מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרותקרן09/03/2011
שלום יש לי כמה שאלות
אני אתפטר מעבודתי לצורך טיפול בילד לאחר 3 חודשים מהלידה
-האם חל"ת נילקח בחשבון של ימי חופש, דמי הבראה, ופיתורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011קרן שלום,
תקופת החל"ת אינה צוברת זכויות למעט 14 הימים הראשונים שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות כפיצויים, הבראה וימי חופש??
קרן10/03/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשב המשך...
קרן14/03/2011זכויות כגון פיצויים, דמי הבראה וימי חופש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשב המשך... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2011קרן שלום,
צבירת זכויות - המשמעות היא של כלל הזכויות, לרבות ותק לפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה אחרי 28 שבועותעדי08/03/2011
האם אני מאבדת את כל הזכויות שלי אם אני חוזרת לעבודה לאחר 28 שבועות ולא לאחר 26 שבועות (כמובן שזה בתיאום ובהסכמתו של המעסיק)? כלומר אם יש הרעה בתנאי העבודה ואני רוצה להתפטר האם העובדה שאני חוזרת לאחר 28 שבועות תמנע ממני לקבל את כל מה שמגיע לי (פיצויים וכו')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה אחרי 28 שבועות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011עדי שלום,
הארכה בהסכמה אינה גורעת מהתנאים ומההגנה המוקנית לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתפקיד לאחר חזרה מחופשת לידהעדי08/03/2011
שלום. ילדתי בחודש אוקטובר 2010. הארכתי את חופשת הלידה ל-26 שבועות המלאים שמגיעים לי. הודיעו לי שאני חוזרת לתפקיד שונה ממה שעשיתי לפני שילדתי. האם שינוי בתפקיד נחשב הרעת תנאי העבודה? האם אני יכולה לעשות משהו בנידון ולהכריח את מקום העבודה לתת לי את התפקיד שלי בחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתפקיד לאחר חזרה מחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011עדי שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענק לידהפאתן08/03/2011
שלום
אני מורה עובדת בעריית תל אביב , והלידה שלי תהייה בחופשת הקיץ הגדול .
השאלה : אם מגיע לי מענק לידה כמו במשרד החינוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענק לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011השאלה אינה ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופש בזמן חופשת הלידהאמאטריה1608/03/2011
שלום,
ב - 16.10.2010 ילדתי את בתי. בסיום חופשת הלידה התפטרתי ממקום עבודתי.
חופשת הלידה שלי הסתיימה ב - 21.1.2011.
בחוזה העבודה שלי אני זכאית ליום חופש אחד עבור כל חודש עבודה.
האם מגיע לי יום חופש גם עבור חודש ינואר 2011?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופש בזמן חופשת הלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011שלום לך,
לא, בגין חודש זה אין לך זכאות לימי חופשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהme08/03/2011
שלום רב,
אם אני מעוניינת להישאר בבית לגדל את התינוק בשל סיבות אישיות...
מתי עליי להתפטר על מנת שזה יהיה כדין מפוטרת?
חלק אומרים עד תשעה חודשים מיום הלידה וחלק אומרים אחרי שלושת החודשים יש לי עוד 45 ימים שבהם עליי להתפטר.מה נכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
על התפטרות לצורך טיפול בילד להיעשות עד 9 חודשים מיום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בזמן טיפולי פוריותקארין08/03/2011
שלום,
אני עובדת מעל שנה במקום עבודתי ולאחר שתי הפלות החלטתי לפנות לIVF+PGD(הפריה+אבחון גנטי טרום השרה) היות ואני נשאית של גן X שביר.
היות ומדובר בגנטיקה התהליך של הכנת מערכת הטיפולים לוקח יותר זמן מטיפולי הפריה רגילים.
יש לי מכתב מתל השומר שבו מצוין שלדעתם עליי לעבור טיפולי IVF+PGD לאור מצבי ובמקביל אני ובעלי לקראת סיום ביצוע כל הבדיקות הנדרשות להתחלת הטיפולים.
לפני שבועיים העברנו למחלקת הגנטיקה את דגימות ה-DNA שלנו והם כעת עובדים על הכנת המערכת. בקרוב הם אמורים להתקשר ע"מ שאגיע להתחלת הטיפול בפועל(הורמונים שאיבות החזרות וכו').
ברצוני לדעת האם עפ"י חוק אסור לפטר אותי כבר בימים אלו אפילו שבפועל עדיין לא עברתי שאיבה ואילו מסמכים עליי להמציא לפני שבכלל מודיעים לי שאני מפוטרת?
האם עליי לרשום מכתב שאני בטיפולים ולהגיש אותו לאחראי עליי או שניתן להמתין לרגע שבו יחליטו לפטר.
כיצד עליי לנהוג במהלך תקופה זו ע"מ למנוע מצב שבו נהגתי שלא כראוי - מצב שיהווה עילה לפיטורין
תודה על העזרה והמשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה הקודמת
קארין08/03/2011עיינתי בתשובתכם לגבי תחולת החוק העדר יום אחד/התחלת טיפול והם לא חלים עליי היות ולא נעדרתי מהעבודה ע"מ לבצע את התהליכים האלו(ע"מ לא להפסיד ימי עבודה ולפגוע בעבודתי) וכמובן שעדיין לא התחלתי את הטיפולים בפועל היות ומדובר בתהליך ארוך.
מה מומלץ לי לעשות? האם להיעדר בכוונה עמ שתחולת החוק תהיה גם עליי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין בזמן טיפולי פוריות - תגובה
עו``ד חן שטיין08/03/2011קארין שלום,
שאלותייך ספציפיות מאוד ומורכבות, עליהן ניתן יהיה להשיב במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהרויטל07/03/2011
שלום רב,
ילדתי בחודש מאי 2010, ובחודש יולי הודעתי בע"פ על התפטרותי, בשל טיפול בתינוק, אך לא שלחתי מכתב התפטרות.
האם יש דרך שאהיה זכאית לקבל פיצויי פיטורין (עברו יותר מתשעה חודשים)?
יש משמעות לשליחת מכתב עכשו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין08/03/2011רויטל שלום,
ככל שחלפו למעלה מ 9 חודשים מיום הלידה ועד להודעה על ההתפטרות - את בבעיה.
אם לא, ניתן לטפל בעניין תיעוד ההודעה (העובדה שלא נשלח מכתב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרת לאחר לידה- המשך
רויטל08/03/2011חלפו למעלה מתשעה חודשים. סליחה,אבל לא הבנתי את המשך התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרת לאחר לידה- המשך - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011אם חלפו למעלה מתשעה חודשים, ממילא אין רלוונטיות.
כעת יעמדו לך העילות העומדות בפני כל עובד אחר, ללא קשר ללידה (מעבר מקום מגורים, הרעת תנאים, וכדומה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות + פיטוריםמאירה לוי07/03/2011
שלום,
אני מועסקת מזה כשנה וחצי בחברה פרטית.
לפני מספר ימים נודע לי שזומנו לראיון, באופן דיסקרטי, מחליפות פוטנציאליות לתפקידי.
לפני כחודש התחלתי בהליך של הפריה חוץ גופית.
התהליך נמצא כרגע בשלב של בדיקות דם והרכבת פרופיל גנטי עבורי ועבור בעלי.
בפועל לא עשיתי שום טיפול, אך אין ספק שההליך כבר הונע ( יש גם תכתובת רפואית מהרופא המטפל)
הלוואי שאתבדה אך אם לא, ואכן פיטורי קרבים, האם אני בתחולת החוק להגנה מפני פיטורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות + פיטורים - תגובה
עו``ד חן שטיין08/03/2011מאירה שלום,
עקרונית על מנת להיות תחת תחולת החוק, נדרשת העדרות אחת לפחות, או טיפול בפועל נוכח תיקון 45 לחוק (ראי מאמר מפורט בעניין זה באתר האינטרנט שלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חל"דמ.07/03/2011
ילדתי ב-20.10 והארכתי בחודש את חופשת הלידה.
לפני הלידה עבדתי בשתי משרות חלקיות (אחת 60% , שניה 25%) כעובדת סוציאלית.
למשרה העיקרית (60%) אני חוזרת, אך למשרה הקטנה (25%) אני רוצה לחזור באופן זמני (כיוון ששינו לי תנאי ההעסקה, זה לא נחשב תחת הקרירוטריון של הרעת תנאים, אך מבחינתי המשרה הזו כבר לא מתאימה) עד שאמצא חלופה אחרת.
השאלות הן:
האם בכלל אפשרי להתפטר ממשרה אחת ולטעון שזה לצורך טיפול בילדה ולהיות זכאית לפיצויי פיטורין, או שבכדי לקבל א הפיצויים עלי להתפטר משתי המשרות? (אני יודעת שבמשרה ממנה אני רוצה להתפטר יעשו הכל כדי לא לשלם לי פיצויים אם יוכלו להתחמק מכך, לכן אני רוצה להיות וודאית לפני שאני עושה את הצעד הזה כיוון שלא נוכל להסתדר כלכלית ללא)
בהנחה שאוכל להתפטר רק מהמשרה שציינתי, כמה זמן מהלידה אני זכאית להתפטר ולקבל את הפיצויים? (ביתי בת 4.5 חודשים).
כ"כ כן, במידה ואתפטר משתי המשרות, מהם זכויותי מבחינת דמי אבטלה? מה הסכום שמקבלים ביחס למשכורת (האם זה אחוז מסויים?) כיוון שאולי כדאי לי להתפטר בו זמנית משתי המשרות כבו זמנית ולא רק מאחת מהן ובהמשך מהשניה כי זה יפגע בדמי האבטלה? ולמשך כמה זמן אוכל לקבל דמי אבטלה (זו לידה ראשונה)
תודה רבה רבה1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
מ.07/03/2011לאחר שקראתי תגובות לשאלות קודמות בפורום אני חושבת שאולי השינוי במשרה שלי הוא כן משהו שאסור לעשות... אז אני אוסיף טת הפרטים ואשמח לשמוע:
עבדתי 10 ש"ש כעובדת סוציאלית, שחולקו על פני 3 ימים.
העבודה היתה להגיע לכתובת (בית) מסויים, בו התגוררו 6 אנשים עם צרכים מיוחדים, לשוחח איתם, להנחות את הצוות שמטפל בהם וכו'. בכל 3 הימים הגעתי לאותו בית ועבדתי עם אותם האנשים. הבית הזה היה מרוחק 5 דקות הליכה מביתי ולא יבלתי תשלום נסיעות חודשי בשל שלא עמדתי בקריטריון המרחק.
מה שהוצע לי לאחר החזרה מחופשת לידה:
אותן 10 ש"ש בכעובדת סומיאלית , אותן שעות עבודה שעבדתי טרם ללידה, אך מהות העבודה היא ביקורי בית רבים ברחבי העיר (כלומר בכל יום עבודה אצטרך לעשות מס' ביקורי בית כאלו) וזה יצריך נסיעות (מדובר בעיר לא קטנה) בתחבורה ציבורית ( אין לי רכב), במקום הגעה לאותו בית ושהיה בו למשך מס' שעות.
האם זה נחשב לשינוי תפקיד?
מצד שני, בשל העובדה שמדובר באנשים עם רגשות נראה לי לא הוגן לחזור לאותה משרה למשך כחודשיים ואז לעזוב, ומצד שני, המשרה החדשה שהוצעה לי מאוד לא נוחה לי ולהרגשתי יש פגיעה בתנאים שלי.
אשמח לחוות דעתכם/ן כיצד לנהוג מול המעסיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד חן שטיין08/03/2011שלום לך,
עקרונית ניתן להתפטר רק ממשרה אחת ועדיין להיות זכאית לפיצויים - כל מקרה לגופו, כמובן.
התפטרות לצורך טיפול בילד צריכה להיכנס לתוקפה עד מקסימום 9 חודשים מיום הלידה.
מבחינת דמי אבטלה - ככל שאת מחזיקה במשרה, גם אם חלקית, הרי שאינך מובטלת ולכן אינך זכאית לגימלה. לכל היותר תוכלי לבדוק זכאותך להבטחת הכנסה.
נראה כי במצב הדברים שתארת יהיה נכון, לקבוע פגישת ייעוץ ספציפית ופרטנית על מנת לקבל החלטות מושכלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מ.08/03/2011כשאת אומרת שההתפטרות צריכה להיכנס לתוקפה הכוונה היא להגשת מכתב התפטרות, או התפטרות בפועל? (כלומר שאני צריכה להגיש את המכתב עד 8 חודשים מהלידה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון קיים, וכדאי לא לקחת סיכון מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בחזרה להיקף משרה חלקיאמא חדשה07/03/2011
שלום רב
עבדתי שנה וחצי בהיקף משרה מלאה.
לקחתי חופשת לידה של ארבעה חודשים ובסיומה חזרתי לעבוד יומיים בשבוע למשך חודשיים בכדי להקל עלי ועל התינוק את ההסתגלות.
לאחר חודשיים של עבודה חלקית אני חוזרת לעבוד באופן קבוע בהיקף משרה של 80 אחוז - 150 שעות חודשיות.
מכיוון שחזרתי למשרה חלקית ולא מלאה האם זה יכול לפגוע בזכויותיי במידה ואתפטר??
מבחינת פיצויים ודמי אבטלה??
האם בהיקף עבודה של 80 אחוז ולא משרה מלאה נפגעות זכויות כלשהן של המועסק??
תודה רבה, אמא חדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בחזרה להיקף משרה חלקי - תגובה
עו``ד חן שטיין08/03/2011שלום לך,
באופן עקרוני, בהיקף משרה חלקי מחושבות הזכויות בהתאם, ובסיום עבודתך, יחושבו לך פיצויי הפיטורים בהתאם לתקופות השונות של חלקיות המשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך חופשת לידהמוריה06/03/2011
שלום רב,
אני יודעת שהייתה הצעת חוק להארכת חופשת הלידה ל-26 שבועות, 14 מתוכם בתשלום והיתר לא. כמו כן, הבנתי שיצא תיקון לחוק כי נדרש וותק של שנה לצורך הארכת החופשת לידה מבלי לקבל את אישור המעסיק במקום 24 חודש כפי שהיה נהוג בעבר.
מס' שאלות בנוגע לחוקים אלו:
1) האם אכן החוק להארכת החופשת לידה עבר? האם נדרש וותק מסויים?
2) עבדתי אצל המעסיק 11 חודשים לפני הלידה.
האם הוותק שצברתי (11 חודשים) + הוותק שממשיך להיצבר במסגרת החופשת לידה (3 חודשים) נחשב כוותק של שנה לצורך קבלת חל"ת מהמעסיק ללא אישורו והאם במקרה שלי (ובמידה והחוק להארכת חופשת הלידה עבר) אני זכאית גם להארכה כחוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה. תודה רבה.
מוריה07/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורך חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין08/03/2011מוריה שלום,
מדובר בתיקון 46 לחוק עבודת נשים, שעבר והוא כבר בתוקף.
תוכלי לקרוא את מלוא המידע בעניין זה במאמר ספציפי על כך באתר האינטרנט שלי.
מכל מקום, הותק בעניין השנה מחושב עד ליום הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ותוספת קטנה אם אפשר
מוריה08/03/2011הייתכן כי המעסיק אינו יודע על התיקון לחוק? במקום עבודתי ילדה לפני מישהי אשר חזרה לאחר 5.5 חודשים ומבחינת המעסיק היא האריכה את חופשת הלידה שלה, מה שבעצם לא נכון.
מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ותוספת קטנה אם אפשר - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011מראים למעסיק את החוק...
(תמצאי אותו באתר שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יורם19/04/2011האם עובדת שהחליטה להמשיך את חופשת לידה מעבר ל 14 חודש האם נצברים לה זכיות ימי חופשה כמו ה 14 שבועות הראשונים , והפרשות לפנסיה , בתקופה שלא מעביד ולא ביטוח לאומי משלמים לה , הרי היא לא עובדת ותקון החוק לחופשת לידה אומר שיש לנהוד בעובדת כחל"ת ולא כחל"ד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן הריוןאריק05/03/2011
שלום, אני עובדת בחברה מעל שנתיים וחצי.
תקופה ארוכה ניסיתי להיכנס להריון.
לפני מספר שבועות זומנתי לשימוע ובו הודיעו לי ששוקלים להפסיק את העסקתי. בשימוע אמרתי את כל אשר על לבי. בסיומו נאמר לי שהחלטה סופית להמשך דרכי בחברה תימסר לי תוך ימים ספורים. לאחר מספר ימים נגשתי למנהלת שלי ושאלתי האם הגיעה לידי החלטה. היא אמרה שהיא צריכה עוד מספר ימים למחשבה. יומיים לאחר שיחה זאת נודע לי בבדיקה שגרתית שאני בהריון. ומיד לאחר מכן הודעתי על כך למנהלת שלי.
שאלתי: האם מותר למעסיק לפטר אותי כעת משהוא יודע על הריוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בזמן הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין07/03/2011שלום לך,
משנודע דבר הריונך חל איסור לפטר אותך בהעדר היתר מהממונה, אולם הנסיבות שקדמו להודעה, ייתכן ויהיה בהם כדי לשכנע את הממונה כי אין קשר בין הפיטורים וההריון, וליתן היתר לפיטורים בנסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצול ימי מחלה לפני הלידהסיגל05/03/2011
שלום,
רציתי לשאול, אני עובדת בחצי משרה (20 ש"ש). התאריך המשוער שלי הוא ה24/4/11 ותיכננתי לצאת לחופשת מחלה מה3/4/11 בערך (יש לי הרבה ימי מחלה המגיעים לי ומקום העבודה משלם לי 100% מהיום הראשון למחלה). השאלה היא ממי מגיעה לי המשכורת אם מדובר בכל התקופה הזו? מהמעסיק או מביטוח לאומי?ומה זה אומר? וגם- מה ההשלכות אם אלד אחרי התאריך בהרבה ימים- פשוט לא מגיעה משכורת על ימים אלו?
תודה רבה,
סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצול ימי מחלה לפני הלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין07/03/2011סיגל שלום,
ימי מחלה לא ניתן "לנצל" באופן יזום או לפי בחירה, אלא רק בהתאם לאישור רפואי, ורק לגבי התקופה שתיקבע ע"י הרופא.
את ימי המחלה משלם המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימועr05/03/2011
בשבוע שעבר 2.3 נערך לי שימוע בעבודתי אחרי 10 חודשים של עבודה, אחרי השימוע נמסר לי להגיע למחרת שוב לעבודה , ואז נאמר לי שאני מפוטרת ומסרו לי מכתב פיטורים ביד ובו תאריך הפיטורים שלי, 3.3 (אותו היום, כלומר מהיום) .
בטענה שזה לטובתי שאוכל כבר לתבוע אבטלה.
ונאמר לי כי ישולם לי הודעה מוקדמת בחודש הבא בשכר של אפריל, ושהם יבדקו כמה ימי הודעה מוקדמת מגיע לי.
אתמול גיליתי שאני בהריון, ותמיד הרופאים מוציאים אותי לשמירה מוחלטת בבית כל ההריון.
1. כמה ימי הודעה מוקדמת מגיע לי.
2. האם להתעקש לשנות במכתב את תאריך יום הפיטורים(בערך שבועיים קדימה...)
3. האם בזמן הודעה מוקדמת לא מגיע לי יום חופשה או משהו, הפרשה לפנסיה ואז זה נצבר לסכום הכולל שמגיע לי.
4. מה זכויותיי לגבי שמירת ההריון, מבחינת מילוי הטפסים לביטוח לאומי, האם העבודה תהיה חייבת למלא אותם, אני לא רוצה להמשיך להיות אצלהם אבל אני לא רוצה לאבד את הזכות שלי לקבל שמירת הריון.
הרי אני עדיין עובדת שלהם כביכול בשבועיים הקרובים.
בקיצור מה לעשות??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוע - תגובה
עו``ד ליאת שטיין07/03/2011שלום לך,
מדובר בסיטואציה מורכבת וספציפית, אשר לצורך קבלת החלטה מושכלת יש צורך לבחון את הדברים לעומקם, זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)