מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיתולים ומספר הנקותצורית23/11/2009
היי
ביתי בת חודשיים וחצי, רציתי לדעת- כמה חיתולים מלוכלכים אמורים להיות לה ביום?
(פיפי+ קקי)
וכמה פעמים בד"כ מניקים בגיל כזה ובאיזה טווח של שעות?
(בהנחה שהיא ישנה בין 5-8 שעות בלילה...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורית
חיה כהן23/11/2009צורית שלום
בגיל כזה כבר אין צורך לספור חיתולים יש לך סימנים אחרים לדעת שתינוקך אוכל טוב . משקל והתפתחות.
כל עוד את רק מניקה ללא תוספות צריך להניק לפחות 7-8 פעמים ביממה בלי חשיבות לפערים בין הארוחות.אם היא מכוונת את רצף השינה שלה דווקא ללילה אז זכית וזה על הכיפאק. תניקי יותר במשך היום.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטותצורית23/11/2009
היי
ביתי כבת חודשיים וחצי, אני מניקה אותה הנקה מלאה,
לאחרונה (לפני כשלושה שבועות) החלה לפלוט- היא פולטת לעיתים אחרי
האוכל ולעיתים בין הארוחות כששוכבת במיטתה, כמעט אחרי כל ארוחה היא פולטת.
לעיתים הפליטות מימיות ולעיתים בצורת קוטג' (נראה חלב מעובד)
האם זה טבעי ותקין?
מתי פליטות צריכות להדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורית
חיה כהן23/11/2009שלום רב! אם יש לך כמויות גדולות של חלב זו יכולה להיות סיבה.
סיבה נוספת היא תופעה שנקראית רפלוקס של חזרה של אוכל מהקיבה למעלה במקום למטה. אם את רואה שהפליטות הם גדולות ובקשת או שבתך סובלת מאי נוחות תגשי איתה לרופא ילדים לבדיקה.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן בקבוק לתינוק יונק - המשךצורית23/11/2009
אני חוששת שבמידה ואתחיל במתן בקבוק- ייגמר לי החלב,
ואני מעוניינת להניק כמה שיותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורית
חיה כהן23/11/2009מבקבוק של חלב שלך לא ייגמר לך החלב.במקום להניק באותה ארוחה את צריכה לשאוב ואז תוכלי לתת חלב שלך.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן בקבוק לתינוק יונקצורית23/11/2009
היי
ביתי בת חודשיים וחצי, אני מניקה אותה הנקה מלאה
ומעולם לא נתתי לה בקבוק, אפילו לא פעם אחת,
מה הגיל הכי מאוחר שאתן ממליצות להתחיל להרגיל לבקבוק?
פשוט אני מנסה למשוך זאת כמה שיותר (לנסות לתת לה בקבוק), כי קשה לי עם זה...
שאלה נוספת- האם יכול להיות שגם אחרי חצי שנה של יניקה בלבד,
כשאתן לה בקבוק- היא תתרגל אליו בלי בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורית
חיה כהן23/11/2009צורית שלום! הכל יכול להיות כל תינוק מתנהג בצורה שונה. אין תאריך יעד שאם עוברים אותו אז אי אפשר לתת בקבוק.
מה שחשוב זה לא להתחיל הרבה דברים חדשים בבת אחת,ואם את יודעת שאת צריכה לחזור לעבודה ולהשאיר אותה עם מישהו אחר אז כדאי כמה ימים לפני כן לנסות ולתת בקבוק.
עד שלא תנסי לא תדעי אני מאוד מבינה את התחושה שלך לגבי הבקבוק.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה תאומותשיר22/11/2009
תאומות בנות חודש וחצי. עד היום שאבתי. ארוחה לה וארוחה לה. לפעמים התבלבל הסדר ללפעמים נראה שלא מספיק חלב לא לה ולא לה. רוצה מאד להניק אך נראה שהן לא מצליחות להוציא מהשד. אחרי יניקה של חצי שיה הן אוכלות מנה מבקבוק. יש איזו יועצת הנקה מקצועית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
חיה כהן23/11/2009שיר שלום! אין לי הרבה פרטים בשאלה שלך אבל אין ספק שהכי טוב שתפגשי עם יועצת הנקה מוסמבתIBCLC.
בינתיים לשאוב כל 3 שעות עם משאבה ברמת בית חולים. הרבה מגע של התאומות על השד.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בעקבות הנקה?? ועוד שאלהמיטל עסיס21/11/2009
שוב שלום
לבתי בת החודש וחצי יש פצעים אדומים בפנים וגם בצוואר המתקלפים למין חום כזה.
רציתי לדעת אם זה מההנקה? ומה עושים.וגם היא פולטת המון חלב גבשושי זה בסדר?
ושאלה נוספת מה זה הטקס שלפני השינה כי אין לה שעות לשינה ומתי שהיא רוצה היא נרדמת וקמה כלומר, אני לא מקפידה על שעת לילה שהיא צריכה לישון. וגם מה עושים בזה?
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקס שינה
לילך22/11/2009טקס שינה אפשר לעשות ממש מגיל קטן אפילו שאין שעות שינה מסודרות העניין הוא להכניס לתינוק את ההבדל בין יום לבין לילה מה שיגרום לו להרדם בלילה כמו מבוגר למשך שעות רצופות
התינוק אינו מבחין בין היום ללילה לכן אנחנו צריכים לעזור לו
נאמר והתינוק אוכל כל שעתיים אז בשעה 5 למשל יונק ואז ב7 יונק ולאחר מכן אמבטיה ואחרי אמבטיה מחבקים מנשקים אומרים לילה טוב מתוק הגיע הזמן לישון מחשיכים את החדר(אפשר מנורה קטנה) ויוצאים מהחדר.
חשוב להקפיד על הסדר אוכל,אמבטיה ושינה(ולא אמבטיה אוכל ושינה)
לא מומלץ להפעיל מובייל או כל גירויי אחר להיכנס למצב של רוגע.
ייתכן ועכשיו זה לא ישפיע על שעות שינה של התינוק והוא יקום לאחר שעתיים לאכול אך חשוב להאכיל גם בחושך בלי דיבורים ולהחזיר לעריסה לתת לילד להרדם לבד
אם יש בכי להרדם לבד יש את שיטת 2 דקות שאומר:
בבכי נכנסים לחדר מלטפים על הלחי ואומרים אמא פה זה לילה הולכים לישון או משהו דומה לזה במשך 30 שניות ויוצאים מהחדר ל2 דקות מלאות וחוזר חלילה עד שהתינוק נרדם מעצמו
יכול להיות שזה יקח כמה ימים של בכיות אך מפעם לפעם זה מפחית מהכמויות של הבכי והילד בסוף ישן לבד בלי בכי.צריך נחישות ועקביות!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל
חיה כהן23/11/2009מיטל שלום! בהחלט יכול להיות שהפצעים זה תופעה הורמונלית מההנקה כדאי להראות את הפריחה לרופא ילדים.
הפליטות זה נשמע כמו פליטות של אוכל מעוכל.לעיתים תינוק לא מוציא גרפס אחרי הארוחה או שאוכל הרבה ומהר. תעקבי אחרי הפליטות אם הם קטנות ומדי פעם אין עם זה שום בעיה. להרבה תינוקות יש נטייה לפלוט.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל להניקדנה21/11/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע ה 14 להריוני הראשון. עד כה לא הבחנתי בשינויים משמעותיים בשדיים (למעט גודש קל ורגישות קלה למגע), כשבכל מדריכי ההריון מתוארים שינויים רבים ומשמעותיים מאלה, כבר בשלב בו אני נמצאת?
האם עובדה זו פוגעת בסיכויי ההנקה שלי? האם יש מה לעשות בנדון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה כל שהיא
דנה23/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
חיה כהן24/11/2009דנה שלום!
תהני מההריון,אין שום דבר בהריון שאפשר לעשות כדי להגביר את כמויות החלב.
כל אחד מאיתנו שונה הגוף שלנו זה לא מדע מדויק.
העובדה שהרגשת בשינויים בשד זה מצוין!
הדרך עוד ארוכה אל תשגעי את עצמך תעברי את ההריון והלידה ואז תעשי את הטוב ביותר כדי להניק את תינוקך.
בהצלחה ויום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםפאני20/11/2009
ביתי בת חודש וחצי ואני רק מניקה עד עכשיו לא היו שום בעיות בהתחלה היא ינקה כל שעה וחצי אחרי זה כל שעתיים היא עלתה יפה במשקל . משקל הלידה היה 3296 כשיצאנו 3080 אחרי חודש היא שקלה 4300 ובטיפת חלב אמרו שזה יפה מאוד..
אני מעוניינת רק להניק - מאתמול אני חשה כאבים בפיטמה עצמה יש לי צריבה קצת נפיחות מסביב לפיטמה פטמה ורודה ויש מסביב נקודות אדומות אני לא יודעת מזה זה צורב כואב כל הזמן ללא הפסקה אני לא יכולה להניק מאתמול ואפילו לא להרים אותה לשים אותה עלי - ואני בכל זאת מניקה וסובלת מאוד מאוד זה מתחיל לייאש אותי היום בערב לא יכולתי כבר ושאבתי ולמרות ששאבתי בכל זאת אותו כאב צריבה וכאב ללא הפסקה ולא יודעת מה לעשות .
עשיתי מקלחת חמה ומרחתי שמן זית ויום לפני כן מרחתי את המשחה LANSINOH שבעצם מאז שהתחלתי להניק מרחתי אחרי כל הנקה - את החלב שלי גם מרחתי על הפיטמה .
עד עכשיו היה הכל בסדר - אני לא חושבת שאני אהיה מסוגלת להמשיך להניק במצב הזה וחבל .
חשוב לי לציין שהחזה שלי לא כואב זה האזור של הפיטמה והחיבור בין הפיטמה לעטרה נפוח זה כאילו סוף הפיטמה כשהיא מתחברת לעטרה שם נפוח לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאני
חיה כהן22/11/2009פאני שלום!
לפי התיאור זה נשמע כמו פטריה בשד ויש צורך לטפל גם בך וגם בתינוק כי זהו תהליך מדבק!
גשי לרופא ילדים בדכ נותנים לתינוק דקטרין אורל גל ולאמא משחת דקטרין לפטמות. חשוב להרתיח מוצצים אם בשימוש ורחצת ידיים טובה לפני מגע.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה נכונהחגית20/11/2009
שלום,
בתי בת חודשיים יונקת, התחילה במשקל 2800 ועלתה עד היום יפה מאוד במשקל, פעם אחרונה שנשקלה כשהייתה בת חודש שקלה 3450. אני רואה שהיא יונקת יפה, שבעה.
אני שואבת בשעות שהיא מפספסת ארוחות או מצד שני במידה ואכלה רק מצד אחד (משאבת לקטינה של מדלה) - רציתי לדעת האם אני צריכה לשמור על איזשהם כללי הנקה, כלומר האם צריך להתחיל מהצד שהיא מסיימת לינוק בו, האם אני צריכה זמן מסוים בצד אחד ואח"כ מהשני וכו'? אודה לתשובה, אני פשוט מנסה לדאוג שיהיה מספיק חלב ואפילו הרבה...
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
חיה כהן22/11/2009חגית שלום
ההנקה זה לא מתמטיקה ולכן צריך לזרום עם התינוק ועם גופך.אין צורך למדוד זמן בהנקה אלא להקפיד על הצמדה טובה לשד ולתת לתינוק להוביל,שיינק כמה שהוא רוצה עד שיורד מהשד.
אין צורך לזכור באיזה שד סיימת בהנקה אחרונה אלא לפי התחושה של שד יותר מלא משם תתחילי את ההנקה.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חגית24/11/2009חיה שלום,
השאלה הייתה לגבי שאיבה ולא הנקה, כשהתינוקת יונקת היא מקבלת כמה שהיא רוצה וכמובן מהשד המלא יותר ואם היא רוצה גם מהצד השני אז כמובן שהיא מקבלת. אני אף פעם לא מסתכלת על השעון כשהיא רוצה.
אבל כשאני שואבת בזמנים שהיא מפספסת ארוחות וכו' רציתי לדעת האם אני צריכה להקפיד על משהו מיוחד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגית
חיה כהן24/11/2009חגית שלום!
מצטערת על חוסר ההבנה. בשאיבה שואבים כ10 דק מכל שד כל 3-4 שע שאת לא מניקה.
לא משנה באיזה שד מתחילים.
לא כדאי לשבת הרבה זמן ברציפות על השד הדבר לא מעודד יצירה מוגברת של חלב.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פערים בין הנקות - גיל 9 ימיםתמולה19/11/2009
הבת שלי בת 9 ימים. ביומיים-שלושה האחרונים היא מתחילה לפעור פערים בין הנקות ויכולה לישון רצוף וחזק מאוד גם יותר מ 4 שעות. היא עולה במשקל ויונקת הרבה בזמן ההנקות.
האם זה בסדר? האם זה עלול להעיד על משהו מדאיג?
כולם רוצים תינוקות שקטים שישנים בלי בעיה ומרדימים את עצמם, אבל פתאום כשיש לי את זה בלי לפתוח פה לשטן..) אני דואגת שאולי משהו לא בסדר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים בהנקה
חיה כהן22/11/2009שלום רב!
אם הילדה עולה יפה במשקל ואת לא גדושה אין שום בעיה!
בדכ יש שעות ביממה שתינוקות יונקים לעיתים קרובות ויש שעות שפותחים מרווחים בין הארוחות, העיקר שהתינוק עולה יפה במשקל ומרוצה.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לבקבוקמיטל19/11/2009
שלום
ביתי בת 8 חודשים. אני מניקה אותה באופן מלא.
ברצוני ללמדה לאכול מבקבוק. בהתחלה שהיא הייתה רואה בקבוק היא הייתה צועקת בוכה ומסרבת להכניסו לפה, לכן החלטתי לגרום לה להבין שהבקבוק הוא לא דבר מאיים ולכן לא דחפתי לה אותה לפה וכך היא החלה לשחק איתו ולאחר שראתה שהוא לא מאיים החלה לבד להכניסו לפה ולשחק עם הפיטמה..... הכל טוב יפה, ונשמע מבטיח עד פה.... אבל..... היא רק משחקת עם הפיטמה והיא לא יונקת ממנה, לא משנה מה אני שמה לה בבקבוק מבחינתה זה משחק, ניסיתי מספר בקבוקים ואת כולם היא אימצה כמשחק
האם ניתן לעשות משהו ע"מ לגרום לה לינוק מהבקבוק?
אודה לכן על תשבתכן
יום טוב,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לבקבוק
מיטל19/11/2009רציתי לציין שאני מנסה זאת כבר כחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר19/11/2009מיטל שלום,
אין אפשרות לגרום לה לאכול מבקבוק.היא לא מבינה מזה בקבוק.תהיה סבלנית הכל יסתדר עם הזמן.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניקה ונרדמת דחוף!מיטל עסיס19/11/2009
שלום
שמי מיטל וילדתי בת ראשונה בת חודש וחצי אני מניקה אותה הנקה מלאה.
בלילה היא נרדמת לי כל שעה וקמה אז אני מניקה אותה. ולעיתים נרדמת יחד איתה שאני מחזיקה אותה במיטה שאני שוכבת חצי שכיבה והיא עליי ואני מניקה אותה. אך שאני קמה רני קמה בבהלה שלא קרה משהו ואחכ יש לי יסורי מצפון קשים איך נרדמתי... ואני מפחדת כל היום שלאחר מכן. אמרו לי לתת לה מטרנה בלילה שהיא תשן כל קמה שעות ותקום אך אינני נותנת לה. ושאני מניחה אותה לישון במיטתה היא בוכה אחרי חצי שעה מקסימום שעתיים.
מה עליי לעשות??? אני ממש אובדת עצות וגם מפחדת שאני נרדמת ואומרת לעצמי שאני חסרת אחריות ולוקחת ללב.
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ג'ניס זאוסמר19/11/2009מבקשת ממך לכתוב ברור - אחרת לא אוכל לענות לך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיטל
נעמה20/11/2009אני בטוחה שהיית רוצה לשמוע חיזוק ועצה מבעל מקצוע,אבל אני מאמינה שגם מבעל ניסיון אפשר!
אני בטוחה שאת אמא מקסימה, מסורה, אוהבת והכי אחראית שיש!!
מתוקה אל תדאגי! כמוני כמוך..
גם לי זה היה קורה, שהייתי נרדמת עם התינוקת שלי בידיים.
זה נובע מתשישות, חוסר בכוחות.. אני ממליצה בחום להשאיל משאבת הנקה ושבעלך או אמא שלך
וחמתך יתנו יד ויעזרו, כל אחד יאכיל בתורו-ואת צריכה לישון ולנוח, לצבור כוחות מחודשים-
הרי הגוף שלך עבר זעזוע-לידה!
תתחשבי בעצמך עם כל האהבה לתינוקת המקסימה שלך,
בהערכה לאמא המקסימה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר20/11/2009שלום מיטל,
חשוב שאני אבין מה קורה בדיוק על מנת שלא אתן לך עיצה לא מתאימה וכמובן את החיזוקים המתאימים.ולכן רציתי הבהרה.אני לא ממליצה להתחיל לשאוב - דבר העלול להביא לתוצאות מאכזבות - במיוחד שתינוק עלול להתרגל לבקבוק.
יניקה במיוחד טובה ,ולמרות העייפות, הרבה פעמים מלווה בתחושה של רצון להרדם בעקבות השתף ההורמונלי בעת ההנקה.זה מנגנון חשוב המאפשר לאמהות , במיוחד העייפות, לנוח בזמן הנקה ולאגור כוחות.
מפני שאנו יודעות שזה קורה חשוב להתארגן- להניק בשכיבה באמצע המיטה הגדולה.כך אפשר לנמנם ללא חשש.השינה לא עמוקה ואין חשש מפגיעה כלשהי בתינוק.
אם ההנקה שלך טובה - אין פצעים, התינוק עולה במשקל...אין שום בעיה בלהמשיך ולהניק בשיטה שתיארתי.
זה מאוד טבעי ונורמאלי וקורה לכולן!
על תקשי על עצמך - תני לגופך לאפשר לך לנוח, גם בזמן ההנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המתוקה שנרדמת הכל בסדר!
לילך21/11/2009שלום לך יקירה,
גם לי יש בן ראשון בן 5 חודשים אני הייתי חופשי נרדמת תוך כדי הנקה הוא רצה לינוק כל שעה וחצי בלילה עד גיל חודשיים+
גם אני הייתי מתוסכלת מעייפות וחשבתי שאני כבולה עם כל השמחה שבלידה והתינוק החדש
אני יכולה לנחם אותך ולהגיד לך שבגיל 3-4 חודשים הכל נראה אחרת לגמרי!
התינוק לומד לישון ברצף כמה שעות!ממליצה לך לנוח איתו בבוקר ובצהריים כמה שאת יכולה תעזבי את כל הסידורים בבית נתקי פלאפון ונוחי ותאכלי טוב שבעלך ידאג לך לאוכל בריא ויעזור בניקיונות הבית
אין לך מושג איזה אושר יהיה לך אוטוטו בהנקה החיבור של תינוק לאמא בהנקה זה שיא בחיים
כיום בני יונק ומלטף אותי תוך כדי ומדבר איתי תוך כדי פשוט דמעות בעיניים מהתרגשות שאת מעניקה לו את החלב הכי משובח ואת הבריאות והחיסון של החיים.
המטרנה לא גורמת לתינוק לישון יותר זה לא נכון!צריך להקפיד להניק את התינוק במהלך היום טוב מ-2 הצדדים ולהקפיד על טקס שינה אחרי מקלחת.
חשוב לא להאכיל אחרי מקלחת אלא לפני.
להניח את התינוק בעריסה בחדרכם בלי אור ולצאת מהחדר שירדם עצמאי זה יגרום לו לעשות הפרדה בין יום ללילה.
בגיל 3 חודשים באם מתפתח טוב יש לך אפשרות לגמול אותו מאכילת לילה היות
יש פורום הפרעות שינה שיעזור לך הרבה במידה ותצטרכי אותו
לילה טוב ושינה מתוקה זה יגיע תיהיה אופטימית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה ליועצת הנקהחני19/11/2009
שלום,
אני לוקחת את הכדורים שנקראים חלב אם..
האם אני יכולה לקחת אותם גם כשאהיה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ג'ניס זאוסמר19/11/2009את חייבת לשאול את הרופא נשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להגברת חלב והריוןחני18/11/2009
שלום,
אני לוקחת כדורים להגברת חלב..השאלה שלי היא אם אני יכולה לקחת אותם גם כשאני נכנסת להריון?האם זה לא פוגע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה כדורים?
ג'ניס זאוסמר18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקה - סרבנית תחליפי חלבאורנה18/11/2009
שלום,
בתי בת שנה וקצת, לא מסכימה בשום פנים ואופן לשתות בקבוק עם סימילק/מטרנה/דייסות/חלב תנובה. היא שתתה עד לא מזמן במשך היום בקבוק חלב שאוב, והנקתי בשעות אחה"צ עד הבוקר.
התחלתי להוריד את ההנקה בהדרגה, וכעת מניקה רק לפני השינה ובמשך הלילה. היא מתעוררת די הרבה פעמים, ורק ציצי מרגיע אותה.. ולכן אני רוצה להפסיק את התלות הזו, אך זה קשה כשאין את תחליף הבקבוק.
אגב, גם יוגורטים/גבינות היא לא אוהבת.
מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורנה
ג'ניס זאוסמר18/11/2009שלום אורנה,
לגבי החלב והיוגורט כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב.
ה"תלות" שאת מתארת - נורמאלי מבחינת התינוק אבל לא מבחינתך.הטבע ושלב ההתפתחותי בו היא נמצאת קובעים שזה מה שהיא צריכה ובטח מה שהיא מצפה.
זה גיל שפעוטות מאוד צריכים את הקשר הזה וקשה להם לותר.התינוקות שכבר לא יונקים מבטאים את צרכיהם בדרכים אחרות.וזה לא אומר שאת חייבת לעשות משהו שלא טוב לך או לא מתאים לך.
לדעתי הדרך היחידה שאפשר לעשות את זה - בהדרגה,בסבלנות ובהבנה.
לאט לאט
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)