פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה ושאיבה
    מיכל
    25/10/2009

בתי בת 4.5 חודשים וחזרתי לעבודה.
    אני שואבת חלב בשעה 9 ובשעה 12 (אלו הזמנים שהיא אוכלת) וכל השאר מניקה.
    כשאני מניקה אני נותנת לה כל פעם צד אחר.
    בשאיבות אני שואבת בו זמנית משני הצדדים כדי לחסוך זמן. האם זה בסדר? זה לא יעשה לי איזושהי בעיה או בלאגן או חוסר איזון?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה ושאיבה

הוספת תגובה

• מיכל

חיה כהן
    25/10/2009

מיכל שלום!
    זה מצויין וזאת ההמלצה. זה נקרא יעילות. ויש הטוענים שזה שומר על כמויות יותר טובות של חלב.
    כל טוב
    חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה והנקה
    מיכל
    25/10/2009

האם זה נכון שתינוקות שאוכלים תמ"ל ישנים יותר טוב מתינוקות שיונקים בלבד?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה והנקה

הוספת תגובה

• מיכל

חיה כהן
    25/10/2009

מיכל שלום!
    לא תמיד תינוקות מתעוררים בלילה מרעב.יש סיבות שונות להתעוררות.אפשר לנסות לתת פורמולה אבל בידיעה שזה לא תמיד עוזר.
    אם קמים בלילה להנקה כדאי להפחית עד כמה שאפשר את הפעילות ממש להניק ולהחזיר למיטה,מבלי להדליק אורות ובלי לדבר .
    כל טוב ובהצלחה.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיכל
    25/10/2009

לדעתי התינוקת מתעוררת כי היא רעבה, למרות שהיא כבר בת 4.5 חודשים.
    היא אוכלת במרץ ומייד כשמסיימת לאכול נרדמת ללא שום פעילות נוספת.
    האם התמ"ל ימלא אותה ליותר זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל

חיה כהן
    25/10/2009

מיכל שלום!
    אני לא יכולה להבטיח,תצטרכי לנסות ולראות. כל תינוק הוא אחר.
    בהצלחה עם הרבה לילות של שינה.
    תשימי לב שלא יהיה לך גודש!
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה רבה במשקל
    טל
    25/10/2009

שלום
    בתי בת חודש ניזונה מהנקה בלבד.
    בשבועות הראשונים עלתה 200 גרם בכל שבוע.
    השבוע נשקלה בפעם השלישית ונמצא כי היא עלתה בסביבות ה400 גרם (בשבוע).
    יש לה ערבים בהם לא מצליחה לישון ושום דבר לא מרגיע אותה חוץ מיניקה.. אז היא יונקת די הרבה עד שנרגעת וונרדמת.
    ביום יונקת כל שעתיים בערך..
    האם זה נורמאלי?
    האם יכול להגרם נזק מעלייה כזאת במשקל?
    האם להגביל הנקה או לתת מתי שהיא רוצה?
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    עליה רבה במשקל

הוספת תגובה

• אפרת

חיה כהן
    25/10/2009

אפרת שלום!
    אפשר להניק כמה שמתאים לך. אין השמנה יתרה מהנקה בגיל יותר מאוחר המשקל מתאזן ומעלים פחות במשקל.
    כלטוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה
    שרון
    25/10/2009

כמה זמן בין שאיבה לשאיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה להנקה

הוספת תגובה

• שרון

חיה כהן
    25/10/2009

שרון שלום!
    כדאי שיהיו לפחות 8 שאיבות ביממה.בערך כל 3 שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציצי לא גדל
    מאיה
    24/10/2009

אני בהריון תאומים, שבוע 20 והציצי עדיין לא גדל לי...!!!
    לא היה אמור לגדול כבר?
    האם זה אומר שלא יהיה לי מספיק חלב להנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    ציצי לא גדל

הוספת תגובה

• מאיה

חיה כהן
    25/10/2009

מאיה שלום! בדכ בתחילת ההריון יש איזשהו שינוי בשד. כמובן שאצל כל אחת במידה שונה.
    הדבר לא אומר כלום ואין טעם לדאוג לזה עכשיו.
    לאחר הלידה תעשי הכל כדי שיהיה מספיק חלב לתינוקות שלך.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודש+קצת
    ענת
    24/10/2009

שלום, האם זה בסדר שאני אתן לתינוק על בסיס קבוע כל פעם להתחיל מאותו צד (ימין) ולקנח בצד השני (שמאל)?

יש לי בעיה בציצי מצד שמאל, הפיטמה שם עבה והזרימה חלשה יותר ואין שם הרבה חלב כמו בציצי מימין).

בצד ימין הזרימה טובה, האחיזה של התינוק טובה, הוא יונק במרץ ולא נירדם כמו על צד שמאל אחרי דקה....(צד שמאל הוא נירדם אחרי כמה שלוקים גם אם הוא מתחיל בצד זה)

האם התינוק יקבל כך את כל כמות החלב לא הוא זקוק? ויעלה טוב במשקל?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודש+קצת

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    25/10/2009

ענת שלום!
    אין בעיה תמיד להתחיל מאותו צד. הגוף שלך מתרגל לזה. צד שמאל שלך עם פחות חלב בגלל שהוא פחות פעיל.בפועל אפשר גם להניק רק מצד אחד.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה
    שרון
    23/10/2009

בני בן חודשיים וחצי. מאילוצים שונים וקשיים שעלו במהלך ההנקה (בכי, גזים, קושי להתפס לפיטמה שהחל כעבור שבועיים לא יודעת איך), אשר השפיעו על המשקל, הומחתי ע"י הרופאה להוסיץ תחליף. טענה שפתח הבליעה שלו קטן ביחס להילה שלי ואינו יונק טוב. במהלך היום ראיתי שהיה לו קשה להצמד אלי ובכה ולא היה רגוע. אכל כל שעה לפעמים כל ארוחה היתה שעתיים ועדיןן בכה בסוף. נראה היה רעב.אבל בלילה , לעומת זאת,נצמד יפה ואכל היטב ובשקט. איך זה יכול להיות? בתחילה נתתי תחליף אחרי כל הנקה, הנקתי בלילה ושאבתי כמה שיכולתי. לאט לאט התקשה גם בלילה, לא הצלחץי לשאוב מספיק ונאלצתי לעבור לתחליף מלא. ביום אוכל כ- 180 סימילאק. השד שלי רך אבל אם לוחצת יוצא חלב נוטה בצבעו לשקוף ולא לבן כשהיה. האם זה אומר שזה הסוף או שאפשר להחזיר את הגלגל אחורה. יש לציין שכל הכאבים, ההתפתלויות והבכי פסקו במעבר לתחליף

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה להנקה

הוספת תגובה

• שרון

חיה כהן
    24/10/2009

שרון שלום! יש תמיד דרך חזרה השאלה במה זה כרוך. יש צורך להתחיל לשאוב במשאבה טובה כ8 פעמים ביממה כדי להגביר את כמויות החלב בשד,לאחר מכן ללמוד להצמיד את התינוק בצורה נכונה לשד.
    הסיכוי שיסכים לינוק הוא יותר גדול אם השדיהיה מלא!
    לעיתים צריך לשלב קצת בקבוק וקצת הנקה עד שהוא יתרגל מחדש. כל תינוק הוא שונה כל אמא שונה וכל זיווג הוא שונה אבל בהחלט כדאי לנסות.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה-

שרון
    24/10/2009

יש לי משאבת מדלה מיני חשמלית ששירתה אותי נאמנה
    1)האם לשאוב 8 פעמים ביום גם אם לא ממש יוצא חלב בשאיבה (אם לוחצת ידנית יש יציאת חלב)
    2)האם לשלב כדורי חילבה ולראות אם יש ביחד שיפור ואז להתחיל להניק אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

חיה כהן
    25/10/2009

שרון שלום!
    במקרה הזה המשאבה שבידך לא מספיק טובה ועדיף להשכיר מיד שרה משאבת מדלה שנקראת לקטינה או משאבה שנקראת ספקטרה.
    כן תשאבי אפילו אם לא יוצא חלב,10 דק מכל צד.
    אפשר לשלב גם את כדורי החילבה זה רק יכול לעזור!
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבאסה
    שאלהה
    23/10/2009

נולדה לי בת לפני חודש , אחרי הלידה היה לי חלב רב כששאבתי הגעתי לכמעט 200מ"ל והפסקתי ליומיים עם ההנקה ושאבתי רק פעם ביום ומאז אני כבר לא מליחה להגיעה אפילו לא לרבע ממה שעשיתי .....זה נורא מדכא .....התחלתי לשתות " חלב רב " אלו טיפות שעושות חלב ....מה אתם ממליצים לעשות שיהיה חלב רב?

לקביעת תור
    סגירה
    בבאסה

הוספת תגובה

• הגברת חלב

חיה כהן
    23/10/2009

שלום רב!
    אם התינוק מסכים לינוק אז יש להניק לעיתים קרובות אם אינו מסכים לינוק צריך לשאוב עם משאבה יעילה,לדוגמה של ספקטרה או לקטינה לפחות 8 פעמים ביממה 10 דק מכל צד.
    יש כדורים טבעיים של חילבה שאפשר לקנות בחנות טבע ולוקחים 3 כדורים 3 פעמים ביום לפחות שבוע עד שרואים תוצאות.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיך שסועה ושפה שסועה
    מוסינוק
    22/10/2009

שלום

אני בהריון שני. היום גילו סופית שלעובר יש שפה שסועה עד נחיר וגם חיך שסוע.
    וגם יכול להיות שיש קצת שפה שסועה בצד שני.

עם ילדה ראשונה שלי היו לי בעיות בהנקה. רק כשהיא היתה בת חודשיים נודע לי שיש יועצות הנקה. חזרתי כמעט להנקה מלאה, ובגלל שרציתי ללכת עד הסוף הצלחתי למשוך עד שהיא היתה בת 11 חודשים.
    כשהיתי אז (בגיל חודשיים) אצל יועצת הנקה היא נתנה לי מרשם למשאבת לקטינה.
    אם לא היתי שואבת אחרי כל הנקה, נהיה לי גודש. הבנתי שגם יש לי צינוריות דקות בשדיים.

עד היום קיוויתי שעם תינוק הזה, אני כבר אסתדר, כי כבר יש לי ניסיון ויניק אותו מלא בלי בעיות.
    אך היום הבנתי שלא כך יהיה.

בגלל שגם הפעםאני מתכוונת ללכת עד הסוף ולתת חלב אם עד לטיפה אחרונה ולאור המום שכתבתי למעלה - השאלות:
    האם בכל זאת יש מצב להנקה משד?
    האם יש פטמות מיוחדות שמתלבשות על שד?
    משאבת חלב לקטינה - עם ילדה ראשונה , בגלל אישור של יועצת הנקה, קיבלתי מיד שרה משאבת לקטינה לחודשיים , שהצלחתי להאריך לעוד חודשיים, ואח"כ עוד למשוך פרק זמן. האם יש אפשרות להשכיר איפשהו לתקופה יותר ארוכה - עד שנה לפחות?
    אנחנו גרים בפ"ת, ויש לנו עוד שבועיים פגישה עם כירורג פלסטי בבלינסון, וכל התהליך עכשיו הוא בבלינסון. האם גם בבלינסון יש יועצת הנקה בתחום, או שעדיף לפנות לאיכילוב?

מניחה שעוד יהיו לי שאלות, ואני עוד לא פעם אחת אפנה לפורום.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיך שסועה ושפה שסועה

הוספת תגובה

• מוסינוק

חיה כהן
    23/10/2009

מוסינוק שלום!
    לצערי אי אפשר להניק עם חיך שסוע,וזה בגלל שהתינוק לא מצליח לעשות ואקום בתוך הפה שיוציא את החלב מהשד.
    הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות בשביל תינוקך הוא לשאוב חלב! מאוד חשוב במקרים האילו במיוחד מאחר והוא יצטרך לעבור מס ניתוחים,ואין ספק שזה יגן עליו!
    יכול להיות שבאיזשהו שלב כן תוכלי להניק לאחר תיקון מסוים בפה, וזו סיבה נוספת כמובן לשמור על כמויות החלב.
    יש אפשרות לשכור את הלקטינה במקומות פרטיים כמו דיאדה או יועצות הנקה כמו גסיקה בילוביץ מירושלים שמשכירה בכל הארץ אבל לדעתי זה יהיה כרוך בהמון כסף.
    לחילופין יש אפשרות להשכיר מיד שרה משאבה מאוד טובה של ספקטרה ללא הגבלת זמן ואפשר גם לרכוש אותה בסכום סביר בהחלט.
    בקשר לטיפול הרפואי אולי זה לא עניני אבל ידוע לי שהמרכז הארצי לשפה שסועה וחיך שסוע עם כל מה שמתלווה לזה הוא דוקא בביח מאיר כפר סבא.
    בכל מקרה וכל החלטה שתקבלו אני מאחלת לכם המון הצלחה ,אשמח לענות בהמשך על שאלות אם יהיו.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה
    לימור
    22/10/2009

התינוק שלי בן כשבוע. על מנת ליצור יותר חלב (מנסיון עם 2 ילדיי הקודמים לא היה לי מספיק) התחלתי אתמול והיום לשאוב (פעם אחת) עם משאבת ספקטרה. ואולם שמתי לב כי לאחר השאיבה כמות החלב בשד קטנה ואז התינוק היה רעב וינק למשך שעות ולא היה רגוע. האם מצב זה טבעי ? האם כמות החלב בשד תגדל בהמשך. האם כדאי להמשיך ולשאוב בשלב הזה או לנסות רק להניק. כאשר לא שאבתי הוא ינק כל 3 שעות בערך (אני אף מעירה אותו).

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה

הוספת תגובה

• לימור

חיה כהן
    23/10/2009

לימור שלום!
    כדאי להפריע לתהליך הטבעי של ההנקה כמה שפחות אלא אם יש צורך!
    אם יש לתינוק שלך 3-4 יציאות בצבע צהוב חרדל,יש טיטולים עם שתן אז סימן שהוא מקבל מה שהוא צריך,לפחות לעכשיו. כדאי לגשת לטיפת חלב ולראות שהוא מתחיל לעלות במשקל!
    רק אם יהיו סימנים של ירידה בכמויות החלב אז כדאי להתחיל לשאוב,ואז לא מספיק רק פעם ביום צריך לפחות 5-6 פעמים ביממה.
    אם שואבים אז תמיד לשאוב אחרי הנקה,אם צריכים את החלב להאכלה אז תמיד לדאוג שיהיה מוכן מראש. הדבר הכי חשוב בהנקה כדי לקבל הנקה אפקטיבית עם כמויות טובות של חלב זה הצמדה טובה של התינוק לשד לפחות 8 פעמים ביממה!
    בהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בשאיבת חלב
    דבי
    22/10/2009

יש לי תינוקת בת 18 יום שאני מניקה וגם שואבת לה ונותנת לה במהלך היום והלילה כי היא לא יונקת כמו שצריך . עד אתמול הייתי שואבת בממוצע בין 350-450 CC חלב ביום. מאתמול אני מצליחה לשאוב בקושי בין 90-120CC שזה לוקח לי המון זמן .
    ברצוני לדעת האם יש אפשרות שהחלב נגמר ? או שזה קשור למשאבה שאני משתמשת מדלה מיני אלקטריק .
    אנא עזרו לי .

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשאיבת חלב

הוספת תגובה

• דבי

חיה כהן
    23/10/2009

דבי שלום!
    בהחלט יכול להיות קשר למשאבה.אם את בעיקר שואבת ולא מניקה אז יש צורך להשתמש במשאבה יותר טובה ואפקטיבית.
    יש אפשרות להשכיר ביד שרה משאבה של מדלה שנקראית לקטינה, או משאבה של ספקטרה שגם היא טובה.
    לתוצאות טובות בשאיבה עדיף לשאוב מעט זמן-כ10 דק מכל צד ,לעיתים קרובות מאשר לשאוב הרבה זמן רק מס פעמים ביום.
    בהצלחה וכל טוב.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר לידה אין סימני חלב
    ענת
    21/10/2009

שלום לך

בתי לאחר לידה כיומיים בביהח שוחררה מנסה להניק ולא יוצא חלב -מה עושים?
    אודה לך
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר לידה אין סימני חלב

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    23/10/2009

ענת שלום!
    איך את יודעת שלא יוצא חלב? האם התינוק שלך נצמד לשד ויונק? האם את מדברת על שאיבה? זו שאלה קצת מורכבת בשביל פורום ולדעתי תצטרכי להפגש עם יועצת הנקה.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    הילה 28
    21/10/2009

יש לי כמה שאלות בקשר להנקה - התינוקת עולה אומנם יפה במשקל - כלומר אוכלת (יש לי הרבה חלב) אך הפטמות שלי עדיין פצועות מאוד ואני מרגישה שאני לא מצליחה "לחבר" אותה כמו שצריך לפטמה. כמובן שהייתי אצל יועצת הנקה לקבל הכוונה ועדיין יש לי קושי מאוד גדול עם זה. גם התרת לשון קשורה עשינו לפני יומיים בתקווה לשיפור. מיותר לציין שאני מאוד רוצה וחשוב לי להניק אך הדבר גורם לי לתסכול ולרגשות אשמה רבים היות ואיני מצליחה ומאוד כואב לי. יש אולי למישהי פה ולאחיות איזהשהו "טריק" שלהם עזר ועבד? איך גורמים לתינוקת לפתוח פה ענק? (חוץ מלשים את הפטמה מתחת לאף שלה וכדומה) לתינוקת יש גזים והיא מתאמצת במיוחד להפליץ ולחרבן שהיא ונקת וזה מלווה בתנועות חדות שמכאיבות יותר וקשה לי מאוד למנוע אותן.. בקשר לשאיבה - למה לא פשוט לשאוב חלב אם ולתת בבקבוק? אני רואה שלא הרבה נשים עושות זאת לאורך זמן - האם זה לא כדאי או לא נוח או משהו כזה? למישהי יש אשת מקצוע של הנקה לנשים ממש מתקשות כמוני? מצטערת על האורך אבל אני דיי נואשת וזה מאוד מאוד חשוב לי.. תודה מראש הילה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הילה

חיה כהן
    21/10/2009

הילה שלום! טיפ אחד חשוב זה לדאוג שהתינוק יהיה ער.אם תקרבי אותו לשד ותרחיקי אותו הוא יפתח פה גדול ,הוא לא חייב לפתוח פה ענק אבל את חייבת בזמן שהוא פותח פה להביא אותו לעומק של השד ולא לתת לו לתפוס את מה שהוא רוצה.
    יש אתר של יועצות הנקה מוסמכות בו תמצאי שמות של יועצות הנקה לפי מקום מגורך.

תעזרי באתר הנל.בקשר לשאיבה, כמובן שאם אין אפשרות להניק אז ברירה שניה היא לשאוב. כמובן מפסידים חלק מהנאות ההנקה ולעיתים אף יש ירידה בכמויות החלב לאחר זמן ממושך של שאיבות.
    אני ממליצה למצוא יועצת מוסמכת שתתקן לך את ההצמדה לשד ובמקביל אם את מרגישה שאת צריכה כמה ימים הפסקה אז תשאבי מס ימים ותחזרי להנקה.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    הדר
    21/10/2009

בוקר טוב,
    בני בן 7 שבועות ישן בדרך כלל 4-5 שעות בלילה. אני מניקה בכל פעם מצד אחד.
    הלילה הוא הצליח לימשוך כ7-8 שעות מאז ההנקה של הערב ואני התעוררתי עם גודש מטורף בצד שמאל בשעה 3 להנקה.
    לא רציתי לשאוב בלילה ולכן לאחר ההנקה של הבוקר( מצד ימין) כשתחושת הגודש חזרה שאבתי מצד שמאל.
    האם שאיבת החלב מעודדת יצור ולכן כדאי להימנע ממנה?
    האם כדאי במקרה כזה לשאוב רק כמות שמובילה להקלה או לשאוב את כל החלב ( אני שואבת בסביבות 120 מכל צד)
    תודה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• הדר

חיה כהן
    21/10/2009

הדר שלום!
    תלוי לאיזה מטרה את שואבת.אם את צריכה סטוקים של חלב אם למקרים שאת לא נמצאת אז תשאבי כמה שאת צריכה.אם את שואבת רק בגלל גודש אז לשאוב מס דק עד להרגשת נוחות,כי אכן הגוף מתייחס לשאיבה כגירוי ליצירה מחודשת של חלב.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב
    שגית
    20/10/2009

שלום בני בן 4 חודשים רציתי לדעת איך לשמר חלב שאוב. כמה זמן חלב יכול להישמר במקפיא וכמה זמן במקרר? אם הפשרתי לו מנה בתוך מקרר (העברתי ממקפיא למקרר) כמה זמן לכל יותר יכולה להשאר במקרר עד לשימוש? האם זה בסדר לשאוב חלב לתוך בקבוק שיש בו כבר חלב קר משאיבה קודמת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב

הוספת תגובה

• שגית

חיה כהן
    21/10/2009

שגית שלום! חלב אם יכול להיות במקפיא 4-6 חודשים. ברגע שמפשירים חלב הוא יכול להשמר במשך 24 שע.
    חלב אם במקרר יכול להיות 5 ימים ללא הקפאה. אם מוסיפים חלב שאוב לחלב קיים צריכים לקחת את התאריך הראשון כמדד לזמן שמירת החלב.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צירוף חלב בטמפרטורות שונות

מיכל
    25/10/2009

קראתי בעבר שאם רוצים לצרף חלב משאיבות שונות יש לצרף אותם כשהם באותה טמפרטורה. כלומר קודם כל לקרר את הטרי ואז לאחד אותם.
    האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל

חיה כהן
    25/10/2009

מיכל שלום!
    מומלץ דוקא לשמר את החלב בכמויות קטנות מאחר ולאחר חימום אי אפשר להשתמש פעם נוספת בחלב שחומם.
    אם הכמויות קטנות ואת רוצה להוסיף אחד לשני אין בעיה העיקר שזה לא קפוא.זה יכול להיות קר מהמקרר.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה