פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי הנקה
    תמר
    14/09/2009

שלום..בני איתי כבר בן חודש וחצי, ומוזן על יד הנקה בלבד במהלך היום אחת לשלוש שעות ( לרוב יונק כ- 7-8 פעמים ביממה.בשעות הלילה מתעורר לאכול וחוזר לישון) אני חוששת שאינו עולה מספיק במשקל...
    הוא נולד במשקל 3200,יצא מבית החולים במשקל 2900, לאחר חודש- 3700. היום, לאחר 6 שבועות שוקל 3900.
    לרוב אני מנסה להניקו 10 דקות מכל צד, הבעיה היא שתמיד הוא מאוד נלהב בהתחלה , אך לאחר 5-7 דקות מתחיל לנמנם. לאחרונה, כאשר אני מנתקת אותו , ומעלה אותו לגיהוק הוא ממשיך לנמנם עוד דקה - שתיים ואז מתחיל להראות חוסר שקט קיצוני, מנסה למצוץ כל מה שבסביבתו, ובוכה. נרגע על ידי מוצץ. זה קורה גם לאחר שסיים לינוק משני הצדדיםי.
    אני תוהה אם אינו אוכל מספיק? או שפשוט אוהב למצוץ?האם זהו סימן לרעב? האם עלי להציע לו שוב פעם שד? כשאני מציעה לו הוא תמיד רוצה ותמיד נראה רעב ( גם אם ינק לפני 10 דקות/ שעה..)
    חשוב לציין כי לעיתים בגלל החוסר שקט אינו מגהק ולעיתים פולט כמויות גדולות ואף מקיא.

אשמח לקבל חוות דעתכן- האם בעיה בפליטות המרובות? משך ההנקה? תדירות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2009

שלום נטע,
    נראה לי שהוא עולה מספיק והתופעה הזאת מאוד מתאימה לקשיים האופייניים של תינוקות בגילו.
    הרבה תינוקות פולטים - כדאי אבל שיבדק על ידי רופא ילדים.
    כנראה שהוא רוצה להמשיך לינוק וכך הוא אפיון היניקה שלו כרגע.
    אני ממליצה לתת לו כמה שהוא רוצה וכמה שפחות להתערב בהנקה כרגע.
    ככל שהוא יינק יותר, יהפוך למומחה, יקבל יותר ויגרום ליצירה טובה יותר.
    הפליטות מהוות בעיה רק כאשר הן מונעות ממנו לעלות מספיק במשקל.
    שנה טובה ומלאת חלב,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות דחופות יותר ויותר
    הילי
    14/09/2009

היי,
    בני בן 5 וחצי חודשים ויונק מלא.
    נמצא באחוזון 10 עד 25 (נראה בריא וחיוני :-)
    בחודש האחרון הנקתי עפ"י דרישה כי בחודש לפני זה הוא עלה רק 300 גר' .
    החודש הזה הוא עלה 600 גר' וכיום שוקל 6.900

הבעיה היא שאני כבר לא יודעת להבדיל אם אני דוחפת לו כל פעם ציצי או שזה באמת הוא שרוצה הרבה יותר לאכול. אוכל כמעט כל שעתים ולפעמים שעה וחצי.. האם זה לא נקרא "נישנושים" ואז הוא לא אוכל ארחות גדולות וטובות ?

כמו כן חשבתי לשלב פעם ביום מטרנה כדי להתחיל להרגילו לבקבוק ולתחליף.. השאלה אם לא יוריד את כמות החלב ? הייתי מעוניינת להמשיך להניק ולא רוצה שיגמר.. מצד שני פוחדת שאולי זה לא מספיק לו ובגלל זה יונק יותר..
    כמו כן, גם התחלתי טעימות מוצקים, וחושבת להתחיל לאט לאט לשלב פעם ביום ארוחת מוצקים במקום הנקה.. האם מומלץ עכשיו או עדיף לחכות ? האם זה יוריד את כמות החלב?
    אשמח לחוות דעת ועצות,
    תודה רבה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקות דחופות יותר ויותר

הוספת תגובה

• תשובה להילה

ג'ניס זאוסמר
    14/09/2009

היי הילה,
    בנך עולה יפה במשקל וכנראה מתפתח כראוי. דפוס הנקה המבוסס על הנקה לפי רצון התינוק הוא באמת יותר מוצלח ולכן עלה כל כך יפה במשקל.למה הוא רוצה לינוק לעיתים קרובות? קשה לדעת אם זה הדפוס הנקה שלו או עכשו הוא רוצה להדביק את הפאר.
    כל הפחתה בהנקה אם זה מתן בקבוק או מתן מוצקים במקום יניקה יוביל להפחתת תפוקת החלב.
    לא תיארת את ההנקהה שלך אבל חשוב להניק אותו כל פעם מ-2 הצדדים ואף ללחוץ על השד בזמן ההנקה על מנת להזרים חלב יותר.ככל שירוקן יותר את השד יווצר יותר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהנקה
    ליאת
    13/09/2009

שלום רב, רציתי להתייעץ בנוגע להנקת התינוקת שלי. נולדה לפני 6 שבועות, הנקה מלאה מההתחלה. שקלה 2880 בלידה. לאחר תשעה ימים עלתה ל3 קילו, שלושה וחצי שבועות אחר כך, שקלה 3680. האחות אמרה שזה לא מספיק, שהיא צריכה לעלות עוד, המליצה על עיסויים לשד וחילבה. יש לציין שכשבאתי אליה, הייתי מותשת לגמרי - כי היא ינקה המון במשך היום, כמעט ולא עושה הפסקות (שדווקא כן היו בהתחלה) וישנה יותר בלילה - שעתיים, שלוש שעות- קמה לינוק, חוזרת לישון. האחות אמרה שהיא יותר מדי על הציצי, שהנקה צריכה להיות עד 45 דקות משני הצדדים, לא יותר.
    אחרי אותה שקילה, אכן התחלתי בעיסויים, ולא יודעת אם זה קשור, אבל היא פתחה מעט יותר מרווחים במשך היום. גם התחלתי לשאוב, כי פעם בשבוע אני יוצאת לשלוש שעות, ויוצא לי 50-70 בשאיבה לא ארוכה (רבע שעה) משני הצדדים. כשהשארתי אותה שבוע שעבר, היא אכלה פעמיים- פעם אחת 70, פעם שנייה 50. בכוונה השארתי מחולק למנות קטנות.
    היום היה יום מאוד קשה - היא ישנה טוב בלילה, אבל עד שלוש וחצי אחה"צ לא ישנה כמעט בכלל, ינקה רוב הזמן, ולא הייתה רגועה. אתמול גם ינקה ממני המון במשך היום, עד שנרדמה בלילה וישנה די טוב עם הפסקות סבירות.
    רציתי לשאול:
    1. האם העלייה שלה במשקל תקינה? כי בסה"כ היא כן עלתה בערך 200 בשבוע.
    2. האם זה נורמאלי שבגיל 6 שבועות זה יהיה כך? כל כך מבולגן מבחינת שעות?ממה שזכור לי עם בני הבכור, היה יונק, הולך לישון, ולא נמצא כל כך הרבה במשך היום עלי. האם היניקה הממושכת וחוסר השקט, מראים שאין לי מספיק חלב? שהיא לא יונקת מספיק?
    3. האם כדאי לשאוב בין ההנקות? או לקחת כדורי חילבה? מאוד חשוב לי להניק, אבל אני כל כך מותשת...

תודה מראש וסליחה שההודעה כל כך ארוכה...
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ג'ניס זאוסמר
    13/09/2009

היי ליאת,
    הבעיה העיקרית כאן היא - לא כל התינוקות דומים ובכלל.
    התינוק הזה שונה מאוד מהקודם ואין מה לעשות.
    אני ממליצה לנסות כמה שיטות להגברת החלב :
    1 - להמשיך ללחוץ על השד בזמן ההנקה. לחיצה על השד כל עוד הוא יונק , כאשר מפסיק יש להרפות וללחוץ שוב - הפעולה מזרימה חלב ומעודדת יניקה.
    2 - שאיבה לאחר כל הנקה - אפילו אם לא יוצא
    3 - חילבה
    תינוקות הישנים טוב בלילה בדרך כלל מוסיפים יניקות במשך היום - כדי לקבל מספיק אוכל.
    בקשר למשקל : בסדר אבל בצד המינימאלי.אפשר עם הפעולות הללו לשפר את המצב.
    ספרי לי מה קורה,
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתית מיים בזמן הנקה , להבנה כללית
    אור
    13/09/2009

שלום לכן,

בקרתי לאחרונה אצל רופאת הילדים ושחחנו על עניין ההנקה;

היוא בפרוש הדגישה בפניי שכל המיתוסים לגבי אוכל בזמן ההנקה לא נכונים שאפשר לאכול הכל ואפילו לעשות דיאטה אם רוצים, מה שחשוב הוא כל הזמן לשתות מיים.

ואני אכן שותה מעל 2 ליטר ביום.

מה שמוזר הוא שאני בכלל לא רצה לשירותים!!! וכמות השתן ממש לא גדולה במהלך היום.

האם זוהי "תופעה" בהנקה , היות ו 90% מהחלב הוא נוזלים ..?

תודה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ג'ניס זאוסמר
    13/09/2009

היי אור,
    הרופאה צודקת לגבי מאכלים ושתייה .
    מים - ידוע לכולנו שמים מאוד בריאים וחשוב לכולם לשתות כ-8 כוסות ביום.
    מצד השני שתית יותר מים לא יביא ליותר חלב!
    המים שאנו שותים מופרש מהגוף אכן בשתן ,בזיעה ובנשימה ובמקרה שלך ,כמניקה,גם בחלב.
    אין צורך לצפות לכמות שתן יותר גדולה במקרה שלך כי הגוף צורך אותם וביעילות.
    שתי והניקי בכיף
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קימה בלילה
    הדר
    13/09/2009

בס"ד
    שלום וברכה,
    ביתי בת 8 חודשים ינקה הנקה מלאה עד לפני כחודשיים, מאז התחלתי לתת לה מעט פירות וירקות ופעם אחת דיסת אורז שעשתה עצירות אז הפסקתי. אוכלת בערך פעם ביום וההנקה ממשיכה להיות כל 3-4 שעות ביום.
    לצערי היא התחילה לקום כל לילה 3-4 פעמים (לפני כן היתה קמה פעם אחת לפנות בוקר-יונקת ונרדמת מיד). ניסיתי כמה פעמים לא לתת לה אוכל ישר/לנסות לתת מים/להרדים ללא אוכל אך בסופו של דבר בעיקר מטעמי נוחות ועיפות אני מניקה ונרדמת איתה במיטה שלנו.
    ככה זה ממשיך ונראה לי שהיא מתחילה להתרגל לקימה הזאת ובמיוחד לרעיון של לישון לידי במיטה.
    מבקשת עצה מה כדאי לעשות? האם יכול להיות שהיא באמת רעבה כל שעתיים בלילה? אם אפסיק את ההנקה בלילה יכול להיות שיחסרו לה הקלוריות האלו?
    אשמח גם לעצה איך להרגיל לחזור להרדם לבד ?(כרגע נרדמת רק לידי במיטה או על הידים (בישיבה)
    אגב עוד אין לה שינים
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קימה בלילה

הוספת תגובה

• עוד פרט

הדר
    13/09/2009

היא גם התחילה לסבול מעצירות- יציאה כל 3-4 ימים עם עזרת עיסויים..
    אולי בגלל זה היא מתעוררת ורוצה לינוק בלילה?
    לא ברור לי מאיזה מזונות זה קורה. נראה שמהכל. אולי חסרים נוזלים? היא עדיין לא ממש מצליחה לשתות מבקבוק/כוס. אנחנו מנסים בכל יום. והחיתולים די מלאים.
    תודה מראש
    שתהיה כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להדר

ג'ניס זאוסמר
    13/09/2009

היי הדר,
    קשה לדעת מה עובר בראש של תינוקות אבל מאוד ברור שהם עושים את מה שמטיב עמם.
    מהר מאוד הם מפתחים הרגלים שלפעמים מחוזקים על ידינו מפאת הנוחות.
    לא תמיד אפשרי לנתח את המצב ולדעת מה הביא למה.
    אני מציעה לללכת קדימה ולא לדשדש בעבר.
    אם לא נוח לך להרדם איתה במיטה - את צריכה למסור מסר התנהגותי מאוד ברור , יתכן אבל הדרגתי, שהיא תרדם במיטתה.היא לא תאהב את זה, יהיה כרוך בבכי/התנגדות אבל בסוף היא תבין. היא לא צריכה בגיל הזה אוכל בלילה - היא יונקת בכיף כי נעים לה.
    אי ממליצה להתייעץ עם אחות טיפת חלב/רופא ילדים לגבי מוצקים וכמויות על מנת לספק לה יותר קלוריות.
    כדאי לדעת - בעיות נפוצות לגיל הזה .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות..
    רוית
    13/09/2009

שלום רב,

אשמח להתייעץ במס' נושאים...

הקדמה קצרה :)

בני בן שלושה חודשים וניזון בעיקר מהנקה ורק כאשר אני תשושה או חשה בכך שהוא עדיין רעב אני נעזרת בסימילאק (בממוצע אחת ליומיים- שלושה). הוא נולד בשבוע 36.6 במשקל 2.300 וכיום שוקל 5.300, ובטיפת חלב אמרו כי זוהי עלייה תקינה ואפילו מעל הממוצע במשקל.

1. צואה- בחודש הראשון כמעט בכל החתלה ובחודשיים האחרונים בכל מס' ימים ואז בכמויות גדולות, האם תקין?

איך אפשר להבחין בין שלשול לצואה תקינה אם צואה של תינוקות יונקים היא גם כן נוזלית?

2. יש לי תחושה שהוא תמיד רעב כשהוא עירני ושבכל פעם שאציע לו לינוק הוא ייצמד לשד, רק בסיום הנקה הוא שבע ונינוח. האם כך זה אצל תינוקות יונקים?

3. תנוחת ההנקה שאני אימצתי והכי נוחה לנו היא בשכיבה שלו על הצד, כשבטנו מופנית לבטני. מטרידה אותי המחשבה האם נוח לו לינוק כך.. אני מנסה לדמיין אותי אוכלת כך וזה נראה לי בלתי אפשרי ולא נוח. איזו תנוחה מומלצת?

4. קראתי במס' מקומות שאם התינוק נרדם בזמן ההנקה, בכדי להציע לו את השד השני כדאי לחתל אותו וכך הוא מתעורר..

א- אין לי לב להעירו וב- גם כשניסיתי לפי השיטה הנ"ל ראיתי שהוא פולט המון, כי מן הסתם טלטלתי אותו.. מה דעתך??

תודה מראש ומתנצלת על האריכות ..

חג שמח!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות..

הוספת תגובה

• תשובה לרוית

ג'ניס זאוסמר
    13/09/2009

רוית היי,
    נראה לי שעשית עבודה טובה - יישר כוח.
    צואה : התיאור נורמאלי לתינוק יונק בתנאי שיש עליה טובה במשקל.
    שלשול : מכיל ריר, ריח שונה, צבע שונה
    תינוק תמיד מוכן לינוק : תינוק נומאלי בהחלט
    תנוחת ההנקה : אם את מצליחה להגיע להצמדה טובה בשכיבה - אין שום בעיה לתינוק.את לא יכולה להשוות את עצמך לתינוק.
    2 צדדים : מומלץ להניק מ-2 הצדדים, לאחר צד קאשון לחתל ולהמשיך.רוב רובם מסתדרים מצוין כן גם במחינת כמות החלב שהוא יונק וגם תפוקת החלב.במקרים רבים יניקה רק מצד אחד מביא לחוסר חלב ולכן מומלץ.יש בכל זאת תינוקות המסתדרים מצוין עם צד אחד. אם הוא ממשיך לעלות, שמח ומסרב את הצד השני יתכן שהוא ביניהם.
    בהצלחה ותהני ממנו,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה ::)

רוית
    14/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאן
    12/09/2009

האם זה נכון שבזמן הנקה אסור לעשות פעילות גופנית (ספורט אירובי כגון ריצה)
    בגלל שזה מייבש את החלב?
    אשמח לשמועה תגובה מקצועית
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליאן

ג'ניס זאוסמר
    13/09/2009

היי ליאן,
    קיים מחקר (לא טוב) שמעיד על הגברת חוצה לקטית בחלב לאחר פעולה איובית.הממצאים לא מספיק מבוססים ולכן אין המלצה להמנע מפעילות גופנית מכל סוג.
    במחקר "מצאו" שתינוקות "לא אוהבים" את הטעם אבל כלום לגבי ייבוש החלב.
    אני ממליצה לא להפריז.
    הכל במידה ובתבונה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה בגיל 11 חודשים
    לירון
    12/09/2009

שלום, בני בן 11 חודש, והוא יונק בעיקר בלילה מכיוון שביום הוא אצל מטפלת.
    הבעיה היא שבלילה הוא לא נרדם בלי הציצי, לאחר מכן כשהוא מתעורר בליה הוא רוצה ציצי לצורך "מציצה" והוא יכול להיות ככה לילה שלם, ברגע שאני מנתקת אותו הוא מתעורר וצורח. גם כשאני מנסה לדחוף לו מוצץ הוא יודע להבדיל ומסרב למוצץ. מה שאומר שכמעט כל הלילה הוא על הציצי...
    אני חייבת את עזרתכן, אני ממש מרגישה שנהייתי "מוצץ" ימים ולילות שלמים ללא שינה...אני רוצה את הטוב ביותר בשבילו, אם הוא היה אוכל וממשיך לישון אין לי בעיה להמשיך להניק, הבעיה שנהייתי כאמור מוצץ וזה ממש נמאס לי ואני רוצה לגמול אותו.
    איך עושים את זה בהדרגה? (כאמור הוא סרבן מוצץ...).

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה בגיל 11 חודשים

הוספת תגובה

• תשובה לליון

ג'ניס זאוסמר
    13/09/2009

שלום לירון,
    הבעיה שלך היא גם הבעיה של הרבה מאוד אמהות.
    הרגלת אותו ליניקה בלילה והוא פיתח את ההרגל בשמחה - כיף, נעים, מה רע?
    תינוקות בגיל הזה זקוקים למגע הזה וקשה להם מאוד להתנתק.
    לצערי אין דרך קלה להגמל מהרגל זה.
    הוא לא ייקח מוצץ - זה רק ירגיז אותו
    אם בעלך מוכן - שילך אליו בלילה וירגיע אותו בדרכים אחרות. אין לי ספק שבהתחלה יהיה קשה אבל אין דרך ההדרגתית או קלה.
    מבחינתו הוא סבור שכך עושים וטוב לו. הם לא מבינים בשום שפה שעליהם להשתנות.
    לפני השינה בערב יש ליצור אווירה של לילה טוב, בלילה כאשר קם לא מדליקים אור ולא מדברים או משחקים - עסקים בלבד.
    מצד שני את יכולה להמשיך כך אבל באסטיביות להפחית את היניקות לאט לאט - שווה הנסיון.
    כמו שאמרתי - אין רצפטים
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהקנה

לירון
    30/10/2009

היי ג'ניס,
    לאחר נסיונות חוזרים ונשנים להפסיק לתת לו ציצי בלילה...אני ממש מיואשת, הוא לא מצליח להרדם בלי ציצי, הוא מעיר את כל הבית בבכי וחיפוש אחר הציצי, כמעט בכל פעם נכנעתי בסוף ונתתי לו ציצי הוא מצץ ולא אכל וכך הצליח להרדם, הבעיה שכך הוא יכול להיות שעות על הציצי, ולהשאר איתנו לילה שלם במיטה...צמוד לציצי כמובן, כנראה שרק כך הוא מצליח להרדם...ברגע שאני מנתקת אותו הוא מתעורר)
    אני פשוט חסרת אונים ולא יודעת איך לגמול אותו ...אני חייבת את עזרתך....
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון

חיה כהן
    30/10/2009

לירון שלום!
    כל גמילה היא קשה לחלק יותר ולחלק פחות.גם גמילה ממוצץ יכול להיות קשה וגם מטיטול.
    צריך להיות עקביים וצריך למצא תחליף אם זה מגע אחר או בקבוק.
    בהצלחה וכל טוב
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי לא ברור בזמני ההנקה
    אור
    12/09/2009

שלום רב,

בימים האחרונים ביתי הקטנה , היום כבת שבועיים , החלה לדרוש אוכל בקצב של כל שעתיים..
    אני מנסה למצות איתה את ההנקה בכל פעם , כולל החלפת חיתול והצעת השד השני , אבל עדיין יקציה בכל שעתיים ודרישה לאוכל.

לפני כן, כל שלש שעות ולעיתים כל שלש שעות פלוס.
    האם אני עושה משהו לא בסדר? היש דרך להיתגבר על העניין ? הרי לא אוכל להחזיק לאורך זמן ביקיצה בכל שעתיים ?..

אגב, מה אמור לקרות לאורך זמן ? האם ככל שהתינוקת גדלה זמני ההנקה לא אמורים לפחות ?או..

אודה על תשובתכם,

בברכה אור

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי לא ברור בזמני ההנקה

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ג'ניס זאוסמר
    13/09/2009

היי אור,
    התינוקוקת שלך עדיין מאוד צעירה וההנקה עדיין מתבססת ולכן סביר ונורמאלי שהיניקה תתנהל כך בינתיים.
    בתנאי ש.....
    היא עולה במשקל
    עושה קקי צהוב ונוזלי לפחות 3-4 פעמים ביממה
    מפרישה פיפי בהיר ובכמות טובה - 5-6 טיולים ספוגים ביממה.
    תופסת טוב את השד, אין פצעים,יש התרוקנות וכו...
    אם יש מקום לשיפור התפיסה זה עלול להתבטא בחוסר קבלת אוכל - לא יונקת בצורה מספיק יעילה.
    תבדקי את העניין ואם יש אפשרות לשפר ..
    היא אמורה לתפוס את השד כמה שיותר עמוק בפה וכמה שיותר שד בפה.
    אם בכל זאת תופסת טוב - תני לה ללא הגבלה - זו הדרך הטובה ביותר לבסס את ההנקה.
    בשלב הזה ההשקעה שווה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אור
    15/09/2009

שלום ג'ניס ותודה על התשובה.

אני לא רגועה יכול להיות שהיא לא יונקת מספיק? או שהיא פשוט מבקשת ציצי בכדי להירדם ? ביומיים האחרונים אפילו כל שעה

אני מתכננת לשאוב בקבוק (בפעם הראושנה) ולתת לה לפני השינה לראות אם ע"י שליטה בכמות היא אוכלת טוב יותר וכתוצאה מיכך ישנה טובה בלילה לפחות כמו בהתחלה 3/3.5 שעות.

שאלתי היא , כמה CC ,ילדה בגיל שבועיים וחצי אמורה לשתות כאשר מדובר בבקבוק ?

תודה,
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    15/09/2009

אור,
    הדבר הראשון והכי טוב שאת צריכה לעשות עכשו - לגשת לטיפת חלב בהקדם, לשקול אותה ולבש מהאחות לראות אותך מניקה.
    נראה לי שהיא לא יונקת מספיק יעיל.
    חלב שאוב - תני לה כמה שהיא רוצה מעבר ל100 סמ"ק.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק מסתבך לי ג'ניס

אור
    16/09/2009

ג'ניס שלום,

אנ י מבולבלת לגמרי!!! ואובדת עצות.
    מצד אחד היא יונקת במרווחים קצרים, אבל לא בוכה , אם היא היתה רעבה היתה בוכה ??
    מביקור אחרון בטיפת חלב 10/9 היא עלתה יפה במשקל.. לפני שבוע יום חמישי שקלה 2.8 כאשר נולדה ב 27/8 - נולדה 2.380 ירדה 2.2 - כלומר העלתה ב 15 יום כ 600 גרם, נראה לי טוב.

1. היום ניסיתי לשאוב חלב , כאשר הצלחתי לשאוב משד אחד קצת יותר מ 40CC , האם תקין ?
    אגב, מתי מלאי של חלב מתמלא השנית , האם נכון שאחרי חצי שעה ניתן לשאוב שוב ?
    2. אתמול בלילה אכלה לראושנה מבקבוק חלב שאוב , כ 70 CC , אולי כאן הבעיה היות וקשה לי להאמין שאחרי 20 דקות ואף פחות של יניקה היא מצליחה להגיע לכמות של 70
    3. האם ייתכן שכבר אחרי שלשה שבועות מהלידה שיש לי בעיה בייצור חלב ? השד לא גדוש כמו שהיה בהתחלה ..? מה כדאי לעשות על מנת למנוע את ההתדרדרות ? (אני שותה כ 2 ליטר מיים ביום !!!)

שוב הכל תופעה של שלשת הימים האחרונים.

אודה על התייחסותך,

אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

ג'ניס זאוסמר
    16/09/2009

אור היקרה,
    נראה לי שההנקה שלך מוצלחת ביותר.
    תפסיקי לחפס בעיות - היא עולה כל כך יפה,מתנהגת כמו תינוקת יונקת נורמאלית.
    השד לא מתרוקן לגמרא אף פעם ולכן תמיד יש חלב בשד. יהיה יותר חלב אם השאיבה נעשת לא בקרבת היניקה.
    בשלב הזה שאת נמצאת בו כבר לא מרגישים גודש כמו בהתחלה.
    אני מציעה לך להניק אותה ולעזוב את כול השאלות.הלוואי והיה כך אצל אחרים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרדמת עם ציצי
    איילת
    11/09/2009

שלום
    הבת שלי בת חודשיים ויונקת מלא מההתחלה. בשלושת הימים האחרונים היא נרדמת רק בזמן היניקה. אם אני מנתקת אותה אחרי 40-50 דקות היא מתעוררת וממש נוגסת לי בכתף או אפילו ביד שלה. מוצץ לא משביע את רצונה ב- 98 אחוז מהמקרים.
    אציין שקיבלה חיסונים השבוע. מחומש, פרבנר ורוטה.
    ממה יכולה לנבוע בעיית ההרדמות על הציצי? לפעמים היא שעה וחצי "מחוברת". היא פולטת קצת אז נראה לי שהיא אוכלת מספיק ולא רק ישנה...

תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    נרדמת עם ציצי

הוספת תגובה

• תשובה לאיילת

ג'ניס זאוסמר
    11/09/2009

שלום איילת,
    המצב יכול לנבע מכמה דברים,
    1 - תינוקות משנים מדי פעם את סגנון היניקה שלהם ללא סיבה
    2 - החיסונים גרמו לה להרגיש לא טוב וכך היא מרגיעה את עצמה
    3 - היא מפתחת משהו
    4 - יש ירידה בכמות החלב - אל כל כך סביר כי היו סמנים לפני
    4 - שום סיבה
    אני מציעה לא להלחץ ובעדינות להחזיר אותה למצב הקודם.
    אם לא עובר תדאגי לה לבדיקת רופא - גרון,אוזניים..
    אם היא ממשיכה לעשות את זה יהפוך להרגל.
    תנסי להזרים לה יותר חלב בזמן ההנקה על ידי לחיצה ממושכת על השד.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושבת שלום

איילת
    11/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך ההנקה
    הדר
    11/09/2009

שלום!
    ילדתי את בני המקסים לפי 11 יום ולמרות הלחץ של האחיות בבית החולים התעקשתי על הנקה והוא אכן תפס את העיניין די מהר. אחות טיפת חלב ראתה אותי מניקה ואמרה שהוא תופס את השד טוב ורואים שהוא בולע.
    בימים הראשונים ההנקה נשמכה המון זמן חצי שעה בצד אחד ועוד 20 דקות בצד השני ולאט לאט זה ירד.
    היום חלה ירידה משמעותית באורך ההנקה והוא מסתפק ב5 דקות של אכילה מהירה , כמה דקות של הוצעת גראפס ולאחר מכן עוד 7-10 דקות. אני קצת מודאגת שזה מעט מידי אבל הוא מאוד רגוע אחרי וישן כ2:30 - שלוש שעות עד ההנקה הבאה.

מעבר לכך אתמול בבוקר הבחנתי בגודש בחזה של הקטנציק, ממש מרגישים שני ציצים . הבנתי שזה קשור להורמונים אבל אשמח לשמוע מה זה אומר.
    תודה רבה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    אורך ההנקה

הוספת תגובה

• תשובה להדר

ג'ניס זאוסמר
    11/09/2009

היי הדר,
    1 - נורמאלי שיהיה לו גודש ב"ציצים".אין לגעת בכלל ,זה עובר.אם נהיה מודלק - תפני לרופא ילדים.
    2 - בקשר להנקה - את מספרת סיפור של הנקה רגילה, נורמאלית לחלוטין.בהתחלה יונקים יותר זמן ולאחר שמפתחים מיומנות הופכים להיות מומחים ליניקה.יחד עם זה החלב כבר זורם בכמות ובקלות ומפחיתים את משך היניקה.
    אם הוא עולה במשקל, עושה פיפי(5-6 טיטולים רטובים ביממה) וקקי (חרדלי ונוזללי 3-4 לפחות ביממה ב6 השבועות הראשונות ולאחר מכן אפשר פחות)כמו שצריך .
    נראה בסדר - לא שנות כלום.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

הדר
    12/09/2009

הי גניס, תודה רבה על התשובה !
    יש לי שאלה נוספת.
    כמעט בכל הנקה הבן שלי עושה קקי לאחר מספר דקות . רציתי לדעת מתי נכון להחליף לו חיתול. בסוף ההנקה או במידה ואני מניקה משני הצדדים אז בהפסקה בניהם. מה שקורה שאני מחליפה בסוף ההנקה שהוא מתעורר(בעיקר בלילה) ולוקח לי הרבה זמן להרדים אותו ולפעמים הוא רוצה עוד אוכל...
    תודה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    13/09/2009

הדר,
    לפי דעתי כדאי להחליף לו טיטול בין 2 הצדדים. אין צורך בהפסקה יותר מזה.
    יש תוצאות טובות מהשיטה הזאת.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    קרן
    11/09/2009

שלום רב
    בתי בת 4 חודשים בהנקה מלאה, התחלתי לשאוב לאחרונה
    מנסיון קודם אינני מצטיינת בשאיבות, בשד ימין יוצאת כמות נחמדה ומשד שמאל אולי יוצא 5 גרם
    אני שואבת לפי הספר 7-5-3 משני הצדדים
    כמו כן, יש המלצות לגבי הוספת מוצקים בשלב זה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי

קרן
    12/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהנקה
    עינת
    10/09/2009

שלום,
    יש לי תינוק בן חודשיים שנולד בניתוח קיסרי מתוכנן בגלל מצב עכוז. ההנקה לא הייתה פשוטה מההתחלה ונעזרתי מס' פעמים ביועצת הנקה. מבנה הפטמה הקשה על ההנקה ,לתינוק לא היה רפלקס יניקה והוא היה רדום רוב הזמן. אחרי שהצלחנו להתגבר על כך והתינוקי גדל עלה יפה במשקל, (בחודשיים הוא עלה 2 קילו). היו לי כאבים שעברו לאחר ביקור היועצת ושיפור התפיסה.
    לצערי הכאב חזר והוא בעיקר בשד השמאלי - תחושה של שריפה שנראה כי מגיעה מהואקום שנוצר באזור העטרה ולא מהפטמה עצמה. התחושה היא בעיקר בתחילת ההנקה ולקראת הסוף והרגישות ממשיכה גם לאחר ההנקה. יועצת הנקה היתה ואמרה שהתפיסה טובה והתינוקי יונק מצויין ולא ידעה בדיוק למה לייחס את הכאב. חשבנו שאולי פטרייה ומרחתי מס' ימים בקטרובן, אך עדיין הכאב קיים ונראה כי לא יעבור. בגלל הכאב הורדתי את כמות ההנקות ואת השאר אני משלימה בבקבוק שאוב, לעיתים מטרנה. התינוקי אוכל ביום 6-7 ארוחות ביום וישן בימים האחרונים לילה מלא. כמו כן במקביל הרגשתי כי יש ירידה בכמות החלב. בבוקר החזה לא מלא כמו שהיה תמיד ובמשך היום מרגיש ממש מרוקן. התינוק יונק הרבה זמן בערך חצי שעה מכל צד וגם אני צריכה להפסיק אותו. בשאיבות הכמות קטנה יותר , וגם אני לא תמיד מצליחה לשאוב בבוקר כי הוא לא ישן יותר מחצי שעה. התחלתי להשתמש בטיפול חלב רב של רפאל ולאחר 24 שעות עדיין אין כ"כ שינוי. מיואשת מהכאב בהנקה ומכמות החלב, ועייפה מכל הדרך שעשיתי מהלידה ועד עכשיו עדיין נאבקת.
    1. בהנחה שהתפיסה נכונה האם יכולות להיות סיבות נוספות לכאב?
    2. האם יש דרך טובה יותר להגביר את כמות החלב?
    הייתי רוצה לתקן את חווית ההנקה שלי ולא להישאר עם ההרגשה הנוכחית.
    מה היא המלצתך?
    תודה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לעינת

ג'ניס זאוסמר
    10/09/2009

עינת,
    בעיות כאלו חייבים לראות בזמן אמת בעיניים כי אחרת אי אפשר לדעת מה הבעיה.
    אם יש פטריה לא מספיק לטפל בבקטרובן.צריך טיפול לתינוק בפה - דקטרין אורל ג'ל וקרם דקטרין ובקטרובן לפטמה.אם בכל זאת הטיפול לא עוזר והבעיה אומנם פטריה יש לקחת כדורים בשם דיפלוקן במינון מיוחד ולא רגיל כמו שבדרך כלל ניתן.
    אני מאוד ממליצה לעקוב אחר משקלו ולא לקבוע שיש ירידת חלב רק על סמך תחושות.
    לדעתי חלב רב לא יעיל בכלל.חילבה 3 כדורים 3 פעמים ביום יכול לעזור.
    אבל שוב - אני לא מסוגלת לראות את אופן היניקה באמצעות הפורום ולכן לא ניתן לדעת ממה הבעיה, אם יש בעיה,נובעת.
    הכאב אמיתי ויתכן וקיים צורך בטיפול תרופתי או/ו לחזור ליועצת הנקה שוב.
    הלוואי ויכולתי לראות באמצעות המחשב.
    נקווה לטוב,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עושים את זה נכון?
    ליהי
    09/09/2009

שלום!
    אני צריכה בעוד כשבועיים לצאת מהבית לכ-8 שעות, בשעות הערב. אני מתכננת לשאוב אבל לא יודעת כמה ואיך לעשות את זה מבלי לפגוע באיזון של החלב שאליו הגעתי עם קשיים רבים!(סתימות חוזרות, דלקות, גודשים וכו')
    מה שמדאיג אותי זה שבערב - לילה (בשעות שלא אהיה) הקטנטונת יונקת המון בהפרשים קצרים לקראת הלילה - איך יודעים כמה חלב שאוב צריך להשאיר לה?

רציתי לשאול מהי הדרך הטובה ביותר לאסוף חלב במצב כזה - אני מדגישה שוב: זה אירוע חד פעמי, אינני רוצה לשבש את האיזון של החלב, לכן מפחיד אותי מאד להגדיל את ייצור החלב ולסבול אחר כך...
    האם יש דרך בכל זאת לעשות זאת?

לא יודעת אם זה משנה - אני מניקה כמעט שלושה חודשים, הנקה מלאה.

תודה רבה!
    ליהי

לקביעת תור
    סגירה
    איך עושים את זה נכון?

הוספת תגובה

• תשובה לליהי

ג'ניס זאוסמר
    10/09/2009

היי ליהי,
    אם זה חד פעמי לא צריך להיות כל כך בעיתי.
    כמה ימים לפני (2-3) תתחילי לשאוב לאחר ההנקות ותאספי חלב במקרר.אפשר לשמור לתקופה במקרר ללא בעיה.
    כל יום תאספי את החלב בבקבוק(בקבוק ליום) ובסוף אמור להיות מספיק חלב .
    יתכן ולמרות שהיא מבקשת לינוק בשעות הללו הרבה היא תתנהג שונה לאחר קבלת בקבוק.
    אני במקומך לא הייתי דואגת ומתענה - תעשי מה שאת יכולה והיא תסתדר עם זה - אין לי ספק שיהיה בסדר.
    קשה מאוד לדעת כמה היא תרצה אבל שיהיה לפחות עמות ל3 ארוחות - סה"כ כ-300 .סביר שהיאלא תאכל כל כך הרבה אבל שיהיה מספיק כדי שלא תדאגי או אם יהיה איזה עיכוב בחזרתך הביתה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ליהי
    12/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק תנסי לתת לה בקבוק לפני

קרן
    11/09/2009

לפעמים הם לא לוקחים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קרן - היא לוקחת בקבוק בלי בעיה

ליהי
    12/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה משני הצדדים
    אור
    09/09/2009

שלום ,

רציתי לדעת בנוסף האם שינו ערך מוסף תזונתי בהנקה משני הצדדים?
    יש הטוענים כי צד אחד הוא "בשרי" והשני "חלבי" (אני עצמי לא יודעת להסביר את האמרה)

בהנחה ואני שואבת מצד אחד ומניקה מצד שני האם הדבר בעייתי ?

תודה מראש,
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה משני הצדדים

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ג'ניס זאוסמר
    09/09/2009

היי אור,
    מומלץ להניק מ-2 הצדדים בכל הנקה ועל פי רצון התינוק. זאת אומרת - הוא מסיים את הצד הראשון וממשיך בצד השני על פי רצונו . בהנקה שכזאת התינוק יונק יותר זמן ומקבל יותר מהצד הראשון ומהצד השני מקבל פחות.ביניקה הבאה הוא מתחיל את ארוחתו מהצד שממנו סיים.
    אין צד של חלב וצד של בשר ואין צד של חלב וצד של מים! החלב טוב וזהה מ2- הצדדים.
    כאשר מניקים מ-2 הצדדים תפוקת החלב בדרך כלל גבוה יותר.
    אין בכיה בלהניק מצד אחד ולהניק מהצד השני.השאלה מאיזה סיבה ואם מכשיר השאיבה מספיק טוב .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה