מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיצויי פיטוריןסילבי14/04/2011
שלום,
עברתי לידה של תינוק ללא רוח חיים בחודש שביעי והייתי זכאית לחופשת לידה.
לאחר החופשה חזרתי לעבוד ואתמול, אחרי חודשיים מהחזרה לעבודה, התפטרתי.
האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורין - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו14/04/2011לצערי לא. לאור העובדה כי אינך עומדת באף עילה המזכה בפיצויי פיטורים.
מאחלת לך בשמי ובשם הפורום שלא תדעו יותר צער וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהאפי14/04/2011
שלום,
התחלתי לעבוד אצל המעסיק הנוכחי באפריל 10' וילדתי בפברואר השנה (לקראת סוף החודש).
מה אורך חופשת הלידה במקרה שלי? האם אני זכאית להארכה מבלי אישור מהמעסיק ומה הפרוצדורה לעניין הודעה למעסיק על הארכת החופשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין17/04/2011מור שלום,
למעשה, טרם מלאה לך שנה עד הלידה, ולכן את זכאית לחופשת הלידה הקבועה בחוק, ללא זכות להארכה כלשהי, אלא בהסכמת המעסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא כל כך ברור...לימור14/04/2011
תודה, אבל אם אפשר קצת לפשט את התשובה שתהיה ברורה יותר, אני אשמח.
אם הבנתי נכון, אז הזכאות לדמי לידה תלויה בזמן ששילמתי ביטוח לאומי לפני הלידה.. לא משנה איפה עבדתי ודרך מי שילמתי? ואם הבנתי נכון, אז עדיין צריכה הבהרה לגבי הזמנים - מה זה "היום הקובע"? זה יום הלידה?
בקיצור, אם אפשר להעביר את נוסח התשובה לנוסח פשוט יותר, תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל כך ברור... - תגובה
עו``ד חן שטיין17/04/2011לימור שלום,
קשה להסביר זאת בפשטות על רגל אחת, כי הנושא מורכב כפי שהסברתי.
עם זה, בפשטות, לשאלותייך - התשובה לשתיהן חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חזרה לעבודהאור13/04/2011
שלום.עובדת במקום עבודה מספטמבר 2009.
חופשת לידה הסתיימה בתאריך 15.12.2010 (תאריך הלידה היה 27.08.10)
וחזרתי לעבודה כאשר כרגע אני עובדת שעה פחות (שעת הנקה).
לאחר סיום שעת ההנקה, מסגרת שעות עבודתי תהיה 8- 17 בכל יום ככה שלא יוצא לי להיות עם הילדה ולכן אני מעוניינת לקצר את שעות העבודה דבר שלא מתאפשר מבחינת המעביד בשום אופן. גם לא נמצא סידור אחר מבחינתו להפחתת שעה מיום עבודתי פרט לקיצוץ משמעותי בשכרי, דבר אשר אינני מוכנה לו בשום אופן.
באם אגיש מכתב התפטרות מיוזמתי,האם אהיה זכאית לקבלת פיצויי פיטורין?
מהו המועד המקסימלי בו ניתן להגיש את ההתפטרות ולהיות עדיין זכאית לקבלת פיצויי פיטורין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חזרה לעבודה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו14/04/2011עד 9 חודשים מיום הלידה, הנך יכולה להתפטר בגין עילת טיפול בילדה, כשהתפטרות זו תזכה אותך בתשלום פיצויי פיטורים.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לחופשת לידה במקום עבודה חדש..לימור13/04/2011
שלום, אני רוצה לשאול, האם כדי לקבל חופשת לידה בתשלום, יש צורך בזמן מסוים של ותק בעבודה? האם עלי להיות מועסקת במקום העבודה כך וכך זמן לפני הלידה, כדי להיות זכאית לחופשת לילה בתשלום?
תודה רבה,
לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובהמשך לשאלתי..
לימור13/04/2011במידה שלא משנה כמה זמן עבדתי על מנת לקבל חופשת לידה בתשלום - לפי מה נקבע גובה השכר בזמן חופשת הלידה? האם זה תלוי בזמן שבו עבדתי עד ללידה, או שבלי קשר, זה מחושב כאחוז מסוים מהמשכורת שלי באותו המקום?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך לשאלתי.. - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו14/04/2011כפי שציינתי בתשובתי, תהיי זכאית לדמי לידה היה ושולמו עבורך דמי ביטוח בתקופות אותן ציינתי. התשלום הינו על פי שערוך שכר עבודתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לחופשת לידה במקום עבודה חדש.. - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו14/04/2011על פי חוק ביטוח לאומי מקסימום תשלום דמי לידה הינו - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) אשר ישולמו לאחר הפסקת עבודה בזמן הריון שהסתיים בלידה, וששולמו דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הנ"ל:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה בחול המועדרונה12/04/2011
שלום, שבתי לעבודה לפני כשבוע ויש לי עוד כחודשיים שעת הנקה על פי חוק.
רציתי לדעת חול המועד על פי חוק הוא 7 שעות עבודה ורציתי לדעת אם שעת הנקה תקפה גם בחול המועד ז"א סה"כ אני אמורה לעבוד 6 שעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה בחול המועד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו14/04/2011רונה שלום,
שעת הנקה ניתנת בגין משרה מלאה - 8.36 שעות עבודה. היות ובחוה"מ שעות העבודה ממילא מופחתות, לא תהיי זכאית להפחתה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהעדי12/04/2011
שאלה קצת מורכבת: אני עובדת כיום כאאוטסורסינג אצל לקוח גדול שהציע לי לעבור אליו. דרישתו היא שאביא מהמעסיק הנוכחי שלי פיצויי פיטורין מלאים (אפילו שאני למעשה מתפטרת) מחשש שבעתיד אוכל לתבוע את המעסיק החדש על כל תקופת העסקתי כאאוטסורסינג. המעסיק אינו מוכן כרגע לשלם את הפיצויים.
בינתיים נכנסתי להריון.
במידה ואתפטר לאחר הלידה...
1. אם אני עוברת מיידית למעסיק החדש (כלומר לא מוכיחה התפטרות לצורך טיפול בילד), שם עתידה להיות מועסקת 6 שעות שבועיות פחות - האם מזכה אותי בפיצויי פיטורין (או ש- 6 שעות שבועיות אינו משמעותי מספיק) ?
2. מהי תקופת המינימום הנחשבת להתפטרות לצורך טיפול בילד (לדוג' אם מצאתי עבודה חודש אחרי - זה תקופה מספקת)
3. כאמור המעסיק מודע לתוכניותי לעבור ללקוח. האם ידיעתו זו תמנע ממני זכאותי לפיצויי פיטורין לאחר לידה (לדוג' גם אם אקח תקופת צינון ואז אעבור ללקוח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011עדי שלום,
שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ויש לבחון אותן לעומק במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת. יש לבחון האם אכן אותן 6 שעות רלוונטיות ומספיקות, ויש אף השלכות נוספות שיש לבחון הנובעות משינוי זה.
אין תקופת מינימום הקבועה בחוק - צריך שהדבר יהיה תוך זמן סביר (מושג עמום - נתון לפרשנות בית הדין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום משכורת בחופשת לידיאייל12/04/2011
שלום
אישתי עובדת בכמה עבודות קבועות.
אני מבין שצריך וותק עבודה של 10 חודשים כדי לקבל את המשכורת בחופשת הלידה
במקום אחד שהיא עובדת בו כבר הרבה זמן יכול להיות לה חודש בלי תלוש בכלל כי לא היה לה שעות.
האם חוסר של תלוש ב10 חודשים לפני הלידה יגרו לכך שהיא לא תקבל את החלק היחסי של מקום העבודה הזה בזמן החופשת לידה?
עלי לציין שהיא לא מפוטרת או משהו כזה אלה לא היה משכורת ותלוש כי לא היה לה שעות באותו חודש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום משכורת בחופשת לידי - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011אייל שלום,
המבחן הוא האם הופרשו בעבורה דמי ביטוח ע"י המעסיק באותו החודש - זאת עלייך לוודא, וניתן לעשות זאת אף מול ביטוח לאומי ישירות - הם יוכלו לתת את התשובה המוסמכת ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום משכורת בחופשת לידה המשך
אייל14/04/2011תודה על התשובה
מה יקרה עם לא הופרשו
על ליציין שיהיהו לה 12 תלושים מתוך 14 חודשים אחרונים
בנוסף האם חישוב ההחזר הסופי הוא ממוצע של 3 חודשי עבודה אחרונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום משכורת בחופשת לידה המשך - תגובה
עו``ד חן שטיין17/04/2011מבחינת המעסיק זו עבירה, וצריך לפנות אליו שיסדר את זה.
החישוב - על פי שלושת החודשים המלאים טרם הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצול זכויות לאחר לידה, מתי להודיע?לידר12/04/2011
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי מעל 12 חודשים ומעוניינת לצאת לחופשת לידה בת 26 שבועות ובנוסף לנצל את זכותי לשעת הנקה למשך 4 חודשים מתום 26 השבועות.
מתי עליי להודיע למעסיק שלי על כך ? כמה זמן לפני הלידה ?
שאלה נוספת, במידה ואני עובדת שנתיים ו 10 חודשים במקום עבודתי, כמה זמן אם בכלל מותר לי להיעדר מעבר ל 26 שבועות? האם זה בגדר מו"מ בלבד מול המעסיק או שהוא מחוייב לשמור את מקומי ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצול זכויות לאחר לידה, מתי להודיע? - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011דורי שלום,
היות ויש לך ותק של למעלה מ 12 חודשים במקום העבודה עד הלידה, הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.
אינך זקוקה לאישור המעסיק לצורך כך.
בתום החופשה, על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה תקופה בה תהיי מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים + תקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהנוי12/04/2011
שלום,
ברצוני לשאול כמה שאלות:
1- ילדתי לפני כשבוע, אחרי כמה זמן אני צריכה להגיש למעסיק את התביעה לדמי הלידה? ואיך הם משולמים?
2- הייתי בשמירת הריון מתי להגש את הטפסים?
3- אם אני רוצה לעזוב את עבודתי ולהמשיך ליהיות עוד 3 חודשים בבית מה הזכויות שלי?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011נוי שלום,
אין מה להמתין עם הגשת התביעות - תוכלי לעשות זאת מיידית.
לגבי ההתפטרות - ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אבאורי12/04/2011
שלום.אני אב לבת 7 חודשים (ת.לידה 25.08.2010 ).
אישתי יצאה לחופשת לידה וחזרה לעבודה בתאריך 18.12.10.
אנו בקושי רואים את הילדה היות ומסגרת שעות העבודה של אישתי היא ארוכה.
1. נניח שאשתי תמשיך לעבודה ואני כאב,אגיש מכתב התפטרות לצורך "טיפול בילד" אהיה זכאי לפיצויי פיטורין?
2. מי משלם לי את פיצויי הפיטורין?המעביד או ביטוח לאומי?
3. האם קבלת הפיצויים(באם תינתן לי) שוללת ממני אפשרות למצוא עבודה אחרת בחודשים הקרובים באותם השעות?
אני עובד במקום העבודה מזה 4 שנים במסגרת שעות 8 - 17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות אב - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011אורי שלום,
חופית שלום,
עקרונית, גם גבר רשאי להתפטר לצורך טיפול בילד, כאשר טרם נקיטת מעשה פזיז, מומלץ בחום לבחון אם כלל התנאים המחוייבים מתקיימים לגביכם ספציפית, וכן לבצע את ההתפטרות בכפוף לפרוצדורה הנדרשת על פי החוק והפסיקה.
את פיצויי הפיטורים משלם המעסיק (ללא קשר לביטוח לאומי).
בהחלט שיש מניעה לעבור לעבוד במקום אחר באופן השעות מייד לאחר מכן, שכן אז נשלל הראציונל שעומד בבסיס החוק המאפשר את ההתפטרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות עובדת זמנית לאחר לידהעדנה11/04/2011
עבדתי מ-11/10 עד 04/2011 בחברת הייטק תחת חוזה עבודה זמני מ-15/11/2010-15/04/2011.התקבלתי לעבודה בהריון בחודש 4 בידיעת כל הגורמים .
האם יש לי זכויות לאחר סיום חל" ד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות עובדת זמנית לאחר לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011עדנה שלום,
אין שונות זכויותייך מכל עובדת אחרת לאחר לידה - הכל בהתאם לתקופת עבודתך, כמובן (לעניין אורך חופשת הלידה או תקופת ההודעה המוקדמת, למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הם חייבים להחזיר אותי??
עדנה13/04/2011תודה על תגובתך ..
אשאל יותר בפירוט האם הם חייבים להחזיר אותי לעבודה למרות שמראש חוזה העבודה שלי הוא זמני ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הם חייבים להחזיר אותי?? - תגובה
עו``ד חן שטיין14/04/2011עדנה שלום,
התשובה אינה פשוטה. יש לבחון דברים רבים, כגון מועד הלידה, האם עבודתך נמשכת עד לאותו המועד, האם מדובר בהסכם לתקופה קצובה שהוארך, וכהנה וכהנה בדיקות, אותן ניתן לבדוק במסגרת פגישה מסודרת על מנת לתת תשובה עניינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תנאי העסקה בהריוןיעל דוד11/04/2011
היי
בסמסטר א האחרון הייתי מתרגלת באחת המכללות במשך חצי שנה שעה ורבע בשבוע- לפי חישוב האוניברסיטה זה יוצא 60% משרת מתרגל. כחודש לפני תום הסמסטר- תום העסקתי שם הודעתי למנהלים כי אני בהריון (בחודש שלישי). החוק לא מאפשר להם לפטר אותי היות ואני בהריון מתקדם וחוזה ההעסקה שלי הינו לחצי שנה.
לטענתם, היות ולא הצליחו למצוא לי משרה תואמת (הוראה) לסמסטר ב' עקב הזמנים הקצרים (יצא שהודעתי להם ב-1.03.11) הם רוצים שאעסוק במענה טלפוני 13 שעות בשבוע החל מהשבוע.
השאלות שלי הן :
א. האם הם יכולים לחייב אותי לעבוד בעבודה שונה לגמרי ממה שהועסקתי בו בחוזה העבודה.
ב. האם מותר להם לדרוש ממני לעבוד 13 שעות בשבוע במקום השעה ורבע שהייתי עובדת בסמסטר א' (לטענתם זה מקביל ל-60% משרה של עוזר הוראה).
אודה מאוד לתשובה מהירה ומנומקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תנאי העסקה בהריון - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011יעל שלום,
ההקבלה וההיקש שהם עושים ממשרה למשרה לפי ההיקף אינה מתקבלת על הדעת.
יחד עם זאת, יש לא מעט דברים שיש לבחון בעניין שהעלית, זאת ניתן לעשות בפגישת ייעוץ פרטנית נוכח מורכבותם והיותם ספציפיים לגבייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות במקום עבודה חדשסיון11/04/2011
שלום,
נכנסתי להריון כארבעה וחצי חודשים לאחר שהתחלתי עבודה חדשה.
אני יודעת שהחוק מחייב לחכות חצי שנה , אך נקלטתי יותר מהר ממה שחשבתי ברוך ה'.
אילו זכויות נשללות ממני בגלל שלא הייתי חצי שנה בעבודה?
האם עדין מותר לי לצאת לחופשת לידה של חצי שנה?
האם הם יכלים לפטר אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות במקום עבודה חדש - תגובה
עו``ד חן שטיין13/04/2011סיון שלום,
לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
לעניין יתר הזכויות - אין רלוונטיות לעניין, ועלייך לקבלן כחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון מס' שאלותמירי11/04/2011
שלום רב, אני בהריון בשמירה החל מה-21.2.11 ועד הלידה שאמורה להיות בסוף יולי.
השמירה אושרה לי וקיבלתי מכתב מביטוח לאומי המפרט מה חישוב השכר שמגיע לי, ובחישוב רשמו את החודשים בהם התחשבו לצורך החישוב: 09/10,10/10,11/10 ולא כמו שחשבתי שיחשבו את ה-3 חודשים האחרונים. כיוון שלמעשה במשכורת של חודש 12/10 קיבלתי בונוס המכפיל לי את המשכורת זה די שינה לי את הממוצע לרעה.
שאלותי הם:
1. האם זה בסדר שהם הלכו חצי שנה אחורה ושם חישבו 3 חודשים ולא את ה-3 חודשים האחרונים או שזה לא תקין ?
2. לצורך העיניין אם היו מחשבים את המשכורת של דצמבר (המשכורת של הבונוס) האם הבונוס היה נכלל בחישוב הממוצע?
3. האם מגיע לי מתנה לחג פסח כמו כלל העובדים למרות שאני בשמירה? (המתנה בד"כ מגולמת במשכורת ולא בתלושים ובעצם אין לי משכורת מהמעביד)
4. בחודשים יולי ואוגוסט אני בע"ה כבר אמורה להיות בחופשת הלידה, מה קורה בעצם לגבי הבראה? מי אמור לשלם לי את זה המעביד או ביטוח לאומי?
תודה, וסליחה מראש על כמות השאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מירי11/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)