פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ההנקה כבר לא מספיקה?
    a.z
    12/11/2009

שלום רב!
    פעם ראשונה בפורום, מקווה שנמצאת במקום הנכון...
    ביתי התינוקת בשבוע הבא תהיה בת 5 חודשים.
    הנקה מלאה.
    התחילו כאבי חניכיים.
    בחודש/חודש וחצי האחרונים לשמחתי לא התעוררה בלילות לאכול...
    בשבוע האחרון קמה פעמיים בכל לילה ולאחר שמוצץ לא הרגיע נתתי לה לאכול והיתה נראית רעבה מאוד.
    האם יש לכך סיבה מיוחדת? הגיל?
    האם ההנקה לא משביעה אותה לפני השינה כבר?!

תודה מראש על התשובה.

עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ההנקה כבר לא מספיקה?

הוספת תגובה

• עדי

חיה כהן
    12/11/2009

עדי שלום!
    את במקום הנכון,שמחים שהצטרפת לפורום.
    תינוקות לא יונקים רק בגלל שהם רעבים אלא גם בתור הרגעה.זאת אומרת שאם יש איזה כאב אי נוחות או חוסר ביטחון הדבר הכי מרגיע הוא הנקה,אז לא הייתי מסיקה מההנקות הליליות שההנקה לא משביעה.תסתכלי על התמונה הכוללת של ההתנהגות במשך היום ועליה במשקל.
    כל טוב
    חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה במחלה
    שגית
    12/11/2009

שלום בני 5 חודשים ניזון מהנקה בימים אחרונים לא מרגישה טוב ורציתי לוודא האם להמשיך להניק אם מתפתחת מחלה עם חום
    שאלה נוספת: בני יונק במרווח של 4 שעות, אני מעוניינת גם לשאוב כדי שיהיו ארוחות לכל מקרה. מתי אפשר לשאוב מבלי שכמות חלב בזמן ארוחה שלו לא תיפגע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה במחלה

הוספת תגובה

• שגית

חיה כהן
    12/11/2009

שגית שלום!
    אפשר להניק במחלה,נהפוך הוא בצורה כזו את מעבירה לו נוגדנים למחלה.
    את יכולה לשאוב אחרי הנקה,בדכ כמויות החלב בבוקר הם יותר מאשר בערב אז זה זמן טוב לשאוב.
    שאיבות מגבירות את כמויות החלב אז אין לך מה לדאוג שאת גומרת לו את החלב.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    ליאת
    11/11/2009

שלום רב לכן
    קראתי הרבה תשובות על הפסקת הנקה והמסקנה שהבנתי היא שזה צריך להיות בהדרגה. ביתי בת שנה וכמעט שלושה חוד' , לפני כחודשיים התחלתי להוריד מכמות הנקת הבוקר ובאמת זה די הצליח, עברנו לשלוש פעמיים ,פעמיים ביום . אבל בלילה זה היה אסון היינו קמות 5-7 פעמיים בלילה . אחר"כ קצת פחות. לפני כחודש חזרתי לעבודה אז היא יודעת שבשלוש ורבע גג יש ציצי אני נותנת לה ואחר"כ מנסה למשוך אבל מאז שאני בעבודה יחסית לשעות שאנו יחד כשאני חוזרת ,יוצא שהיא יונקת יותר במשך היום ובלילה בכלל אם פעם היא היתה יונקת 5 דק' גג היא ניתלת לי על הציצי לפעמיים חצי שעה אפילו 20 דק' זה מלא זמן והיא לא מוותרת אני מוציאה לה בכח והיא צורחת אני מנסה לתת לה בקבוק עם קצת סירופ טבעי ומים לפעמים היא לוקחת את זה ונרדמת אבל הרוב זה ציצי אני ממש סובלת בלילות. השאלה היא עם יש איזה דרך אחרת אולי קסם חה חה אבל אני לא מצליחה להיות רעה ולראות אותה צורחת לציצי. האם זוהי הדרך היחידה. נ.ב היא לא נוגעת בתמ"ל
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• ליאת

חיה כהן
    12/11/2009

ליאת שלום!
    לצערי אין קסם,והגמילה קשה כמו כל גמילה. כתבת שהיא לא נוגעת בתמל בגיל כזה אפשר כבר לתת חלב רגיל.
    בלילה תנסי לתת מוצץ או בקבוק עם מים. כמובן שיהיו לילות קשים אבל ברגע שאת מחליטה שלא אז את חייבת להיות עקבית בהחלטתך. תינוקות הם מאוד חכמים,ונוגעים לנו במקום הכי רגיש!
    בהצלחה וכל טוב.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליועצת הנקה
    חני
    11/11/2009

בס"ד
    שלום,
    איך אני עובדת על הגברת החלב?? אני מנסה להניק אותה כמה שרק אפשר,אבל כמו שאמרתי היא משתוללת לי על השד,ולא רוצה לינוק,וגם שאני מעבירה אותה לצד השני..ואז אני שואבת..
    אני משתדלת לשאוב בערך 5 פעמים ביום אם לא יותר,אבל לא כל פעם יוצאת לי כמות גדולה של חלב..יש פעמים שיוצא לי מהשאיבה רק 50 cc.. מה אני עושה כדי להגביר את החלב??
    חייבת עזרה דחוף!!

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה ליועצת הנקה

הוספת תגובה

• חני

חיה כהן
    12/11/2009

חני שלום
    אחד הדרכים להגביר יצירת חלב זה עי כדורי חילבה.קונים בבית טבע ולוקחים 3 כדורים 3 פעמים ביום.כמובן להמשיך לשאוב .
    יכול לקחת כשבוע עד שרואים תוצאות.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת משאבה להשכרה
    חגית
    10/11/2009

שלום,
    על איזו משאבה אתן ממליצות יותר - מדלה לקטינה או מדלה סימפוני? התינוקת שלי קטנה ועל מנת שיהיה הרבה חלב אני חייבת לשאוב המון פעמים ביום...
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת משאבה להשכרה

הוספת תגובה

• חגית

חיה כהן
    10/11/2009

חגית שלום! שתי המשאבות טובות. אני לא בטוחה שמשכירים את הסימפוני.
    כדאי לך לנסות אם יש לך אפשרות כי לכל אחת יש את המשאבה שמתאימה לה יותר,אבל באופן עקרוני שתיהן טובות.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת פג לאחר שהתרגל לבקבוק
    ורד
    10/11/2009

בני נולד בשבוע 34 ושהה שבועיים בפגיה שם קיבל בעיקר בקבוק עם חלב אם שאוב. לאחר שהשתחררנו הביתה המשכתי לתת לו בקבוק כשמדי פעם אני מניקה וכמות ההנקות הולכת וגדלה. תחילה הוא ינק מצויין אך לאחרונה כשמספר ההנקות גדל (מרבית הארוחות אני מנסה להניק) ואת הבקבוקים רק בעלי נותן, ההאכלה מלווה במלחמה, הוא צורח ומסרב לפתוח את הפה או שתופס את השד, נותן שתי מציצות ועוזב וכך זה יכול להימשך שעה עד שני נשברת ונותנת לו בקבוק.
    איך משכנעים אותו לפתוח את הפה ולינוק כמו שצריך בלי מלחמות, אני על סף יאוש!!!

הוספת תגובה

• ורד

חיה כהן
    10/11/2009

ורד שלום! קודם כל כל הכבוד על זה ששאבת ונתת לתינוק שלך חלב אם. לא לחינם ובטח עוד מוקדם להתייאש.
    יכול להיות שיש ירידה זמנית בכמויות של החלב לעיתים זה גורם לתינוק להלחם על השד. אם כך כדאי להגביר את השאיבות וזה יגביר את כמויות החלב.
    אפשר לנסות לתת כמה לגימות מהבקבוק ואז לשים אותו על השד.כדאי לנסות בכמה שפחות מלחמות כי זה גורם לתופעה הפוכה ואז יש סרוב לשד.
    המון סבלנות יש תק שהם קצת יותר אינטנסיביות ואז המצב חוזר לקדמותו.
    בהצלחה ויום טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת פג לאחר שהתרגל לבקבוק

ורד
    10/11/2009

לא נראה לי שהבעיה היא מחסור בחלב כי אם אני נותנת בקבוק אני מיד שואבת ויש כמויות יפות... אני חייבת לציין שיש פעמים שהוא תופס מיד ואין בעיה ויש פעמים שזה פשוט לא ואני לא מצליחה לגרום לו לפתוח את הפה ולתפוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורד

חיה כהן
    10/11/2009

ורד שלום!
    התשובות שלי הם רק בגדר אפשרויות כי אני לא רואה אותך או את התינוק ולכן אני יכולה רק להציע הצעות. האם את מניקה לפי זמנים קבועים או לפי הדרישה של התינוק,יכול להיות שיש זמנים שהוא יותר רעב ולכן משתף יותר פעולה ופותח פה.
    תנסי לעקוב ולראות באיזה מצבים הוא משתף יותר פעולה ואולי אז תוכלי להבין יותר את ההתנהגות שלו.אלה רעיונות ולאו דוקא פתרונות.
    לפעמים פגים שרגילים לאכול מבקבוק עוברים שלב של יניקה עם פטמות סיליקון בדרך ליניקה ישירה מהשד,למרות שאם הוא יונק טוב בלי אז עדיף בלי.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על הנקה חלקית
    טובי
    10/11/2009

שלום,

בני בן 9 חודשים, אני מניקה באופן חלקי, בשילוב עם פירות וירקות.

עדיין לא קיבלתי מחזור אפילו פעם אחת, קראתי בפורום שזה נורמלי אך רציתי לשאול עד איזה גיל זו נקראת תופעה נורמלית ?

בנוסף, רציתי לשאול האם יש בעיה לצרוך "סטיביה" ממתיק טבעי -צמחי שמחליף סוכר כאשר אני מניקה ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על הנקה חלקית

הוספת תגובה

• טובי

חיה כהן
    10/11/2009

טובי שלום! אין בעיה לא לקבל מחזור כל עוד זה לא מפריע לך.לעיתים אפילו שנה.כשתרצי אז תפני לרופא נשים והוא יתן לך כדורים כדי לזרז את המחזור.
    אין לי מידע על הסטיביה אבל באופן כללי בכמויות הקטנות שמשתמשים בזה לא צריכה להיות בעיה.
    כל טוב ויום טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בהנקה
    אפרת
    09/11/2009

שלום,
    בתי בת חודש וחצי ניזונה מהנקה בלבד..
    עד לפני שבוע וחצי ינקה בצורה די מסודרת, אחת לשעתיים שלוש למשך עשרים דקות - חצי שעה ומייד לאחר מכן נרדמה..היו לה יציאות מרובות - כמעט אחרי כל הנקה.
    עכשיו היא שינתה את אופי ההנקה - היא יונקת פחות זמן (יכולה להיות הנקה של 5 דקות ללא מעבר לשד השני), היניקות הן לעיתים כל שעה ולעיתים כל שלוש שעות. והיא לא תמיד נרדמת לאחר ההנקה. אציין כי לא כל הנקה היא כזאת, ישנם בקרים או ערים בהם יונקת לסרוגין כמה שעות עד שנרדמת...
    ישנם ימים עם יציאה אחת גדולה והשאר עם ממש מעט צואה בחיתול.(לעיתים ירוקה).
    בלילה ישנה בסדר - קמה כל 3 -4 שעות יונקת יפה וחוזרת לישון.
    האם השינוי הזה הוא נורמאלי או שישנה בעיה?
    האם ניתן לשבוע מיניקה של 5 דקות?

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בהנקה

הוספת תגובה

• אפרת

חיה כהן
    09/11/2009

אפרת-עניתי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בהנקה
    אפרת
    09/11/2009

שלום,
    בתי בת חודש וחצי ניזונה מהנקה בלבד..
    עד לפני שבוע וחצי ינקה בצורה די מסודרת, אחת לשעתיים שלוש למשך עשרים דקות - חצי שעה ומייד לאחר מכן נרדמה..היו לה יציאות מרובות - כמעט אחרי כל הנקה.
    עכשיו היא שינתה את אופי ההנקה - היא יונקת פחות זמן (יכולה להיות הנקה של 5 דקות ללא מעבר לשד השני), היניקות הן לעיתים כל שעה ולעיתים כל שלוש שעות. והיא לא תמיד נרדמת לאחר ההנקה.
    ישנם ימים עם יציאה אחת גדולה והשאר עם ממש מעט צואה בחיתול.(לעיתים ירוקה).
    בלילה ישנה בסדר - קמה כל 3 -4 שעות יונקת יפה וחוזרת לישון.
    האם השינוי הזה הוא נורמאלי או שישנה בעיה?
    האם ניתן לשבוע מיניקה של 5 דקות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בהנקה

הוספת תגובה

• המשך

אפרת
    09/11/2009

אבהיר כי לא כל הנקה היא 5 דקות..וישנם ערבים בהם היא רוצה רק לינוק כל הזמן עד שנרדמת
    אבל בתמונה הכללית זמן ההנקה בהחלט ירד וישנן מעט הנקות שהם 20 דקות ומעלה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת

חיה כהן
    09/11/2009

אפרת שלום!
    השינויים שאתם עוברים לגמרי תקינים. לתינוק יונק בגיל הזה מס היציאות יורד ורואים פחות יציאות.לעיתים יעברו מס ימים ללא יציאה כל עוד התינוק אוכל ולא באי שקט אין שום בעיה וזה לא נחשב לעצירות.
    גם היניקות הקצרות הם תקינות ובודאי שתינוק יקבל את מה שהוא צריך. לטובתך שבלילה ההנקות הם עם מרווחים יותר גדולים וזה הוכחה נוספת לכך שהתינוק יונק לפי רצונו ומה שמתאים לו.
    המצב נראה לגמרי תקין!
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה והנקה
    לילך
    08/11/2009

שלום לכן,בני בן 4+ חודשים ישאר אצל מטפלת מ7:00 עד 15:00 בעוד כמה שבועות עקב חזרה לעבודתי והוא יונק בלבד.
    בבוקר אני אתן לו הנקה כמובן ואשאב 2 בקבוקים לפחות כשאהיה בעבודה ואתן כל יום למטפלת לתת לו אותם יום למחרת.
    אני לא מתכוונת להתחיל לצבור סטוק במקפיא ושאלתי היא איך להתחיל להרגיל תינוק יונק לקחת תמ"ל?כשהוא יהיה אצל המטפלת היא צריכה לפחות 4 ארוחות עד שאחזור הוא יונק כל שעתיים וחצי
    אודה לתשובה מפורטת
    כמו כן איזה שלב של פיטמה מתאימה לגיל זה?
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה והנקה

הוספת תגובה

• לילך

חיה כהן
    09/11/2009

לילך שלום!
    בקבוק זה לא כמו הנקה ויכול מאוד להיות שהוא לא יצטרך יותר ממה שתשאבי לו כשתהיי בעגודה,יכול להיות שאפילו את זה הוא לא יצטרך.
    אפשר להתחיל לתת לו ארוחה בבקבוק קצת לפני שאת חוזרת לעבודה ולא ברגע האחרון.
    תתחילי באמצע היום ולא בערב לפני השינה פשוט תכיני תמל ותתני לו.
    תשאלי את האחיות בטיפת חלב בקשר לגדלים של פטמות או שתנסי בשביל עצמך אין לי ככ ידע בזה.
    שיהיה לכם בהצלחה
    יום טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אך לא הבנתי משהו

לילך
    09/11/2009

רשמת שבקבוק זה לא כמו הנקה ויכול להיות שהוא לא יצטרך יותר ממה שאשאב בעבודה
    אך כשהוא איתי בבית עכשיו מהשעה 7:00 עד 16:00 הוא יונק כל שעתיים וחצי זה לפחות 4 ארוחות אז לא הבנתי למה כוונתך שלא יצטרך יותר-בעבודה אני יכולה לשאוב 2 בקבוקים לא יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילך

חיה כהן
    09/11/2009

לילך שלום!
    כשתינוק יונק יש לו נטייה לינוק כמויות קטנות לעיתים קרובות לעומת ארוחה בבקבוק, שהתינוק אוכל כמות ופותח רווח עד לארוחה הבאה.
    אי אפשר להשוות בין הנקה ישר מהשד לעומת אכילה מבקבוק.
    תוכלי לדעת רק כשתתחילי לתת לו בקבוקים. תינוק שאוכל מבקבוק לא אוכל כל שעתיים.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת פטמה
    fairy 7
    08/11/2009

שלום,
    יש לי תינוק חמוד ומתוק בן 3 חודשים. אוכל מבקבוק ולא יונק. השאלה שלי היא, האם להחליף לו לפטמה שלב 2 או להשאיר לו פטמה מספר 1?
    כרגע התחלתי לנסות לתת לו לאכול עם פטמה מספר 2 ובהאכלות הראשונות נראה שהוא מסיים מהר מידי את האוכל וגומר את כל הבקבוק...בהאכלה של היום לדוגמא הוא אכל טיפה יותר לאט- אך עדיין סיים את כל הבקבוק.
    "הפחד" שלי הוא שהוא ישמין ויאכל יותר מידי...האם חשוב לעבור לפטמה עם חור גדול יותר? או לתת לו "להתאמץ" עם פטמה עם חור אחד בלבד? מה בעצם תורם המעבור לפטמה עם חור גדול יותר?
    תודה על העזרה
    fairy.

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת פטמה

הוספת תגובה

• החלפת פטמה

חיה כהן
    09/11/2009

בוקר טוב!
    זהו פורום הנקה,אני מציעה לך להתייעץ עם אחיות טיפת חלב!
    יום טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף!
    חני
    08/11/2009

בס"ד

שלום,

בתי בת חודשיים וחצי,ובימים האחרונים משהו עובר עליה..היא לא רגועה בכלל,בוכה הרבה מאד,כמעט לא ישנה..היא מראה סימני רעב ושאני מניקה אותה היא לא רוצה לינוק.בנוסף לכך,כשהיא יונקת היא זזה ומתפרעת בשעת היניקה,גם שאני מאכילה אותה מהצד שהיא יותר אוהבת..מה זה אומר??.

בנוסף,היא מוציאה הרבה מאד רוק ואוכלת את הידיים כל הזמן,אני מנסה לשים לה מוצץ במקום היד אבל היא לא מוכנה בשום פנים ואופן..מה זה אומר?!יכול להיות שמתחילות לצמוח לה כבר שיניים??

אשמח לתשובה כמה שיותר מהר..אני כבר ממש מיואשת!!

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• חני

חיה כהן
    08/11/2009

חני שלום!
    באמת יכול להיות שיוצאות לה שיניים. זה באמת גיל מוקדם אבל יכול להיות.
    אולי מפריע לה משהו בפה כמו פטריה או פצעים בפה. סיבה נוספת יכולה להיות ירידה בכמויות החלב מסיבה כלשהי ואז נראה תינוק באי שקט על השד-זה לא מסביר רוק ואצבעות בפה.
    לעיתים יש אי שקט על השד בגלל דלקת אוזניים,אז אני מציעה ללכת לבדיקת רופא כדי לשלול את כל הנל ואם אין בעיה בריאותית אז יש צורך לעבוד על הגברת כמויות החלב עי הנקות מרובות או שאיבות.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות סיליקון
    הילה28
    08/11/2009

בוקר טוב,

יש לי שאלה בקשר לפטמת הסיליקון -למה מדברים עליהן כאילו כל כך גרועות? האם לא עדיף להניק איתן במידה ויש בעיה מסויימת וההנקה אינה מתאפשרת ללא עזרים?
    כלומר, האם פטמת סיליקון לא עדיפה על מעבר לבקבוקים גם מבחינת הילד וגם מבחינת ההתעסקות של האמא?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פטמות סיליקון

הוספת תגובה

• הילה

חיה כהן
    08/11/2009

הילה שלום!
    הבעיה עם פטמות סיליקון היא שמשתמשים בהם בצורה לא נכונה ולמטרה לא נכונה. אם משתמשים בצורה נכונה עם הדרכה נכונה אין שום בעיה.
    בדכ השימוש בפטמות סיליקון הוא זמני עד שמסתדרים עם ההנקה.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות והנקה
    בלה
    08/11/2009

בני תיכף בן חודשיים יונק הנקה מלאה ולוקח בקבוק סימילאק 100 מל פעם ביום יומיים
    הוא עולה מאוד יפה במשקל אבל פולט ופולט בעיקר אחרי הנקה. לעיתים הוא יונק עצבני ולא נינוח לעומת זאת בסימילאק הוא יותר רגוע ופולט פחות המצב מייאש אותי וגורם לי להרהורים לגבי ההנקה.
    מה לעשות? למה להתעקש על הנקה אם טוב לו יותר בקבוק? נראה שהוא לא נהנה מההנקה והיא עושה לו פחות טוב.
    יש לי ניסיון הנקה מוצלח עם אחיו הגדול שכיום בן 10.
    אני יודעת מהי החשיבות של ההנקה ,אבל מייאש לראות מה היא עושה לו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות והנקה

הוספת תגובה

• בלה

חיה כהן
    08/11/2009

בלה שלום!
    אחת הסיבות לפליטות בהנקה היא כמויות גדולות של חלב או פשוט רפלקס שחרור חלב מוגבר ואז אנחנו מקבלים תינוק שאוכל מהר כמויות גדולות ולכן פולט.
    הדרך לפתור את הבעיה הוא להניק בכל הנקה רק משד אחד ואז כמויות החלב יתאזנו לאט לאט . אפשרות נוספת היא להוציא באופן ידני מעט חלב לפני התחלת ההנקה ואז להניק.
    תנסי ותראי מה מתאים לך,בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בלה
    08/11/2009

אבל מדוע בסימילאק ניכר שיותר טוב לו והוא פולט פחות? ולמה הוא חסר סבלנות ובועט ברגליו ומשתולל עם ידיו,בזמן ההנקה ולאחריו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלה

חיה כהן
    09/11/2009

בלה שלום!
    אם החלב זורם לו בשפריצים לתוך הפה אז זה לא נוח לו!
    את יכולה לעשות ניסיון ולשאוב חלב ולתת לו חלב שלך בבקבוק ואז לראות איך הוא אוכל.
    אולי זה יעזור להבין מה קורה לו בהנקה.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בלה
    12/11/2009

תודה על תשובתך אכן משפריץ לי אך נראה לי שהבעיה איננה רק זאת אלא מיקס של דברים.
    אנסה לא להשבר.
    כי לפעמים מאוד מתחשק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    רוית
    07/11/2009

שלום רב,

בני בן 5 חודשים וניזון מהנקה מלאה. מה העלייה הממוצעת בגיל זה?

בעבר עלה סביב הקילו בחודש ועכשיו זה נראה כי עלה חצי קילו בערך.

תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• תשובה לרווית

ג'ניס זאוסמר
    07/11/2009

היי רווית,
    בגיל הזה תינוקות יונקים עולים במשקל,באופן נורמאלי, פחות מאשר בחודשים הראשונים.
    דפוס העליה במשקל זה תקין ומצופה וכל עוד הוא עולה ומתפתח כראוי ושמח - אין שום בעיה.
    בכיף,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

רוית
    07/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה