והוא מוריד משכרי את החלק שלי לקרן ההשתלמות.

לקביעת תור
    סגירה
    קרן השתלמות בחופשת לידה

הוספת תגובה

• קרן השתלמות בחופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

מורן שלום,
    מלוא זכויותייך כפי שהיו בתקופת ההעסקה, חלות גם בתקופת חופשת הלידה, כמו גם הפרשות לקרן השתלמות, אם היו חלק מתנאי העסקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר לידה
    עינת
    31/03/2011

שלום,
    אני עבדתי בחברה במשך 5 שנים וכעת אני בחופשת לידה חצי שנה. עבדתי בשני סניפים של אותה רשת וכעת אני לא מעוניינת לחזור לסניף אחד מאחר והוא מרוחק כשעה וחצי מביתי לגבי הסניף השני אני מעוניינת להאריך את חופשתי בחודש נוסף. האם במידה ואחליט לעזוב גם את הסניף השני אוכל לקבל פיצויים מלאים על משרה מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

שלום לך,
    ככל שעבר היציאה לחופת לידה עבדת משרה מלאה וזה היה היקף העסקתך מאז ומעולם, הרי שככל שתתפטרי עד 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים מלאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לשלול ממני קורס בהריון
    אלמונית
    30/03/2011

אני בהריון בחודש רביעי. אני עובדת סוציאלית והייתי אמורה להתחיל קורס של חוק נוער. בשל החשש שאם ידעו על ההריון לא ישלחו אותי לקורס תכננתי להתחיל את הקורס ואז לספר להנהלה שאני בהריון וזאת הכל במסגרת החוק שאני יכולה להודיע על הריון עד חודש חמישי. בשל השביתה הקורס נדחה והיום קיבלתי הודעה שהקורס יתחיל רק אחרי פסח וזה כבר עובר את החודש החמישי של ההריון. האם זה חוקי לא לשלוח אותי לקורס לאחר שאני אודיע על ההריון ? לא המנהלת ולא מנהל כוח אדם חתמו על איזשהוא אישור על יציאתי לקורס אבל כן ברשותי מסמך שהתקבלתי לקורס. אודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• האם אפשר לשלול ממני קורס בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/04/2011

מיה שלום,
    הדבר עלול להיות פסול רק בהנחה שיש לך הוכחה כי זה נובע מההריון, ואז תוכלי לטעון להפלייה אסורה. בשלב זה, בו אין בידך התחייבות כלשהי ליציאה לקורס, הם יוכלו לטעון בקלות שמראש לא היה בכוונתם לאשר זאת, ללא קשר להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    קרן
    30/03/2011

שלום,

אני מסיימת כעת חופשת לידה ואמורה לחזור לעבודה.

במהלך חופשת הלידה מצאתי מקום עבודה חדש, וכעת אני אמורה להגיש מכתב התפטרות.

רציתי לשאול האם מאחר ואני לאחר לידה אני יכולה לכתוב סיבת התפטרות לשם טיפול קל יותר בילד , על אף , והייתי מחפשת עבודה גם ללא הלידה עקב רצון לשפר תנאים.

יש לציין שההוצאות הנוספות הנילוות לגידול ילד נוסף דירבנו אותי לחפש באופן רציני יותר מבעבר מקום עבודה שונה.

תודה מראש.

בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    03/04/2011

בתיה שלום,

עילת ההתפטרות אמורה להיות טיפול בילד ולא לשיפור תנאים.

היה ותעבדי במקום עבודה אחר ובאותם תנאים כפי שהיו לך במקום העבודה הקודם, סביר להניח כי מקום העבודה הקודם יוכל לדרוש בחזרה את תשלומי פיצויי הפיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי עלי להודיע למעביד
    רונה
    30/03/2011

שלום,
    אני עובדת בחברת סטרט אפ כשנתיים
    לפני שבוע נודע לי שאני בהריון, (בתחילתו- תחלית חודש השני)
    באותו השבוע חלו צמצומים משמעותיים בחברה, וכעת נשארנו חמישה עובדים.
    לפני הבנתי בעוד כחושד וחצי חודשיים נדע מה הולך להיות בהמשך,
    אבל להערכתי ולאור הצמצומים, החברה עומדת להיסגר.
    האם כדאי לי, אם זה רלוונטי בכלל, להודיע למעביד כדי שבמקרה והחברה תסגר, אוכל לדרוש את זכויותי כאשה הרה?
    אשמח לחוות דעת מקצועית,
    תודה,
    רונה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי עלי להודיע למעביד

הוספת תגובה

• מתי עלי להודיע למעביד - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    03/04/2011

רונה שלום,

עליך ליידע את המעסיק עד לחודש חמישי כי הנך בהריון.

אם המקום ייסגר, קרוב לוודאי שהמעסיק יקבל אישור לפטרך.

ממליצה לך ליידע את המעסיק, על מנת שתוכלי לקבל היתר ולקבל דמי אבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין או התפטרות בהריון
    שירן שרעבי
    30/03/2011

שלום רב,

אני מועסקת כ-8 חודשים, החלפתי עובדת שיצאה לחל"ד וחוזה העבודה היה זמני.

כעת, המעסיק מעוניין לפנות לתמ"ת ע"מ לקבל אישור לפטר אותי (אני צריכה ללדת בימים הקרובים). במידה ויתקבל אישור, האם אהיה זכאית לדמי לידה?

במידה ואני מחליטה להתפטר במהלך החל"ד, האם אוכל לחתום אבטלה בסיום 14 השבועות?

אלו אופציות עומדות בפני ע"מ שאוכל לקבל דמי לידה מלאים ודמי אבטלה בסיום ה 14 שבועות?

תודה רבה,

שירן שרעבי

הוספת תגובה

• פיטורין או התפטרות בהריון - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    03/04/2011

שירן שלום,

ככל הנראה התמ"ת לא יספיק לאשר את פיטוריך עד הלידה. ההליך הינו ארוך ולוקח זמן ובל נשכח שאנו נכנסים גם לחג פסח בו משרדי הממשלה סגורים, כך שנראה לי שתהיי זכאית לדמי לידה, אלא אם אין בידיך תלושי שכר המספיקים לקבלת דמי לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    גילה
    30/03/2011

בהריון הראשון היו צירים מוקדמים בשבוע 31 ולידה מוקדמת בשבוע 34. כרגע אני בהריון שני בשבוע 14, עם לחצים בבטן התחתונה משבוע 12 ודימום קל. האם יש אפשרות שביטוח לאומי לא יאשר שמירת הריון במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/03/2011

גילה שלום,
    אפשרות תמיד יש, אם כי נשמע שיש לך את הסיבות כן לקבל שמירה.
    במקום להטריד את עצמך עם השערות, הגישי את התביעה לשמירת הריון למוסד לביטוח לאומי, ותראי אם זה מאושר לך. אם לא - נוכל לטפל בהתאם לסיבת הסירוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להגיש?

גילה
    30/03/2011

יצאתי לשמירה ב 1/3/11 מתי אני אמורה להגיש לביטוח לאומי? האם שבתות נחשבות כימים בספירה של ה 30 יום עד להגשת הטפסים? תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבטחת בהריון - חודש שביעי
    מלי בר אילן
    29/03/2011

שלום, אני עובדת באבטחה כבר שנה וחצי בערך ברבע משרה ( 3 משמרות בשבוע 7:00-15:00 -סטודנטית). אני בחודש השביעי להריוני, את הנשק ביקשתי שיקחו ממני כי הוא מכביד עליי. רציתי לדעת במידה ואני מתפטרת, האם דיני נחשב כמתפטר כדין מפוטר ויגיעו לי כל הזכויות והפיצויים(עקב ההריון)? בנוגע לשמירת הריון, אין שום סיבה כי ההריון תקין ברוך ה' והרופא לא יכול לתת לי.
    זהו הריוני הראשון ולכן איני מודעת לכל זכויותיי. אשמח שתענו לי בהקדם, תודה רבה מלי.

הוספת תגובה

• מאבטחת בהריון - חודש שביעי - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/03/2011

מלי שלום,
    הקושי שאת מתארת מאוד מובן.
    יחד עם זאת, מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה, אלא בחלוף תקופה של 90 ימים.
    ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגירת חברה בזמן הריון
    יעל
    28/03/2011

שלום רב
    אני עובדת מהבית כשכירה בחברה, מקבלת תלוש משכורת מסודר בכל חודש.
    אני עובדת בחברה מתאריך 11.11.2007.
    בחודש אוגוסט נמסר לי כי בשל חילוקי דיעות בן שני השותפים החברה ניסגרת.
    לאחר מספר ימים הוצע לי להמשיך לעבוד בחברה באופן זמני עד שיסתיימו החוזים עם לקוחות החברה.
    הסכמתי להמשיך לעבוד למרות הידיעה שזה זמני ולא היה ידוע לי לאורך כמה זמן תימשך העבודה.
    במהלך השנים הללו הייתי בטיפולי פוריות וכיום אני בהריון בשבוע 8 (תאריך ווסת אחרון 26.01.11)
    חברה לעבודה סיפרה לי שכנראה שבחודש הבא העבודה תיסתיים (החברה ניסגרת סופית)והשאלה שלי היא האם להודיע שאני בהריון לפני שתגיע הבשורה על סיום עבודתי?
    האם החברה יכולה לפטר אותי?
    האם אני זכאית להמשך העסקה עד הלידה? או שהמעסיק צריך להמשיך לשלם לי שכר עד הלידה?
    מה לגבי דמי לידה?
    אודה לתשובתכם
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    סגירת חברה בזמן הריון

הוספת תגובה

• סגירת חברה בזמן הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/03/2011

יעל שלום,
    שאלתך מורכבת וספציפית, ועליה ניתן לקבל מענה בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה