פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכיות של אישה בהריון ללא ביטוח רפוא
    ויוי
    06/04/2011

שלום רב,
    אני מבקשת לדת האם אישה בהריון הנשואה לבחור ישראלי(נישואים אזרחיים,הבחורה לא יהודיה הגיעה מסאנפטרבורג ברוסיה) ועדיין אין לה מעמד בארץ,בויזה עדיין אין א5 ולא מגיעה לה ביטוח רפואי וחברות ביטוח פרטיות לא מבטחות נשים הרות.
    השאלה היא האם היא צריכה לממן את הלידה באופן פרטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכיות של אישה בהריון ללא ביטוח רפוא - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/04/2011

ויוי שלום,
    לצערי העלת את שאלתך בפורום הלא מתאים - נסי לפנות לפורום הרלוונטי לשאלתך.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות נוספות גלובליות
    קרן
    06/04/2011

היי,

אני עובדת בחברה כבר 4 שנים, בחוזה העבודה מצויין שהשכר מורכב משכר יסוד + שעות נוספות גלובליות, אך לא מצוין מה כמות השעות לשכר הבסיסי.

בפועל לא ממש יוצא לעבוד את השעות הנוספות האלה ובמידה וכן אף אחד לא בודק ומדווח, {בשנה האחרונה לא עבדנו שעות נוספות ובמידה והיינו צריכים להישאר מעבר לשעות היינו מגיעים יותר מאוחר}

עכשיו כשאני בחודש שישי, החליט המנכ"ל לשנות את התנאים ומחייב את כולם לבוא ב9:00 ופעמיים בשבוע להישאר עד 19:00, האם הוא יכול לעשות דבר כזה? במידה ואני לא אסכים להישאר, האם הוא יכול להוריד לי את השעות הנוספות הגלובליות מהמשכורת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שעות נוספות גלובליות

הוספת תגובה

• שעות נוספות גלובליות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/04/2011

קרן שלום,
    ככל שאלה לא היו שעות העבודה המוגדרות קודם לכן, הרי שעל פניו בראה כי מדובר בהרעת תנאים אסורה, אולם מובן כי יש לבחון את הדברים באופן מעמיק יותר, בפגישה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מה"צד השני"
    חגית
    05/04/2011

שלום רב,
    אשתי ואני העסקנו כמזכירה חברה טובה. עקב התערערות היחסים וחוסר שביעות מעבודתה החלטנו לפטר אותה בשיחה חברית ללא מכתב. נתנו לה התראה של חודש. ביום האחרון של אותו החודש היא הודיעה שהיא בהריון:
    1.מאחר שלא ידענו שהיא בהריון כשפיטרנו אותה, ולכן סיבת הפיטורין אינה קשורה להריונה, האם אנחנו חייבים בהמשך העסקתה?
    כל מי חלה חובת ההוכחה על אי הידיעה?
    2.מכיוון שאנו ספקנים לגביי הריונה, האם ניתן לדרוש ממנה אישור רפואי על כך?
    3. במידה ונבקש את אישור משרד הרווחה לפיטורין, כמה זמן אורך התהליך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מה"צד השני"

הוספת תגובה

• שאלה מה"צד השני" - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/04/2011

חגית שלום,
    אכן מצב סבוך...
    היות והיא המשיכה לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת הרי שזו בעיה, אולם ניתן לנסות ולמצוא פתרונות למצב. על פניו, עליכם להמשיך ולהעסיק אותה.
    כמובן שעליה להציג אישור רפואי.
    נראה כי פגישה פרטנית תוכל להועיל לכם לברר את הדברים ולפזר את הערפל, על מנת לפעול בדרך מושכלת ונבונה, ולהימנע מטעויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן הריון
    ג'ני
    05/04/2011

שלום,
    עשיתי המשך להודעה הקודמת, אך שמתי לב שלא קיבלתי תשובה, לכן אני מעתיקה לנושא חדש, סליחה על העומס

האם בכל זאת יש איזושהי דרך להתפטר מהעבודה, לקבל פיצויים וגם מענק שמענק הלידה לא יפגע?
    אני לא מדברת על לעזוב עכשיו ומייד, אבל אם אפשר יהיה לעזוב נגיד בחודש 5-6 ולא לחכות עד הלידה, אז לפחות אני אדע שאני אסבול פחות זמן...

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בזמן הריון

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/04/2011

ג'ני שלום,
    כפי שהבהרתי - ייתכן וניתן יהיה למצוא אי אלו פתרונות, אולם זאת יש לבחון בפגישת ייעוץ פרטנית על מנת לבחון את הנתונים הספציפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר לידה
    יעל
    04/04/2011

שלום, אני עובדת מזה כשנתיים במקום עבודה מסויים, כעת אני נמצאת בחופשת לידה ואני חושבת לא לחזור לעבודה, ידוע לי כי מגיעים לי פיצויי פיטורין אם אני מתפטרת לפני שביתי תגיע לגיל 9 חודשים,
    1. אך מה לגבי דמי הבראה, האם אני זכאית לדמי הבראה?
    2.כמו כן - במהלך חופשת הלידה קיבלתי מכתב כי אני זכאית לבונוס שנתי, אך נאמר לי כי אני אקבל אותו רק במשכורת הראשונה כשאחזור, האם עדיין אהיה זכאית לקבלו גם אם אחליט לא לחזור?
    3. כמה זמן אני זכאית לדמי אבטלה?
    4. האם במקרה זה אני צריכה לתת למעסיק הודעה מוקדמת של חודש ימים והוא עשוי להורות לי לחזור לתקופה זו?
    אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויי פיטורין לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/04/2011

יעל שלום,
    1. כן, תהיי זכאית לדמי ההבראה היחסיים עד ליום סיום יחסי עובד-מעביד.
    2. כן.
    3. הזכאות לדמי אבטלה הינה ספציפית ומשתנה ממקרה למקרה, על פי הנסיבות הספציפיות והאישיות (מס' ילדים, האם בן הזוג עובד, וכו).
    4. לגבי הודעה מוקדמת - רוב הנשים בוחרות את המועד הנכון כחודש טרם סיום חופשת הלידה, על מנת שתהא חפיפה מלאה לתקופת ההודעה המוקדמת. לשיקולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפליה בעקבות הארכת חופשת לידה
    א
    04/04/2011

אני עובדת באירגון גדול מוכר ומסודר, שיש לו ועד עובדים.
    אני נמצאת בחופשת לידה.ועד העובדים נתן לעובדים מתנה ליום המשפחה. הוא נתן אותה גם לעובדות שנמצאות בחופשת לידה. הוא ביקש מהן הצהרה שהן חוזרות בזמן מהחופשה (לאחר 14 שבועות).
    אני הודעתי שאני רוצה להאריך את חופשת הלידה בחודש. הם הודיעו לי שבגלל שאני מאריכה אני לא זכאית לקבל את המתנה,
    מדובר במתנה איכותית ויקרה לכן חשובה לי, ועוד יותר חשוב לי העיקרן, האם מותר להפלות אותי לרעה בגלל שאני מאריכה את חופשת הלידה?

הוספת תגובה

• אפליה בעקבות הארכת חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/04/2011

שלום לך,
    על פניו מתקבל הרושם כי מדובר בהפלייה אסורה, אולם מובן כי יש לבחון את העניין לעומק ולאור נסיבותיו הספציפיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

א
    05/04/2011

תודה על התשובה,

האם יש משמעות לעובדה שמדובר בועד עובדים?

מה אפשר לעשות במקרה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר לידה
    גילה
    04/04/2011

שלום רב,
    ילדתי לפני שכלושה חודשים ואיני מעוניינת לחזור לעבודה.( אני עובדת במקום העבודה כ- 3 שנים)
    האם עלי להודיע למעסיק רק בתום חופשת הלידה שאני לא רוצה לחזור ? והשאלה החשובה מכל-
    האם אני חייבת לתת למעסיק הודעה 30 יום מראש דבר שייאלץ אותי לחזור לעבודה ואז לקבל פיצויים? או שמספיק שאודיע לו בכתב שאני לא חוזרת ואז אוכל לקבל את הפיצויים שלי.
    לתשובתכם אודה
    גילה

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/04/2011

גילה שלום,
    תקופת חופשת הלידה נלקחת בחשבון לגבי ותק העבודה, וזה משליך על הפיצויים, ההבראה, וכו.
    רוב הנשים בוחרות את המועד הנכון כחודש טרם סיום חופשת הלידה, על מנת שתהא חפיפה מלאה לתקופת ההודעה המוקדמת.
    הכל לשיקולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות
    מעיין
    04/04/2011

שלום,יש לי מספר שאלות חשובות ואשמח אם תוכלו לתת לי מענה בקדם....
    אני אחרי חופשת לידה וחזרתי לעבודה שלי בהיקף משרה מצומצם לאחר קבלת תלוש המשכורת החלטתי שאני רוצה להתפטר...
    האם זה נכון שאני זכאית לקבל את תנאי הפיצויים כאילו פוטרתי ? חשוב לציין שעדיין לא עברה שנה מאז הלידה....דבר נוסף מתי אני צריכה להודיע למעביד שלי על התפטרותי כלומר ע"פ חוק?
    בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות

הוספת תגובה

• זכויות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/04/2011

מעיין שלום,
    ככל שהתפטרת לצורך טיפול בילד, תוך שההתפטרות נכנסה לתוקף מקסימום 9 חודשים מיום הלידה, הרי שתהיי זכאית לפיצויים באופן עקרוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי אחוזי משרה זכאות לפיצויים?
    מיקי
    04/04/2011

אני מסיימת חופשת לידה וביקשתי לרדת באחוזי משרה - מקום העבודה לא הסכים ועל כן התפטרתי. אני מתחילה עבודה במשרה חלקית. האם אני זכאית לפיצויי פיטורים?
    תודה

הוספת תגובה

• שינוי אחוזי משרה זכאות לפיצויים? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/04/2011

מיקי שלום,
    על פניו מתקבל הרושם כי יש לך בהחלט זכאות לקבלת פיצויי הפיטורים במידה והמעסיק לא הסכים להפחתת משרה, ומצאת מקום עבודה אחר בשעות מופחתות, והדבר מאפשר לך טיפול בילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד קבלת פיצויי פיטורין
    ע
    04/04/2011

שלום,
    במהלך חופשת הלידה התפטרתי מעבודתי, ואני זכאית לקבל פיצויי פיטורין. חלק מהסכום הופקד במהלך השנים ע"י המעסיק בקופת הפנסיה וביטוח מנהלים. האם יש לחברת הביטוח מגבלה לגבי התקופה שעליהם להעביר אלי את כספי הפיצויים? התפטרתי בתאריך 28/2/11 ואני רואה שהסכומים מתעכבים ואפילו נאמר לי שייתכן שזה יהיה לאחר פסח.
    האם זה חוקי?
    אציין שאת סכום ההשלמה של הפיצויים (הסכום שהמעביד לא הפקיד לקופות) המעביד כבר העביר אלי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מועד קבלת פיצויי פיטורין

הוספת תגובה

• מועד קבלת פיצויי פיטורין - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/04/2011

שלום לך,
    בחוק לא נקצב המועד המדוייק לשחרור הכספים בפועל ע"י הקופה, אלא רק מועד ההודעה על השחרור ע"י המעסיק.
    כל עוד מדובר בזמן סביר (ולאחר פסח זה בהחלט זמן סביר), הרי שזה תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן הריון
    ג'ני
    03/04/2011

שלום רב!

אני מועסקת במקום עבודה 2.5 שנים.
    כרגע אני בחודש שלישי להריוני וסיפרתי על הריוני למעסיק.
    במידה ואני מעוניינת להתפטר מהעבודה כעת, האם אקבל פיצויים? במידה ולא, מאיזה חודש אפשר להתפטר על מנת כן לקבל פיצויים, או שזה רק לאחר הלידה או בסמוך לה?

שאלה נוספת לגבי תשלום "שכר" בעת חופשת לידה (דמי לידה), קראתי על החישובים שיש בכל מקום אבל בכל זאת אני לא מצליחה להבין.
    אם במהלך 14 חודשים לפני הלידה שולמו דמי ביטוח לאומי 10 חודשים, זה אומר שאני יכולה להתפטר החל מחודש 5 ועדיין לקבל דמי לידה?

אודה לתשובתכם..

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בזמן הריון

הוספת תגובה

• התפטרות בזמן הריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/04/2011

ג'ני שלום,
    מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה, אלא בחלוף תקופה של 90 ימים.
    ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ג'ני
    04/04/2011

שלום! קודם כל תודה על התשובה,
    שנית, האם בכל זאת יש איזושהי דרך להתפטר מהעבודה, לקבל פיצויים וגם מענק שמענק הלידה לא יפגע?
    אני לא מדברת על לעזוב עכשיו ומייד, אבל אם אפשר יהיה לעזוב נגיד בחודש 5-6 ולא לחכות עד הלידה, אז לפחות אני אדע שאני אסבול פחות זמן...

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנקה
    שיר
    03/04/2011

כמה זמן סה"כ מיום הלידה, זכאית אישה לשעת הנקה?
    בכל מקום כתוב 4 חודשים מתום חופשת הלידה, אך לא ברור כמה שבועות בחוק חופשת לידה מכיוון שכעת ניתן לחזור לאחר חצי שנה לעבודה.

אשמח לתשובתכם הדחופה.
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה

הוספת תגובה

• מנסה לעזור לך קצת

נשארתי בבית
    03/04/2011

חופשת הידה היא אכן בעיקרון 26 שבועות,אבל רק ה-14 הראשונים הם בתשלום.
    שעת ההנקה היא אכן במשך 4 חודשים שלאחר חופשת הלידה,אך מי שהאריכה את חופשת הלידה שלה ליותר מ-4 חודשים,איננה זכאית לשעת הנקה ב-כ-ל-ל.

ושמומחי הפורום יתקנו אותי אם אני טועה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת שעות עבודה בהריון
    רותם
    03/04/2011

שלום,

בת 32, עם הריון שני ( הריון ראשון הסתיים בהפלה (גרידה ) בשע' 11 .
    אני עובדת במשרד פרטי מזה 9 שנים.
    אני עובדת 6 שעות ביום ומשתכרת ב 5,500 ש"ח נטו.
    כרגע בהריון שבוע 17 ו ר' הנשים שלי הביא לי אישור על העסקה
    של שעה אחת פחות עד הלידה , בשל בעיות רפואיות.

האם אני יקבל פחות כסף במשכורת בשל כך או ששכרי אינו אמור להיפגע מזה?
    האם יש צורך להתערבות של בטל"א להשלמת השעה הזו או שלא?
    האם יש השלכות לגבי ההמשך ( דמי לידה, חלד ואבטלה אחרי ) בשל השעה הזו?

אני מחפשת כבר כמה ימים תשובות באתרים שונים וזה מאוד דחוף לי
    מכיוון שאני רוצה להביא לבוס של את האישור אך חוששת שששכרי ייפגע.

תודה מראש
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת שעות עבודה בהריון

הוספת תגובה

• הפחתת שעות עבודה בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/04/2011

רותם שלום,
    הפחתת העבודה תפגע ישירות בשכרך, וזאת לאור ההלכה האחרונה של בית הדין הארצי לעבודה לפיה לא מוכרת עוד שמירת הריון חלקית.
    לעניין הפגיעה הרוחבית - באופן עקרוני, חישוב דמי הלידה נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך. דמי האבטלה סביר להניח כן ייפגעו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים
    אורטל
    03/04/2011

שלום
    לפני 8 חודשים ילדתי ישבתי 5 חודשים בבית חופשת לידה
    חזרתי לעבודה כבר 3 חודשים עובדת (4 שנים עובדת במקום העבודה) השבוע הודיע לי הבוס שהוא החליט לפטר אותי....המחזור מאחר לי בחודש היום עשיתי בדיקת הריון ביתית אני בהריון...השאלה שלי היא האם הפיטורים עדיין בתוקף הוא יכול לפטר אותי אם אני מודיע לו שבוע אחרי הפיטורים שאני בהריון?? הוא נתן לי להמשיך לעבוד עד 10.5.11 אשמח לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים

הוספת תגובה

• פיטורים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/04/2011

אורטל שלום,
    על פניו יש לך קייס והגנה, היות ואת עדיין בתקופת ההודעה המוקדמת, אולם עלייך לפעול במהירות על מנת להעלות את הסיכויים למקסימום.
    מדובר במקרה ספציפי, ייחודי ומורכב, המצריך פגישת ייעוץ מסודרת לצורך בחינתו לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך החופשה ללא תשלום
    מאיה
    03/04/2011

שלום רב,
    אני שכירה במשרד פרטי מעל 9 שנים, ילדתי לפני כשבעה חודשים ואני עדיין בבית בחופשה ללא תשלום. אני מעוניינת להאריך אותה לתקופה של שנה בדיוק, אך הבוס אומר שהוא מחוייב לשמור לי את המשרה רק 9 חודשים. האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    משך החופשה ללא תשלום

הוספת תגובה

• משך החופשה ללא תשלום - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/04/2011

מאיה שלום,
    היות ויש לך ותק של למעלה מ 12 חודשים במקום העבודה עד הלידה, הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.
    אינך זקוקה לאישור המעסיק לצורך כך.
    בתום החופשה, על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה תקופה בה תהיי מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים + תקופת ההודעה המוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה