מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה להריון בזמן חופשת לידה חל"תאיה04/03/2011
שלום רב ,
ילדתי בתאריך ה 26.08.2010 וכרגע הארכתי את החופשת לידה שלי עד ה 1.05.2011 כאשר בני יהיה בן שמונה חודשים . לפני הלידה הייתי בשמירת הריון מהשבוע ה 20 להריוני .
כרגע גילית שאני שוב בהריון ממש בהתחלה ורציתי לדעת האם עליי דווח למעסיק שלי שאני בהריון ? ואם כן מתיי ? והאם עליי לחזור קודם לעבודה ? והאם ניתן לפטר אותי מכיוון שאני בחל"ת ? הוותק שלי בעבודה הוא 3 שנים כולל ההריון וחופשת הלידה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בזמן חופשת לידה חל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין07/03/2011איה שלום,
לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות אישה בהריוןאנונומית03/03/2011
אני נשואה כבר 9 חודשים , וכעת אני פרודה מבעלי שהוא גם נשוי לאישה אחרת עזבתי את הבית לפני כ 3 חודשים משום שבעלי אלים , הגשתי תלונה במשטרה , הם הזמינו אותו לחקירה ולא נעצר משום שהיה מכחיש כל מה שאמור נגדו , הייתי בקשר עם לשכת הרווחה והציעו לעזוב את הבית ולעבור למקלט,אבל אני סירבתי כי אני בהריון , הגשתי תביעת מזונות ובעלי "טוען" שאני אישה מורדת ושאני עזבתי את הבית בלי סיבה .. וזה בכדי שלא אהיה זכאית למזונות ממנו ..אז מה אני צריכה לעשות כדי שאהיה זכאית ואיך אוכל להוכיח שהוא משקר ?!
עוד חודש אני עומדת ללדת ואני צריכה את המזונות !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות אישה בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין07/03/2011שלום לך,
העלת את שאלתך בפורום הלא מתאים, שכן אינו רלוונטי לדיני עבודה.
מציעה כי תפני הודעה זו לפורום הוצאה לפועל / משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה לאחר התפטרותמיטל03/03/2011
שלום.
התפטרתי לפני 3 חודשים מהעבודה אחרי חופשת לידה והבנתי שאני יכולה לקבל דמי אבטלה בלי שיחפשו לי עבודה בשלכת התעסוקה, כי בעצם התפטרתי כדי לגדל את הילד, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה לאחר התפטרות - תגובה
עו``ד חן שטיין03/03/2011מיטל שלום,
המידע שקיבלת מוטעה.
ההתפטרות לצורך טיפול בילד רלוונטית לקבלת הפיצויים ולא לקבלת דמי אבטלה, שאז דינך כדין כל מתפטר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותגליה02/03/2011
האם לאחר הולדת ולד מת וותק במקום עבודה של 3 שנים יש זכאות לקבלת פיצויי פיטורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
עו``ד חן שטיין03/03/2011גליה שלום,
ראשית אני משתתף בצערך.
התשובות לשאלותייך תלויות בשאלה אחת בלבד, והיא שבוע הלידה, שכן על פי חוק הביטוח הלאומי לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
כך, ככל שהלידה היתה לפני שבוע 26 הרי שלא תוכר לך לידת הולד שנפטר, אולם אם לאחר שבוע 26,ככל הנראה תוכר גם לידה זו, על השלכותיה בעניין מענק לידה ואורך חופשת הלידה.
לעניין פיצויי הפיטורים - אין דינך שונה מדין כל עובד אחר, שכן העילה של התפטרות לצורך טיפול בילד אינה רלוונטית אלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת פיטורין - דחוף! תודה רבהעדי02/03/2011
האם למעסיק מותר לפטר אותי שבוע לפני שמלאה לי חצי שנה במקום העבודה - כשאני בשבוע 35 להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת פיטורין - דחוף! תודה רבה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/03/2011ככל שלא מלאה לך חצי שנה, הרי שלא חלה עדיין הגנת חוק עבודת נשים.
יחד עם זאת, ככל שהפיטורים קשורים להריון, הרי שהם פסולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהkeren02/03/2011
שלום רב
אני עובדת במוסד חינוכי כשנתיים, אך בחופשת הקיץ יולי-אוגוסט איני מקבלת שכר (מעין פיטורין וב 1.9 אני שבה לעבודה) מדובר במשרת סטודנט לפי שעה.
כעת אני בהריון ועתידה ללדת בחודש אוקטובר 2011. שאלתי היא - האם לא אהיה זכאית לדמי לידה מכיוון שיולי אוגוסט במקרה זה הם חלק מ 3 החודשים שקודמים לידה?
במידה ואיני זכאית - מה עליי לעשות? האם יש מקרים מיוחדים כגון זה? (בכל זאת, אני עובדת ומשתכרת חודש בחודשו)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין03/03/2011שלום לך,
מדובר בנסיבות ספציפיות מאוד, אותן יש צורך לבחון בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה לאחר אבטלהדיטה02/03/2011
שלום.
אני בהריון בחודש השני. עוד כחודשיים נסגרת החברה בה עבדתי 10 שנים ואני אתחיל לחתום אבטלה.
כמה שאלות:
1. אני מבינה כי אהיה זכאית לדמי לידה - נכון?
2. אם כן - כיצד יחושבו דמי הלידה ? האם לפי ההכנסות 3 חודשים שקדמו ללידה ואז בעצם מדובר בדמי האבטלה (שמן הסתם יהיו פחותים מהשכר שאני מקבלת היום) או לפי המשכורת שהייתה לי בהיותי שכירה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה לאחר אבטלה - תגובה
עו``ד חן שטיין02/03/2011דיטה שלום,
לפני דמי אבטלה - כל עוד לא נניתן היתר לפיטורייך, הרי שתהיי זכאית לשכר עבודה - יש לבחון עניין זה לעומק בפגישת ייעוץ מסודרת.
מכל מקום, דמי הלידה מחושבים עקרונית לפי שכרך כעובדת, ולא לפי דמי האבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעת הפיטורים הייתה לפני ההריון
דיטה03/03/2011הודעת הפיטורים הגיעה בדצמבר - בהודעה נאמר כי העובדים יועסקו עד ה- 15 באפריל. כאמור, נכנסתי להריון לאחר ההודעה. ולכן אני שואלת האם עדיין המעביד צירך לקבל היתר על פיטוריי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעת הפיטורים הייתה לפני ההריון - תגובה
עו``ד חן שטיין03/03/2011דיטה שלום,
עדיין חייב המעסיק לקבל היתר, שכן ככל שהמשכת לעבוד, הרי שמועד הפיטורים בפועל הוא יום עבודתך האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתר פיטורין
דיטה06/03/2011תודה על התשובה.
בכלל לא לקחתי אפשרות כזאת שהמעסיק יצטרך לקבל היתר.
אם לא יקבל היתר - האם זה אומר שיצטרך להמשיך לשלם לי שכר כל חודשי ההריון ורק אח"כ יוכל לפטר אותי ?
נראה לך מצב שבו לא יקבל היתר כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהאושרת02/03/2011
חופשת הלידה מסתיימת ואני חוזרת לעבודה, בכלל נושא של שעת הנקה אני אעבוד פחות שעה למשך 3 חודשים.
אך בל מצב לאחר תום השלושה חודשים האלה אני לא מעוניינת לחזור לאותן שעות עבודה כמו שהיו קודם ואני רוצה להוריד שעת עבודה . המעביד שלי לא יסכים לכך וזה ודאי, האם אני חייבת ליידע אותו על כך? באם אני מיידעת אותו ואכן אינו מסכים האם חייב להחזיר אותי לעבודה לאותם 60 יום + 30 של מכתב הפיטורין , שכן הוא מפטרת את העובדת הזמנית שמימנה הוא מאוד מרוצה אך בגלל שמחוייב אלי הוא עושה זאת.
האם אני חייבת לחתום איתו על הסכם עבודה לפני החזרה לעבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו02/03/2011סיגל שלום,
עד 9 חודשים מיום הלידה, הנך יכולה להתפטר על מנת לטפל בילדך.
אכן, אם הנך עובדת משרה מלאה, הנך זכאית לעבודה שעה פחות וזאת עד 7 חודשים מיום הלידה.
על מעסיקך להחזירך לעבודה לאחר חופשת הלידה, והוא אינו חייב להסכים להפחתת שעות העבודה ואת תצטרכי להמשיך לעבוד כרגיל ו/או להתפטר בגין טיפול בילד.
היה והנך יודעת בוודאות שלאחר 60 ימים תתפטרי + חודש הודעה מוקדמת שעליך ליתן למעסיק, עשי את השיקולים שלך, האם כדאי לך לחזור לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לחזרה לאחר חופשת לידה
אושרת02/03/2011באם יש לי תאומיים עדיין מגיע לי לעבוד פחות שעה עד 7 חודשים מיום הלידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לחזרה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו03/03/2011אכן כן. הפחתת שעה הינה גם ללידת ילד אחד וגם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בימי חופש אחרי חל"תמיכל01/03/2011
חזרתי היום לעבודה אחרי חופשת לידה וחל"ת. סה"כ לא עבדתי תשעה חודשים.
שמתי לב שיש לי הרבה ימי חופש וברצוני להמיר את חודש החל"ת האחרון בימי החופש שלי.
האם אני זכאית לכך?
תודה מראש על עזרתך החשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בימי חופש אחרי חל"ת - תגובה
עו``ד חן שטיין02/03/2011מיכל שלום,
המרה זו הינה למעשה בקשה לצאת לחופש באורך חודש, מבחינת המעסיק.
משכך, הדבר נתון לשיקול דעתו, ולמו"מ ביניכם, שכן לא מוקנית לך הזכות לכך מכח החוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עזרתך
מיכל02/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד חן שטיין03/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעהמירב01/03/2011
שלום רב,
אני מנהלת תחנת דלק והשבוע התקשרו אליי בערב,כדי שאגיע, כיוון שיש זוג שתדלק ב 100 ש"ח וטוענים שלא נכנס להם דלק למיכל.בנוסף, הם עושים בעיות בתחנה.מקללים את העובדת ורוצה לקחת מוצרים מהחנות נוחות בשווי 100 ש"ח.
הגעתי לתחנה, בדקתי במצלמה מול הקבלה שקיבלו,ואכן הדלק נכנס. הזמנתי אותם למשרד לראות במצלמה והדבר היחיד שהם עשו זה לתקוף אותי מילולית ולקלל. הבחורה רצתה לתקוף אותי פיזית, אף בעלה עצר אותה והתחיל לקלל אותי ועובדת נוספת.
מהבהלה והכעס, שאני מנסה לעזור להם והם מקללים ורוצים לתקוף אותי, נהיו לי לחצים בחזה ובבטן, (אני בשבוע 25 להריוני),ביקשתי מהם לצאת מיד החוצה מהמשרד. אך הם המשיכו לקלל. דחפתי אותם החוצה (בעדינות) ואז האישה התחילה להכות אותי ונתנה לי 2 בעיטות לבטן.
נסעתי הביתה וסבלתי כל הלילה מכאבים עזים בבטן ולא יכולתי לזוז מהכאב.
עם בוקר, פניתי לרופא נשים והוא הפנה אותי לבית החולים.
לאחר בדיקות ומכיוון שלא הרגשתי מרגע הבעיטות את העובר- אישפזו אותי למעקב וביקורת.
יום למחרת, הרגשתי מעט את העובר וביקשתי להשתחרר.קיבלתי המלצה לשכב במיטה 5 ימים, ובמידה ויש התפתחות להגיע שוב לבית החולים.
יש לציין שיש לי כאבי שרירים בידיים וכאבי גב וביטני עדיין כואבת.
בנוסף, מאותו יום אני לא מצליחה לישון, מהפחד והטראומה שחוויתי.
שאלתי:
1. האם אני יכולה לתבוע אותם?
2.מה התהליך שעליי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו01/03/2011מירב שלום,
שאלתך הינה בתחום הפלילי, ממליצה לך לפנות למשטרה בנושא, ולדרוש מהמעסיק לא לעבוד בשעות הערב המאוחרות לאור מה שאירע.
מאחלת לך בשמי ובשם הפורום החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים והריוןיוליה01/03/2011
שלום רב!
אני עובדת מזכירה רפאוית 2.5 שנה.לפני חודשיים הודעתי למעביד שאני מתחילה טיפול ivf .כרגע אני בשבוע 6 ו נתפס לי גב חזק .התקששרתי למעביד ת ואמרתי שרופא נתנה לי חופש מחלה 15 יום .הוא אמר שיחפש מזכירה אחרת ו אשלם לי כמה מגיע על פי חוק.אז שאלה? כמה מגיע לי פיצוים אם נגיע לאסקם?משכורת שלי בסיס גלובלי .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים והריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו01/03/2011יוליה שלום,
חל איסור על מעסיקך לפטרך, ללא אישור הממונה על חוק עבודת שנשים בתמ"ת.
פיטוריך הינם בניגוד לחוק עבודת נשים ולחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לממש את זכויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזה קצובא01/03/2011
שלום,
אני בחודש השישי להריוני ועובדת במקום העבודה שלי מאוגוסט 2010.
החוזה עליו חתמתי הוא חוזה לתקופה קצובה עד 29/5/11 ואני אמורה ללדת כיומיים לאחר סיום החוזה.
רציתי לשאול האם העובדה כי אני אמורה ללדת יומיים אחרי סיום החוזה יכול לשמש עילה לסיום חוזה התקשרות ביני לבין המעסיק ואי חידוש החוזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
א01/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזה קצוב - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו01/03/2011שלום רב,
למרות שהנך עובדת בתקופה קצובה,על מעסיקך לבקש היתר לפיטוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזה קצוב - תגובה
למרות שהנך עובדת בתקופה קצובה,על מעסיקך לבקש היתר לפיטוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזה קצוב - תגובה
למרות שהנך עובדת בתקופה קצובה,על מעסיקך לבקש היתר לפיטוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידה בגין טיפול בילד.ע28/02/2011
אני עובדת במקום העבודה שלי כ- 4 שנים ואני מתפטרת לצורך טיפול בילד.
האם במקרה זה יש זכאות לתשלום של חודש עבודה בגין התראה מוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה בגין טיפול בילד. - תגובה
עו``ד חן שטיין02/03/2011שלום לך,
היות ואת המתפטרת, הרי שהחובה לתת חודש התראה היא שלך. בחודש זה עקרונית גם עלייך לעבוד (ככל שאינך עוד בחופשת לידה), ואם תעבדי - חובה על המעסיק לשלם לך בגין חודש זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהנעמה28/02/2011
התחלתי לעבוד לפי הסכם במשך שנה וחצי שהסתיימו חצי שנה לפני הלידה כך שיש לי תקופת עבודה של 16 חודשים מתוך 22 חודשים שלפני הלידה . אם היום הקובע הוא תאריך הלידה הרי שאין לי הכנסה בשלושת החודשים שקדמו ליום הקובע האם אקבל דמי לידה? לפי איזו הכנסה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/03/2011נעמה שלום,
על פניו, יש לך זכאות לדמי לידה, אולם עלייך לבדוק זאת ספציפית מול המוסד לביטוח לאומי.
מכל מקום, דמי הלידה מחושבים על פי שלושת חודשי העבודה האחרונים המלאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה עקב הריון...ורד27/02/2011
שלום!
אני ילדתי לפני כשלושה חודשים, ושבועיים אחרי הלידה התגלה אצלי אוסטופורוזיס חולף ברגל ימין. משמעות הדבר הוא אי דריכה על הרגל ושימוש בקביים וכסא גלגלים. בביקורת אצל הרופא היום, אני עדיין לא יכולה לדרוך על הרגל ועליי להתחיל טיפולים פיזיותרפיים.
שאלתי היא, האם אני יכולה לתבוע את ביטוח אובדן כושר העבודה לתקופה הזו (מעל 3 חודשים), למרות שאני בחופשת לידה (שבעצם היתה חופשת מחלה בשבילי...).
בזמנו, ביררתי בביטוח לאומי, ונאמר לי שאין לי זכות לכלום, שאני ממש נופלת בין הכסאות.
מיותר לציין שחופשת הלידה שלי (שעומדת להסתיים עוד שבועיים בדיוק), ממש לא שירתה את המטרה שלה. קשה לי לטפל בתנוקת שלי ומקבלת עזרה קבועה מהמשפחה...
אודה לתשובה ולתהליכים שאני יכולה לעשות בנידון...
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה עקב הריון... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/03/2011ורד שלום,
עלייך להפנות שאלתך לפורום נזיקין, שכן השאלה היא לגבי הזכויות במצב של אובדן כושר עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)