פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חימום של חלב אם..
    אור
    09/09/2009

שאלה :

בהנחה ושאבתי חלב ושמרתי במקרר ללילה , האם ניתן לחמם את החלב במחמם בקבוקים חשמלי לפני השינה על מנת שיהיה מוכן ברגע שהתינוקת מתעוררת ?

ידוע לי כי חברותיי עושות זאת אם תחליף השאלה היא מה הנוהג שמדובר בחלב אם ?

תודה מראש על התיחסותכם,

אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חימום של חלב אם..

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ג'ניס זאוסמר
    09/09/2009

שלום אור,
    לא מומלץ בחלב אם ולא בתמ"ל.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה תפעולית

אור
    10/09/2009

אז בהנחה ושאבתח חלב ושמתי אותו במקרר , ברגע שילדה מתעוררת ....

האם יש לחמם את חלב האם לטמפטרת חדר ברגע שהילדה מתעוררת האמצעות מיים רותחים..

תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכי טוב לחמם למים חמים

יעל
    10/09/2009

היי,
    אני מהשואבות חלב כל הזמן - הדרך הכי נכונה (לפי האינטרנט וטיפת חלב) לחמם את החלב במים חמים אבל לא רותחים
    ולא במיקרוגל - זה מפרק אותו.

נסי להקפיד על השגרה עם התינוקת וזה יעזור לך לדעת מראש מתי היא אמורה לאכול כך שתוכלי מראש לחמם את החלב. (לגבי השגרה - אני הולכת על פי הספרים של טרייסי הוג- הלוחשת לתינוקות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ג'ניס זאוסמר
    10/09/2009

אור השלום,
    אסור, אסור לחמם חלב אם במים רותחים - החלבונים נהרסים כולל נוגדנים וכו.
    אין צורך לחמם בכלל להגיד את האמת.יש תינוקות אשר מוכנים או שהתרגלו לאכול חלב קר .
    לא קורה להם כלום, שום דבר.
    אם לחמם בכל זאת - שימי את הבקבוק בקערית מים חמים מהברז, תחליפי טיטול ותני לה לאכול.
    למה להקשות על עצמך?
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בני יונק מספיק בכל ארוחה?
    דנית
    09/09/2009

אני מניקה את בני בן ה-7 שבועות הנקה מלאה מאז השבוע השני לחייו (הוא קיבל תוספת מטרנה בהתחלה).
    הוא עולה במשקל יפה כ-25-40 גרם ביום בממוצע ועושה קקי פיפי כמו שצריך.
    עד לאחרונה הוא ישן 4-5 שעות בתחילת הלילה (גם במהלך מה שכנראה היה 2 קפיצות גדילה).
    בימים האחרונים הוא מתעורר רעב מדי שעתיים-שלוש. גם במהלך היום הוא צימצם את הזמן בין הארוחות מ-3 שעות לשעתיים ואף פחות.
    אתמול שקלתי אותו לפני ואחרי הנקה של כ-20 דקות והסתבר שהוא עלה רק 20 גרם. האם זה תקין? כמה הוא אמור לעלות אחרי הנקה?
    לפעמים הוא יונק כ-10 דקות ולפעמים אפילו 40.
    מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותו למסלול?

הוספת תגובה

• תשובה לדגנית

ג'ניס זאוסמר
    09/09/2009

שלום דגנית,
    ברור לכולנו ש20 גרם לא מהווה ארוחה לתינוק בן 7 שבועות!
    מצד שני שקילות נסיון בעיתיים מאוד ולרוב לא מבוצעים כראוי.
    אני מציעה לעשות עוד פעם.לשקול תינוק במשקל דיגיטלי המיועד לתינוקות,להניק אותו ולשקול שוב ללא החלפת טיטול או בגד כלשהו.מעבר לזה אני ממליצה לבצע שקילה שכזאת לכמה יניקות ,אחד אחרי השני.
    השקילות יכולות להיות מאוד לא מדויקות, התינוק זז, תינוקות יונקים כמויות שונות ביניקות שונות ולכן השיטה בעיתית אבל אין שיטות אחרות.
    אם אכן מהשקילות מסתמן שהוא מקבל אומנם כמויות מאוד קטנות כל יניקה - את חייבת לגשת לייעוץ הנקה - במסגרת זו לא ניתן לראות מה הבעיה.
    ייתכן והשקילה תראה שבסך הכל מקבל יניקות טובות ומידי פעם יניקה קטנה וממשיך לעלות במשקל - אין בעיה ותמשיכי להניק כרגיל.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבקשת בתי, מבקשת עזרה דחופה!
    סבתא מודאגת
    08/09/2009

לאחר לידה מתישה, קיבלה התינוקת (בת 4 ימים) חלב-אם שאוב מבקבוק (ופעמיים אחדות גם סימילק) מבקבוק.
    הקטנטונת "ראתה כי טוב", ומסרבת לינוק מהשד, בוכה ונרדמת ומתעוררת כעבור זמן קצר בחיפוש חדש.
    מהבקבוק היא שותה במהירות, נראית מסופקת ונרדמת היטב.
    בתי פיתחה דלקת באחד השדיים, (חום גבוה, כאב וצמרמורות) שבגללו הורה לה הרופא טיפול אנטיביוטי.
    בתי מעוניינת להיניק, אבל המצב כפי שהוא מייסר.
    מה ניתן לעשות כדי שהתינוקת "תסכים" לינוק וביעילות מהשדיים?
    תודה על תשובתכם המהירה - הסבתא המודאגת

הוספת תגובה

• תשובה לסבתא מודאגת

ג'ניס זאוסמר
    08/09/2009

שלום רב,
    הרבה תינוקות יגיבו כך כאשר נחספים לבקבוק. אין להם צורך להתאמץ ומקבלים "סיפוק מהיר" מהזרם המהיר.
    לכן כל כך לא מומלץ לתת להם בקבוקים עד שהם הופכים להיות מומחים קטנים ליניקה.
    היולדת שרויה בלחץ אדיר מהסביבה - אחיות, רופאים, משפחה, חברים ובמחיוחד מעצמה.רוב היולדות לא מספיק מודעות ולא יודעות למה לצפות, מה נורמאלי ואיך להניק.
    מעבר לזה לא מקבלים הדרכה מספיק טובה בבית היולדות והבעיות מתגברות בבית.
    הפיתוי לבקבוק הופך להיות חזק ביותר ולרוב מגיעים במהירות למצב שתיארת, וחבל.
    בתך זקוקה ליועצת הנקה טובה על מנת ללמד אותה איך להניק ואיך להחזיר את התינוק לשד.
    במסגרת של פורום לא אפשרי לעסוק במצבים הדורשים מגע יד מיומן.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסבתא - יועצות הנקה

ליהי
    08/09/2009

תזמיני לבת שלך יועצת הנקה טובה (רק מוסמכת, לא "מדריכת הנקה") , אני מברכת על כל פגישה שהיתה לי עם יועצת ועל העזרה שקיבלתי כאן בפורום. באמת באמת לא האמנתי שאצליח להגיע ל-3 חודשי הנקה, אחרי תלאות וקשיים רבים! (דלקות חוזרות, סתימות - כאבי אימים!)

בהצלחה רבה לבת שלך!
    ומזל טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתר איגוד היועצות הנקה ישראל

ג'ניס זאוסמר
    08/09/2009

היכנסי לאתר איגוד יועצות הנקה ישראל
    תמצאי רק יועצות הנקה מוסמכות כאן,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשתיכן על התגובה המהירה.

סבתא מודאגת
    08/09/2009

המידע נמסר לבת, אלא שהיא ממוטטת מחוסר שינה, עצבנית ומתוחה, ולדבריה לא תוכל לעמוד בהנקות ליליות ארוכות, אלא בהאכלות מהירות בבקבוק.
    שוב - תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    08/09/2009

החוק אומר : חייבים להאכיל את התינוק......!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון קשורה
    מודאגת
    08/09/2009

לבני בן החודש יש לשון קשורה.עד לא מזמן סבלתי מכאבים עזים בזמן ההנקה ודימום בפטמות.כרגע הכאבים חלפו אך לאחר כל ארוחה הוא מתפתל מכאבים עד שיוצא לו הגרפס, וזה בד"כ כמה, לפעמים גם 5-7 והם ממש חזקים.גם כעבור שעה לאחר ארוחה עדיין יוצאים הגרפסים.האם יש קשר ללשון קשורה לכמות הגרפסים מהם סובל בני, והוא ממש סובל. האם יש לי מה לעשות בעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    לשון קשורה

הוספת תגובה

• המשך

מודאגת
    08/09/2009

ב 3 שבועות הכאבים שהזכרתי היו חזקים עד שפשוט בכיתי בכל הנקה,אח"כ בשד אחד הם פחתו, ונותרו רק בצד אחד, אחרי הנקה הייתי מרגישה דקירות בפטמה (ולא כאלה כשהחלב יורד) כרגע הראבים כמעט עברו.השתמשתי רק בלנולין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    08/09/2009

לפעמים הקשר מתארך והלשון מתפקד יותר טוב ולכן פחות כואב.
    הרבה תינוקות היום עוברים חיתוך של הקשר - המאפשר תנועתיות של הלשון ועל ידי כך משפר את ההנקה ובמיוחד את תחושת הכאב לאם.
    לך היה אורך רוח ובסופו של דבר המצב התייצב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאוקסנה

ג'ניס זאוסמר
    08/09/2009

היי,
    לדעתי אין קשר מוכך בין לשון קשורה וגרפסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה עזרה!
    סיגל
    08/09/2009

בוקקר טוב חיה אני צריכה את עזרתך הדחופה.....
    אנימאוד אוהבת להניק וגם בני המקסים אבל אני מרגישה לפעמים שהחלב שלי לא מספיק לו
    אני משתלדת כל היום להניק אותו ואז בשעות אחרי הצהרייים אני מרגישה שהחזה שלי רק והוא רוצה לאכול ומסכן הוא הוא פשוט משתולל ואז אני נותנת לו תוספת..ואז בהנהקה הבאה הוא שקט כי החזה התמלא... אני לא רוצה לתת לו תוספת.
    מה אפשר לעשות כדי להעשיר את החלב?????
    בשאיבה לא יוצא לי הרבה אבל בהנקה אני רואה את הפה שלו מלא חלב...יש כל היום טיטולים עם פיפי קקי פעם ביומיים
    יש כדורים אולי שאני אוכל לקחת??????שעוזרים באמת
    בני המקסים בן חודש
    תודה יום מקסים

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה עזרה!

הוספת תגובה

• חילבה?

סיגל
    08/09/2009

כדורי חילבה זה עוזר??????אני כבר נואשת לפעמים בלי לי כבר לייבש את החלב אבל פשוט הבן שלי מת על הנקה אז כואב לי...
    הכדורים האלה זה בבליעה???????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילבה

ג'ניס זאוסמר
    08/09/2009

שלום,
    חילבה תעזור אם התינוק יונק בצורה יעילה ולעיתים תכופות (לפחות 8 פעמים ביממה)..
    הגברת חלב - לא דבר פשוט ולא תמיד אפשרי..בדרך כלל כרוך ביותר מלקיחת חילבה. שאיבות בנוסף ליניקות (לדוגמא - לאחר ההנקות על מנת לגרות יותר את תפוקת החלב)
    ולכן קיימת חשיבות כול כך גדולה ביניקה נכונה ואי התערבות בתהליך הטבעי כמה שאפשר ורק לאחר התבססות טובה של ההנקה..
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסיגל

ג'ניס זאוסמר
    08/09/2009

שלום סיגל,
    בגיל הזה הרבה מאוד תינוקות מתנהגים כך אחה"צ והשדיים לא מרגישים מלאים - זה נחשב כנורמאלי אם יש מעבר לזה את הסמנים של קבלת חלב הכמות מספקת : לפחות עליה במשקל, קקי ופיפי.
    אחד המדדים הטובים להנקה מספקת הוא כמות ה"קקי".
    תינוק בן חודש אמור לעשות יותר קקי מאשר פעם ביומיים.
    לדעתי התינוק שלך לא מקבל מספיק חלב.
    לא ברור אם הוא עולה טוב במשקל.
    לא מומלץ לוותר על הנקה על מנת לחכות לשדיים להתמלא - יניקה תכופה מביאה ליותר חלב וחלב יותר עשיר קלורית.
    אין אפשרות להעשיר חלב בצורה מלאכותית אבל נראה לי שאת צריכה לבדוק את יעילות היניקה שלו ולהגביר את החלב.
    אני ממליצה גם במקרה שלך ייעוץ הנקה מקצועי.תראי שאלה קודמת לאתר של איגוד יועצות ההנקה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה עזרה המשך...

סיגל
    09/09/2009

בוקר אור חיה תודה רבה על התשובה,
    יכול להיות שהוא עושה קקי כל יומיים כי אני נותנת לו גם תוספת של מטרנה? כי שוב אני מרגישה שאין לי מספיק חלב
    אני מניקה הרבה יותר מ- 8 פעמיים בימימה,.
    היום בבוקר שאבתי ויצא לי 120 - נקווה שזה בסדר.
    קניתי את הכדורי חילבה נקווה שזה יעזור כי אני רוצה להמשיך להניק ולא לתת תוספת כי הוא מאוד אוהב לינוק.
    כמה כדורים לקחת?
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    09/09/2009

כן - אם הוא מקבל תמ"ל וגם הנקה - יתכן סיבה למספר היציאות.
    שאיבה של 120 - טוב מאוד.
    החילבה יעזור - תמשיכי לשאוב יחד עם לקיחת החילבה.
    תקחי 3 כדורים 3 פעמים ביום
    חשוב ביותר - לשפר את התפיסה,יותר שד בפה ולעומק.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    ליאת
    07/09/2009

שלום
    ביתי בת השנה וכמעט חודש שתיהיה בריאה יונקת מלא. מגיל 5-6 חוד' ניסתי לתת לה פירות, ירקות , מחית , עוף וכו' ולא נחלה הצלחה בנושא היא היתה ממש טועמת ז"א נוגעת ולא רוצה והייתי ממשיכה להניק אותה ואמרת לא נורא אני בבית אני ימישך להניק זה טוב. לאחר מכן ניסיתי את המוצקים ואז היא היתה כמו נחנקת מהם ומוציאה אותם, הייתי מנסה ומנסה והיא היתה בולעת חלק וגם עושה קולות של חנק ומוציאה חלק . גם אז אמרו לי ואמרתי לא נורא עם הגיל זה השתפר. היום שהיא בת שנה היא אוכלת טיפה יותר טוב אבל האוכל העיקרי שלה זה הנקה וזה כבר לא מוצא חן בעיני . אני רוצה לגמול אותה אבל כמות האוכל שהיא אוכלת לא מגיע לרמה של אכילה שצריכה לספק תינוק הכל מסתכם בביסים פחות או יותר , (היא אינה מסיימת קציצה קטנה אולי שליש ) ואז היא יודעת שיש הנקה, נכון שכאן ניתן להגיד לי טוב אז אל תיתני הנקה זאת הטעות שלך , אז ניסתי גם את זה ולא הנקתי אותה בערך 4-5 שעות ואז נתתי לה לנשנש משהו ומשכתי עוד קצת ואז הגיע שעת שינה בצהריים ופה אין מצב שהיא לא מקבלת "ציצי" ואז היא רק נרדמת. הגרוע מכל הוא שיש לילות שהיא מתעוררת לפחות 5 פעמיים לינוק.
    מה עושים , אני צריכה אולי כלים אחרים להתמודד ראיתי בפורום הזה ועוד רבים על השלבים לגמילה ולא במכה ,אני רואה את עצמי קצת שונה כי ביתי לא אוכלת כמו שאר התינוקות (ואיני משווה ,כל אחד אוכל אחרת אני יודעת) וגם אולי אני טובה מידי ואני לא יכולה לראות אותה מבקשת ומבקשת ובוכה ולא לתת לה. תודה רבה סליחה על אורך המכתב.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• ליאת

חיה כהן
    07/09/2009

ליאת שלום!
    יש ילדים שלא אוהבים לאכול!המקרה שלך הוא באמת מאלה של ילדים בעייתיים באוכל.במקרה הזה טוב שיש לה את ההנקה לפחות עם זה היא מקבלת חלק ממה שהיא צריכה.
    שווה להתייעץ עם רופא ילדים שאולי יפנה אותך למומחה.יהיו כאלו שיגידו לך שבגלל ההנקה היא לא אוכלת שום דבר אחר,אבל יש מקרים שמפסיקים את ההנקה ואז התינוק לא אוכל כלום.
    מבינה את הקושי אבל צריך להמשיך לנסות להציע מאכלים שונים עד שתלמד לאכול.
    בהצלחה ובסבלנות
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייסורי מצפון על תזונה
    לילו
    07/09/2009

חיה שלום!
    כל כך שמחתי לראות את תמונתך מתנוססת באתר.עזרת לי מאוד אחרי הלידה למרות שאין סיכוי שבעולם שתזכרי כל כך הרבה בנות.בכל אופן תודה רבה!
    ביתי המקסימה בת 8 חודשים ועדיין יונקת.בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של מוצקים ומגיל חמישה חודשים היא כבר אוכלת 2 ארוחות ביום של מוצקים(פירות וירקות)החודש הוספתי לה גם הודו עוף,ביצה.כל שאר הארוחות-הנקה.יש לי 2 שאלות בעקבות כך:האחת,מקריאת השאלות והתשובות בפורום יש לי ממש ייסורים,חשבתי שאני מיטיבה איתה בכך שמכינה אותה לאכילה ובדיעבד מסתבר שהיה עדיף שאמשיך להניק אותה בלעדית(?)
    שנית,בימים האחרונים אני מצליחה לשאוב 30 מ"ל לאחר מאמץ רב לעומת 150 שהצלחתי עד כה.המצב כזה כבר מספר ימים למרות שלא הורדתי הנקות.

לקביעת תור
    סגירה
    ייסורי מצפון על תזונה

הוספת תגובה

• לילו

חיה כהן
    07/09/2009

לילו שלום! שמחה שעזרתי לך בזמנו ואנסה גם עכשיו. אין מה להצטער על הדרך שבה נהגת. בגיל כזה בודאי שצריך לתת עוד אוכל חוץ מהנקה ומה שאת עושה זה מצויין.
    ביתך גודלת מפותחת בריאה מה עוד את צריכה ועדיין יונקת אז הכל בסדר.
    לגבי השאיבות יכול להיות שינוי בכמויות עקב שינוי בשגרת חיים,עומס עייפות וכו,יכול להיות שזה זמני ויחזור לקדמותו. תמשיכי לשאוב בעיקר בשעות הבוקר(יש יותר חלב) ובשעות שאת לא מניקה גם תנסי להכניס שאיבות.
    תמשיכי להניק בלי קשר לשאיבות .
    כל טוב ובהצלחה
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי חלב שאוב מוקפא שאיני זקוקה לו
    חגית
    07/09/2009

יש לי חלב שאוב קפוא שאיני זקוקה לו (מהחודשיים האחרונים). אם מישהו זקוק לו אשמח לתת
    חגית

הוספת תגובה

• חגית

חיה כהן
    07/09/2009

חגית שלום!
    קצת קשה בארץ לעשות את זה בצורה פורמלית אבל אם יש לך קרוב משפחה או חברה שמעונינים,אז לכי על זה.
    יום טוב חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להלחם על ההנקה?
    הילה
    06/09/2009

שלום רב,
    ביתנו בת חצי שנה. עד גיל חמישה חודשים- הנקה מלאה, לפני כחודש וחצי התחילה תקופה לא קלה שבה ינקה כמעט כל שעתיים, לא היתה רגועה
    והיה נראה שההנקה לא מספקת אותה, למרות שכשהייתי בודקת (ע"י לחיצה) היה יוצא חלב.
    לאחר ביקור בטיפת חלב ראינו שהיא לא גדלה כל כך תוך חודש וההמלצה היתה להמשיך בהנקה כבסיס ולהוסיף כבר בגיל חמישה חודשים ארוחות של פירות ומרק ירקות
    וכך עשינו- פעם ביום ארוחה של מרק/ פירות במקום הנקה מה שגרם להנקה שלאחר ההפסקה להיות יותר איכותית ולעיתים משביעה לשלוש שעות עד שלוש וחצי שעות.
    הבעיה היא שלאחר מכן שוב לפעמים יש חוסר רגיעה ונראה שהחלב אינו מספק אותה.
    כיום היא בת חצי שנה, גדלה טוב, התחילה את גן הילדים, חזרתי לעבוד והיום היום הראשון בעבודה ששאבתי.
    לאחר חמש שעות שבהן לא ינקה שאבתי, והצלחתי לשאוב משני הצדדים כ 35 מ"ל בלבד!
    וגם זה לאחר שהמשאבה לא הוציאה כל כך הרבה ופשוט הוצאתי בעצמי את החלב.
    האם זה הגיוני? כל כך מעט חלב לאחר כל כך הרבה זמן?
    לאחר השאיבה הזו- היא לא היתה רגועה באף ארוחה והיה נראה שלא מספיק לה.
    היא מתעוררת בלילה המון פעמים, לפעמים היא שותה מעט מים וחוזרת לישון ולפעמים לא מסכימה לשום דבר מלבד לינוק, יונקת מעט וחוזרת לישון.
    (יש לציין שעד גיל ארבעה חודשים היא ישנה מצויין בלילות)
    מה יכולה להיות הסיבה בהתמעטות בחלב? (אם היא בכל זאת ממשיכה לינוק) האם יש דרך להגביר את החלב?
    האם השאיבה תגביר לי את החלב בשלב זה?
    האם יש אפשרות או טעם להלחם על ההנקה או פשוט לתת תחליף חלב?
    (אני מאוד לא רוצה לתת לה תחליף חלב..)
    מה יהיה לטובתה של בתנו?
    תודה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך להלחם על ההנקה?

הוספת תגובה

• הילה

חיה כהן
    07/09/2009

הילה שלום!
    חלו מס שינויים בשגרת החיים וסביר שבתך התחילה לקום בלילות פשוט מהסיבה שחזרת לעבודה ואת כבר לא כל היום איתה.מאוד הגיוני היא מחפשת אותך ולא את האוכל.קבלי זאת בהבנה בטח ישתפר עם הזמן.
    גם למשאבה הגוף צריך להתרגל ויכול להיות שבהתחלה יהיו כמויות קטנות למרות או בלי קשר למס השעות שלא הנקת.יש כל מיני משאבות תנסי אולי משאבה אחרת,אולי ידנית ויצליח לך יותר.יכול להיות שהגוף שלך צריך להתרגל לשמוש במשאבה.
    בדכ בשעות הבוקר כמויות החלב הן יותר גדולות. אם את מחוץ לבית למס שעות תנסי בזמן זה לשאוב.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל- תודה על התשובה!

הילה
    07/09/2009

השינויים וחוסר השינה בלילה החלו כבר בגיל 4 חודשים- חודשיים לפני שחזרתי לעבודה, אבל אני חושבת שזה באמת משתפר לאט לאט (מאוד לאט).
    בהתחלה השתמשתי במשאבה של יד שרה שאמורה להיות משאבה חזקה וטובה, גם שם נלחמתי עם השאיבות ובקושי הצלחתי לשאוב (כשכבר לא יוצא חלב בעזרת המשאבה יוצא עוד קצת חלב ע"י לחיצות של היד...)
    הפסקתי לשאוב ועכשיו חזרתי לשאיבות בעקבות חזרתי לעבודה, ועכשיו אני שואבת בעזרת משאבה חשמלית אחרת (מדלה) וגם פה המצב דומה...
    כדאי לנסות ולעבור למשאבה ידנית? מה ההבדל בין המשאבות? יכול להיות שאם לא הצלחתי כל כך עם חשמלית אצליח יותר עם ידנית?
    תודה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילה

חיה כהן
    07/09/2009

הילה שלום!
    בהחלט כן .יש כאלה שמסתדרות מצויין עם הידנית.
    בהצלחה חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה למניקה מתחילה
    אור
    06/09/2009

שלום רב,
    בשעה טובה ומוצלחת ילדתי את בתי ביום חמשי ה 27/8/2009 .
    אני מאד רוצה וחושקת הנקה לאורך זמן, אם זאת ההתחלה קשה היות וכנראה מתפיסה לא נכונה , יש לי כאבים בפטמות.

1. האם זה בטוח להתשמש במשחות המוצעות ?( אין לי פצע רק כאבים) איכשהו הבנתי שלעיתים תינוקות מפתחים אלרגיה למשחה כזו או אחרת ?
    האם ישנה תרופת סבתא ?

2. התינוקת נולדה המשקל של 2.380 , ירדה במשקל כמצופה ונכון לעכשיו שוקלת כ 2.5 ק"ג .
    לא נראה לי כי מדובר בתינוקת אכלנית במיוחד..

א. האם תינוק במשקל כזה אשר יונק כ 20 דקות משד אחד ואנו מעוניין לקחת את השד השני זה בסדר , היות ומדובר בתינוק קטן בעל נפח קיבה קטן במיוחד?
    ב. האם נכון לשלב בקבוק שאוב, על מנת לשלוט בכמויות שהתינוק אוכל היות והמטרה כעת היא עליה במשקל?
    ג.האם נכון להעיר תינוק משינה בלילה , אם עוברים כשלש שעות מזמן ההאכלה האחרון?
    ד. כמה הנקות יש לבצע ביממה, והאם זה קשור גם במשקל התינוק ההתחלתי?

תודה מראש,
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    עצה למניקה מתחילה

הוספת תגובה

• אור

חיה כהן
    06/09/2009

אור שלום!
    המשחה המומלצת אם יש צורך נקראת או פיורלן או לנסינו.שתי משחות אילו הם על בסיס לנולין טבעי אין צורך להוריד אותם לפני ההנקה.
    אם אין פצע לא מומלץ להשתמש במשחות. אפשר למרוח חלב אם על הפטמות ולאוורר.
    הנקה לא נמדדת בזמן אלא עי טיב ההנקה. הנקה טובה תני לתינוקך לינוק כמה שהוא רוצה.
    מומלץ לפחות 8 הנקות ביממה,יכול להיות לעיתים קרובות או לעיתים יותר רחוקות.
    חשוב שלתינוק יהיו לפחות 3-4 יציאות ביממה ו5-6 טיטולים עם שתן.
    בהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת לילה קשה
    ענת
    06/09/2009

הילדה שלי בת חודשיים ויונקת מלא.
    בשבועיים האחרונים הנקת הלילה היא סיוט עבור שתינו. בשעה וחצי שעתיים שאחרי ההנקה היא עושה גרפסים שמלווים בפליטות. היא בוכה נורא ונקרע לי הלב.
    חשבתי לעבור לתחליף בלילה כדי לחסוך ממנה את הסיוט של ארוחה בלילה (וכן, גם ממני) ולקצר את זמן ההפסקה הלילית.
    ממה לדעתכן נובעת תופעת הגרפסים והפליטות בלילה, ואיך מונעים אותה?
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    הנקת לילה קשה

הוספת תגובה

• ענת

חיה כהן
    06/09/2009

ענת שלום!
    תופעה זו יכולה להגרם מכמויות גדולות של חלב או זרימה חזקה של חלב,
    אם את מניקה משני הצדדים בכל הנקה מומלץ לעבור בלילה להניק מצד אחד בלבד בדרך זו אולי יהיה לך שליטה על זרימה יותר איטית של חלב.
    תחזיקי את תינוקך קצת על הידיים לאחר ההנקה.אני לא חושבת שמתן תמל בלילה זה פתרון טוב.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חיה על תשובתך.

ענת
    07/09/2009

ראיתי את תשובתך רק אחרי מעשה :-) ונראה לי שטוב שניסיתי.
    נתתי לה בקבוק בלילה והיתה לנו "הפסקת אוכל" שקטה. עשתה גרפסים "יבשים" והיתה רגועה לגמרי.
    למה את נגד תחליף בלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנושא הנקה
    יפית
    06/09/2009

היי ...
    יש לי מספר שאלות בנושא הנקה:
    1.האם יש להגביל את זמן הההנקה או לתת לילד לינוק כמה שהוא רוצה מכל מצד?
    2.האם יש דבר כזה חלב לא משביע? ואם כן כיצד ניתן להעשיר אותו?
    3.הרופא נתן לי כדורים ליצור חלב - מודל האם זה מספיק או יש משהו טיבעי שעדיף לקחת?
    4.יש לי פטמה שטוחה ולכן אני משתמשת בפיטמת סיליקון האם גם עם פטמת סיליקון יכולים להופיע סדקים בפטמה?
    תודה על תשובתכם....

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנושא הנקה

הוספת תגובה

• יפית

חיה כהן
    06/09/2009

יפית שלום!
    יכול להיות שכל הבעיה אצלך מתחיל מפטמות הסיליקון! אם התינוק לא נצמד טוב לשד גם יכול לגרום לפצעים וגם אין ריקון טוב של השד ואז יש ירידה בכמויות החלב!
    גם עם פטמת סיליקון חשוב לדעת להצמיד את התינוק בצורה נכונה לשד.
    תנסי מדי פעם להוריד את הפטמה ולהניק בלי.תני לתינוקך לינוק כמה שהוא רוצה ללא הגבלת זמן.יכול להיות שכדאי לשאוב בנוסף להנקה עם מפטמת סיליקון.
    תקבלי עזרה לשמוש נכון בפטמת סיליקון.
    כל טוב ובהצלחה חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותוספות
    יפית
    06/09/2009

שלום.ילדתי לפני חודש וחצי ואני מניקה וגם נותנת לילד מטרנה. ויש לי בעיה. מצד אחד האחיות בטיפת חלב אומרות שכנראה החלב שלי לא משביע את הילד ולכן צריך לתת לו תוספת. מצד שני רופא הנשים אומר שאין דבר כזרה אולי אין מספיק חלב (דבר שניתן לפתור- כדורים).אני מעדיפה רק להניק לפחות עד שאחזור לעבודה. מה נכון? מה עלי לעשות?
    בתקוה לקבל תשובה מהירה וחד משמעית בכדי שאדע מה לעשות.
    תודה מראש.יפית

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותוספות

הוספת תגובה

• יפית

חיה כהן
    06/09/2009

יפית שלום!
    בהחלט נכון.אין דבר כזה חלב לא משביע.אם כמויות החלב אינן מספיקות יש צורך להניק לעיתים קרובות.אפשר גם לשאוב בין לבין כדי להגביר את הכמויות.
    תנסי לרדת לאט לאט בכמויות המטרנה ולהגביר את ההנקות.
    נכון יש כדורי חילבה כדורים טבעיים מבית טבע שלוקחים 3X3 ביממה.צפוי להשפיע לאחר שבוע עד 10 ימים.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק יונק שמסרב לשלב תמ"ל
    טובי
    05/09/2009

שלום רב,

בני בן 6 וחצי חודשים, עד לפני 3 שבועות הוא רק ינק ובמהלך ה-3 שבועות האחרונים התחלנו עם מוצקים, פרות וירקות והוא מגיב להם טוב מאוד.

השבוע חזרתי לעבודה ואני שואבת, לצערי אני לא יכולה לשאוב יותר מפעם אחת במהלך היום ולכן אני מעוניינת לשלב תמ"ל כשאין ברירה והבקבוקים השאובים לא מספיקים.

בנוסף לכך, בהנקה לפני השינה הוא תמיד לא שבע לחלוטין ואז אני נאלצת לתת לו מהשאיבות שהיו מיועדות לשעות שהוא במשפחתון.

גם לאחר שהוא מתמלא לפני השינה הוא עדיין קם כל 3-2.5 שעות לינוק בלילה.

אין לו בעיה לשתות מבקבוק, הוא עושה זאת בהנאה רבה כשמדובר בחלב שאוב.

בשבוע האחרון ניסיתי לתת לו סימיליק ומטרנה מספר פעמים והוא לא מסכים לאכול, הוא עושה פרצוף ואף מצטמרר מאוד ברגע שהוא טועם את התחליף.

ניסיתי לתת לו מתי שהוא רעב, מתי שהוא שבע, אחרי הנקה, שאבא שלו יתן לו....כלום לא עזר.

אני ממש לא יודעת מה לעשות, אני לא מתכוונת להפסיק להניק אבל אני חייבת לשלב מדי פעם כשאין ברירה ואין מספיק חלב שאוב ואולי גם לפני השינה כי עכשיו שחזרתי לעבודה זה לא קל לקום כל 3 שעות להניק.

תודה,

טובי.

הוספת תגובה

• תשובה לטובי

ג'ניס זאוסמר
    05/09/2009

טובי שלום,
    תינוקות הרי יודעים מה טוב להם ולא מתביישים להגיד.
    הוא לא אוהב את התמ"ל, לא רגיל ולא מבין למה הוא צריך לאכול אותו במיוחד ממך.
    הבעיה לא נדירה אבל כאשר לא תהיה בבית ויהיה מספיק רעב,כנראה יאכל. יש תינוקות אשר מחכים לאמא לחזור מהעבודה,אוכלים מעט ומחכים עד שאמא באה ולאחר מכן מדביקים את החסר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לינוק בגיל חודשיים
    טל פרידמן
    05/09/2009

שלום,

בתי בת חודשיים. מזה כחודש אני גם שואבת והיא אוכלת מבקבוק נכון להיום כשלוש ארבע ארוחות ביום . את השאר עד לפני יום יומיים היתה יונקת ואת כל ארוחות הלילה. ( בדרך כלל רק אחת היא ישנה טוב יחסית...) אני שואבת כל פעם שהיא יונקת ולעיתים פעמיים נוספות בבוקר ובליליה אחרי ההנקה. בתחילה היה לי הרבה מאד חלב הייתי קמה בבוקר כולי נוטפת חלב בשבוע האחרון אני מרגישה פחות מלאות ויירדה מעט בכמות החלב גם בשאיבות וגם בכלל. החל מיום רביעי עמית מסרבת לאכול מהשד הימני ינקה מהשמאלי ולבסוף גם מהימני. היום אחרי שינקה ארוחה ראשוה בבוקר ואז שלוש ארוחות ממבקבוק לא הסכימה לינוק ולבסוף האכלנו אותה מבקבוק.

האם פחת ייצור החלב באופן שאני צריכה להפסיק להניק?

אני לא יודעת מהלעשות היום בלילה ומחר ? לשאוב או לא לשאוב ? האם השאיבה מפריעה לייצור החלב? האם לנסות להתעקש איתה? היא תינוקת ממשרגועה יחסית והיום ואתמול כשניסתי להניק אותה היא ממש התחילה לבכות ולצרוח?

האם לעבור לסיליאק או מטרנה ואם כן מה עדיף???

בקיצור מה לעשות והאם יכול להיות שאחרי חודשיים אין מספיק חלב??

אני אשמח להמשיך להניק אבל אני מעדיפה שהקטנטונת תהייה רגועה .....

תודה תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לינוק בגיל חודשיים

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ג'ניס זאוסמר
    05/09/2009

טל שלום,
    אי אפשר לדעת בדיוק מה קורה אבל לא מובן לי למה עד היום היא אכלה 3,4 ארוחות משאיבה.
    כל הפרעה בתהליך של ייצור החלב עלול לגרום להפחתה - יתכן והשאיבות היו מוקדם מדי.
    אם תינוק יונק ואין צורך ממשי לשאוב - לא לשאוב. השאיבה אף פעם לא תואם הנקה ישירה והמנגנון של ייצור חלב עלול להיפגע.
    את צריכה להליט מה את רוצה : להמשיך להניק או לא.
    אם את רוצה להניק תפסיקי לתת לה בקבוקים (יתכן ואין מנוס מלעשות את זה בהדרגה) .כאשר תהיה רעבה היא תיינק.
    אני מציעה שתלכי לטיפת חלב - אם המשקל טוב הרי זה רק התרשמות שהחלב פחת - ותמשיכי להניק אותה ללא בקבוקים.בשלב הזה השדיים הרבה יותר רגועים ונדמה שיש פחות חלב -זה לא בהכרח סימן שהחלב פחת .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה