מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות בנושא חלב שאובליאת15/01/2012
שלום
הבן שלי בן 4 חודשים
1. אמרו לי שאני יכולה לשאוב עכשיו חלב ולהקפיא אותו ובעוד חצי שנה לתת אותו לילד, האם זה נכון?
אני הבנתי שהרכב החלב משתה בהתאם לצרכים ולגיל של הילד, האם חלב שאני שואבת בגיל 4 חודשים יכול להתאים לו גם בגיל 10 חודשים?
2. כשאני שואבת חלב ולא יוצא כמות גדולה, האם אני יכולה להוסיף חלב שאוב נוסף אחרי שעתיים שהחלב נמצא כבר במקרר? או שאני צריכה לשים את החלב החדש בנפרד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
ליאת15/01/20123. התינוק שלי בן 4 חודשים שוקל 7 קילו, כמה חלב שאוב הוא צריך לאכול?
בהנקה אני נותנת לו לאכול כל שעתיים משד אחד ובבקבוק אני לא יודעת כמה הוא צריך לאכול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
סיגל גולן18/01/2012הי ליאת
זה קצת ענין של ניסוי ותהייה. בגיל הזה הם צריכים בממוצע בין 750-900 מ"ל ביממה. בערך 100-120 לארוחה אם יש 8 ארוחות ביממה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות בנושא חלב שאוב - תגובה
סיגל גולן18/01/2012שלום ליאת
מקובל להגיד שחלב נשמר במקפיא 3-4 חודשים , ובמקפיא עמוק 6 חודשים. לפי תגובות בפורום של יועצות הנקה, יש סיפורים שנשמר הרבה יותר זמן.
נכון שההרכב משתנה עם גיל הילד אבל חלב מגיל 4 חודשים מעולה גם לתינוק בן 10 חודשים.
את יכולה להוסיף חלב שאוב למנה אחרת כששתי המנות באותה טמפרטורה. לקרר גם את המנה החדשה ואז להוסיף למנה שכבר במקרר.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת חלבמיטל14/01/2012
האם ניתן להקפיא חלב אם לאחר שהיה במקרר יום או כמה שעות?
או שישר אחרי השאיבה צריך להקפיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת חלב - תגובה
סיגל גולן18/01/2012הי מיטל
אפשר להקפיא יום או יומיים אחרי השאיבה
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא רגוע , מה עושים?רחלי חי13/01/2012
שלום לכם ,
שמי רחלי ילדתי לפני שלושה שבועות בני ינק במשך היום ורק ארוחה אחת הוא כל מטרנה , בזמן האחרון הוא לא רגוע בהנקה , מפסיק את ההנקה וממשיך , מוציא וממשיך , גם מתעצבן בין לבין ... אני מעוניינת להמשיך בהנקה ויש לי הרגשה שאין לי מספיק חלב מה אני עושה ...?
מעוניינת בתשובה מהירה תודה רבה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - איך לשכנע תינוק לינוק?הדס13/01/2012
לצערי לא נענתי בהודעה הקודמת ששלחתי. התינוק שלי בן שישה חודשים. בשל מחלה שלי ניתנו לו בקבוקים עם תמ"ל, אחר-כך סירב לינוק והחלב הלך ופחת בשאיבות. שכרתי משאבה רצינית והחזרתי את החלב. הוא אוכל כבר מוצקים ושותה מבקבוק כמה שבועות. אני רוצה לחזור להניק אותו אבל הוא מסרב. ניסיתי "סקין טו סקין" למרות הקור. אני מקבלת נשיכות חזקות ממנו בתגובה (יש לו התחלה של שיניים). האם יש לכן רעיונות איך להחזיר אותו להנקה??? (יש לציין כי הוא יונק בלילה בלי תלונות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשכנע תינוק לינוק? - תגובה
לילי עוזיאל31/01/2012הי הדס,
הייתי מנסה לתת לו אפשרויות שונות להתידד עם האזור בלי להציע לו הנקה.
אפשר לספר סיפור כשהוא עליך, את ללא חולצה ועל שניכם שמיכה.
אפשר וכדאי לטבול באמבטיות חמימות ומרגיעות. לשם הבטיחות. חושב שיהיה מבוגר נוסף בקרבתכם.
גם בשכיבה משותפת במיטה, אפילו בשעות היום, יש הזדמנויות ל״הנקות חלום ״ מתוך שינה - חשוב להדגיש שוב שמירה על כללי בטיחות נאותים בלינה משותפת.
אם את זקוקה למידע בנושא לינה משותפת בטוחה - יש הרבה באינטרנט ואפשר לפנות אלי טלפונית.
זכרי שהוא לא מוותר על אימו האהובה, אלא בסך הכל למד להעדיף שיטת הזנה אחרת. את עדיין אמא שלו, שכל כך חשובה לו.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעיון לפיתרון?מישהי10/01/2012
בבקבוקים בהם אני משתמשת כדי להאכיל את בתי התינוקת יש לפעמים אבנית שנוצרת ממי ההרתחה כשמנקים אותם ואפילו מהמים המשמשים להכנת המטרנה..
שום דבר לא עוזר: הרתחתי את הקומקום החשמלי כמה פעמים עם מלח לימון (יש לציין שהקומקום כבר מבריק מבפנים) וגם קניתי בריטה, אבל תמיד נוצרת עוד אבנית בתחתית הבקבוקים (לפעמים אפילו בפטמות הבקבוקים ובפקקים..).. אני מיואשת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מומחית אבל
הדס10/01/2012מאז שרכשנו פילטר לברז (מסנן את המים מאבנית, מתכות כבדות ושאר לכלוכים) אין אבנית בקומקום ובכלי האוכל והמים טעימים ונקיים. את צריכה לחפש פילטר שמסנן עם אוסמוזה הפוכה. יש כמה חברות בשוק שיבואו ויתקינו לך בבית. אם את לא שוטפת את הבקבוקים במדיח, כדאי להרתיח אותם כל כמה ימים ואז להשאיר ליבוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ושאיבהאביטל02/01/2012
שלום !
יש לי שאלה , אני מניקה הנקה מלאה , הילדה בת 3.5 שבועות ועולה במשקל יפה .
לעיתי אני מנסה לשאוב על מנת שאוכל לנוח מעט , אך לצערי בשאיבה יוצא נורא מעט חלב
האם זה תקין ? כמה צריך לצאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושאיבה - תגובה
סיגל גולן03/01/2012שלום אביטל
אם כרגע את שואבת בנוסף להנקה מלאה זה מאוד סביר שיצא מעט חלב. הגוף מייצר בערך מה שהתינוקת צריכה, שזה מה שהיא משדרת לגוף ביניקה שלה. הרצון לנוח מאוד מובן אבל גם אם נותנים בקבוק של חלב שאוב במקום הנקה, ההמלצה שלנו תהיה לשאוב באותו זמן כדי לשדר לגוף שהייתה עכשיו ארוחה. אחרת הגוף יחשוב שאפשר לייצר פחות. אז אני לא יודעת כמה זה ממש יתן לך לנוח. לא מכינים יולדות מספיק לפני הלידה לכך שלא תהיה להן המנוחה והשינה שרגילות לקבל.....
לגבי השאיבה עצמה: צריך לבדוק את מודל המשאבה. יש פשוטות ויש רציניות.
עדיף לשאוב בבוקר כשרוב היולדות מלאות יותר: אחרי הנקה של 6 או 7 בבוקר. אפשר במשך כמה פעמים ביום לשאוב ולאחד את המנות כשכולן קרות במקרר, וכך לצבור מנה אחת. הכמות שהיא צריכה עכשיו בארוחוה תלויה במשקל שלה ובמספר ההנקות ביום.
ככל שתשאבי יותר פעמים, הגוף "יתידד" עם המשאבה ואמור להיות קל יותר.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שיונק כמעט ללא הפסקה כל שעותמעין29/12/2011
היום והלילה.
בתי ילדה במזל טוב בן ראשון. הוא נולד יחסית קטן (2.200) אבל בשל. רק אתמול יצאו בשעה טובה מבית החולים הבייתה, ובליל אתמול הצליחה לישון בקושי שעה, כי כל הזמן דרש לאכול. כאמור היא מניקה, ובתום ההנקה היא נותנת לו מבקבוק חלב אם שדאגה לשאוב. מאוד חשוב לה להניק, אבל היא מותשת מחוסר שינה. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שיונק כמעט ללא הפסקה כל שעות - תגובה
סיגל גולן03/01/2012שלום אדווה
תינוק קטן לפעמים אוכל כמויות קטנות לעתים קרובות. נכון, זה ממש מתיש. במשקל הזה הייתי תמיד ממליצה על תוספת שאיבה כדי להבטיח שהשד מקבל מסר מלא לייצור ושהיא תוכל לייצר את התשתית הרחבה ביותר כדי שיהיה לו יותר קל לקחת.
הייתי ממליצה שיועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריכם תצפה בתפיסה שלו על השד כדי להבטיח שהוא מקבל את מירב החלב במאמץ קטן.
ככל שיגדל ויתחזק, הוא יוכל לפתוח יותר פערים בין הארוחות.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזט בהנקהליאת29/12/2011
שלום..
תודה רבה על התשובות המהירות והעוזרות!!
עוד שאלה, אני התחלתי לקחת עכשיו גלולות סרזט ומאז אני רואה שינוי אצל התינוק, הוא בוכה יותר וגם סובל מגזים וכאבי בטן
רציתי לדעת האם ההורמונים והתופעות לווי של הגלולות עוברות בחלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי?
ליאת31/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות סרזט בהנקה - תגובה
סיגל גולן03/01/2012הי רוית
באופן עקרוני, כל תרופה עוברת לחלב האם. יש הבדל בכמויות שעוברות בהתאם לגודל המולקולה של התרופה ועוד גורמים. זה לא אומר שחלב האם עם התרופה לא טוב לתינוק! אם התרופה מותרת בהנקה חלב האם פי הרבה יותר טוב מפורמולה.
למרות שעוד אין מחקרים המוכיחים ירידה בכמות החלב בעקבות גלולות סרזט, בשטח אנחנו (יועצות ההנקה) רואות הרבה מקרים של ירידה בכמויות יחד עם לקחית הגלולה. אפשר להגביר את כמויות החלב בכל הדרכים הידועות: הנקה תכופה, שאיבה, תוספים להגברה, הנקה בעור לעור, שתיה, מנוחה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן הנקהדנה28/12/2011
היי, אני מניקה כבר ארבעה חודשים והיום נדמה לי שקיבלתי מחזור?! האם זה נורמלי? הרי מי שמניקה הנקה מלאה לא אמורה לקבל מחזור אלא רק לאחר סיום ההנקה.
האם העובדה שקיבלתי מחזור כעת מעידה על תדירות ההנקה? קרי, האם אני לא מניקה מספיק ולכן ההורמון לא מופרש מספיק לדם?
אני דואגת.......
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בזמן הנקה - תגובה
סיגל גולן03/01/2012שלום דנה
אישה שמניקה מלא יכולה לקבל מחזור אחרי חודשיים, שלוש, ארבע וגם שנה וחצי. זה לא מעיד על בעיה בתדירות ההנקות, אם התינוק חיוני ועולה יפה במשקל, זה פשוט הזמן שלך. אין בעיה עם המשך הנקה. לפעמים ההורמונים של המחזור משנים את טעם החלב והתינוק יכול לשדר לך שלא כל כך טעים לו כמו מקודם אבל זה יחלוף והוא גם יתרגל.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה - עד מתי?מישהי26/12/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים, הוא עדיין יונק - פעם אחת בבוקר ופעם אחת לפני השינה בערב.
במהלך היום הוא אוכל רגיל ובלילה בחודשים האחרונים ישן.
השאלה היא האם ההנקה עדיין תורמת לו משהו או שהיא מיותרת בשלב מאוחר כ"כ.
שאלה נוספת היא לגבי הפן הפסיכולוגי.
אני מתלבטת אם הגיע הזמן פשוט להפסיק.
רב תודות על עזרתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - עד מתי? - תגובה
סיגל גולן27/12/2011שלום מישהי
כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו!
הזמן האידיאלי להפסיק להיניק הוא כשאמא וילד מוכנים לכך. לפעמים צד אחד מחליט וצד שני מקבל את ההחלטה בלאית ברירה.
בגיל שנתיים ובכל גיל לחלב שלך יש ערך לילד. בם תזונתי (תמיד יותר טוב מחלב פרה) וגם בוסט חיסוני.
אם את לא רוצה להמשיך, לא נעים לך, לא טוב לך, את יכולה לקבל את ההחלטה ולהפסיק. אם לא מפריע לך ואת לא מודאגת מתגובות הסביבה, את יכולה להמשיך עד שהוא יוותר על זה מעצמו. יכול לקרוא בכל יום או בעוד שנה.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בהנקהליאת25/12/2011
שלום
האם מחזור בזמן הנקה מוריד את כמות החלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בהנקה - תגובה
סיגל גולן27/12/2011הי רוית
לא שמעתי על תופעה של ירידה של כמות בזמן המחזור, אבל כן הטעם משתנה ואז אולי התינוק אוכל פחות ואז יש לך תחושה של פחות?
זה אמור להסתדר חזרה כשיגמר המחזור.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווחים בין ארוחותליאת25/12/2011
שלום
הבן שלי בן 3 חודשים וניזון מהנקה מלאה
הוא מסוגל למשוך במשך היום מרווח של שעתיים בין ארוחה לארוחה
כשהוא ער קשה לו אחרי שעה וחצי וכשהוא ישן אז לפעמים בין שעתיים וחצי לשלוש
בלילה הוא פותח מרווח של שבע-שמונה שעות
האם זה נורמלי המרווחים של השעה וחצי-שעתיים ביום?
האם בגיל הזה הם צרכים למושך יותר זמן בין ארוחה לארוחה?
כיצד אוכל להגדיל לו בין המרווחים?
בממוצע הוא עולה 300 ק"ג בשבוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווחים בין ארוחות - תגובה
סיגל גולן27/12/2011הי רוית
כל הכבוד! עליה יפה במשקל!
יש לך צרות של עשירים! ההפסקה הגדולה בלילה אשמה בהנקות התכופות ביום! תינוק צריך לקבל כמות יומית. כמה שיותר יונק ביום, יכול לישון יותר בלילה. את מתלוננת? אם תרצי בכל זאת הפסקות יותר גדולות ביום, תעירי אותו להנקה אחת או שתיים בלילה.
השינוי יקח יותר מיום אחד כדי לשנות את השעון ביולוגי, אבל הרבה אמהות היו מקנאות בך במנוחת לילה שיש לך.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאובעדי23/12/2011
הי כמה זמן יכול להישאר בחוץ בטמפ החדר??
והאם אפשר לערבב בי הבקבוקים השאובים??
אני 3שבועות אחרי לידה כשאני שואבת בסהכ יוצא לי סביבות 70-80האם זה מעט??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שאוב - תגובה
סיגל גולן27/12/2011שלום עדי
אם את שואבת כדי לתת ארוחה שלמה, 70-80 יכול להיות מספיק, תלוי כמה שוקל התינוק וכמה פעמים ביום הוא אוכל. היומית המצופה בגיל חודש הוא ממוצע בין 750-900 מ"ל.
אם את צריכה לשאוב יותר, את יכולה לשאוב לעתים קרובות יותר ואולי לעבור למשאבה רצינית יותר.
חלב אם יכול להשאר בחוץ בין 6-10 שעות. בהתאם לטמפ. החדר. אפשר לערבב כששתי המנות באותה טמפרטורה. לא חלב חם מהגוף לתוך חלב קר במקרר.
בהצלחה.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בפטמהדורית23/12/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 5 שבועות. יונק מלא. לאחרונה נוצר מעין פצע בפטמה שמאל שמאוד כואב ומדמם מעט (כמה טיפות על הפד הנקה). כמו כן שמתי לב שלאחר שבני יונק מהצד הפצוע ופולט, ישנו גוון ורוד לפליטה (ככל הנראה מהדם בפצע) וכי נראה שפולט יותר לאחר שיונק מצד זה. יש לציין שצד ימין ללא כל פצעים.
האם ישנו קששר בין הפליטות המרובות לאחר יניקה בצד הפצוע לפצע/דם?
ומה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפטמה - תגובה
עדי יותם09/01/2012לפעמים פצעים מתקשים להחלים, ומשחה רגילה לפטמות לא מספיקה. מציעה שתגשי לרופא משפחה/עור כדי לקבל משחה/משחות אחרות שיעזרו לסגירת הפצע, ולאבחן באיזה סוג של זיהום מדובר.
יכול להיות מלחיץ לראות את הגוון הוורוד בפליטות, אבל זו לא בעיה רפואית, רק אסתטית :)
בהצלחה ותרגישו טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהדידה23/12/2011
שלום רב,
לפני שבועיים הפסקתי להניק באופן סופי, כמובן שהדבר נעשה באופן הדרגתי..עברנו למוצקים ולאט לאט הפסקתי עם ההנקה.
העניין הוא שעדיין יש לי מעין גושים בשד..גם שבועיים אחריי..האם זה הגיוני? יש לציין שאלו לא גושים או גודש שמפריעים אבל עדיין...
האם אני צריכה ללכת לרופא או שהדבר יסתדר מעצמו והגושים ייעלמו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה - תגובה
עדי יותם04/01/2012הגיוני וייעלם מעצמו תוך כמה שבועות. הרבה נשים יכולות להוציא מעט חלב בסחיטה גם חודשים לאחר הפסקת הנקה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)