מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין בהיריוןג16/03/2011
אני עובדת בעמותה מיולי 2010. אני בהירין בחודש 7 ואמורה ללדת בתחילת יוני.
אני עובדת כרגע עובדת בפרויקט גוסס למדי.
השאלה שלי האם המנהל יכול לפטר אותי לפני הלידה בטענה כי נגמר הכסף לפרויקט/ הוא החליט לסגור אותו?
(אני אציין כי חוץ ממני יש עוד 3 עובדים בפרויקטים אחרים במקום העבודה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בהיריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/03/2011שלום רב,
על פי חוק עבודת נשים, חל איסור על מעסיקך לפטרך, ללא אישור מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליאת שלום!מיכליי16/03/2011
ראשית, תודה על תשובתך.
אם תוכלי - בבקשה - להסביר לי, למה התכוונת כשכתבת לי:
שכדאי ליידע את המעסיק כמה שיותר מהר על ההריון, על מנת להחיל את ההגנה במלואה. למה כוונתך - בהגנה במלואה?
שוב תודה.
נ.ב- האם העובדה שאני עובדת מדינה קבועה מגינה עלי מפיטורים בכל שלב (גם לאחר חופשת הלידה השנייה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום! - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/03/2011מיכליי שלום,
הכוונה היא ליידע מייד על מנת להימנע מטענה אפשרית של המעסיק, אם יפטר טרם תיידיעי על ההריון, שהפיטורים אינם בקשר להריון, ותעמוד לו הראייה על אי ידיעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לפטר בשמירת הריוןסימה15/03/2011
שלום
אני בהריון בחודש החמישי ( בשבוע 18 ) .
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ב20/11/10 , באותו החודש גם נכנסתי להריון.
העבודה בחנות בגדים מה שאומר שאני תמיד עומד או הולכת ולא יושבת בכלל.
אם הזמן התחלתי לסבול מכאבי גב נוראים שמקרינים לרגליים עד רמה שאני
לא יכולה ללכת וכבר נהיה לי מאוד קשה לתפקד.
רופאת הנשים שלי נתנה לי חופשת מחלה למשך שבועיים ואמרה שאני חייבת לנוח
וללכת לרופא תעסוקתי שיקבע אם לצאת לשמירת הריון.
במהלך חופש המחלה קיבלתי טלפון מהמנהלת שלי שאמרה שאני כבר לא אחזור
לעבוד , שבעצם היא מפטרת אותי.
האם אפשר לפטר אותי בהיותי בחופשת מחלה?
והאם אפשר לפטר אותי אם אוציא שמירת הריון?
כי בסך הכל אני עובדת שם 4 חודשים .
ואם אצה לשמירת הריון האם אהיה זכאית לקבל קצבה כלשהי מביטוח הלאומי?
חשוב לציין שלפני שהתחלתי לעבוד שם לא עבדתי במשך שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לפטר בשמירת הריון - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו17/03/2011סימה שלום,
כיום טרם פיטורים יש לערוך שימוע לעובד.
לאור העובדה כי פוטרת במחלתך וללא שימוע, ניתן להניח כי פיטוריך נעשו בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
המלצתי לך לפנות לייעוץ מקצועי על מנת להגן על זכויותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריות -דחוף בבקשהנילי15/03/2011
היי,
לפני כשבוע היה לי תקל עם מנהל שלי, חשוב לציין שלא מדובר על משהו מאוד חריף.
אך לאחרונה אני חשה שהוא בודק אותי ולא סומך עליי.
חשוב לציין שאני מרגישה כי השינוי בגישה שלו הגיע מאז שסיפרתי לא כי אני נמצאת בטיפולי פוריות ולקחתי 2 חופשות מחלה אחת לכל טיפול של כ5 ימים.
היום הוא הודיע לי כי הוא רוצה שאני אגיע לשיחת הזהרה (סוג של שיחה שנהוג לעשות לפני ששולחים אותך הביתה) עם מש"א השבוע.
לאחר העובדים האחרים היה ריב ברמה של צעקות עם אותו מנהל וכמובן כיוון שמדובר בגבר לא קרה עם זה שום דבר.
אני מרגישה שהוא מנצל את ההזדמנות כדי לשלוח אותי הביתה לפני שאני נכנס להריון.
חשוב לציין שאני בהריון וממתינה לבדיקת דופק אך כמובן לא חלקתי איתו את המידע הזה עדיין.
אשמח לקבל הסבר על זכויותי ואיך אני יכולה להגן על עצמי אני לא יודעת האם החוק מתייחס אליי כי עובדת בטיפולי פוריות? כעובדת בהריון? מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פוריות -דחוף בבקשה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2011נילי שלום,
לא ציינת מהו הותק שלך במקום העבודה, וזה מידע מהותי.
בכל מקרה, היות ומדובר על עניין מורכב ובוער, רגע לפני שיחת "אזהרה" כפי שציינת, הרי שיש לבחון את אופן ההתנהלות הנכון מול המעסיק במסגרת פגישת ייעוץ מסודבר לאחר בחינת העניין לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםמיכל14/03/2011
שלום אני בהריון שבוע 12 מה עושים במקרה שעבודתי מצריכה עמידה וכאבי הרגלים הורגים אותי ואי אפשר למצוא לי עבודה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2011מיכל שלום,
רק רופא יוכל למצוא לך פתרונות לבעיה זו - אישור רפואי למגבלה, הקלה, שמירת הריון וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלום פיצויים לאחר חופשת לידהקרן14/03/2011
שלום
בחברה בה אני עובדת ניתן לקבל פיצויים על פי המלצת מנהל גם במקרה בו עובד מודיע על עזיבה מיוזמתו, אך, גובה הפיצויים אינו זהה, אלא נמוך יותר מגובה הפיצויים אותו היה מקבל העובד אם היה מפוטר (יש שתי שיטות חישוב לפיצויים ולא בהכרח תשלום פיצויי הפיטורין השווה לגובה המשכרות האחרונה כפול מספר שנות העבודה ).
במידה ואני מודיעה על עזיבה עד 9 חודשים לאחר לידה לטובת גידול הילדה אני זכאית על פי חוק לפיצויים. האם יתכן כי אקבל את הסכום הנמוך יותר כי התפטרתי או שחובת המעסיק לשלם לי פיצוי פיטורין כאילו מדובר בפיטורין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום פיצויים לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2011קרן שלום,
התפטרות לצורך טיפול בילד דינה כדין פיטורים, על כל הנובע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"תקרן14/03/2011
שלום רב
ילדתי בתאריך 14-12-2010 בדיוק לפני 3 חודשים
אני עובדת במוסד ממשלתי כ 16 שנה ואני יודעת שהחודש משולם שם הבראה ובחודש הבא ביגוד.
דיברתי עם מח' כ"א לברר האם אני זכאית לקבל ביגוד והבראה ונאמר לי שאם אני בחל"ת אז לא מגיע לי- וכשאחזור לעבודה ישולם לי החלק היחסי.
האם אני נחשבת לחופשת לידה או לחל"ת ומה ההבדל?
בתודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2011שלום לך,
אכן הצדק עם מחלקת כ"א.
חל"ת = חופשה ללא תשלום (התקופה שלאחר 14 השבועות של חופשת הלידה המשולמים ע"י המוסד לביטוח לאומי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בתקופת חלף הודעה מוקדמתפרטי14/03/2011
שלום רב,
עבדתי בחברה שנה וחצי בשכר גלובלי, פוטרתי בהיותי בהריון ותפרו לי בעיות משמעת. ביום הודעת פיטורין קיבלתי מכתב ובו כתוב שאני נדרשת להתייצב לעבודה במשך הודעה מוקדמת וניתוק יחסי עובד מעביד יסתיימו באופן מלא בסוף תקופת ההודעה, אך לאחר מס שעות מעסיק התחרט ונאמר שאני יכולה לשבת בבית ולקבל שכר (לא נאמר לי איזה תקופה), ביקשתי מכתב פיטורין אחר שבו יצויין יום אחרון לעבודתי אך אינני קיבלתי מכתב חלופי. לאחר יומיים הייתה לי הפלה טבעית. כל תקופת הודעה מוקדמת לא עבדתי. בזמן תקופת הודעה מוקדמת נכנסתי שוב להריון.
יש לציין שמשכורת אחרונה ודמי הודעה מוקדמת קיבלתי . חודש לאחר יום אחרון לעבודתי ופיצויי פיטורין לאחר 45 ימים. מעסיק לא פנה לקבלת היתר.
אם אני תובעת מעסיק , מה הסיכויים שלי לזכות בכל תנאים אילו עבדתי בחברה?
יש לי את כל ההוכחות והקלטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בתקופת חלף הודעה מוקדמת - תגובה
מדובר במקרה ספציפי, ייחודי ומורכב, המצריך פגישת ייעוץ מסודרת לצורך בחינתו לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדטולי14/03/2011
שלום ,
אני מסיימת את החל"ת שלי ואיני מתכוונת לחזור לעבודה ורוצה להשאר עם ביתי .
אם אני רוצה להתפטר איך אני עושה זאת ?
ומתי אני צריכה להודיע לביטוח לאומי על כך ?
מה צריך להיות בתוכן המכתב ?
האם שליחה של המכתב בפקס / דואר מספיקה ?
אשמח לתשובה מפורטת כדי שאוכל לפעול ביעילות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2011טולי שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים. בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענק לידה בשנת שבתוןטלי גרינברג13/03/2011
שלום,
בשנה הבאה אני מתככנת לצאת לשנת שבתון. כלומר אקבל את תגמולי הקרן.
במהלך שנה זו אני צפויה ללדת.
האם אקבל את מענק דמי הלידה באופן מלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענק לידה בשנת שבתון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2011טלי שלום,
עלייך לבחון אם הוראות החוק מתקיימות לגבייך - ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בהריוןאילי13/03/2011
שלום רציתי לדעת אם אני מתחילה כרגע עבודה חדשה ונכנסת להריון
האם יגיעו לי אחרי הלידה את כל הזכויות תשלום לחופשת לידה ועוד???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בהריון - תגובה
הדבר תלוי ברצף ההעסקה - ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר לידהאודל13/03/2011
שלום,
בתי נולדה פגה ותאלץ להישאר באשפוז מינימום 6 שבועות.
בתום חופשת הלידה אני מעוניינת להתפטר.
האם אוכל להתפטר לאחר שלושה וחצי חודשים של חופשת לידה ואז להתחיל להמתין את 90 הימים, או שאני מחוייבת להמתין עוד שישה שבועות של הארכת חופשת הלידה בגין אשפוז (המשולם דרך ביטוח לאומי) ורק אז להתפטר?
בתודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין15/03/2011אודל שלום,
תקופת ההמתנה לא יכולה לחפוף מועדים בהם את מקבלת תשלומים וגמלות כלשהם. רק מתומם, תוכל להימנות תקופת ההמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, ושאלה נוספת:
אודל15/03/2011אני מועסקת דרך קבלן אצל מעסיק שמעוניין היה לפטר אותי במהלך ההריון ולא קיבל את אישורו של התמ''ת. במהלך חודשיים הוא הפלה אותי בעבודה , זה התבטא בכך שסיסמת המחשב נחסמה מפני , לא הרשו לי לעבוד על חשבוניות של סוף חודש ונתנו לי הרגשה של מיותרת לגמרי בזמן שהם חופפים בחורה חדשה. אני מעוניינת לתבוע על אפלייה ועוגמת נפש ויכול גם להיות כתוצאה מלחץ נפשי - לידה מוקדמת.
האם ניתן לתבוע על הנושאים שהעלתי?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, ושאלה נוספת: - תגובה
עו``ד חן שטיין19/03/2011אודל שלום,
באם יש הוכחות לטענות, הרי שניתן יהיה להגיש תביעה בעניין - יש צורך לבחון את הסוגייה לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהלט יש הוכחות
אודל20/03/2011הסיפור גם נורא מורכב. האם יש אפשרות ליצור קשר טלפוני ע''מ לקבל יעוץ? אני תושבת הדרום ובעייתי לי להגיע למרכז.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהלט יש הוכחות - תגובה
עו``ד ליאת שטיין20/03/2011אודל שלום,
ניתן לבחון את הדברים באופן מעמיק בפנייה פרטנית, ולא על גבי הפורום, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"תמיכליי11/03/2011
אני בחופשת לידה + חל"ת -סה"כ שמונה חודשים לא עובדת. במהלך החל"ת הריתי. אני מאד רוצה לחזור לעבודה. עבודתי מאד חשובה לי.
אני עובדת מדינה קבועה. האם יכולים לפטר אותי?
איך אני יכולה להגן על עצמי במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
מיכליי14/03/2011הכוונה בשאלתי - האם יכולים לפטר אותי, היא:
1) בתקופה שאני חוזרת מהחל"ת לעבודה (בעוד כחודש נאמר)?
2) בתקופה שלאחר הלידה השנייה? (בהנחה שאני לוקחת חופשת לידה בלבד, ללא חל"ת ומיד חוזרת)?
מה אומר החוק ועד כמה אני מוגנת אם אני עובדת מדינה קבועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
לייעוץ ספציפי ומעמיק יותר - יש לקיים פגישה פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכב בזמן חופשת לידהשולה09/03/2011
שלום ,אני עובדת בחברת קבלן כ3 שנים ובכל התקופה יש לי רכב ליסינג צמוד מהחברה (רכב מקבוצה 2)
על הרכב אני משלמת מס (שווי) בלבד והמעסיק משלם את הדלק וההוצאות הנילוות.
יש לצין כי התפקיד שלי אינו מצריך ממני נסיעות והרכב ניתן לי כחלק מתנאי העסקתי.
לפני שבועיים ילדתי ויצאתי לחופשת לידה ,אתמול התקשרו אליי ובקשו שאסדיר את נושא הרכב או שאחזיר אותו לחברה.
מה שהמעסיק שלי מציע זה שאשלם 2,500 ש"ח (עבור עלות הליסינג) + הוצאות דלק בכל חודש במהלך הלידה.
שאלתי מתחלקת לשתי חלקים
1.האם זה הסידור המקובל / מה אומר החוק בנושא
2.האם המעסיק יכול בכזאת התראה לדרוש ממני את הרכב ?
תודה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכב בזמן חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011שולה שלום,
העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב אינו חלק מתנאי העבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר והנוהג בחברה יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהתמי09/03/2011
שלום רב,
אני אודה על מענה בנושא הבא:
ילדתי לפני 5 חודשים.
מיד לאחר 14 שבועות של חופשת לידה התפטרתי ממקום עבודתי לצורך טיפול בתינוק (קיבלתי פיצויין פיטורין)
אני שואלת לגבי דמי אבטלה:
האם אהיה זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 ימים? (כמובן בתנאי שאני עומדת בימי האכשרה)
סליחה על הדקויות אך חשוב לי כיצד בדיוק עלי לפעול ע"מ להבטיח לעצמי, ולכן - :
אם התפטרתי באמצע ינואר נניח, אני אמורה לגשת ללשכת האבטלה באמצע אפריל?
האם למעשה הזכות לדמי אבטלה תופסת תוקף כ - 90 ימים לאחר שהודעתי על התפטרות במכתב ההתפטרות למעסיק?
האם הפקיד לצורך כך צריך לראות את מכתב ההתפטרות שלי ותאריכו בלבד?
כי נאמר לי שלא כדאי לי להגיע ללשכת אבטלה בטרם עברו 90 ימים, כי עד שאסיים לחתום את ימי הזכאות שלי בלשכה, רק אז ביטוח לאומי ייאשר לי קבלת דמי אבטלה ולא אוכל "ליהנות" מדמי אבטלה,
ולכן הכי כדאי לחכות 90 ימים מרגע ההתפטרות ולגשת ללשכת אבטלה ובמקביל רק אז להגיש תביעה לביטוח לאומי?
האם כך?
האם הפקיד יתייחס למועד הההתפטרות שלי במכתב ההתפטרות או שיש צורך להתייצב בלשכה מיידית?
תודה תודה רבה!
האם הפקי שמקבל את פניי אמור ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין09/03/2011שלום לך,
היה עלייך להתייצב בלשכה מייד עם סיום יחסי העבודה, על מנת שתקופת ההמתנה של 90 הימים תתחיל להימנות. ככל שלא התייצבת, עשי זאת מיידית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמי12/03/2011הגעתי ללשכת אבטלה והפקיד במפורשות אמר לי שאין טעם שאגיע ללשכה בטרם עברו 90 ימים, מכיוון שאני זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 ימים וכי ימי ההמתנה נספרים מהרגע שבו התפטרתי (תאריך מכתב ההתפטרות שלי)
לא כך?? יכול להיות שהם מטעים אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)