מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודשיים וחציעדי12/02/2012
שלום רציתי לשאול כמה היא צריכה לאכול ביממה היא שוקלת 5200עלתה קילו מחודש שעבר בטיפת חלב אמרו לי לא לתת הרבה שלא תהיה עגלגלה מה אני יכולה לעשות ??
אני שואבת ונותנת מטרנה ולפעמים היא יונקת
כמה חלב שאוב לתת??כמה מטרנה ??כמה היא צריכה לגילה כדי שלא תשמיןןן
בחודש הזה פעמיים היו לי יומיים של דימום אין לי מושג מזה דימון של מחזור או שאריות וגם בבדיקה של רופא לא יודע להגיד
האם בגלל זה היא פחות יונקת אולי טעם אחר בחלב???
שאתמול שאבתי ראיתי שהחלב ממש בהיר ולא סמיך כמו מים עם קצת צבע לבן מה זה אומר??תודה ומצטערת על כל השאלותת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק סיגל עונה לשאלות??
עדי20/02/2012??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק סיגל עונה לשאלות?? - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2012לא הבנתי את השאלה הזאת. אשמח להבהרה ואז אוכל לענות עליה.
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת חודשיים וחצי - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2012שלום עדי,
עליה של קילוגרם בחודש היא מעט (אבל מעט!) על הצד הגבוה.
תינוקת במשקל כזה אמורה לאכול בערך כ100-120סמ"ק לארוחה בהנחה שהיא אוכלת 8 ארוחות ביממה.
כדי להמנע מהאכלת יתר הקפידי להאכיל אותה מהבקבוק כאשר היא זקופה יחסית, הבקבוק כמעט מקביל לרצפה ולא מגיע מעליה. ככה היא תאכל לאט יותר, תוכל להסדיר את הנשימה בנחת ותגיע לתחושת שובע בלי לאכול יותר מדי.
אני לא מכירה את הרקע, ואינני יודעת למה היא יונקת פחות.סביר להניח שאם היא מקבלת הרבה בקבוקים היא תעדיף יותר ויותר את הבקבוק, שהוא גירוי מאוד חזק בשבילה.
אם תרצי לחזק את ההנקה - כדאי להתייעץ ביועצת הנקה. יש אחיות טיפת חלב שהן גם יועצות הנקה. יש ליגת לה לצ'ה הנהדרת. יש יועצות פרטיות בשוק שמגיעות אליך ומסייעות.
וגם אנחנו פה...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי המוטיליוםחנה07/02/2012
בעקבות העובדה שאין לי הרבה חלב ולא עזר לי חילבה וטיפות של חלב רב החלטתי להשתמש בתותח האחרון שזה כדורי המוטיליום. רציתי לדעת האם עושה תופעות לוואי?אמרו לי לקחת 2 ביום אחרי ארוחה ,האם להפסיק לקחת אחרי שזה מתחיל לעזור או להמשיך היות והחלב יפחת אם אפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי המוטיליום - תגובה
לילי עוזיאל20/02/2012חנה שלום,
לטיפול במוטיליום בדרך כלל אין תופעות לוואי. כל אחת מאיתנו שונה ואם תרגישי תחושה לא נעימה - הוועצי ברופא או ביועצת הנקה. ד"ר מירה ליבוביץ' מהמרכז הרפואי להנקה במושב אודים (אזור נתניה) תוכל לתת לך גם ייעוץ הנקה וגם טיפול תרופתי. אני חברה בצוות מרפאתה ויודעת שהיא מאוד מנוסה בבעיות כאלה.
בהיעדר מידע על הסיבה למיעוט החלב לא ניתן יהיה לדעת אם תזקקי למוטיליום לטווח קצר או ארוך. לעיתים בטעות חושבים שדי לקחת תכשירים ולא נותנים מספיק דגש על פינוי חלב מהשד לעיתים תכופות ככל הניתן (האם את שואבת עם משאבה ברמת בית חולים בתדירות גבוהה?)
יש אנשים שמטופלים במוטיליום שנים ברציפות בגלל בעיות במערכת העיכול ואין כל בעיה בכך. כנ"ל לגבי נשים שנוטלות תרופה זו בקשר עם הנקה.
יש טיפולים אלטרנטיביים יותר פוטנטיים מאלה שציינת כמו טינקטורות של צמחי מרפא שמתאימים ספציפית עבורך. גם טיפולים כמו דיקור סיני יכולים להועיל מאוד.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה שאיבהעדי27/01/2012
הי אי ךאפשר להתחיל וכל כמה זמן לשאוב כדי שיהיה לה מספיק חלב במהלך היום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה שאיבה - תגובה
סיגל גולן31/01/2012עדי, מצטערת. לא הבנתי את השאלה. תהיי יותר ספציפית
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ומחזורעדי27/01/2012
הי אחרי לידה חודשיים מניקה ושואבת לפעמים יש הפסקה של 5-6ללא שאיבה או הנקה..
בגלל כאבים בפטמה איך לגרום לייצר יותר חלב??
אתמול ירד לי קת דם על התחתונית כנראה מחזור איך זה יכול להיות הבנתי שמי שמניקה אין לה תקופה ארוכה מחזור לא??
והאם אפשר להיכנס להריון שמניקים ומופיע מחזור????תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ומחזור - תגובה
סיגל גולן31/01/2012שלום עדי
קודם כל אם יש כאבים בפיטמה כדאי לבדוק למה ולשפר!
יש נשים שמקבלות מחזור מוקדם גם עם הנקה מלאה. כן, אם יש מחזור אפשר להכנס להריון גם אם את מניקה.
צריך לבדוק אם זה באמת מחזור או דימום אחר? עוד שאריות מהדימום אחרי הלידה?
אם יש הפסקה גדולה של 5-6 שעות בלי הנקה או שאיבה יש יותר סיכוי למחזור/ביוץ/הריון. כמה שיותר פעמים ביום יש הוצאת חלב מהשד, יש יותר הגנה (יותר פרולקטין).
אם תחליטי לקחת את הגלולות למניעת הריון, תדעי שהרבה פעמים יש דיווחים על ירידה בכמות החלב בעקבות זה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יניקה לא נכונהעינת26/01/2012
שלום,
יש לי תאומים בני כמעט חודשיים (נולדו פגים)
אני בעיקר מניקה אותם, אך 1-3 ארוחות ביום (מתוך 10) אני נותנת להם חלב שאוב/פורמולה
התאום יונק יפה מאוד, אבל התאומה תופסת רק את הפיטמה,
גם אם היא תופסת חלק מהעטרה, אחרי מספר מציצות הפה שלה שוב מקיף רק את הפיטמה. בעת ההאכלה אני שומעת הרבה ינקות עם אוויר...
היא עולה יפה במשקל, אך אני חוששת שהיא לא תמיד מקבלת את כל מה שהיא צריכה
כיצד אני יכולה לעזור לה לינוק נכון יותר
תודה וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניקה לא נכונה - תגובה
סיגל גולן31/01/2012הי עינת
כל הכבוד על הנקת התאומים!
אין ברירה אלא לראות יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך, שתוכל לעזור לך עם שיפור התפיסה של בתך. זה לא ניתן לעזרה בכתב או בטלפון!
שווה להשקיע בהמשך ההנקה שלהם.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי כמויות
ענת31/01/2012שוב שלום,
בשבועות הראשונים, כשרק שאבתי, היו לי כמויות של 50-60 מ"ל מכל צד.
כשבדקתי היום מה הכמות בשאיבה יצא לי 30 ו- 40 מ"ל.
האם יכול להיות שהכמות התמעטה?
האם זה יכול להסביר את ההאכלות התכופות בבוקר (כל 1-2 ש')?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתליאת24/01/2012
שלום
איך אפשר לדעת האם התינוק סובל מצרבת?
ומה אפשר לעשות כדי להקל עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
סיגל גולן25/01/2012הי ליאת
בדרך כלל קוראים לזה רפלוקס. הסוגר בין הוושת לקיבה לא נסגר חזק ומהר, ומיצי קיבה קופצים לוושת וצורבים שם.
אפשר להיניק כמויות קטנות לעתים קרובות, כדי לא למלא את הקיבה. אפשר אחרי הנקה להחזיק את התינוק בצורה אנכית, לראות אם יוצא "גרעפס", ולא להשכיב אותו מיד. לא לקפוץ איתו אחרי ארוחה.
אם ימשיך להתלונן ו/או תהיה לו בעיה בעליה במשקל, כדי להתיעץ עם רופא ילדים.
התופעה לרוב עוברת אחרי כמה חודשים....
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבותריםהילה23/01/2012
שלום,
לפני כשבוע וחצי ילדתי. ניסתי להניק ללא הצלחה ואז התפתח לי גודש בשדיים. כאב לי עד דמעות שלא יכולתי עם הכאבים וקיבלתי תרופה לייבוש החלב ליומיים חצי כדור פעמיים ביום, הכדור קבותרים 0.5. לאחר מכן מאוד הצטערתי שלקחתי את הכדור.
שאלתי היא האם ניתן לחזור ולהניק או לשאוב חלב. האם ניתן לתת את החלב השאוב לתינוק? כמו כן האם אפשר לעשות משהו שיחזור החלב?
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל שלום, דילגת על השאלה שלי
הילה26/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבותרים - תגובה
סיגל גולן31/01/2012שלום הילה
לא הכרתי את שם התרופה, זה כנראה הדוסטינקס שאני מכירה. מאז שכתבת עברו מספיק ימים כדי שתוכלי להיניק אם את תרצי.
יש אמהות שמצליחות להחזיר חלב אחרי הכדורים. יש שלא. כדי לבדוק אם כן, צריך להכנס למערך של שאיבות (והנקות) כדי לשדר לגוף שמבקשים ייצור מוגבר מהר. אם תוך כמה ימים של שאיבות אינטנסיביות עם משאבה רצינית את לא רואה תוצאה, כנראה לי יהיה חלב הפעם. בפעם הבאה תבקשי עזרה מקצועית מיד!
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהעדי23/01/2012
ילדתי לפני חודשיים מניקה רוב הזמן אבל עם הפסקות קצת גדולות לפעמיים 4,5,6
מניקה האם אפשר להיכנס להריון אני לא לוקחת אמצעי מניעה וגם מחזור לא הגיע אז איך??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
לילי עוזיאל31/01/2012שלום עדי,
מניעת ביוץ עקב הנקה היא אמצעי מניעה בטוח יחסית. דגש על יחסית כי לא מדובר ב100%.
לשם כך צריך שיתקיימו כל התנאים הבאים:
1 לא מלאו 6 חודשים לתינוק/ת
2 ההנקה היא בלעדית ואין כל שימוש במוצץ/ בקבוק ומכאן שמדובר על הנקה לעיתים תכופות וביום ובלילה ללא הפסקות ממושכות ( כלומר הפסקות של 5-6 שעות או אפילו 4 שעות עלולות לפגוע במניעת הביוץ)
3 האמא טרם קיבלה מחזור מאז הלידה
אמהות רבות נהנות מהגנה זאת.
אמהות הבוחרות אמצעי מניעה נוספים המכילים הורמונים (כמו גלולות למניעת הריון המותרות בהנקה) צריכות לשים לב שאין פגיעה בייצור החלב, לעיתים שבועות לאחר תחילת נטילת הגלולות.
בברכת הנקה מהנה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי תודה שאלה...
עדי04/02/2012האמת שאני כ ןרוצה להיכנס להריון כי ההריון היה מהפרייה והייתי מאוד רוצה שהפעם ילך טבעי אז אם קיבלתי מן דימום של יום וחצי ממש קצת זה מחזור???ויש סיכוי שאקלט ??ילדתי לפני חודשיים .ואם אקלט מה זה אומר מבחינת הנקה העובר יכול ליפול ??זאת אומרת צריך להפסיק להניק??תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות שאיבהעמית20/01/2012
שלום.
אני שואבת חלב לבתי בת 32 חודשים בבוקר ובערב כשבכל שאיבה אני מוציאה כמעט 180 מ"ל. התחלתי דיאטה לפני שבועיים {לא כסאח} ואני מרגישה שכמות החלב ירדה. מה אפשר לעשות?
שאלה נוספת.. חברה אמרה לי שבגלל שבתי לא יונקת ישירות מהשד החלב יפסיק בסופו של דבר כי הגוף צריך את היניקה עצמה.. האם זה נכון? לא נשמע לי הגיוני .
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות שאיבה - תגובה
סיגל גולן25/01/2012שלום עמית
דיאטה לא אמורה להפריע לכמויות של חלב. תבדקי אם את שותה מספיק--חשוב לייצור החלב וגם לדיאטה!!
החברה שלך צודקת ששאיבה לא שווה ליניקה. המשאבה עובדת רק על וואקום והנקה עובדת גם על וואקום וגם על סחיטה של החלב מהשד. בשאיבה לאורך זמן ללא הנקה בדרך כלל יורדת לאט כמות החלב. אפשר לחזור להנקה או לשאוב עוד פעם אחת ביום כדי לבקש שהגוף ייצר יותר.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי שיהיה שוב חלב?דין19/01/2012
מה הסיכוי ש-8 חודשים לאחר לידה (כשאני הפסקתי להניק לאחר 4 חודשים )
יהיה לי חלב שוב במידה ואשאב בתדירות גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכוי שיהיה שוב חלב? - תגובה
סיגל גולן20/01/2012הי דין
יש סיכוי גדול לייצר חלב מחדש עם שאיבות בתדירות גבוהה, עם משאבה רצינית.
אם תרצי ליווי טלפוני את מוזמנת להתקשר אלי. סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דוסטינקסאיריס19/01/2012
אני 10 ימים אחרי לידה והחלטתי להפסיק להניק. היום זה היום השני שאני נוטלת את הכדורים והגודש והכאבים בשדיים הם פשוט בלתי נסבלים.
תוך כמה זמן הכדור אמור להשפיע?
יש מה לעשות על מנת להקל על הכאבים בינתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דוסטינקס - תגובה
סיגל גולן20/01/2012הי לילך
אני מצטערת שההנחיות של מי שתנן לך את הכדור לא היו מספיק חדות. אם לא לוקחים בימים הראשונים אחרי הלידה, הרבה פעמים יש תופעה של גודש.
תשאבי קצת להקלה (זה לא יגרום ליותר חלב אבל יעזור לך לא להגיע לדלקת), שימי קומפרסים קרים להוריד נפיחות, תעטפי בכרוב, תשתי חליטת נענע ומרווה. לא לשים חזיה הדוקה!!!
תוך יום-יומיים את אמורה להרגיש יותר טוב. בפעם הבאה, אם את מחליטה להפסיק, הכי טוב לגוף להפסיק בהדרגה ולא עם הכדורים
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ושינהשי17/01/2012
שלום רב, יש לי תינוקת בת 9 שבועות וישנה כבר לילה שלם, בין שש לתשע שעות. לאחרונה גיליתי כי כאשר היא קמה צבע השתן כתום כמו בימים הראשונים שלאחר הלידה, ורק בחיתול שלאחר שנת הלילה מופיע צבע זה. הילדה לעיתים משמיעה מעט קולות תוך כדי שינה, לוקחת מוצץ וחוזרת לישון. האם עלי להעיר אותה לאכול ולא לתת לה מוצץ לנוכח צבע השתן ושעות השינה המרובות?
היא עולה במשקל יפה ועלתה אחוזון אך להרגשתי יונקת מעט- בערך 7 פעמים ביממה כאשר חלק מההנקות נמשכות חמש דקות. יש ימים שהיא יונקת יותר ויש ימים שהיא כמעט ולא מבקשת ואני מציעה לה. לרוב יש שני חיתולים עם צואה ובערך 10 חיתולים רטובים (לא כולם ספוגים מאוד אבל כן רטובים)- האם זה מדד תקין?
ובקיצור-
1. האם להעיר תינוקת בגילה לינוק לאור צבע השתן?
2. כמה חיתולים רטובים אמורים להיות ביממה?
3. האם עליה טובה במשקל מספיקה כדי לקבוע שההנקה מספקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושינה - תגובה
סיגל גולן18/01/2012שלום שי
נשמע מצב די טוב! אם תינוקת עולה יפה במשקל, יש פעמיים-שלוש (או יותר) יציאות ביום, 6 טיטולים רטובים, והיא מרוצה מהחיים, כנראה שזה בסדר. זה די נדיר שתינוקת ישנה כל כך הרבה שעות בלילה בגיל הזה וזה כנראה הסיבה לצבע של השתן בבוקר. היה נחמד אבל לא ממש הכרחי אם היית נותנת לה לינוק במקום מוצץ פעם אחת באמצע הלילה. לא ממש להעיר, אלא כשהיא עושה קולות, לקרב אותה לשד וסביר להניח היא תתפוס ותינק קצת.
כנראה שיש לך הרבה חלב אם היא אוכלת מעט זמן, אבל יכול להיות שזה בפירוש מספיק, כפי שהעליה במשלק מעידה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת!!!
שי19/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהעדי17/01/2012
הי חודש וחצי אחרי לידה מניקה פעם ב...נותנת מטרנה ככה כמה שאלות
אני מניקה ולפעמים נדמה שהיא לא שבעה מספיק אחרי ההנקה אני בודקת אם יוצא חלב מהפטמה ורואה שכן..היא עולה יפה במשקל..אבל היא לא יונקת הרבה זמן סהכ 15דקות ניראה ליקצת מדי לא
או שייש מצב שבזמן הזה יונקת מספיק??
כשאני שואבת חלב היא אוכלת 120האם מספיק לגילה ??שוקלת 4200בערך
כל כמה זמם הגוף מייצר חלב מהנקה להנקה ??תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
סיגל גולן18/01/2012הי עדי
לא כל כך הבנתי כמה מהתזונה שלה מהנקה וכמה מפורמולה.
15 דקות יכול להיות מספיק לארוחה, אבל אם היא עוד רעבה, כדאי להחזיר אותה לעוד, או לשאוב כדי להגביר את הכמות.
120 בהחלט טוב למנה בגיל ובמשקל הזה, אם מדובר על כ-8 פעמים ביממה. הגוף לא צריך זמן מסוים כדי לייצר--הוא כל הזמן מייצר ותמיד יש חלב.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלב שאוביהלומית16/01/2012
שלום לכולם.
יש לי תינוק בן חצי שנה יונק הנקה מלאה
אני חוזרת לעבודה בשבוע הבא ולכן התחלתי לשאוב בקבוקים ולתת חלב שאוב
התינוקי אוכל יפה וברצון את החלב שלי מבקבוק אבל אוכל עד 120 מ"ל מקסימום ולא רוצה יותר. הוא דורש עוד בקבוק אחרי שעתיים וחצי או שלוש שעות לכול היותר. כשהסתכלתי באריזה של סימילאק כתוב שבגיל שלו הוא אמור לאכול 180 מ"ל. אז הוא אוכל מעט מידי מבקבוק? מבחינת משקל הוא מצויין (אחוזון 95).
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב שאוב - תגובה
סיגל גולן18/01/2012שלום יהלומית
אי-אפשר להשוות כמויות של פורמולה לכמויות של חלב אם. צריך לקבל יותר פורמולה כדי לקבל את אותם ערכים שיש בכמות קטנה יותר של חלב אם.
תסמכי על תינוקך שאם הוא שבע אחרי 120 חלב אם, זה מספיק לו. הוא ממש בגיל שאפשר לסמוך עליו. בקרוב בטח יתחיל להחליף חלב עם אוכל מוצק.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שד יותר קטןדנה15/01/2012
שלום,
התינוקשלי בן 10 חודשים ואני מניקה אותו בעיקר בשד השמאלי, לא יודעת למה, פשוט יצא ככה ואז יוצא שיש לי שם יותר חלב והוא יותר גדול משד ימין שאני מניקה איתו לעיתים יותר רחוקות..
שאלתי אולי טפשית אבל קצת מטרידה - מה יקרה כשאפסיק להניק? השדיים יחזרו בוודאות להיות באותו גודל או שעדיין יהיו הבדלים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שד יותר קטן - תגובה
סיגל גולן18/01/2012הי דנה
אין הבטחות אבל בדרך כלל השדיים יהיו יותר שווים אחרי שתפסיקי להיניק. אנחנו בכלל אי-סימטריים ולרוב צד אחד יותר גדול מהצד השני אבל לא באופן משמעותי.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)