פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה לבן שנתיים
    מיכל
    07/12/2011

שלום,
    החלטתי להפסיק להניק! הוא כמעט בן שנתיים (עוד שבוע) ואני זקוקה ללילותיי חזרה... במשך היום הוא יונק מעט בגלל שהוא בפעוטון. לרוב הוא מבקש בשעות אחר הצהרים או בחופשים וכמובן לפני השינה כדי להירדם. אם אני לא נמצאת הוא מסתדר עם אביו וכך גם בד"כ ישן יותר שעות ברצף. אבל כשאני נמצאת (כמעט תמיד) הוא מתעורר הרבה כל שעה בערך... מבקש לינוק ואט אט אנחנו ישנים יחד כאשר הציצי בפה מרבית השעות הקטנות של הלילה...
    עד כה עשיתי זאת רוב הזמן בשמחה וברצון.. וכעת אני זקוקה לעזרה.
    אני חושבת שההפסקה צריכה להיות מוחלטת ולא תהליך... בעיקר בגלל שאנחנו לא כל היום יחד ואני פחות מאמינה בתהליך ההדרגתי.
    כבר כמה שבועות אפילו חודשים אני מדברת איתו על כך שגדולים לא יונקים ושהוא עוד מעט יהיה גדול וכו'...
    בקיצור, מה המלצתך לגבי גמילה? שמעתי על אופציה של מרה? מה את אומרת?
    תודה רבה,
    מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה לבן שנתיים

הוספת תגובה

• גמילה לבן שנתיים - תגובה

עדי יותם
    13/12/2011

אופציה של מרה נשמעת לי טראומטית. אפשר לקבוע תאריך יעד כלשהו - אפשר סביב היומולדת - ולהסביר שאחר כך כבר לא יינק, לתת מתנה לכבוד הגמילה וכו'. הסבירי שאת אוהבת ומחבקת אבל זה פחות מתאים לך עכשיו. אני לא ממליצה להשתמש ב"אתה גדול כבר".
    אם את שלמה עם ההחלטה, סיכוי סביר שהגמילה תעבור בצורה קלה יחסית. זכרי שהוא צריך הרבה תשומת לב, חיבוקים והסחות דעת בתקופה זו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב שהופשר
    שיר
    07/12/2011

שלום
    אני לא כ"כ מצליחה לקבל תשובה ברורה לגבי חלב שאוב טרי שהכנסתי למקרר - הוצאתי וחיממתי בכלי עם מים חמים - לכמה זמן הוא טוב בחוץ?
    מי הסמכות לענייני הנקה? בכל מדריך שקראתי קיבלתי תשובות שונות וסותרות. ובפורום אני דיי מקבלת תשובות של ."בערך"

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב שהופשר

הוספת תגובה

• חלב שאוב שהופשר - תגובה

עדי יותם
    13/12/2011

זה לא ענין של סמכות - זה עניין שלא כל דבר נבדק ונעשה עליו מחקר. עקרונית כדאי לא לחמם חלב יותר מפעם אחת אלא לפני ההגשה. אפשר בפעם הבאה לתת בטמפ' החדר ללא חימום. כדאי להכיר את ריחו וטעמו של חלב טרי. חלב שהחמיץ הוא בעל ריח לא נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    תמר
    07/12/2011

שלום,
    בתי הבכורה בת שישה שבועות וחצי, ניזונה מהנקה בלבד, ללא בקבוקים או מוצץ.
    עד לא מזמן כל הנקה נמשכה בין 40 דקות לשעה, בתדירות משתנה הנעה בין שעה וחצי לשלוש שעות (גם בלילה). ביומיים האחרונים היא נרדמת לאחר כעשר דקות/רבע שעה של הנקה, וכל נסיונותיי להעיר אותה נכשלים (דגדוגים, החלפת חיתול וכו'). לאחר ההנקה השד עדיין מרגיש מלא. כמו כן, יוצא שהיא יונקת בכל פעם רק משד אחד. יש לציין שעדיין יש לה מספר יציאות ביום והחיתולים רטובים.
    מספר שאלות:
    1. האם המצב החדש אמור להדאיג אותי? האם יש סיכוי שהיא יונקת כמות מספקת ב-10 דקות??? אני חוששת שהיא לא מקבלת מספיק חלב, ושכמות החלב תרד בגלל הירידה בביקוש...
    2. ללא קשר למצב החדש, תמיד התלבטתי לגבי התזמון הנכון להחלפת השד: האם יש זמן מסוים שלאחריו מומלץ להחליף? אני אף פעם לא מגיעה למצב של ריקון (בלחיצה תמיד זורם חלב נוסף), ובדרך כלל היא יונקת ומפסיקה לסירוגין לאורך ההנקה, כך שקשה לי להצביע על נקודה שבה "סיימה" עם צד מסוים לחלוטין.
    תודה רבה,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

לילי עוזיאל
    08/12/2011

שלום תמר,
    קשה לענות בלי לראות את הילדה. אם לפי האינטואיציה שלך יש בעיה - כדאי לראות יועצת הנקה.
    ייתכן שעם הגדילה היא פשוט התייעלה וההנקה התקצרה ומצד שני את מרגישה שהשד פחות מתרוקן...
    הייתי מציעה לשקול פעם בשבוע בתקופה הקרובה ולהתנהל בהתאם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות הנקה ומעבר לבקבוק
    קרין
    07/12/2011

שלום
    תינוקת בת חודשיים וחצי: מ-8 בבוקר ועד 2 בצהריים אוכלת כל שלוש שעות, מ-2 ועד 10 בערב כל שעתיים ואחר כך ישנה רצוף עד 8 בבוקר. עולה במשקל יפה. האם תקין? בעוד 1.5 חודש אני חוזרת לעבוד, מתי כדאי להתחיל עם הבקבוק?

לקביעת תור
    סגירה
    שעות הנקה ומעבר לבקבוק

הוספת תגובה

• שעות הנקה ומעבר לבקבוק - תגובה

עדי יותם
    07/12/2011

אם חישבתי נכון והיא אוכלת לפחות 8 פעמים ביממה, ואם היא מרטיבה 5-6 חיתולים ביממה ועולה במשקל בצורה סבירה, זה תקין בהחלט :)
    אפשר לנסות לתת בקבוקים 2-3 שבועות לפני החזרה לעבודה. אם את רוצה לשמר את ההנקה במקביל, השתדלי שמישהו אחר ייתן בקבוקים ואת תיניקי בזמן שאת איתה, גם לאחר החזרה לעבודה. אפשר לשאוב חלב בשעות העבודה כדי שהתזונה שלה תמשיך להיות מורכבת מחלב אם בשעות שהיא לא איתך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור להניק לאחר ייבוש החלב
    מורן
    06/12/2011

שלום,
    ילדתי לפני כחודש ושבועיים והנקתי במשך 3 שבועות, תחילה מלא ואח"כ הוספתי תמ"ל מאחר והתינוק לא היה שבע ולא היה לי מספיק חלב (בקושי שהייתי מגיעה למנה של 50 מ"ל בשאיבה) לבסוף התייאשתי ולקחתי כדור לייבוש החלב
    כעת אני מתחרטת..האם יש דרך להחזיר את הגלגל אחורה?
    אודה לתשובה בהקדם..

הוספת תגובה

• לחזור להניק לאחר ייבוש החלב - תגובה

סיגל גולן
    07/12/2011

הי מורן
    הכדור לייבוש עובד שונה על כל אחת. אפשר לנסות.
    לשאוב כל פעם שיש לך אפילו 5 דקות, עם משאבה רצינית, ולפחות 5 פעמים ביום במשך יותר זמן (לעבור מספר פעמים הלוך חזור בשני הצדדים). כדאי לקחת כמוסות חילבה ותוסף נוסף להגברה כמו "חלב רב", להחזיק את התינוק עליך במגע של עור לעור ולהיניק אם הוא מוכן, לנוח ולשתות. לחשוב חיובי. אם תראי שיפור בימים הקרובים בכמות החלב, תמשיכי!!!!
    ואשמח אם תעדכני פה.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר מדי חלב
    ענבל
    06/12/2011

שלום,
    אני שבוע לאחר הלידה בהנקה מלאה, הבן שלי יונק כל פעם קצת ואז נוצר מצב שהשדיים שלי ממש כואבים ומלאים בחלב. מה עושים? זה ממש מציק שכל היום אני מסתובבת עם כאבים.

לקביעת תור
    סגירה
    יותר מדי חלב

הוספת תגובה

• יותר מדי חלב - תגובה

סיגל גולן
    07/12/2011

שלום ענבל,
    חסרים לי הרבה נתונים ממה שכתבת. לא ברור לי אם התינוק יונק מספיק ב"קצת" שכתבת. האם הוא רגוע לשעה, שעתיים אחרי? האם יש לו טיטולים רטובים וכמה יציאות ביום? איך נראות היציאות? האם שקלת אותו כבר בטיפת חלב?
    לא הייתי עושה צעדים להורדת הכמות עד שלא הייתי בודקת אם הוא מקבל מספיק ואם לא, למה לא? האם התפיסה שלו בשד אידיאלית?
    אני בחום ממליצה לך לפנות ליועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך כדי לקבל הדרכה וליווי צמוד ועם תצפית בהנקה.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת לא רגועה לאחר הנקה
    נילי
    03/12/2011

שלום רב,

ביתי בת חודשיים ושבוע התחילה לינוק לפני כשבוע וחצי לאחר בעיות בהנקה ושאיבה. במהלך השבוע אכלה והיתה רגועה וגם נשקלה בטיפת חלב שם נאמר לי כי עולה יפה במשקל מההנקה וגם נבדקה לגבי אחיזת השד- שהיה תקין. במשך השבועיים-שלושה האחרונים היתה ישנה לי כ-7 שעות בלילה ואוכלת 6 ארוחות ביום. לפני יומיים לאחר ההנקה התחילה לבכות וגם משכה לי את הפטמה חזק כאילו מנסה להתנתק כמה פעמים עד שפצעה אותי, ככה זה היה למשך כל היום- ינקה כשהיא לא רגועה או שהיתה נרדמת לי על השד הרבה - הייתי מנסה לחבר שוב כשלא מצליחה שולחת אותה לישון שוב מתעוררת ובוכה וחוזר חלילה, היום כשראיתי כי הבכי לא נפסק והרצון לאוכל לא מפסיק הוספתי לה תמ"ל והיא אכלה את כל ה-140 מ"ל. כשבדקתי לאחר 3 שעות את כמות החלב בשאיבה גיליתי כי היא לא השתנתה ואפילו עלתה ב-30 מ"ל.
    מה יכולה להיות הסיבה לעצבנות והבכי התמידי?
    תודה,
    נילי

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת לא רגועה לאחר הנקה

הוספת תגובה

• עונה

גפן
    05/12/2011

האם היא בוכה ולא נינוחה במשך כל שעות היום או רק בערב? האם יש לה תסמינים של גזים? (בטן מתקשה, התכווצויות..) את יכולה לנסות לעשות לה עיסויים בבטן, לקרב לא את הרגליים לבטן וללחוץ קצת. את מקפידה להוציא לה גרעפס אחרי כל ארוחה? את יכולה לנסות את הטיפות הטבעיות של גרפווטר ולראות אם זה עוזר. לנו זה מאוד הקל עם יואבי כשהוא סבל מגזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת לא רגועה לאחר הנקה - תגובה

עדי יותם
    25/12/2011

מאוד מרשים שהחזקת מעמד כחודשיים עד שבתך התחילה לינוק! כל הכבוד, זה בוודאי היה תהליך לא פשוט.
    קשה לדעת לפי התיאור מה הסיבה להתנהגות. אני יכולה להציע לך לנסות להניק אותה בהישענות לאחור, תוך מגע עור לעור - את בלי חולצה וחזייה והתינוקת בחיתול בלבד או בבגד קל, ושמיכה מעל שתיכן. אם היית בקשר עם יועצת הנקה לאורך התהליך, אני מציעה שתפני אליה שוב. מוזמנת לעדכן כאן לגבי התפתחויות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט חלב
    יעל
    30/11/2011

שלום.
    בתי בת חודש ושבוע ולפני שבוע התחלתי לתת לה סימילאק בלילה ,שני בקבוקים,מכיוון שהיה לה קשה לינוק . במהלך היום אני מניקה או שואבת ונותנת לה רק חלב אם אבל היום ואתמול ממש היה לי מעט חלב בניגוד לימים קודמים שהיה לי להפך,גודש ,ולא היתה לי בעיה למלא בקבוק. מדוע זה קורה?
    זה מה שיהיה עכשיו? הגוף ייצר פחות כל פעם ? אולי חשוב לציין שבימים האלו ישנתי מעט ולא אכלתי טוב...

אני רוצה להמשיך להניק מאוד רק שלינוק ישירות בתי מתקשה ולכן אני שואבת. מה לעשות??

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעט חלב

הוספת תגובה

• מעט חלב - תגובה

עדי יותם
    07/12/2011

הרבה פעמים קל לשאוב בשבועות הראשונים וקשה יותר אחר כך. פעמים רבות משאבה טובה יותר תסייע בשאיבה קלה יותר. אפשר לשכור משאבה מסוג מדלה לקטינה, או לקנות משאבה - אמדה לקטליין, מדלה פאמפ אין סטייל - אלה שתי דוגמאות למשאבות מצוינות.

השאיבה אינה מדד לכמות שהתינוקת יונקת - תינוק בריא שנולד במועד ויונק היטב, יוכל להוציא יותר חלב מכל משאב.ה

כדאי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתראה את התמונה כולה ותוכל לסייע לך - גם בשאיבה יעילה וקלה יותר ואולי גם בהצמדה יעילה ונוחה יותר של התינוקת לשד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה והריון
    רעות
    30/11/2011

הרצוני לדעת האם ניתן להמשיך להניק במהלך הריון. בתי בת חודשיים ואני בהריון... טיינני רוצה לוןתר על הנקה. מה גם דאני מרגישה שכמות החלב שלי ירדה.. האם יש קשר בין לזה לבין כך שאני בהריון? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה והריון

הוספת תגובה

• הנקה והריון - תגובה

סיגל גולן
    07/12/2011

הי רעות
    וואוו! כל כך מוקדם להכנס שוב להריון! אני מניחה מכך שלא הייתה הנקה מלאה מהתחלה? כי בדרך כלל הנקה מלאה לפי דרישה בחודשים הראשונים מונעת ביוץ וכניסה להריון.
    לרוב, אפשר להמשיך להיניק גם בהריון, אם אין היסטוריה או סיכון נוכחי לצירים מוקדמים. נכון שהטעם של החלב משתנה וגם יש ירידה בכמות, אבל כל טיפה שתתני לילדה שלך יכול לעשות לה טוב.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בבקבוק שאוב לאחר הוצאה מהמקרר
    בר
    30/11/2011

היי

האם ניתן להשתמש שוב בבקבוק שאוב לאחר שחומם עם מים חמים והילד לא רצה?
    הבקבוק היה רק כמה שעות במקרר

תודה

הוספת תגובה

• שימוש בבקבוק שאוב לאחר הוצאה מהמקרר - תגובה

סיגל גולן
    07/12/2011

הי מיכל
    תמיד אפשר לטעום את החלב ולראות אם הוא חמוץ. אם לא, אפשר להשתמש בו
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וחזרה לעבודה
    דנה
    28/11/2011

שלום רב,
    לאחר ארבעה חודשים אני חוזרת לעבודה ומתכוונת להמשיך לשאוב חלב אם לקטנצ'יק. השאלה שלי היא כמה פעמים עליי לשאוב ביום על מנת לספק לבני את מנות האוכל ביום ובאילו שעות הכי מומלץ לבצע את השאיבות?

תודה מראש,

דנה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וחזרה לעבודה

הוספת תגובה

• הנקה וחזרה לעבודה - תגובה

סיגל גולן
    29/11/2011

שלום דנה
    מאוד פשוט!
    מומלץ לשאוב באותן שעות שהוא אוכל בבית. את החלב הזה את מביאה הביתה כדי שיתנו לו מחר. אם את רואה שכמות החלב יורדת קצת בשאיבות, את יכולה להוסיף עוד שאיבה קצרה במשך היום.
    יכול לעזור לך לשאוב עם משאבה דו-צדדית כדי לחסוך זמן, וזה גם עוזר לשמור על כמויות. אחרי שאיבה משני הצדדים בו זמנית, מומלץ לשאוב מכל צד לחוד עוד כמה דקות עם לחיצות עומק בשד כדי להוציא את המקסימום.
    כל הכבוד על הרצון להמשיך לספק לתינוקך את החלב שלך!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת חיסון בהנקה
    מירי
    28/11/2011

שלום אני אמא לילדה בת שנה וחמישה חודשים, הכנסתי אותה לגן לפני חודש, היא עדיין יונקת. האים ההנקה תורמת למערכת החיסון שלה, או שבגיל כזה כבר אין חשיבות להנקה.

תודה מירי

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת חיסון בהנקה

הוספת תגובה

• מערכת חיסון בהנקה - תגובה

סיגל גולן
    29/11/2011

הי מירי
    יש חשיבות להנקה בכל שלב! גם חיסונית וגם תזונתית!!
    את בהחלט עוזרת לה בהנקה לעבור את החשיפה לחיידים חדשים בגן ביתר קלות!
    כל הכבוד!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שהחלב עומד להיגמר-מקפיצה
    גילת
    27/11/2011

הוספת תגובה

• אני לא מומחית

הדס
    27/11/2011

אני עם אותה הבעיה. תינוק בן 4 וחצי חודשים. שאלתי כאן בפורום את היועצות מה לעשות שהחלב עומד להגמר (ככה זה מרגיש...) אין ממש תרופת פלא. כמו כל דבר בחיים צריך לעבוד קשה כדי שיהיו תוצאות (אולי יש נשים שהחלב שלהן גדוש ומספיק, לי לא). אמרו לי לשאוב חצי שעה אחרי הנקה כל שעתיים, להניק עור לעור, לשתות הרבה, לנוח, כדורי חילבה, טיפות חלב רב, אה כן ו...לישון טוב (אירוני לא? אמא מניקה בדרך-כלל מתעוררת להנקה כל שעתיים שלוש...).בהצלחה.9

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מומחית-תגובה

גילת
    28/11/2011

הי הדס
    תודה שענית לי.האמת היא שפעלתי על פי מה שיעצו בפורום לשאוב כל שעתיים (לא שאבתי כל שעתיים אבל שאבתי כ-3,4 פעמים) ןלקחתי כדורי חילבה והפלא ופלא ,אחרי 3 ימים זה עזר ואכן הגוף שוב מייצר יותר חלב.גם אני הייתי סקפטית כמוך והרגשתי שזהו כבר עומד להיגמר לי החלב אבל צריך קצת סבלנות וזה עובד!!! שמתי לב שלגוף לוקח קצת זמן להתרגל מחדש אבל עם קצת אמונה זה מסתדר.....מקווה שעזרתי ובהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מומחית-תגובה - תגובה

סיגל גולן
    29/11/2011

שלום לכולן!
    אכן טוב שקראתם את ההמלצות שלנו להגברת כמות החלב. זה אמור לעבוד! כשמדובר על שינה, לא הכוונה לישון לילה שלם רצוף, אלא לנוח במשך היום כשהתינוק ישן, ולא להתרוצץ עם מטלות הבית. לשנות סדרי עדיפות.
    לפעמים צריך בכל זאת לראות אשת מקצוע--יועצת הנקה מוסמכת--כדי לבחון אם התינוק מרוקן את השד כמו שצריך. אם לא, או אם השתמשת כל הזמן הזה בפטמות סיליקון עם תפיסה פחות מאידיאלית, יש מצב של ירידה בכמות החלב. יכול להיות גם בגלל לקיחת תרופה שמייבשת קצת, או שתית חליטת נענע או מרווה, או הריון חדש שאת עוד לא יודעת עליו, או גלולות למניעת הריון?
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקות תכופות בלילה
    טלי
    27/11/2011

שלום, בני בן שבעה חודשים.
    יונק בלבד בנוסף לפירות ומרק עוף.
    בחודש האחרון מתעורר לינוק בלילה כל שעה וחצי שעתיים.

יש לנו שינה רציפה משבע וחצי שמונה ערב ועד שתיים עשרה אחת בערך.
    אחרי זה קם כל שעה וחצי שעתיים לינוק.

האם זה בסדר בגיל זה שתינוק יונק כל כל הרבה בלילה?

אגב, זה לא היה בעבר. היה הולך לישון וקם לינוק בין ארבע לחמש. וחוזר לישון עד שבע.
    מה יכולה להיות הסיבה? עדיין אין לו שיניים.

אני מניקה כל בוקר (אחרי לילות עמוסי הנקה) ואז אוכל פירות. בין הפירות למרק שותה מים. בשלוש וחצי ארבע יונק שוב ואז בסביבות שש ולפני השינה. (כך נרדם מאז ומתמיד).

תודה רבה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    הנקות תכופות בלילה

הוספת תגובה

• הנקות תכופות בלילה - תגובה

עדי יותם
    15/12/2011

תינוקות משתנים כל הזמן. תקין לגמרי. עד גיל שנה את יכולה להתייחס לרצונות שלו כאל צרכים. רוצה לינוק = צריך לינוק...
    את יכולה לנסות בעדינות להזיז את שעות השינה/התעוררות כדי שיתאימו לך, אבל בסה"כ שינה רצופה של 5 שעות בזמן שיש חושך עונה להגדרה של "ישן לילה רצוף" אצל תינוק...
    אפשר גם לנסות שאמא תלך לישון מוקדם בחודשים הקרובים כדי שיהיו לה כוח ומצב רוח :)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיר תינוק לאוכל?
    מישהי
    26/11/2011

שלום, בתי בת חודשיים. בביקור האחרון בטיפת חלב, משקלה עמד על 4.650 ק"ג. האחות אמרה שמאז הפעם האחרונה שנשקלה, יש עלייה של 100 גרם בשבוע בלבד, ושזה "המינימום של המינימום". יש לציין שהתינוקת מתעוררת לאכול בערך כל 4-4.5 שעות במהלך היום, ובלילה יכולה לישון 8 שעות ברצף. האחות אמרה לי להעיר אותה במשך היום כל 4 שעות במידה והיא לא מתעוררת בעצמה.
    יש לי 3 שאלות:
    1. האם מותר בכלל להעיר תינוק משנתו?
    2. האם אכן עלי להעיר אותה? אני יודעת שצריך להרגיל אותה לאיזשהוא סדר-יום מבחינת האכלה.
    3. האחות ציינה שתינוק מותר להעיר עד שהשמש שוקעת, ולאחר מכן כבר אסור. האם זה נכון? אם כן, זה אומר שאפילו בשעה 20:00 אסור להעיר כי השמש כבר שקעה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    להעיר תינוק לאוכל?

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי

מישהי
    28/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיר תינוק לאוכל? - תגובה

סיגל גולן
    29/11/2011

שלום מישהי

אנחנו מצפים לבין 8-12 האכלות ביממה. זה לא צריך להתחלק שווה, אבל הממוצע זה כל 2-3 שעות, אבל ממה שאת כותבת אין את המספר הזה. 100 גרם בשבוע זה מעט יחסית אבל צריך להסתכל על הכל--על כמה היא מרוצה מהחיים, מתפתחת, וכו'. הייתי כן עושה שבוע של נסיון להעיר אותה בערך אחרי 3-3.5 שעות מתחילת הארוחה האחרונה ומנסה להיניק אותה. יכול לקחת כמה ימים עד שהסדר החדש ישתלב לה.
    אין שום איסור להעיר תינוק!!! אפשר ביום ואפשר בלילה, ברגע שאנחנו חושבים שיש פער גדול מדי בין ארוחות!!!! לא יקרה שום דבר רע בזה.
    לדעתי היה נכון גם להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך כדי לבדוק שהתפיסה שלה על השד אידיאלית ושהיא מרוקנת את השד כמו שצריך. אם יש צורך להגביר את כמות החלב אפשר להכנס למערך שאיבות בנוסף להנקה בימים הקרובים כדי לשדר לגוף שצריך יותר.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה