פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה חלקית
    נועה
    20/09/2009

שלום ג'ניס.
    התינוקת שלי בת שבועיים וחצי, אני משלבת בין שאיבה לבין תמ"ל. כיום בשעות הבוקר אני מצליחה לשאוב כמות יפה, בסביבות המאה +-, בשעות אחרה"צ-ערב בין ה60-80. אני מעוניינת להמשיך לתת לה חלב שאוב לפחות פעמיים ביום, ומחפשת דרך להגדיל את כמות החלב בערב,מבלי להוסיף שאיבה נוספת. האם יש דרך לעשות זאת? אם אמשיך לשאוב רק פעמיים ביום, האם בהכרח כמות החלב תרד?ושאלה נוספת, התינוקת שלי גדולה יחסית, בסביבות ה4 ק"ג, אוכלת בכל יום בין 600 ל690 סמ"ק, אני יודעת שאמורה לאכול 600, האם סטיה של 90 היא גדולה או שזה בסדר ואני יכולה להיות רגועה? לי ולאביה יש נטיה להשמנה ואני חוששת עליה....הרבה תודה מראש נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה חלקית

הוספת תגובה

• נועה

חיה כהן
    20/09/2009

נועה שלום ושנה טובה!
    כדי להגביר כמויות של חלב חייבים להגביר את מס השאיבות.כמויות החלב שהשד מייצר תלוי בגירוי של השד והתרוקנותו.
    אין מה לדאוג מהכמויות שביתך אוכלת חלב אם לעומת תמל לא גורם להשמנה! תני לה לאכול כמה שהיא רוצה,אם את רוצה להגביל אותה תגבילי אותה בכמויות התמל.
    כמויות החלב בשעות הבוקר בדכ יותר גדולות מאשר בערב.ככה שהמצב אצלך תקין לגמרי.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיקת הודעות
    ???
    20/09/2009

זה ממש לא בסדר שאתן מוחקות הודעות שלא בא לכן לענות עליהן.
    רשמתי את שאלתי 3 פעמים וכנראה לא מצא חן בעניכן ששאלתי שלוש פעמים ומחקתם אתההודעה.

אני ממש מאוכזבת.

לקביעת תור
    סגירה
    מחיקת הודעות

הוספת תגובה

• סליחה, טעות!

???
    20/09/2009

סליחה. טעיתי בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שבעה חודשים
    ???
    20/09/2009

שלום רב
    בני בן שבעה חודשים, יונק ומגיל חמישה חודשים גם ניזון מפירות, ירקות ומעט דייסות (לגיוון).
    רציתי לדעת אם תפוקת החלב יורדת כי הוא הרי יונק פחות פעמים מבעבר, ואיך שומרים על כמות החלב???
    אני לא רוצה להפסיק להניק, האם "חובה" לתת תוספות (פירות ירקות וכדומה??) ועד איזה גיל ניתן לגדל ולהזין תינוק על הנקה בלבד??

תודה מראש

אלינור

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שבעה חודשים

הוספת תגובה

• הנקה ותוספות

חיה כהן
    20/09/2009

שנה טובה! מומלץ באמת להתחיל עם תוספות מזון מגיל חצי שנה ויחד עם זאת אפשר להמשיך להניק גם במשך מס שנים,תלוי בך ובתינוקך.
    כמויות החלב יאזנו את עצמם לפי צרכי התינוק. בימים שאת מניקה יותר ,כמויות החלב יתגברו.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה וכאבים בחזה
    איילה
    19/09/2009

הפסקתי להניק כבר לפני שבועיים.
    זה היה תהליך הדרגתי של כחודש וחצי שבו הפסקתי בכל פעם הנקה בשעה אחרת.
    למרות זאת יש עדיין חלב ובמישוש אני מרגישה שיש מעט גודש וכאב באזורים מסויימים.
    מה כדאי לעשות? אם אוציא חלב זה יקל אך ייצר עוד.
    מה יקרה אם לא אוציא? האם זה יכול לגרום לדלקת?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה וכאבים בחזה

הוספת תגובה

• איילה

חיה כהן
    20/09/2009

איילה שלום ושנה טובה!
    לוקח מס שבועות עד חודשים עד שהחלב נעלם לגמרי. אם את מרגישה ממש בגודש כדאי לעשות קומפרסים קרים על השד. אם זה רק אי נוחות זה ישתפר מיום ליום.
    כל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה
    ג'ניס זאוסמר
    17/09/2009

מאחלות לכל האמהות ,האבות ,התינוקות והמשפחות שנת שלום מלאת אושר ושמחה.
    באהבה ג'ניס וחיה.

לקביעת תור
    סגירה
    שנה טובה

הוספת תגובה

• שנה טובה גם לכן ותודה על הכול!

איילת
    19/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלב בנוגע לשאיבה
    אור
    17/09/2009

שלום שוב , ותודה על הכל ..

האם מותר לערבב חלב שאוב ? ואומר , אם שאבתי אתמול 40CC שומרתי במקרר, אם שאבתי גם היום האם ניתן לערבב אותם ביחד?

כמובן שהחלב יקבל את התאריך הישן ביותר כלומר של אתמול.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלב בנוגע לשאיבה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ג'ניס זאוסמר
    17/09/2009

שלום אור,
    אפשר לארבב אם החלב נשאב ביממה הקודמת.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות יציאות משתנה
    אור
    17/09/2009

שלום,

הילדה (בת שלשה שבועות) לא עושה קיבה טובה כבר יומיים (הנקה מלאה), האם טבעי ?

קראתי באתר:

ההנחה היא שילד לא נולד עם עצירות", אומר ד"ר גורן, ומבחין בין תינוקות יונקים לכאלו שאינם יונקים. "כמעט ואין עצירות לתינוקות יונקים. חשוב להסביר לאמהות שהספיגה של חלב אם כה טובה, שלעתים בקושי יש שאריות במעי ולכן יכולה להיות יציאה אחת לחמישה ימים..

כמות שתן טובה מאד בכל החלפה.

אשמח לקבל גם את חוות דעתכן.

תודה,
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    כמות יציאות משתנה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ג'ניס זאוסמר
    17/09/2009

היי אור,
    נכון מאוד שחלב אם נספג כמעט כולו אבל לא בגיל הזה.לוקח מעט זמן למעי להסתדר ולכן
    עד כ-חודש וחצי תינוקות יונקים עושים הרבה ורק לאחר מכן מותר להם להפחית ביציאות .
    בגיל הזה מיעוט יציאות עלול להצביע על חוסר קבלת אוכל.
    אם היא עולה במשקל - תמשיכי להניק אותה מ-2 הצדדים כל הנקה ולפחות כל פעם שהיא מבקשת לפחות 8 פעמים ביממה.
    כמות השתן מצביע על קבלת נוזלים וזה טוב אבל צריכים גם את המדד של יציאות (3-4 ביממה בשלב הזה) על מנת לקבוע שהיא מקבלת מספיק.
    שקילה מאוד חשובה כאן
    שנה טובה ,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון בהנקה
    אורית
    16/09/2009

שלום.

אולי אוכל לקבל תשובה אחת ולתמיד האם מותר להניק ולעשן במקביל?

האם הניקוטין עובר בחלב אם?

האם יש משמעות למספר הסיגריות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

ג'ניס זאוסמר
    16/09/2009

שלום אורית,
    עובדה - עישון עלול לגרום למיעוט חלב.
    עובדה - עישון לא בריא לאם ולסביבה
    עובדה - עדיף להפחית את מספר הסיגריות ולהניק מאשר לא להניק בכלל.
    שנה טובה מאוד,
    גג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 חד' לא מוכנה לטעום תחליף מזון.
    דנה
    16/09/2009

בתי בת 5 וחצי חודשים ניזונה מהנקה בלבד,חזרתי לעבודה לפני כשבועיים והתוכנית היתה שבמשפחתון היא תאכל מטרנה מכיוון שאני עובדת בחנות ואין לי אפשרות לשאוב בעבודה.הבעיה שהילדה לא מוכנה לשתות מבקבוב אם אין בו חלב שאוב! ניסינו הכל, את כל הסוגים, רק אם יש בבקבוק חלב שאוב היא אוכלת. נסיתי גם לערבב חצי חצי, בהתחלה סרבה, ואחכ אכלה והקיאה הכל. אני חסרת אונים, אני חוזרת מעבודה פעמיים הביתה כדי לשאוב,שואבת בין הארוחות וקמה גם בלילה על מנת שלמחרת יהיה לי מספיק בקבוקים למשפחתון(שלוש לפחות של 120 כל אחד). מה ניתן לעשות? עלי לציים שהילדה אוכלת פירות וירקות אבל עדיין לא ארוחה מלאה, וניסיתי גם נטול לקטוז ודייסות ללא הצלחה..

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ג'ניס זאוסמר
    16/09/2009

היי דנה,
    יתכן וילדה רגישה לחלב פרה.
    אני מבינה את הקושי שלך בשאיבות אבל יתכן ואי ברירה כרגע.
    אם היא מקיאה את התמ"ל - לא לתת.
    תתיעצי בבקשה עם רופא ילדים.
    בינתיים יש לנסות ולהגדיל את הארוחות של פירות וירקות על מנת לכסות את החסר.
    בהצלחה ושנה מאוד טובה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    16/09/2009

המון תודה על התשובה המהירה.. הבעיה היא שאני מרגישה שכמות החלב הולכת ויורדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    16/09/2009

היי,
    מעבר להגברת ההנקה/שאיבה ולקיחת חילבה אין הרבה יותר מה לעשות. הגוף מייצר חלב על פי תהליך של דרישה של התינוק והתרוקנות השד ולא על פי רצוננו ותכניות אחרות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    עינת
    16/09/2009

שלום,
    אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות:
    1. כמה תינוק בן חודשיים וחצי השוקל בערך 5.5 קילו אמור לאכול מבקבוק שאוב?
    2. האם שאיבה במקום הנקה גורמת גם היא לייצור חלב, או עשויה להפחית את הכמות?
    3. האם הגיוני שמשך ההנקה לא השתנה עד היום, עדיין הבן שלי לפעמים יונק כ20 דקות ויותר מכל
    צד? האם זה עשוי להעיד על מחסור בחלב? איך יודעים אם יש מספיק חלב? לרוב הוא לא
    משחרר לבד את הפטמה, רק כשנרדם. יכול להיות חסר שקט אחרי ששיחררתי אותו ,ולהירגע
    אחרי 2 דקות - לא ברור לי אם הוא עדיין רעב?
    4. בתחילת ההנקה הבן שלי נוטה לפתוח פה גדול, אך לאחר מספר דקות מצמצם את הפתיחה,
    וכאשר אני מנתקת אותו ומנסה לחבר מחדש זה קשה יותר, הוא לא תמיד פותח פה מספיק גדול
    ונראה כי לא יונק יעיל במיוחד, יכול להיות שתחושת השריפה שיש לי לעיתים ביניקה קשורה לכך?
    כיצד ניתן לשפר?
    תודה,
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• תשובות לעינת

ג'ניס זאוסמר
    16/09/2009

היי עינת,
    1 - תינוק בגיל הזה יכול לאכול מ:100 ועד 150 בבקבוק.התשובה חלקית כי תינוק יונק או זה שמקבל חלב אם יאכל לעיתים קרובות יותר כמויות קטנות יותר .ולכן אין אפשרות לעשות השוואה עם תינוק הלא מקבל חלב אמא.אני הייתי נומנת לו כמה שירצה.
    2 - אין מכשיר שאיבה אשר מעתיקה הנקה ולכן כאשר שואבים קיים סיכוי לשיבוש בתפוקת החלב.אם תרצי לשאוב עליך להשיג מכשיר מאיכות גבוה על מנת להקטין כל סיכוי לשיבוש ולשאוב לעיתים קרובות.
    3 - תיאור של הנקה נורמאלית . הרמה תינוקות קצת לא שקטים לאחר ההנקה/האכלה ולוקח להם קצת זמן להירגע.אם התינוק עולה במשקל מספיק הוא מקבל מספיק חלב.
    4 - אם הוא לא תופס מספיק טוב תורידי אותו מהשד ותחברי אותו מחדש - הוא יבין מהר מאוד שעליו לתפוס טוב כל בזמן.
    בהצלחה ושנה מאוד טובה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה
    יערה
    15/09/2009

הי,
    אני אם לתינוקת בת חצי שנה, היא נכנסה לתינוקיה לפני כחודש.
    יונקת בלבד ואני שואבת בעבודה.
    עד כה שאבתי ויצאו לי 400 מ"ל-גם זה בעבודה קשה מאוד.
    עכשיו טוענים בגן שזה לא מספיק לה והיא רוצה עוד ועוד. היא אוכלת מוצקים-מרק ירקות טחונים עם עוף+פירות. לטענתם, מנסים לתת לה מים אך היא מסרבת.השאלה היא אם מבחינה רפואית היא זקוקה ליותר חלב מזה או שכן לנסות להרגילה למים או תה של נענע ומים (בלי סוכר)?אין באפשרותי לשאוב יותר, לא מבחינת הזמנים ולא נראה לי שיצא לי יותר מזה, אלא אם כן אתעורר בלילה במיוחד ואנסה לשאוב-כי היא ישנה לילה שלם- מה הפתרון? איני רוצה לתת לה תמ"ל בכל מחיר. עם הבן עד גיל שנתיים ינק ולא טעם מעולם תמ"ל- רעיונות ועזרה יתקבלו בברכה- תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף עזרה

הוספת תגובה

• תשובה ליערה,

ג'ניס זאוסמר
    15/09/2009

שלום יערה,
    לא ציינת כמה זמן היא נמצאת ב"תינוקיה"
    אם החלב אמור להספיקק ל2-3 ארוחות - צריך להספיק.
    הצעות :
    1 - לתת לה פטמה עם זרם איטי יותר
    2 - לתת לה יותר מוצקים
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

יערה
    16/09/2009

שלום ג'ניס,
    תודה לתשובתך
    היא נמצאת בתינוקיה מזה חודש וחצי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    16/09/2009

הכוונה - כמה שעות היא נמצאת כל יום שם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה
    שגית
    15/09/2009

שלום, בעוד כ3 שבועות אני צריכ לחזור לעבודה. רציתי לשאול האם ומתי במהלך היום הכי טוב לשאוב חלב כדי שיהיה לי רזרבות שיוכל לקבל כשאני בעבודה, בלי לפגוע בכמות החלב שילד מקבל בארוחות שלו(אני מניקה כל שעתיים שלוש בערך) כמה זמן לוקח לגוף להשלים את הכמות ששאבתי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• תשובה לשגית,

ג'ניס זאוסמר
    15/09/2009

שגית שלום,
    אני ממליצה לשאוב כפעמיים בזמן שאת בעבודה, לשמור את החלב בקירור למחרת.יחד עם זה ממליצה אפילו להשאיר את מכשיר השאיבה נעול בעבודה ולא לשחוב אותו כל יום.
    ליצור רזרבה - צריך לשאוב הרבה ולא משנה בהתחלה מתי עד שכמויות החלב עולות ועז לשאוב לאחר ההנקות ולשמור.קשה לדעת כמה זמן יקח עד ההשפעה - שבוע ,שבועיים ולפעמים אף יותר.
    תקפידי על השימוש במכשיר באיכות מעולה עם מנוע חזק ולא קטן כמו זה שמעבירים בין החברות.
    בהצלחה ושנה טובה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גורמים לתינוק לישון לילה רצוף?
    לילך
    14/09/2009

שלום רב,בני בן 3 חודשים נולד במשקל 2.900 ק"ג ושוקל כיום 6 קילו
    אני מניקה אותו הנקה מלאה לאורך כל היום אוכל כל שעתיים ובלילה כל שעתיים-שלוש,
    הוא יונק טוב כל פעם בצד אחד בלבד לאורך 10-15 דקות
    1)האם להעביר אותו באמצע ההנקה לצד השני?
    2)האם יש שיטה לגרום לילד לישון ברצף של יותר משלוש שעות בלילה?אני שומעת על הרבה תינוקות שישנים עד הבוקר ברצף וחושבת שזה חלומי...
    3)בגיל 4 חודשים יש אפשרות לשלב תוספת של מזון מוצק השאלה היא איך לשלב עם הנקה?אם אתן לו מזון מוצק הוא ישבע ואז יוצא שלא אניק כמה שעות האם זה יכול לעשות גודש?מה נותנים לתינוק בגיל 4 חודשים מבחינת מזון מוצק ובאיזו תדירות?
    אודה לתשובתך מאוד שנה טובה מלאה בחלב טוב ומזין

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2009

היי לילך,
    1 - את יכולה לתת לו גם את הצד השני.לא להעביר אותו באמצע אלה כאשר הוא מתנתק מהצד הראשון, תחליפי טיטול ותני גם מהצד השני. הוא אומנם יקח פחות מהצד השני אבל יותר בסך הכול.
    2 - שאלת מיליון הדולר - אישית לא ידעתי איך למרות כול הדעתנים והמומחים.כנראה תלוי בתינוק ,באופי שלו , התנהלות ההנקה ולהגיד את האמת - כך זה אמור להיות אצל תינוקות של בני אדם.כולם אוהבים לישון בלילה - זה ברור.אני מקווה שבקרוב הוא יגביר קצת יותר את המרווח בין ההנקות - בשבילך.בינתיים תהני ממנו,הוא גדל כל כך יפה ואנו לא מביאות כל כך הרבה תינוקות לעולם - כדאי להניק אותם כמו שצריך מבלי להסתכן התוצאות ההתערבויות למיניהן.
    בקשר למתן מוצקים - תפני לאחות טיפת חלב.למיטב ידיעתי מתחילים ב5 חודשים ורק עם התינוק מוכן מבחינה התפתחותית.
    שנה מאוד טובה לך ולמשפחתך,
    תהני מהם,ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לשנת לילה רצוף

שגית
    15/09/2009

היי לילך, יש לי הצעה בשבילך- גם ילד שלי בן 3 חודשים ושוקל כמו בנך הוא ישן לילות רצופים כבר מגיל חודשיים מ20:30 עד 6-7 בוקר. מה שעשיתי נקרא "מילוי מיכל" ו"הנקת חלום" מניקים 2 ארוחות אחרונות לפני שינה (בדרכ 17:00 ו19:00) ארוחות מלאות וטובות (2 שדיים) אח"כ טקס שינה (מקלחת , חושך, קצת מוסיקה אם אוהב) ואז בן 22:00 ל23:00 (אני נותנת ב22:30) נותנים הנקת חלום שזו הנקה שעושים כאשר הילד ישן. לא מעירים אותו, פשוט מרימים והמיטה ונותנים לו לינוק מתוך שינה, אם קשה לו להפעיל את רפלקס היניקה(בגלל שישן) מגרים לו את השפה התחתונה עם מוצץ או שמניחים אצבע נקיה על לשון. גם בארוחה הזו תשתדלי לתת מ2 שדיים. לי זה עובד מצויין. תנסי אין מה להפסיד - ובהצלחה.
    שגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה לגבי שגית

לילך
    15/09/2009

תודה על ההצעה קראתי את הספר של הלוחשת לתינוקות ולא הבנתי את שיטת מילוי המיכל.מלאכי אוכל כל שעתיים וחצי בערך ובמילא אם הוא אוכל בשעה חמש בערב,שבע בערב ותשע הוא קם לשעה אחת עשרה לינוק אז מה הפואנטה ?אולי לא הבנתי טוב את השיטה כי הוא קם בכל זאת כמה פעמים בלילה לינוק
    אשמח אם תחזירי לי תשובה שנה טובה לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה שהכול התבלגן לי
    איילת
    14/09/2009

היי
    זו אני ששאלתי למטה לפני מספר ימים. נראה שאין סדר בהנקה שלי והילדה שלי מצליחה לבלבל אותי לגמרי בין הצורך באוכל לפינוק/הרגעה/עזרה לישון.
    היא אוכלת בבוקר כל שעתיים והחל מהצהריים היא נכנסת ל"אטרף". היא רוצה לאכול כל שעה עד שהיא נרדמת. אני שמה אותה במיטה, היא ישנה 10 דקות, מתעוררת ושוב מבקשת לאכול. ככה עד שש בערב, שאז היא לגמרי ב"היסטריה" להיות מחוברת לציצי. שני ציצים לפני המקלחת לא מרגיעים אותה. במקלחת בשבע היא כבר בוכה מרוב עייפות. אחרי המקלחת עוד ציצי. ככה זה כבר ארבעה ימים, מיום שישי. היום בצהריים אחרי שאכלה בשתיים עשרה, ובאחת, ורצתה שוב בשתיים, נתתי לה בקבוק כי חשבתי שהיא לא אוכלת מספיק, היא אכלה 20 CC ונרדמה. אחרי רבע שעה קמה ורצתה שוב לאכול.
    נכנסתי פה למעגל של לחץ משעות האכלה. אני לא נהנית מההנקה ואפילו חרדה ממנה, ואני מרגישה חסרת אונים ממה שמתהווה.
    היא בת 10 שבועות ונכון לשבוע שעבר שקלה 4.260. היא שומרת על אחוזון 15.
    לא יודעת מה קרה פתאום ואיך עוצרים את זה. מתגעגעת לימים שבהם היתה מוציאה את הציצי ככשבעה ובזה נגמרה האכלה. אני מותשת משש שעות סביב אוכל.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נראה שהכול התבלגן לי

הוספת תגובה

• תשובה לאיילת

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2009

שלום איילת,
    ההנקה משתנה מדי פעם את דפוסה ותינוקות מגיבים שונה גם במצב שהכל בסדר הן מבחינת אופן היניקה והן זמינות החלב.
    להנקה אין סדר.
    להנקה אין שעות.
    לא ציינת מה משקל לידתה ולכן קשה לדעת אם עולה מספיק.
    מתן תוספת בבקבוק : לא נותן תשובות לגבי אופן ההנקה או אם שבעה או לא .עצם זה שלקחה רק 20 סמ"ק - לא ממש רעבה או שלא מסתדרת עם הזרם ולכן לא רצתה להמשיך.
    אם את מעוניינת להמשך להניק אני ממליצה לתת לה , ללא חשבון או ביקורת, לינוק מתי שהיא רוצה וכמה שהיא רוצה.אם היא יונקת בצורה יעילה(הצמדה טובה)אני סבורה שהמצב ישתנה.
    ללא לחץ ובהבנה ואהבה - תעשו פיקניק של יניקה בכיף.תראי שהמצב ישתפר.
    שנה טובה מאוד,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ניס יקרה

איילת
    15/09/2009

תודה רבה רבה על התשובה. אתן עושות עבודת קודש בפורום הזה.
    אני רוצה להניק. בימים רגילים אני נהנית מזה והילדה שלי בטוח נהנית ומרוויחה מזה.
    לצערי אני מתקשה לקבל את ההתעסקות הארוכה סביב אוכל במשך כל כך הרבה שעות. אני יודעת שזו החלטה שלי בסופו של דבר ואני רוצה להיות חזקה ולהתמיד להניק גם בתקופה הזו.
    את חושבת שזו תופעה זמנית? זה לא יהפוך להרגל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    15/09/2009

איילת,
    מבינה את הרגשתך אבל יש לזכור שהנקה לא מהווה רק אוכל. לתינוק יש צרכים בסיסיים כמו מזון ומגע וקשר ובמיוחד בחודשים הראשונים הצורך לסביבת ההנקה הזאת חשובה ביותר ומצופה על ידי התינוק.
    שוב - יש שיטות אבל לא כל שיטה מתאימה לכל תינוק.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה בזמן הנקה
    יפה
    14/09/2009

ביתי בת חודשיים יונקת מלא, עולה יפה במשקל, אך מההתחלה היא נצמדת ומתנתקת מהשד ובוכה, אני יודעת שיש לי זרם חזק, לפעמים ממש משפריץ עליה כשהיא מתנתקת, האם זה קשור ומה אפשר לעשות? ואם לא קשור מה יכולה להיות הסיבה, רק בלילה ברוב הפעמים היא אוכלת ללא בעיה, ושאר ההנקות זה כל הזמן, אולי קשור לגזים?

אשמח מאוד לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בוכה בזמן הנקה

הוספת תגובה

• תשובה ליפה

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2009

היי יפה,
    הזרם המהיר לא נעים לה,מקשה על הבליעה וקשה לה להתמודד עם הכמויות הזורמות לה אל תוך הפה.
    זה מצב לא נדיר ויכולה להחשב לברכה אבל מי שמכיר יודע כמה שקשה.
    אני ממליצה : בניתוק הראשון תוציאי את השד מהפה ותוציאי חלב ידנית עד שהשפריצים נגמרים.
    יחד עם זה אפשר לתת לה רק מצד אחד בכל הנקה.זה אמור לשפר את העניין.

בהצלחה,ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה