פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו....תינוק שלא ישן
    ענת
    07/11/2009

שלום
    התינוק שלי בן חודשיים (בעוד שבוע.), יונק בלבד, מאז שנולד בעצם הוא לא אוהב לישון. אם הוא נירדם במשך היום, אני מניחה אותו בעגלה/עריסה הוא מיד מתעורר!!! הוא לא ישן ברציפות (לבד בעגלה/עריסה) בשעות היום מעבר לשעה (וגם זה רק אם הוא היה בסלקל בנסיעה אז הוא מטושטש מהנסיעה ונירדם)
    אני מותשת. הוא השלישי שלי ואנ לא מצליחה "להגיע" לגדולים כמעט בכלל.
    יוצא שכדי להרגיע אותו וכדי שהוא ישן הוא כמעט כל היום, כל הזמן על הציצי. ורק אז הוא יונק /מוצץ תוך כדי שינה.
    הצרה היא שבמשך הלילה הוא גם לא ישן ורק רוצה את הציצי לינוק או למצוץ. יונק ונירדם. כשאני מניחה אותו במיטה איתי (חס וחלילה לא בעריסה כי אז הוא מיד מתעורר) הוא מתעורר אחרי זמן קצר ומחפש שוב את הציצי וכך יוצא שאני פשוט כמעט לא ישנה ואני פשוט מחוסלת מעייפות....אני גם מניקה אותו תוך כדי שינה (שלי ושלו) אך זה לא עוזר לי כי הוא גם מתעורר אחרי זמן קצר...
    יש לי תחושה שהוא לא שבע מהחלב שלי בלילה... ולפני שאני נותנת לו בקבוק עם סימילק לפני השינה ובמשך הלילה (גם אם זה "בלוק" למע' העיכול שלו, אולי לפחות אולי הוא ישן)
    אשמח לעצות מועילות לפני שאנ עוברת לסימילק בלילה
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו....תינוק שלא ישן

הוספת תגובה

• תשובה לענת

ג'ניס זאוסמר
    07/11/2009

שלום ענת,
    אני לא הייתי מסתמכת בלבד על תשובה מכאן לפני המעבר לתמ"ל.
    1 - גשי לטיפת חלב לשקילה
    2 - אם המשקל בסדר - הוא מקבל מספיק אוכל אבל קיימת בעיה בניהול ההנקה
    3 - אם לא עולה מספיק במשקל - לא מקבל מספיק אוכל וצריך לשפר את ההנקה
    4 - מבחינתו - הוא חושב שככה זה - הוא לא מכיר דרך אחרת
    כדאי לדעת :
    יש תינוקות הישנים מעט
    יש תינוקות הזקוקים להמון מגע ותנועתיות
    אבל אף אחד לא מצפה ממך (וגם את לא) לספק לו כל היממה.
    הרבה אנשים חושבים ששינה קשורה לשובע ישירות - לא תמיד נכון
    הרבה אנשים חושבים שתמ"ל משביע יותר מחלב אם - לא נכון - התינוקות שלהם בדרך כלל לא יונקים היטב ולא ביעילות ולכן יותר שבעים לאחר התוספת.
    אני מאוד ממליצה להתייעץ עם יוצת הנקה מוסמכת ולנסות לפתור את הבעיה - באמת מצב בלתי אפשרי.תינוקות אמורים לינוק לעיתים קרובות אבל לא בלי הפסקה.
    שוב - החלב לא הבעיה, האספקה היא הבעיה.
    אם המשקל בסדר אולי תשקלי מוצץ.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון

מיטל
    24/12/2009

יש לי ילד בן 4 שעדיין לא ישן בלילות....הפתרון זה מוצץ...ומהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצות מעשיות לבעיה שלך

לילך
    07/11/2009

שבוע טוב ומבורך,
    אדע לענות לך על חלק מבעייתך לגבי הנקות לילה.
    הרגלת את תינוקך לישון איתך ולפתוח מה שנקרא את הברז חופשי כל הלילה הוא בטוח שמח אך את סובלת ואת הסבל הזה עברתי גם עד לפני חודש שקראתי בפורום הפרעות שינה ד"ר שי מרקו שיש שיטות מעשיות לעזור לתינוק להרדם לבד ולגמול מהנקת לילה.
    מה שחשוב לדעת הוא שאם הילד מתפתח יפה והכל תקין אין לו כבר צורך לאכילה בלילה מעל גיל 3 חודשים יש לו הרגל.
    1)הירדמות עצמאית-תינוק מקיץ כמה פעמים כל לילה ולא יודע איך להרדם שוב לכן אם נרדם שבקבוק/ציצי בפיו או שמנענעים אותו או נרדם במיטה של ההורים זה מה שהוא ידרוש כל קימה שלו במהלך כל הלילה לכן חשוב מאוד להרגיל מגיל 0 את התינוק להרדם לבד ובכך את עוזרת לו ביקיצות לחזור לישון ולא להעיר אותך כל שעה להנקה
    השיטה:להאכיל ארוחה אחרונה בסיסיות שש+,אמבטיה,טקס שינה נשיקות חיבוקים ולילה טובולשים את התינוק לבדו בעריסה ללא אור.סביר להניח שלילות ראשונים הילד יבכה ויהיה פיתוי להרימו או לתת לו הנקה אך זו טעות אם תתמידי תראי תוך כמה ימים הוא ירדם לבד!
    במידה ובוכה יש שיטה שנקראת 2 דקות:כשבוכה בעריסה את נכנסת ללא אור מלטפת ואומרת לילה טוב 30 שניות ויוצאת ל2 דקות שלמות וחוזר חלילה עד שנרדם אני מבטיחה לך תוצאות סבלנות.
    2)גמילה מהנקת לילה-כל קימה שלו להנקה בלילה החל משהלך לישון עד שמתעורר לגמרי בבוקר את מניקה אותו במקום 10 דקות למשל 5- דקות מחזירה לעריסה כשהוא ישן.
    את בעצם גורמת לו שמצידו הוא לא ירצה כבר לקום להנקות מרובות והוא ידלל הנקות.
    וגם מעבירה לו אוכל מהלילה ליום כך שתצפי ממנו להנקות טובות במהלך היום
    העניין דורש נחישות,סבלנות,התמדה ותמיכה מהבעל
    אצלי לילות ראשונים(וזה בן ראשון כולי עליו בהיסטריה שתביני והוא יונק מלא) הפחתתי בהדרגה נתתי לו כל קימה הנקה אבל שוב בהפחתה
    מה שקרה הוא שתוך כמה לילות הילד הולך לישון ב-19:00 וקם ב-3:00 כמעט 8 שעות שינה ברצף אני ובעלי היינו המומים!זה תינוק שהיה קם כל שעתיים בול על השעון מהרגע שהלך לישון!
    היו לילות אחר כך שפתאום היה בוכה להנקות נוספות אך התגברתי על הבכי בעלי היה תופס לי את היד לא לקום ותוך דקה בכי היה מוצץ אצבעות ונרדם או שהייתי קמה לשים מוצץ(לא מומלץ)
    ושוב קם ב-3-4 להנקה.כיום אני נותת לו הנקה לקראת שעות בוקר 4-5 גם אם הוא קם במהלך הלילה ובוכה זה נרגע הוא למד לחזור לישון וגם אנחנו ברוך השם ישנים!
    מקווה שעזרתי אם את מעוניינת אתך לך את הנייד שלי תתקשרי לעזרה
    שיהיה לנו ליליות של שינה מתוקה והנקה בריאה וטובה!
    לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר חשוב שלא ציינתי

לילך
    08/11/2009

התחלתי מגיל 3 חודשים לילד שלי את שיטת הגמילה בלילה פחדתי שמא לא יעלה במשקל אך הוא שוקל מצויין כעבור חודש את שיטת הרדמות עצמאית את יכולה מייד להתחיל בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילך

נועה
    12/12/2009

היי לילך קראתי את העצות שלך בקשר לשינת לילה, רציתי לשמוע עוד פרטים, הילדה שלי בת חודש וחצי ופשוט לא ישנה, לא ביום ולא בלילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזור יותר

לילך
    13/12/2009

הי נגה,
    בגדול העיצות הן למעלה מגיל 3 חודשים אך בהחלט אפשר כבר להרגיל את התינוק מגיל 0 לשינה עצמאית ונכונה שתעזטר בהדרגה לרצף של שעות שינה בלילה.
    שנת יום שונה לגמרי ואין לנקוט בשיטות שרשמתי ביום מדובר רק על הלילה
    אני הייתי ממליצה לך לחפש את הפורום של ד"ר שי מרקו מומחה לבעיות שינה משם בעצם למדתי על השיטות הוא רופא ולכן עדיף לך לכתוב לו על סדר היו של התינוק שלך ועל הבעיה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה על הספר "הלוחשת לתינוקות"

יפית
    18/12/2009

יש עצות וטיפים מאוד מועילים לגבי שינה לילה שלם בלי הנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מג'ניס

ג'ניס זאוסמר
    18/12/2009

לא ממליצה על הספר אם בכוונותיך להמשיך ולהניק.
    טירונות לתינוקות !?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועצת הנקה בבאר שבע
    דינה
    06/11/2009

שלום!
    אני צריכה ללדת עוד חודשיים ורציתי לשאול האם משהי יכולה להמליץ על יועצת הנקה בבאר שבע?
    תודה רבה
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    יועצת הנקה בבאר שבע

הוספת תגובה

• תשובה לדינה

ג'ניס זאוסמר
    07/11/2009

באתר איגוד יועצות הנקה ישראל
    תמצאי רשימת כל היועצות המוסמכות בארץ
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בהריון
    מיכלי
    06/11/2009

שלום!

בני המקסים יהיה בן שנה בעוד שבועיים ואני בהריון בשבוע 8. הוא אוכל שלוש ארוחות מלאות ביום ובנוסף יונק בבוקר, ב-1600 ולפני השינה. יש לי מספר שאלות:

1. האם הרכב החלב משתנה במהלך ההריון? במידה וכן - כיצד ניתן לחפות על ההרכב החסר?

2. במידה וארצה לגמול אותו מאחת ההנקות או מכולן, האם יש צורך לתת סימילאק או שהמזון המוצק מספק?

3. האם תינוק גדול ותינוק קטן יכולים לינוק יחד?

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בהריון

הוספת תגובה

• תשובה למיכלי

ג'ניס זאוסמר
    06/11/2009

היי מיכלי,
    הרכב החלב כנראה לא משתנה ובכל זאת התזונה לא מבוססת בלבד על חלב אם - הוא מקבל 3 ארוחות ביום.
    לגבי צרכים תזונתיים - כדאי להתייעץ עם רופא ילדים או תזונאית
    אפשר להניק 2 ילדים ביחד - לחדש ההנקה מהווה מקור בלעדי לתזונה ולגדול יותר חלקי ואף פעם לא על חשבון הקטן.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות חלב...
    חגית
    06/11/2009

שלום,
    יש לי תינוקת בת חודש וחצי, אני נותנת לה בלילה חלב שאוב בבקבוק מאחר והיא נולדה קטנה יחסית ובשבוע הריון צעיר (36) היא הייתה נרדמת אחרי כמה דקות יניקה ומתעוררת מידי חצי שעה, מהרגע שהתחלתי לתת לה בקבוק עם חלב שאוב היא אוכלת טוב יותר בלילה וישנה למשך מספר שעות בין הבקבוק להנקה הבאה. כשהיא אוכלת בקבוק אני שואבת את המנה הזו לבקבוק, עד לפני שבוע הכמות שהייתה יוצאת בזמן השאיבה הייתה בין 150 ל-160 ואפילו כמות גדולה יותר (משאבה חשמלת לקטינה של מדלה).
    בשבוע האחרון כמות החלב בזמן ההנקה הזו ירדה ל- 100 - דבר שמטריד אותי מאוד... מאחר ודווקא עכשיו היא גדלה ויונקת מאוד יפה - מה שהיה אמור לדעתי להגדיל את כמות החלב...
    במקביל לכך התחלתי איזשהו טיפול אלטרנטיבי בשבוע האחרון לטיפול בבעיית הפיסורה (לאחר שהייתי אצל כירורג והוא ציין כי זו הבעיה), הטיפול הנ"ל מחייב תזונה (הטיפול נקרא פורומלת נונא) מסוימת. האם יש קשר בין הדברים? מה אני צריכה לעשות כדי להחזיר את כמות החלב לכפי שהייתה? אשמח ואודה לעזרה... אני קצת פרנואידית בנושא מאחר ויש לי בן בן 2.8 ואותו הנקתי עד גיל שנה כשמחצית השנה היה משבר של הפסקת החלב...
    תודה רבה ושבת שלום!
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    כמות חלב...

