מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי הבראהנוי27/02/2011
שלום
ב 17-12-2011 מלאו לי שנה בעבודה.
אצלנו באוגוסט מקבלים את דמי ההבראה..
רציתי לדעת האם אקבל אותם ואיך כי אני אמורה בע"ה ללדת ב 7-4-11
חופשת הלידה עד חודש 7 אבל רוב הסיכויים שהאריך אותה עד חודש 10.
האם אקבל אותה ואיך? והאם לא יפגע השכר עקב חופשת הלידה
תודה רבה וישר כוח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/03/2011אושרת שלום,
עקרונית קיימת לך הזכאות לכך, ועקרונית על המעסיק לשלם לך זאת באוגוסט, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר הלידה (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיררהנוי27/02/2011
שלום.
נכנסתי לאתר ביטוח לאומי ולא כ"כ מובנים הדברים.
שאלתי היא כזאת...
אני בשבוע 34 וקיבלתי שמירת הריון לאר התעלפויות חוזרות.
בחודשים דצמבר ינואר עבדתי כל החודש.
בחודש מרץ עבדתי כ 10 ימים.. שאלתי היא כזאת:
1) האם חודש מרץ יחשב לי בחישוב של 3 החודשים? וכולל בשמירה?
2) מי מעביר את הכסף של השמירה?
3) האם המשכורת שאני אקבל עקב השמירה יפגע משמעותי בכסף שאקבל אח"כ מחופשת הלידה??
4) ממי אני אמורה לבקש שלא יתחשבו בשכר של חודש פברואר ויחשבו רק לפי החודשים המלאים? והאם זה מקובל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ותשלומים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין01/03/2011נוי שלום,
1. רק חודשים מלאים נכללים.
2. את גמלת שמירת ההריון משלם המוסד לביטוח לאומי.
3. לא, החישוב של דמי הלידה ייעשה לפי חודשי העבודה, ולא השמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןמירי27/02/2011
שלום רב, אני בשבוע 18.3 בהריון רביעי.
בהריון קודם סבלתי מיתר לחץ דם הריוני ומדופק גבוה, ואושפזתי רבות החל משבוע 24. מאותו הזמן הייתי בשמירת הריון עד הלידה.
בהריון הנוכחי התחלתי לסבול מדופק מהיר ומערכים בודדים גבוהים של לחץ דם כבר החל משבוע 7. (הייתי הרבה בימי מחלה ובמנוחה עד עכשיו)
הבוקר הרופאת נשים שלי החליטה שזה נראה לה שיכול להסתבך לאור ההיסטוריה של ההריון הקודם ונתנה לי חופשת מחלה של 30 יום לשבת בבית כדי שאח"כ היא תמלא לי את הטפסים לשמירת הריון. בנוסף היא אמרה לי להודיע כבר בעבודה שמבחינתם אני בשמירה, והפנתה אותי לטיפול של מרפאה לסיכון גבוה מעתה ועד הלידה.
שאלותיי הן:
1. האם זה שהיא בינתיים נתנה לי טופס אישור מחלה לשלושים יוםורק אח"כ תמלא את הטפסים בדיעבד זה בסדר?
2. את טופס האישור מחלה אני אמורה לשמור אצלי ולתת לביטוח לאומי כשאגיש את הטפסים או שעליי לתת אותו למקום העבודה?
3. מתי אצטרך לתת למקום העבודה שלי את הטפסים למילוי? עכשיו או לחכות לטופס של הרופאה קודם?
4. מה קורה במידה וביטוח לאומי לא יאשר את השמירה? יש אפשרות לערעורים? שלא אשאר קרחת מכאן ומכאן..
תודה וסליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון - תגובה
עו``ד חן שטיין27/02/2011זוהר שלום,
1. מאוד לא כדאי לקחת סיכון - תדאגי שיהיה לך אישור לשמירת ההריון כבר עכשיו.
2. עלייך להגיש זאת יחד עם הטפסים, ובלי קשר, למקום העבודה לפי דרישתם.
3. רק לאחר אישור מהרופאה הם חייבים למלא.
4. יש אפשרות לערעור - צריך יהיה לבחון את המקרה בזמן אמת על מנת להחליט האם יש בסיס לערער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה למעסיקלינוי27/02/2011
שלום רב,
ב-10/2/11 חתמתי על החוזה עם המעסיק החדש. בפועל אני אמורה להתחיל לעבוד אחרי תקופה של הודעה מוקדמת ב-9/3/11.
ב-25/2/11 נודע לי בבדיקה רפואית שאני בתחילת היריון. ליום חתימת החוזה לא ידעתי על כך.
אני חוששת מהתגובה של המעסיק כשאודיע לו על כך.מדובר במשרת אמון, תפקיד עם הרבה אחריות.
האם מעסיק יכול לפטר אותי כשאודיע לו?
איך החוק מגן עליי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה למעסיק - תגובה
עו``ד חן שטיין27/02/2011לינוי שלום,
לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
עלייך לדווח למעסיק על ההריון עד חודש חמישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור יום עבודהליאת26/02/2011
אני בשבוע ה- 28 להריון, קיבלתי מרופא הנשים שלי אישור לקיצור יום העבודה מאחר והעבודה כוללת מאמץ פיזי לא מבוטל והתחילו לי לאחרונה כאבים בבטן התחתונה.
הרופא סירב להגדיר את שעות העבודה החדשות והציע שאפתור זאת מול המעסיק.
אני עובדת במשרה מלאה (9 שעות ביום) והמשכורת הינה גלובלית.
ברצוני להפחית ל-7 שעות ביום
שאלתי היא מי מכסה את כל אותן שעות שיורדות?
בנוסף רציתי לשאול האם בחישוב תשלום דמי הלידה מתייחסים לשלושת המשכורות שקודמות לקיצור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור יום עבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין27/02/2011ליאת שלום,
את ההפחתה חייב הרופא לקבוע במפורש.
הפחתת העבודה תפגע ישירות בשכרך, וזאת לאור ההלכה האחרונה של בית הדין הארצי לעבודה לפיה לא מוכרת עוד שמירת הריון חלקית.
באופן עקרוני החישוב נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד בזמן הריון ושכרחסוי24/02/2011
שלום,
אישתי עובדת במתקן של משרד הבטחון אך מועסקת בחברת כח-אדם.
היא מבצעת תפקיד ניהולי ובגלל ההריון אינה יכולה לבצע את התפקיד יותר,
לבקשתה הועברה לתפקיד משרדי.
מחברת כח-אדם נמסר לה שהיא צריכה לכתוב מכתב שהיא ביקשה לעבור תפקיד.
מנסיון עם החברה זה רמז לניסיון הורדה בשכר מכיוון שאנשים בתפקיד הנוכחי שלה (המשרדי) מקבלים שכר נמוך יותר.
השאלה שלי היא האם מותר להם לדרוש דבר כזה או בכלל לפגוע לה בשכר
גם אם העברה לתפקיד אחר היה ביוזמת אשתי?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד בזמן הריון ושכר - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/02/2011שלום לך,
עקרונית אם הבחירה למעבר היתה של אישתך, היא לא תוכל לבוא בטענות על כך, אבל מובן שיש לבחון זאת לעומק ובהתאם למקרה הפרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהולריה24/02/2011
שלום
אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה ב-6/3/11. אם אני רוצה להתחיל לעבוד במקום חדש באותו תאריך, האם אני צריכה לתת למעביד הישן הודעה מוקדמת? אם כן, של כמה זמן? האם אני יכולה לקבל את פיצויי הפיטורים שלי? בינינו, אני אגיד למעביד שאני מתפטרת לצורך טיפול בילדה ובעצם אני מתחילה לעבוד במקום חדש באותם שעות (משרה מלאה). מה לגבי שעת הנקה בעבודה החדשה, הם מחוייבים עפ"י חוק לאפשר לי לצאת שעה קודם?
תודה רבה על תשובתכם. זה נורא דחוף לי. אני צריכה לתת תשובה ביום ראשון.
שוב תודה.
ולריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/02/2011ולריה שלום,
עלייך לתת הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש הסכם שהאריך את התקופה).
לפיצויי פיטורים תהיי זכאית אם ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד. גם אאם תמסרי פרטים אחרים, והדבר יתברר למעסיק בהמשך, הוא יהיה רשאי לדרוש ממך את השבתם.
את זכאית לשעת הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה לאחר חופשת לידהנורית24/02/2011
שלום רב ,
אני אמא לתאומים בני 4 חודשים ,עקב הריון בסיכון אני בבית מחודש שביעי וחופשת הלידה אמורה להסתיים ב-01.04.11 (עקב אשפוז ארוך בביה"ח בפגיה)
בשיחתי עם הבוס שלי הוא מסר לי שאני יכולה מבחינתו לשוב לעבודה למרות שהמנהלת הישירה שלי לא רוצה בי כעובדת והיא מרוצה מהמחליפה שלי ומעונינת להישאר איתה .
המעסיק מסרב להוציא לי מכתב פיטורין ואני יודעת שאם אני חוזרת לעבודה אני אפוטר תוך חודשיים .
מהן האפשרויות העומדות בפני ??אני לא אוכל לחתום אבטלה כיון שאין לי מכתב פיטורין.
האם עפ"י החוק הוא לא יכול לפטר אותי כיון שאני לא יכולה לעבוד משרה מלאה ?
ואם הוא מסר לי בצורה ישירה / עקיפה שאני לא רצויה אך הוא מסרב לפטרני כי זה מנוגד לחוק יוצא שאני נפגעת מכל הבחינות
מה בכלל מגיע לי אם הוא מפטר אותי מבלי שאחזור כלל ?
אשמח לתשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/02/2011נורית שלום,
השבת אישה לאחר לידה רק לתקופה המוגנת, מבלי רצון לאפשר לה להוכיח עצמה ולהישאר בעבודה בלתי חוקי כשלעצמו (תוכלי לראות פסק דין בעניין באתר האינטרנט שלי).
יחד עם זאת, התפטרות לא תסייע לך, שכן יש לך תקופת המתנה בת 90 ימים כמתפטרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור זכויותיי כאישה הרה!שגית24/02/2011
שלום,
אני עובדת בחברת קבלן מעל חצי שנה לפני כארבעה חודשים נגמר הפרוייקט אך לא פיטרו אותי ואמרו שימצאו לי משרה נוספת ויהיו איתי בקשר, חודש לאחר שהייתי בבית הודעתי שאני בהריון (חודש שלישי) אמרו שימצאו לי עבודה אך זה טרם קרה ועברו כבר שלושה חודשים מאז שהודעתי שאני בהריון האים אני עדיין יכולה לתבוע את זכויותיי? או שחיכיתי יותר מידי לתשובה מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור זכויותיי כאישה הרה! - תגובה
עו``ד ליאת שטיין24/02/2011שגית שלום,
אני מאוד מקווה שהודעתך על ההריון היתה בכתב.
מכל מקום, על פניו את זכאית למלוא הזכויות ולהמשך העסקה מלא נוכח היותך בהריון.
טרם בירור כלשהו מול המעסיק, אני ממליצה לך לקבל ייעוץ מתאים במסגרת פגישה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות טרם היציאה לחופשת לידהשרית23/02/2011
אני עתידה ללדת באמצע אפריל אבל נמצאת במגעים עם מעסיק חדש.
אצלו אתחיל אחריי חופשת הלידה.
במידה ואחליט,אחריי שנתיים וחצי לעזוב את מקום עבודתי ולהודיע על כך טרם יצאתי לחופשה,כלומר ב1 באפריל.
האם ההודעה מראש נחשבת על חשבון חופשת הלידה?
ומהן זכויותיי בכל הנוגע לפיצויים או תשלום על חופשת הלידה מהמעסיק אותו אעזוב.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות טרם היציאה לחופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/02/2011שרית שלום,
מאוד מאוד לא מומלץ לעשות כן, לדבר השלכות רבות.
אני מציעה כי תקבעי פגישת ייעוץ פרטנית על מנת שתוכלי לקבל החלטה מושכלת בעניין, ולבחון מתי עשוי להיות המועד הנכון מבחינתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירהנוי23/02/2011
ברצוני לדעת אם בחודש הקודם לשמירת הריון היו לי הרבה חופשות מחלה שלא עולות על 10 ימים האם יש אפשרות לבקש שיתחשבו לי במשכורת הקודמת?
וממי צריך לבקש זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/02/2011נוי שלום,
באופן עקרוני החישוב נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה או לשמירה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין ודמי אבטלה בהריוןענבל23/02/2011
שלום,
פוטרתי מעבודתי כשאני ממש בתחילת ההריון שלי (יש לציין שפוטרתי ללא קשר ולא ידעו שאני בהריון) וזאת לאחר שנה וחצי שעבדתי שם.
אני מניחה שלמצוא עבודה חדשה בהריון הינה משימה קשה ביותר וסביר שלא אמצא עבודה. האם אקבל דמי אבטלה או סיוע כספי אחר על כל תקופת ההריון או רק 3 חודשים ואח"כ אשאר ללא הכנסה? ומה בדבר דמי חופשת לידה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין ודמי אבטלה בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/02/2011ענבל שלום,
על אף הפרטים שציינת, ייתכן ויש מה לעשות גם במישור מול המעסיק.
זכאותך לדמי לידה תלויה בתקופה שנותרה לך עד ללידה.
מומלץ לקבל ייעוץ בפגישה פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בגין טיפול בילד.גליה23/02/2011
שלום.
הנני יוצאת לחופשת לידה מוקדמת בחודש מרץ.
לאחר מכן אני רוצה להתפטר בגין טיפול בילד.
מתי עלי להודיע על כך למעביד , כך שלא אצטרך יותר לחזור .( ההתראה המוקדמת היא חודש לפי החוזה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בגין טיפול בילד. - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו23/02/2011גליה שלום,
הנך יכולה ליידע את המעסיק בתום חופשת הלידה על התפטרותך על מנת לטפל בילדך.
במידה ואינך חוזרת לעבודה לאחר חל"ד, אינך מחויבת במתן הודעה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידה.חבצלת23/02/2011
שלום,
עבדתי בחצי משרה החל מ 7/2/2010 ועד ללידת ביתי ב 20/10/2010 יצא שחופשת הלידה נגמרה ב 26/1/2011 כך שלמעשה חסרים לי כ 10 ימים להשלמת שנה במקום העבודה.
הבנתי שאם מתפטרים לצורך טיפול בילד על המעסיק לשלם פיצויים. האם מגיע לי סכום זה למרות שחסרים לי 10 ימים להשלמת השנה?
אציין שיכולתי לחזור ע"פ חוק ל10 ימים אלה לעבודה ולהשלים שנת עבודה. וכמו כן חשבתי לחזור למס' חודשים והחלטתי לוותר על רעיון זה, כיוון שעבודתי הינה בתחום טיפולי וכדי לא לפגוע המטופלים ובמערכת הצגתי את העניין בפני ההנהלה והחלטנו יחד שלא יהיה מתאים לחזור לתקופה קצרה לעבודה וע"כ התפטרתי ואשאר עם ביתי בבית.
לאור האמור האם המעסיק מחוייב בתשלום פיצויים. אם כן האם כגובה המשכורת לאורך שנה כולל תקופת חופשת הלידה או באופן יחסי לתקופת העבודה בלבד?
לאורך חופשת הלידה דיברתי עם המעסיק ועידכנתי שאאריך את החופשה ואולי גם אתפטר, אך רישמית התפטרתי רק באמצע פבואר.
בנוסף רציתי לשאול האם אני זכאית לדמי אבטלה, האם רק לאחר 90 יום?
בברכה ותודה
חבצלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה. - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/02/2011חבצלת שלום,
שאלתך מאוד גבולית, אך ייתכן שיש פתרון אפשרי לסיטואציה - זאת ניתן לבחון במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיון עבודה בזמן הריוןספיר23/02/2011
שלום,אני בשבוע ה18(שבוע אחרון לחודש רביעי) להריוני ,ואני מחפשת עבודה.
רציתי לשאול,האם אני מחויבת להודיע בראיון עבודה שאני בהריון? אם לא ,אז באיזה שבוע אני כן צריכה להודיע?
במידה ואני לא אומרת למעסיק שאני בהריון ,והוא מקבל אותי לעבודה, האם בחתימת החוזה אני כן צריכה להגיד לו?
מה עושים במצב כזה ? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיון עבודה בזמן הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין23/02/2011ספיר שלום,
חלה עלייך חובה ליידע על ההריון רק החל מחודש חמישי להריון.
חשוב שתדעי כי אומנם אם תתקבלי לעבודה חדשה, אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)