פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האכלת לילה
    לילך
    15/10/2009

באתר הזה בפורום הפרעות שינה קראתי על הגישה שאם הילד מתפתח טוב יש אפשרות ועדיפות לגמול מהנקת לילה/אכילה בלילה. מגיל 3 חודשים
    יש 2 שיטות:
    א.להפחית כל פעם ובהדרגה מכל הנקה בלילה(הכוונה לכמות החלב או לזמן ההנקה)
    ב.לדחות כל פעם ארוחה אחת עד ל-0 כלומר אם הילד קם 3 פעמים בלילה אזי לילה ראשון לדחות ארוחה ראשונה,לילה שני גם את השנייה וכן הלאה.
    לפי טענת הד"ר מומחה לבעיות שינה בתינוקות אין לתינוק צורך לאכילת לילה ועדיף להקנות הרגלי הירדמות נכונים ושנת לילה מלאה לתינוק.
    כשאני התייעצתי איתכם אמרתם שאין שיטה והדבר הטוב ביותר זה להניק את התינוק כמה שצריך גם כל שעתיים בלילה כשקם.
    מה לעשות.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האכלת לילה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ג'ניס זאוסמר
    15/10/2009

שלום לילך,
    כמו בהרבה תחומים יש גישות שונות.
    הגישות מבוססות על מחקרים רבים וטיאוריות שונות ומגוונות
    עליך לבחור את שיטה והגישה הנראת לך ביותר.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אדע מה השיטה הטובה ביותר?

לילך
    15/10/2009

אשאל שוב,
    בני בן 4 חודשים נולד 2.900 ק"ג כיום שוקל 6.5 ק"ג מקבל הנקה מלאה ילד בריא ושמח
    ישן 4 פעמים במהלך יום לכ-30-40 דקות נרדם עצמאית אחרי טקס שינה בשעה 20:00 בערך עד 7:00 בבוקר-קם 4 פעמים בטווח זה לאכול
    האם יש לך הצעת גמילה ללילה?
    מה ההבדל בין ילד שישן לילה שלם רצוף לבין זה שקם כמה פעמים לאכול בלילה?מה הצורך לאכול בלילה???
    לתשובתך אודה מאוד לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ג'ניס זאוסמר
    17/10/2009

לילך שלום,
    לו היו תשובות טובות וחד משמעיות לשאלות שלך היה פשוט והחיים היו נראים אחרת.
    אין תשובות כאלו ולכן אנו מתנסים ולומדים וגם לפעמים מטעיות.גם כל תינוק אחר ושונה מהשני ולא כל שיטה מתאימה לכל תינוק. למה יש כל כך הרבה שיטות וטיאוריות ? התשובה היא - כי עדיין לא נמצא הפתרון.
    אני לא ממליצה אף פעם על שיטות מסויימות אחידות ומובנות - לא מאמינה בהם.
    הנקה לא שווה אוכל בלבד,והעובדה הזאת לא נלקחת בחשון בקרב כול אלו האומרים שתינוק לא צריך לאכול בלילה.אולי לא צריך אוכל אבל אולי יש לו צורך ליניקה?(מעבר להרגל שמתפתח).
    ולכן סליחה שאני לא נותנת לך תשובות חד משמעיוית - כי אין.
    תתייחסי פחות למתי וכמה ויותר על הבריא והשמח.
    אני ממליצה לך להניק אותו שיהיה לו ולך טוב מבלי להתייחס לכל המלל הסביבתי.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להניק מצד אחד בלבד בכל פעם
    חגית
    14/10/2009

אהלן,
    הבת שלי בת שבועיים וחצי ושוקלת 3 ק"ג, את בני הבכור הנקתי עד גיל שנה
    ובזמנו (הוא היום בן שנתיים וחצי) אמרו לי שצריך להניק בכל הנקה משני הצדדים,
    הפעם בבית החולים המליצו להניק בכל הנקה רק צד אחד.
    מהי המלצתך?
    המון תודה, חגית.

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

חגית
    15/10/2009

רציתי גם לדעת מה הכמות שאמורה לאכול תינוקת בת שבועיים וחצי שמשקלה 3 ק"ג, מאחר והתחלתי לשאוב...
    ושוב המון תודה על העזרה
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה...

חגית
    16/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה

חגית
    16/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה

חגית
    16/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחגית,

ג'ניס זאוסמר
    16/10/2009

חגית שלום,
    מומלץ להניק מ-2 הצדדים בכל הנקה. בימים הראשונים לאחר הלידה(2-3) אין משמעות לכמה צדדים אלה להניק הרבה, לעיתים קרובות ולאפשר לתינוק לקבל כמה שיותר מהחלב הראשוני.
    כמות הנדרשת לתינוק - לא ניתן לדעת.תשאבי ותתני כמה שהיא רוצה.כמויות א0פשר לדעת אצל תינוקות לא יונקים - שונה אצל יונקים.
    ודבר אחד נוסף חשוב ביותר - סבלנות - גם בפורום.
    תודה מראש,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד מתנגד לבקבוק
    דורית
    13/10/2009

שלום רב,
    בני בן השלושה חודשים יונק הנקה מלאה. עד היום ניסיתי להרגיל אותו מספר פעמים לבקבוק אך הוא לא הסכים. הכוונה שלי היא לא להתחיל בגמילה אלא לתת בלילה מבקבוק והוא יכיר עוד צורת האכלה, כך שבמידה ואני יוצאת לאירוע בלילה יהיה ניתן לתת לו מבקבוק. קניתי את מיטב הבקבוקים האחרון שקניתי היה של טומי טיפי והוא לא הסכים, היה נראה כי הוא לא יודע מה לעשות עם הפטמה של הבקבוק בפה. חשוב לציין שגם בעלי ניסה לתת לו לאכול מבקבוק והילד מסרב בתוקף...מצד אחד אני מבינה אותו שהוא רוצה אץ הדבר האמיתי, אך מנגד, איך אוכל להשאירו עם שמרטף בערבים מסויימים של יציאה מהבית (ויש שמחות ב"ה)?!
    מה עושים? האם להתעקש איתו ערב אחרי ערב?
    ממתינה לתשובתך.תודה. דורית.

לקביעת תור
    סגירה
    הילד מתנגד לבקבוק

הוספת תגובה

• תשובה לדורית

ג'ניס זאוסמר
    13/10/2009

היי דורית,
    הוא לא מסרב אלה לא מבין.
    הוא למד לסדר את פיו בצורה מסויימת על מנת לקבל תמורה ועם הבקבוק זה לא עובד כך.
    אם זה הכרחי אני מציעה לנסות כל כמה ימים וללא לחץ ובסופו של דבר הוא יבין.
    מתו בקבוק במיוחד בלילה נשמע טוב למניקה אבל ליצירת החלב לא מועיל.יותר טוב לא בלילה בגיל הזה - את עלולה לגרום למיעוט חלב ללא כוונה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

דורית
    14/10/2009

החלב שאני נותנת בלילה זה שאוב. אני כרגע שואבת לו כחצי שעה לפני שהוא קם. השאיבה מתבצעת רק מצד אחד ומשאירה צד שני מלא לייתר ביטחון במידה והוא לא יקח בקבוק.
    האם גם במקרה זה לא כדאי לתת בלילה? אני שואבת ממשאבה טובה של מדלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    14/10/2009

תמיד מומלץ להניק ישירות מאשר לשאוב.
    ההמלצה לשאיבה - במקרים שלא ניתן להניק ישירות.
    מעבר לזה כל שיטה אחרת נחשבת כמניפולציה עם פוטנציאל לשיבוש.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לאכול תחליף לחלב
    הילה
    12/10/2009

היי

יש לי בעיה עם ביתי בת ה- 5 חודשים היא לא מוכנה לאכול שום תחליף לחלב אלא רק את החלב שלי

ובקרוב מאוד אני חוזרת לעבודה ואני לא יודעת מה לעשות .

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לאכול תחליף לחלב

הוספת תגובה

• תשובה להילה

ג'ניס זאוסמר
    12/10/2009

היי הילה,
    קטנה אבל חכמה
    אני ממליצה להתחיל עם שאיבות ולהשאיר לה חלב אם כאשר תצאי לעבודה.
    תשאבי בעבודה ותשמרי את החלב בקירור למחרת כאשר המטפלת תתן לה.
    אם זה מסתדר לך תמשיכי ,אם לא את יכולה לאט לאט השלים עם תמ"ל בהדרגה.
    הרבה מאוד נשים במצבך מצליחות יפה לשאוב חלב למחרת .בבית מניקות בכיף.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה
    סיגלית
    12/10/2009

ההפסק הנוכחי של המחזור הינו לאחר שלוש פעמים שכבר קיבלתי מחזור ולא מיד אחרי המחזור הראשון.

לקביעת תור
    סגירה
    הוספה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    12/10/2009

סיגלית,
    בדיקת הריון מחר.
    אם הבדיקה שלילית והמצב מתמשך תתיעצי עם רופא נשים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור בהנקה שהפסיק
    סיגלית
    12/10/2009

7 חודשים אחרי הלידה קיבלתי מחזור ראשון, המחזור הקבוע שלי הוא בקצב של 4-5 שבועות, הפעם אני כבר אחרי 7 שבועות ועדיין לא קיבלתי מחזור.
    רצוני לדעת האם זו תופעה נורמלית שהמחזור יכול להיפסק, מלבד האפשרות שאולי נכנסתי להריון.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור בהנקה שהפסיק

הוספת תגובה

• תשובה לסיגלית

ג'ניס זאוסמר
    12/10/2009

היי סיגלית,
    2 האפשרויות
    תעשי בדיקת הריון.
    לפעמים המחזור חוזר אבל לוקח זמן עד שנהיה סדיר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה בזמן חזרה לעבודה
    מיכל
    12/10/2009

שלום רב,
    בתי בת 4 חודשים, אוכלת חלב אם בלבד מאז שנולדה.
    לפני שבועיים חזרתי לעבודה (חצי יום) והתינוקת אצל מטפלת.
    ביום הראשון שעשינו יום נסיון נתתי למטפלת בקבוק עם חלב שאוב בכמות של 150 מ"ל, כי בזמן האחרון כשהאכלנו אותה בשאוב זו היתה הכמות.
    המטפלת טוענת שכמות זו אינה מספיקה לה ושאני חייבת להביא לה שני בקבוקים של 180 מ"ל, כי התינוקת מסיימת את הבקבוק של 150 ונשארת רעבה ובוכה, והמטפלת נלחצת מזה שהתינוקת רעבה, היא לא מוכנה שהתינוקת תבכה מרעב ולא יהיה לה מה לתת לה.
    היא אוכלת אצל המטפלת שתי ארוחות, אחת בסביבות 9 ואחת בסביבות 12. שאר הארוחות היא ממשיכה לינוק.
    התינוקת שלי אוכלת הרבה ומהר וביקשתי מהמטפלת שתאכיל אותה לאט, עם הפסקות, שתמלא את פטמת הבקבוק רק חצי וכל מספר גמיעות תשאיר אותה ריקה (להפסקה) ושתעשה 2-3 הפסקות לגרעפס.
    המטפלת למרות שקצת נעלבה שמלמדים אותה איך להאכיל מבקבוק, טענה שהיא באמת עושה את זה והתינוקת אוכלת הכל, ולאחר מכן היא מבסוטה ושקטה ושמחה ולא פולטת. (אצלי בהנקה היא פולטת הרבה).
    הכל טוב ויפה מלבד העובדה שכשאני שואבת באותן שעות אני לא מצליחה להגיע לכמות הזו. ואז אני צריכה לעשות כל מיני מניפולציות, לשאוב בערב כשהיא פותחת מעט פער (אבל אז בארוחה הבאה כשהיא מתעוררת חצי שעה אחרי ששאבתי אני רואה שהיא אוכלת פחות וכשהיא מפסיקה אני רואה שבאמת לא יוצא יותר), או להפשיר חלב קפוא (שבקרוב ייגמר במיוחד בקצב הזה) וכו'.
    מה דעתכן?
    מה כדאי לעשות?
    תודה, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה בזמן חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ג'ניס זאוסמר
    12/10/2009

היי מיכל,
    מאוד מאוד מקווה שיש לך מכשיר מאוד מאוד טוב כי אם לא חבל על מאמציך.
    אם אין לך מכשיר שאיבה חשמלית על מנוע חזק תשיגי מיד שרה - מדלה לטקינה או ספקטרה.
    אם את גם לא כל כך רגילה לשאוב הדבר דורש זמן ללימידת מיומנות השאיבה. מאוד חשוב לנסות להרגע בזמן השאיבה - אם לא החלב זורם פחות אם בכלל.
    די מורט עצבים בהתחלה אבל לאט לאט מתרגלים למצב החדש הזה של מטפלת ושאיבות ושעות בלי התינוקת. תני לעצמך קצת זמן לגלות את הדרך.
    תינוק האוכל מבקבוק תמיד יאכל יותר מאשר מה שהוא מקבל בהנקה ישירה.
    תחושת השובע מתבטא שונה בקרב יונקנים ואוכלי בקבוקים ו"זמן המציצה" גם שונה.
    אי אפשר לצפות מתינוק שיגיב אותו הדבר.
    בסוף יתרגל וגם את(וגם המטפלת)
    גיניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא השקעתי במשאבה

מיכל
    12/10/2009

בהמלצתה של יועצת הנקה השקעתי ב- pump in style של מדלה, עד כמה שידוע לי היא בין הטובות (והיקרות).
    תוכלי להסביר בבקשה מה זאת אומרת "למידת מיומנות השאיבה"? מה צריך ללמוד? אם אף אחד לא יסביר (קראתי את ההוראות, אין שם משהו מיוחד) אני לא אלמד מעצמי.
    התשובה שלך נשמעת מרגיעה בגדול אבל בסך הכל את אומרת שיהיה בסדר, וכידוע כשאומרים למישהו לחוץ "יהיה בסדר" או "תרגע" זה רק מעצבן אותו עוד יותר.
    נראה שיש לך המון נסיון בהנקה, אשמח לקבל עצות מעשיות:
    א. האם אני צריכה להגביר את תפוקת החלב? אם כן איך עושים זאת?
    ב. יועצת הנקה שאני מאוד מאוד מעריכה את דעתה ונסיונה ועד כה העצות שלה מאוד עזרו לי, טוענת שבשום גיל התינוקת לא אמורה להגיע לכמות של יותר מ- 150 מ"ל. אשמח לשמוע מה דעתך על כך?
    תודה רבה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    12/10/2009

המשאבה שלך - בין הטובות. חבל לקנות שאפשר בהשכרה תמורת פקדון בלבד.
    כל משאבה עם הכוח שלה,וכל אם שונה ולכן לוקח זמן להתרגל למשאבה ספציפית ולא תמיד על פי הוראות מדויקות.
    יש נשים שטוב להן להתחיל על לחץ חלש ולהגביר מאוד באיטיות ויש אחרות שטוב להן להגביר מהר יותר ויש בכלל נשים אשר לא מגיעות ללחץ החזק בכלל.
    מומלץ לקחת את הזמן(ולא לחכות ליום לפני) וללמוד תוך כדי ניסויים מה טוב בשבילך.
    איזה תרגילי הרפאיה עובדים בשבילך ומביאים לזרמים טובים של חלב.ולא התכוונתי להירגע והכל יהיה בסדר!
    אם את שואבת גם בבית כדאי לשאוב לאחר ההנקה - החלב זורם ביתר קלות מפאת שתף ההורמונים וזרימת החלב.
    כתבתי קודם שתינוק יונק שונה מתינוק אוכל מבקבוק. הקיבולת של קיבתו בדרך כל הרבה יותר מאשר תינוק יונק ולכן אפשר בהחלט ללמצוא תינוק אשר ירצה יותר מ-150.תינוק שכבר מתרגל לקבל יותר ירצה יותר ולא משנה מה אמור להיות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לגבי סופ"ש

מיכל
    15/10/2009

טוב אחרי שבוע וחצי הצלחתי פחות או יותר להגיע בשאיבה לכמות שהתינוקת אוכלת אצל המטפלת (אני גם שמה לה קצת פחות בבקבוק והיא לא שמה לב...).
    השאלה שלי כרגע היא האם בסופ"ש עדיף לתת לתינוקת לינוק את כל הארוחות או שדווקא כדאי להמשיך לשאוב? תמיד חשבתי שהיניקה היא הכי יעילה והכי מייצרת חלב, אבל עכשיו אני חושבת אולי באמת צריך להרגיל את הגוף לשאיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    15/10/2009

אין אפשרות להרגיל את הגוף לשאיבה.
    עדיף בהרבה להניק בלבד בסופי שבוע.
    שבת שלום,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    15/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפשרת חלב אם
    טל פרידמן
    12/10/2009

שלום,

רציתי לשאול האם זה בסדר להקפיא חלב שנשאב לפני יומיים והיה מאז במקרר.

ובאופן כללי כיצד מפשירים חלב אם שהוקפא? כמה זמן מראש צריך להיות במקרר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפשרת חלב אם

הוספת תגובה

• תשובה לטל פרידמן

ג'ניס זאוסמר
    12/10/2009

היי,
    מומלץ להקפיא חלב עד ליממה לאחר שהיה במקרר.לאחר יומיים - נגיד שבסדר.
    הפשרת חלב - לשים במקרר כמה שעות או לשים בחוץ על השיש בקערית של מים חמימים עד שפשיר.
    לא מחממים במיקרו או בסיר ישר על האש.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבת הנקה ידנית
    חגית
    11/10/2009

שלום,
    התינוקת שלי בת 18 יום, היא נולדה במשקל 2800, ירדה ל- 2600, עלתה שוב ל- 2800 ועכשיו כבר הגיעה למשקל 3000 אך בטיפת חלב אמרו שהיא לא עלתה מספיק, היא נרדמת מאוד מהר ואני לא מצליחה להעיר אותה כשאני מנסה בכל הדרכים שהסבירו לי עליהם. היא מתעייפת מאוד מהר, עכשיו היא במעקב שקילה בטיפת חלב. אני רוצה לשאוב חלב על מנת לאפשר לה גם לאכול מבקבוק וכך זה יהיה לה יותר קל ופחות מעייף. המשאבה שבאפשרותי לרכוש אותה במהירות המירבית הינה משאבה ידנית, שמעתי מבנות שמניקות שמשאבת הנקה ידנית היא דבר טוב שמאפשר שאיבה נוחה וקלה.... מה דעתך? האם את ממליצה על משאבה ידנית? אני פוחדת ממשאבות חלשות שיכולות לגרום להפחתת חלב...
    תודה רבה, חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    משאבת הנקה ידנית

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

ג'ניס זאוסמר
    12/10/2009

היי חגית,
    קודם כול - לא נראה לי שהיא לא עלתה טוב במשקל.לתינוקת קטנה - לא רע ובהחלט מספיק.אין צורך להבהל ממש.
    אפשר להשתמש ב"משאבת חלב" (לא משאבת הנקה) ידנית אם את מצליחה איתו. אם את מניקה מלא המשאבה לא תפחית חלב.החלב מופחת כאשר התינוק לא יונק טוב או מספיק והמשאבה לא מספיק יעילה.
    אני ממליצה להמשיך להניק אותה גם אם היא קצת מתעייפת ולהמשיך לעקוב אחר המשקל צמוד - עליה של 15 - 20 גרם ביום בהחלט מספיק.
    אם היא לא עולה טוב תתחילי לשאוב - משאבה חשמלית טובה מיד שרה מומלצת יותר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב לא טוב?
    ריטה
    11/10/2009

בוקר טוב. יש לי תינוק בן 5 חודשים אני מניקה ונותנת גם תוספות מזון. בשבוע האחרון התינוק לאחר כל הנקה פולט את כל מה שינק? מה עושים? האם החלב שלי לא בסדר? לאחר אכילת סימילאק אין פליטות.

לקביעת תור
    סגירה
    חלב לא טוב?

הוספת תגובה

• ריטה

חיה כהן
    11/10/2009

ריטה שלום!
    אין דבר כזה חלב לא בסדר. יכול להיות שהוא יונק במהירות ואז פולט.בנוסף יש לשקול בדיקת רופא.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    איילת
    11/10/2009

הילדה שלי בת 3 חודשים. ינקה הנקה מלאה עד גיל חודשיים וחצי.
    לאחר שעלתה רק 470 גרם מגיל חודש ועד גיל חודשיים וחצי, הוספתי תמ"ל במהלך היום ואני מניקה אותה רק לפני השינה.
    שתי שאלות לי:
    א. האם ניתן יהיה לאורך זמן להניק רק בערב בשעה קבועה? הגוף ישתף עם זה פעולה?
    ב. ילדתי היתה מקבלת ציצי מתי שרצתה והיתה מחוברת שעות. האם ההרגל הזה יכול להמשיך גם לבקבוק? לא משנה כמות האוכל שאני מכינה לה בבקבוק, תמיד נראה שהיא רוצה עוד ורוטנת שהוצאתי לה אותו. היא פולטת הרבה אחרי שאוכלת יותר מ- 140-150. 100-120 אני כבר לא מעזה להציע לה.
    אודה לעצתכן.

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• איילת

חיה כהן
    11/10/2009

איילת שלום! כדי להגביר כמויות של חלב צריך להניק לעיתים קרובות וההנקה צריכה להיות אפקטיבית, לפי התאור שלך שהתינוק כל הזמן ינק נראה לי שהתינוק ת שלך לא נצמדת לשד כמו שצריך והיא השתמשה בך כמו מוצץ במקום יניקה.
    גם עכשיו יש מקום לקבל עזרה כדי לשפר את ההנקה ולהגדיל את כמויות החלב.
    בקשר לדפוסי אכילה מבקבוק יכול להיות שהתינוקת שלך זקוקה למציצה ולכן אפשר להחליף את הבקבוק במוצץ לאחר כמות האוכל שהיא צריכה.
    כל טוב ובהצלחה חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

איילת
    11/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מיניקה
    סמדר
    10/10/2009

בני בן חמישה חודשים יונק יניקה מלאה כשהיה ארבע חודשים שילבתי בקבוק והוא שתה חלב אם מבקבוק אלא שהמשאבה שלי התקלקלה שיתה בתיקון ובשבוע שה פחדתי להשתמש במצבור ששאבתי שמה יצטרך אותו לגן . לאחר שבוע שחזרה המשאבה ניביתי שוב את הבקבוק ועד היום ללא הצלחה בני עדיין מסרב לשתות מבקבוק . בעלי ניסה אמי גם ללא הצלחה!
    יום שני הוא שוב יהיה בגן מה לעשות?
    אך אוכל לעודד אותו בכל זאת לשתות מבקבוק . אני חייבת לציין כל יום אני מנסה
    והלילות שלי שלו לא רצופות הוא קם שלוש פעמים ......

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מיניקה

הוספת תגובה

• סמדר

חיה כהן
    10/10/2009

סמדר שלום! אי אפשר להכריח ואין איזה נוסחה שמתאימה לכולם.צריך לנסות עוד פעם ועוד פעם ,אולי בשילוב קצת הנקה ואחרי זה בקבוק ושוב הנקה עד שהוא יסכים.
    יכול להיות גם שבאוירה של הגן הוא יסכים לאכול מבקבוק ואם לא אז יאכל פירות ירקות וכשיחזור הביתה יינק יותר מהרגיל.
    שיהיה לשניכם בהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בזמן הנקה
    ענת
    10/10/2009

שלום
    התינוק שלי בן 3 שבועות ואני מניקה הנקה מלאה. עקב חום וכאבים חזקים בפי הטבעת התגלתה פיסורה חזקה וקרעים בדרגה גבוהה ואין מנוס מניתוח חרום. (כנראה מחר, אולי אאלץ להתאשפז ולהיפרד מהתינוק עוד היום)
    אני מאוד רוצה להמשיך להניק אך מכיוון שאשהה בבית החולים הרחק מהתינוק (למשך יום וחצי-יומיים) לא אוכל להניק אותו. אין לי מושג בשאיבות ועיקורים וגם לא אוכל להעביר את החלב לתינוק כשאהיה בבית החולים.
    אני מאוד אשמח לעצה כי מעבר לכך שאני מרגישה מאוד רע וחלשה ועם חום רק מהמחשבה על הפסקת ההנקה מכניסה אותי לדיכאון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בזמן הנקה

הוספת תגובה

• ניתוח

חיה כהן
    10/10/2009

שלום רב!
    אין צורך לגמול מהנקה! תנסי להשיג לך משאבה עוד היום מחברה או לקנות ואז תוכלי לשאוב לה עד שתלכי לניתוח.
    יש משאבה טובה של אוונט ידנית או חשמלית ומשאבה של מדלה מיני אלקטריק.
    מה שחשוב זה שאת לא תסבלי מגודש ולכן כן תצטרכי לשאוב במשך שהותך בבית חולים אפילו אם תשפכי את החלב.
    בהצלחה ורפואה שלמה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה והתפתלות
    אור
    09/10/2009

ביומיים האחרונים כאשר אני מניקה את ביתי בת החודש היא מתפתלת וצורחת תוך כדי הנקה
    האם זה גזים או תתכן בעייה המעיים?
    היו לה 2 יציאות עם מעט דלקת.
    מספר היציאות תקין וכן מס החיתולים הרטובים.
    ודה אור

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה והתפתלות

הוספת תגובה

• אור

חיה כהן
    10/10/2009

אור שלום!
    יכול להיות לזה מס סיבות. יכול להיות גזים,יכול להיות שהשד מאוד מלא והחלב זרם מהר מאוד ובשפריצים.בנוסף לזה יש תופעה שנקראת רפלוקס חזרה של חלב מהקיבה לושט,גם זה יכול להתבטא בבכי בזמן אוכל כי זה גורם לכאבים.
    אני ממליצה לשים לב לילדה מס ימים,האם זה מופיע בכל הארוחות,האם היא פולטת או מקיאה?
    דברים אילו יכולים לתת לך כוון. בנוסף לעיתים יכול להיות דלקת אוזניים .
    אם זה ממשיך קחי אותה לבדיקת רופא כדי לשלול את הדברים שאמרתי.
    כל טוב
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעות בהנקה
    מישל
    09/10/2009

שלום,
    ברצוני לדעת האם יש אפשרות להימנע מפציעות פטמה ביניקה,
    האם יש שיטה כל שהיא?
    בברכה,
    מישל

לקביעת תור
    סגירה
    פציעות בהנקה

הוספת תגובה

• מישל

חיה כהן
    10/10/2009

מישל שלום!
    בודאי שאפשר וגם צריך! פצעים הם לא חלק אינטגרלי מהנקה נהפוך הוא,פצעים מראים שההצמדה לשד לא תקינה ושהתינוק תופס רק את הפטמה ולא את השד. בצורה כזאת התינוק גם לא יונק אפקטיבי ולא מקבל את מה שהוא צריך.
    חייבים לגרום לתינוק לפתוח פה גדול ואז להצמיד אותו עמוק לתוך השד.לא לתת לו לתפוס רק את הפטמה.
    יש צורך להעזר במישהי מקצועית או בטיפת חלב או במקום אחר וכמה שיותר מהר!
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה