מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבלת בונוס בזמן חופשת לידהרעות28/03/2011
האם בזמן חופשת הלידה ( 14 שבועות מהלידה) אני זכאית לבונוס ולתלושי חג המחולקים לכלל עובדי החברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת בונוס בזמן חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין30/03/2011רעות שלום,
לגבי הבונוסים - עקרונית קיימת לך הזכאות לכך, אולם ייתכן והמעסיק ידחה את מועד התשלום לאחר תום חופשת הלידה (ללא פגיעה בזכאות עצמה - מעסיקים רבים נוהגים כך).
לגבי המתנה - עקרונית אין חובה בחוק לתת מתנה לעובדים, והדבר ניתן מתוקף הסכם עבודה אישי או נוהג במקום העבודה.
יחד עם זאת, בחופשת הלידה הינה עובדת לכל דבר ועניין, גם זכויותייך לותק ממשיכות להיצבר, ומשכך, על פניו אינני רואה סיבה מדוע אינך זכאית למתנה, ככל יתר העובדים, אם כי אין חוק הקובע זאת. בזמן חל"ת הראציונל שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה לאחר הארכת חופשת לידהתמר28/03/2011
שלום לך,
אני עובדת 3 שנים במקום עבודתי. לאחר חופשת הלידה-הארכתי את חופשת הלידה ב- 3 חודשים. לאחר מכן חזרתי לעבודה, ולאחר 4 חודשי עבודה מלאים- הוחלט על פיטרויי.
האם אני זכאית לחתום אבטלה לאחר הפיטורים(האם אין פגיעה בזכויותיי מאחר ואין רצף חודשי עבודה בגלל הארכת חופשת הלידה על חשבוני).
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה לאחר הארכת חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין30/03/2011שלום לך,
למעט תקופת החל"ת, הרי שלא היתה קטיעה עוד (שכן חופשת הלידה נכללת בותק), ולכן על פניו אין כל בעיה.
יחד עם זאת, מומלץ ביותר לפנות למוסד לביטוח לאומי ולשאול את השאלה באופן פרטני וברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדשמרית28/03/2011
שלום אני מבקשת נוסח למכתב התפטרות לצורך טיפול בילד אשמח לקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו29/03/2011אין אנו בפורום זה רושמים נוסח למכתב התפטרות.
עילת ההתפטרות במכתב אמורה להיות התפטרות לטופת טיפול בילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשיים לאחר לידהקרן 3228/03/2011
שלום
ילדתי ב-24/01/11 .
אני עובדת במרפאת שיניים של ש.ל.ה רציתי לדעת אם אני עוזבת מיוזמתי את העבודה
כמה חודשי לידה מגיעים לי לפי חוק?
האם מגיע לי פיצויים?
לחתום בלישכה?
אני אמורה לחזור לעבודה ואין לי סידור לתינוקת,מעון רוצה יותר ממה שאני מרוויחה ולא שווה לחזור למשרה של 4 שעות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים לאחר לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו29/03/2011שלום רב,
הנך זכאית והמלצתי היא בתום חופשת הלידה להודיע על התפטרותך על מנת לטפל בילדך.
בגין עילה זו תהיי זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.
לעניין אבטלה, תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים.
מזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בעבודהאבישג27/03/2011
שלום רב, אני עובדת במחלקת הדרכה מתוקף תפקידי אני צריכה לעמוד ולהדריך מספר שעות ביום. כרגע אני בהיריון חודש שישי אוטוטו שביעי במידה ואינני מסוגלת בגלל כאבי גב לבצע את עבודתי, מה עליי לעשות ? ברור לי שאני צריכה להביא אישור מרופא. מה המעסיק שלי יכול לטעון כנגד?
כמו כן בגלל טעות בשכר הורידו לי 2400 ש"ח וזה פגע לי בנטו משכורת מיותר לציין כי זה פוגע לי גם בדמי לידה העתידיים .. מה אני יכולה לעשות בנידון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בעבודה - תגובה
עו``ד חן שטיין30/03/2011יפית שלום,
לגבי המצב הרפואי - זאת יכול ורשאי רק רופא לקבוע, והמעסיק לא יוכל לומר דבר בעניין.
לגבי הטעות - יש לתקן זאת מיידית, אם ע"י הנפקת תלוש חדש ומתוקן, או בתלוש הבא אחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת שכר והריוןמיטל27/03/2011
מעבידי הסכימו להעלות את שכרי. ההסכמה הייתה בעלפה. כעת אני פוחדת שכשאספר להם שאני בהריון (דבר שאני אמורה לעשות כבר בימים אלה) הם יסוגו מההסכמה ולא יעלו את שכרי. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בדבר? האם הקלטה שלהם מודים שהם מסכימים להעלות את שכרי קבילה בבית משפט (אם הדבר יגיע לכך)?
האם זה חוקי לסגת מההעלאת השכר רק כי אני בהריון?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת שכר והריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011מיטל שלום,
הנך יכולה להקליט כל שיחה שאת משתתפת בה.
היה ולאחר הודעתך כי הנך בהריון, לא תקבלי את העלאת השכר, תוכלי לתבוע הן את העלאת השכר והן לאור הפלייתך בגין הריונך על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! מאוד שמחה לשמוע
מיטל27/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד חודש חמישי?מיטל27/03/2011
רציתי לברר לעומק העניין מתי צריך להודיע בעבודה על הריון...עד סוף חודש רביעי או במהלך חודש חמישי?
זה לא כל כך ברור מהתשובות פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד חודש חמישי? - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011בתחילת חודש חמישי עליך להודיע על הריונך, היות וממועד זה חל איוסר על מקום העבודה להעסיקך בשעות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדמיכל27/03/2011
במידה ואני חוזרת לעבודה לאחר 6 חודשים ורואה שזה לא מסתדר ואני מתפטרת על מנת לטפל בילדי, האם זה חוקי מבחינת הזכאות לפיצויים?
או שהחוק תקף רק למי שאינה חוזרת לעבודה ב 9 חודשים שלאחר הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011מיכל שלום,
הנך יכולה להתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה.
שימי לב, שעליך ליתן למעסיקך הודעה מוקדמת במידה והנך חוזרת לעבודה סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות זכויות לאחר לידהמיכל27/03/2011
שלום , אני אמורה לחזור מחופשת לידה של 6 חודשים (כמובן חלק בתשלום וחלק לא) בחודש מאי.
אני מאוד מתקשה לחזור (לפחות בשנה הראשונה), היות ויש לי משרה מאוד תובענית - משרה מלאה + שעתיים נסיעה ביום. בנוסף, אני באמת מניקה ואם אצליח, רוצה להמשיך להניק כשחוזרת לבית, בערבים ובבקרים.
אני מבינה שחוק ההנקה חל עד תום של 6 חודשים (7 חודשים).. כלומר, כשאחזור לעבודה למעשה אקבל שעת הנקה רק עבור חודש אחד.
בעוד מספר ימים יש לי שיחה עם הבוס, אני רוצה לפחות לבקש שיתנו לי שעת הנקה לזמן ארוך יותר.. קשה לי להאמין שיסכימו כי זה תקדים.
האם יש איזה שהוא חוק נוסף, שיכול לאפשר לי להיות יותר עם התינוק?
יש לי ותק של 4 שנים בעבודה, אך אני די בטוחה שלא יסכימו שאאריך אפילו יום אחד נוסף מעבר ל 6 חודשים, היות ואני בתפקיד כאמור ניהולי ותובעני.
ושאלה נוספת:
הגן של בתי הגדולה, מתחיל ב 7:30 ויש לי עוד שעה נסיעה.. כלומר יכולה להתחיל לכל המוקדם ב8:30. אם אומרים לי בעבודה שמוכנים שאעבוד משרה מלאה בשעות מוקדמות בבוקר כלומר למשל מ 6 עד 15:00, אך לא שאתחיל ב 8:30 ואצמצם שעות, האם זה חוקי?
עקרונית אני לא אם חד הורית, אבל בפועל אני מורידה את הבת בגן.
מודה מראש על כל עצה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות זכויות לאחר לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011מיכל שלום,
מעסיקך לא מחויב ליתן לך מעבר לקבוע בחוק, אלא בהסכמה.
מלבד הזכויות שציינת - התפטרות עד 9 חודשים מיום הלידה ושעת הנקה עד לחודש 7 מיום הלידה, אינך זכאית להפחתת שעות עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזי משרהדנה27/03/2011
שלום
אני בהריון עם תאומים, שבוע 21 והרופא שלי רוצה שארד ל-50% משרה, תוך מחשבה שאקבל משכורת מלאה ואעבוד 4 שעות ביום.
אני היום גרה בת"א ועובדת בחיפה, כך שהנסיעות קשות ואני סובלת מלחץ בעמוד השדרה שגורם להירדמות הרגליים ולכאבים חמורים אלחר עמידה של מעל 10 דקות בודדות.
אני מטופלת ע"י אורתופד, פיזיותרפיסט וטיפול הידרופילי, אך כלום לא עוזר וזה מחמיר מיום ליום.
הסתכליתי באתר ביטוח לאומי ונראה שהם לא מכירים בזה אלא אם זו שמירה מלאה.
האם זה המצב? האם המדינה מעדיפה שייתן לי שמירה מלאה מאשר לאשר חצי יום עבודה?
האם המעסיק יכול להתחשב בכך?
תודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקתי בחוק
דנה27/03/2011בדקתי בחוק ומצאתי כי:
(1) בחדשי ההריון, אם אישר רופא בכתב כי מצבה הרפואי לרגל ההריון מחייב זאת ובמידה שאישר; דין היעדרות לפי פסקה זו כדין היעדרות מפאת מחלה, אלא אם כן העובדת זכאית לגמלה לשמירת היריון לפי
סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995, בעבור תקופה זו, או שהיא זכאית לתשלום בשל ההיעדרות מכוח דין אחר, הסכם קיבוצי או חוזה עבודה; היעדרות מכוח פסקה זו לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעבידה;
(1א) בחודשי ההיריון, אם אישר רופא בכתב, על גבי טופס שנקבע בתקנות, כי סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה מסכנים את העובדת בשל היותה בהיריון, או את עוברה; דין היעדרות לפי פסקה זו כדין חופשה ללא תשלום, ואולם היעדרות לפי פסקה זו לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעבידה; הוראות פסקה זו לא יחולו אם מעבידה של העובדת מצא לה עבודה חלופית מתאימה;
(1ב) בחודשי ההיריון, אם אישר רופא בכתב, על גבי טופס שנקבע בתקנות, כי בשל סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה, נבצר מהעובדת לבצע את עבודתה בשל היותה בהיריון; דין היעדרות לפי פסקה זו כדין חופשה ללא תשלום, ואולם היעדרות לפי פסקה זו לא תפגע בזכויות התלויות בוותק של העובדת אצל מעבידה; הוראות פסקה: זו לא יחולו אם מעבידה של העובדת מצא לה עבודה חלופית מתאימה;
האם אני יכולה להשתמש בזה? אולי יש צורך בחידוד המכתב מהרופא לפי החוק?
תודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 שעות העדרות לבדיקותלימור27/03/2011
קראתי את החוק שוב ושוב ולא מצאתי התייחסות לגבי ותק בעבודה.
במידה ואני עובדת חודש במקום העבודה, קיבלו אותי כשידעו שאני בהריון, האם מקום העבודה מחוייב לתת לי 40 שעות העדרות לצורך בדיקות למרות שאני רק חודש פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 40 שעות העדרות לבדיקות - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011לימור שלום,
אכן הנך רשאית להיעדר 40 שעות לכל תקופת ההריון בגין בדיקות.
יודגש כי ההיעדרות הינה על חשבון ימי המחלה שברשותך. כך, יוצא איפוא, כי אם לא יהיה לזכותך ימי מחלה, לא תהיי זכאית לקבל תשלום בגין שעות ההיעדרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמלת שמירת הריוןsvetam26/03/2011
שלום רב,
אני בשבוע 32, לאחר אשפוז של כמעט 3 שבועות במחלקת הריון בסיכון בשל דלקת ריאות ואח"כ על רקע ההריון (מוגדרת הריון סיכון משבוע 22).
עבדתי מאמצע דצמבר עד ליום 3.03.11 (היום האחרון לפני האשפוז) (לפני כן עבדתי במשך 11 חודשים עד סוף ספטמבר).
ביום 25.03.11 ניתנה לי חופשת המחלה הראשונה לצורך שמירת הריון, החל מיום 4.03.11 (כאמור לפני כן הייתי באשפוז) למשך 31 ימים.
מה עוד אני צריכה לעשות על מנת להיות זכאית לגמלת שמירת הריון? אני יודעת שצריך להגיש את הטפסים רק לאחר תום 30 הימים הראשונים, אבל האם צריך לצרף גם תלושי שכר ממקום עבודה קודם? אם נעדרתי בחודשים שלפני כן בשל מחלה האם אישורים יעזרו (2 אשפוזים).
אודה על תשובה וסיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמלת שמירת הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011שלום רב,
על מנת להיות זכאית לגמלת שמירת הריון, הנך אמורה לעמוד בתנאי הביטוח הלאומי, אשר מצווינים בטופס הבקשה.
הנך מחויבת ליתן אישור מרופא כי הנך נמצאת בשמירת הריון על מנת להיות זכאית לגימלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין עקב טיפול בתינוקתם תם23/03/2011
אני בחופשת לידה ולא מרוצה היכן שאני עובדת ( עבדתי בעבודה זו שנה ו10 ימים)האם מותר לי להתפטר עקב טיפול בתינוק ולאחר מכן לעבוד בעבודה חדשה עם תנאים יותר טובים מבחינה כספית ובוס טוב ומקום עבודה נקי יותר ( בזמן הריוני מאז שהודעתי לבוס שאני בהריון הוא החל להתיחס אלי בזלזול ואמר לי בהזדמנות את בטח מתכוננת להתפטר לאחר הלידה כל העובדות כאן מתפטרות ואחר כך רוצות כסף. נראה ל שבגללו לדתי בזרוז כיון שהוא בוס קשוח ומלחיץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין עקב טיפול בתינוק - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011שלום רב,
הנך רשאית להתפטר עד 9 חודשים בגין טיפול בילדך ובשל עילה זו להיות זכאית לתשלום פיצוי פיטורים.
אך, היה ותעבדי במקום עבודה השווה לתנאי עבודתך במקום העבודה הקודם, יכול מעסיקך הקודם לדרוש את תשלום פיצויי הפיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידהשני23/03/2011
שלום,
1.לפני מספר ימים קיבלתי את דמי הלידה שחושבו לפי שלושת החודשים הקודמים ללידה, אחת מהמשכורות שחושבה (נובמבר) הינה שגויה על אף שהגשתי גם את המסמכים הרלוונטיים וגם תלושי משכורת מקוריים,
בשיחה מולם נאמר לי שעליי להגיש שוב את המסמכים, דבר שנשמע לי לא הגיוני,
האם יש דרך להימנע מהגשה חוזרת שכן זה דורש ממני ריצות חוזרות וטרטור מיותר?
2. אני עובדת בחברת נסיעות מזה 6 שנים, עבודה עונתית המבוססת על שכר ובונוסים חודשיים, העובדה כי ילדתי בחודש פברואר(חורף) הובילה לכך שהמשכורות שחושבו הינן נמוכות משמעותית ביחס ל6 המשכורות שקדמו למשכורות שחושבו עבורי שכן הבסיס הינו אותו בסיס אך הבונוסים היו נמוכים משמעותית בהפרש של אלפי שקלים(משכורות חורף לעומת משכורות קיץ).
האם יש דבר שאני יכולה לעשות בנידון שכן בשיחות מול ביטוח לאומי הם לא ממהרים לעזור...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו27/03/2011שני שלום,
לצערי לא. המוסד לביטוח לאומי עובד בדרך שלו ואין יכולת לעקוף את קבלת תשלום דמי הלידה ללא הגשת המסמכים מחדש.
ממליצה להוסיף דף פתיחה על מנת לבקשם לזרז את ההליך.
בנושא המשכורות - המוסד לביטוח לאומי עורך חישוב של משכורות אחרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענק דמי לידה
כרמית27/03/2011שלום
רציתי לדעת כיצד מחשב ביטוח לאומי את דמי הלידה. נאמר לי כי ביטוח לאומי מסתכל על 6 חודשים האחרונים ומתחשב ב-3 הטובים ביותר? עליי לציין כי כל חודש בעבודתי הינו חודש שמשתנה מבחינת השכר ..
תודה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי לידה
שרה16/10/2012אם שירתתי את המדינה כלומר שירות סדיר ומיד בתום השירות הספקתי לעבוד במשרד החינוך חודש וחצי ואז הייתה לי לידה מוקדמת בשל לידת תאומים. האם מגיע לי דמי לידה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
מור01/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה בעבודה חדשהשלי לב23/03/2011
שלום רב,
עבדתי במקום עבודה כ5.5 שנים ופוטרתי. התחלתי לחתום בלשכה מיד לאחר שסיימתי את תפקידי. לאחר כחודשיים מצאתי עבודה ונכנסתי להריון.
האם אהיה זכאית לדמי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה בעבודה חדשה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין27/03/2011שלי שלום,
ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה
שלי לב27/03/2011אז השאלה היא אם זה שחתמתי בלשכה עד שמצאתי את העבודה נחשב? האם אני אמורה לקבל דמי לידה בעבודה החדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין30/03/2011באופן עקרוני התקופה בה קיבלת דמי אבטלה גם נחשבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)