פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה משני הצדדים?
    רעות
    24/11/2011

שלום,
    ילדתי את בתי הראשונה לפני חודש וחצי, אני מניקה ואני קצת מבולבלת מרוב שפע העצות והדעות..
    רופאת הילדים אמרה לי שאני צריכה להניק אותה כל פעם מצד אחד, לעשות הפסקה של גרפס וחיתול ואז להציע לה שוב את אותו צד
    יועצת הנקה אמרה לי שאני צריכה אחרי ההפסקה להציע לה את הצד השני
    מה שאמרה לי הרופאה נשמע לי יותר הגיוני, כי אחרת איך התינוקת מגיעה לחלב השומני? (אם היא יונקת כל פעם רק את ההתחלה מכל צד?)
    אבל הבנתי שהגעה הרווחת היא דווקא של יועצת ההנקה (שאמרה לי שאם אניק אותה רק מצד אחד בכל פעם, כלומר אגרה כל צד רק פעם בשש שעות בערך, ייגמר לי החלב מהר), אז כמו שאמרתי אני מבולבלת...
    התינוקת עולה יפה במשקל (כמעט 400 גרם בשבוע בהתחלה, ועכשיו בערך 200:))
    אשמח לחוות דעת והסבר...
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה משני הצדדים?

הוספת תגובה

• הנקה משני הצדדים? - תגובה

עדי יותם
    15/12/2011

אכן, מקובלת יותר הדעה ששמעת מיועצת ההנקה, אבל ייתכן שדווקא עבורך, בגלל העלייה המאוד מכובדת (400 גרם בשבוע) מתאים להניק מאותו צד בכל פעם. זה מתאים לאמהות שמתחילות את תהליך ההנקה עם ייצור יתר של חלב.
    אם יהיו פחות מחמישה-שישה חיתולים רטובים ביממה, אם תרד בעקומות ובעיקר אם לא תהיה רגועה אחרי ההנקה - חזרי להניק משני הצדדים בכל פעם. כשלא מגבילים את התינוקות במשך הזמן שהם יונקים, במיוחד מהצד הראשון, הם מקבלים את כל השומן שהם צריכים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    סוסו
    24/11/2011

אני הנקתי תאומות עד גיל שנתיים ביום ראשון הפסקתי להניק אותם .
    עד היום יש לי כאב בשדיים וגושים אני לא יכולה לגעת בשדיים זה מאוד כואב
    אין לי חום ואני לא שאפתי או הנקתי מיום ראשון מאז שהפסקתי הנקה.
    האם צריך לפנות לרופא או לעשות משהוא או לא לעשות דבר ולחכות .

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תגובה

עדי יותם
    15/12/2011

אם יהיה רלוונטי לעתיד - לא כדאי להפסיק הנקה בבת אחת אלא להוריד ארוחה אחת כל כמה ימים.
    כדאי מאוד לשאוב מעט או לסחוט ידנית, עד להקלה.
    אפשר להיעזר בקומפרסים קרים, שכיבה על הגב, ושתיית הרבה תה נענע/מרווה.
    בהצלחה וכל הכבוד על משך ההנקה הממושך - ועוד תאומות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ליאור
    24/11/2011

האם ניתן לחמם חלב שאוב שהיה יומיים במקרר במים רותחים? או שזה כמו חלב במקפיא שניתן להפשיר רק במים פושרים?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

עדי יותם
    15/12/2011

מחממים במים חמים, לא רותחים. אפשר להשאיר מעט על השיש עד שיגיע לטמפ' החדר - אין חובה לחמם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר הנקה
    נעמי
    24/11/2011

שלום רב.
    ילדתי שלישייה לפני 3 חודשים הם היו פגים קטנים וקיבלו חודשיים וחצי בערך חלב שאוב שלי וכל זה היה הכנה לבית בכדי לנסות להניק אותם. כרגע אנחנו בבית והם כבר רגילים לבקבוקים מפני שבפגיה הם התרגלו והיו עוד קטנים ולא הצלחנו להניק. עכשיו כבר 3 שבועות הפסקתי לשאוב. ואני מאוד רוצה לנסות שוב השאלה האם יש עוד חלב ואפשר לחזור להספקת חלב מלאה או חצי לפחות. לשתות כדורי חילבה? כמה זמן ביום לשאוב וכל כמה שעות בכדי שאוכל ללמדם לינוק??? ויש עוד בעיה שהם מתעצבנים על השד כי אין כל כך חלב..ובבקבוק יוצא הרבה ומהר:( אני יודעת שלא פשוט להניק שלישייה וצריך הרבה מוטיבציה מודה שנשברתי אך עדין יש לי רצון לא לפספס את הבריאות והחוויה הנפלאה הזאת. תודה לך. יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    משבר הנקה

הוספת תגובה

• משבר הנקה - תגובה

עדי יותם
    15/12/2011

נפלא שחודשיים וחצי הם קיבלו חלב שלך! אכן, להניק שלישייה זה מאוד-מאוד לא פשוט. אפשר להגביר חזרה את החלב לפחות עד לתפוקה חלקית, רצוי במשאבה הטובה ביותר - לשכור משאבה מסוג מדלה סימפוני, או לפחות מדלה לקטינה עם ערכה דו-צדדית. חילבה יכולה לעזור (נשים עם לחץ דם נמוך או סוכר נמוך צריכות להיזהר, וכדאי להתייעץ עם הרופא) ויש גם תרופת מרשם שמגבירה חלב. לגבי החזרה ליניקה מן השד - כדאי מאוד להיעזר ביועצת הנקה מוסמכת שתלווה אותך בתהליך. קופת חולים כללית וקופ"ח לאומית מאפשרות ייעוץ הנקה בתשלום מופחת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שהחלב עומד להיגמר
    גילת
    23/11/2011

בתי בת 5 חודשים.יונקת באופן מלא,פרט ללפני השינה ולפעמים בודדות שאני נעדרת לכמה שעות,בהן היא אוכלת תמ"ל.
    בימים האחרונים היא יונקת מעט יחסית,נראה שזה בגלל כאבי השיניים.בימים הללו לא שאבתי ואני מרגישה שהחלב שלי התמעט מאוד (ניסיתי לשאוב כמה פעמים ויצא לי בקושי 20 CC) ולכן אני משלימה לה עם תמ"ל.אני מפחדת שהחלב עומד להיגמר כי גם כך תמיד הייתי בתחושה שאין מספיק...בנוסף אני כבר לא קמה בבוקר עם חזה גדוש כמו קודם.
    לאחרונה התחלתי לתת לה טעימות של ירקות וכשתהיה בת חצי שנה היא תתחיל לאכול מנות שלמות במקום ההנקה,כשאז אני מקווה שהיא תמשיך לינוק בוקר וערב,אבל אני חוששת שכשיגיע העת לכך בכלל לא יהיה לי חלב כי אני מרגישה שכשאני ממעטת להניק החלב מתמעט באופן משמעותי.
    אולי גם חשוב לציין שקיבלתי מחזור פעם ראשונה לפני כחודש ואני לא לוקחת גלולות למניעת היריון.
    מה עליי לעשות בכדי להגביר את החלב?האם כדאי לשאוב כל שעתיים כפי שהצעתן בהודעה אחרת בפורום הזה? או שכדאי יותר לשאוב לאחר כל הנקה?האם יכול להיווצר מצב שזה לא יעזור וייגמר לי החלב?
    אודה לעצתכן הדחופה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חוששת שהחלב עומד להיגמר

הוספת תגובה

• חוששת שהחלב עומד להיגמר - תגובה

עדי יותם
    13/12/2011

כדי להגביר את כמויות החלב אפשר לנסות להתנהל כאילו יש לך שפעת - את נכנסת למיטה ל-24 שעות, דואגת במידת האפשר גם לאכול ולשתות למיטה, קמה רק לשירותים/מקלחת. נחה, מניקה, ממלאת מצברים. הרבה פעמים זה עוזר גם לחלב.

שאיבה כשלא שואבים באופן קבוע (ובמקה שלך לא היה צורך בזה) נעשית פחות יעילה עם הזמן. ייתכן שמשאבה טובה יותר היתה מסייעת לך בהגברת הכמויות. אפשר לנסות לשאוב כל שעתיים ולראות אם זה עוזר.

אם לא עוזר, כדאי מאוד להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות הנקות בגיל חודשיים וחצי
    בר
    23/11/2011

ערב טוב,
    התינוק שלי בן חודשיים וחצי, יונק הנקה מלאה, עולה במשקל יפה.
    מספר הארוחות שלו ביום לא קבוע אלא לפי צורך, כך היה מהלידה והמ שכתי עם זה אך עם האילוץ של לחזור לעבודה שמתקרב והצורך בסדר יום יותר מאורגן, כמה ארוחות מומלץ לתינוק בגיל שלו לאכול?והאם בכלל מומלץ לסדר ארוחות או להמשיך להניק רק לפי צורך, ובמידה ויש צורך להרגיל אותו לאכול כל כמה שעות (נניח כל שלוש שעות), מה הדרך הכי נכונה לדעתכן לעשות זאת?

תודה מראש

מיכל

הוספת תגובה

• כמות הנקות בגיל חודשיים וחצי - תגובה

עדי יותם
    29/11/2011

המשיכי להניק כרגיל ותני למטפלת לשבור את הראש לגבי סדר יום :) אבל הדרך שלך בסדר גמור וכדאי להנחות כך גם את המטפלת - לתת לו לאכול כשהוא רעב ולישון כשהוא עייף. בשעות שהוא איתך המשיכי כרגיל. תינוקות בד"כ יונקים לא פחות מ-8 פעמים ביממה, והרבה פעמים סדר היום הוא - אוכלים במשך כמה שעות בהפסקות קצרות, ישנים כמה שעות, וחוזר חלילה.
    יש תינוקות שיוצרים לעצמם סדר יום פחות או יותר צפוי רק בגיל 3 חודשים בערך. סבלנות... ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וחזה גדול ועוד..
    נירית
    23/11/2011

החזה שלי מאוד גדל בזמן ההריון הגעתי למידה F75 וממש קשה לי להניק ככה.
    ילדתי לפני שבועיים בהתחלה הגודש מאוד הציק לי אבל המשכתי לנסות, אני שמה לב שפשוט ממש קשה לו לתפוס את הפיטמה וזה כל פעם מאבק מתמשך שבסופו מרוב יאוש אני מוותרת ונותנת בקבוק תמ"ל.
    האם יש תנוחה מיוחדת להנקה לבעלות חזה גדול? כבר כואב לי כל הגוף מהניסיונות האלה וזה ממש מייאש אותי!
    בנוסף כל ערב הוא מאוד בוכה מגזים יכול להיות שזה בגלל שאני נותנת לו תמ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וחזה גדול ועוד..

הוספת תגובה

• היי עונה

חגית
    29/11/2011

תשמעי יכול להיות שהתמ"ל עושה לו גזים. מה את נותנת לו? תנסי להחליף. ויש היום תכשירים טבעיים להקלה בגזים כמו גרפווטר למשל שלנו מאוד עזר עם הקטן.
    לגבי הקושי בהנקה תנסי להביא הביתה יועצת הנקה שתעזור לך. יש כל מיני תנוחות ולא רק ה"מיסיונרית" הרגילה שאפשר להניק את התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וחזה גדול ועוד.. - תגובה

עדי יותם
    07/12/2011

אין תנוחה מסוימת אבל לעתים הנקה בתנוחת צד ("פוטבול") תהיה קלה יותר. אפשר גם לגלגל חיתול בד או מגבת מטבח לגליל, ולהניח מתחת לשד, במפגש עם החזה, כדי להגביה ולייצב את השד. גם הנקה בשכיבה יכולה לעזור. אם את לא מסתדרת לבד, כדאי מאוד להיפגש עם יועצת הנקה.
    אם הוא לא יונק, כדאי לשאוב חלב או להוציא חלב באופן ידני, בכל פעם שמקבל בקבוק, כדי שהאספקה לא תיגמר... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב, ייבוש בקבוקים ועוד
    שיר
    22/11/2011

שלום
    3 שאלות לי:

1. לאחר ניסיונות להניק מלא - לא הולך ולכן אני מניקה חלקי, כשהיא רוצה נותנת, וכשהיא צורחת נותנת לה בקבוק.....מבחינת זה שהחלב ישאר....אני אמורה לשאוב בכל פעם שהיא לא ינקה או כל 3 שעות? ועם היא כן מצצה קצת ורק אח"כ התייאשה ונתתי בקבוק? זה נחשב כהנקה?

2. חלב שאוב שנשאר בחוץ ואחרי 3 שעות הכנסתי למקרר...זה בסדר? אחרי ההפשרה עדיין יש לו 4 שעות בחוץ להאכלה?

3. הבקבוק של השאיבה לא מספיק להתייבש לפעמים על המתקן עד השאיבה הבאה? אם יש כמה טיפות מים בפנים? להשאיר את זה ככה או לנגב עם מטלית? כנ"ל לגבי הבקבוקים שלה....

תודה

הוספת תגובה

• חלב שאוב, ייבוש בקבוקים ועוד - תגובה

עדי יותם
    27/11/2011

כן, יש לשאוב אחרי כל בקבוק, וגם אם ינקה מעט, כדי לשמר את האספקה.
    נסי לעודד אותה לינוק קצת גם אחרי כל בקבוק.

אין בעיה להכניס אחרי כמה שעות למקרר, אין צורך להכניס למקפיא אז אין צורך בהפשרה. הריחי/טעמי את החלב לפני ההאכלה, והשתדלי לקצר את הזמן שהוא בחוץ.

אין בעיה בכך שנשארו מעט מים בבקבוקים לאחר השטיפה. הקפידי לשטוף במים חמים וסבון ולפרק את כל חלקי הבקבוק (בקבוק, פטמה והטבעת שמחברת ביניהם) בכל שטיפה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שיר
    27/11/2011

אז אחרי ששאבתי וזה נשאר בחוץ 3 שעות - והכנסתי למקרר - יש לי עוד 4 שעות בחוץ כשאני מוציאה אותו מהמקרר? ולגבי הטעם - טעמתי, ואין לזה כ"כ טעם - אז כל עוד זה ככה ולא חמוץ זה בסדר?

לגבי שטיפת בקבוקים - מים חמים של ברז - לא רותחים, נכון?

תודה על תשובותייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עדי יותם
    27/11/2011

לא ברור כמה זמן עוד יש, לכן עדיף לקצר ולא להחזיק בחוץ 4 שעות. אם צריך לצאת עם החלב - כדאי לקחת אותו בצידנית קטנה רכה עם קרחום.
    מים חמים, כן. וסבון. ופעם ביום כדאי לעקר. אם יש לך מדיח, אפשר לשטוף במדף העליון של המדיח וזה נחשב כעיקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדיים לא זהים בגודלם עקב הנקה
    שירלי
    22/11/2011

האם יכול להיות ששד אחד יהיה יותר גדול מהשני? בשד הזה בתי יונקת הרבה יותר. יש מה לעשות על מנת להשוות את הגודל?
    בנוסף- מהי פטמת סיליקון? האם משתמשים בה כאשר יש סדק בפטמה?

הוספת תגובה

• שדיים לא זהים בגודלם עקב הנקה - תגובה

עדי יותם
    27/11/2011

כן, אם יונקים יותר מצד אחד הוא הופך גדול יותר - זה מתאזן אחרי שמפסיקים להניק, ואפשר גם לנסות ולהשוות את הגודל בכך שתעודדי את התינוקת לינוק יותר מן השד הקטן יותר. אפשר ללחוץ על השד מכיוון בית השחי כדי להגביר שם את הזרימה, ולעודד אותה להישאר על הצד הזה יותר זמן. אפשר לנסות להתחיל מהצד הקטן, לעבור לגדול יותר, ואז להחזיר שוב לקינוח מהצד הקטן.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וחזרה לעבודה
    יפעת טל
    21/11/2011

היי,
    אני מתכננת לחזור לעבודה בעוד כחודש וחצי ובני יהיה כבר בן 6 חודשים.
    יש לי סטוק של חלב שאוב במקפיא, בנוסף אני מאכילה אותו מבקבוק כמעט כל יום.
    השאלה היא כמה חלב צריך לשלוח למטפלת בכל יום?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וחזרה לעבודה

הוספת תגובה

• הנקה וחזרה לעבודה - תגובה

לילי עוזיאל
    22/11/2011

יפעת שלום,

להמשיך להניק כשחוזרים לעבודה זה פשוט נהדר! זה נותן מענה רגשי עצום לתינוק שצריך להתרגל להיות בלעדיך.
    כמות החלב שצריך לשלוח למטפלת משתנה לפי מספר השעות בהן תיעדרי.
    תינוקות יונקים שותים בממוצע 120-150 סמ"ק לארוחה, פעם בכשלוש שעות (את יודעת מה הרגליו).
    בקרוב חלק מהארוחות יהיו של מזונות משלימים מוצקים כמו מחית פירות וכיו"ב ותצטרכי להתעסק פחות בשאיבה ובבקבוקים.
    שימי לב לעצמך כשאת בעבודה - כאשר אנחנו לא מניקות אנחנו צריכות לשאוב את החלב ידנית או בעזרת משאבה כדי להמנע מגודש, סתימות בצינוריות ושאר צרות...
    את ההאכלה מבקבוק כדאי לתרגל בתקופת החפיפה עם המטפלת (אלא אם כן כבר יש הרגל של אכילה מבקבוק).

בהצלחה והמשך הנקה מהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה חלב ניגמר לא מספיק
    אנג'ליקה
    21/11/2011

ביתי בת 4 חודשים ולאחרונה אני רואה שאין לי מספיק חלב גם בשאיבה יוצא לי רק 40 סיסי מה אני יכולה לעשות כדי שיצור החלב שלי יגבר וכך הילדה תוכל טוב ותפסיק ליצרוח מרוב רעב ?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה חלב ניגמר לא מספיק

הוספת תגובה

• הנקה חלב ניגמר לא מספיק - תגובה

סיגל גולן
    21/11/2011

הי אנג'ליקה
    מגבירים כמות חלב עם מסר לגוף שצריך יותר! לשאוב אחרי כל הנקה, גם אם לא יוצא הרבה. אפשר לקחת כמוסות חילבה וגם תכשיר נוסף טבעי להגברת החלב. להיניק אותה במצב של עור לעור עליך. לנוח ולשתות. אם היה מספיק חלב קודם, אין סיבה לא לחזור לייצר מספיק.
    האם התחלת לאחרונה לקחת גלולות למניעת הריון?
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לקחתי שום דבר

אנג'ליקה
    22/11/2011

ואני גם לא בהריון מה הסיבה שיכולה להיות למיעוט החלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לקחתי שום דבר - תגובה

עדי יותם
    29/11/2011

אם היא רגועה אחרי הנקות אין סיבה לחשוב שהחלב מתמעט. אבל אפשר לקחת למשל את סוף השבוע הקרוב כפרויקט הגברת החלב - קחי את הדברים באיזי, בלי כמה שיותר זמן במיטה במנוחה ובשינה (אפשר כמובן גם לקרוא, לצפות בטלוויזיה וכו'...). לא לצאת מהבית, לא לסדר/לנקות/לבשל/לכבס אלא רק לדאוג לעצמך ולהניק לעתים קרובות. אחרי סופ"ש כזה (או 24 שעות מרוכזות שפשוט לא יוצאים מהמיטה אלא רק למקלחת/שירותים, כאילו הייתה לך שפעת), אמהות רבות ירגישו שיפור בכמויות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה וחימום בקבוק ולנולין
    שיר
    19/11/2011

שלום

בקבוק ששאבתי והשארתי בחוץ (טמפ החדר) 4 שעות או קצת פחות - אני יכולה להכניס למקרר בתום 4 שעות ואח"כ לחמם?

יש לי בעיות בהנקה. היא לא תמיד רוצה מהשד וצורחת ואז אני נותנת מטרנה או שאוב , האם אני חייבת לשאוב בכל פעם שהיא עושה לי את זה - היא בת חודש וחצי , ויונקת 9-10 פעמים ביום, ביום היא יונקת כל שעה-שעה וחצי אלא אם היא ישנה ובלילה היא פותחת פער של 4 שעות מההאכלה של הלילה....

האם צריך להסיר את משחת הלנולין לפני הנקה?

הוספת תגובה

• מקפיצה

שיר
    23/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה וחימום בקבוק ולנולין - תגובה

עדי יותם
    29/11/2011

בגיל חודש וחצי לא ברור לי למה את משתמשת בלנולין. אם עדיין יש לך פצעים וסדקים כדאי להיפגש עם יועצת הנקה.
    לגבי שאר השאלות, אני חושבת שעניתי במקום אחר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה
    חיסון
    18/11/2011

שלום

יש לי שאלה:
    לי ולחברה שלי יש ילדים בני 4 חודשים בערך. שניהם יונקים הנקה מלאה, מתפתחים בצורה תקינה ועולי במשקל.
    אך יכול להיות הבדל בשנת הלילה אצל שניהן. האחד ישם לילה שלם (21-5) ואילו השני קם כל 3 שעות לאוכל

אגב, האם כמוסות חילבה תורמת לייצור החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה

הוספת תגובה

• שנת לילה - תגובה

לילי עוזיאל
    20/11/2011

הי,

כמה מתסכל! התינוק שלך כאילו "קרא את הספר" והתינוק של החברה הוא יוצא הדופן שבגיל כל-כך צעיר ובהיותו תינוק יונק ישן שעות רבות רצוף. לכל כלל יש יוצא מן הכלל....
    החדשות הרעות בשביל החברה שלך הן שבכלל לא בטוח שהדפוס הזה ימשיך...
    לעיתים קרובות לקראת תחילת בקיעת שיניים הפלא הזה משתבש. ולעיתים גם לא.
    ליקיצות הלילה ולהנקות הלילה של תינוק יש יתרונות רבים מבחינתו, חוקרים סוברים ששמירה על רמת סרוטונין קבועה יחסית בדם, שנובעת מהאכלות תכופות, מסייעת למנוע את התופעה המפחידה של מוות בעריסה, ככה שיש גם יתרונות למצב.
    אני מקווה שעם הגדילה יישן בנך יותר ברצף ואני מקווה שמתאפשר לך לתפוס תנומה מרעננת אחת במהלך היום.

השפעתן של כמוסות חילבה נחקרה והן נמצאו כעשויות להגביר ייצור חלב. תלוי כמובן בכך שנוטלים מינון נכון וכמובן שכל אחת מגיבה באופן אישי לכל תרופה או חומר.

המשיכי להניק בכיף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה והנקה
    דנה
    18/11/2011

היי, עוד כחודש אני חוזרת לעבודה כאשר הקטנצ'יק בן ארבעה חודשים.
    אני ממשיכה להניק ומתכוונת לתת למטפלת חלב שאוב בבקבוק. השאלה שלי הינה ממתי אני יכולה לשאוב ולהקפיא שקיות חלב שאוב? האם זה בסדר לתת לו חלב שאוב מלפני חודש? (מבחינת הערכים התזונתיים וכו').או האם להתחיל לשאוב כל יום ולהקפיא עד לחזרה לעבודה כך שיהיה חלב מאוחסן למקרה חירום.

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה והנקה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה והנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    20/11/2011

שלום דנה,

זה נפלא שתמשיכי להניק גם לאחר חזרתך לעבודה.
    זה גם עוזר לנחם את התינוק כשאת חוזרת וגם בריא מאוד לשניכם.
    חלב המאוחסן בשקיות או במיכלים מתאימים בחלק פנימי (לא בדלת ולא על התחתית)
    של המקפיא, טוב לשימוש כ 3-4 חודשים.
    אם יש מקפיא עמוק (דיפ פריזר) - עד ששה חודשים.
    בשעות בהן את בעבודה כדאי לשאוב חלב, גם כדי להמנע מגודש/סתימות בצינוריות/דלקות שד וגם כדי שלא ייפגע ייצור החלב. את החלב ששאבת בעבודה אפשר לקחת הביתה בכל יום בצידנית קטנה עם קרחום ובבית לשים במקרר שיהיה לילדך עבור היום הבא.
    תמיד נעים לדעת שיש מעט רזרבה במקפיא.
    כדאי להקפיא גם מנות קטנות, כדי שאם יצטרכו תוספת לא יהיו חייבים להפשיר כמות גדולה.

בהצלחה בחזרתך לעבודה והמשיכי להניק בכיף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמות אדומות ומתקלפות
    אורטל
    18/11/2011

שלום
    הנקתי חצי שנה מלא ואז הכנסתי את התינוקת לגן, אני עדיין ממשיכה להניק אותה בבוקר, אחר הצהריים, ערב ולילה.
    בערך שבוע וחצי נראה כאילו גודל העטרה הצטמק, ומסביב לפטמה,בעיקר בחלק העליון יש עיגול אדום, יבש ולעיתים מצומק.
    מה זה? מה ניתן למרוח על הפיטמה? האם כדאי ללכת לרופאת משפחה?
    התינוקות עדיין יונקת וזה לא כואב (לפעמים מגרד)
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פטמות אדומות ומתקלפות

הוספת תגובה

• פטמות אדומות ומתקלפות - תגובה

לילי עוזיאל
    20/11/2011

שלום אורטל,

לדעתי כדאי להראות את האזור לרופא מתאים. יש את ד"ר ליבוביץ הנהדרת שהיא רופאת משפחה ויועצת הנקה מוסמכת IBCLC. היא בעלת ידע אדיר.
    אפשר כמובן לפנות לרופא עור / כירורג שד או לפחות כשלב ראשון ליועצת הנקה.

בברכת בריאות טובה ומלאה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה