מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הנקהאתי05/09/2009
שלום רב,
אני מיניקה 4.5 חודשים וברצוני להפסיק כדי לחזור לעבודה.
כיצד זה מתבצע מבלי ליצור גודש בחזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ג'ניס זאוסמר05/09/2009אתי שלום,
מפסיקים להניק אך ורק בהדרגה.
קודם כול מורידים הנקה אחת ומחקים עד שהגוף מתרגל ולאחר מכן הנקה נוספת עד להתרגלות.
אין דרך אחרת.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה
אתי06/09/2009זאת אומרת כל יום להוריד הנקה אחת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי
חיה כהן06/09/2009אתי שלום!
כל כמה ימים מורידים הנקה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בייצור החלבליאת04/09/2009
הי,
הדר בן חודשיים וחצי, יונק בשעות היום ובלילה (פעם אחת) מקבל בקבוק של חלב שאוב שאבא שלו נותן לו. לעיתים רחוקות ( פעם בשבוע) הוא מקבל סימילק בלילה, אם לא הספקתי לשאוב או שלא יצא מספיק.
בשבוע האחרון יש כנראה ירידה בייצור החלב שלי.
אצלי: השדיים קטנו (אני רואה בחזיות)
אין תחושה של מלאות בכלל
לא מצליחה לשאוב בבוקר כמו בדרך כלל (יוצא 10 מ"ל, במקום 120)
אצל הדר: הוא עצבני בסוף ארוחה, ממשיך "לנקר" אותי
הקטין פערים בין ארוחות
לא רגוע על הציצי, אחרי עשר דקות מתחיל לבעוט ולהתעצבן
שלשום בלילה הוא היה ממש רעב אחרי שגמר עם הציצי שלי,
הצעתי בקבוק והוא אכל עוד 100 מ"ל.
אני לא יודעת מה לעשות. קניתי כמוסות חילבה והתחלתי לקחת היום. אבל חוץ מזה?
ההנקה חשובה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ג'ניס זאוסמר04/09/2009היי ליאת,
יכול להיות שיש לך ירידה בייצור החלב באופן טבעי או כתוצאה אולי מהתערבויות כמו שאיבות ומתן תמ"ל.
קשה לדעת ממה זה נובע.
אם הוא לא עולה טוב במשקל ולא מרוצה ולך חשובה ההנקה אני מציעה לך להכנס למשטר של יניקה מרובה,שאיבות וחילבה.החילבה לא יעזור מבלי שאיבות - 3 כדוי חילבה 3 פעמים ביום ושאיבה לאחר כל הנקה - 7-8 פעמים ביממה.נכון, זה נשמע הרבה אבל זו הדרך אחרת התפוקה תרד יותר ויותר.
תפסיקי לתת לו תמ"ל ותתני לינוק בלבד אפילו הרבה מבלי להוסיף לו את השאוב. תני לו חלב שאוב רק אם הוא מאוד לא רגוע.
יש עדיין סיכוי להגביר את החלב אבל יהיה כרוך במאמץ.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ג'ניס. האם להוסיף הנקות?
ליאת05/09/2009ג'ניס, תודה על התשובה.
כרגע הקטנצ'יק אוכל 5 פעמים ביממה: 7 בבוקר, 11 בבוקר, 3 אחה"צ, 7 בערב ו 2 לפנות בוקר.
האם לצמצם לו את הרווחים באופן מלאכותי? או פשוט לשאוב? אני שואבת קבוע גם ב 11 בלילה.
אתמול והיום היה שיפור קל (2 מתוך שלוש הנקות היום הלכו חלק), אם כי עוד לא צימצמתי את הפער.
ממשיכה להתעקש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובענין המשקל
ליאת05/09/2009הוא שקל 6450 לפני שבוע, בן חודשיים וקצת. זה באזור האחוזון ה 90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר05/09/2009נשמע טוב אבל אני לא יכולה לדעת מבלי לדעת מה משקל הלידה.
אם הוא נשאר על אחוזון 90 זה מצוין
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר05/09/2009על מנת להגביר ייצור חלב עדיף להגביר את ההנקות ואם לא תגבירי את השאבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התינוק שבעאלנה03/09/2009
שלום רב,
כאם טריה לילד מקסים בן 7 שבועות הניזון מהנקה בלבד, יש לי שאלה לגבי כמות האוכל שהוא אמור לינוק.אין לי בעיה של כמות, נהפוכו יש זרם ממש חזק שגורם לו להתנתק מס' פעמים. כבר כמה ימים הוא יונק כל 3 שעות כל פעם משד אחד, לעיתים נרדם - אז אני מוציאה את הפטמה מפיו, אם הוא מוחה אז ממשיכים בארוחה, אם לא - ממשיך לישון ולפעמים מתעורר אחרי דקות בודדות, די מרוצה ולעיתים רחוקות ממשיך לישון (בעיקר בלילה). לפעמים הוא מתנתק לבד בגלל הגזים, אז אני מרגיעה אותו ומנסה שוב לחבר לשד. בכל מקום כתוב שתינוק שבע הוא תינוק רגוע ושהוא יודע לבד מתי להפסיק. אצלנו גם אם יש איזה רבע שעה של רוגע ומשחקים זה תמיד נגמר בחוסר שביעות רצון שלו וקיטורים/בכי. הייתכן שהוא "חוזר להיות רעב" אחרי זמן קצר כל כך? כי נראה שהוא אף פעם לא מסרב אם אני מציע...
כמו כן, האם סיבים תזונתיים(קמח מלא, כוסמת) ותחינה יכולים להחמיר את תופעת הגזים?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלנה
ג'ניס זאוסמר03/09/2009היי אלנה,
תינוק שבע הוא תינוק שמביע את שביעות הרצונו מארוחתו בדרכים שונות ולפעמים אף משונות.
יש תינוקות אשר יונקים מצד אחד , עושים כאילו ששבעים אבל לאחר זמן קצר רוצים את הצד השני.
יש לזכור שהנקה היא לא רק אוכל ולכן אסור לראות את ההנקה כארוחה בלבד אלה כמכלול חוויות - אוכל, מגע, הרגעה... - כול הללו מהווים מרכיבים חיוניים להתפתחות התינוק.
תינוקות גם משנים את התנהגותם מדי פעם והתנהלות ההנקה משתנה.
אני מציעה להניק אותו גם בצד השני ולא לעשות חשבונות לגבי כמויות, זמנים או או התרשמויות.אם הוא נהנה מלינוק ועולה יפה במשקל - תמשיכ מבלי לשנות הרבה.
"אף פעם לא מסרב" - תיאור של רוב התינוקות היונקים בעולם.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
אלנה04/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי מותר לשאוב חלב?אלה02/09/2009
הנקתי את תאומים עד גיל חצי שנה בשילוב תמ"ל וחלב שאוב כי לא היו מצליחים לנוק מספיק. כעת הם סרבו להמשיך לנוק כנרה עקב מעבר לפתמות רב שלביות בעת אכילת תמ"ל עם דייסות.בכיתי קצת והחלתתי שאמשיך לתת חלב שאוב.אך שאלתי היא עד מתי מותר לשאוב? האם שאיבה מתמשחת על ידי משאבה חשמלית עלולה להזיק לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר03/09/2009היי אלה,
את יכולה לשאוב כל עוד בא לך.
אין נזק ואין בעיה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חריפה בשדיים-בבקשה תעזרו לי!!!הדר02/09/2009
אני מניקה כבר חודש את התינוקת שלי הכל הלך חלק עד שהרגשתי גודש עצום בשד שמאל וכאב ממוקד לאחר כמה שעות עלה לי החום ליותר מ 38. הלכתי לרופא הביאו לי אנטיביוטיקה צפורל לקחתי יומיים רצופים והמשכתי להניק תוך כדי ולשאוב אך החום רק עלה ל 39.5. חזרתי לרופא והוא שינה לי את האנטיביוטיקה לאוגמנטין 875 מ"ג. אני כבר 4 ימים עם חום גבוהה שלא יורד והכאבים עברו גם לשד השני עדיין עם כאבים עזים ואודם. החלטתי שאני כבר לא מסוגלת לשרוד את זה וחזרתי לרופא לבקש כדורים להפסקת הנקה. עם מצפון ובכי שלא נגמר לקחתי היום בשמונה בבוקר חצי כדור שנקרא קבותרים ועכשיו השעה שבע בערב ואני מרגישה שהחזה שלי מלא בחלב וכעת לא ניתן לשאוב ובכלל לא ניתן לגרות את הפטמות.
אני כבר לא יודעת מה לעשות האם הכדורים האלו יעצרו או לפחות יחלישו את הדלקת ואת הגודש?
או שבגלל שיש לי דלקת עשיתי טעות שלקחתי את הכדור להפסקת הנקה והייתי צריכה להמשיך לשאוב או להניק למרות הכאבים?. אני כל כך מפחדת שהמצב יחמיר ושגרמתי לעצמי יותר נזק.
בבקשה תענו לי בהקדם אני פשוט על סף יאוש, אני מרגישה שאני כבר לא עומדת בכאים.
תודה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדר
ג'ניס זאוסמר02/09/2009שלום הדר,
כמעט תמיד הסיבה לדקת בשד - חוסר התרוקנות טובה של השד הנובע מתפיסה לא מספיק טובה.
זה הזמן הכי פחות טוב להפסיק את ההנקה.
מה עושים?
1 - להמשיך להניק או לשאוב.כמה שאפשר ולעיתים קרובות על מנת לרוקן או לפחות לנסות לרוקן.
2 - קומפסים חמים - להחיש ריפוי.יש כול מיני אפשרויות - כרית חמה או כרית ג'ל - יותר טובים משיטות אחרות כי הם ממשיכים להיות חמים.
3 - הרבה מנוחה!!
4 - אנטיביוטיקה - להמשיך 10 ימים
5 - אדוויל ואקמול לכאבים
6 - אם לא עובר או אין הטבה תוך 24 שעות - 48 שעות
7 - את חייבת לעשות את כל זה לא רק להבריא אלה למנוע היווצרות מורסה בשד.
סבלנות
ובריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הדר02/09/2009תודה על התשובה המהירה.
כבר התחלתי עם הכדורים להפסקת ההנקה. ועכשיו יש לי גודש רציני בשד ימין האם להוציא את החלב או פשוט ללבוש חזיה חזקה ולהמתין שהחלב יתייבש. אני לא רוצה לחזור להניק יש לי פשוט סיוט ממה שאני עוברת עכשיו. בנוסף האם אפשר לשתות תה מרווה תוך כדי נטילת הכדורים האלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר02/09/2009עדיף מאוד להוציא את החלב על מנת להפחית את הסיכוי להיווצרות אבצס.את לא צריכה לשאוב הרבה ,אין צורך להתרוקן או לשאוב לעיתים קרובות - רק למטרת הקלה.
את יכולה לשתות תה נענע ותה מרווה - אין שום בעיה בכלל.
קשירת השדיים - לא מומלץ כלל!!
הדר03/09/2009ג'ניס אני ממש מודה לך על התייחסותך המהירה... היום קמתי עם הרגשה יותר טובה מבחינה פיזית אך נפשית אני שבורה. התינוקת לא עשתה יציאה מאתמול ב 12 בבוקר והיא בקושי ישנה ובכלל לא רגועה, אני מרגישה שהאוכל החדש (מטרנה) כנראה לא כל כך טוב לה או שפשוט הורדתי לה את חלב האם ללא הדרגה וזה מה שגורם לה לסבול כעת.
אני מרגישה שהדלקת מתחילה לעבור כנראה מהאנטיביוטיקה החזקה שהחלפתי ובנוסף החום ירד. במידה והדלקת עברה ואני ירגיש יותר טוב האם אני יכולה לחזור להניק את הילדה למרות שכבר לקחתי את הכדורים לייבוש החלב (קבותרים) אני מרגישה עדיין גודש בחזה וכל 5 שעות בערך אני שואבת קצת כדי להקל על עצמי.
אני ממש מבולבלת, כל כך כואב לי על הנסיכה שלי אני לא מפסיקה לבכות בגלל המצב שאליו נקלעתי... מה את חושבת שעלי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר03/09/2009הדר,
שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב.
סביר מאוד שיהיה שינוי באופי ותדירות היציאות כאשר משנים את תזונת התינוק מחלב אם לתמ"ל.אם היא ממשיכה לא לעשות תתיעצי עם רופא ילדים או אחות טיפת חלב.
לגבי המשך הנקה: את יכולה להניק שוב .אין בעיה עם התרופה אבל יתכן ויש כבר הפחתת החלב עקב התרופה ועקב הדלקת (לאחר דלקת לפעמים יש מיעוט זמני).
אם היא מסכימה לינוק , תופסת טוב ושבעה - תניקי אותה - אם את רוצה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהנקהתמר01/09/2009
שלום,
בני בן חודשיים וחצי. מאז תחילת ההנקה יש לי כאבי תופת בפטמות בתחילתההנקה ודקירות בין ההנקות או בזמן ההנקה. הייתי אצל כירורגית שד כי אחות טיפת חלב אמרה שזו אולי פטריה. היא נתנה לי משחה ולקטנצ'יק טיפות (למרות שהיא אמרה שלא רואים שום דבר חיצוני) בזמן השימוש בתכשירים הפסיקו הכאבים אך ביום שסיימתי את הטיפול הכאבים חזרו. ניסתי להמשיך למרוח את המשםחה וזה עזר אך איך שהפסקתי הכאבים חזרו.
עצמת הכאבים משתנה. יש ימים שהכאבים בלתי נסבלים, עד בכי, ויש ימים שהכאבים ממש סבילים. חוצמזה הכאבים הם בעיקר בשד אחד בעייתי.
הייתה לי יועצת הנקה קצת אחרי הלידה שאמרה שהתינוק לא מוצץ טוב אבל הוא עולה מעולה במשקל ויש לי חלב והאחות בטיפת חלב אמרה שהוא תופס נכון. גם הפטמות לא נראות פצועות או סדוקות.
מה אפשר לעשות? אני כ"כ רוצה להמשיך להניק אבל הכאבים הורגים אותי! מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
ג'ניס זאוסמר02/09/2009שלום תמר,
ממש כאב לי לקרוא את שאלתך.על פניו הסימפטומים מזכירים פטריה אבל אסור להסתנוור כי לפעמים בעיות נובעות מכמה גורמים יחד.
1 - ייתכן פטריה : אם הטיפול (ולא ציינת איזה בדיוק) עזר, לא נראה לי שבדיוק ביום שהפסקת הסמנים חזרו. היה לוקח קצת יותר. ולכן אני מציעה למרוח דקטרין קרם 3-4 פעמים על הפטמות לאחר ההנקה, למרוח דקארין ג'ל 4 פעמים בתוך הפה של התינוק לאחר ההנקה ולבקש מהרופא שלך לת לך כדורים שנקראים - Diflucan.ביום הראשון לוקחים 400 מג" ובהמשך 100 מ"ג פעמיים ביום.
2 - כדאי לנסות גם טיפול מקומי נוסף.לערבב יחד 2 משחות : מופירוצין/בקטרובן + בטמטזון 0.1%.קרוב לוודאי שהתלבש שם גם זיהום חיידקי והחומרים הללו מטפלים ומרגיעים.
3 - אם הכאב חזק אפשר לקחת גם תרופות נגד כאב כמו אגוויל או ברופן - 400מ"ג כל 6 שעות ואקמול בין לבין.
4 - כמעט תמיד עוזר כאשר משפרים את התפיסה והתנוחה אפילו אם נראה לך שהכל תקין.
5 - מרפאת הנקה במושב אודים - ד"ר מירי לייבוביץ - אם יש לך את האפשרות .באינטרנט קשה מאוד לאבחן או לטפל בבעיות כאלו.
תרגישי טוב,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
תמר02/09/2009תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מבעיה דומה- כאבים ופטמה לבנה
נועה05/09/2009היי,
בתי בת חודשיים, גם אני סובלת מכאבים מתחילת ההנקה אך הסיפור קצת שונה-
בהתחלה היו פצעים נוראיים, כתוצאה מתפיסה לא נכונה. כשהתינוקת היתה בת שלושה שבועות עברתי לשאוב למשך חמישה ימים עד שהפצעים עברו ואז חזרתי להניק. כיום אני מניקה ושואבת פעם ביום (מכינה סטוקים בפריזר לקראת החזרה לעבודה).
יש לי גם כאבים בשניות הראשונות של ההנקה כאשר החלב יוצא, אך הכאב הזה קיים גם בעת השאיבה (שהיא לא כואבת כלל בניגוד להנקה) ואני מניחה שאין מה לעשות לגביו.
כמו כן, שד אחד בעייתי יותר מהשני- ההנקה כואבת למרות שנראה שהתפיסה בסדר (אם כי לא מושלמת- יש פעמים שהפה נפתח יותר ואז באמת לא כואב). בשד הזה ולפעמים גם בשני יש תופעה של פטמה לבנה- 10 דקות לאחר סיום ההנקה, הפטמה הופכת לבנה וכואבת (דקירות) למשך בערך עשרים דקות. הכאבים חולפים כשהצבע חוזר (כשזרימת הדם חוזרת כראה)..
סוג שלישי של כאבים- בקו החזיה מתחת לשדיים, כאב של שריפה-דקירות. מופיע אחרי הנקות תכופות, למשל כאשר לתינוקת יש כאבי בטן והיא יונקת כל כמה דקות עם הפסקות של בכי או נסיונות הרגעה ע"י הקפצות במנשא..
יש פתרונות מעבר ללשפר תפיסה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה
חיה כהן06/09/2009נועה שלום!
תופעה זו שאת מסבירה בדכ באמת נובעת מהצמדה לא נכונה.
האם יש לך בעיה כזו באזורים אחרים בגוף? יש כאלה שסובלים מתופעה זו באצבעות במיוחד בחורף זה נקרא מחלת רנו.
דבר שיכול להקל על המצב הוא לחמם את הפטמות לאחר ההנקה.
הכאבים בקו של החזיה יכולים להופיע מחזיה לוחצת במיוחד.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת לגבי חילבה
נועה07/09/2009התחלתי לקחת כמוסות חילבה לפני חודש וחצי, רציתי לדעת אם אין תופעות לוואי בשימוש לאורך זמן. האם עלי לקחת כל עוד אני מיניקה ושואבת (התחלתי לקחת כדי להגביר תפוקה עבור השאיבה וזה אכן עזר)? או שאפשר כבר להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה
חיה כהן07/09/2009נועה שלום!
אם את רוצה להפסיק עם החילבה צריך לרדת בכמות שאת נוטלת לאט לאט ולראות איך זה משפיע.אם חלה ירידה בכמויות החלב כמובן תצטרכי להעלות שוב את המינון.
כל טוב ובהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה וחלב אם..אלינור30/08/2009
שלום רב,
קראתי כאן באחת מתשובותייך שלא מערבבים חלב אם עם דייסה, מדוע?
אני עושה זאת, (לאחר התייעצות עם נציגה של מטרנה), והיא לא אמרה שאסור.
השאלה היא מדוע מערבבים רק עם פורמולה ולא עם חלב אם??
תודה מראש,
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלינור
ג'ניס זאוסמר30/08/2009היי אלינור,
אני לא רואה סיבה לא לערבב דייסה עם חלב אם.
השאלה למי?
לתינוק צעיר אין צורך להוסיף דייסות בכלל אבל לתינוקות גדולים (מעל 5-6 חודשים) אפשר.
אי אפשר להסמיך חלב אם עם דייסה.
אפשרי להוסיף חלב אם למחית פירות טרי או מאכל אחר על מנת להוסיף קלוריות לפי הצורך.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתייאש?שני30/08/2009
ילדתי לפני 5 שבועות תינוק מתוק במשקל 3390 גרם שינק מההתחלה. לאחר שבוע הוא ירד ל 3000 גרם ונאמר לי שההנקה לא טובה ומומלץ שאוסיף תמ"ל גי הוא צריך להתחזק ולגדול ובטיפשותי ותמימותי האמנתי ונתתי. לציין שהייתה לו צהבת בשבוע הראשון לחייו (לא חמורה) והתרנו לו לשון קשורה בגיל שבועיים.
מלפני שלושה שבועות, בלב כבד התחלנו להוסיף תמ"ל, שמגיע היום כמעט ל 50-60 כל ארוחה.
אני מניקה כל 3 שעות לערך (פעמים רבות זה ביוזמתי, הוא לא דורש כל כך אוכל), שואבת לעיתים (אבל לא יוצא הרבה...בבוקר, אחרי הנקה יוצא כ 40 ובערב כ10-20 משני השדיים) ומוכנה לעשות הכל לחזור להנקה מלאה (לוקחת חילבה, דיקור סיני וכו' להגברת חלב אם).
לאחר כל הנקה אני נותנת תמ"ל או חלב שאוב, אם כי החלב האוב הוא כמות יחסית קטנה. הוא לוגם את התמ"ל בהנאה רבה ואם היה יכול לקבל יותר מכמות זו היה בשמחה לוקח.
בינתיים הוא עלה לכמעט 3700 גרם, תינוק עירני ומקסים.
לא קל לו לינוק - כל הנקה היא מעין מאבק, הוא מתאמץ מאוד, אולי מתייאש ונרדם תוך דקה עד 3 דקות לשינה עמוקה (גם אם צרח לפני כן).
אני מאוד מאוד רוצה לגמול אותו מתמ"ל - יש לי סיכוי? האם גיל חודש לא מאוחר מדי?
האם כמות התמ"ל שניתנה לו לא גדולה מדי?
אני אמנם נותנת לו כל ארוחה לינוק, אבל מתיש אותי ומייאש אותי העיסוק עם התמ"ל וגם החלום שהיה לי על הנקה מלאה נשבר.
אשמח לתובנותכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתיאש
אור30/08/2009שלום שני
אני אור מההודעה הקודמת. רציתי לומר לך שמהנסיון שלי את בהחלט יכולה להצליח, אמנם צריך כח רצון מברזל אבל אל תתיאשי . לי היה קושי עצום , היה לי פצע על אחת הפטמות וזה היה סיוט שאי אפשר לתאר . הזמנתי לבתי יועצת הנקה פעמיים. שילבתי שאיבות מהשד עם הפצע והנקה מהצד השני, רק אחרי 3 חודשים! הפצע החלים וההנקה הסתדרה אבל הדרך הייתה קשה ורצופת קושי פיזי ונפשי , תמיד יש את החששות שאין מספיק חלב (תדעי לך שזו רק תחושה), ומתח לפני כל הנקה.
לדעתי תפסיקי לגמרי עם התמ"ל. תניקי אותו כמה שיותר ותשאבי מראש לארוחה הבאה שיהיה לך לתת לו תוספת. עם הזמן כמות החלב תגדל וגם התינוק ילמד לינוק ביעילות.
היום התינוק שלי בן חצי שנה ואני לצערי הרב מאוד נאלצת להתחיל בקרוב גמילה עקב חזרה לעבודה ורצון בהריון נוסף. מאחלת לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שדילגתן עליי
שני31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהמיכל29/08/2009
שלום! ביתי בת 4.5 חודשים. הנקתי אותה באופן מלא עד לפני שלושה ימים. יצא שלא ראיתי אותה רוב היום ונוצר לי גודש נטורף בחזה, דבר שכאב לי מאוד ולא יכולתי להניק. הגודש התגבר עוד ועוד, שמתי חיתולי בד קפואים, זה קצת הקל אבל עדיין יש תחושה של גושים בשד. אני מעוניינת להפסיק את ההנקה לגמרי ולא מצליחה גם לשאוב. מה עלי לעשות? החזה מאוד כואב. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
חיה כהן30/08/2009מיכל שלום!
זהו תהליך שקורה שמפסיקים את ההנקה בבת אחת.תמשיכי לעשות קומפרסים קרים עם חיתולים שהיו בפריזר.
יש אפשרות גם לקחת אקמול להרגשה כללית טובה יותר
תרגישי טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
מיכל30/08/2009תודה חיה, ואלה נוספת - האם עליי לחשוש מאבצס? איך אדע שהגעתי למצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון נוסף והנקהאור29/08/2009
שלום
אני בת 36 ומניקה את בני בן החצי שנה באופן מלא + קצת פירות ומרק ירקות.
מפאת גילי אני מעוניינת בהריון נוסף בהקדם אולם עדיין לא קיבלתי מחזור ולכן אני מעוניינת להפסיק להניק בעוד חודש עם החזרה לעבודה יש לציין כי אני עושה זאת בלב כבד מפני שההנקה מאוד חשובה לי אבל זה כנראה מחיר שאני צריכה לשלם על מנת להשיג הריון נוסף.
איך מתבצע בתהליך הגמילה וכמה זמן זה לוקח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
חיה כהן30/08/2009אור שלום!
זמן גמילה משתנה מאם תינוק אחד לאם תינוק אחר.רצוי לעשות את הגמילה בצורה הדרגתית כלומר כל כמה ימים להוריד הנקה אחת.תתחילי להוריד את ההנקות הפחות חשובות בהתחלה.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת משקלמירי27/08/2009
שלום
בתי בת חודשיים ניזונה מהנקה מלאה, היתה היום במעקב בטיפת חלב
משקלה 4630 גובה: 58.5 והיקף ראש 38.10
האם לפי המדדים זה בסדר?
בשבועיים היא עלתה 240 גר', יש לציין שאני מניקה אותה כל שעתיים בערך
היא רגועה ועירנית אחרי כל ארוחה, איך אוכל לגרום לה לעלות יותר במשקל
האם לשלב שאיבה? ואם כן כל כמה זמן,
אני לא רוצה לתת לה תמ"ל כי מאוד חשוב לי להמשיך להניק אותה
יש לציין שהיא עושה קקי כל יומיים וטיטולים מלאים בפיפי
אודה לעצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
חיה כהן28/08/2009מירי שלום!
אין לי את טבלאות המשקל מולי.עלייה של 120 גר בשבוע זאת עלייה לא גדולה אבל בהחלט עליה ולא ירידה.
חשוב להסתכל על כל המדדים כלומר משקל אורך והיקף ראש ולראות שהתינוק נשאר על אותו אחוזון שהיה עליו.
להגברת כמויות החלב צריך להניק לעיתים קרובות.
סבלנות וזה יסתדר.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסה עם חלב אם?זמר27/08/2009
בתי בת 5.5 חודשים ואמורה להכנס למסגרת ב1.9 אך עד כה איננה מוכנה לאכול מבקבוק. ביומיים האחרונים ניסיתי להתרחק ולהשאירה עם הסבתא אך לשווא היא שובתת רעב באופן כללי ולא אוכלת באופן מספק. מה שהיא הסכימה לאכול זה דיסה עם כפית.
ושאלותי הן -
1.איזו דיסה כדאי לתת לה?
2.האם ניתן לערבב את זה עם חלב אם או שרק עם תחליף?
3.האם זה סביר שבתינוקיה היא תאכל עד 13:00 מנת פירות, מנת ירקות ואת הדיסה הזו ואז תגיע הביתה ותמשיך לינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמר
חיה כהן27/08/2009זמר שלום!
אין דייסה מסויימת שמומלצת.לא מערבבים דייסה עם חלב אם אלא רק עם פורמולה.
בהחלט יש ילדים שאוכלים פחות כשאמם לא בבית ואחר-כך בשהאמא חוזרת הביתה משלימים את החסר.
אפשר להניק לפני שיוצאים מהבית ובמשך היום לאכול פירות וירקות. כשתחזרי הביתה שוב תניקי.
יכול להיות שבמשך הזמן עם נסיונות היא תסכים לקחת גם בקבוק.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקות מרובותמירית27/08/2009
שלום
שני בן חודשיים ויונק כל שעה-שעה וחצי לפי דרישה. ובמהלך הלילה יונק כל שעתיים.
רציתי לדעת האם זה דפוס נורמלי.
היות ויש כ"כ הרבה הנקות זה מאוד מתיש ורציתי לדעת האם יש דרך לרווח בין ההנקות?
דבר נוסף- לפעמים שעה אחרי ההנקה הוא פולט למרות שעשה כמה גרפים אחרי ההנקה, יש דרך לעזור לו-זה מעיר אותו מהשינה, הוא צריך שירימו אותו כדי לשחרר.
תודה
מירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית
חיה כהן27/08/2009מירית שלום! בגיל זה לא צפוי שתינוק יינק כל שעה! יכול להיות שבשעות מסויימות של היום הוא יינק לעיתים קרובות ובשעות אחרות יפתח פערים בין הארוחות אבל לא כל היום .
יכול להיות שאפשר לשפר את ההצמדה לשד למרות שתינוקך כבר בן חודשיים ועי כך הוא יקבל יותר חלב בכל ארוחה ולא ידרוש לינוק כל שעה.
תפני לעזרה לאחות טיפת חלב.
בהצלחה וכל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות החלבsmadar27/08/2009
האם כמות החלב שאשאב לאחר הנקה יהיה אותה כמות לאורך כל היום או שמה שאיבה בבוקר לאחר הנקה היא הגדולה ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר
חיה כהן27/08/2009סמדר שלום!
בדכ כמויות החלב בבוקר הם יותר גדולות מאשר בשאר היום.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר להגביר את כמןת החלבליהיא26/08/2009
אני ילדתי לפני 15 יום תינוקת ראשונה ואני מרגישה שלפעמים כמות החלב מועט במהלך היום מאשר בבוקר האם יש דרך ליצור כמות חלב גדולה יותר כדי שאוכל לשאוב בנוסף להנקה כי כרגע בלילה מקבלת מטרנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהיא
חיה כהן27/08/2009ליהיא שלום!
תמיד בבוקר יש כמויות יותר גדולות מאשר אחר הצהריים וערב,אך כשכמויות החלב יותר קטנות אז החלב יותר מרוכז ויותר משביע.ככל שמניקים יותר כך יש כמויות יותר גדולות של חלב,אז כדאי פשוט להניק לעיתים קרובות ולא לתת בלילה פורמולה.
יש תק בהנקה שהתינוק רוצה לינוק לעיתים יותר קרובות עקב גדילה נמרצת,יכול להיות שהתינוקת שלך נמצאת בשלב זה.
בהצלחה וכל טוב חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)