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

ג'ניס זאוסמר
    06/11/2009

היי חגית,
    אני מקווה שתרגישי יותר טוב בקרוב והפיסורה תתרא מהר. אני לא יודעת מזה פורמולת נונא.
    ירידה בכמות החלב שבלב הזה מאוד נפוץ לאחר לידות של תינוקות קטנים.
    אני מציעה לך להגביר את היניקות, לא לתת בקבוקים, להניק ה-2 הצדדים,ללחוץ על השד בזמן ההנקה ולקחת חילבה( 3 כמוסות 3 פעמים ביום). זה הזמן לטפל לפני החמרת המצב.
    זה בהחלט אפשרי.
    בהצלחה,
    שבת שלום,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה עפ"י תשובתך

חגית
    07/11/2009

קודם כל המון תודה על התשובה...
    האם אפשרי להגביר את השאיבות - כמה שניסיתי להגביר שאיבות משני הצדדים היא לא משתפת פעולה ונרדמת... אפילו כשניסיתי להפשיט חצי גוף ולהניק אותה בצורה הזו או כל המלצה אחרת של הטיפת חלב... אם אשאב לעיתים קרובות זה יעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

ג'ניס זאוסמר
    07/11/2009

קרוב לוודאי שכן בתנאי שיש לך מכשיר טוב ויעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ההנקה
    שני
    05/11/2009

שלוםלך

התינוק שלי כבר בן שנה וחודשיים .
    אני מעוניינת להפסיק לגמרי את ההנקה. כיצד עושים זאת?

הוא יונק לפני השינה בצהריים ולפני השינה בלילה ולפעמים בלילה גם מתעורר לציצי.

אין לי כח יותר!!!!!!!
    אציין שניסיתי לתת לו בקבוק מטרנה והוא דחה את זה בשאט נפש.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ההנקה

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ג'ניס זאוסמר
    05/11/2009

היי שני,
    מבינה אותך מאוד אבל גם מבינה אותו. הוא לא מסוגל להבין למה לא לינוק ומבחינתו אין אפשרות אחרת.מעבר לזה ההנקה אצלו היא עובדה ואו הרגל - תקראי לזה מה שאת רוצה.
    ועם כל ההבנה בכל זאת אפשר בעדינות ובהדרגה להוריד הנקה לאחר הנקה עד שיגמר.
    השיטה של זבנג וגמרנו קיימת ויש כאלו שדוגלים בה - לי נראה קשה אבל ייתכן ולפעמים אנשים חשים שאין ברירה.
    בכל זאת אני ממליצה להציע משהו אחר,להיות אסרטבית אבל עם הבנה,ותמיכה מאחרים בסוף זה מצליח.מבטיחה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות וקצב גדילה
    nitzan
    04/11/2009

שלום,
    בני בן שלושה וחצי חודשים. הוא יונק מהרגע שנולד. הבעיה היא שהוא גם פולט הרבה. התיעצתי עם רופא הילדים, הוא אמר שאם בני עולה במשקל ורגוע הוא כנראה פולט עודפים. בני באמת תינוק מאוד רגוע ועולה במשקל אך בקצב איטי - לפני שבועיים הינו בטיפת חלב והוא שקל 5 קילו שזה באחוזון 3-5. לאחרונה זמן ההנקה מאוד התקצר הוא יונק כ10דקות ואז מתחיל להתנתק הרבה ולחזור, כשאני מציעה לו את השד השני הוא יונק שוב כ5 דקות בשקיקה ומתחיל להתנתק. (הוא אוכל כל שלוש שעות בערך לפני השינה הוא אוכל חלב שאוב כ130 cc).
    כמה שאלות לי:
    1 מה עושים נגד פליטות מרובות?
    2האם יש לי מספיק חלב?ואם לא מה עושים?
    3האם זה קצב עליה הגיוני לתינוקות יונקים?
    תודה
    ניצן

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות וקצב גדילה

הוספת תגובה

• תשובה לניצן

ג'ניס זאוסמר
    04/11/2009

היי ניצן,
    הרופא צודק אבל השאלה היא מהו קצב הגדילה - מהפרטים שכתבת אין אפשרות לדעת.
    אם את מודאגת כדאי לחזור לרופא.
    לפי דעתי - אם התינוק ממשיך לעלות במשקל,לא נופל מאחוזונים ושמח - אין בעיה עם פליטות מרובות.
    יש הרבה תינוקות עם דפוס הנקה כמו שאת מתארת.בגיל הזה היניקה שלהם כל כך אפקטיבית הם לא צריכים הרבה זמן יניקה כמו שלפני.
    מעקב משקל - מאוד חשוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים להגברת חלב
    חני
    04/11/2009

שלום,
    חברה המליצה לי על הכדורים בייבי מילק.
    את מכירה אותם? כדאי לי לקחת אותם או את הכדורי חילבה שאמרת לי?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים להגברת חלב

הוספת תגובה

• תשובה לחני

ג'ניס זאוסמר
    04/11/2009

חני ,
    לא מכירה אותם באופן אישי.
    כדאי לקחת חילבה - 3 כדורים 3 פעמים ביום.
    על תשכחי שהדרך הטובה ביותר להגברת חלב היא על ידי יניקה יעילה עם התרוקנות השד באופן תכוף.לפעמים יש רק רושם שאין מספיק חלב או רמת הסטרס כל כך גבוה ששחרור החלב לא מתקיים - חשוב לדעת שיש חשיבות להפחתת לחץ וסטרס.
    יש הרבה תכשירים המתימרים להגביר חלב, רובם מכילים מעט מהרבה דברים - בדרך כלל לא עוזר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין השדיים
    לירון
    03/11/2009

שלום,

אני מניקה מזה כחודש וחצי (לידה ראשונה) ומשום מה תמיד יש הבדל משמעותי בין גודל שדיי ותמיד מרגיש לי כאילו אחד יותר מלא בחלב מהשני (הגדול יותר) והשני כמו שקית שוקו מרוקנת ;)), זאת למרות שאני מניקה משניהם בצורה שווה.גם בבוקר, כשהשדיים יותר מלאים בחלב מבשאר היום, אחד גדוש, גדול וזקוף והשני נראה יותר קטן בצורה בולטת לעין. ההבדלים בגודל משמעותיים ונראים לעין וזה מציק לי מבחינה אסטטית.

חשוב לי לציין כי בימים הראשונים לאחר הלידה לקחתי יועצת הנקה כך שאני דיי בטוחה שאני עושה הכל לפי הספר..

ממה יכול להיווצר מצב זה?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין השדיים

הוספת תגובה

• תשובה ללירון

ג'ניס זאוסמר
    03/11/2009

היי לירון,
    מאוד נדיר שתהיה סימטריה בין 2 הצדדים
    מאוד נפוץ - הבדל בין השדיים, אפילו הבדל משמעותי.
    בהריון ובעיקר בהנקה ההבדל בולט.
    מאוד ייתכן ויש פחות רקמה בלוטית בצד אחד.
    אני לא מציעה לעשות שום דבר אלא להמשיך להניק כל עוד טוב לכם ועולה במשקל.
    אין מה לדאוג
    בכיף,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לקחת פילקה בזמן הנקה?
    אור
    03/11/2009

הוספת תגובה

• אין מושג מזה

ג'ניס זאוסמר
    03/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בעיות בהנקה
    חני
    02/11/2009

שלום, בקשר לתשובה שכתבת לי..
    אני מניקה אותה כל היום,גם לפני שאני מביאה לה מטרנה,אז ככה יוצא שהיא כן יונקת לפחות מצד אחד כל פעם..ושהיא מתחילה לבכות שהיא כבר לא רוצה את הצד השני,יש לי מלא חלב..שאני לוחצת אני רואה שישר יוצא לי חלב..היא אפילו לא מנסה לינוק מהצד הזה..היא ישר מתחילה לבכות..עכשיו יש לי שאלה לגבי השאיבה,מתי אני צריכה לשאוב?כל פעם שהיא מסיימת לינוק? כי יש פעמים שהיא מסיימת לינוק ואחרי שעה רוצה שוב..יהיה לי מספיק חלב לתת לה?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך בעיות בהנקה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    03/11/2009

חני,
    קשה לדעת מה קורה אבל אם יש לך הרבה חלב כמו שאת אומרת,קרוב לוודאי שהיא פשוט התרגלה לבקבוק ולזרם החזק שיוצא ממנו.לא תמיד אפשר לדעת בדיוק.
    לענייני השאיבה - את צריכה לשאוב כל פעם שהיא לא יונקת ישירות ממך כ-15-20 דקות מכל צד או ביחד.
    אם היא יונקת מצד אחד תשאבי מהצד שלא ינקה ממנו. השאיבה תהיה כמובן במקום מתן התמ"ל.
    על מנת לשמור או לפחות לנסות לשמור על תפוקת החלב עליך לשאוב כ-7 פעמים ביום - גם אם היא יונקת מצד אחד.
    חשוב ביותר שתשתמשי במכשיר חשמלי איכותי - מדלה/ספקטרה
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ליאת
    02/11/2009

שלום,

יש לי תינוק בן חודש וחצי אני מניקה אותו בדר"כ כל שלוש,ארבע שעות בנוסף כשאני בלימודים נותנים לו חלב שאוב עד מקסימום שתי ארוחות. אתמול הנקתי אותו ב21:00 ושמתי אותו לישון ורק ב4:45 הוא התעורר כדי לאכול שוב. אחרי שהאכלתי אותו שוב בבוקר בסביבות 9:00 הוא לא הסכים לאכול אצל המטפלת מהבקבוק,אכל ממש מעט ורק כשהגעתי לקחת אותו הוא אכל ממני. השאלה שלי היא האם הוא פשוט פותח פערים בין ארוחה לארוחה או שיכול להיות משהו אחר שלא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ג'ניס זאוסמר
    02/11/2009

שלום ליאת,
    קשה מאוד לדעת מה קורה איתו אבל:
    1 - קודם כל בדיקה רפואית לוודא שהכל בסדר
    2 - יש תינוקות הפותחים פערים בגיל הזה אבל אם הוא אוכל פחות מ-6-7 ארוחות זה מעט במיוחד אם את רוצה להבטיח את תפוקת החלב
    3 - יש תינוקות המוכנים לחכות לאמא לחזור ואז מדביקים את הפער
    4 - ייתכן ומסתמך על כמויות גדולות שמקבל
    ויתכן והדברים ישתנו שוב בקרוב.
    כל עוד הוא במשקל טוב,שמח ומתפתח הוא בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות מזון
    אמאלה
    02/11/2009

שלום,

בני בן חמישה חודשים, אוכל 5 פעמים ביום. פעם אחת שאוב ופעם פורמולה והשאר יונק.

לאחרונה התחלתי לחשוש שאין מספיק חלב (במיוחד לנוכח העובדה שהתחלתי ללמוד והחסרתי יותר ארוחות).
    בפורום סיפרתי שפתאום השאיבות ירדו מ130 בערך ל40 אחרי דם יזע ודמעות. יום ראשון למשל אני לומדת מ8 עד 8, והתחלתי להרגיש תחושת מלאות רק בערב, ושאבתי בסך הכל 120!! אחרי מאמץ רב וחזרה מרובה על כל צד.

עודדתם אותי בפורום להמשיך להניק ולתת בקבוק בנוסף, וכך עשיתי - ינק 20 דק' שני צדדים, ואז אכל עוד 120!!
    בארוחה הבאה לא הייתי ובעלי סיפר שאכל 240!! (240 פורמולה כי בעלי לא שם לב שהשארתי במקרר שאוב..) שזו כמות גדולה שלא אופיינית לו בד"כ. בד"כ אוכל שאוב 160,170.

האם זה הרבה מדי? מה זה אומר על כמויות החלב שלי?? האם בגלל שעד עכשיו לא הוספתי פורמולה לאחר יניקה יכול להיות שהוא משלים פערים?? אני ממש לחוצה שהוא בקושי אוכל...הוא לא בוכה או רוטן ואוכל במרוחים של 3-4 שעות... מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כמות מזון

הוספת תגובה

• תשובה לכנרת

ג'ניס זאוסמר
    02/11/2009

היי כנרת,
    אין ספק שכאשר מניקים פחות כמות החלב יורד.
    כל עוד שממשיך לגדול ולהתפתח יפה אין מה לחשוש.
    240 סמ"ק - כמות די גדולה אבל אם הוא רעב אין מה לעשות אלה לתת לו.
    הוא לא מדביק פערים - הוא פשוט היה רעב ובדרך כלל מהבקבוק לוקחים יותר חלב.
    אני מציעה שכאשר את איתו תני לינוק כמה שאפשר ותוסיפי שאיבות על מנת להגביר את החלב - אם זה ברצונך.
    קחי אותו לטיפת חלב לשקילה ומדידות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נגד שיעול ודלקת גרון
    אור
    02/11/2009

שלום
    אילו תרופות אפשר לקחת לדלקת בגרון ושיעול.
    אני מניקה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ג'ניס זאוסמר
    02/11/2009

שלום אור,
    כל תרופה המכילה חומר לייבוש נזלת,סינוסים או לאלרגיות המכילה פסוידואפדרין לא מומלצת בהנקה.
    מעבר לזה יש תרופות נגד שיעול אשר מאוד מרדימות - לא רצוי.
    תרגישי טוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוק
    הילה28
    02/11/2009

בוקר טוב,
    ניסיתי היום לתת לקטנה בת חודש בקבוק עם חלב שאוב. עד כה רק הנקתי אותה.
    לאחר סירוב והתבעסות שלה על הבקבוק היא ניסתה לאכול אבל כמעט נחנקה וכשכן הצליחה הכל נזל החוצה והיה נראה כי היא אינה בולעת את החלב.
    הפטמה של הבקבוק היא הכי קטנה מספר 1 עם חור אחד קטנטן ועדיין נדמה כי יוצא יתר חלב ממה שהיא רוצה..
    מה לעשות? איך להרגיל אותה לאכול גם מבקבוק?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בקבוק

הוספת תגובה

• תשובה הילה 28

ג'ניס זאוסמר
    02/11/2009

היי הילה,
    היא פשוט לא יודעת לאכול מבקבוק - בבוא הזמן אני מתארת לעצמי שתלמד אם אין לה ברירה.
    אין בקבקוק/פטמה דומה לשד - הפטמה שונה ומשונה לה והזרם מהיר ולא מתפשר.
    היא בנויה וכמובן התרגלה לציצי.
    אם בכוונתך בכל זאת לתת לה בקבוק עליך לנסות כמה סוגים של פטמות ולחכות שהיא תמצא את הדרך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה
    חני
    01/11/2009

שלום,
    בתי בת חודשיים וחצי והיא יונקת חלקית ומקבלת תוספת של מטרנה.
    בבוקר היא יונקת יפה מאד עד הצהריים..מהצהריים היא עושה לי בעיות,היא יונקת רק מצד אחד ושהיא מתחילה לבכות אני מרימה אותה לגרפס ואחרי שהיא עושה אני מביאה לה את הצד השני והיא לא מוכנה בשום פנים ואופן,והיא גם לא מוכנה לחזור לצד הראשון שהייתה בו,בגלל זה אני נאלצת להביא לה מטרנה..ושאני שואבת לא יוצא לי כל כך הרבה חלב..פעם היה יוצא לי בין 100-120 עכשיו בקושי 80 יוצא לי משני הצדדים..
    אני ממש נלחמת איתה ורוצה להמשיך להניק,אבל לא יודעת מה לעשות יותר..ניסיתי הכל,גם את כל התנוחות האפשריות כדי שהיא תינק,והיא בכל זאת לא רוצה..
    מה לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לחני

ג'ניס זאוסמר
    01/11/2009

שלום חני,
    ההתנהגות שלה אופיינית להפחתה בכמות החלב.
    אם את רוצה להגביר חלב את צריכה להניק אותה יותר (בלעדית אם אפשר) לשאוב 6-7 פעמים ביממה לפחות ולקחת 3 כמוסות חילבה 3 פעמים ביום.
    ירידה בכמות החלב נובעת מפחות יניקה.
    אי אפשר להניק חלקית ולצפות שכמות החלב תשאר.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבעיות בהנקה

חני
    02/11/2009

שלום,
    אני מניקה אותה כל היום,גם לפני שאני מביאה לה מטרנה,אז ככה יוצא שהיא כן יונקת לפחות מצד אחד כל פעם..ושהיא מתחילה לבכות שהיא כבר לא רוצה את הצד השני,יש לי מלא חלב..שאני לוחצת אני רואה שישר יוצא לי חלב..היא אפילו לא מנסה לינוק מהצד הזה..היא ישר מתחילה לבכות..עכשיו יש לי שאלה לגבי השאיבה,מתי אני צריכה לשאוב?כל פעם שהיא מסיימת לינוק? כי יש פעמים שהיא מסיימת לינוק ואחרי שעה רוצה שוב..יהיה לי מספיק חלב לתת לה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה