מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרפסים כואביםענת08/08/2009
שלום לכן
הילדה שלי בת חודש, יונקת מלא.
היא סובלת בשבוע האחרון מגרפסים נורא כואבים שיוצאים גם שעה ושעתיים אחרי האוכל. אני מקפידה להרים אותה לגרפס אחרי האוכל. אלו גרפסים נוספים.
לפי מיטב הבנתי היא תופסת טוב את שתי הפטמות, כך שאני לא יודעת למה נכנס כל כך הרבה אוויר.
היא צורחת נורא לפני גרפס.
אשמח לעצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
חיה כהן09/08/2009ענ ת שלום!
אני לא יודעת ממה התופעה נובעת אם ממשיך וגורם מאוד לאי נוחות אני ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים.
כל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :-)
ענת09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגמר החלב?שגית06/08/2009
התינוק שלי בן 5 חודשים ויונק כל הזמן הזה
בימים האחרונים אני מרגישה שנגמר לי החלב השדיים שלי לא מתמלאים
התינוק עצבני וחסר מנוחה
האם יש דרכים לשנות את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשגית
ג'ניס זאוסמר06/08/2009היי שגית,
החלב לא נגמר תוך כמה ימים במיוחד אם הנקת כבר 5 חודשים.לוקח הרבה זמן לחלב להגמר.
יתכן ויש ירידה הדרגתית בתפוקת החלב עכב שינויים בסדר יום כמו עבודה, מתן מוצקים ותוספות או אפילו תינוק שמתחיל לישון יותר בלילה.
יתכן וכל זה זמני בלבד ולא נובע משינוי כלשהו בכמות החלב ואני מאוד ממליצה להיות סבלנית כי כל הסיכויים שהמצב יחלוף.תמשיכי להניק אותה כמה שאפשר בינתיים.
אם המצב לא חולף לאחר שבוע ,10 ימים - תכתבי לי.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה, הנקה וגןמיכל05/08/2009
שלום,
חזרתי לעבוד השבוע אחרי 5.5 חודשים בבית עם ילדי המקסים.
הוא אוכל רק חלב אם (מלבד הטעימות שלא מסכים לקחת...)
יש לי 2 "בעיות":
1. מהרגע שהתחיל ללכת לגן הוא אוכל כמויות כפולות- 260מ"ל ומעלה
ממה זה נובע מההסתגלות? כי אני יכולה ליצור את הכמויות האלה, מקסימום 170מ"ל.
2. ביומיים האחרונים, יותר קשה לי להוציא כמויות, למשל היום בבוקר הצלחתי רק 100 מ"ל. האם אני מאבדת את היכולת לייצור חלב? איך למנוע זאת?
מה לעשות?
האם נכונה השמועה ששאיבה מפחיתה את כמות החלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ג'ניס זאוסמר06/08/2009מיכל שלום,
לא קל לחזןר לעבודה לאחר הלידה והמצב כרוך בלא מעט סטרס והסתגלות.בינתיים הגוף שלך וגם התינוק כמובן מגיבים לשינוי.
כל שינויבהנקה יביא לתגובוה פוטנציאלית בייתור החלב ובדפוסי האכלת התינוק.
לא ניתן לדעת את הדברים מראש אבל כדאי מאוד מלהצטייד במכשיר שאיבה מהטובים ביותר - מדלה לקטינה או ספקטרה מיד שרה.
אני ממליצה גם לחכות ולראות מה קורה בהמשך, יכול להיות שהמצב ירגע וישתנה.
אם את ממשיכה להניק והרבה כאשר את חוזרת הביתה, שואבת במשך היום בעבודה מבלי להלחץ מהמצב אני מאמינה שהדברים יסתדרו.
כל כך הרבה נשים עושות את זה - למה שאת לא
בהצלחה,ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וחיסוןמאיה04/08/2009
שלום רב,
היום עשיתי לבת שלי בת החודשיים חיסון מחומש.
בינתיים התפתחה אצלי דלקת בשד. חום של 39 ומעלה...
האם אני יכולה להניק לאחר חיסון משד עם דלקת?
קיבלתי אנטיביוטיקה אוגמנטין. האם לאחר חיסון אפשר לקחת ולהמשיך להניק?
האם אפשר לקחת נורופאן לאחר חיסון ולהמשיך להניק?
תודה רבה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ג'ניס זאוסמר04/08/2009היי מאיה,
את יכולה להניק לאחר חיסונים.
את צריכה להניק מהצד עם הדלקת - ואף יותר.
מותר להניק כאשר מקבלים אנטיביוטיקה - אוגמנטין.
מותר לקחת נורופן ולהניק.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדקים דימום וגודשנעמה04/08/2009
ילדתי רק לפני 4 ימים, וישר הנקתי, בבית חולים לא הייתה בעיה ראיתי שהתינוקת אוכלת יפה והיא רגועה, אבל מהרגע שהגעתי הביתה קצת הסתבכתי, אני רואה שהתינוקת אוכלת טוב כי היא רגועה, עושה מספיק שתן וצואה, אבל פתאום נהיי לי סדקים עד כדי דימום בשתי הצדדים, אני משתמשת במשחת פרולין של מדלה, צד אחד קצת השתפר השני עדיין ממש כואב, וניהיה לי גודש, ואני לא יכולה לשאוב כי גם על ידי משאבה מאוד כואב לי, כרגע אני משתמשת בפיטמות סילקון עד שהסדקים יעברו, אבל גם עם פיטמות סילקון מאוד כואב לי, מה לעשות?
יש לציין שזו תינוקת שנייה, ובקודמת הנקתי עד גיל 10 חודשים, היו גם אז קצת בעיות אבל הם הסתדרן בסוף.
תודה אשמח לתשובה מהירה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמה
ג'ניס זאוסמר04/08/2009נעמה שלום,
לפי דעתי התינוקת שלך לא תופסת נכון ועליך לגשת ליועצת הנקה בהקדם על מנת לקבל עזרה.
חבל לסבול ובאמצעות האינטרנט קשה מאוד לעזור במשהו שמצריך נוכחות וטיפול אישי.
תכנסי לאתר של היועצות הנקה לישראל ותמצאי שמות .
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדטלטלית04/08/2009
אני מניקה 7 חודשים בשבועיים האחרונים עברנו ל- 2 ארוחות מוצקים.
הלילה ללא הודעה מוקדמת, התעוררתי עם כאבים (גולה בגודל בינוני) שממוקמת מכיון בית השחי לכיון השד .
הכאבים היו חזקים והערתי את פיצי ליניקה שממש כאבה (לא נראה לי שזה גודש רגיל.... , אני כבר יודעת לזהות) האם ללכת לכירוכרג או שיש המלצה קומפרסים קרים ? חמים? לתת לה לינוק מהשד הזה למרות שכואב ? ממתינה לתשובות דחוף!
תודה ויום נפלא לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלטלת
ג'ניס זאוסמר04/08/2009היי,
כדאי מאוד לבצע כל שינוי בהדרגה רבה. יתכן וההעברה ל-2 ארוחות מוצקים ביחד יצר אצלך את הבעיה. המצב הזה נפוץ כאשר עוברים למוצקים ומניקים פחות.
אפשר , ואפילו מומלץ להניק יותר מהצד הכואב.
שימי קומפרסים (עדיף חמימים במקרה הזה)אם זה עוזר ותחקי אדויל או כל כדור אחר שאת רגילה לקחת נגד כאב.
בזמן ההנקה כדאי לעסות את האיזור בעדינות.
אם אין חום והמצב משתפר בקרוב אין צורך ללכת לרופא אבל אם תוך יממה או שניים אין שיפור ואף מחמיר גשי לרופא.
תרגישי טוב
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לשאיבת חלבטל04/08/2009
שלום,
ביתי בת חמישה שבועות ואני רוצה להתחיל לשאוב חלב. אני ובעלי צריכים ללמוד למבחנים ואנחנו רוצים להתחלק בשעות היום בין לימודים ללהיות עם הקטנטונת ולכן אני מעוניינת לשאוב כך שבזמן שהוא איתה ( נניח שבע שעות שז\ה היום שתיים שלוש ארוחות בערך ) הוא יאכיל אותה ואוכל ללמוד בשקט . . .
היום היא אוכלת בערך כל שעתיים שלוש ....
רציתי לשאול מתי כדאי לי לשאוב ואיך לעשות את זה בצורה הכי נכונה מבחינת התזמונים .האם אחרי שאני מניקה אותה בבוקר או לפני או בכלל בערב? האם זה לכאורה אמור לבוא במקום הנקה?
ובנוסף כיצד חלדעת כמה לתת לה עם בקבוק ?פשוט לנסות ולראות כמה היא תרצה?
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ג'ניס זאוסמר04/08/2009טל שלום,
קודם כול עלייך להשיג מכשיר שאיבה באיכות גבוהה מיד שרה.
תשאבי לאחר ההנקות ותאספי את החלב של יממה.אפשר לשמור את החלב במקרר בחלק הקר ל3 ימים בשקט.יש שיטות רבות ולפי דעתי צריכים לעשות נסיונות כדי לראות מה מתאים לך ביותר. אפשר להניק מצד אחד ולשאוב מהשד השני.
בזמן שהוא איתה ומאכיל אותה יהיה לך צורך גם לשאוב אחרת תתמלאי ויהיה לך מאוד לא נוח ואף המצב עלול להפחית את תפוקת החלב.
אני מציעה לך לתת לה כמות של 100 סמ"ק בערך ולראות אם הכמות מתאימה - קשה לדעת כי תינוקות יונקים לוקחים כמויות שונות בהנקות שונות ורגילים לכמויות קטנות יותר מאשר תינוקות האוכלים מבקבוקים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
טל פרידמן04/08/2009המון תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי ...שרית04/08/2009
רציתי לדעת אם בכלל ע"י הכמוסות חילבה זה בכלל אפשרי שיווצר לי כמויות מספיקות של חלב עד כדי שהוא יגיע לשובע רק מהחלב שלי כמובן ללא הבקבוקים??? בעקרון סביר להניח שהקיבה שלו התרחבה וגם בהנקה ( בהנחה שכמוסות יעזרו לי בע"ה) הוא יצרוך כמות גדולה, השאלה אם הכמוסות עוזרות מעט לייצור או מסייעות בייצור רב של חלב? האם זה נכון ששילוב של הכמוסות עם ההנקה והשאיבה ייצר לי הרבה חלב?
תודה רבה לכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשרית
ג'ניס זאוסמר04/08/2009שרית,
חילבה הולך עם שאיבות והנקות יעילות. לא ניתן לדעת מראש מה תהיה השפעת החילבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שרית04/08/2009המון תודה על התשובה המהירה.
רק אני אשמח לדעת האם המוטיליום שהצעת, לקחת את זה יחד עם הכמוסות חילבה?
מאיזה רופא לבקש את המרשם ? רופאת נשים? משפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר05/08/2009שרית,
כן - לקחת יחד
מכל רופא אפשר לבקש - הבעיה היא שרוב הרופאים לא מכירים את הטיפול הזה.התרופה ניתנת לטיפול בבחילות ורק במינון גבוה משפיע על הגברת החלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לחזור להנקה מלאה...שרית04/08/2009
הבייבי שלי בן חודש וחצי בערך ומהיום השני ללידה בעקבות כאבים עצומים מהיניקה התחלתי לשלב לו תמ"ל בלילות וביום אני מניקה. ככל שהזמן עבר והזמינות והקלות של הכנת בקבוק גרמה לי לתת לו יותר בקבוקים מאשר חלב שלי , כלומר: התחלתי עם חלב אם והואמסיים את הארוחה עם בקבוק- כמעט כל ארוחה שלו . אני בעד הנקה וזה היה החלום שלי. אני עכשיו התחלתי לשאוב הרבה ונלסות רק להניק- לזה אני רוצה להגיע. ברוך השם יש עדיין חלב כי אני מניקה אבל בכמות מאוד קטנה וכל ארוחה מסתיימת עם בכי והוא רעב מאוד כך שלא נותר לי ברירה אלא לתת לו בקבוק. רציתי לדעת אם יש סיכוי להגביר את כמות החלב עד כדי שישבע שוב מארוחות , היום הוא אוכל כ- 120 מ"ל. אני ממש רוצה להצליח ויש לי את המסירות נפש להצלחה.בבקשה צריכה את עזרתכן הדחופה. האם כדאי לקחת כמוסות חילבה או חלב רב של רפאל? האם זה יכול לעזור בשלב הזה? אם כן מה יותר מומלץ ומייצר כמויות גדולות יותר של חלב? האם לא מאוחר כעת להשלים את הפערים שהוא לא ינק עד עכשיו בלילות ובחלק מהארוחות היומיות? לגבי הכמוסות חילבה עדיף לאכול את התבלין עצמו של החילבה מאשר הכמוסות???
תודה רבה מראש ... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ג'ניס זאוסמר04/08/2009שרית שלום,
אפשר רק לנסות - אין אפשרות לדעת אם זה יצליח,אבל שווה הנסיון.
אני מציעה צאוד לקרוא שאלות קודמות כי הרבה מאוד שאלו את השאלה הזאת בדיוק.
אני ממליצה על :
1 - השגת מכשיר שאיבה מאיכות גבוהה - מיד שרה. לשאוב כל 3 שעות כמעט סביב השעון.תשאבי לאחר כל הנקה ותמשיכי לשאוב לפחות 5-7 דקות לאחר הפסקת זרימ החלב.
2 - לקחת כמוסות חילבה - 3 כמוסות 3 פעמים ביום - ולא לאכול את התבלין.
3 - לתכשיר רב חלב לא הוכח שיש ערך בו
4 - תנסי לבקש מהרופא שלך כדורים בשם מוטיליום - 20 מג 3-4 פעמים ביום - מגביר חלב טוב
מקווה שזה יעזור,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייצור החלב הולך ופוחת...נעמי02/08/2009
ליועצות הפורום שלום,
בני בן 4 חודשים והחל מהחודש השלישי התחלתי לשלב בקבוק תחליף חלב אחד ליום.
הכמות בנתיים עלתה לשניים ואפילו שלושה בקבוקים, בין השאר בגלל תרופות שלקחתי כמה ימים ובהם שאבתי וזרקתי את החלב.
אם לפני חודש הייתי שואבת כ-100מ'ל בכל צד, הרי שעכשיו אולי יוצא 50 מל'!
אני מתחילה כל ארוחה עם הנקה ועוברת לבקבוק מאחר והילד לא שבע.
חבל לי כ"כ לוותר על ההנקה...
האם עוד אפשר להציל את המצב ולהגביר את ייצור החלב?
בתודה מראש,
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמי
ג'ניס זאוסמר02/08/2009נעמי שלום,
כאשר מתחילים ל"לשלב" בין הנקה ותן בקבוקים מתרחשת תמיד הפרעה מסוימת בתהליך של ייצור החלב.ההפחתה בגירוי ובעיקר התרוקנות השד מביאה להפחתה בייצור חלב.
אין אפשרות לשנות את התהליך על פי הרצון - אנחנו רק יכולים לקוות שהשינויים לא יגרמו להפרת האיזון העדין וללמוד איך להתמודד עם או להתגבר על קשיים הנוצרים.
יחד עם זה החשיפה לבקבוק(פטמה וזרם מהיר) גורמת לתינוקות הרבה פעמים להעדיף את הבקבוק ולינוק פחות.
דעי לך - יש מעט מאוד תרופות שאסורות בהנקה. כדאי לקבל מידע מאיש מקצוע לגבי לקיחת תרופות והנקה.
מה אפשר לעשות?
1 - תשאבי יותר,הרבה עם מכשיר חשמלי טוב (מדלה לקטינה,ספקטרה,אמדה)וחזק ועדיף אפילו דו-צדדי.
2 - תניקי הרבה, תלחצי על השד כדי להזרים חלב בעת ההנקה.
3 - אפשר לקחת כמוסות חילבה - 3 כמוסות 3 פעמים ביום
4 - יש תרופה בשם מוטיליום - צריך מרשם של רופא - 20 מג" 3-4 פעמים ביום - מגביר חלב.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאלנה31/07/2009
שלום רב!
אני מניקה את בני בן השבועיים הנקה מלאה. ביומיים-שלושה האחרונים הוא יונק לדעתי כמויות שונות בכל פעם מכיוון שלפעמים הוא צריך את שני הצדדים, לפעמים צד וחצי ולפעמים צד אחד בלבד. לכן גם קצת קשה לי לעשות מעקב מבחינה שעתית, אבל בסה"כ זה משהו בין שעתיים לשלוש-שלוש וחצי בסה"כ מאז שחרור מבה"ח הוא עלה כ-300 גר'. ברצוני לשאול מס' שאלות:
1. האם זה תקין שהכמויות משתנות? - שכן אני אף פעם לא בטוחה שהוא שבע
2. במידה ואני לא מאכילה משני הצדדים, האם צריך לשאוב ?, למרות שאני מקפידה להתחיל עם ה"צד המלא" בהנקה שאחרי
3. לפעמים נדמה שהוא עצבני ורעב לאחר יניקה קצרה יחסית מצד אחד- הוא יונק, נרדם קצרות ואז מתחיל לבכות . אם אני מנסה להמשיך, הוא תופס את הפטמה ללגימות בודדות מפסיק ושוב מתחיל לצרוח, כאילו לא נוח לו לתפוס הפטמה
מה אפשר לעשות?
שוב תודה
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלנה
חיה כהן01/08/2009אלנה שלום! אי אפשר לחפש דגם אחיד של הנקה,יהיו הנקות ארוכות יהיו קצרות, יהיו ארוחות שהתינוק יינק רק מצד אחד יהיו שהוא יינק משני הצדדים ויהיו שעות בהן יינק לעיתים קרובות ושעות בהן יפתח מרווחים גדולים בין ההנקות.
יש מס דברים שצריך לשים לב עלייה במשקל וכן יציאות ושתן.
אין צורך לשאוב לאט לאט הגוף מגיע למצב של איזון בכמויות החלב.
כל טוב ובהצלחה
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה והנקהגליה31/07/2009
האם לקיחת אנטיביוטיקה משפיעה על תפוקת החלב?
אם כן, האם בסיום לקיחתה תתכן חזרת תפוקת החלב לנדרש ע"י התינוק? מה ניתן לעשות בינתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה
חיה כהן31/07/2009גליה שלום!
אנט לא משפיעה על תפוקת החלב אולי אנט חזקות בכמויות גדולות יכולות להחליש את הגוף ואז גם להשפיע על תפוקת החלב.
מנוחה ושתייה מרובה.
הרבה בריאות חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ פרטיאלנה30/07/2009
שלום רב!
ברצוני לקבל יעוץ להנקה נכונה בביתי או באיזור מגוריי.
האם תוכלו להמליץ על יועצת מאיזור נס ציונה?+ מה סדר גודל התשלום המקובל עבור שרות זה?
בנוסף, האם ניתן להגיע לתנוחות הנקה נכונות גם ללא כרית הנקה מיוחדת?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלנה
חיה כהן31/07/2009אלנה שלום!
אין צורך בכרית הנקה מיוחדת.כל כרית יכולה לשמש אותך,לפי נוחיותך.
לגבי ייעוץ פרטי בבית,יש אתר של האיגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות בו יש רשימת יועצות הנקה מוסמכות לפי אזור מגורים.
שיהיה בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב חלב שאוב- חם וקר - דחוףקטיה30/07/2009
אני מיניקה ילדה בת 4 חודשים. החל מגיל חודש אנחנו לא יוצאים בלי בקבוק עם חלב שאוב. כדי להגיע למנה של 150 אני שאבתי כמה פעמים במהלך היום. מה שעשיתי פשוט שאבתי לאותו בקבוק , כל פעם הוצאתי אותו מהמקרר ושאבתי לתוכו. הבנתי שאסור לערבב חלב בטמ' שונה. אבל זה מה שעשיתי 3 חודשים. חשוב לציין כי היא הייתה אוכלת באותו יום. הזמנתי שקיות, לא אעשה זאת יותר השאלה האם יתכן וגרמתי לה נזק כלשהו חלילה? ילדה בריאה, עולה היטב במשקל (1 ק"ג בחודש +13 ס"מ גובה ב-3 חודשים ). דואגת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטיה
חיה כהן30/07/2009קטיה שלום!
לא עשית שום נזק, את רואה שביתך בריאה.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזראלנה29/07/2009
שלום רב!
בני הבכור נולד ב16/07. בהתחלה בשל אשפוז של כ-6 ימים ינק מעט מאוד ו"הכריחו" אותנו לאחול תמ"ל, כדי לראות שהוא אוכל/מעכל/לא פולט וכו...בשעה טובה אנחנו בבית והסתדנו עם ההנקה די טוב. ביומיים-שלושה האחרונים הבחנתי במין יבלת בהירה והתקלפות העור בשפתו העליונה. האם זה תקין? והאם זה לא מכאיב לו בזמן המגע עם השד? ואם כן, האם מצריך טיפול מיוחד?
בתודה מראש על העזרה החיונית
אלנה
:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלנה
חיה כהן30/07/2009שלום רב!
אם אני מבינה אותך נכון זוהי שלפוחית ולא יבלת,זה אופייני לתינוקות יונקים.
לעיתים מראה שהתינוק משתמש יותר מדי עם השפה העליונה שלו,כלומר מוצץ במקום לינוק. תקפידי להצמיד את התינוק טוב לשד כשהסנטר שלו עמוק בתוך השד!
אין צורך לעשות שום דבר לשלפוחית היא תעלם לבד.
כל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)