מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקהאביטל21/12/2011
היי ,
בתי הקטנה בת שבועיים מחר . כבר שבוע שלם היא ניזונה מהנקה מלאה ללא כל תוספות . ( אציין כי בשבוע הראשון ללידה לא היה לי מספיק חלב ולכן היא קיבלה תוספת של סימילאק בכל ארוחה ). רציתי לשאול לגבי היציאות ( סליחה מראש על התיאורים ...) , מדובר ביציאה מעט נוזלית וצבע לעיתים ירוק ולעיתים חרדל , האם זה תקין ?
בנוסף רציתי לדעת אם זה תקין שהיא לא תמיד עושה גרפטס לאחר הארוחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
עדי יותם04/01/2012הכל נשמע טוב! צבעים משתנים לעתים ביציאות זה חלק רגיל מההנקה. כל הכבוד על המעבר להנקה מלאה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה ממושכת
אביטל04/01/2012שלום ,
אני מניקה כבר חודש שלם מהיום שבתי נולדה . שבוע ראשון היה שילוב עם סימילאק ומיד לאחר שבוע עברנו להנקה מלאה . היום לאחר 4 שבועות אני שמה לב שבמשך היום ההנקות נהיות תכופות יותר ויש לי תחושה שהיא לא שובעת , לעיתים היא יונקת 40-45 דק' ולא שובעת
מה עושים ? האם החלב שלי לא מספיק לה ?
כבר מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה ממושכת - תגובה
עדי יותם09/01/2012כל הכבוד על ההתמדה למרות הקשיים! נשמע שאתן זקוקות לעזרה של יועצת הנקה מוסמכת, שתראה את המצב, תעריך את כמויות החלב ותעזור לך לבנות תכנית עבודה שתקל עלייך ותביא להנקה מספקת לשני הצדדים. את יכולה לבדוק במוקד הטלפוני של קופת החולים שלך לגבי אפשרויות ייעוץ הנקה מסובסד - לכללית, לאומית ומאוחדת יש כל מיני הסדרים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לא טובהדנה19/12/2011
שלום,
מה עדיף? להניק כשהתזונה שלי לא טובה - כלומר, אני אוכלת מספיק קלוריות אך דברים לא בריאים ולא ממש מזינים בחלקם או ברובם.. או שעדיף לתת מטרנה?
ויותר מזה - הייתי רוצה לדעת אם אני מזיקה לתינוק בצורה כזו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לא טובה - תגובה
עדי יותם04/01/2012את צריכה להיות במצב של תת תזונה חריפה (תת תזונה מתונה לא מספיקה), עם אנורקסיה פעילה, או בעיות ספיגת מזון חריפות, כדי שהחלב שלך ייפגע. אני מניחה שאת לא באף אחת מן הקטגוריות...
אנחנו חיים בחברת שפע, הגוף שלך צבר מאגרים בזמן ההריון ומשתמש בהם גם עכשיו בהנקה לייצור החלב.
בשבילך, בשביל מצב הרוח שלך והבריאות והמשקל, עדיף לשפר את התזונה. אבל הפסקת הנקה יכולה לפגוע לא רק בבריאות התינוק שלך אלא גם בבריאותך.
בקיצור - הסירי דאגה מלבך והמשיכי ליהנות מן ההנקה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לתינוקתעדי19/12/2011
הי האם בגיל שבועיים יש מצב שיש גזים אני רואה אותה בשעות הערב מכווצת את הגוף ומשמיעה קולות של כאב
האם השכבה על הבטן יכולה לעזור לגזים???או שאני ימנע ממאכלים שאולי מעבירה לה בהנקה???תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים לתינוקת - תגובה
עדי יותם04/01/2012השכבה על הבטן יכולה לעזור, אך לא כשהיא ישנה וללא השגחה. מנשא יכול לעזור מאוד, ישיבה ונדנוד על כדור פיזיו, והנקה יעילה. ייתכן שמפגש עם יועצת הנקה יוכל לתת לך כיוונים מדויקים יותר. כדאי לנסות קודם דרכים פשוטות יותר מאשר שינוי תזונה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהעדי18/12/2011
שלום ריצתי לשאול יש לי תינוקת בת שבועיים ריתי לשאול כמה זמ היא צריכה לינוק מכל שד?
אני שואבת מדי פעם כי היא לפעמים מכאיבה לי בפטמות אז נותנת בבקבוק כמה היא ריכה לאכול ?.כל אחד אומר לי אחרת .וכל כמה שעות??תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
סיגל גולן19/12/2011שלום עדי
כל הכבוד על מתן החלב שלך לתינוקת שלך
אם יש כאבים בפטמה בתפיסה אולי כדאי לך לראות יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך. כמה שיותר מוקדם מטפלים בזה, יותר טוב לכולם. גם לך יכאב פחות וגם התינוקת בטוח תרוקן יותר טוב את השד.
לגבי זמנים: אין ממש חוקים פה. כל תינוק זה סיפור אחר. לא מגבילים את הזמן על כל שד, אבל רצוי שבאותה ארוחה היא תינק משני הצדדים. תנסי "להקשיב" לה, לשפת הגוף שלה, מתי היא רוצה לעבור לצד השני. בגיל שבועיים 5 דקות ארוחה יהיה קצת קצר ושעה ארוחה יהיה הגבול העליון.
מבקבוק, בין 60-80 מ"ל בארוחה, בממוצע כל שלוש שעות, בגיל הזה. בגיל חודש יותר כמו 100-120, למרות שלא ציינת את המשקל שלה.
תנסי עם עזרה לעבור להנקה מלאה ולהשתחרר מהשעון.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיגל
עדי20/12/2011תודה על תשובתך היא נולדה 3430
יצאה מביהח 3230 ואחרי 10 ימים שנשקלה 3550
חשוב לי לתת לה חלב שלי אני מפחדת שאין לי מספיק חלב מה אפשר לעשות כדי להגביר ואיך אפשר לדעת אם אני שואבת כמה צריך להיות בערך מכל צד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל?
עדי23/12/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיגל - תגובה
סיגל גולן27/12/2011הי עדי
אני מצטערת על העיכוב בתשובה אליך. הייתי עסוקה בצורה חריגה.
אם את מפחדת שאין לך מספיק, כדאי לבדוק. עליה במשקל היא הדרך הכי ודאי לדעת אם יש מספיק או לא. להגביר חלב: תפיסה נכונה זה הדבר החשוב ביותר! אחר כך שאיבות בין הנקות, תוסף טבעי להגברת חלב כמו "חלב רב" וכמוסת חילבה. הנקה במגע של עור לעור, שתיה ומנוחה. זה כל המתכון.
שוב ממליצה לך לקבל יעוץ מקצועי ואישי מיועצת הנקה באיזור מגוריך. כללית מושלם ולאומית מסבסדים יעוץ הנקה. פעם בשבועיים יש יעוץ חינם ברחובות בימי שני. פרטים אצלי בטלפון.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקות ארוכות ולא יעילותמורן15/12/2011
שלום,
בני, מחר בן 4 שבועות, נולד במשקל 3.400 ולפני 4 ימים שקל 3.960. הבעיה היא שבשבוע האחרון ההנקות נמשכות כמעט שעה שלמה מכיוון שהוא נרדם.. אני מציקה, מורידה אותו מהשד, מחליפה חיתול אבל עדיין בכל פעם שמחזירהאותו לינוק הוא נרדם והמציצות שלו הולכות ונחלשות. למעשה, אני מרגישה שהוא פשוט משתמש בשד כמוצץ...
הוא נעשה רעב מאוד מהר כי לא שבע בהנקה הקודמת, הוא לא ישן מספיק במהלך היום, בוכה המון ולא רגוע. ואני- לא מספיקה לנוח, לאכול, כנראה שגם לא מייצרת מספיק חלב עקב תכיפות ההנקות וכמובן מתוסכלת מאוד...
נתתי לו עכשיו תמ"ל כדי ששנינו נוכל לנוח. (ושאבתי כדי לא לפגוע בתפוקת החלב) האמת שאני מרגישה די חסרת אונים ומתלבטת איך להמשיך מכאן...
האם יהיה נכון להגביל את ההנקה ל20- 25 דקות ולהציע לו תוספת?
כיצד לגרום לו להפסיק להרדם בזמן ההנקה? מה עושים?
אנא, עזרו לי, לא רוצה להפסיק להניק אבל רוצה להשאר שפויה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקות ארוכות ולא יעילות - תגובה
עדי יותם29/12/2011נשמע שבמשך כמה שבועות ההנקה הלכה מצוין! השינוי שהתרחש באמת קצת מוזר. אני מציעה שתיפגשי בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת כדי לברר יחד את מקור הבעיה ולנסות לפתור. בינתיים שאיבות יכולות, אכן, לשמר את הייצור אבל יש להקפיד על שאיבות בתדירות הארוחות ולהשתמש במשאבה טובה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אםהילה12/12/2011
האם אישה רווקה,שלא ילדה מעולם ולא בהריון יכולה להוציא חלב?
שמעתי שאם מבצעים את פעולת ההנקה במשך שבועיים+ מופרש הורמון מסוים ובכך גורם להוצאות החלב.
האם זה נכון ,
או שההורמון הזה מופרש רק בהריון/אחרי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם - תגובה
סיגל גולן19/12/2011שלום הילה
זה נכון שגם אישה שלא הייתה בהריון ולא ילדה יכולה לייצר חלב. יקח זמן לעשות את הגירוי ע"י שאיבה, ולא בטוח תוכל לייצר את כל החלב שתינוק צריך, אבל אפשר לייצר משהו.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירבוב שאיבותמיכל12/12/2011
אם אני שואבת בכמויות קטנות במשך היום לתוך בקבוקים ניפרדים.האם אני יכולה בסוף היום לחבר אותם למנה אחת ואז להקפיא?או אחרי כמה ימים לחמם בבקבוק אחד את כל אותם מנות ולהביא לילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירבוב שאיבות - תגובה
סיגל גולן19/12/2011שלום מיכל,
בהחלט אפשר לאחד מנות, כשכולן באותה טמפרטורה (כולן קרים במקרר--אשפר לאחד).
רצוי מנות מאותו יום כדי לשים במקפיא, או לחמם אחרי כמה ימים מהמקרר.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בזמן הנקהאביגיל11/12/2011
שלום,
אני 4 שבועות לאחר לידה ורק שואבת ומאכילה מבקבוקים. (ילדתי בשבוע 38 תינוק במשקל 2600)
בכל פעם שאני מנסה להניק, זה כרוך בכאבים עזים ביותר שלא מתמתנים בהמשך ההנקה. יש לציין שזו לא לידה ראשונה שלי ולא ניתקלתי בתופעה.
אמרו לי שיכול להיות שהתינוק מכניס לפה רק את קצה הפיטמה ולכן ההנקה כ"כ מכאיבה.
שאלתי, כיצד ניתן לגרום לכך שהתינוק יפתח יותר את פיו כדי לינוק ? האם אני זקוקה לייעוץ יותר פרטני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בזמן הנקה - תגובה
עדי יותם29/12/2011כן, כדאי מאוד שתפגוש אותך יועצת הנקה פנים אל פנים. ירצוי מוקדם ככל האפשר - ככל שהתינוק יותר גדול, כך קשה יותר לתקן והתהליך יכול לקחת יותר זמן. כול להיות שהבעיה בחיבור ולפעמים יש מבנה של הפה/לשון שמקשה על ההנקה. כל הכבוד על ההתמדה בשאיבה בינתיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה וקירורעדי10/12/2011
הי ביתי בת 8ימים מניקה אותה נור לי גודש אז שאבתי יא לי בערך160חלב שאוב האם אפשר לשים בבקבוק סגור ולשים במקרר ולא במקפיא??וכמה ימים זה בסדר ??שלא יתקלקל?ואם שמים במקפיא לכמה זמן מותר ואיך מפשירים??תודה רבה שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה וקירור - תגובה
סיגל גולן11/12/2011שלום עדי
אפשר בהחלט לשמור חלב שאוב בכלי סגור במקרר--בערך שבוע. בתוך המקרר ולא בדלת שלו.
אפשר לשמור במקפיא 3-4 חודשים, גם בפנים, לא בדלת.
להפשיר לאט--אם אפשר לשים במקרר יום לפני שאת צריכה, ואז לחמם במים חמים מהברז, לא במיקרו ולא במים רוטחים מהקומקום.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציצי כמוצץשלי10/12/2011
שלום רב,
ביתי בת שנה נגמלה לאחרונה מהנקות ליליות ובמשך היום אני עובדת כך שהיא לא יונקת עד שעות אחה"צ. בבוקר בד"כ מקבלת בקבוק תמ"ל. מאז הפסקת הנקות הלילה היא נהייתה הרבה יותר עצבנית ובוכה ובזמן שאני איתה (בוקר ואחה"צ-ערב)כל מה שהיא רוצה הוא לינוק. זה יכול לקחת גם חצי שעה-שעה וזה כבר ממש מעיק. אציין שכבר כמעט אין לי חלב כך שהיניקה היא לא בכדי לספק רעב. מה אתן מציעות לי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציצי כמוצץ - תגובה
עדי יותם29/12/2011לא ציינת מתי התרחשה הגמילה, אבל בתקופה של שינוי משמעותי כל כך תינוקות יכולים בהחלט להגיב בהיצמדות אינטנסיבית לאמא ובקושי רגשי. אפשר לנסות להסיח את דעתה ולהציע מזון/שתייה/פעילות לפני שהיא מבקשת לינוק ולהימנע ממצבים שבהם היא תמיד מבקשת (דיבור בטלפון, ישיבה במקום מסוים, למשל). אם טרם התחילה ללכת עצמאית - ייתכן שתראי שיפור כשתתחיל - הרבה תינוקות מתרגשים מהעולם החדש שנפתח בפניהם וקל יותר להתמודד עם גמילה. בינתיים- אפשר גם לראות בזה תקופה ולנסות "להידבק" אליה עוד יותר ממה שהיא מבקשת - בהפוך על הפוך, לפעמים זה עובד :) אגב, אם היא אוכלת מתפריט המשפחה ומשלימה בהנקה, אין צורך להיעזר בתמ"ל וכדאי גם להימנע כלל מבקבוק, לאחר גיל שנה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום הנקה ושאיבהעדי09/12/2011
ילדתי ביום שישי שבוע שעבר
היום היום ה7רציתי לדעת כמה תינוק צריך לאכול היא נולדה 3430
כרגע אני שואבת ולא מניקה כי היא פעה אותי וכואב לי מאוד
רציתי לשאול כמה שאלות
האם שאני שואבת ומביאה לה חלב זה בסדר שאני לא מניקה ??{אני יודעת שהמגע והקירבה טובים לה }כל כמה שעות צריכה לאכול ??האם להעיר אותה ??
בקרוב כן ארצה להניק איך אדע אם היא אכלה מספיק כי לפעמים הם לא תופסים טוב או סתם משחקים אם השד
כמה זמן חלב שאוב יכול להיות בחוץ??וכמה זמן במקרר 24שעות??
והאם זה בסדר לחמם קצת לפושר בכוס מים חמים את הבקבוק??
אם היא יונקת רק מצד אחד האם להעביר אותה ולהפסיק אותה לשד השני ??
תודה וסליחה על כל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי??
עדי12/12/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הנקה ושאיבה - תגובה
עדי יותם25/12/2011אפשר לחשב את הכמות היומית שתינוק צריך כך: מכפילים את המשקל בק"ג ב-150 מ"ל, וב-180 מ"ל. כך את מקבלת את הטווח לכמות יומית. את התוצאה את מחלקת בשמונה, או במספר הארוחות בפועל, כדי לקבל כמות ממוצעת לארוחה. לא צריך להיצמד במדויק למספר אלא רק שייתן לך סדר גודל. בכל גיל ומשקל - מקסימום כליטר ליממה.
לדוגמה - תינוק במשקל 4 ק"ג יזדקק ל-600 עד 720 מ"ל ליממה, ז"א כשמונים-תשעים מ"ל לארוחה אם אוכל 8 פעמים ביממה.
ההנקה עדיפה וגם נוחה וקלה יותר, אבל אם זה לא מסתדר - חלב שאוב טוב עשרות מונים מאשר תמ"ל.
היא צריכה לאכול לפחות 8 פעמים ביממה.
יודעים שתינוק מקבל מספיק אם יש עד גיל חודש יציאות בכמות של 4 כפות צואה לפחות לאורך היממה, 6 חיתולים רטובים בשתן שקוף, ועלייה במשקל של לפחות 150 גרם לשבוע בחודשיים-שלושה הראשונים.
בסדר גמור לחמם במים חמים.
להיניק מצד אחד כמה שתרצה, עד שמתנתקת מעצמה/נרדמת, ואז להרים לגיהוק אם יש, להחליף חיתול אם צריך, ולהציע את הצד השני - אם תרצה תינק משם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ואנטיביוטיקהדורית09/12/2011
שלום,
אני מניקה כל 3 שעות (תינוק בן 3 שבועות) ונוטלת אנטיביוטיקה (זינט) בעקבות דלקת בשתן. מתי כדאי לקחת את הכדור? לפני או אחרי ההנקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ואנטיביוטיקה - תגובה
סיגל גולן11/12/2011שלום רונית
אני לא חושבת שכל כך משמעותי מתי את לוקחת. חשוב לקחת לפי ההוראות של האנטיביוטיקה--לפני או עם אוכל. העיקר שמותר להיניק איתה.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- את מדהימה, תודה.יולי08/12/2011
ממש תודה על התשובה...אני כל הזמן בהרגשות שאני אמא גרועה שלא נלחמתי על הנקה ואני מאכילה אותה בסימילק הכימי... וגם החזרה לעבודה לא תורמת להרגשה...אני מאוד קרייריסטית. בדיוק איך שהתתקבלתי למקום עבודה טוב, נכנסתי להריון...בכלל אני הייתי רגילה לחיים בלי הרבה מנוחות, גם לומדת תואר שני וגם עבודה אינטנסיבית לא קרוב לבית. עכשיו אני בחרדות שאפספס את החיים של הילדה שלי בגלל כל זה.
שוב תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה תמר
יולי08/12/2011ממש תודה על התשובה...אני כל הזמן בהרגשות שאני אמא גרועה שלא נלחמתי על הנקה ואני מאכילה אותה בסימילק הכימי... וגם החזרה לעבודה לא תורמת להרגשה...אני מאוד קרייריסטית. בדיוק איך שהתתקבלתי למקום עבודה טוב, נכנסתי להריון...בכלל אני הייתי רגילה לחיים בלי הרבה מנוחות, גם לומדת תואר שני וגם עבודה אינטנסיבית לא קרוב לבית. עכשיו אני בחרדות שאפספס את החיים של הילדה שלי בגלל כל זה.
שוב תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מדהימה, תודה. - תגובה
לילי עוזיאל08/12/2011יולי יקרה,
אני מתרשמת שילדתך יקרה לך מאוד ואני בטוחה שעם הזמן תדעי לייצר איזון בין הגורמים השונים בחייך. אנחנו דור של אמהות הקרועות בין רצוננו להנות מהדלתות שהפמיניזם פתח בפנינו ולבין כל אותם תפקידים אחרים שיש לנו.
הנקה חשובה בעיניי - הרי לא סתם בחרתי להיות יועצת הנקה - ולמרות זאת אני מכירה המוני אמהות נפלאות שלא הניקו.
ומרעיונות נשגבים לכמה הצעות קטנות ומעשיות: ספר עיסוי תינוקות ובקבוקים שמן שקדים - עיסוי יומיומי זו מתנה נפלאה גם לתינוקת וגם לך.
שירה - היא לא תגלה לאף אחד גם אם את זייפנית...
נסי ללמוד מאמהות אחרות, מספר או מDVD כמה שירי משחק פשוטים, קצביים, מתחרזים ואולי אפילו עם תנועות - ויהיה לכם זמן איכותי מאוד ביחד.
ריקדי עם התינוקת על הידיים. תינוקות מאוד אוהבים מוסיקה נעימה ותנועה.
נשיאה במנשא - מחזירה אותה לקירבה המדהימה לגופך.
לינה משותפת - למי שזה לטעמו ותוך שמירה על כללי בטיחות!!! יש על כך ספרות ומאמרים באינטרנט.
תהנו אחת מהשניה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצירת אינטימיותיולי07/12/2011
שלום לכולם,
אשמח לעצות. אני אכולת רגשות אשם.אני מרגישה שאני לא מספיק משקיעה בתינוקת שלי הת חודשיים וחצי.אומרים שעד גיל שנה הקשר בין אם לתינוק זה דרך הנקה. לצערי הצלחתי להניק רק 40 יום. כיוון שחליתי והייתי חייבת לקחת תרופות והפסקתי להניק לכשבוע, ככה החלב נעלם... הייתי ממש בדכאון והיום אני מאכילה רק מבקבוק. אני נורא מקנא באימהות שמניקות ומרגישה שלא התאמצתי מספיק בשביל להניק. מרגישה שאיבדתי את הקשר עם התינוקת, את הפעולות שאני עושה איתה כל יום כל אחד יכול לעשות איתה.... בנוסף, אני עוד כחודש חוזרת לעבודה, יש לי עבודה טובענית, במקרה הטוב אצליח להיות בהבית רק בחמש או שש בערב. ככה שלא יהיה לי ינותר מדי זמן לבלות איתה. התינוקת רוב הזמן תהיה אצל סבתא שלה. אני נורא מפחדת שעכב כל זה, התינוקת בכלל לא תדע שאני האמא שלה ולא תרגיש בי צורך. תייעצו לי בבקשה אילו דברים מיוחדים אני יכולה לעשות איתה בשביל ליצור אינטימיות וקירבה. זו לידה ראשונה, לכן אני מתרגשת מכל דבר קטן ואכולת רגשות אשם...אני ממש רוצה שהיא תאהב אותי ותרגיש בי צורך, איך לעשות זאת. בבקשה עצות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת להגיב...
תמר08/12/2011אמנם אני אמא טרייה בדיוק כמוך, אבל מנסיוני עם הורים וילדים בתחום עבודתי מרשה לעצמי לענות...
הקשר נוצר במישורים רבים, ההנקה מהווה רק אחד מהם. אמהות רבות לא מניקות מסיבות שונות- האם את חושבת שהן לא מצליחות ליצור אינטימיות עם תינוקן? אני בטוחה שכן! אמא יש רק אחת ואין לה שום תחליף בעולם- לא סבתא ולא מטפלת... היא היתה בתוכך 9 חודשים ולכן מזהה אותך כדבר הבטוח והמרגיע ביותר: הריח שלך, הדופק, קצב הנשימה וקולך, הם אלו שמבדילים בינך לבין שאר האנשים... המגע שלך ייחודי עבורה ואין לי ספק שנוסך בה רוגע וביטחון. במקום להניק את יכולה ליצור "אווירה" אינטימית בזמן האכלה מבקבוק (או בכל זמן אחר שמתאפשר לך): להיות איתה במגע "עור לעור"- היא ואת ללא חולצה, זה מאוד מקרב. הבת שלי נרדמת עלי ככה וזה תענוג גדול! בנוסף, דברי איתה, ספרי לה כמה את אוהבת אותה, שירי לה שירים... אני בטוחה שהיא תרגיש את החום והאהבה שלך, וההנקה תהפוך למשהו שולי ביחסים ביניכן.
מקווה שעזרתי במשהו ומאחלת לכן רק טוב,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לזהות שלשול אצל תינוק יונק?דנה07/12/2011
(אני לא בטוחה שאני בפורום הנכון....)
היי בני בן 3.5 חודשים ולאחרונה שמתי לב שיש לו יציאות יותר מיימיות. איך אוכל לזהות שמדובר בשלשול? אם אכן מדובר בשלשול איך ניתן לטפל?
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לזהות שלשול אצל תינוק יונק? - תגובה
לילי עוזיאל08/12/2011שלום דנה,
כל הכבוד על העירנות. הכי טוב שרופא ילדים יראה את הילדון. בריאות ילדינו היא במקום הראשון ומדובר בגיל מאוד צעיר ורגיש להתייבשות. דאגי לאפשר הנקות רבות ככל הניתן כדי להרבות בנוזלים.
נהוג לאמר ששלשול בגיל הזה זה גם עניין של תדירות. תני דעתך האם יש שינוי.
לעיתים יש תהליך ארוך המקדים את בקיעת השיניים ואז הרבה אמהות מתרשמות שיש צואה יותר שלשולית שגם צורבת את הטוסיק אם לא מחליפים מהר...סמפטומים נוספים אופייניים לתקופה זו היא ריור רב ושינה פחות טובה בלילה. הנחמה: גם זה עובר בסוף...
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)