פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק שמסרב לינוק
    לולה
    21/07/2012

שלום, אני מבקשת לקבל עצות. אני ילדתי לפני כחודש וחצי ומניקה חלקית ז"א בשילוב עם תמ"ל, קרה שכבר כמה ימים לא הנקתי וכשאני מנסה להניק אותו עכשיו הוא מסרב ומתחיל לבכות ולצרוח כי הוא כבר רגיל לבקבוק ואז יש יותר זרימה וכדי להוציא מהשד הוא צריך להתאמץ אז מתחיל לבכות. איך ניתן לטפל בזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שמסרב לינוק

הוספת תגובה

• תינוק שמסרב לינוק - תגובה

הדר עמית מלר
    28/07/2012

שלום לולה

ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע. מכיון שאת מניקה חלקית (אני מניחה שאינך שואבת, מכיון שלא ציינת שכן) - הביקוש לייצור החלב הוא נמוך והגוף מגיב ומייצר מעט חלב.
    נסי לשאוב במשך כמה ימים כדי להגביר את ייצור החלב, ונסי לשים את התינוק עלייך, כששניכם ללא חולצה, כדי שיהיה מגע עור לעור. הוא צריך לזכור כמה טוב ונעים ומרגיע להיות עלייך, בלי קשר להנקה.
    את יכולה להיכנס איתו יחד ולשבת איתו כך באמבטיה עם מים נעימים.
    הרבה פעמים במצבים דומים - התינוק עצמו עושה את הדרך ומחפש את השד ויונק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב
    דקלה
    18/07/2012

שלום
    ילדתי לפני חודשיים תינוקת מקסימה בניתוח קיסרי לא מתוכנן בשבוע 40. התינוקת נולדה במשקל תקין ומהרגע הראשון ינקה בהצלחה. עד היום ניזונה רק מחלב אם ללא תוספת תמ"ל ועולה במשקל באופן ראוי. לפני 3 שבועות התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג סרזט. בשבוע האחרון מרגישה ירידה בכמות החלב וכי השדיים מרוקנים (לפני כן הרגשתי גודש באופן קבוע משני השדיים) ושהם כמעט ולא מתמלאים לאחר ההנקה. בינתים התינוקת לא מעוניינת ביותר הנקות (יונקת אחת לשעתים -שעתים וחצי) אך משדרת חוסר נינוחות בהנקה, שלא היתה קודם, בוכה לפעמים תוך כדי ההנקה ועלי להניקה גם מהשד השני. עד היום לא שאבתי חלב ולא האכלתי אותה בתמ"ל.
    האם הרגשתי כי השדיים מרוקנים באמת מצביעה על מחסור בחלב?
    האם יתכן והמחסור בחלב נגרם עקב נטילת הגלולות?
    במידה ואפסיק ליטול אותן, האם יחזור המצב לקדמותו וכמות החלב תעלה מחדש?
    מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? אני מעונינת להמשיך ולהניק ללא תוספות זמן רב ככל הניתן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב - תגובה

הדר עמית מלר
    09/08/2012

הי דקלה
    כל הכבוד על ההנקה עד עתה!!
    ראשית - סביב גיל שלושה חודשים - הגוף הופך ליעיל יותר וגם התינוקת כבר יעילה ותחושת הגודש כבר נעלמת. לרוב זה לא קשור לירידה בכמות החלב, אלא להתייעלות התהליך.
    דבר שני - גלולות גורמות לעיתים לירידה בכמות החלב אצל אמהות. (גם גלולות המותרות בהנקה).
    לפי מה שכתבת, אם הבנתי נכון, עד עתה - הנקת אותה בכל ארוחה רק משד אחד ? האם קיבלת המלצה לכך מיועצת הנקה מוסמכת או גורם אחר ? אני שואלת כי אנחנו ממליצות להניק בכל ארוחה משני השדיים. (בקיצור אומר- שהנקה רק משד אחד לאורך זמן - לעיתים גם היא יכולה לגרום לירידה בכמות החלב).
    כתבת שהיא עלתב המשקל בצורה תקינה וזה נהדר.
    מדוע שלא תניקי אותה מהשד השני כשהיא מגלה חוסר שקט ?
    נסי אולי לעשות הפסקה של חודש-חודשיים עם הגלולות וראי אם יש שינוי. קשה לי לומר בוודאות אם זה מהגלולות - אבל אם הן גרמו לירידה - לאחר שתפסיקי - תראי את השינוי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    תהילה
    17/07/2012

שלום,

בני בן 5 חודשים, יונק כל 3 שעות (הוא ניזון רק מהנקה וטעימות).
    כעת חזרתי לעבודה ויש לי שאלות על שאיבה נכונה:

1. כשאני מניקה יש חלב בשפע אך כשאני רוצה לשאוב אני מרגישה מעצור, החלב לא יוצא בקלות. מה עושים?

2. כמה זמן מההנקה האחרונה אפשר לשאוב חלב כך שהשד יהיה מספיק מלא ויצא חלב בקלות?

בבוקר אחרי לילה שבו לא הנקתי 6 שעות קל מאוד לשאוב כי יש לי גודש.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• שאיבת חלב - תגובה

הדר עמית מלר
    17/07/2012

שלום שירה,
    כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו!
    לפעמים, לוקח זמן להתרגל למכניות של המשאבה. חשוב לשאוב עם משאבה טובה, אבך מעבר לזה - נסי לקחת איזה בגד של התינוק,להריח אותו כשאת שואבת, ולא להסתכל על המשאבה ועל כמה שיוצא. שבי מול איזה תכנית מעניינת בטלויזיה, ואל תסתכלי על המשאבה. לרוב אחרי כמה פעמים,הגוף מתרגל להוצאת החלב גם עם המשאבה.
    הגוף מתרגל לעלייה בביקוש לחלב ותוך כמה ימים יגביר גם את ייצור החלב.
    נסי לחכות איזה שעה אחרי ההנקה ואז נסי לשאוב.
    המחשבה שאם את עושה הפסקה ארוכה יהיה יותר חלב - היא שגוייה, כי כדי לייצר יותר - את צריכה להגביר את הביקוש ולא לעשות הפסקות גדולות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    א
    15/07/2012

שלום,

אני ילדתי לפני 12 יום.
    לפני כמה ימים הרגשתי מלאות/ טיפה גודש בשדיים כשהחלב היה מגיע.
    התינוקת יונקת כל 3-4 שעות. נכון להיום אני כבר לא מרגישה את המלאות בשדיים,
    האם זה אומר שיש עשכיו פחות חלב?
    האם חייבים להרגיש מן התמלאות כל פעם שהחלב מגיע ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

הדר עמית מלר
    17/07/2012

שלום א'
    מזל טוב
    זה לא בטוח שיש ירידה בכמות החלב.
    המלאות הזו "נרגעת" עם הזמן, והגוף נכנס למסלול רגוע יותר של ייצור לפי הביקוש.
    כל עוד היא עולה בצורה יפה במשקל ויש פיפי וקקי זה בסדר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאבה
    ורד
    11/07/2012

האם צריך להחליף את החלקים (בקבוק ,משאבה ) של המשאבה לאחר שנה שאינה בשימוש?

לקביעת תור
    סגירה
    משאבה

הוספת תגובה

• משאבה - תגובה

הדר עמית מלר
    17/07/2012

שלום ורד

בדרך כלל לא צריך להחליף, חשוב להרתיח אותם לפני השימוש ולבדוק שהמשאבה תקינה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזיה
    rot
    11/07/2012

האם מומלץ לשים חזייה גם אם אני בבית,אני מרגישה שהחזייה חונקת בעיקר שחם ומזיעים
    מה אתם ממליצות?

שאלה נוספת הנקה בשכיבה האם הדבר מומלץ..?
    האם בטח להניק בלילה שהתינוק איתי במיטה בשכיבה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזיה

הוספת תגובה

• תשובה

תהילה
    17/07/2012

אני לא מומחית אבל קראתי בספר על הנקה שכדאי ללבוש חזיה וגם לישון איתה כדי שכשתסיימי להניק השדיים לא יהיו נפולים.
    תנסי ללבוש גוזיה בבית, זה הרבה יותר נוח מחזיה (לא כואב/ לוחץ כשיש גודש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזיה - תגובה

הדר עמית מלר
    17/07/2012

שלום rot

חזייה היא אביזר נוחות. אם נוח לך - ליבשי חזייה ואם לא - אז לא.
    את יכולה לנסות גוזייה אם זה יותר נוח לך בבית, אבל ממש לא חובה.
    לגבי הנקה במיטה - מומלץ מאוד, כך גם התינוק יכול להרדם ולישון וגם את ואת לא צריכה לקום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב לאכול מבקבוק
    רינה
    01/07/2012

שלום רב!
    אני יודעת שנשים רבות בפורום הזה היו נותנות הרבה כדי להגיע למצב שלי, אבל לי זה יוצר המון בעיות ואני חייבת עזרה.

יש לי תינוקת בת 4 חודשים שיונקת הנקה מלאה ועולה יפה במשקל.
    בקרוב יהיה עלי לחזור לעבודה ועם כל הצער שבדבר (אני מאוד אוהבת להניק) עלי להרגיל את הקטנה להזנה מבקבוק.
    הבעיה היא שהילדה מסרבת לקחת בקבוק! ניסיתי כל מיני סוגים של פטמות ובקבוקים, ניסיתי לתת חלב שאוב וגם תמ"ל, ניסיתי שבעלי יאכיל אותה, אבל שום דבר לא עובד- היא פשוט מסרבת! גם מכפית אני לא מצליחה כי היא יורקת הכל (גם חלב אם). גם תנוחות שונות לא עוזרות (ידיים, טרמפולינה, שכיבה...), ניסיתי לא להניק אותה זמן ממושך יותר וגם להכניס את הבקבוק באמצע ההאכלה...
    אני ממש מיואשת!!!
    אולי יש משהו שעוד לא ניסיתי? איך מרגילים ילדים לאכול מבקבוק?
    הצילו!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    סירוב לאכול מבקבוק

הוספת תגובה

• סירוב לאכול מבקבוק - תגובה

הדר עמית מלר
    07/07/2012

הי רינה

כל הכבוד על הנקה מלאה של 4 חודשים!
    קודם כל- נסי לעשות הפסקה עם ענייני הבקבוק לכמה ימים. אחרי זה - תתחילי מהתחלה -
    נסי לתת לה להכיר את הבקבוק בהתחלה ללא קשר לאוכל. את יכולה לשחק איתה קצת עם הבקבוק כשהיא ערה,בלי קשר לארוחה, שתלמד להכיר את הבקבוק, לעשות משחקי קוקו עם הבקבוק,לשיר שיר, לתת לה להתרגל למגע של זה ולמרקם. אחרי זה, את יכולה לשים מעט חלב בבקבוק ולתת לה לטעום את זה, גם ללא קשר עדיין לארוחה. זה יכול לקחת קצת זמן, נסי להיות סבלנית. את יכולה לנסות לתת למישהו אחר לתת לה את הבקבוק, יכול להיות שזה יהיה קל יותר כשהיא הוא לא תריח אותך. אפשר גם להשרות את הפטמה של הבקבוק בחלב שלך, וכך היא סופגת יותר את הריח של החלב, לפעמים גם זה יכול לעזור. אם זה לא עוזר - נסי עם מזרק - כך יש סיכוי קטן יותר שהיא תפלוט את זה החוצה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מצד אחד
    טליה
    27/06/2012

בזמן האחרון אני מצליחה להניק רק מצד אחד, אפילו כשאני שואבת מצד אחד יוצא ממש מעט חלב ואילו בצד השני יש חלב בשפע, האם יש כאן בעיה או שזה דבר נורמאלי? אם זו בעיה איך ניתן לשפר את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה מצד אחד

הוספת תגובה

• הנקה מצד אחד - תגובה

הדר עמית מלר
    07/07/2012

הי טליה

לא כתבת בן כמה התינוק/ת וכמה פעמים את מניקה ביממה.
    ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע. לכן - בעיקרון, אם תגבירי את הביקוש בשד שמייצר פחות כלומר - תשאבי ממנו יותר - הוא ייצר יותר חלב. אם אין שיפור- הייתי מציעה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת על מנת שתבדוק כיצד ניתן לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשיג פמולן
    תהילה
    24/06/2012

שלום,

האם מישהי יודעת איך ואיפה ניתן להשיג היום פמולן- גלולות למניעת הריון לנשים מניקות?

איפה מוכרים בירושלים?

מה הפרוצדורה? צריך רק מרשם רופא או שיש צורך למלא טופס מסויים?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    להשיג פמולן

הוספת תגובה

• להשיג פמולן - תגובה

הדר עמית מלר
    27/06/2012

שלום נעמה,
    אין שום הבדל בין גלולות פמולן לאחרות. דרוש להן מרשם מרופא נשים ואפשר לרכוש אותן בפארמים למיניהם או בבתי המרקחת של קופות החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר להשיג פמולן בארץ

שובי
    17/11/2012

בס"ד
    שלום הדר
    אי אפשר להשיג את הפמולן בארץ כיוון שלא מייבאים אותו לארץ. המיקרולוט והסרזט אמורות לתת מענה כמו הפמולן.
    גם אני רציתי את הפמולן והייתי צריכה לתת לרופאה שלי למלא טופס מיוחד (29ג') כדי שהרוקח בבית המרקחת של הקופה יעביר אותו לאישור משרד הבריאות ואחרי האישור, אוכל לקנות את הפמולן במחיר של 60 ש"ח לחפיסה. לעומת 9 ש"ח המחיר של המיקרולוט ו-26.5 ש"ח מחיר הסרזט.
    בשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר להשיג פמולן בארץ - תגובה

הדר עמית מלר
    18/11/2012

שובי

תודה רבה על המידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על הנקה - בן 3 שבועות
    יעל
    19/06/2012

שלום,
    בני בן 3 שבועות, ניזון מהנקה. תופס טוב את הפיטמה, ועולה במשקל.
    הבעיה היא שהוא לא רגוע, כל הנקה לוקחת בסביבות השעה לפחות, ואז הוא "נח" שעה שעה וחצי ושוב רוצה לינוק. בזמן המנוחה הוא ממש לא רגוע וכמעט כל הזמן על הידיים. הדבר היחיד שמרגיע אותו זה ההנקה.
    ניסיתי לשאוב מספר פעמים כדי לראות את כמות החלב ויצא לי 100CC.
    ניסיתי לתת לו סימילאק ובאמת אחרי הסימילק הוא נרגע לכמה שעות טובות.
    גם בזמן ההנקה הוא לא תמיד רגוע, לפעמים הוא יונק ובוכה תוך כדי, או שהוא מפסיק לינוק, בוכה מיד ומנסה להמשיך. מוציא את הפיטמה ומכניס לפה שוב. וכו'
    מיותר לציין שאני כל היום עסוקה רק בהנקה, ולא בשום דבר אחר.
    מה עושים? יש לי עוד 2 ילדים קטנים בבית ואני לא מצליחה להתפנות אליהם או לעצמי..

עוד משהו קטן - הוא לא ישן על הגב בכלל, הוא נרדם בידיים וכאשר מניחים אותו בעריסה על הגב הוא ישר מתעורר (מנופף בידיים ומעיר את עצמו). ישדן טוב רק על הבטן.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על הנקה - בן 3 שבועות

הוספת תגובה

• שאלות על הנקה - בן 3 שבועות - תגובה

סיגל גולן
    27/06/2012

הי יעל
    כל הכבוד על ההנקה והמאמצים עד עכשיו!
    האם ניסית לתת את החלב השאוב כדי לראות אם זה מרגיע אותו? אולי יש משהו בזרימת החלב שלך שקשה לו איתו? או זרימה מהירה או איתית יכולה להפריע. אולי משהו בתזונה שלך גורם לו בעיה? לרוב ממליצים דבר ראשון להוריד מוצרי חלב מהתזונה של האם, ולאחרונה שמעתי מספר אמהות מספרות שהורדת אורז מאוד עזר.
    תינוקות בדרך כלל יותר מרוצים ורגועים כשמוחזקים כל הזמן, שזה ממש נכון להם ולהתפתחות המוח האינטלגנטי שלהם, אבל אים ספק שזה מאוד מגביל כשיש עוד ילדים. מנשא פותר את הבעיה לפחות חלקית.
    אולי כדאי שתראי יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי לבדוק את נושא התפיסה והזרימה?
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעונינת להשיג תרומת קולוסטרום
    סיון
    11/06/2012

אני מקווהלהצליח ולהשיג עד ללידה שצפויה באוגוסט, תורמת חלב אם של ימים ראשונים אחרי לידה- קולוסטרום.. שמעתי שיש נשים יולדות שמייד יש להן גודש ושואבות, איך אוכל להתקשר לכאלו? יש רעיונות?

הוספת תגובה

• מעונינת להשיג תרומת קולוסטרום - תגובה

לילי עוזיאל
    12/06/2012

שלום סיון,
    כל הכבוד לך על המודעות שלך ועל מאמצייך להשיג חלב אם.
    בקשר לחלב אם יש בנק חלב אם קהילתי. חפשי ככה בגוגל ותמצאי בלי בעיה.
    לגבי בריאות האם - התיעצי עם יועצת הנקה וקיראי באינטרנט - ניתן לבקש מהתורמת לעבור בדיקות דם לשלול מחלות העלולות לעבור בחלב.
    לגבי קולוסטרום אני חושבת שהכי מעשי זה לפנות ליועצת ההנקה בביה״ח בו
    את צפויה ללדת, אפילו לפני הלידה ולשוחח עמה.
    ארשה לעצמי לציין שדווקא כאשר נבצר ממך להניק ישנה חשיבות רבה למגע עור בעור
    וגם בכך יועצת ההנקה בביה״ח תוכל לסייע בשמחה.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הייעוץ

סיון
    13/06/2012

נשמע רעיון טוב לדבר עם יועצת ההנקה בבית החולים גם אם לא אוכל להניק.. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהנקה...
    שיר
    11/06/2012

שלום,

יש לי תינוקת בת שבוע (נולדה ב- 4/6 בבוקר) ואני מניקה אותה מהיום השלישי (בהתחלה שילוב עם סימילק עד שהנקה הסתדרה פחות או יותר). שאלותיי:

1) יש לי סדקים בפטמות שמאוד מקשות עליי ביומיים האחרונים. האם שמן שקדים יכול לסייע? במידה וכן, האם יש צורך לנקות אותו מהפטמה לפני הנקה?

2) חשבתי לשלב פעם ביום חלב שאוב (אני יודעת שזה לא מומלץ. אבל אני חייבת מנוחה לפטמות). במידה ואני שואבת/סוחטת חלב לבקבוק איזו כמות אני צריכה להאכיל אותה?

3) התינוקת יונקת בממוצע 20 דקות בכל 3 שעות לערך. לעיתים היא נרדמת ולא מתעוררת אפילו יותר מ-4 שעות. האם עליי להעיר אותה באופן יזום? אם כן, כל כמה זמן?

4) במידה ויש לי בקבוק שאוב, כמה זמן ניתן להחזיק אותו במקרר? בטמפרטורת חדר? אחרי האכלה חלקית? (עד כמה זמן ניתן להאכיל מאותו החלב שכבר אכלה ממנו)

מצטערת על האורך של השאלה... מודה מראש על כל עזרה....

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהנקה...

הוספת תגובה

• עזרה בהנקה... - תגובה

הדר עמית מלר
    14/06/2012

שיר בוקר טוב

פצעים בפטמות נגרמים מחיבור לא מטיבי. כדאי מאוד להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC על מנת ללמוד כיצד לחבר בצורה נכונה.
    שמן שקדים יכול להקל אך אינו יכול לרפא או לתקן תפיסה לא טובה.
    כדאי לנגב אותו לפני, כי יכול להיות שלתינוק יהיה קשה לתפוס את השד בגלל השומניות.
    גם על שאר השאלות תוכל יועצת הנקה מוסמכת לענות .
    כמות בבקבוק - לפי המשקל שלה,
    כך גם נושא ההערה - מתחת לשלושה קילו - ההנחיה בבית החוליחם היא העיר כל שלוש שעות.
    חלב שאוב - ניתן להחזיק במקרר עד חמישה ימים,
    על השיש - עד הארוחה הבאה.
    אחרי האכלה חלקית - עד שעה מכיון שכבר נכנס אליו רוק ויש הצטברות של חיידקים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים בהנקה
    מאיה
    09/06/2012

שלום רב!
    הבת שלי כרגע חודשיים וחצי היא אוכלת רק את החלב שלי (חלב אם) יוצא לי גם לתת לה בקבוק אך עדיין זה חלב שלי. היא אוכלת לפי רצונה מתי שהיא רוצה. השאלה שלי האם אני צריכה לתת לה מים? במיוחד במזג אוויר כזה כשחם מאוד. ואם כן אז מה הכמות?

לקביעת תור
    סגירה
    מים בהנקה

הוספת תגובה

• מים בהנקה - תגובה

הדר עמית מלר
    14/06/2012

מאיה בוקר טוב

ההנחייה של משרד הבריאות היא עד גיל חצי שנה לא לתת תוספת מים.
    כאשר היא יונקת - היא מקבלת גם נוזלים בחלב שלך.
    תוספת מים - עלולה למלא אותה סתם במים בלי ערך קלורי וזה גם יכול להפר את מאזן המלחים בגוף שלה וממש לא כדאי.
    כשחם מאוד, החלב שלך הוא יותר נוזלי בדיוק מהסיבה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותוספות
    טליה
    05/06/2012

שלום, בני בן חודש ו3 שבועות הוא נולדת 2.480 ק"ג. עד היום רק הנקתי אותו בלי תוספות, אך בטיפת חלב ראינו שהוא לא עולה במשקל כצפוי, ולכן החלטנו שלאחר כל ארוחת הנקה שנמשכת 20-30 דקות ניתן תוספת מטרנה של 60 cc. מאז הילד באמת עולה במשקל ויותר רגוע במהלך היום ובעיקר ישן יותר. אבל אני ממש רוצה להמשיך להניק אותו, איך אני מגיעה למצב שרק הנקה תספיק לו מבלי שיצטרך תוספות?
    אשמח לתשובה, תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותוספות

הוספת תגובה

• הנקה ותוספות - תגובה

סיגל גולן
    05/06/2012

שלום טליה
    מזל טוב!
    תינוק שנולד במשקל כזה (ואולי קצת לפני 40 שבועות?) אני תמיד אציע גם להיניק וגם לשאוב (מספר שבועות) כדי לדאוג ליצירת התשתית הרחבה ביותר לייצור החלב. אני כותבת לך כדי שתדעי לפעם הבא.
    עכשיו אפשר לעבוד על הגברת ייצור החלב. כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי לבדוק שהתפיסה שלו על השד הכי טובה שאפשר, כדי להבטיח מקסימום ריקון של השד. תשיגי משאבה רצינית. אם את צריכה ייעוץ לגבי זה תתקשרי אלי. תשאבי אחרי כל הנקה אם אפשר. מה שיוצא יכול להיות התוספת שלו במקום פורמולה, אם יוצא מספיק. אם לא, ככל שתשאבי יותר, יצא יותר. אחרי כמה ימים את אמורה לראות שיפור בכמויות. את יכולה להוסיף לתכנית שלך כמוסות חילבה (ללא ריח) ואולי גם תוסף נוסף להגברת חלב. תבדקי שאת שותה מספיק. תחזיקי את התינוק עליך במגע של עור לעור (שניכם בלי חולצות) כמה שאפשר במשך היום. מבצע להגברת חלב יכול לקחת מספר ימים עד מספר שבועות.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב עשיר
    טליה
    03/06/2012

בני בן חודש וחצי, אני מניקה אותו מלא אך לפעמים אני מרגישה שהחלב דל מידי. מה ניתן לעשות כדי להעשיר את החלב? וכן מה כדאי לאכול כדאי להפחית אצלו את כאבי הגזים?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב עשיר

הוספת תגובה