פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאה אחת לשלושה ימים
    רוני
    28/05/2012

שלום רב
    בתי בת 4 חודשים. יונקת ובערב מקבלת השלמה של מטרנה אחרי ההנקה. היא נותנת שתן כמו שצריך אך יש לה יציאה אחת לשלושה ימים. כאשר יש יציאה מדובר בכמות מאוד מאוד גדולה בצבע תקין. הילדה חיונית ולא נראה כי סובלת מכאבי בטן. האם זה תקין לילדה בגילה?
    רוב תודות
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאה אחת לשלושה ימים

הוספת תגובה

• יציאה אחת לשלושה ימים - תגובה

לילי עוזיאל
    29/05/2012

נשמע לי תקין לגמרי.
    יתכן שהפורמולה, שיש בה יותר מוצקי חלב
    ושקשה יותר לעכל אותה גורמת לתדירות יותר
    נמוכה של יציאות.
    אם הילדה לא סובלת, אם היא משגשגת יפה, כלומר
    עולה תקין במשקל, בריאה, מבסוטה ומתפתחת יפה
    סימן שהכל בסדר גמור.

המשיכו להנות זו מזו וכל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה והחזרה לעבודה
    מירי
    20/05/2012

שלום רב,

בתי בת 8 חודשים, יונקת הנקה מלאה. התחלתי לעבוד לפני פחות משבוע ובין ההפסקות שאבתי חלב בפאמפ אנד סטייל של מדלה אך הכמות שהגעתי אליה לא עלתה על 110 מ"ל. בנוסף כשהשארתי את החלב אצל המטפלת היא לא אכלה כמות גדולה בכלל - ביום הראשון מתוך 180 מ"ל השאירה 75 מ"ל. וביום השני לא רצתה לאכול את החלב השאוב מהבקבוק. יש לציין שכאשר החלב הוחלף בתמ"ל היא אכלה ללא בעיות מיוחדות. אני מאחסנת את החלב בתיק עם הנוזל ששומר על הקור שבא עם התיק וכשמגיעה מהעבודה מכניסה למקרר. האם זה משפיע על איכות החלב? מה הכמות ה"נורמלית" המתבקשת בשאיבה? כל כמה זמן לשאוב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה והחזרה לעבודה

הוספת תגובה

• הנקה והחזרה לעבודה - תגובה

לילי עוזיאל
    29/05/2012

מירי שלום,

כל הכבוד שאת ממשיכה להניק למרות חזרתך לעבודה.
    זה מאוד עוזר לתינוקת שההנקה נשמרת בשעות בהן את איתה.
    נשמע לי שהתנאים שאת שואבת בהם ומעבירה את החלב
    הביתה הם טובים. איכות החלב לא נפגעת כל עוד תנאי הקירור
    טובים. בהקפאה יש מעט שינוי אבל עדיין עדיף על תמ״ל.
    אין מידה מדויקת לשאיבה.
    הרעיון הוא לא להגיע לחזה גדוש כדי לשמור על עצמך ועל ייצור החלב.
    תינוקות יונקים לא אוכלים ארוחות גדולות- זה אחד היתרונות הגדולים
    בהנקה. השאירי לה מנות קטנות יותר והיא תינק בשמחה כשתחזרי אליה.
    היא בת שמונה חודשים - יתכן וחלק ממזונה כשאת בעבודה הוא מזון אחר? פירות? ירקות? בשר הודו במחית או בחתיכות קטנטנות?
    לגבי השאיבה: האם את שואבת שאיבה דו צדדית? זה אפשרי במשאבה שברשותך וזה מאוד יעיל.
    כמו כן יש שם תא לתמונה של הילדה - השתמשי בכך. זה גם יכול לעזור לייעל את השאיבה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אמא מתוסכלת
    29/05/2012

תודה על תשובתך.
    ולשאלתך, כן היא אוכלת בנוסף גם ארוחת פירות וירקות וממה שהבנתי מהמטפלת היא גם מקבלת בנוסף גם אוכל שהיא מכינה. האם בגיל כזה הארוחות מחליפות הנקה? כמה סמ"ק היא צריכה לצרוך עכשיו? - מאחר ואני שואבת אני לא מצליחה לעמוד בדרישה של הכמות שהיא מבקשת ולכן המטפלת מוסיפה לה תמ"ל - זה הכרחי? מה התפריט הממולץ לילדה בגיל מבחינת מזון נוסף והנקות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

לילי עוזיאל
    07/06/2012

הי מירי,

אני מרגישה שפגישה עם אחות טיפת חלב תוכל לספק לך תשובה מהימנה ומקיפה יותר בנושא הזה. זה מידע יותר רחב ממה שאני יכולה לענות לך במסגרת פורום באינטרנט.
    גם תזונאית היא כתובת טובה ויש גם ספרים בנושא תזונת פעוטות.

בהצלחה ובתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בחלב
    נטלי
    13/05/2012

שלום רב,
    בני בן3.5 חודשים, עד לפני שבוע הנקה מלאה כמעט ללא כל קושי. תמיד השד מלא בחלב ואפילו לפעמים יותר מדי...
    בימים האחרונים חלה ירידה דרסטית בכמות החלב.. השדיים מרוקנים והילד לא רגוע כי רוצה עוד ובקושי יוצא... ניסיתי תחליף חלב אך הוא לא אוהב וממש אוכל ,בכוח".
    רציתי לדעת האם הסיבה לירידת החלב יכולהלהיות בגלל שהתחלתי לעשות ספורט בחדר כושר ודיאטה מאוזנת?
    מה עליי לעשות כדי שיחזור החלב... אני מניקה כל שעה שעתיים אך לא מתמלא..
    תודה,
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בחלב

הוספת תגובה

• ירידה בחלב - תגובה

הדר עמית מלר
    14/05/2012

הי נטלי

כמות החלב לא אמורה לרדת כתוצאה מהתעמלות או מדיאטה מאוזנת.
    האם קרה עוד משהו בזמן האחרון שיכול אולי להשפיע על כמות החלב ? - למשל - האם חזרת לקחת גלולות ? (גם כאלה המותרות בהנקה). יש נשים שהגלולות הללו גורמות אצלן לירידה בכמות החלב שהן מייצרות.
    יכול להיות שבנך עובר קפיצת גדילה ? - אלה יומיים שלושה שבהם הוא יונק הרבה, נראה כאילו הוא מאוד רעב ולא שבע מההנקה אך הוא בעצם פועל להגברת כמות החלב שאת מייצרת בהנקות המרובות שלו ואחרי יומיים-שלושה - זה נרגע.

למה את מתכוונת כשאת כותבת "לפעמים יותר מידי" ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    טליה
    11/05/2012

שלום, ילדתי לידה ראשונה לפני 3 שבועות. מיד לאחר הלידה התחלתי להניק את בני ובהתאם גם מיד התחיל גודש בחזה, עם זה המשכתי להניק ובמשך שבועיים הנקתי עם פטמות מסילקון. לפני כמה ימים אמרה לי האחות בטיפת חלב שעלי להתחיל להניק ללא פטמות סילקון כי זה יקל על התינוק. אתמול התחלתי להניק בלי הפטמות אך אני חשה בכאבים נוראיים אפילו לא בזמן הנקה, מה עלי לעשות? אני ממש רוצה להמשיך להניק אז איך אני יכולה להפחית את הכאב? ניסיתי כמה תנוחות שונות אך זה עדיין לא עוזר.
    אשמח לתשובה מהירה תודה רבה ושבת שלום!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    11/05/2012

טליה שלום,

כתעד ראשון הייתי סוחטת מעט חלב לפני ההנקה.
    חזה גדוש הוא לא גמיש. זה עשוי להביא לתפיסה
    רדודה מדי של השד בפי התינוק וזו תביא לכאבים
    ולחבלה בפטמה ואף לניקוז לא מספיק טוב של השד.
    אם זה לא עוזר - הייתי פונה לסיוע מקצועי.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בהריון
    עדי
    06/05/2012

הי רציתי לדעת אם יש אפשרות להמשיך להניק ילדה בת 8 וחצי חודשיים בזמן הריון ממש בהתחלה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בהריון

הוספת תגובה

• הנקה בהריון - תגובה

הדר עמית מלר
    08/05/2012

הי עדי

אין כלל בעייה להמשיך להניק במהלך ההריון וגם אחרי הלידה אפשר להניק את שניהם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    לינור
    05/05/2012

שלום יש לי כמה שאלות

1. כמה זמן כשאני שותה קפה קפאין נשאר בגוף שלי ויכול לעבור לתינוק דרך החלב?

2.כשאפסיק להניק אני עדיין יכולה לשאוב חלב כדי לתת לילד שלי? או שבמידה והתינוק לא ינוק ואני רק ישאב יפסק החלב?
    אני רוצה לתת לו כמה זמן שאוכל חלב שאוב ולא תמל

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

סיגל גולן
    06/05/2012

הי לינור
    כל הכבוד על הרצון שלך לתת לבנך חלב מתאים לו לאורך זמן.
    מותר לך לשתות קצת קפה ביום, הקופאיין עובר אבל לא גורם לו נזל. זה כן יכול להעיר אותו קצת, אז מומלץ לצרוך את הכמות הנמוכה ביותר שאפשר (כולל שוקולד).
    גם כשהוא לא יונק, את יכולה לשאוב חלב ולתת לו. בדרך כלל כמויות החלב השאוב יורדות עם הזמן בגלל ששאיבה לא עושה את אותו הדבר שתינוק עושה ביניקה: היא רק שואבת, כשתינוק גם שואב וגם סוגר חניכיים ומוציא יותר חלב מאשר משאבה. אם כן לשאוב, כדאי שהיא תהיה משאבה רצינית, ולפעמים צריך לשאוב לעתים יותר קרובות מאשר תינוק אוכל כדי להמשיך את כמויות הייצור.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לקראת ילד שני
    דין
    04/05/2012

שלום וברכה,

לפני שנה ילדתי את ביתי.
    בעוד כ-7 חודשים אני אמורה ללדת ילד שני.

ראשית- בימים/שבועות הראשונים לא הרגשתי כלל וכלל! כאבים בחזה כמו שחשתי בהריון הראשון .

שנית-היום,שנה לאחר הלידה, כאשר אני לוחצת קלות על השדיים אני רואה טיפה לבנה!!
    שאלתי היא:
    האם זה אומר שהשלב של הקולוסטרום לא יגיע?
    בלידה הראשונה ב-3-4 ימים ראשונים יצא אותו נוזל צהבהב כזה.

שלישית- כיום ביתי לא יונקת כלל ומכאן שאין לי בכלל!!! חלב. באיזה שלב בהריון החזה מתמלא שוב לקראת הלידה?
    אם בלידה הראשונה היו לי כמויות סבירות ולא מעבר (בשאיבה מ-2 צדדים היה יוצא 120) האם זה מה שיהיה גם עכשיו או פחות מכך?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לקראת ילד שני

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

דין
    10/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לקראת ילד שני - תגובה

לילי עוזיאל
    10/05/2012

שלום דין,

בואי נתחיל מהסוף:
    שאיבה היא לא אינדיקציה לכמות החלב שאת מייצרת. בדרך כלל תינוקות מנקזים את החלב מהשד יותר ביעילות ממשאבה.
    מה שיותר מעניין הוא אם בתך שגשגה בצורה תקינה כאשר ינקה.
    בהנקה בלעדית נצפה לעליה של 150-200 ג' בשבוע בשלושה החודשים הראשונים לחיים. כמובן שזה הממוצע ויש כאלה שיעלו מעט פחות או מעט יותר וכל מקרה ייבחן לגופו.
    אם הנקת את בתך והיא שגשגה באופן תקין בלידה, הרי כל עוד אינך סובלת מבעיה בריאותית חדשה ומשמעותית כעת ולאחר הלידה שתבוא עליך לטובה, אין כל סיבה לחשוב שמשהו ישתבש.
    מה שכן אוכל להדגיש כי תנאי לייצור נאות של חלב לאחר כל לידה, הוא ניקוז תקין ותכוף של השד בשבועיים הראשונים אחרי הלידה. במילים אחרות: אם אחרי הלידה ההנקה תכאיב לך, או שתחושי כל קושי בה, דאגי לקבל עזרה מקצועית או לחילופין לשאוב את החלב מהשד כנגד כל ארוחה של התינוק - וככה גם אם תהיה תקופת הסתגלות מאתגרת, ייצור החלב לא ייפגע.
    לגבי הטיפה הלבנה - גם חודשים רבים לאחר גמילה ניתן לסחוט כמות חלב מעטה מהשד.
    תחילת ייצור הקולוסטרום בהריון מתרחשת סביב שבוע 16-18. כמובן שבעת הלידה, עם לידת השליה מתחיל תהליך שלא קורה בעת ההריון ושבו החלב מתרבה ומשנה את הרכבו. את המלאות רב הנשים יחושו כעבור 2-5 יממות מהלידה.

מאחלת לך הריון תקין, לידה טובה ושתהיה לך הנקה מהנה ומספקת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש בשד
    גלי
    27/04/2012

הי,
    כיצד עדיף לנהוג כאשר יש גודש בשד אחד, האם:
    1. להמשיך להניק רגיל משני הצדדים (להניק מצד אחד, הפסקת החתלה, הנקה מהצד השני) ובמקביל לשאוב קצת מהצד הגדוש אחרי היניקה ממנו, או-
    2. לתת לתינוקת (בת שבועיים וחצי) לינוק יותר מהצד הגדוש, ללא שאיבות? ואם כך, איך בדיוק עושים זאת מבלי לפגוע/לגרום לגודש גם בצד השני?

יש לי קצת גודש כרגע בצד ימין, ומה שאני עושה זה להניק רגיל משני הצדדים, אבל מתחילה כל האכלה מהצד הגדוש, ולאחר מכן גם קצת שואבת ממנו. האם אני עושה נכון?

תודה רבה מראש! :)

לקביעת תור
    סגירה
    גודש בשד

הוספת תגובה

• גודש בשד - תגובה

הדר עמית מלר
    01/05/2012

הי גלי

שד הופך להיות גדוש כשחלב לא מוצא מהשד. זה אינו מצב תקין וכדי לנסות לא להגיע לשם. כשאת מרגישה מלאות (לפני הגודש) - יש לרוקן את השד - להניק ו/או לשאוב.
    אם השד אינו מרגיש רך אחרי ההנקה - יכול להיות שהתינוקת אינה מרוקנת אותו ביעילות. כדאי בכל מקרה - להוציא ממנו עוד חלב אחרי, אם הוא עדיין מרגיש לך מלא וקשה. אפשר עם משאבה או לסחוט עם היד.
    נשמע שמה שאת עושה הוא בסדר גמור, שימי לב רק לא להגיע לגודש באופן קבוע, אלא לרוקן את השד לפני כן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת חלב מחדש
    מיקה
    26/04/2012

שלום,
    יש לי תינוקת בת חודשיים. כשניסיתי להניק אותה בשבועות הראשונים לאחר הלידה היא לא תפסה את הפיטמה נכון (לא פתחה מספיק את הפה), נורא פצעה את הפיטמה ולא הצלחתי להניק אותה. בהמלצת הרופא היא קיבלה פורמולה ובמקביל שאבתי לה חלב.
    עם הזמן שאבתי פחות ופחות עד פעם-פעמיים ביום כשבכל פעם לא היה מספיק לארוחה שלמה, בערך חצי.
    לפני 3 שבועות היה לי זיהום באחד השדיים שמאז עבר אך כמות החלב ירדה מאוד.
    בימים האחרונים ניסיתי והצלחתי להניק את התינוקת, היא יונקת ל10 דקות ואחר כך מקבלת פורמולה. שאלותיי הן:
    -האם בשלב זה אני יכולה להגדיל את כמות החלב? לכמות של כל הארוחות שלה, לחלק?
    -החלטתי לתת לה לינוק לפני כל ארוחה, האם זו הדרך?
    -האם יש טעם להמשיך לנסות או לוותר ולהמשיך רק עם פורמולה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    יצירת חלב מחדש

הוספת תגובה

• יצירת חלב מחדש - תגובה

הדר עמית מלר
    01/05/2012

הי מיקה
    את בהחלט יכולה לנסות להגביר את כמות החלב.
    ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע. כדי להגביר את ההיצע - עלייך להגביר את הביקוש.
    התחילי לשאוב לאורך היממה (נסי כל 3 שעות), ואני מניחה שתראי עלייה בכמות החלב לאחר כמה ימים. את בהחלט יכולה להניק אותה כעת במקביל למתן התמ"ל.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשד
    גלי
    25/04/2012

שלום,
    לצערי אובחנה אצלי דלקת בשד, התחלתי לקבל אוגמנטין, עברו יומיים ובינתיים רק החום (הגבוה) כבר ירד ונשאר יציב, השד עדיין אדמומי למדי. שאלותי:
    1. תוך כמה זמן אפשר לצפות לשיפור בשד?
    2. אני יודעת שבגודש מומלץ להשתמש בקומפרסים קרים, אבל במקרה של דלקת- האם להשתמש בקומפרסים קרים או חמים?? אני שומעת כל הזמן דעות לכאן ולכאן ומאוד מבולבלת- בינתיים עושה את שניהם)
    תודה מראש!
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשד

הוספת תגובה

• דלקת בשד - תגובה

סיגל גולן
    06/05/2012

שלום גלי
    מצטערת על המצב. היית אמורה להרגיש כבר הקלה והאדמומיות הייתה צריכה להיות במגמת שיפור
    אין רע להשתמש בקומפרסים קרים אבל יותר יעיל לשים חם כדי לעזור לחלב לזרום
    לעשות עיסיים ולהיניק או לשאוב כדי לרוקן את הצד הזה לעתים קרובות.
    לשתות, ולנוח
    מקוה שאת כבר מרגישה הקלה....
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה-שאינה מרצון
    נועה
    25/04/2012

שלום,
    רציתי לדעת כיצד לגמול את ביתי, בת 4 וחצי חודשים מהנקה.לצערי הרב אני צריכה לגמול אותה ואינני רוצה, אך בעקבות בעיה הורמונלית הגורמת להידללות משמעותית (עד קרחות) עלי לקחת טיפול תרופתי שאינו מאפשר הנקה במקביל. יש לציין,כי ממש ממש קשה לי לעשות זאת, ואני רוצה להמתין עוד קצת,האם זה משמעותי ה'עוד קצת'? ומצד שני מפחדת להקריח לגמרי..אני בחורה צעירה וזה מתסכל מאוד. בנוסף אציין, שביתי רגילה כשלושה ימים בשבוע מס' פעמים לאכול חלב אם באמצעות בקבוק, כיוון שאני סטודנטית.אולי זה מקל? אני רוצה לעשות את הגמילה בדרך הטובה והנכונה ביותר עבורה!! (אני כבר אסתדר עם המצב הרגשי המבאס שתקף אותי עקב כך..) אני רוצה שהיא לא תיפגע,כבר רואים את הרגישות שלה באופן כללי ואת העקשנות שלה - שזה מאוד מלחיץ אותי שישאיר לה טראומה כלשהי או יפתח לה חוסר ביטחון או אמון חלילה. סליחה על אורך ההודעה, אני פשוט לא יודעת איך לעשות,מה לעשות..איזה תחליף חלב מומלץ?! כמה נותנים,האם לפי שעות וכו'.. מאוד מתוסכלת וזקוקה להסבר של שלב שלב... הרבה הרבה תודה!!!
    (אגב,אם זה חשוב, לתרופה בטיפול קוראים: מינוקסי, וכדורי אבץ. (הרופאת עור אמרה שאוכל להתחיל טיפול רק לאחר סיום הנקה)
    הרבה הרבה תודה!!!
    סיון.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה-שאינה מרצון

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה-שאינה מרצון - תגובה

לילי עוזיאל
    10/05/2012

נועה יקרה,

אהבת אם אינה תלויה בהנקה.
    רק מלחוש את האיכפתיות שלך אני בטוחה שתדעי לטפח את בתך רגשית
    ובכל פן אחר גם אם לא תניקי אותה.
    הייתי בודקת ביסודיות האם באמת אסור להניק עם הטיפול. ניתן לפנות למרכזים ליעוץ תרופתי בבליניסון או באסף הרופא ולשאול.
    אולי יש טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור באיזון ההורמונלי בלי צורך בנטילת תרופות שאסורות בהנקה? לעיתים יש יותר מדרך טיפול אחת ואולי כדאי לנסות ללכת מהקל אל הכבד.
    מהפן של ההאכלה - יש אמהות שמבקשות תרומת חלב אם מחברה/מכרה/או מפורום באינטרנט. מקובל שהתורמת עוברת בדיקות דם לוודא שהיא בריאה. זה נותן מענה על העדר בנק חלב אם רשמי בישראל.
    יש אמהות שבוחרות להאכיל בתרכובת חלב מלאכותי. יש כמה פירמות וכל אמא בוחרת מה שנח לה. לא מומלץ לתת תרכובת צמחית, אלא אם כן יש בעייה בריאותית כמו לדוגמה אלרגיה לחלבון חלב פרה.
    אפשר לעבור להאכלה מלאה מבקבוק בבת אחת, החזיקי את הילדה ככה שיהיה לכן כיף ונעים ועם קשר עין. החליפי הנקה בחיבוקים רבים ויהיה בסדר.
    מה שלא כדאי לעשות זה להפסיק את ניקוז החלב מהשד בבת אחת. בדרך-כלל זה יגרום לגודש, סתימות בצינוריות, דלקת בשד וכל מיני צרות לא נעימות.
    הקפידי לסחוט חלב בכל פעם שהשד מלא בצורה לא נעימה. לא עד כדי ריקון אלא רק עד הפגת העומס. ככה בהדרגה הגוף יבין שאין מי שצורך את החלב ובהדרגה ייצור החלב ייפחת.

רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני צדדים או צד אחד??
    גלי
    22/04/2012

היי, יש לי תינוקת בת שבועיים ועד כה נהגתי בכל האכלה להציע לה צד אחד (יונקת 10-15 ד'), מחתלת אותה, ואז מציעה צד שני ממנו יונקת פרק זמן דומה (בעצם כל האכלה אני מתחילה מאותו שד, ומסיימת בצד השני). לאחרונה הבנתי שיש אסכולה נוספת לפיה כדאי להציע רק צד אחד בכל האכלה (כדי להגיע לחלב שב"אחורה" של אותו השד, או משהו כזה..).
    מה נכון? האם אני פועלת טוב?...
    בברכה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    שני צדדים או צד אחד??

הוספת תגובה

• צד אחד?

לידר
    23/04/2012

היי.
    אני גם ילדתי (לפני כשלושה שבועות) ובאמת בשבועיים הראשונים הנקתי בדיוק באותה צורה כמוך. עד שבאמת קראתי בספר מעולה (טבעי ללדת) את האסכולה השניה וגם קיבלתי המלצות - להניק בשד אחד עד שאת מרגישה שהוא "מרוקן" ובמקביל את מרגישה את השד השני מתמלא.
    לשיקולך.
    הרי תמיד יהיו דעות לכאן ולכאן. תעשי מה שאת מרגישה שהכי נכון לך ולילדך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני צדדים או צד אחד?? - תגובה

סיגל גולן
    24/04/2012

שלום אורית
    הגישות לנושא זה משתנות ככל שלומדים יותר לגבי הנקה והרכב החלב. הנכון לכרגע: להשתדל להציע שני צדדים בכל ארוחה. לא לדאוג לנושא של חלב "קדמי" או "אחורי" שמונכים אלו מבלבלים. הנקה רק מצד אחד כל פעם לאורך זמן מוריד את ייצור החלב. אם את מציעה צד ראשון עד שהיא יוזמת הפסקה, ואחר כך את הצד השני ל"קינוח", היא תקבל את השומן שהיא צריכה. כדאי כן להחליף את הצד שאת מתחילה ממנו בכל ארוחה.
    מקוה שזה נותן לך כיוון
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקסמול קולד
    מעיין
    22/04/2012

שלום,
    יש לי תינוק בן חודשיים וחצי ולקחתי כדור דקסמול קולד עקב הצטננות קשה .. היום הרגשתי שלא יוצא לי הרבה חלב ושהילד לא רגוע. קראתי על כך והבנתי שזה מייבש את החלב מה ניתן לעשות כדי שיהיה לי חלב?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דקסמול קולד

הוספת תגובה

• דקסמול קולד - תגובה

סיגל גולן
    24/04/2012

הי מאי
    מקוה שאת מרגישה יותר טוב.
    הירידה בכמות החלב בדרך כלל זמנית. תניקי אותו לעתים קרובות, תשאבי עוד כמה דקות אחרי הנקה כדי להזמין יותר חלב מהגוף. את יכולה לקחת חלב רב או מוצר דומה להגברת החלב, ו/או כמוסות חילבה להגברה. תנסי חלק מהיום להיניק אותו במגע של עור לעור איתך (בלי בגדים שמפרידים). זה עוזר להגביר חלב. תדאגי לשתות מספיק וגם לנוח.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    מיטל
    19/04/2012

היי,אני אמא לבן חצי שנה,יונק,אוכל מבקבוק,מרק ופירות.

אני מתכוונת להפסיק להניק אך מאוד קשה לי משום שהתינוק פשוט מכור לכך.

הוא נרגע רק עם ציצי ונרדם רק עם ציצי.לא לוקח מוצץ בשום פנים ואופן.

בלילה מתעורר לי כמעט כל שעה/שעתיים ורק מציצה מרדימה אותו שוב.

אתמול ניסיתי במשך 20 דק' להרדים אותו ללא ציצי,אך הוא פשוט מצץ לי את הצוואר והכתף.נכנעתי כמובן,נתתי לו ציצי ורק אז הוא נרדם.

הילד מאוד קשור אליי,כך שאם אחר מנסה להרדים אותו(אבא,סבתא),הוא פשוט צורח! בע"ה בספטמבר אכניס אותו למסגרת.

מה עושים?? כמו כן,אני עם סיליקון בחזה.כיצד לייבש את החלב?כשאני לא מניקה כמה שעות,נוצר גודש רציני.

לא רוצה לסחוט פן יווצר עוד חלב.

מיותר לציין שכך אני מוגבלת ולא יכולה לצאת מהבית

אנא עזרתכן ...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה - תגובה

סיגל גולן
    24/04/2012

שלום מיטל
    בסך הכל הבן שלך יודע מה טוב! ההמלצה של משרד הבריאות ושל הרבה גופים מקצועיים בינלאומיים היא להמשיך להיניק לפחות עד גיל שנה, כדי לעזור לחזק את מערכת החיסונית שלו.
    כדאי את תהליך הגמילה לעשות בצורה הכי הדרגתית ואיתית שאפשר, בשביל הגוף שלך. אם את מדלגת על הנקה והחזה מלא ולא נוח את יכולה לשאוב קצת כדי לשחרר. זה לא ייצר יותר. אל תנסי לרוקן את שד כי זה כן יתן מסר לגוף לייצר...
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילת הנקה לילית
    לינור
    18/04/2012

שלום

הבן שלי בן 7 חודשים ומתעורר כל שעתיים-שלוש בלילה ודורש לאכול
    אני רוצה לגמול אותו מהאכלות בלילה
    האם כדאי לגמול אותו בבת אחת ולא לתת לו יותר הנקות בלילה או בהדרגה להוריד את הפעמים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גמילת הנקה לילית

הוספת תגובה

• גמילת הנקה לילית - תגובה

סיגל גולן
    24/04/2012

שלום ליאור
    כדאי קודם כל לבדוק האם הוא רעב או פשוט רוצה להתקרב לאמא כמה פעמים בלילה. במקום הנקה את או בן זוגך יכולים להציע לו בקבוק של חלב שאוב. אם הוא אוכל כמות נכבדה, הוא כנראה עדיין רעב בלילה ולא כדאי למנוע את זה ממנו. עוד כמה חודשים הוא כבר יוכל לוותר. אם הוא לא רעב, אפשר לשים לו גבול שאת מצפה שהוא ישן בלילה והנקה יחזור בבוקר. תעשי את זה רק כשאת מוכנה לשמור על הגבול שהצבת, גם במחיר של בכי בלילות הראשונים. שוב, אם יש ספק אם הוא רעב, תציעי חלב שאוב או מים.
    בהצלחה
    סיגל גולן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה