מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ומזון מוצקבר20/10/2009
ברצוני לדעת האם המעבר למזון מוצק בגיל 6 חודשים גורמת לירידה בתפוקת החלב, מאחר ומדלגים על הנקות כדי לתת מזון משלים?
ושאלה נוספת - עד איזה גיל תינוק יכול לשבוע מהנקות בלבד? האם באמת נחוץ לעבור לתוספת מזון מוצק כבר בגיל 6 חודשים?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
חיה כהן21/10/2009בר שלום!
תינוק יכול להמשיך להיות שבע אבל מבחינה תזונתית מומלץ להתחיל אוכל מוצק.
יש תינוקות שלא מתלהבים ממוצקים ובאמת לוקח יותר זמן עד שהם עוברים למוצקים וכתוצאה מכך התזונה העיקרית שלהם ממשיכה להיות הנקה.
באופן טבעי כשמתחילים לרדת בהנקות כמויות החלב יורדות.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החלב יכול להיגמר?שרי20/10/2009
בני בן 7 שבועות וניזון מהנקה בלבד.בעבר תמיד הרגשתי מלאות בשדיים והחלב היה תמיד משפריץ בזמן ההנקה וגם בזמן האמבטיה.
לאחרונה אני מרגישה שהשדיים תמיד ריקות ואין יותר שפריצים כפי שהיו. האם זה סימן לכך שהחלב מתמעט? אני גם רואה שהטלות השתן של בני הם פחות מבעבר. יש יציאות יפות אבל שתן פחות.למשל לאחר לילה של שינה בת 5 שעות הוא קם יבש.. במשך היום נוטל שתן אבל לא כפי שהיה בעבר. אני קצת חוששת... לגבי המשקל,עד היום עלה יפה מאוד והשקילה הבאה היא ב-3/11
מה דעתך? יש דבר כזה פחות חלב עם הזמן? אציין גם שהתזונה שלי היא: פרוסה שניים בבוקר עם גבינה,פרי וארוחת צהריים שכוללת פחמימה ובשר.משתדלת לשתות הרבה מים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרי
חיה כהן21/10/2009שרי שלום!
ראשית אם את חושבת שיש בעיה או את דואגת תמיד אפשר להקדים את השקילה.
אם התינוק רגוע ויש יציאות אני לא רואה סיבה לדאגה. יש תקופות שהשד יותר מלא ויש שפחות אבל זה לא בהכרח אומר שכשיש פחות אז אין מספיק.
המלצתי היא להניק לפי צרכי התינוק ולא להסתכל על כמויות החלב בשד.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לחזור ולהניק?חגית19/10/2009
בני בן 4 חודשים ולפני שבוע החלטתי להפסיק את ההנקה מאחר שלא היה לי מספיק חלב. עכשיו לאחר שבוע כשהחזה מלא וגדוש (ואף כואב) אני מתמלאת ברגשות חרטה. האם לאחר שבוע שלא הנקתי אני יכולה לחזור ולהניק??? האם החלב בשדיים עדיין טוב?
מחכה לתשובתך!!!!!! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי! למה עוקפים אותי? מחכה לתשובה
חגית19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגית
חיה כהן19/10/2009חגית שלום!
בודאי ובודאי תחזרי להנקה החלב טוב, אין דבר כזה חלב בשד שמתקלקל!
אם בהתחלה הוא קצת מתקשה תשאבי קצת תני לו מעט בבקבוק ותצמידי אותו לשד.
בהצלחה!
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימות חוזרות - הפסקת הנקה...ליהי18/10/2009
שלום ג'ניס וחיה!
כתבתי פה בעבר. אני מניקה מלא ארבעה חודשים. יש לי סתימות החוזרות אחת לשלושה-ארבעה ימים (לא יודעת איך הגעתי ל-4 חודשי הנקה!) הסתימות משתחררות לאחר יומיים - יומיים וחצי... פעמיים סבלתי ממסטיטיס והייתי כחודש בטיפול אנטיביוטי.
בכל פעם שיש לי סתימה (כמו היום...) אני חושבת להפסיק להניק. האם אפשר להפסיק להניק בזמן שיש סתימה? האם זה יכול לגרום נזק לשד? האם בעתיד אם ארצה להניק שוב זה יהווה בעיה?
אני משתמשת במשאבה ידנית של מדלה כשאני מנסה לשחרר סתימות שהתינוקת שלי לא מצליחה לשחרר - האם משאבה חשמלית כמו אלו שמשכירים ביד שרה תהיה טובה יותר ותעזור לי בשחרור הסתימות?
אני לא רוצה לתת אבקה. הבנתי שמשרד הבריאות ממליצ להתחיל טעימות בגיל 4 חודשים ולעומת זאת ארגון הבריאות העולמי ממליצ מגיל חצי שנה... מהי הדרך הטובה ביותר לעבור לאוכל ולהפסיק הנקה? עד מתי מומלץ להניק או לחלופין - ממתי ניתן להרכיב תזונה מלאה לתינוקת מבלי להשתמש באבקות למיניהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהי
חיה כהן19/10/2009ליהי שלום!
בדכ חסימות בשד הם תוצאה של טכניקת הנקה לא נכונה. אין סיבה שהדבר יפריע להנקה בפעם הבאה.
הדרך הכי טובה להקל על הסתימות זה עי קומפרסים של מים חמים או ממש טבילה ומסג במים חמימים.
בקשר להמלצות על התחלת מוצקים,יש בקרב הרבה מהאוכלוסיה חוסר הבנה בנושא וכשמשרד הבריאות מדבר על טעימות בגיל 4ח הוא מתכוון לטעימות בלבד ולא במקום הנקות.
עד גיל שנה לא מומלץ לתת לתינוקות חלב רגיל כך שאם את מפסיקה הנקה תהיי חייבת לתת איזה תחליף חלב.
יכול להיות שתסתדרי עם שאיבות אם את לא מסתדרת עם הנקה ישירה ואז הוא יקבל את החלב שלך.
בכל מקרה של גמילה מהנקה רצוי לעשות זאת בצורה הדרגתית ולא בבת אחת. כל מס ימים להוריד ארוחה.
בהצלחה רבה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליהי05/11/2009אני בנתיים עוד מניקה - בעיקר כי בכל פעם שהסתימה נעלמת אני כלכך נהנית מההנקה שקשה לי לוותר עליה!
תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ"כ מבינה אותך..
קרין02/11/2009הי ליהי!
גם אני סובלת מאותה בעייה כמו שלך..אנשים לא מאמינים איך הגעתי עד הלום (גם התינוקת שלי בת 4 חודשים עוד מעט)..פשוט מדהימים ההבדלים ביו בנות כמונו לבין כאלו שמניקות ללא שום כאב!!
לאחרונה קניתי לציטין (תקראי על זה באינטרנט) וזה קצת מקל....בימים האחרונים המטפלת נתנה קצת סימילאק ולמרות שזה עושה לי קצת מצפון, אני חושבת על כמה שסבלתי ומבינה שמגיע לי להירגע..
בהצלחה לך!! בסוף הכל עובר....הבן שלי הגדול בן 3.5 ומת על סטקים:-)
קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קרין!
ליהי05/11/2009תודה שאת כותבת ומזדהה... איכשהו לא תארתי לעצמי שיש עוד מישהו עם סתימות שחוזרות כל כמה ימים. במקרה הזה צרת רבים היא בהחלט סוג של נחמה... (:
מענין אם גם אצלך זה ככה... שמתי לב שכשאני כעוסה, עצבנית או נמצאת במתח הסתימות מופיעות(!!)
מדהים שאני עדיין מחפשת סיבות ללמה זה קורה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה והנקהלילך18/10/2009
ערב טוב ,בני יונק מלא ויודע לאכול מבקבוק שאוב
יהיה בן חצי שנה כשאחזור ב"ה לעבודה ובכוונתי להמשיך בהנקה מלאה עד אז
ידוע לי שהכי טוב זה לשאוב בעבודה ולשמור במקרר אך בכל זאת:
1)במידה ולא תתאפשר לי שאיבה בעבודה (מסיבות צניעות אני דתייה)במהלך 8 שעות מה עליי לעשות?
2)הרי שיווצר גודש מה עושים?
3)ואיך במצב הזה הילד יוכל כן לקבל הנקה בבוקר לפני העבודה ואחרי עבודה?
4)האם הילד יכול להתרגל לתחליף אם וגם לסרוגין להנקה?
5)איזה תחליף מומלץ שהוא הכי מקביל לחלב אם?
6)איך מרגילים ילד לקבל תחליף לפני חזרה לעבודה?
אשמח לתשובתכן
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
חיה כהן19/10/2009לילך שלום! אין תחליף חלב שהכי דומה לחלב אם. כולם אותו דבר. מתחילים להרגיל אותו כמה ימים לפני שחוזרים לעבודה.אין סיבה שהוא לא יינק בשעות שאת בבית לפני עבודה אחרי ובסופי שבוע. הדאגה היחידה היא שתהיה ירידה בכמויות החלב אצלך.
תנסי למצוא לך מקום שתוכלי להרגיש נוח בעבודה ולשאוב תתפלאי שזה אפשרי!
אם את גדושה אפשר לעשות קומפרסים קרים או לשים כרוב או לחילופין להניק או לשאוב.
דרך אגב יהיה לך הרבה פחות נוח לעשות קומפרסים בעבודה מאשר לשאוב.
המון הצלחה וסבלנות
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה חיה
לילך19/10/2009שאלה נוספת לגבי מוצקים בגיל חצי שנה:
כשהילד יהיה אצל המטפלת 8 שעות ויאכל 2 בקבוקי חלב אם למשל, האם יהיה ניתן לשלב מוצקים כמנת אוכל או בין לבין?אם כן ממה את ממליצה להתחיל וממה להמשיך?מה עם גרבר?תודה וסליחה על מבול השאלות תבורכי את עוזרת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ברפלקס שחרור החלב! הצילו!שיר18/10/2009
ג'ניס שלום!
יש לי תינוק בן 4 חודשים. יונק הנקה מלאה מההתחלה, ללא בעיות, עולה יפה (+) במשקל...
לפני כשבועיים התחילה בעיה בהנקות. הוא מושיט את פיו לפטמה כרגיל כדי לינוק ומתעצבן עד שהחלב מגיע!
דיברתי והייתי אצל מספר יועצות הנקה שאמרו לי שהמקרה "נדיר".
מיום היוולדו בהנקות - הרגשתי עקצוץ בשד כ-20 עד 30 שניות ואז החמוד יונק בהנאה.
מלפני שבועייים וקבוע, בכל הנקה, לוקח לעקצוץ / לחלב להתחיל לזרום לאחר הרבה מאוד זמן - כשלוש דקות ועכשיו יש פעמים שזה יכול להגיע לסביבות 10 דקות. עלי לציין שבלילה לוקח גם הרבה זמן, אבל הוא מנומנם ולא אכפת לו למצוץ ולמצוץ עד שהחלב מגיע...
מסכן שלי כל כך הרבה זמן לחכות לחלב!!! אני במצב מיואש.
מה שכן עם כל הסבלנות שלי אספר לך שכאשר העקצוץ מגיע - הוא נרגי ויונק מדהים כתמיד.
ניסיתי הכל - החל משאיבות לפני הנקה, מסג' חימום, תנוחות אחרות וכו' וכו'...
ייאשתי...זה כבר לא כיף...לא לי ולא לילד!!!
האם יכול להיות שהוא מתעצל פתאום ולא יונק כמו שצריך מיום היוולדו והיום זה בא לידי ביטוי בהאטה בהגעת החלב? הוא קצת עושה טובה ואני מרגישה שהוא לא מוצץ בחוזקה כמו שהיה קטן...
אני שואבת כמה שאני יכולה ומשתדלת שלא אני אתן את הבקבוק אלא אמי או בעלי...
ומתלבטת האם להתחיל לשלב סימילק - בהדרגתיות.....
רגע לפני הייאוש
מחכה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
חיה כהן19/10/2009שיר שלום!
לא מתייאשים מחפשים פתרונות. אפשר לנסות תוך כדי הנקה לעשות מסג על השד זה ממריץ את זרימת החלב. לפני ההנקה אפשר לנסות לעשות קומפרסים חמים על השד.
יכול להיות משהו זמני שיעבור תוך מס ימים
בהצלחה לכם
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...
שיר19/10/2009ניסיתי גם את כל הנ"ל....
אני מרגישה שהילד ממש מנסה למצוץ, כאילו "עושה טובה" כמה שניות ביניקה חזקה ואז ממש משחרר את הלסת התחתונה...שהיא הכי חשובה...
אני מנסה להצמיד אותו יותר חזק לפיטמה אך לשוא - הוא כבר גדול...אישיות משלו...מסרב ומתבכיין...
אני מבינה שאין דרך חזרה ללמד תינוק בן 4 חודשים להיצמד חזק יותר...
אני גם לא רוצה להמאיס עליו את ההנקה...לא בכוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר
חיה כהן19/10/2009שיר שלום!
אני מציעה לך לשאוב יותר גם אם לא יוצא כמויות גדולות פעולת השאיבה זה מה שחשוב!
בהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באספקת חלב(באמת בהול)אור18/10/2009
שלום רב
אני שואבת חלב דיי מההתחלה ומשלבת בקבוקים שאובים.
זה נכון מאד ששילוב הבקבוקים תפס תאוצה והילדה מעדיפה בקבוק ופחות הנקה ישירה
לי באופן אישי זה לא הפריע כל עוד היא מקבלת חלב אם.
כמות החלב שלי לא גדולה ומסיפורים של בנות אחרות אני אף פעם לא מצליחה להגיע למצב שיש לי יותר מ 100CC במקרר, מה שהופך את העניין למסובך.
אתמול והיום אני בקשוי מצליחה לשאוב חלב, האם יש קשר לשאיבה היות ושיאבה הינה שווה ליניקה של תינוק ? האם עשית משהו שפגע בייצור ע"י מסר שגוי לגוף בעניין "הביקוש"?
האם יש קשר לסוג המשאבה ? אני משתמשת בספקטרה של יד שרה? האם משאבה ידנית אפקטיבית יותר?
מה אני עושה ? אני ממש על הקצה ולא רוצה לתת תחליף.
האם יש משהו טבעי שניתן לקחת ? שמוכח ויכול לעזור.
אתמול עברנו לילה קשה היות והילדה היתה רעבה.
אודה על תשובתכם אני במצוקה גדולה.
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
חיה כהן18/10/2009אור שלום!
לעיתים כשרק שואבים ולא מניקים לאחר זמן מה יש ירידה בכמויות החלב.
יש אפשרות ליטול כדורים של חילבה 3X3 ביום שבדכ מגבירים את החלב.
לא כתבת כמה פעמים ביום את שואבת? כמובן שכדאי לשאוב לפחות 8 פעמים ביום . המשאבה שאת משתמשת בה נחשבת לטובה מאוד.
בהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מספיק חלב...
סיון20/10/2009שלום, אני אמא לנועה הבת חודש וחצי .. אני מניקה אותה כל ארוחה כ40 דקות ומוסיפה לה מטרנה כי היא לא עלתה במישקל, הבאתי משאבה ע"מ לשאוב ובקושי יש חלב מה אני עושה אני מאוד רוצה להמשיך להניק וכניראה שאין לי חלב מספיק מה מגביר תחלב??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנה
חיה כהן21/10/2009אנה שלום!
יש צורך קודם להבין מה הסיבה למיעוט חלב. יכול להיות שהתינוק לא נצמד טוב לשד ולכן אין גירוי ליצירת חלב וגם התינוק לא מקבל את החלב שיש. במקרה זה צריך לקבל עזרה מקצועית ולשפר את ההנקה!
לעיתים יש בעיות הורמונליות שיכולות לגרום למיעוט חלב.
אם אין סיבה חד משמעית אפשר לנסות לקחת כדורי חילבה מבית טבע במינון של 3X3 ביום.בערך לאחר שבוע צפוי להיות שיפור.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשייםבת-אל18/10/2009
שלום
יש לי תינוק בן חודשיים ושבוע שיונק הנקה מלאה, שבוע ימים הוא לא עשה קקי.
מה עושים? הוא בוכה אבל לא מעבר לבכי של תינוק רגיל. יש פיתרונות? להקל עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ופעולת מעיים
דנית קובץ18/10/2009ידוע לי מביקור אצל רופא מומחה שעד 10 ימים זו לא נחשבת בעיה אם אין פעולת מעיים לתינוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנית
חיה כהן18/10/2009דנית שלום!
נכון,מגיל חורש חודש וחצי תינוק יונק לעיתים לא נותן יציאה במשך מס ימים. עד גיל חודש מס היציאות כן מראה אם התינוק מקבל מספיק אוכל!
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת אל
חיה כהן19/10/2009בת אל שלום!
מצטערת כתבתי את התשובה לדנית במקום לך אבל התשובה מכוונת לשאלה שלך!
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה לבן שנה וחודשייםלי17/10/2009
ג'ניס יקרה,
לאחר שנה וחודשיים של הנאה מרובה, הפסקתי לפני יומיים להניק את בני. בינתיים הוא מקבל את העניין די בקלות. מי שסובלת (פיזית ורגשית...) זו אני...
אני סובלת מגודש בשדיים המלאים בחלב, הנחתי כרוב, אך הגודש לא עבר. השד השמאלי שלי מתפוצץ ממש.
אני מבינה שכשהגוף" יבין" שאין מי שיונק יותר, ייפסק ייצור החלב, אך מה עושים עם החלב שממלא כעת את השדיים? האם את ממליצה על לקיחת כדור? מאחא שההפסקה עברה בשקט יחסי, לא הייתי רוצה לתת לו לינוק רק כדי לשחרר אותי.
מה עושים??? אני מעוניינת לאפשר לגוף לחזור לבייץ על מנת לתכנן הריון שני (לא קיבלתי וסת מאז הלידה).
תודה רבה רבה,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללי
ג'ניס זאוסמר17/10/2009שלום רב,
ברור לי שאת עוברת שלב מאוד קשה.
הגוף שלך יגיב וייבש את החלב ותוף כמה ימים את תרגישי את ההבדל.
אפשר כרוב, אפשר קומפרסים קרים/קרח, לקיחת כדורים נגד כאב - אדוויל, חזייה משפרת את התחושה כאשר הגודש ניכר.
כדור לייבוש החלב לא אפקטיבי בשלב הזה.
אם מאוד קשה אפשר קצת לשאוב - פעם /פעמיים ביום קצת. התהליך יתארך אבל אפשר.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות בהנקהאפרת16/10/2009
שלום,
התינוקת שלי בת שלושה שבועות יונקת בלבד. יש לה הרבה יציאות ביום וגם חיתולים רטובים.
עולה יפה במשקל.
אתמול בערב קמה לאכול ב9. ינקה 10 דקות מכל צד, עשתה גרפס אבל לאחר מכן הראתה חוסר נוחות...הצמדתי אותה שוב לשד והיא המשיכה לינוק בטירוף, האדימה, בכתה תוך כדי היניקה...
סיימנו את כל הסיפור ב12 בלילה.. רק אז נרדמה...(לאחר הנקה ועוד הנקה ועוד הנקה)
האם זה מצביע על כך שאין לי מספיק חלב? או שישנה בעיה אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ג'ניס זאוסמר17/10/2009שלום אפרת,
את מתארת מצב מאוד נפוץ שנקרא "קוליק של תינוקות" או בטעות "גזים".
לא ידוע מה סיבת התופעה אך היא לא מחלה, עוברת לאחר 3 חודשים ואין פתרון תרופתי.
מה עוזר : יניקה,תנועה, ידיים, מסג', נידנוד, עטיפה והמון סבלנות,עזרה ותמיכה.
מה לא עוזר : בדרך כלל כל הטיפות והסירופים לא עוזרים
מה לא נכון : לא נובע מממה שהאם אוכלת או לא אוכלת.לא נובע ממצב רגשי של האם.
אם אין מספיק חלב היא לא תעלה במשקל כמו שצריך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול והנקהאמאלה16/10/2009
שלום,
בני היקר בן 4.5 חודשים, יונק 3 פעמים ביום, פעם שאוב ופעם פורמולה לפני השינה.
ישן ליילה שלם.
אני כבר מתה לצאת ולשתות קצת, אחרי יובש מתקופת ההיריון, ואני רוצה לצאת ולשתות בלי רגשות אשם ולדעת בוודאות שאין טיפת אלכוהול.
ואני מתקמצנת לתת לו שאוב שאני בבית
כמה זמן אלכוהול נשאר בדם??? אני בעצם לא מניקה מ16:00-16:30 עד למחרת בבבוקר, באיזור ה05:30 (אבל כן שואבת באופן קבוע באיזור 21:30).
עזרו לי לצאת בכיף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול?
חגית16/10/2009לפי איך שאת נשמעת, את לא באמת צריכה אלכוהול - את כבר שיכורה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להגיד ככה??
שרונה16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ג'ניס זאוסמר16/10/2009שלום רב,
לאלקוהול והנקה יש 2 צדדים
1 - אפשר לשתות כוסית יין,כוס בירה או שתייה חריפה אחרת במידה גם כאשר מניקים.שתיית היין לאחר ההנקה מתפוגג מגופך במהירות ולכן עד להנקה הבאה כבר אין השפעה על התינוק.
2- שתיית אלקוהול לא במידה מביא להורים לא אחראייםוכן סטטיסטית בריבוי בתאונות בית, אלימות, מוות בעריסה ומכלול בעיות אחרות.
אין צורך להמנע משתיה אלה לשתות מעט ובתבונה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תפיסה נכונה של השדמיכל15/10/2009
כשקיבלתי הדרכת הנקה לפני ואחרי הלידה הבנתי שהתינוקת צריכה לפתוח את הפה גדול ולתפוס בפיה את כל ההילה של הפיטמה.
עכשיו כשהתינוקת בת 4 חודשים, כדי לתפוס את כל ההילה, היא לא חייבת לפתוח גדול, אלא בערך חצי. האם כדי לינוק בצורה נכונה ויעילה היא עדיין צריכה צריכה לפתוח פה גדול (ובעצם לתפוס גם מעבר להילה)? או שמה שחשוב שתתפוס את כל ההילה (גם בחצי פה גדול)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ג'ניס זאוסמר17/10/2009מיכל שלום,
טעות - ההילה לא משמשת מטרה לתפיסה, יש סוגים שונים וגדלים שונים של הילות.
חשוב שתינוק יתפוס יותר הילה עם החלק התחתון של פיו מאשר העליון.
חשוב ביותר שיפתח פה גדול תמיד.
יחד עם זה תינוקות גדולים יותר מסגלים לעצמם יניקה מאוד אפקטיבית גם אם לא נראה כך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, תוכלי להסביר את
מיכל17/10/2009תודה רבה על התשובה, תוכלי להסביר את העניין של לתפוס יותר הילה בחלק התחתון מאשר בעליון? התינוקת שלי תופסת פשוט את כל ההילה מלמעלה ומלמטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר17/10/2009היי,
החלק "העובד" של הפה הוא הלסת התחתונה והלשון(גם בחלק התחתון של הפה) ולכן אנו רוצים לכוון לזה שיותר שד נמצא בחלק העובד של הפה על מנת שהתינוק יינק אפקטיבית ויוציא יותר חלב מהשד.
אם הוא תופס יותר מלמעלה - לא מצליח לינוק אפקטיבית וחבל
אם תופס סימטרי - בדרך כלל לא מספיק טוב - במיוחד בקרב תינוקות בתחילת התהליך
לאחר שהתינוק הופך להיות מומחה להוצאת חלב מהשד הוא יכול גם להוציא לעצמו לפעמים חלב גם אם לא תופס לפי הספר.
ולכן כל כך חשוב שתינוק יתחיל לינוק כמו שצריך מההתחלה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה בזמן עבודהמיכל15/10/2009
קראתי פה קצת בפורום הודעות קדימה ואחורה, ואני כל הזמן רואה את המשפט שתינוק שאוכל מבקבוק אוכל כמויות גדולות יותר מתינוק יונק.
אז מה לעזעזל עושות כל האימהות שחוזרות לעבודה???
האם זה מיתוס שבזמן העבודה שואבים באותו זמן שהתינוק אוכל את הארוחות של מחר? הרי אם הוא אוכל מבקבוק הוא תמיד יאכל יותר ממה שאני שואבת.... איך זה עובד? או שכל האימהות שטוענות שהן שואבות בעבודה את הארוחות של מחר למעשה מוסיפות גם תחליפים?
בקיצור משהו פה לא הגיוני, האם כולן משקרות? אני מתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ג'ניס זאוסמר15/10/2009מיכל שלום,
1 - נכון - שאיבה פחות אפקטיבית מיניקה אבל עם מכשיר טוב, שאיבה תכופה(כמו שתינוק יונק) וראייה חיובית - אפשר להגיע לכמויות מספיקות בהחלט
2 - תינוק אוכל מבקבוק מצפה ליותר אוכל - נכון אבל בדרך כלל אפשר גם להגיע לכמויות הללו ללא בעיות מיוחדות
3 - אמהות בעבודה - המצב לא אידיאלי להנקה או לתפוקת החלב אבל ידוע לי שיש המון אמהות אשר מצליחות יפה מאוד ומסגלות לעצמן דרכים.חלק בהחלט מוסיפות תמ"ל מלד ברירה.
4 - צריך להבין שייצור חלב מתרחש כאשר יש תנאים מסוימים (יניקה תכופה ותפיסה טובה לפחות) ולא על פי החלטה.
5 - כל אם מניקה והיכולות שלה
6 - על תסתכלי על אחרים,תעשי מה שאת יכולה ורוצה לעשות
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהאפרת15/10/2009
שלום
בתי בת שלושה שבועות, יונקת בלבד.
עד עכשיו הייתה יונקת די מסודר: כל שלוש שעות למשך 20 דק' עד חצי שעה ומרגישה נינוחה לאחר ההנקה. (עלתה יפה במשקל )
לאחרונה ההנקות החלו להיות דחופות יותר והזמנים בין הנקה להנקה קצרים יותר (לעיתים שעה, שעה וחצי או שעתיים). ובנוסף החלו פליטות (לעיתים גדולות).
ישנן הנקות בהן היא יונקת 20 דק' משחררת ולאחר מספר דקות בוכה ורוצה שוב לינוק ומתפתלת וחוזר חלילה עד שנרגעת..
לעומת זאת ישנן הנקות בהן היא יונקת 10 דק' ונרדמת ולא מעוניינת בצד השני.
האם זה נורמאלי ותקין?, האם תינוק שנרדם אכן שבע וניזון היטב?, האם הנקה חייבת להיות 20 דק' ומעלה?האם יתכן כי תינוק ינק מעבר למה שהוא צריך ויפגע בעצמו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ג'ניס זאוסמר15/10/2009שלום טל,
אם היא עדיין עולה יפה במשקל - היניקה נורמאלית לחלוטין.
תינוק לא יכול לפגוע בעצמו על ידי הנקה!
ניקיה לא אמורה להיות סדירה - היניקות שונות מבחינת הכמויות וההרכב שלהן ולכן יש לצפות ל"אי סדר" הזה.
תינוק נרדם=תינוק עייף.
תינוק נרדם לאחר יניקה טובה=תינוק שבע ועייף
תינוק נרדם לא בהכרח שבע
יניקה לא צריכה להיות 20 דקות - לפעמים פחות ולפעמים יותר ,
תניקי אותה כמה שהיא רוצה (לפחות 7-8 פעמים ביממה),כמה שהיא רוצה ובעיקר תוודאי שהיא תופסת היטבאת השד.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, מאכלים המעשירים את החלבמעין15/10/2009
שלום,
לידה שלישית ביתי בת חודשיים, נראת שטפחה מצויין...
אבל אני לא מרגישה מלאה כמו בהנקות הקודמות...
מפחדת שהחלב נהיה פחות מזין לאחרונה אולי עם חזרתי לחדר כושר..
(היא התחילה לשתות גם חלב שאוב היא שותה מהבקבוק בערך כמעט 200 מ"ל.. זה ה-מ-ו-ן..)
מה אפשר להכין בבית כדי שהחלב ישביע אותה ויהיה מלא ומזין?
קרפט--> איזה גריענים לקנות כדי לטחון?..
שפע מילק? מה זה כל הטבליות האלו מה מכילות והאם רצוי?..\\\תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון---> בין 100-140 מ"ל..
מעין15/10/2009שיניתי בקבוק המ"ל השתנה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון---> בין 100-140 מ"ל..
מעין15/10/2009שיניתי בקבוק המ"ל השתנה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למעין
ג'ניס זאוסמר15/10/2009היי מעין,
את לא אמורה להרגיש מלאה בשלב הזה של ההנקה.כל עוד היא עולה במשקל ושמחה אין צורך לחשוש בכלל.
להגיד את האמת אין צורך ואין אפשרות להשביך חלב אם.אין חלב פחות מזין או יותר מזין.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך--->
מעין15/10/2009אבל לאחרונה אפילו שנראת יפה היא כל הזמן בוכה אחרי ההנשקה
למרות שישנה לילה שלם ברצף..
היא לא רגועה גם אחרי חלב שאוב והנקה..
כמה מ"ל תינוק בן חודשיים אמור לאכול ?
ייתכן שזה גזים? היא הייתה ממש שקטה עד עכשיו..
אני ממש מפחדת שהחלב פחת לי..
אני רגילה להניק מלא עד גיל שנה+... בעצם עד שנכנסתי להריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר17/10/2009אם יש לך חשש שהחלב פחת - תניקי אותה יותר וכך תגבירי את החלב.
תפסיקי לתת לה שאוב ותניקי אותה.
כמויות : 100-120 ; קשה לדעת.
תינוק יונק מספק גם את יצר המציצה שלו בהנקה כאשר בבקבוק(גם עם שאוב) הארוחה נגמרת מהר וחסרה המציצה.
תינוק בן חודשיים שמצליח לינוק ושמח לינוק - תני לו לינוק.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)