מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יד שמפריעה...גלי16/04/2012
שלום רב,
בזמן נסיונות החיבור לשד, היד העליונה של הבת שלי (בת שבוע) מתקרבת לפנים שלה וזה מפריע לי לראות ולחבר אותה ובנוסף, מכאיב לי כי היא נוגעת בפטמה עם היד.מה לעשות עם היד הזאת??
בברכה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד שמפריעה... - תגובה
הדר עמית מלר16/04/2012הי אורית,
מה שאני עושה במקרים כאלה, זה להלביש מכנסיים ואז להכניס את היד שמפריעה לתוך המכנס. זה כמובן לא כואב להם.
אחרי שאת מחברת אותה והיא תופסת טוב, את יכולה כמובן להוציא לה את היד..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה בקבוקמעיין16/04/2012
שלום רב!
בני בן חודשיים וחצי ניזון מהנקה מהשדיים בלבד ביומיים האחרונים וניסיתי לתת לו מבקקוק על מנת ללהרגילו גם לבקבוק אולם הוא סרב לקחת ורצה לאכול רק מהשד. שאלתי היא איך ניתן להרגילו גם לבקבוק? כמה פעמים ביום לתת לו? האם להתעקש ולא להכנע לו שזה מאוד קשה ולא הצלחתי ? האם לנסות כל מיני סוגים של בקבוקים? אשמח לקבל כל עצה בנושא כי זה מאוד חשוב לי על מנת שאוכל לחזור לעבוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה בקבוק - תגובה
הדר עמית מלר16/04/2012הי מעין,
אל תנסי בכוח. תעשי הפסקה של יומיים שלושה, כדי שהוא ישכח את זה. ואז תתחילי עם בקבוק ריק, רק כמשחק, תני לו לגעת בזה, ללקק , כדי שיתרגל באופן כללי לבקבוק.
לאחר מכן - נסי לשים בו קצת חלב שאוב ונסי בין הארוחות לתת לו, בסבלנות..
את יכולה גם לתת למישהו אחר לנסות לתת לו, לפעמים גם זה עוזר.
נסי את זה לפני שאת מחליפה סוגי בקבוקים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לינוקאור15/04/2012
שלום רב!
ביתי בת חודשיים וחצי, לא כ"כ עולה במשקל, אך בהמלצת אחות טיפת חלב ובשל רצון שלי המשכתי להניק. מקבלת עד היום רק חלב אם.
ביומיים האחרונים היא יונקת מעט, מתחילה לינוק ולאחר דקה - שתיים פורצת בבכי, עושה גרעפס, שוב פעם יונקת זמן קצר ופורצת בבכי. כאשר אני שואבת חלב והיא מקבלת את החלב בבקבוק, היא לא מתנגדת ואף נראה שהיא אוכלת כמות גדולה יותר מאשר בהנקה. הערב, היא לא הסכימה כלל לינוק ורק מבקבוק הסכימה לאכול. כל פעם שפתחה את הפה ושמה לב שזאת פיטמה, בכתה. כאשר ראתה שזה בקבוק - אכלה.מאחר ולא היה מספיק חלב שאוב, אכלה לבסוף תחליף חלב.
מה עליי לעשות? איך אפשר לגרום לה להמשיך לינוק גם בלילה? ומה יכולות להיות הסיבות לבכי שלה?
מעבר לזה, אם תסרב בכל פעם לינוק, איזה כמויות של תחליף חלב אמורה לאכול? כל כמה שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לינוק - תגובה
הדר עמית מלר16/04/2012הי אור,
אני ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתראה בדיוק מה עושה הקטנה ואיך אפשר להחזיר אותה לשד.
יכול להיות שהבכי נובע מזרם חזק של חלב שמפריע לה, אבל זו רק השערה אחת וקשה לשער דברים כאלה בלי לראות.
בכל מקרה - יש מה לעשות, וכדאי כמה שיותר מהר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי-הנקה בלילהענת15/04/2012
שלום,
התאומים שלי (בני 4 חודשים) הפסיקו להתעורר בלילה להנקה (ארוחה אחרונה סביב 8 בערב וארוחה ראשונה סביב 8 בבוקר),
אבל אני עדיין צריכה לשאוב בלילה כדי למנוע גודש
האם יש פיתרון שיאפשר לי ללכת לישון בלי לשאוב לפני או בלי להתעורר באמצע הלילה לשאיבה?
תודה ושבוע טוב
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי-הנקה בלילה - תגובה
הדר עמית מלר16/04/2012הי ענת
איזה יופי שהם ישנים בלילה!
נסי לשאוב לפני שאת הולכת לישון, ומייד כשאת קמה בבוקר.
אחרי יום-יומיים הגוף יבין שיש ירידה בביקוש ויוריד את היצע החלב.
אם יש מלאות חזקה גם במהלך הלילה - תוציאי רק מעט, אפילו עם היד - רק עד הקלה ולא עד ריקון השד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4חודשייםעדי11/04/2012
הי הנקתי במשך חודש וחצי הפסקתי מכל מיני סיבות ...
שאבתי קצת בנוסף....וחודשיים וחצי אני לא שואבת ולא מניקה הגיע המחזור....
יש מצב לגרום לכך שיהיה לי שוב חלב???אי לי משאבה החזרתי ליד שרה ..
מה אפשר לעשות???ניראה לי שהתרגלה לבקבוק ויהיה קשה להרגילה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 4חודשיים - תגובה
הדר עמית מלר16/04/2012הי עדי,
את יכולה לנסות, זה דורש הרבה עבודה.
את צריכה להתחיל לשאוב, כל 3 שעות עם משאבה חזקה, אפשר לנסות לקחת תוסף שיעזור להגברת החלב. אני מניחה שעם הרבה עבודה זה אפשרי, אולי לא להגיע לכמות של הנקה מלאה, אבל סביר להניח שתייצרי חלב.
אחרי שיחזור החלב, אפשר יהיה לנסות לעבוד איתה על להחזיר אותה אל השד.
את יכולה בינתיים לנסות לשים אותה עלייך, לגרום לה לתחשובה טובה על השד, כדי שתזכר במקום עצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה עם סימילאקיפית10/04/2012
היי,
רציתי לדעת האם ישנה בעיה לשלב כבר מהשבוע הראשון אחרי הלידה- גם חלב שאוב וגם סימילאק?
האם במקרה זה , אפשר לשאוב כמה שאפשר וכשאין שאוב לתת סימילאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה עם סימילאק - תגובה
הדר עמית מלר10/04/2012הי יפית
בעיקרון - אין בעייה לשלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ושתיית מיםלינור08/04/2012
שלום
הבן שלי בן חצי שנה יונק הנקה מלאה + ארוחה של פירות וארוחה של ירקות
האם בקיץ במהלך היום או הלילה יש לתת לו מים או שזה אסור אם הוא יונק?
האם לתת לו לינוק יותר בזמנים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושתיית מים - תגובה
הדר עמית מלר09/04/2012הי לימור
ברגע שמתחילים עם מוצקים - צריך גם לתת מים. את יכולה גם לתת לו לינוק יותר (בימים חמים החלב הוא מימי יותר במיוחד לצורך זה) , אבל זה לא במקום להציע לו מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי יונקת ויורדת במשקלמאיה קידן05/04/2012
שמי מאיה ואני מתגוררת בניירובי שבקניה. הגעתי לארץ ללדת וכעבור שבועיים חזרתי לקניה. בתי נולדה במשקל של 4.760 בלידה רגילה ללא אפידורל וללא תפרים (החליקה החוצה תוך 12 דקות מהכניסה לחדר לידה) לא הייתי סוכרתית למרות המשקל הגבוה. בתי אושפזה בפגייה בשל שתיית מים מקולניאליים ונשימות מהירות.
היא קיבלה חמצן זונדה למשך יום אחד. מאז היא מקבלת הנקה מלאה. אני רגועה אוכלת וישנה והיא יונקת יפה כמעט בכל ארוחה יש קקי ופיפי. נכון לאתמול היא שקלה 4.400 (היא בת 18 ימים). יועצת הנקה מקומית אמרה שלי מעקב של 24 שעות היא מתנהגת נפלא. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי יונקת ויורדת במשקל - תגובה
הדר עמית מלר09/04/2012הי מאיה,
כל הכבוד על משקל הלידה המכובד!! ועוד בלי אפידורל ובלי תפרים!!!
חשוב לבדוק מדוע זה קורה, כי זה באמת לא תקין. יכולה להיות ירידה מעטה במשקל לאחר הלידה אבל היא אמורה היתה לחזור למשקל הלידה שלה כבר אחרי 10 ימים בערך, ומאז לעלות במשקל.
כמה פעמים ביממה היא יונקת - היא אמורה לינוק בין 8 ל-12 פעמים ביממה.
חשוב לבדוק שהיא יונקת בצורה אפקטיבית ומוציאה מספיק חלב בכל הנקה.
כדאי שתראי יועצת הנקה מוסמכת שתבדוק את ההנקה ואת האפקטיביות שלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת יונקת לא עלתה במשקלמירי05/04/2012
שלום רב,
בתי נולדה במשקל 2.450 במשך חודשיים היתה שאיבה ולאחר מכן הנקה מלאה. לפני חודשיים כשהיתה בת 4.5 חודשים נשקלה במשקל 5.480 ואתמול בגיל 6.5 חודשים נשקלה שוב במשקל 5.414 - היא ירדה בעקומת הגדילה אל מתחת לאחוזון 3. עד עכשיו הנקתי אותה 5 ארוחות לפי בקשתה כשבלילה היא ישנה רצוף (7-8 שעות) והערתי אותה לפני שהלכתי לישון. בשבועיים האחרונים התחלתי לתת לה מזון מוצק כשלא אכלה הרבה הוספתי לה אחר כך יניקה. לפי טיפת חלב אני נדרשת לבדיקה רפואית. יש לה בין 1-2 יציאות רכות ביום והטיטול תמיד עם שתן. ממה יכולה להגרם העצירה במשקל והירידה בעקומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת יונקת לא עלתה במשקל - תגובה
הדר עמית מלר10/04/2012שלום מירי,
קשה לדעת ממה נובעת העצירה במשקל,
יכול להיות שחמש ארוחות ביממה הן מעט מידי עבורה ונדרש להוסיף הנקה או שתיים במהלך היום.
חשוב לבצע בדיקות רפואיות כדי לבדוק אם יש סיבה רפואית לעצירה בעלייה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה והורדת שעיר לצמיתותליאת27/03/2012
שלום
אני מניקה הנקה מלאה, יש לי תינוק בן חצי שנה
רציתי לדעת אני רוצה לעשות הורדת שעיר לצמיתות באיזור המפשעה ולשים חומר אילחוש בשם "עמלה" האם זה בעייתי? האם החומר נכנס לחלב? או שהקרינה מהמכשיר מסוכנת לחלב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה והורדת שעיר לצמיתות - תגובה
הדר עמית מלר28/03/2012הי ליאת,
למיטב ידיעתי יש רופאים שאינם בעד הסרת שיער עם מכשירים בזמן ההנקה בגלל שהגוף עובר שינויים הורמונליים, אך הדעה אינה אחידה.אם מדובר בלייזר - הוא אינו עובר לדם האם ולכן לא יכול גם לעבור לדם התינוק.
גם לגבי אמלה - היא משחה שמשתמשים בה גם לתינוקות בנסיבות רפואיות, כך שלא נראה לי שיש איתה בעייה.
בכל מקרה - אני ממליצה להתקשר לאחד המרכזים הטרטולוגיים ולשאול. במרכזים אלה נותנים מידע על תרופות וחומרים בהריון ובהנקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהיהודית בן שום26/03/2012
איך יודעים שהחלב מספיק מזין לארוחה מלאה,ואיך לדעת כמה צריך להוסיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
סיגל גולן27/03/2012שלום יהודית
באופן עקרוני כל חלב אם מזין את התינוק, אלא אם כן יש לאמא הפרעת אכילה קשה.
לפעמים יש בעיה ביצור כמות החלב. זה בא לפתרון כמעט תמיד בבדיקת תפיסה נכונה וריקון טוב של השד ע"י התינוק. כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה באיזור מגוריך כדי לקבל את התמיכה לנדרשת. אפשר כמובן לשאוב בנוסף להנקה כדי לעזור להגביר את כמות החלב, אבל יותר חשוב כרגע לבדוק את התפיסה ויעילות ההנקה.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרזית וקפאין בהנקהאני26/03/2012
שלום,
רציתי לדעת בבקשה האם ישנה הגבלה בצריכת קפה האג בעת ההנקה והאם יכול להיות שצריכת סוכרזית על בסיס סוכרלוז מגבירה את תופעת הקוליק (בתי בת שבועיים)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרזית וקפאין בהנקה - תגובה
הדר עמית מלר26/03/2012בוקר טוב
קפאין יכול לעיתים לגרום לתינוק לעצבנות או לעירנות (כמו לנו). אין בעייה לשתות
כוס קפה או שתיים ביום. רצוי לשתות מייד אחרי ההנקה וכך - יעבור זמן עד ההנקה
הבאה והשפעת הקפאין כבר תתפוגג.
סוכרזית - עדיף בלי, אבל אם צורכים מוצרי דיאט - עדיף שיהיו מבוססים על סוכרלוז או
סכרין ולא אספרטיים. רצוי לא לצרוך מוצרים המכילים את הממתיק מעבר ל- 3/4 ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרזית וקפאין בהנקה
אני26/03/2012תודה על התגובה המהירה :)
השאלה היא מה בנוגע לצריכת קפה נטול קפאין (האג), מהי הכמות המקסימלית הרצויה כי הבנתי שהוא מכיל כימיקלים שאינם בריאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרזית וקפאין בהנקה - תגובה
הדר עמית מלר26/03/2012בקפה ללא קופאין יש דברים אחרים שלא ממש בריאים.
2-3 כוסות קפה רגיל,עם קופאין ביום - אין בעייה לשתות. רצוי ,כמו שכתבתי, אחרי ההנקה. יש תינוקות שזה כלל לא משפיע עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה עם הנקהענבל25/03/2012
בני בן 5 חודשים , בעוד חודש אני אמורה לשוב לעבודה במשמרות והוא נהיה סרבן בקבוקים למרות שבמהלך תקופת חייו מידי פעם שאבתי חלב ונתתי בבקבוק , השאלה איך מחזירים אותו לאכול מבקבוק בלי סאגה של בכי שבסופו אני מתייאשת ונותנת הנקה ממני????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה עם הנקה - תגובה
סיגל גולן27/03/2012הי ענבל
סירוב בקבוק לרוב נובע לא מחוסר הבנה איך לשתות ממנו אלא מדברים רגשיים יותר, כמו שאמא עצובה כל פעם שהיא מנסה בקבוק כי זה מסמל החזרה לעבודה ו"עזיבת" התינוק למספר שעות ביום.
אפשר להמשיך להציע לו בקבוק מדי פעם, עם מעט חלב כדי לא לבזבז. ללא לחץ ועם מחשבות על כמה את סומכת עליו!
אפשר בגיל הזה גם לאט להעביר לכוס. צריך להחזיק לו את הכוס אבל אולי השינו מבקבוק יביא לו פחות התנגדות.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהעדי25/03/2012
הי רציתי לשאוול
אם קיבלתי מחזור אחרי תקופה ממושכת של הנקה שלא קיבלתי
זה אומר שהחלב כבר יכול להיגמר?
וגם רציתי לשאול אם בכי ומצב של לחץ גם גורם להפסקת החלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
הדר עמית מלר26/03/2012הי עדי,
חזרת המחזור אינה אומרת שאת מפסיקה לייצר חלב. ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע. כשאת ממשיכה להניק - הגוף ממשיך בהתאם לייצר חלב.
בכי ומצבי לחץ יכולים לגרום לירידה בכמות החלב, אך לא להפסקתו לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהליבי14/03/2012
שלום בני בן חמישה חודשים ועוד כחודש אני חוזרת לעבודה. רציתי לדעת מהם השלבים לגמילה מהנקה לחלוטין וכיצד לעשות זאת נכון מבלי לפגוע בבריאותי וכמובן לא לפגוע בבריאות בני. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סיגל גולן15/03/2012הי ליבי
כדי לא לפגוע בבריאות התינוק, עדיף להמשיך להיניק כשאת בבית, גם אם את לא יכולה לשאוב חלב בעבודה בשבילו. החלב שלך ממשיך לתת לו כיסוי חיסוני ותזונה יותר טובה מכל דבר אחר.
כדי להוריד ארוחת הנקה לפני החזרה לעבודה, תתני לו בקבוק במקום הנקה אחת. במשך הימים הקרובים השד יהיה מלא בשעה זו, ואפשר קצת לשאוב או לסחוט להקלה. אחרי כמה ימים הגוף יסתדר עם המצב החדש ותוכלי לתת ארוחה נוספת בקבוק במקום הנקה. הכי נכון לגוף שלך זה לעשות את התהליך לאט, והכי טוב לבנך זה להמשיך לתת לו חלב אם לפחות עד גיל שנה. ארגון הבריאות העולמי ממליץ עד שנתיים, גם אם זה רק הנקת בוקר וערב.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)