מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור בהנקהמירב14/08/2009
שלום, בני בן 4 וחצי חודשים. אני מניקה מלא. לפני 3 ימים עשיתי תנועה לא נכונה ונתפס לי הגב בצורה חמורה מאוד. אני מרותקת לכסא גלגלים, הכאבים עזים. בגלל החומר שבזריקת וולטרן שקיבלתי שאבתי חלב ושפכתי במהלך 24 שעות אחרי קבלתה. בינתיים התינוק אכל חלב מהקפאה וסימילאק. אחרי 24 שעות המשכתי להניק כרגיל. אני לוקחת דקסמול ואיבופן להקלה בכאבים. היום קיבלתי מחזור.
שאלתי היא, האם קיבלתי מחזור בגלל הטראומה שהגוף עבר? האם יש ירידה ביצור החלב ?(כך אני מרגישה). האם טעם החלב השתנה?. אולי הרכבו שונה? אני שואלת כי שמתי לב שהתינוק בוכה במהלך ואחרי הנקה, לא שקט והייתה לו יציאה רכה מאוד כמו שלשול (בדרך כלל עושה פעם ביומיים או שלושה).
בתודה מראש.
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
חיה כהן15/08/2009מירב שלום!
שאלת הרבה שאלות,בואי נעשה סדר:1,יכול להיות שקיבלת מחזור בלי קשר לכלום,ויכול להיות שעקב השינויים בהנקה,חלו אצלך שינויים הורמונליים שבעקבותם קיבלת מחזור.
2. בהחלט הטעם של החלב יכול להשתנות בזמן מחזור אבל איכותו לא משתנה ותמשיכי להניק כרגיל.
3,התנהגות התינוק על השד יכול לנבוע מירידה בכמויות החלב אשר נובע מזה שעברת לשאיבות במקום הנקה,יכול להיות גם שלאחר אכילה מבקבוק במשך מס ימים התרגל למשהו אחר ולכן מתנהג כך על השד.
אילו היו הסברים לתופעה עכשיו המלצות!
כדי להגביר בחזרה את כמויות החלב ,יש להניק לעיתים קרובות,אם אפשר תכניסי גם שאיבות.
היציאות השתנו כי הוא התחיל לאכול גם תמל,אז אין מה לדאוג מבחינה זו.
תמשיכי הכל כרגיל,טפלי בעצמך ותרגישי טוב במהרה.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה נכונהמיכל13/08/2009
אני שואבת מזה שבועיים ללא הנקה ישירה עקב פגות אני שואבת עם מכשיר ספקטרא של יד שרה ועד עכשיו הכל היה בסדר. אתמול הופיע פצע בהילה בדיוק על האזור שנמתח ומתרפה בזמן פעילות המשאבה.
1. כיצד לטפל בפצע הוא מאד מכאיב בעיקר בזמן השאיבה.
2. כיצד ניתן להמנע מפצעים נוספים?
תודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
חיה כהן15/08/2009מיכל שלום!
יכול להיות שפתח כוסית השאיבה שנצמד לשד קטן מדי ונוצר לחץ ולכן נוצר פצע. אני לא יודעת אם לחברת ספקטרה יש גדלים שונים.מס טלפון שתוכלי לברר על המוצרים של ספקטרה1700702229
אני יודעת שלחברת מדלה יש גדלים שונים.
דבר נוסף שיכול לעזור זה להוריד את עוצמת השאיבה,יש אפשרות לווסת את העוצמה.
בהצלחה,ובתקווה שבקרוב תתחילי להניק. בינתיים אפשר למרוח משחה בשם Lansinoh.
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר הנקות ביוםרוני13/08/2009
שלום, בתי בת 6 חודשים - יונקת הנקה מלאה לפני כחודשיים התחלנו טעימות לאט לאט אנו מגדילות את כמות אכילת המוצקים (ירקות ופירות בנתיים).
יש לי מספר שאלות:
1. בתי יונקת 7 פעמים ביום - פעמים ביום מקבלת תוספת של פירות וירקות ובלילה עוד כ70-100 מ"מ חלב שאוב. בבוקר היא יונקת כל 3 שעות ומאחר הצוהריים כל שעתיים (כהצעתה של הלוחשת לתינוקות על מנת לצבור קלוריות ללילה- ישנה ברצף בין 20:30 ל- 6:00). יש לנו סדר יום קבוע כבר הרבה זמן - יכול להיות שהתרגלה לינוק מעט הרבה פעמים ביום? האם יש צורך להפחית את מספר ההנקות (ארוחות גדולות יותר פחות פעמים ביום)?
2. פחות קשור להנקה אך ראיתי שכתבתן כתגובה למישהי שהתעוררויות רבות בלילה אינן קשורות לרעב אלא לתחושת ביטחון (או חוסר ביטחון )של התינוק- האם אתן יכולות להרחיב על כך מעט?
תודה רבה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
חיה כהן15/08/2009רוני שלום!
לא הבנתי למה את רוצה לשנות את הקיים.אם יש לכם סדר יום קבוע והיא ישנה לילה שלם למה צריך לשנות?
אם את רוצה להקטין את מס ההנקות ביום את יכולה לנסות הנקות יותר ארוכות,אבל אין פה הוראות שמוש וצריך לנסות ולראות מה מתאים לכן!
בקשר להתעוררות בלילה וביטחון,יש גיל שתינוקות רוצים להיות בטוחים שאמא נמצאת,ובצורה כזאת שמתעוררים מידי פעם הם מבטיחים לעצמם שאמא נמצאת. זה לא במודע ואין על זה שליטה זה חלק מההתפתחות של התינוקות.
כמובן שברגע שמתחילים להשאיר את התינוק עם מישהו אחר במשך היום,זה יכול גם לגרום לתופעה כזאת.
הדברים נאמרו בהקשר של להשביע תינוק כדי שיישן כל הלילה.או לחילופין כתשובה למישהי שחשבה שאם התינוק מתעורר בלילה סימן שאין לה מספיק חלב.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת רפאלשולי13/08/2009
האם צריך לשטוף משחת רפאל לפני הנקה חוזרת מאותו שד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי
חיה כהן15/08/2009שולי שלום!
היום לא מומלץ בכלל להשתמש במשחה זו,אם יש צורך בכלל במשחה אז מומלץ להשתמש במשחה בשם Lansinoh או Purelan שהם על בסיס לנולין טבעי ואין צורך לשטוף אותם לפני הנקה.
כל טוב ובהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסת הנקה כואבת וצורמת כבר היום ה3אמילי13/08/2009
שלום
אני בת 25 אמא לבן מקסים בן שנה ו8 חודשים, החלטתי להפסיק אותו שלשום , במשך כל היום לא הנקתי אותו ורק ביום שלמחרת בצהריים לקחתי את כדור הפסקת חלב זאת לאחר שכבר נהיה לי גודש חשבתי כי אם אקח אוו זהו ישר החלב ייפסק. אך לצערי נוכחתי לגלות כי טעיתי וגם מה עוד שהכדורים גרמו להרגיש נורא בחילות
אתמול כל היום סבלתי וכן היום אך זה כבר בלתי נסבל החזה שלי גדוש מנופח מאוד איני יכולה להרים את ידי וכואב לי בצורה מזעזעת
מה לעשות
כן אני מפחדת מדלקת .??..
חששתי לשאוב שכן לא לעודד ייצור חלב
האם כאב זה ימשיך עוד
ומה ניתן לעשות
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמילי
חיה כהן14/08/2009אמילי שלום!
במצב זה לא מתאים לצערי כדורים להפסקת חלב! יש צורך בקומפרסים קרים מהפריזר בצורה שוטפת אחד אחרי השני עד יעבור זעם.
קחי לך מס טיטולים תרטיבי אותם מתחת לברז ןתשימי אותם מס שעות בפריזר כשהם קפואים להוציא , ולשים על כל שד אחד.כל פעם שמפשיר לשים חדש.
בהצלחה ותרגישי טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו הקשר שאלה נוספת -דלקת
אמילי14/08/2009חיה אלפי תודות על תשובתך
באותו הקשר יש לי 2 שאלות
א. האם יכולה להתפתח דלקת, וכיד נתן לדעת שהתפתחה
ב. מתי הסיוט הזה אמור להיגמר - מה משך הזמן ?.??
תודה מראש
אמילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמילי
חיה כהן15/08/2009אמילי שלום!
סימני דלקת-חום ,אודם בשד,הרגשה כללית לא טובה כמו שפעת! אם יש רק אודם בשד ללא חום אז אין צורך בטיפול אנט רק מנוחה אקמול הרבה קומפרסים קרים!
בגדול תוך מס ימים את אמורה להתחיל להרגיש יותר טוב,יכול לקחת מס חודשים עד שהחלב ייגמר לגמרי,אבל אז זה לא כרוך באי נוחות.
תרגישי טוב ומהר!
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחסון חלב לאחר שימוש דחוףענת12/08/2009
הפשרתי חלב שהיה במקפיא ובני אינו רוצה לאכול אותו כמה זמן החלב יכול להישאר בחוץ בטמפרטורה של 24 מעלות בחדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
חיה כהן14/08/2009ענת שלום! כנראה כבר לא אקטואלי אבל לפעם הבאה,חלב מופשר יכול להיות במקרר 24 שע .בחוץ מומלץ לא יותר מ4 שעות.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיגרת הנקהיפעת11/08/2009
שלום רב, ילדי המקסים, עמרי, בן חודשיים, אני מניקה אותו כבר חודש, לפני יומיים עמרי החל לפלוט, לפני כן היו פליטות , אבל כמות מאד קטנה בכל פליטה וגם מספר הפליטות היה קטן, לפני יומיים , פ]שוט למשך יום וחצי הוא לא הפסיק לפלוט, ממש באמצע ארוחות אחרי וגם הרבה אחרי וכל פליטה הייתה כמות , יש לציין שבאותו יום שזה התחיל עמרי לא ישן כל היום והיה חסר מנוחה לכן כל פעם שהוא התחיל לבכות נתתי לו לאכול גם אם זה היה במרווחים של של שעה ואף פחות.. , אחרי יום וחצי של פליטות לקחתי אותו לרופא והוא אמר שאם זה נמשך אז יכול להיות שיש לו ריפלוקס, כאשר הגעתי הביתה ובדקתי קצת על הנושא הבנתי שיכול להיות שלא שמתי לב, עמרי ,במהלך השבועיים שלושה האחרונים, משתעל מדי פעם, כלומר, יש לו באופן לא סדיר ,בערך פעמיים שלוש ביום סידרה שלש שניים שלושה שיעולים, שלא קשורים לכלום יכול להיות שפשוט עולה לו האוכל ובגלל זה הוא השתעל) זה לא קורה כל יום.
אין לי שיגרת הנקה, כלומר בהנקה עצמה הוא עוצר הרבה ונח,מחובר עדיין לציצי אבל נח, הוא גם נרדם בזמן הנקה, יחסית מהר,אחרי כ10 דקות בערך, לפעמים הנקה לוקחת 40 דקות(עם גרעפסים ) ולפעמים הוא נרדם וזה נגמר אחרי 15 דקות
בקיצור שאלותי הן:
האם יכול להיות שיש אכן יש לו ריפלוקס ואם כן האם זה GER או GERD ומה מומלץ לעשות בנידון
מה אני צריכה לעשות בנושא שיגרת הנקה, כמה זמן הנקה אמורה לקחת בגיל זה
האם יכול להיות שיש לו בעיות נשימה ובגלל זה הוא נח כל הזמן וההנקה לא מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
חיה כהן11/08/2009יפעת שלום!
אנני בעלת סמכות לתת אבחנות,ובכן זהו סמכותו של הרופא. התופעות שאת מתארת יכולות לנבוע אכן מרפלוקס ובאותה מידה יכולים לנבוע ממצב של כמויות חלב גדולות או רפלקס שחרור חלב ער במיוחד.
המצב השני מתאים ליניקות קצרות בהן התינוק שבע במהרה ואם את מעודדת אותו להמשיך לאכול יכול לגרום לפליטות.
אני מציעה לתת לתינוק לינוק רק מצד אחד בכל הנקה. להפסיק את ההנקה ברגע שהתינוק יורד מהשד.ולהחזיק אותו על הידיים קצת יותר לאחר ההנקה.אם באמת לתינוק יש רפלוקס כל הנל לא יעזור ותינוקך ימשיך לפלוט.
לא נראה לי בעיה נשימתית אולי שפריצים חזקים של חלב גורמים לשיעול.
בהצלחה והרבה בריאות חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, יש לי שאלה......הייהיי11/08/2009
מקווה שהגתעי לאזור הנכון, אשמח שתעני על תשובתך.
אם עושים הגדלת חזה עדיין יהיה אפשר להעניק את התינוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת חזה
חיה כהן11/08/2009שלום! בדרכ, אין בעיה עם הנקה לאחר הגדלת שד.
כמובן חשוב לקבל הדרכה נכונה לאחר הלידה וליידע את מי שמטפל בך שעברת הגדלה.
בהצלחה וכל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה - יש לי גודשעטרה11/08/2009
שלום,
התינוק שלי בן 5 חודשים. ב4 חודשים ראשונים הנקתי אותו הנקה מלאה (כל שעתיים).
בחודש האחרון שילבתי לו סימילאק כ2 עד 3 פעמים ביום (מתוך 7-8 ארוחות ביום)
מסתבר שעשיתי טעות רצינית שביקשתי מהרופאה כדורים להפסקת הנקה וחשבתי שזה פשוט יגמור את החלב מייד. קיבלתי קבותרים, לקחתי אחד שילשום בצהרים ואת השני אתמול בצהרים.
כרגע יש לי גודש נוראי. אני מסוגלת לסבול את הגודש למרות שהוא כואב.
אבל השאלה היא איך אני דואגת לזה שלא תיווצר דלקת?
ובנוסף אני רוצה לדעת כמה ימים זה אמור להישאר עם גודש כזה?
שאבתי קצת כדי להקל על הגודש (25 מ"ל מכל צד) - והחלב פשוט התמלא שוב.
שמתי עלי כרוב - לא נראה שזה עושה משהו.
שתיתי חליטת עלי נענע - לא נראה שזה עשה משהו.
עשיתי מקלחת חמה עם עיסויים וסחיטה של השד וזה קצת הקל - אבל החלב התמלא שוב.
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עטרה
חיה כהן11/08/2009עטרה שלום!
אפשר להקל על הגודש עי קומפרסים קרים. קחי חיתול בד של התינוק,תרטיבי אותו במים ותכניסי אותו לפריזר למשך 10-15 דק. תוציאי אותו ותצמידי אותו לשני השדיים כך שיכסה את השד.כל פעם לקרר עוד חיתול ועוד אחד עד שתרגישי הקלה בשד. זה יכול לקחת מס ימים עד שהגודש הרציני יחלוף ולאחר מכן יתכן אי נוחות כלשהי במשך תק קצרה
בהצלחה תרגישי טוב.
חיה
אני רוצה לנצל הזדמנות זאת להסביר לכל אילו שרוצות מכל סיבה שהיא להפסיק הנקה,לא להפסיק בבת אחת אלא כל מס ימים להוריד הנקה אחת.
הדבר יקל עליכן מאוד ואולי אפילו ימנע גודש!
לא נפסיק להניק.....
יום טוב לכולם
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני דואגת לזה שלא תיווצר דלקת?
עטרה11/08/2009אני מסוגלת לסבול את הגודש למרות שהוא כואב.
אבל השאלה היא איך אני דואגת לזה שלא תיווצר דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעטרה
חיה כהן11/08/2009עטרה,צריך להפטר מהגודש כדי שלא תהיה דלקת.
טפלי בגודש כמה שיותר מהר!
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לקומפרסים קרים
עטרה11/08/2009בנוגע לקומפרסים קרים,
הם בטח מקלים על הכאב של הגודש כפי שאת אומרת,
אבל, להבדיל, בתור רפתנית לשעבר אני חייבת להגיד: פרות למשל אוהבות קור, ומייצרות בערך פי 2 יותר חלב בשאיבות חורף (בין 13 ל 17 ליטר בשאיבת חורף, לעומת בין 6 ל 9 ליטר בשאיבת קיץ).
היות ופרה היא יונק ויש נתונים פיזיולוגיים משותפים לבני אדם,
אני לא בטוחה שקומפרסים קרים יעשו משהו טוב חוץ מהקלה על הכאב,
ויכול להיות שקומפרסים קרים אפילו עלולים לעודד ייצור נוסף של חלב.
נקודה למחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה במקום חלבנטע11/08/2009
שלום רב,
ביתי בת שנה, אוכלת במהלך היום מוצקים בלבד, ולפנות בוקר ולפני שינה יונקת. אני מעוניינת להפסיק את ההנקה שלפני השינה, וביומיים האחרונים היא שתתה ברצון סימילאק. שאלתי היא האם הסימילאק בכלל הכרחי? האם היא צריכה תחליף חלב במקום חלב האם, כעת כשהיא אוכלת מוצקים? לא מספיקה ארוחת ערב? ובמידה וצריך תחליף לחלב האם - מה עוד אפשר לתת במקום התחליפים האלו, יש לי קצת קושי עם האבקות...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע
חיה כהן11/08/2009נטע שלום!
מעל גיל שנה אין צורך באבקות,אפשר להשתמש בחלב רגיל.
צריכים לקבל חלב אבל בהחלט אפשר את החלב הרגיל המלא.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נטע11/08/2009אך האם חלב פרה מעניק את כל מה שיש בתחליפים מבחינה תזונתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע
חיה כהן12/08/2009נטע שלום,מאחר והתינוק אמור לאכול הכל בגיל הזה,אז התשובה היא כן בסהכ התינוק מקבל את מה שהוא צריך.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהסטפי10/08/2009
יש לי תינוקת בת חודשים וחצי, הנקתי אותה הנקה מלאה, לקראת חזרה לעבודה התחלתי בשבועיים האחרונים לשלב בקבוק עם הנקה. בהתחלה היא הסכימה לקחת בקבוק רק מבעלי,אבל לאט לאט הסכימה גם ממני.
לאט לאט הורדתי כל כמה ימים הנקה לטובת בקבוק, הגעתי להנקה אחת ביום והשאר בקבוק.
לאחר יומיים הורדתי את ההנקה היחידה לטובת בקבוק.
אחרי 48 שעות שלא הנקתי בכלל החל לי גודש ונראה לי צינורית חלב סתומה בצד אחד.
(חשוב לציין שזאת בתי השניה, ועם שתיהן לא הייתה לי הצלחה בשאיבה).
בגלל הגודש התחלתי לשים כרוב ולשתות תה מרווה, אבל "נשברתי" והנקתי אותה כדי להקל על הגודש הנ"ל שהיה בלתי נסבל.
מאז לא הנקתי,נתתי לה רק בקבוק.
מיד לאחר שהתינוקת סיימה לינוק את אותה הנקה הנ"ל התחלתי לשים עלי כרוב ולשתות תה מרווה.
עכשיו אני כבר ארבעה ימים נותנת לה רק בקבוק, שותה תה מרווה ושמה עלי הכרוב ללא הפסקה, מפחדת להפסיק לשים עלי כרוב ששוב יהיה לי גודש ואצטרך לחזור שוב על התהליך הנ"ל.
יש לי קצת אי נעימות בחזה בצד אחד.
השאלה, מתי להפסיק לשים עלי כרוב?
שמעתי שיש כדורים שיכולים לעזור לגוף להפסיק לייצר חלב, האם לקחת?
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפי
חיה כהן11/08/2009סטפי שלום!
בדכ בשלב הזה ההשפעה של הכדורים היא מינימלית.עדיף להמשיף בדרך שאת עושה.תצטרכי להפסיק עם הכרוב ולראות מה קורה.
לעיתים לוקח חודשים עד שהחלב נעלם לחלוטין,תדאגי שיהיה לך נוחות בשד .
בהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלב דחוףףףףףמירית10/08/2009
שלום ערב טוב,
ילדתי בשעה טובה שבוע שעבר והחלטתי שאני רוצה רק הנקה .
בבית חולים הכל היה בסדר הילד היה יונק בערך כל שלוש שעות, אבל ברגע שהגענו הביתה הוא יונק נרדם ומתעורר אחרי רבע שעה חצי שעה להמשיך את היניקה.
אני רואה שיש חלב הוא עושה בערך 5 5 פעמים קיבה ופיפי כל החתלה
אולי החלב שלי לא מספיק?
מה לעשות ????????
אני לא רוצה להפסיק את ההנקה...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית
חיה כהן10/08/2009מירית שלום!
אל תפסיקי להניק! לדעתי יש צורך להפגש עם יועצת הנקה כדי לראות איך התינוק יונק,כנראה לא נצמד טוב לשד.
בינתיים עד שתסתדרי כדאי להתחיל לשאוב עם משאבה טובה ולתת תוספת של חלב שאוב להנקה
בהצלחה וכל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתה בכמות החלב לתינוקת בת 6 ח'רוני10/08/2009
שלום,
בתי כמעט בת 6 חודשים. נמצאת איתי בבית. יונקת בהנקה מלאה ללא תוספות. שוקלת כ-6.300 ונראית בריאה ופעילה. כמו כן מקבלת פעם ביום לפני השינה בקבוק שאוב של כ-180 מ"ל, על מנת שתדע לאכול מבקבוק ובעיקר כזמן אינטימי עם אביה. טרם התחלנו בטעימות, אבל התוכנית היא לעשות זאת בימים הקרובים. חשוב לנו לציין שאנחנו לא מעוניינים לשלב שימוש בתמ"ל ומעדיפים שתינק חלב אם.
אנחנו יודעים שהשאלה הזו הופיעה לא מעט בפורום, אך האם יתכן שיש ירידה באספקת החלב? במהלך היום יונקת המון פעמים ויש צורך להעביר אותה בין השד השמאלי לימני בשל עצבנות שלה. היא יונקת יעילה והשד מתרוקן במהירות. באופן כללי היא מסוגלת להחזיק ללא מזון את הלילה, אך התחילו קצת התעוררויות בשבוע האחרון שגרמו לנו לחשוב שאולי החלב כבר אינו מספיק לה (כן, אחרי 6 חודשים, הלחצים של הסביבה, שאולי החלב לא מספיק לה, התחילו לחדור אלינו...). האם יתכן שיש ירידה באספקת החלב? אנחנו בעיקר זקוקים למילות הרגעה בנושא:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
חיה כהן10/08/2009שלום רב!
באופן כללי אם מגבירים את היניקות כמויות החלב יתגברו!
תינוקות מתעוררים בלילה ללא קשר לרעב,לעיתים תחושת ביטחון.גם תינוקות שאוכלים תמל מתעוררים בלילה,כך שזה לא מהווה סימן לירידה בכמויות של החלב.לעיתים יש מס ימים בהם תינוקות רוצים לינוק לעיתים יותר קרובות כמויות החלב גדלות והמצב חוזר לנורמה.
כל טוב ובהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטה צהובהעומר09/08/2009
שלום
בני בן שלושה ימים (05/08/09) ולאחר כל הנקה הוא פולט פליטה צהובה סמיכה
האם צריך לגשת לרופא? האם זה תקין?
אשמח לתשובה
תודה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומר
חיה כהן09/08/2009עומר שלום!
התינוק פולט את שאריות החלב שהוא יונק ולא מעכל. זה הצבע של החלב וזה תקין לגמרי.
בהצלחה וכל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזר ביותר!!!לימור08/08/2009
שלום
ילדתי לפני כ 8 חד' פג בשבוע 31 הנקתי אותו 2 חד' והפסקתי עקב בעיות.
הכל הלך כשורה ולא הייה לי גודש, וזהו חשבתי עד עכשיו שסיימתי עם החלב.
היום אחרי 6 חד' שאני לא מניקה ולא שואבת, בדקתי את החזה שלי וראיתי שמשד אחד עוד יוצא לי טיפות חלב בלחיצות (טעמתי את החלב והוא היה מאוד שומני וחמצמץ).
האם זה יכול להיות?? האם זה חלב אם? האם אני יכולהל הניק את בני אם אתאמץ לייצר את החלב מחדש?
אשמח לקבל תשובה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
חיה כהן09/08/2009לימור שלום! כן אם ברצונך לחדש את ההנקה זה אפשרי,יכול להיות שזה ידרוש קצת השקעה כמו הנקות מרובות או לחילופין שאיבות.
יש אפשרות שהפרשת החלב ממשיך עד שנה לאחר הפסקת ההנקה.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)