מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אם כך
keren27/03/2011מה עליי לעשות? עדיין לא הודעתי לגבי ההריון במקום העבודה (מדובר בעבודה שתסתיים בחודש יוני)
לא הבנתי לגבי מה "אכן כן" - לפי דמי אבטלה או לפי חודשי עבודה שקדמו לאבטלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין כחוק בזמן הריוןkeren23/03/2011
שלום רב
אני עובדת במשרת סטודנט כשנתיים וחצי, מדובר במסגרת חינוך.
בכל חופשת קיץ מפטרים אותי (אין קביעות לסטודנטים...) ואני שבה לעבוד ב 1.9
בחופשות הקיץ הקודמות קיבלתי דמי אבטלה כחוק.
כעת אני בהריון. אם המעסיק יקבל אישור מהממונה על חוק עבודת נשים ויפטרו אותי למהלך הקיץ, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין כחוק בזמן הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011קרן שלום,
אכן, אם תפוטרי באישור התמ"ת תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
keren27/03/2011האם דמי הלידה ישוקללו עפ"י דמי האבטלה או עפ"י חודשי העבודה שקמו לדמי האבטלה?
אמורה ללדת באוקטובר, העבודה אמורה להיפסק בחודש יוני לפניו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011אכן כן.
למרות שלטעמי אם עדיין לא פנו, ייקח זמן עד שיקבלו אישור, ויכול להיות שהאישור יינתן להם רק בתחילת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך
keren27/03/2011מה עליי לעשות? עדיין לא הודעתי במקום העבודה לגבי ההריון, (העבודה בוודאות תיפסק בחודש יוני,מדובר במוסד חינוכי).
לא הבנתי לגבי מה "אכן כן" - לפי דמי אבטלה או לפי חודשי עבודה שקדמו ללידה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידה שנייהמיכליי23/03/2011
אני בחל"ת לאחר חופשת לידה.
במהלך החל"ת גיליתי שאני בהריון. אני עובדת מדינה קבועה מעל 4 שנים.
1) האם אני זכאית לחופשת לידה בת 6 חודשים בהריון השני?
2) האם מתוקף היותי עובדת קבועה, אני מוגנת מפיטורין לאחר שאחזור מחופשת הלידה השנייה וגם לאחר 60 הימים בהם חל איסור לפטר? האם הקביעות מגנה עלי במקרה שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר לידה שנייה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/03/2011מיכליי שלום,
1. עקרונית כן, כל הריון והזכאות שלו, ואין חפיפה בין הדברים.
2. ללא קשר לקביעות - הגנה זו עומדת לך.
ייתכן והקביעות תוכל להגן עלייך מעבר לכך - זאת עלייך לבדוק מול הועד במקום העבודה הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה למי שגם עצמאית וגם שכירהמורן23/03/2011
שלום
אני גם שכירה וגם עצמאית (עוסקת פטורה). ההכנסה החודשית שלי היא בערך חצי מתלושי משכורת וחצי מהעסק.
רציתי לשאול איך מחושבים לי התשלומים בחופשת הלידה, וכן מה עליי לעשות על מנת לקבלם (לאן לגשת, מה צריך להביא, האם ניתן לעשות זאת לפני הלידה וכו').
אשמח לכל מידע בעניין, מאחר וכרגע אני די מבולבלת.
תודה רבה ויום נעים
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה למי שגם עצמאית וגם שכירה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/03/2011מורן שלום,
בסיטואציה זו נבחנת כל תבנית העסקה בנפרד, על תנאיה וזכאויותיה. ככל שאת זכאית בשתי החלופות לדמי הלידה, הרי שהן ישולמו לך במצטבר. בטופס התביעה יהיה עלייך לפרט היטב את הסיטואציה - בקשי הנחיות מדויקות מפקידי המוסד לביטוח לאומי בעת מילוי התביעה לדמי לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצול ימי מחלה של הבעל בלידהסיגל23/03/2011
שלום, רציתי לשאול-
לבעלי לא מגיע ימי חופשה לצורך הלידה ממקום עבודתו, ושמעתי שעל פי החוק הוא יכול לבקש עד 7 ימי מחלה מתוך סך ימי המחלה אשר נזקפים לזכותו בשנה לצורך ימי הלידה עצמה או כמה ימים אחריה. האם זה נכון?
תודה רבה, סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצול ימי מחלה של הבעל בלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/03/2011סיגל שלום,
לפי תקנות דמי מחלה, הבעל רשאי להעדר על חשבון ימי המחלה הצבורים שלו לצורך נוכחות בלידה; לעניין זה, "לידה" - מתחילת הופעתם של צירי לידה ועד 24 שעות מתום הלידה.דין תשלום דמי המחלה - כימי מחלה רגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה טכנית לגבי זה
סיגל10/04/2011האם הבעל צריך לבקש מרופא המשפחה שלו את האישור או שאני צריכה מהרופא שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה טכנית לגבי זה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין11/04/2011עקרונית נראה כי די באישור רפואי שלך (ממילא לרופא שלו אין ידיעה על כך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר מביטוח לאומידנה22/03/2011
אם הוצאתי 30 ימי מחלה רצופים לפני הלידה, אך לא בגלל מצב לא טוב או בעיה של ההריון, אלא יותר בגלל תחושה כללית לא טובה וקושי בעבודה - האם גם במקרה כזה מגיע החזר מביטוח לאומי, או שזה חייב להיות על חשבון ימי המחלה שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר מביטוח לאומי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/03/2011דנה שלום,
כל עוד לא מדובר על שמירת הריון לפי התנאים הקבועים בחוק, הרי שאין כל זכאות להחזר מהמוסד לביטוח לאומי, והימים יופחתו מימי המחלה הצבורים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב בחופשת לידה שמעוניין להתפטר-דחוףאב בחופשת ליד21/03/2011
יצאתי לחופשת לידה לאחר שמקום העבודה הנוכחי אישר לי לצאת לתקופה של 8 שבועות (6 השבועות הראשונים של חופשת הלידה היו של אשתי), בזמן החופשה מצאתי מקום עבודה חדש ולכן אני מעוניין להתפטר.
לפי החוזה עם החברה הנוכחית אני אמור להתריע אותם חודש מראש.
- האם אני אמור לחזור לעבודה מיידית ולוותר על שאר חופשת הלידה (נשארו לי 6 שבועות) ולתת את החודש לפי החוזה?
- האם אני יכול להודיע לחברה הנוכחית שאני מתפטר ולא לחזור כלל לעבודה בגלל שנשארו לי עדיין 6 שבועות (חודש ההתראה כבר כלול בתוכו)
אולי יש פתרון אחר ואשמח להצעות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב בחופשת לידה שמעוניין להתפטר-דחוף - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/03/2011שלום לך,
עקרונית, תקופת ההודעה המוקדמת יכולה לחפוף את חופשת הלידה, אין חובה לוותר עליה ולשוב בפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין עבודהילי21/03/2011
שלום ותודה על עזרתכם
אני עובדת מספר שעות בחודש האחרוןהצטמצמה עבודתי אני עובדת עם קשישים ואני בהריון שאני הולכת לעבוד אצלם הם רואים שאני בהריון ולא רוצים אז יצא שאני לא עובדת אני בחודש שמינ מבחינ תהחברה אין בעיה המטופלים לא רוצים מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין עבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/03/2011ילי שלום,
אין מתפקידך לפתור את הבעיה מול המטופלים, אלא על החברה לעשות כן. את אמורה להמשיך לעבוד כרגיל עד כמה שניתן, ולפעול לפי הוראות החברה באותם מצבים בעייתיים, ואת זכאית להמשיך ולקבל שכר כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ילי27/03/2011זו הבעיה שהם לא עומדים מול המטופים ואני מתמודדת השכר לפי זה שאת עובדת ואני בבית אז הם לא משלמים יש אפשרות לעשות משהו עזבתי זוג אחד שהיה לי קשה אית מה עושים יוצא שאני עובדת רק פעם אחת 3 שעותז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
עו``ד חן שטיין30/03/2011שלום לך,
באופן הזה נפגע גם השכר שלך כעת, וגם דמי הלידה העתידיים וחבל.
נסי להסביר זאת לממונים עלייך, ואם זה לא יעזור - נראה כי תזדקקי לשירותים משפטיים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון - הריון תאומיםתתיאנה20/03/2011
שלום לך,
אני בהריון תאומים - שבוע 19 לאחר טיפולי פוריות.
אני כבר כמה שבועות חשה בכאבי גב נוראיים, מקרינים לרגל עד כדי כך שאני לא יכולה לפעמים לדרוך על הרגל.
כמו כן אני חשה כאבים בבטן תחתונה - ככמו התחלה של צירים ומטופלת בתרופות.
בעברי היה לי צירים מוקדמים בהריון לפני 5 שנים והוציאו אותי לשמירת הריון אחרי אשפוז.
שאלתי ? האם מותר לי לבקש שמירת הריון בשלב הזה ועל מה אפשר להסתמך ?
רופא הנשים שלי אומר לי שהיום בביטוח לאומי מאוד מקפידים ולא מאשרים שמירת הריון בקלי קלות. אבל מצד שני אני כבר לא יכולה יותר עם חופשות מחלה בשביל לנוח.
אני מפסידה כסף גם כן.
מה אפשר לעשות והאם באמת מחמירים כל כך ?
אמרו לי ששלחו מישהיא לבית משפט ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - הריון תאומים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/03/2011שלום לך,
שאלות אלה עלייך להפנות לרופא נשים, שכן אין ביכולתי לדעת האם מצבך אכן מצדיק שמירה או לא. אכן ישנה החמרה בתקופה האחרונה, אך כל מקרה לגופו, מה גם שיש את האפשרות לערער על החלטת ביטוח לאומי, ולא אחת הדבר מביא לתוצאות טובות.
זאת ועוד, בהריון מרובה עוברים ישנה הכרה רחבה יותר בשמירה, שכן מטבעו מהווה הריון בסיכון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש בגין יום הלידהשרון20/03/2011
שלום,
רציתי לשאול, האם עבור יום הלידה מגיע לבעלי חופש שלא על חשבונו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופש בגין יום הלידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/03/2011שרון שלום,
מגיע חופש, אבל על חשבונו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה לאחר חופשת לידהמיטל19/03/2011
שלום התפטרתי לפני 4 חודשים אחרי חופשת לידה ועכשיו אני רוצה לקבל דמי אבטלה. האם צריך לחתום בלשכת תעסוקה במקביל? או שזה אחד הזכויות שאני אמורה לקבל אחרי שאני מטפטרת לאחר החופשה בלי שישלחו אותי לעבודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין19/03/2011מיטל שלום,
כן, עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות עקב הרעת תנאים- בהריוןשירשורה17/03/2011
שלו םרב,
עבדתי במקום מסויים למעלה מ- 5 שנים.
המעסיק שלי במהלך כל התקופה הרע את תנאי עבודתי כמו למשל שלא שילם לי פנסיה ושלל ממני זכויות אחרות.
על כן שלחתי לו מכתב על התפטרות בדין מפוטר, וזאת אחרי שביקשתי ממנו בכתב לשפר את דרכיו, אך הוא לא עשה כן, ואיחל לי דרך צלחה.
במהלך התכתובות איתו, נכנסתי להריון והודעתי לו על כך, אך הוא לא רצה לשפא דרכיו ולהחזיר אותי לעבודה.
אני מתכוונת לתבוע אותו. האם גם מגיעים לי הפיצויים שבחוק עבודת נשים בגלל שהוא גרם להתפטרותי בזמן שהייתי בהריון? ז"א האם המעסיק צריך לשלם לי גם עבור התקופה שאני בבית ועוד 60 ימים אחרי הלידה למרות שמדבור בהתפטרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אני נמצאת כרגע באותו המצב שלך
limi07/12/2011אני אודה לך מאוד באם תרשמי לי מה עלה בגורל תביעתך אם קיבלת פיצויים ומה עם הדמי לידה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות עקב הרעת תנאים- בהריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/03/2011שלום רב,
היות והתפטרת בגין הרעת תנאים, מעסיקך לא מחויב לקבל חזרה את התפטרותך. יחד עם זאת, יש לבחון את הדברים לעומק, ולכן ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולי16/03/2011
אני עובדת זמנית בחברה ציבורית מסויימת. סיום תקופת ההעסקה תהייה בספטמבר 2011. אם אהיה בהריון בתקופה זו האם מותר להם לשלוח אותי הביתה, למרות שמראש זה הוגדר כזמני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/03/2011שולי שלום,
היה ותעבדי מעל לחצי שנה, יהא על מקום העבודה לבקש היתר לפיטרויך מאת הממונה על חוק עבודת נשים.
סביר להניח כי ינתן אישור לאור העובדה כי מראש נחתם עימך חוזה לעבודה לתקופה קצובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי הפעם תענו לי?...Lיצן קטן אחד16/03/2011
שאלה לגבי שעת הנקה:
ילדתי ב-07/10/10. חופשת הלידה הייתה עד ל-12/1/11.
מה-13/1/11 ועד ל-23/1/11 נרשמה לי חל"ת, ומה-24/1-31/1 7 ימי חופשה בתשלום (שכן נשארו לי ימי חופש לא מנוצלים משנת 2010).
חזרתי לעבודה ב-01/02.
נאמר לי כי שעת ההנקה שלי היא עד ה-23/5/11.
שאלתי היא האם שעת ההנקה לא צריכה להיות 4 חודשים מלאים מיום החזרה לעבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי הפעם תענו לי?... - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/03/2011שלום רב,
שעת ההנקה ניתנת עד 7 חודשים מיום הלידה ולא מעבר לכך, כך שהיה וחזרת לעבודה לאחר 8 חודשים מיום הלידה לא תהיי זכאית לחופשת לידה. היה וחזרת לעבודה 6 חודשים מיום הלידה תהיי זכאית לחודש אחת בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בטיפולים לילד רביעידנה16/03/2011
שלום,
בעלי ואני עברנו טיפולי פוריות ו ivf עם ילדינו.
כעת אנו מנסים להרות גם כן עם טיפולי ivf.
שאלתי היא: האם החוק מפני פיטורין מגן רק על הילד הראשון והשני.
או שגם חל איסור פיטורין עבור טיפולים לילד הרביעי.
אני שואלת על הזכויות בנוגע לבעלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בטיפולים לילד רביעי - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/03/2011דנה שלום,
החוק מגן רק בטיפולים בגין הילד הראשון והשני ולא מעבר לכך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצלת את השאלה כדי להבין
Lיצן קטן אחד21/03/2011החוק מגן צני פיטורין במהלך טיפולי פוריות אך ורק אם מדובר בטיפולים לילד הראשון והשני?
ואם מישהי בטיפולים לקראת הילד השלישי-היא לא מוגנת מפני פיטורים בגין טיפולים??כלומר שבמהלך הטיפולי יכולים לפטר אותה??
אשמח אם תכווני אותי למקום שבו עניין זה מופיע בחוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצלת את השאלה כדי להבין - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו21/03/2011אכן כן. הנך יכולה לפנות לחוק עבודת נשים סעיף 9 (ה) (1).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בהריוןלילך גינת16/03/2011
שלום רב,
שמי לילך, בת 33. בהריון שלישי.
בתחילת יולי 2010 התחלתי לעבוד בעבודה של חצי משרה במקום ציבורי.
הועסקתי כמחליפה של מישהי שיצאה לחופשת לידה, ולכן החוזה שנחתם איתי היה לתקופה של עד 31.03.2011. בינתיים נכנסתי להריון(שהיה לא מתוכנן, יש לציין)והלידה צפוייה בסוף אפריל.
השאלה היא האם מקום העבודה מחוייב להשאיר אותי עד הלידה?או שהוא מחוייב לחוזה ההעסקה המקורי? אם אני עוזבת באמת בסוף מרץ האם אני זכאית לדמי לידה אף על פי שבחודש האחרון להריוני לא אעבוד? האם זה נחשב פיטורין או התפטרות? והאם אני זכאית לפיצויים?
סליחה על המייל המבולבל , אשמח לתשובתך,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בהריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/03/2011לילך שלום,
מקום העבודה במידה ויחליט לפטרך, יהא חייב לקבל היתר מהממונה על חוק עבודת נשים טרם פיטוריך. היה ולא יעשה כן, יפעל הוא בניגוד לחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)