מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחיטה ידנית.שיר29/11/2009
שלום רב,
יש לנו תינוק בן 5 שבועות, יונק.
ניסיתי כבר כמה פעמים לשאוב בעזרת משאבה חשמלית מיני אלקטריק של מדלה וגם בעזרת הידנית של אוונט ולא הולך. נורא כואב לי בפטמות.
סחיטה ידנית לעומת זאת לא ממש מציקה ואני מצליחה להוציא חלב בנפח הרצוי די מהר. ברור לי שזאת לא שיטה יעילה לכמויות גדולות של חלב אבל שאלתי היא האם יש בעיה לסחוט ידנית מבחינת בריאות השד?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ג'ניס זאוסמר29/11/2009היי שיר,
יופי של שאלה.
להגיד את האמת - שחיטה ידנית היא מאוד יעילה כאשר נעשה בצורה נכונה.כנראה שאת מבצעת את הסחיטה מצוין.אם את צריכה לשאוב רק מדי פעם - זו שיטה מצוינת ואין שום בעיה לגבי השד - ההפך.
לבריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות הנקהליאת28/11/2009
שלום,
רציתי לדעת מהי תדירות ההנקה המומלצת בגיל חודשיים? בתי אוכלת כל 3-4 שעות ובלילה פותחת פער של 6-7 שעות? זה תקין?
מבחינת עליה במשקל, לפני כחודש שקלתי אותה והיא עלתה בסדר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר29/11/2009שלום ליאת,
התינוק אמור לינוק לפי רצונו - לקבל לפחות 6-8 יניקות ביממה - וכל זה בתנאי שהתינוק עולה במשקל יפה, מפריש 3-4 קקי ביום, 5-6 טיטולים רטובים ביום ושמח.
נראה שבסדר,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות לאחר אכילה מבקבוקליאת28/11/2009
שלום רב,
בני בן 4 חודשים וניזון מהנקה מלאה. לפני מספר ימים שאבתי חלב והאכלתי אותו מבקבוק. שמתי לב כי לאחר האכילה מהבקבוק מספר הפליטות היה רב. אציין כי בני איננו פולט הרבה ולעיתים עוברים ימים שלמים ללא פליטות. האם יש קשר בין מתן חלב שאוב מבקבוק לעלייה בפליטות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר29/11/2009ליאת שלום,
תינוקות אוכלים כמות יותר גדולה מבקבוק מאשר בהנקה - זו כנראה הסיבה שפלט. קבל כמות גדולה בהרבה מאשר רגיל לקבל ביניקה.ולכן פלט.לא קרה כלום.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אחסון חלב אםשירי28/11/2009
שלום, בני בן שלושה שבועות, נולד עם חיך ושפה שסועים ועקב כך אינו יכול לינוק כלל. אני שואבת לו חלב שלי והוא מקבל אותו בבקבוק הברמן. שאלתי היא לגבי אחסון החלב: ידוע לי שחלב אם "טרי" יכול להישמר בטמפרטורת החדר כמה שעות. מה לגבי חלב שנשאב ונשמר במקרר - האם ניתן להוציאו ולהשאירו כמה שעות בטמפרטורת החדר? מה לגבי חלב שהוצא מהמקרר וחומם - האם הוא יכול להישאר כמה שעות בטמפרטורת החדר? ומה לגבי בקבוק שהתינוק כבר התחיל לשתות ממנו והפסיק, האם אותו ניתו לשמור להמשך הארוחה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
ג'ניס זאוסמר29/11/2009היי שירי,
אפשר להשאיר חלב אם טרי בחום החדר כמה שעות. כמובן אם חם בחדר - יהיה פחות זמן ואם קר - יותר זמן.3 שעות מחוץ למקרר צריך להיות בסדר.
אותו דבר לגבי חלב שהוצא מהמקרר - אולי אפילו קצת יותר.
חלב שחומם - אין הבדל אבל לא לחמם שוב.
בקבוק שאכל ממנו - אפשר גם כמה שעות ללא בעיה , אפילו לארוחה הבאה.
נכון - חבל על כל טיפה.
אני מקווה שיש לך מכשיר שאיבה עם מנוע חזק ושאת שואבת 7-8 פעמים ביממה על מנת לשמור על תפוקת החלב.
אני גם מקווה שאת במעקב משקל צמוד - טיפת חלב.
אנו כאן לכל שאלה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפה של שד אחדשרון27/11/2009
בתי בת חודשיים, יונקת מלא.
שמתי לב שלאחרונה יש בעיה עם השד הימני: היא מתחילה ומיד מפסיקה, לאחר מספר פעמים כאלה מתעצבנת ובוכה. בשד השמאלי אין בעיה.
ניסיתי תנוחות שונות ללא הצלחה, וזה חוזר על עצמו גם כששד מלא או ריק- אז אין קשר לזרימה...
מה יכולה להיות הסיבה להעדפה?
האם להמשיך להתעקש לנסות להניק מהצד הבעייתי?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ג'ניס זאוסמר29/11/2009היי שרון,
את מתארת מצב די שכיח בהנקה.
לפעמים המצב גם זמני וחולף.
הסיבה - התנוקות לא מספרים ולכן אפשר רק לנחש. הם מאוד אוהבים יותר חלב ובזרם חזק ולכן אם חשים שבצד אחד יש פחות או זורם חלש יותר - מעדיפים את השני.
יש תינוקות אשר ממשיכים להעדיף צד אבל ממשיכים בכל זאת לינוק משני הצדדים. יש אלה המפסיקים לינוק מהצד הפחות מלא והאם מיניקה רק מצד אחד - הצד השני מפסיק לייצר לחלוטין לאחר זמן מה.
בדרך כלל הדבר לא מהווה בעיה מיוחדת, רק אי -סימטריה של השדיים שלאחר מכן חחוזרת למצב קדמותו.
אין בהלה,
תמשיכי להניק משניהם כל עוד שאפשר.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולה בהנקהמיטל עסיס27/11/2009
היי
בתי בת חודש וחצי ואני מניקה הנקה מלאה. אני אוהבת דיאט קולה ושותה כל יום חצי ליטר. רציתי לדעת אם זה בסדר.ואם זה יכול לגרום לאי שקט מכיוון שהיא לא ישנה מספיק או שזה מהגזים.
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר29/11/2009היי מיטל,
חצי ליטר ביום - אין בעיה.
תהני,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןליאת26/11/2009
שלום,
אני מניקה הנקה מלאה את בתי בת החודשיים. לפני ההריון צרכתי כמות מאוד גדולה של נס קפה ולאחרונה, כנראה בשל העייפות, אני מרגישה צורך לשתות יותר נס קפה ולכן רציתי לדעת בבקשה: במרבית המקומות שקראתי, כתוב כי יש לצרוך בזמן ההריון וההנקה לכל היותר 3 כוסות קפה ביום. שאלתי היא מהי כוס קפה- אני יכולה לשתות קפה מאוד חזק או לחלופין מאוד חלש ומה בנוגע לנס קפה נטול קפאין? מה ההגבלות עליו?
תודה רבה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליאת
ג'ניס זאוסמר29/11/2009הי ליאת,
נס קפה נטול - אין הגבלה.
כאשר מדובר על נס קפה רגיל - קפה לא חזקולא חלש (כפית לכוס) - אפשר בהחלט 3 ללא בעיה ביום.
קפה הפוך מכיל יותר קפאין מאשר נס ופילטר מכיל הכי הרבה.
כך את יכולה לשתתות כמה קפה שבא לך - חלק רגיל וחלק נטול.
בכיף,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהשמרית26/11/2009
שלום,
ילדתי בשעה טובה בן לפני כשבועיים ואני מניקה הנקה מלאה. לאחר כשבוע שלא עלה טוב במשקל התחלתי, בהמלצת טיפת חלב, לשאוב כל ארוחה ולהשלים לו את החסר.
לאחר כשבוע נוסף הוא אכן החזיר את משקל הלידה ואף מעבר לכך.
שאלותי-
אני מצליחה לשאוב כמויות יפות- האם שאיבה ממכונה גם כן מייצרת חלב כמו ייניקה? יותר? פחות?
כמה מ"ל צריך תינוק בן שבועיים לאכול בכל ארוחה? (דעות חלוקות ולא ברור לי חלק אומרים 60 חלק 80 ואני מבולבלבת)
תודה רבה,
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרית
חיה כהן26/11/2009שמרית שלום!
בטח רצונך להניק,עכשיו שתינוקך עולה במשקל תעברי ליותר הנקה ופחות תוספות! אם תגדילי את התוספות אז התינוק יינק פחות ממך.
אין כמות מדוייקת בבקבוק כי את לא יודעת מה הכמות שהוא יונק אז זה לא מדוייק.
שאיבה לאורך זמן בלי הנקה יכולה לגרום לירידה בכמויות החלב.
תהיי במעקב משקל ולאט לאט תרדי מהתוספות.
בהצלחה חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ייתר בפיטמותאפרת26/11/2009
שלום,
ילדתי לפני כשבועיים וחצי ואני חווה מאז קשיים רבים בהנקה.
הקושי העיקרי נובע מרגישות ייתר בפיטמות, אין סדקים או פציעות בפיטמות, הן פשוט רגישות נורא למגע,
ורדרדות וכואבות/צורבות גם אחרי ההנקה. נעזרתי ביועצת הנקה שוידאה כי אין בעיה של תפיסה לא נכונה שלהתינוקת את הפיטמה,
כך שהמכשול היחידי הוא אותה רגישות. אני כרגע עברתי לפיטמת סיליקון כיוון שהכאבים בזמן ההנקה הפכו לבלתי נסבלים, נשללה האפשרות שמדובר בפטריה
ואני מקפידה למרוח משחת פיורלן אחרי כל הנקה. אני רוצה מאוד לחזור להניק כרגיל, אבל די מיואשת מהכאבים הנלווים ועושים רושם שלא עוברים,
מה ניתן לעשות בכדי לטפל בפיטמות הרגישות?
אנא עזרתכן!!!!
תודה,
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
חיה כהן26/11/2009אפרת שלום! אני שמחה שנעזרת ביועצת הנקה .אחד הדרכים לדעת שהתינוק נצמד מספיק עמוק בשד זה להסתכל על הפטמה מיד שהתינוק יורד ממנו, הפטמה צריכה לצאת עגולה ולא מעוכה.
לפי התאור שלך זה יכול להיות גם פטריה,אבל נראה לי מוקדם מדי בשביל זה אם כן אז צריך לקבל טיפול תרופתי.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת חלה איטיתשירה25/11/2009
שלום יש לי תינוק רך וחמוד בן שישה חודשים אני משלבת בין הנקה לתמ"ל ארוחה אחת תמ"ל לרוב לפני השינה והשאר הנקה ביומיים האחרונים זרימת החלה שלי מאוד איטית אני משתדלת להשים לב לתזונה שלי ולהיות רגועה ( שמעתי שזה קשור) למרות שאני דיי מודאגת בזמן האחרון והזרימה האיטית מוסיפה לדאגה
אני יודעת שהספקת החלב הוא תוצאה של היצע וביקוש אך אני בכל זאת חוששת שזו תהה הזרימה מעכשיו והלאה כמו כן בגלל שהזרימה איטית ותינוקי אינו שקט אני נותת לו יותר תמ"ל מה שלא עוזר להגברת הזרימה
מה לעשות מחכה לעזרה
תודה שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
חיה כהן26/11/2009שירה שלום! איך את יודעת שזרימת החלב איטית? האם התכוונת שכמויות החלב ירדו?
אם אכן כך יש אפשרות לשאוב בין הארוחות ולהגביר את כמויות החלב.אם התינוק מסכים לינוק אז אפשר פשוט להניק לעיתים יותר קרובות.
כדי להזרים את החלב יותר טוב אפשר תוך כדי הנקה לעשות מסג על השד לכוון הפטמה הדבר יגרום לכמות יותר גדולה של חלב בכל בליעה.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרסיה בהנקההילה2825/11/2009
היי,
ביתי בת חודשיים, יונקת מלא.
עד כה ההנקה התנהלה בסדר - כלומר, ההתחלה הייתה לי קשה וכואבת אבל עם הרבה נחישות,
כוח סבל ועזרה המשכתי וזה הסתדר.
בשבועיים האחרונים בערך הילדה כאילו עושה משהו אחר - לא עושה את הואקום והיניקה הרגיל שנהגה לעשות עד כה.
היא כאילו (ככה זה מרגשי בכל אופן) תופסת רגיל אבל אז משחררת את הואקום ותופסת מחדש כל פעם וזה מכאיב לי מכיוון שלפעמים בנוסף לקולות הנקישה והמצציה של החזרת הואקום הפטמה כאילו מתקפלת. אני מתארת לעצמי שאולי ההסבר שלי לא ממש ברור אבל גם אני לא יודעת מה בדיוק היא עושה שם אני רק יודעת שהתחיל לכאוב לי שוב...
בכל מקרה, מה יכולה להיות הסיבה לרגרסיה הזו? ניסיתי לחשוב ולשחזר את צעדי ולא החלפתי תנוחה או כל דבר אחר לפי מיטב זכרוני..
עוד שאלה קטנה, הילדה אוכלת לפי דרישתה אבל זה לא תמיד מגיע ל8 ארוחות ביום מכיוון שהיא ישנה יחסית יפה בלילה וקורה בלילה שהנקה אחרונה בשמונה בערב והבאה אחרי בשתיים וחצי בלילה..
זה בסדר נכון?
זהו, סליחה על האורך ותודה מראש על הסבלנות שלכן...
יום נפלא,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
חיה כהן25/11/2009הילה שלום!
קשה לי לדעת מה הסיבה לשינוי יכול להיות שיש ירידה בכמויות החלב ואז היא לא תהיה מרוצה על השד ותרד כל פעם. כמובן הפיתרון יהיה להגביר את כמויות החלב עי שאיבות.
תנסי להצמיד אותה בתנוחה שונה או בשכיבה או מהצד ותראי אם זה משפר את המצב.
בכל מקרה היא חייבת לאכול ולכן אם את לא מצליחה להניק אותה תשאבי ותתני חלב אם בבקבוק פעם פעמיים ותחזרי להנקה.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה2825/11/2009היי חיה,
הבעיה היא שלי - זה פשוט כואב לי..
היא אוכלת טוב - יש מלא יציאות ועולה במשקל..
גם לגבי כמויות החלב - נראה שבסדר
רק האי נוחות שלי..
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
חיה כהן25/11/2009הילה שלום!
את תארת בעיה בהנקה שהיא יורדת מהשד כל הזמן ולזה התייחסתי.הבנתי שהכאבים הם בעקבות זה.
אולי להיפך יש כמויות גדולות של חלב והיא מקבלת שפריצים של חלב וקשה לה לבלוע?
קשה בפורום לענות על השאלות האילו אולי כדאי לך להפגש עם יועצת הנקה.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהמירי24/11/2009
שלום
בתי בת 5 חודשים בדיוק, ניזונה מהנקה מלאה
חזרתי לפני כחודש לעבודה , הקטנה נמצאת אצל מטפלת, יוצא לי שאני מניקה אותה בשעה 7:00ו אני שואבת בעבודה במשך חצי שעה עם משאבה מדלה דו"צ הכמות שיוצאת בשאיבה 100 מ"ל
בשעה 13:00 אני שוב שואבת ויוצא כמות בין 80-100
בשעה 15:15 אני אוספת את הקטנה מהמטפת ונותת לה בבית הנקה
במשך חודש ימים כבר יוצא לי לשאוב, והכמות לא גדלה.. איך אוכל להוציא כמות יותר גדולה
בשאיבה? אני אוכלת טוב ושותה בערך 3 ליטר מים ביום
יש לציין שאני שואבת רק פעמיים ביום והשאר הנקה
מאוד חשוב לי שהיא תקבל רק חלב שאוב ולא תמ"ל
אשמח לשמוע טיפים
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
חיה כהן25/11/2009מירי שלום!
הדרך היחידה לשאוב יותר חלב זה להגביר את מס השאיבות במשך היממה. אין צורך לשבת חצי שעה מספיק 10 דק מכל צד.
נראה לי שהכמויות שאת שואבת בהחלט מספיקות לביתך בזמן שאת לא איתה.
יום טוב ובהצלחה.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות והנקהאביבית24/11/2009
שלום רב
בני בן השנה וארבעה חודשים עומד לעבור ניתוח בעוד כשבועיים ( השתלת שתל שבלול).אילו תרופות הרגעה מותר לי לקחת שאינן מזיקות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבית
חיה כהן24/11/2009אביבית שלום!
איני מוסמכת להמליץ על תרופות ובטח לא תרופות הרגעה.
כשיהיו לך המלצות על תרופות תוכלי לשאול על תרופות ספציפיות ואני אעזור לך!
בריאות והצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אביבית24/11/2009חיה שלום!
מדובר על תרופות כגון רסקיו רמדי / רגיעון / קלמנרבין וכו"ולא על תרופות עם מרשם.
האם ניתן לקחת אחד מהם בזמן הנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית
חיה כהן25/11/2009אביבית שלום!
לגבי תרופות אילו אין לנו מידע.
לרוב ההשפעה של תרופות אילו היא מינימלית ולכן אין בעיה איתם בהנקה אבל אין ממש מידע כתוב בנושא זה.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואבן והנקה
אביבית26/11/2009חיה שלום!
מה לגבי התרופה שנקראית וואבן?
אם מותר לקחת האם יש הגבלה למספר הכדורים ולמינון?
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות והנקה
אביבית29/11/2009מה לגבי התרופה שנקראית וואבן?
אם מותר לקחת האם יש הגבלה למספר הכדורים ולמינון?
אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאביבית
ג'ניס זאוסמר29/11/2009הי אביבית,
וואבן הינה תרופה שלא כדאי לקחת אלא אם יש תופעות המצדיקות את תופעותיה.
בקרב תינוקות התרופה מגיעה אליהם באמצעות החלב ומתפנה מגופם לאחר הרבה זמן.
אני ממליצה שתקחי ,אם בכלל, משהו קל יותר כמו רסכוי.
שיהיה בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - דם בצואהאפרת23/11/2009
תודה רבה על התשובה המהירה.
שאלה קטנה - אם אפסיק לאכול חלב פרה זה ישפיע על יצירת החלב אצלי?
הכוונה היא האם זה יפחית את כמות החלב שלי ואז לא יהיה לי מספיק בהנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
חיה כהן23/11/2009אפרת שלום!
ממש לא אין שום קשר בין אכילת דברי חלב ויצירת החלב שלך.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאפרת23/11/2009
שלום
יש לי תינוקת בת חודשיים יונקת בלבד.
בימים האחרונים יש לה דם בצואה. היינו היום במיון ילדים . עשינו בדיקות מקיפות ושללנו בעיות חמורות.
עלתה השערה שאולי היא רגישה או אלרגית לחלב אם שלי.
האם יתכן דבר כזה?
ההנקה מאוד חשובה לי ואני לא רוצה להפסיק להניק אותה...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
חיה כהן23/11/2009אפרת שלום!
יש אפשרות שהיא רגישה לחלב פרה שאת שותה לא לחלב שלך!
לכן אני ממליצה להפסיק מוצרי חלב לתקופה ולראות איך זה משפיע.
יום טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)