מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליטה לאחר הנקההדר30/09/2009
צהריים טובים!
אני מניקה את בני מאז נולד, היום אנחנו חוגגים חודש!!
רציתי לדעת האם נכון להתחיל לשאוב כדי שיהיה לי חלב למקרה שאצטרך להשאיר אותו או לחכות עם זה עוד קצת.
כמו כן רציתי לדעת אם פליטה היא סימן שהוא אכל מספיק או שלאחר פליטה לנסות להציע לו לאכול עוד.
תודה הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדר
ג'ניס זאוסמר30/09/2009היי הדר,
תינוקות פולטים מכמה סיבות.
פליטה לרוב נובעת מחזרת אוכל מהקיבה לוושת והחוצה כאשר מוציא אוויר, מחליפים טיטול ישיר אחרי הארוחה או סתם ללא סיבה.
תינוקות מסוימים מוציאים כך הרבה והדבר משפיע לרעה אפילו על משקלם.
הרבה פעמים התינוק חש הקלה לאחר הוצאת אוויר ופליטה ומבקש להשלים את החסר. אין שום בעיה - תני לו עוד לינוק.
פליטה לא מסמנת את גמר הארוחה או שקיבל מספיק.
אין זמן מוגדר שאפשר להתחיל לשאוב , אם צריך לשאוב.
ג'ינס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסרב לינוק
א.01/10/2009שלום, בני בן חודש ושבוע ומאז שהוא בן יומיים (בגלל צהבת) קיבל תוספות מזון כאשר אני שאבתי. כעת אני מעוניינת להניק באופן מלא ומעוניינת להגביר ייצור חלב. הבעיה היא שהוא לא מוכן להישאר על השד יותר מ-5 עד 10 דקות ואחר כך מאבד סבלנות. אני יודעת שההצמדות שלו לשד היא תנאי הכרחי להגברת החלב אבל לא מצליחה לגרום לו להיות סבלני. הוא מיד מתחיל לבכות ולשחרר הפטמה (שוב ושוב) עד שבסוף אני נשברת ונותנת לו בקבוק. התחלתי לקחת עכשיו תמצית שקניתי בבית מרקחת שכוללת חילבה, אניס וכו' שאמורה להגביר ייצור החלב ואני שואבת כ-5 עד 6 פעמים ביום (יוצא כ-170 מ"ל ביום). תוך כמה זמן אני אמורה לראות שיפור? איך אפשר לגרום לו להישאר על השד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ל-א
ג'ניס זאוסמר02/10/2009היי,
חבל שאת לא מציינת את משקלו כי תינוק שיונק 5-10 דקות יכול לקבל יניקה מלאה בתווח זמן זה.
אני ממליצה להמשיך לשאוב - שימי לב למכשיר. את חייבת סוג טוב : מדלה לקטינה או ספקטרה.
עדיף לקחת כמוסות חילבה מאשר כל תכשיר המכיל קצת מזה וקצת מהאחר.
בזמן שהוא יונק תלחצי על השד - 4 אצבעות מתחת לשד ואגודל למעלה.ללחוץ בבשר השד בזמן ההנקה.כאשר הוא מפסיק לינוק להפסיק את הלחיצה לכמה שניות ושוב ללחוץ.
אם הוא יודע לתפוס בהתחלה ,הלחיצות אשר מזרימות חלב ,יעזרו לו.
אם הוא לא תופס - תלכי לייעוץ הנקה על מנת לא לאבד את ההנקה.
תוך שבוע של חילבה + שאיבות +לחיצות את אמורה לראות שיפור
בהצלחה וחג שמח,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות והנקה לאחר מכןפאני29/09/2009
בני בן 11 יום ואנחנו עדיין מגששים את דרכנו במסלול ההנקה...
לאחר הנקות מסוימות, אשר הן לא בהכרח יותר ארוכות הוא פולט כמויות גדולות יותר ומיד לאחר זמן קצר מחפש שוב באובססיביות את השד.
אי מוצאת את עצמי חוששת להכניס לו שוב את השד לפה מחשש שיקיא או יעמיס על אצמו יותר משיכול.
שאולתי הן:
1. האם מותר להניק זמן קצר לאחר פליטות משמעותיות?
2. האם יניקה נוספת עלולה להכביד עליו/להאביס אותו, אם כן משוע מבקש?
3. האם יתכן שמבקש למצוא נחמה בהנקה ולא תוספת מזון - אך כיצד אוכל לשלוט בכך מבלי לתת לו את הדר הלא נכון.
אודה מאוד להתיחסותכן,
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפאני
ג'ניס זאוסמר29/09/2009שלום פאני,
כמו שאמרת אתם עדיין בשלב של התגששות ולכן :
תני לו לינוק מתי שירצה - בשלב הזה היניקה פותרת את כל הבעיות של תינוקות בשלב הזה .לא קיים חשש מכלום.
תהני ממנו,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת נתינת תמ"לענת29/09/2009
שלום!
בני בן חודשיים עם הנקה מלאה והתחלתי לתת לו חצי מנה (60 מל) של סימילאק ביום כדי להרגיל אותו לבקבוק כי הוא נורא מתנגד לו ועוד מעט אני חוזרת לעבוד. הבעיה היא שהוא סובל מריפלוקס ומטופל בזנטק וממש לפני שהחלתי עם הבקבוק הרפלוקס התחיל להרגע לו ואחרי מס' ימים עם הבקבוק זה חזר בתוספת גזים קשים.
יכול להיות שהוא לא מעכל סימילאק (חלבי) דווקא? מה עלי לנסות- חברה אחרת או סימילאק צימחי? אמרו לבעלי על הסימילאק כאשר הוא קנה אותו שהוא מיועד לבעיות ריפלוקס כי הוא סמיך יותר. האם מטרנה בתוספת קורנפלור יותר סמיכה? מותר לתת קורנפלור בגיל כזה גם אם רשום על החבילה מגיל 4 חודש או שיש קורנפלור מיוחד לתינוקות רכים? כמה קורנפלור צריך להוסיף למנת אוכל? האם עדיף על הכל את התמ"ל המיוחד לרפלוקס (לא זוכרת את שמו)?
אודה לתשובתכם המהירה!
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ג'ניס זאוסמר29/09/2009שלום ענת,
השאלות שלך מתיחסות לתוספת תמ"ל, סוג התמ"ל ורפלוקס - תתייעצי בבקשה עם רופא ילדים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת גדילה?לילך29/09/2009
לבני מלאו 3 חודשים לפני שבוע בדיוק והוא יונק מלא,משקלו 6+
ומאז יש סימני קפיצת גדילה(אני חושבת) רוצה לינוק כל שעתיים ביום ובלילה אף יותר הנקות של 3 דקות ואז נרדם.
ככה נראה שבוע שלם אך החשש הוא שפיתח כבר הרגל חדש...
היה ינוק כל 3 שעות ובלילה כל 3-4 שעות.תופעה נוספת היא אכילת אצבעות כזו שמביאה לתגובת פליטה גדולה ההתעסקות באצבעות לאורך כל היום בעיקר בלילה תוך כדי שינה-מבלבל אם זה חניכיים או רעב?
יש לי חלב אני לפעמים שואבת ורואה כמה יוצא.
שאלה נוספת-לאחרונה האף נסתם לו בלילה ומקשה על השינה ובטח על ההנקה לא עוזר התרסיס ולא הגבהה של כרית.הוא לבוש טוב ומכוסה בלילה.
לעזרתכם אודה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
ג'ניס זאוסמר29/09/2009היי לילך,
קפיצת גדילה (אם יש באמת דבר כזה) אמור לעבור לאחר כמה ימים ואם עובר יותר זמן יש לבדוק האם לא מדובר על משהו אחר.
אני הייתי נותנת לו לינוק כמה שירצה , כל פעם מ-2 הצדדים, עם לחיצה על השד במשך ההנקה ולהפשיט אותו כמה שאפשר (טיטול בלבד שחם)על מנת שישאר ער. הרבה אמהות מלבישות את תינוקיהן יותר מדי ,דבר אשר גורם להרדמות התינוקות.
מציצת אצבעות לא גורם לפליטות.יש תינוקות עם רצון למצוץ המון ולכן יש אצבעות.
אף סתום - באמת קשה לתינוקות. טיפות מי מלח הכי טוב.ליבוש - לא קשור בכלל לזה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומוצקיםרוני29/09/2009
בתנו בת 7.5 חודשים. ינקה בהנקה מלאה. נחשפה לאט למוצקים מגיל 5.5 חודשים ומאוד נהנית מן האוכל. היום אנחנו עומדים על 3 ארוחות מוצקים- בוקר מאוחר, צהרים ואחה"צ וכ-3 הנקות.
הבעיה שלי: החלה ירידה מהירה בחלב. בדרך כלל נהגתי לשאוב בכל בוקר בקבוק עם כ-180 מ"ל, אותו נתתי בערב. היום אינני יכולה לשאוב יותר מ-70 מ"ל בבוקר. אני חוששת שהחלב מתייבש ורוצה עדיין לשמר מצב של הנקה לפחות עד גיל שנה. מה עלי לעשות כדי להגביר את צריכת החלב?
כמו כן, מפני שהייתה רגילה לקבל בקבוק שאוב בערבים, יש לי הרגשה כי השד אינו מתמלא בערב ושהיא אינה יכולה לקבל את כמות החלב הדרושה לה. מה לעשות? האם לבצע מספר שאיבות במהלך היום כדי להגביר כמות חלב או לקחת כמוסות חילבה?
מודה מראש לתשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ג'ניס זאוסמר29/09/2009שלום רב,
בחישוב מהיר - 3 הנקות +שאיבה בבוקר. הפחתת יניקות ותוספות יחד עם שאיבה (שלא תואם הנקה ישירה) עלול בהחלט להביא להפחתה בכמות החלב.לא מספיק הרצון להניק/לתת חלב אם אלה להפעיל את הגוף על מנת שהתהליך יתממש.
להגברת החלב - שאיבות (עם מכשיר מאוד טוב) ,חילבה, יותר הנקות ולחיצות על השד בזמן היניקות להזרים לה את החלב.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק גדולענת28/09/2009
שלום
בני נולד לפני 3 שבועות במשקל 4.310בשבוע 38. בתחילה הנקתי אותו כל היום ובערב בקבוק שלסימילאק. עם הזמן התחלתי להרגיש שהנקה בלבד לא מספקת אותו ושהוא לא שובע ורוב היום רעב הוספתי לו בקבוקי סימילאק כי בשאיבה לא יוצא לי מספיק וכעת אני חוששת שהוא אוכל יותר מידי ויותר מפריע לי שאני לא מצליחה לייצר מספיק חלב . בשאיבה יוצא לי בין 10- 50 סמ"ק סה"כ.
מה עלי לעשות אני מרגישה די חסרת אונים.
אגב הוא מתעורר לאכול כל שעתיים האם זה נורמלי?
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ג'ניס זאוסמר29/09/2009היי ענת,
הטעות הבסיסית שלך הייתה מתן סימילק בהתחלה. התבססות יצירת החלב בתחילת תהליך ההנקה תלוי ביניקה בלעדית על מנת להתאים את תפוקת החלב לצרכי התינוק.גופך הבין שתינוקך זקוק לכמות מסוימת של חלב מינוס הכמויות של הסימילק.ולכן היצירה בהתאם.
מעבר לזה - תינוק האוכל מבקבוק מקבל כמויות גדולות יותר מאשר בהנקה וקיבתו מתרגל ומתרחב בהתאם.מצב כזה מביא לחוסר שביעות רצון מההנקות והגברת התוספות.
המעגל האין סופי הזה מביא בסופו של דבר להפחתה בתפוקת החלב .
גם תינוק גדול יכול לקבל גם מההתחלה חלב אם ללא תוספות - הטבע לא מתבסס על קיומו של התמ"ל.
אם ברצונך לנסות להגביר את החלב עליך להשקיע מאמצים בהגברת ההנקות, שאיבות עם מכשיר מעולה(יד שרה) וכמוסות חילבה (3 כמוסות 3 פעמים ביום).יחד עם זה להפסיק את מתן התמ"ל ולהניק אותו הרבה. את עדיין נמצאת בשלב שאפשר להעלות את כמויות הלחב.
אם יש לך רצון המוכנה להשקיע זה עדיין אפשרי.
ההנקות בהחלט תהיינה לעיתים קרובות ותצתרכי להקדיש הרבה זמן ואנרגיה למען התהליך.
לפי דעתי שווה מאוד הנסיון לטובת התינוקי שלך ולמענך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת הנקה בלילה בגיל 8 וחצי חודשיםלימור28/09/2009
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי שגרת הלילה של בני. הילדון בן 8 וחצי חודשים, אני מיניקה די מלא (גם כאשר היה במסגרת שאבתי, ולאחרונה עברנו לחו"ל במסגרת עבודה של בן זוגי, כך שאני איתו בבית כל היום).
שיר אוכל 3 ארוחות ביום מזון מוצק, לפעמים בתיאבון רב ולפעמים משלים בהנקה (אנחנו עדיין לומדים את הנושא - עד עכשיו אכל בעיקר בפעוטון והעדיף את זה על בקבוק, עכשיו האלטרנטיבה היא יניקה אז זה קצת אחרת...). ילד גדול, חייכן רגוע ומפותח ומראה את כל הסימנים שטוב לו בחיים...
בלילה - מאז שנולד יונק המון (בהתחלה זה היה כל שעתיים במקרה הטוב, עכשיו זה מאוד משתנה ואני גם מתקשה לעקוב אבל נראה לי שבערך כל שלוש שעות בתחילת הלילה ובסופו יותר). לפעמים הוא מתעורר וצריך כמה "לגימות" וחוזר לישון. הלילה מתחיל אצלו ב-8 ונגמר בסביבות 6-7 בבוקר. כמו כן בד"כ מתחיל את הלילה במיטתו ובאיזשהו שלב נשאר לידי אחרי ההנקה וישן בינינו.
עד לא מזמן הייתי שלמה עם ההרגלים האלו, אבל בחודשיים האחרונים זה נראה לי כבר לא לעניין - אני כמעט בטוחה שרוב היניקה בלילה היא לא מרעב אלא מהרגל ותחליף מוצץ, ונראה לי שאם יינק פחותבלילה שנינו נישן יותר טוב - גם הוא יוכל לפתח רצף שינה טוב יותר.
חשוב גם לציין שלא השכלנו להרגיל אותו להרדם לבד במיטתו - עד לא מזמן גם היה נרדם בהנקה, לפי כמה ימים הפסקנו עם זה, בהתחלה קצת התנגד אח"כ הסכים - עם בעלי בלי בעייה ובלי עזרים, ואיתי עם מוצץ, אבל בכל מקרה כרגע על הידיים הוא נרדם יחסית בקלות, במיטה הוא לא מוכן בשום אופן.
השאלה שלי:
אני רוצה להפחית את הנקות הלילה, ומתלבטת כמה מהן להשאיר? מה הגיוני בגיל הזה שנובע מרעב? כל 4 שעות? פחות, יותר? יודעת שאין תשובות מוחלטות אבל קריאת כיוון שלא ארגיש שאני לא עונה על צורך...
ושאלה נוספת:
האם נכון להתחיל במקביל בתהליך של הרדמה במיטה ושינה במיטתו כל הלילה, או שעדיף לדרג? ואם לדרג, אז עם מה מהשניים (הנקה בלילה או הרדמה במיטה ושינה במיטה שלו כל הלילה) נכון יותר להתחיל?
סליחה על האורך ותודה!
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ג'ניס זאוסמר28/09/2009לימור שלום,
כמו שאמרת, הוא רגיל לינוק בלילה - תלוי יותר מזקוק.
אבל - לשנות הרגל לא פשוט ואין תשובות או רצפטים קלים ומהירים.
יש האומרים - בהדרגה
ויש האומרים - זבנג וגמרנו
אני אומרת שזה לא משנה מה עושים - אבל ברכות.לא מאמינה בכסאח וחשוב לזכור שלמרות ההרגלים כל תינוק הוא שונה עם צרכים שונים ואופי שונה ולא תמיד אפשר להשיג בדיוק את מה שאחרים משיגים.
העובדה שכבר לא נרדם בהנקה מראה שהוא משתף פעולה.
המסרים צריכים להיות ברורים ועקביים.
בלילה לא מדליקים אור ואים "פוצי מוצי",
לפנות ערב צריך ריטואל של ללכת לישון - סדר מסוים של אמבטיה,אוכל, סיפור, הורדת הילוך.
כל אחד בסופו של דבר מגיע לשינה כל הלילה - תאמיני.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה לאחר הקטנת חזהאלינור27/09/2009
חיה שלום,
עברתי ניתוח להקטנת חזה לפני 11 שנים. לפני 4 שנים ילדתי את בני ופיספסתי את ההזדמנות להניק כתוצאה מחוסר מודעות וחוסר סבלנות של האחיות בבית חולים. אני בעיקר חושבת שפחדתי.
כעת אני בהריון שני- כיצד אני יכולה להתגבר על הפחד?
לצין שגם משאבה פחדתי להצמיד לחזה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלינור
ג'ניס זאוסמר28/09/2009היי אלינור,
האמת היא שאין מספיק מידע לגבי הנקה לאחר הקטנה.יש ניתוחים שונים ושיטות שונות ותלוי גם במידת ההקטנה.
ההמלצה היא להתחיל להניק ולעקוב לאחר משקל ומדדים אחרים לקבלת מזון בכמות מספקת.
אני מציעה לך להתחיל להניק את התינוק החדש כמה שיותר מוקדם לאחר הלידה ולעיתים קרובות.חשוב מאוד לוודא שהתינוק אוחז את השד בצורה טובה.
תיידעי את אחות טיפת חלב שלך על הצורך במעקב יותר צמוד לאחר משקל התינוק.
לפי דעתי את יכולה לצפות להנקה לפחות חלקית - ושווה מאוד הנסיון.
אין מה לפחד.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי הפסקת הנקה החלב מתיבשמיה26/09/2009
הפסקתי להניק לפני שבועיים וחצי ועדיין יש לי חלב שמטפטף מהשדיים מדי פעם.
אין לי גודש רק שבאזור הפיטמות אפשר להרגיש אזורים קשים יותר שבהם נימצא החלב.
כמה זמן עד שהחלב יספג והחזה יחזור למצב רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
חיה כהן27/09/2009מיה שלום!
הדבר הוא אינדוידואלי יכול לקחת בין שבועות לחודשים עד שהחלב מתייבש לגמרי.
לעיתים נדמה שהחלב נגמר אבל לאחר מס ימים מופיע שוב.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומזוןענת26/09/2009
תוך כמה זמן מגיע לחלב האם האוכל אותו היא אוכלת והאם יכולה להופיע תגובה אלרגית לילד למשל קשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
חיה כהן27/09/2009ענת שלום! באופן כללי בהחלט יכולה להיות תגובה אלרגית לאוכל שאת אוכלת.
זמן העיכול תלוי מה את אוכלת,ברגע שזה מחעכל בקיבה שלך ועובר לדם שלך משם מגיע לרקמת השד ועובר לחלב .בין שעות לימים.
כל טוב חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעבור להנקה בלבד - האם ניתן?דנה24/09/2009
שלום,
התינוקת שלי בת 6 שבועות. מיכוון שעברתי ניתוח קיסרי ולא הנקתי מלא בהתאוששות ניתנו לה תחליפים בביה"ח וכשחזרתי הביתה המשכתי עם הנקה + תמ"ל מכיוון שלא היה לי מספיק חלב. כשהיא היתה בת שבוע קיבלתי פציאליס וטיפול בסטרואידים ונאלצתי להפסיק את ההנקה למשך 3.5 שבועות שבהם היא קיבלה תמ"ל מבקבוק. במשך השבועות האלו שאבתי חלב וזרקתי אותו, זאת על מנת שאוכל לחזור להניק בגמר הטיפול התרופתי. חזרתי להניק אותה בגיל 5 שבועות (לפני כשבוע וחצי), לשמחתי היא הסכימה וזכרה איך לינוק, אבל הכמויות שאני מייצרת אינן מספיקות. לאחר היניקה היא עצבנית ולא נרגעת עד שהיא מקבלת תוספת מבקבוק (כ- 60 - 100 מ"ל) + יניקה. אני מאוד רוצה לעבור להנקה בלבד, ללא תוספים - האם ניתן לעשות זאת? אם כן, כיצד? האם אפשר להגביר את ייצור החלב? היא אוכלת כל 4 שעות בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
חיה כהן24/09/2009דנה שלום!
ראשית כל הכבוד לך על ההתמדה! כדי להגביר את כמויות החלב עלייך להגביר את תכיפות ההנקות או לחילופין לשאוב. הגוף ילמד לייצר יותר חלב לפי הדרישה!
יש אפשרות נוספת ,ליטול כדורי חילבה מבית טבע.3 כדורים 3 פעמים ביום,ההשפעה בדכ מתחילה לאחר כשבוע.
הרבה הצלחה וסבלנות
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומשקלמירי23/09/2009
היי
בתי בת 3 חודשים בדיוק, ניזונה מהנקה מלאה, היום נשקלה בטיפת חלב
משקלה 5,120 גובה 60 ס"מ והיקף ראש 39
בתאריך 27/8 שקלה 4680 גובה 58.5 והיקף ראש 38
האם מבחינת המדדים היא בסדר?
יש לציין שאחרי שהיא מסיימת לאכול היא עירנית, משחקת, ממלמלת
יש טיטולים מלאים פיפי, וצואה נוזלית פעם ביום
איך אוכל לגרום לה לעלות יותר במשקל?
אני שותה הרבה, ואוכלת אוכל מזין
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
חיה כהן24/09/2009מירי שלום!
אם בתך נשארת באותו אחוזן זה תקין ,יש עקומות גדילה בטיפת חלב אין לי אותם מול העיניים.
גדילה היא גם גנטית,אם הילדה ערנית ומפותחת גם היא לא באחוזונים הגבוהים זה תקין.
תמשיכי להניק לפי הצרכים של הילדה ותהני ממנה.
בהצלחה וכל טוב חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא גזים ושאיבהליאת23/09/2009
ג'ניס היקרה שלום, לפני שבועיים שאלתי שאלה לגבי הנקה וענית לי במהירות, ועזרת לי מאוד. לא הספקתי להודות לך- המון תודה!!
יש לי שאלה נוספת, בתי בת השמוןנה שבועות החלה לסבול מגזים, בוכה הרבה, לא רגועה ומתקשה לישון ביום ובלילה (בלילה בד"כ ישנה עם מרווחים של 4-3 שעות בין כל הנקה). היא מנסה לישון, אך אני רואה שהיא מתכווצת מכאבי בטן, ודי סובלת (וגם אנחנו..).
היא עולה במשקל באופן תקין (בסביבות 200 ג' בשבוע - נשאר יציב, באותו אחוזון) ומאז שהתחילו הגאזים היא יונקת המון, יותר מהרגיל, זה והמנשא מצילחים להרגיע אותה כשכואב לה.
שאלתי היא: האם יש מאכלים שידוע לך שכדאי להמנע מהם חוץ מהמובן מאליו- מצליבים ומוצרי חלב פרה? האם כדאי לתת לה תה קמומיל (או שאני אשתה?)
שאלה נוספת בנושא משאבה- האם את ממליצה על משאבה מסויימת? בטיפת חלב האחות המליצה לי לשכור את הלקטינה או סוג אחר של מדלה (לי יש את המיני אלקטריק והיא די מייאשת)
אני צריכה לשאוב פעמיים בשבוע ובקרוב, כמעט כל יום אם ארצה להמשיך להניק.
תודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
חיה כהן24/09/2009ליאת שלום!
גזים הם תופעה מוכרת אצל רוב התינוקות ללא קשר להנקה,ולכן אין קשר בין מה שאת אוכלת או שותה וגזים אצל התינוק.
אין תרופה אחת לגזים יש המונים בשוק,אפשר לנסות ולעיתים פשוט צריך לחכות שהזמן יעשה את שלו בדכ 3 חודשים וזה עובר.
עצה אחת שקשורה להנקה להקפיד על הצמדה טובה לשד ולתת לתינוק לינוק מצד אחד עד שיירד לבדו מהשד ולא להעביר אותו מהר משד לשד.
בנושא המשאבה יש כל מיני בשוק אם את לא מסתדרת עם המיני אלקטריק תנסי אולי ידנית של אוונט או חשמלית של אוונט. אם את צריכה לשאוב כשאת מחוץ לבית אז הידנית יכולה להיות שימושית.
גם השאיבה זה מיומנות וכדאי להרגיל את הגוף לאט לאט.
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב נגמר?ריטה23/09/2009
חיה שלום.
יש לי תינוק בן חמישה חודשים שיונק ומקבל תוספות סימילאק מאז היולדו.
הוא יונק בעיקר בלילה ובמהלך היום נותנת סימילאק כי התינוק לא מרוכז בהנקה. ומדי פעם גם שואבת חלב במהלך היום ויוצא רק כ30 מ''ל. לפני כן הייתי שואבת היה 100 עד 150. האם יכול להיות שנגמר לי החלב? והאם יש דרך להגביר את הזרימה של החלב או שזה כבר מאוחר מדי? אני מעוניינת להמשיך להניק
תודה מראש
ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטה
חיה כהן23/09/2009ריטה שלום!
אם יורדים במס ההנקות ובמס השאיבות כמויות החלב לאט לאט ירדו!
כדי להגביר את כמויות החלב יש להניק יותר או לחילופין לשאוב לעיתים יותר קרובות. במשך הזמן ודי מהר כמויות החלב יתגברו.לא מאוחר מדי!
שיהיה בהצלחה וכל טוב
חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בכמות החלב
ריטה23/09/2009בהמשך לשאלתי... האם כמוסות חילבה מומלצות להגברת החלב?
כשאני שואבת אחרי הנקה לא יוצא לי חלב בכלל ואם אני רק שואבת יוצא 30 מ''ל סה''כ משני השדיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטה
חיה כהן27/09/2009ריטה שלום!
כמוסות חילבה אכן גורמות להגברת כמויות החלב אבל זה חייב להיות מלווה בהנקות תכופות 8-10 ביממה או שאיבות.
את הכמוסות לוקחים 3 כמוסות 3 פעמים ביום\ויכול לקחת שבוע עד שמתחילים לראות תוצאות.
מצטערת על העיכוב בתשובה לא ראיתי את השאלה!
בהצלחה וכל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעבה אחרי הנקהלילך21/09/2009
שלום רב,
בבית החולים שילבתי לבתי הנקה ובקבוק כיוון שהיא נרדמה בזמן הנקה ובקושי אכלה.
לאחר שהשתחררנו מבית החולים אני רוצה להניק בלבד ללא תוספת הבעיה היא שאחרי שהיא מסיימת לינוק היא עדיין לא שבעה וכשאני נותנת לה בקבוק היא מסיימת את כל הבקבוק כאילו שהיא לא אכלה כלום.
חשוב לי גם לציין כי כאשר אני שואבת את החלב ונותנת לה בבקבוק היא מסיימת את הכמות שהיא צריכה לאכול ואחרי זה היא עוד רעבה, נראה לי שהחלב שלי ממש לא משביעה אותה.
אשמח אם תעזרי לי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
חיה כהן21/09/2009לילך שלום! אין דבר כזה חלב לא משביע. הדבר הראשון שצריך לבדוק זה שהבת שלך נצמדת טוב לשד ויונקת ביעילות.תינוק שנרדם על השד בדכ מראה שהתינוק לא נצמד טוב לשד ולא מקבל חלב.
יש צורך שמישהו מקצועי יעריך את ההנקה.
כתבת שאחרי שהיא אוכלת את הכמות שהיא צריכה אז עדיין היא רעבה. מאיפה את יודעת כמה היא צריכה.זה היופי בהנקה שהתינוק יונק כמה שהוא רוצה.
אם את משווה חלב אם לתמל,אז ידוע שחלב אם הרבה יותר קל לעיכול ולכן זקוקים לכמויות יותר גדולות מתמל.
לסיכום אני מציעה לך להיפגש עם יועצת הנקה לעשות הערכת הנקה ולאט לאט לרדת בכמויות של התוספות בבקבוק.
בהצלחה חיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)