מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסקת הנקהכרמית09/10/2012
שלום,
אני אמורה לחזור לעבודה, וחשבתי להפסיק עם ההנקה.
שאלותיי:
1) איך מפסיקים הנקה? האם עושים זאת בהדרגה? או שבבת אחת? הבנתי שיש כדור לייבוש חלב. האם לוקחים אותו והחלב נגמר בבת אחת, או שזה גם תהליך הדרגתי? האם זה כואב?
2) יש לי חלב שאוב שהקפאתי. האם הערכים התזונתיים של החלב הקפוא נפגעו בעקבות ההקפאה? האם הנוגדנים שבחלב והמערכת החיסונית שבחלב נפגע בגלל ההקפאה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסקת הנקה - תגובה
סיגל גולן17/10/2012הי כרמית
האם את יכולה לשקול המשך הנקה כשאת בבית עם התינוק, אחרי העבודה? מומלץ להיניק לפחות שנה, לעזרה נוגדנית ותזונתית. בכל אופן, הכי בריא לגוף שלך זה להוריד את ההנקות/שאיבות בצורה ההדרגתית ואיטית ביותר. כדורים לייבוש בשלב הזה לא מועילים ולפעמים מביאים גודש קשה.
אפשר בכל שלב להוריד את כמויות החלב ע"י הורדת הנקה אחת, ושאיבת מעט חלב אם השד מלא מדי לפני ההנקה הבאה. אפשר לשתות חליטת נענע ומרווה, כי הם עוזרים לייבש.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בדחיפות..חני03/10/2012
שלום!
בתי בת שבוע וחצי, הנקתי אותה הנקה מלאה עד שהייתי חולה לכמה ימים,עם חום גבוה ודלקת בגרון ואז רק שאבתי לה.
גם שהיא ינקה היא ממש פצעה אותי בפטמות,עד כדי כך שירד לי דם עם ההנקה..
שהתחלתי לשאוב היה יוצא לי בערך כמות של 50, ועכשיו יוצא לי כמות של 20..
אני ממש ממש לא יודעת מה לעשות..אני שואבת כל 3 וחצי שעות בערך כדי שלא יגמר לי החלב,אבל לצערי בתי לא יכולה לאכול רק 20 כל ארוחה ואני נאלצת להביא לה מטרנה גם..
מה אני יכולה לעשות במצבי עכשיו?? האם יש דרך להחזיר לי את החלב????
בבקשה צריכה תשובה במהירות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה בדחיפות.. - תגובה
הדר עמית מלר03/10/2012הי חני,
מזל טוב,
אין שום בעייה להמשיך להניק גם כשאת חולה. בחלב יש נוגדנים שעוזרים לחזק את המערכת החיסונית של התינוקת.
הפצעים בפטמות - נגרמו כנראה בגלל חיבור לא נכון.
אני ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC כדי שתעזור לך לתקן את החיבור לשד, ולעשות סדר.
לא כתבת באיזה משאבה את שואבת, כמה זמן כל שאיבה, האם את שואבת משני הצדדים או מאחד בכל פעם ?
אפשר להגביר את כמות החלב שאת מייצרת, וזה דורש עבודה.
היכנסי לאתר של עמותת יועצות ההנקה המוסמכות IBCLC בישראל, ותחפשי לך יועצת הנקה באיזור מגורייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בצום כיפורשרון20/09/2012
שלום רב,
אני מניקה כבר 4 חודשים את בתי הנקה מלאה(ילדה רביעית כשאת כולם הנקתי) אך זו הפעם הראשונה שאני מניקה ואמורה לצום בכיפור. האם אפשר לצום? האם החלב עלול להתייבש ב- 24 שעות הללו? אודה על תשובה מהירה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז טיפול טבעי
הדר עמית מלר24/09/2012נטלי שלום,
יש מספר דרכים לטפל בהפרעות קשב באופן טבעי.
חלק חשוב בטיפול בהיפראקטיביות ובהפרעות קשב וריכוז ברפואה המשלימה כולל הנחיות להתאמה תזונתית והרגלי חיים וכן שילוב של שיטות טיפול שונות הכוללות צמחי מרפא, פרחי באך, דיקור, מגע וכו'. כל השיטות הללו מותאמות באופן אישי למטופל, בהתייחס למצבו הגופני, הרגשי ולהרגלי החיים שלו. חלק בלתי נפרד מהטיפול כולל בחינת הסביבה המשפחתית של הילד והנחיית ההורים במידת הצורך. גם כאשר מחליטים על טיפול תרופתי, הטיפול המשלים יעזור בהתמודדות עם תופעות הלוואי של התרופה וישפר את יכולת ההתמודדות עם תסכולים, הדימוי העצמי והשליטה העצמית.
בברכה,
צוות Gramse* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה תכופה כל שעהדניאל19/09/2012
שלום,
בני בן חודש, מבקש לינוק כל שעה, כל פעם למשך 15-20 דקות. כשהוא ישן בלילה או בעגלה במשך היום(בטיולים בחוץ) מבקש לינוק כל שעתיים. ( משתדלת להניק משני השדיים, בשבועיים הראשונים הנקתי כל פעם משד אחד).
בין הארוחות הוא רגוע ונינוח.
בינתיים הוא עלה יפה במשקל ( בערך 230 גרם בשבוע). נולד 3.440 ק"ג, ירד בהתחלה ל-3.170 והיום שוקל 4.200 ק"ג. גובהו 55 ס"מ.
האם תכיפות ההנקה מרמזת על כך שיש מחסור בחלב ויש להוסיף תמ"ל?
יש לציין שבתחילת ההנקה הרגשתי שיש הרבה חלב והשתמשתי בדיסקיות הנקה וכיום אין לי צורך בדיסקיות. מאידך, כל פעם שאני לוחצת על הפיטמה (לבדיקה) יוצא חלב, לפעמים יותר לבן, לפעמים קצת מימי.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה תכופה כל שעה - תגובה
הדר עמית מלר24/09/2012הי דניאל,
מזל טוב. תינוק קטן, אמור לינוק בין 8 ל-12 פעמים ביממה. בכל פעם שהוא מבקש לינוק - הניקי אותו. אין בכך שום רע. אני מניחה שאחרי כמה הנקות תכופות כאלה , הוא ישן - שעתיים שלוש, וזה נורמלי לחלוטין.
המשיכי להציע בכל ארוחה משניי השדיים.בצורה כזו - שני הצדדים מקבלים גירוי בכל הנקה ואין הפסקה ארוכה מידי בהנקות ובריקון החלב מהשדיים.
העלייה במשקל שלו נהדרת! - זו סיבה נהדרת לא להוסיף שום דבר. את מייצרת יופי של חלב!
אל תדאגי מהשינויים בצבע החלב.
בהצלחה
וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וקלוריותשלי15/09/2012
אני מניקה תאומים כבר 5 חודשים, מניסיון ילדיי הקודמים זה עזר לי לחזור לגזרה...
כעת ירדתי את רוב התוספת במשקל האם הנקה גם בשלב כזה עדיין שורפת 500 קל ליום כפי שאומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וקלוריות - תגובה
סיגל גולן17/10/2012הנקה תמיד שורפת קלוריות. יותר לתאומים מאשר לתינוק אחד כי הגוף דורש אנרגיה (קלוריות) לייצר את החלב, ואת מייצרת כפול!!
כל הכבוד!! תמשיכי!!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בזמן הריוןלילך09/09/2012
שלום
אני מניקה את בני בן השנה
במקביל אני חושבת שאני בהריון, האם הרכב החלב משתנה בזמן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בזמן הריון - תגובה
סיגל גולן11/09/2012שלום לילך
כן, ההרכב משתנה בהריון. לרוב אין בעיה להמשיך להיניק, אלא אם יש לך צירים מוקדמים. גם הטעם של החלב משתנה. תינוק שמוכן להמשיך לינוק ימשיך להנות מכל מעלות חלב האם.
בהצלחה!!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב קפואמיכל09/09/2012
שלום,
יש לי חלב אם קפוא בפריזר מ 10.5, כלומר 4 חודשים. האם ניתן להתמש או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב קפוא - תגובה
סיגל גולן11/09/2012הי מיכל
יש סיכוי טוב שאפשר להשתמש בו
נהוג היום להציע לתינוק ואם הוא מעונין, אפשר לתת לו.
בהצלחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת פיגמנטציה בעת הנקהורד09/09/2012
האם ניתן להשתמש בקרם הבהרה של ד"ר פישר לפיגמנטציה בפנים בעת הנקה ?
האם ניתן בכלל לטפל בפיגמנטציה בעת הנקה או רק לאחר סיום הנקה ,כי אני מיואשת ממראה העור כתוצאה מכתמים חומים על הפנים בהריון ושוקלת להפסיק הנקה כדי לטפל בכתמים...
האם זה נכון שמריחת הקולסטרום מבהירה פיגמנטציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??
ורד12/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת פיגמנטציה בעת הנקה - תגובה
הדר עמית מלר13/09/2012הי ורד
אנחנו לא מוסמכות כיועצות הנקה לתת מידע בנושא תרופות כאלה ואחרות, וחומרים שבאים במגע עם העור.
עלייך לפנות לאחד המרכזים הטרטולוגיים הקיימים בארץ ולבדוק מולם. במרכזים אלה ניתן מענה מקצועי בנושא שימוש בתרופות וחומרים בזמן הריון והנקה.
אינני יודעת אם חלב אם עוזר. הקולוסטרום הוא החלב הראשוני - החלב שנוצר בימים הראשונים אחרי הלידה.בכל מקרה - חלב אם לא יכול לעשות נזק - כך שאת יכולה לנסות למרוח אותו ולראות אם זה עוזר..
חבל להפסיק הנקה בשביל זה..
נסי להיות סבלנית, לרוב המצב משתפר ככל שאת מתרחקת מהלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים אם זו פטריה?מלי30/08/2012
שלום,
התינוק שלי בן חודש וחצי ויונק הנקה מלאה. יש לו בקביעות שכבה לבנה על הלשון, כבר כמה שבועות. לי אין כאבים או סימנים על הפטמה, וגם התינוק נראה רגוע ולא מתלונן (לפעמים הוא בוכה בהנקה או אחריה, בעיקר אחר הצהריים ובערב, אך נראה לי שזה בגלל גזים שמהם הא סובל.) האם יכול היות שזו פטריה? איך אפשר לזהות בוודאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים אם זו פטריה? - תגובה
הדר עמית מלר03/09/2012בוקר טוב,
פטריה יש לאבחן אצל רופא.
מה מצב הפטמות שלך ? האם יש אדמומיות ? גרד ? כאב ?
מה מצב איזור הטוסיק שלו? האם יש אדמומיות וגרד גם באיזור הטוסיק ?
האם נראה לך שיש לו כאבים בפה ?
אני מניחה שאם התשובות לכל שאלותי הן שליליות -אז זו לא פטריה אבל חשוב לבדוק
אצל רופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודש יונקת ואוכלת ולא עולהאמא מתוסכלת28/08/2012
שלום רב,
בתי בת 11 חודש נולדה במשקל 2.450. עד גיל חודשיים קבלה חלב שאוב בגלל בעיות הנקה. מגיל חודשיים החלה לינוק. עד גיל 4 חודשים עלתה בעקומת הגדילה. בגיל 6 חודשים נשקלה שוב והמשקל נעצר כך שנכנסה לתת משקל 5.414. בגיל 5 חודשים החלה לינוק 5 פעמים כבקשתה וישנה לילה שלם. בגיל 6 חודשים החלה להתעורר שוב בלילה והחלה לאכול 2 ארוחות מוצקים בנוסף ל-5 הנקות.עד עכשיו היא לא עולה מספיק במשקל במשך 5 חודשים האחרונים חלתה 3 פעמים והורידה ממשקלה אך משום מה היא לא מחזירה את המשקל האבוד בדיקה דם מלאה של הרופא העלתה שהיא סופגת ברזל טוב. גם כשהיתה אצל המטפלת קבלה בקבוק שאוב 4 ארוחות מוצקים וכשחזרה עוד 2 הנקות (סה"כ 6 ארוחות חלב). בחודש האחרון העלתה 230 גרם וחודש לפני 400. היום בטיפת חלב נאמר לי כי היא צריכה לאכול 3 ארוחות מוצקים גדולות ובין 2-3 ארוחות קטנות כשבינהם ההנקה כנשנוש. כרגע היא יונקת לפני השינה באמצע הלילה ובבוקר ואני שואבת לה עוד פעמיים במהלך היום.
כמה הנקות אני נדרשת לתת לה? כיצד ניתן להעלות אותה במשקל? האם אני נדרשת לבדוק אותה רפואית שוב?
תודה
אמא מתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 11 חודש יונקת ואוכלת ולא עולה - תגובה
הדר עמית מלר03/09/2012בוקר טוב,
ראשית - כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו,למרות הקשיים וההתחלה הלא פשוטה.
האם בחודש הזה שבו כתבת שעלתה 230 גרם - האם היא היתה חולה בו ?
כי עובדה שבחודש שעבר היא עלתה 400 ג'.
נסי להוסיף לה מאכלים בארוחות המוצקים שהיא אוכלת, להגדיל את הארוחות האלה.
את יכולה לנסות להתייעץ עם דיאטנית שמתמחה בתזונת תינוקות כדי לראות איך עוד אפשר לגוון לה את התפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לבקבוקטובי23/08/2012
שלום,
הנסיך המתוק שלי בן 8 חודשים, ניזון מהנקה בלבד, עניין המוצקים עדיין לא מבוסס אצלו אבל אני בטוחה שזה יסתדר בקרוב.
העניין שמדאיג אותי מאוד הוא שהוא מסרב בתוקף לשתות מבקבוק, ניסיתי את כל השיטות המוכרות לי מספר פעמים: אני ניסיתי, בעלי ניסה,חמותי ניסתה, ניסיתי חלב שאוב טרי, סימילאק, מים...
יצאתי מהבית והוא לא אכל יותר מ- 3 שעות שזה נדיר מבחינתו... שמתי לו בקבוק כמשחק, כל הנסיונות לא הצליחו.
חשוב לציין שמגיל 5 חודשים יצאו לו כבר 4 שיניים !!! אם הוא כן מסכים להכניס את הבקבוק לפה זה כדי ללעוס אותו, אפילו אם מטפטף לו חלב שאוב לפה הוא לא מוצץ מהבקבוק.
במהלך ספטמבר הוא נכנס למשפחתון אבל אני לא יודעת מה לעשות אם בשום פנים ואופן הוא לא אוכל מבקבוק.
הבנתי שיש דבר כזה כפית-כוס, ידוע לכן איפה ניתן לרכוש מוצר כזה ?
אודה לתגובתכן.
תודה ויום נפלא,
טובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לבקבוק - תגובה
הדר עמית מלר23/08/2012הי טובי
כל הכבוד שאת מניקה עד עכשיו!
וכל הכבוד לך שאת לא בלחץ מזה שהוא עוד לא אוכל מוצקים..
אני לא כל כך מכיה דבר כזה שנקרא כפית-כוס..
אבל - אני יכולה להמליץ לך לנסות לתת לו כוסית אימון - זה בקבוק עם פיית אימון - פייה
שקל לו לתפוס.
אפשר לקנות את זה בסופר פארם/ניו-פארם / שילב או חנויות לדברי תינוקות - מוצצים וכד'.
בהצלחה
אל תתייאשי.
גם אם הוא לא אכל 3 שעות כשלא היית - הוא ישלים את זה אחר כך. זה לא נורא. הוא כבר לא קטנצ'יק בגיל.
בגן, הוא גם יראה קטנים אחרים וינסה לחקות אותם , יכול להיות שזה מה שיעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף דחוף!!!!סהר20/08/2012
שלום רב,
דחוף כי בעוד יומיים (רביעי בבוקר ב"ה) אני מיועדת לניתוח קיסרי של תאומים.
את בתי המבכורה הנקתי 5 חודשים הנקה מלאה.
עכשיו בגלל שזה תאומים החלטתי לוותר על האתגר ולא להניק על מנת לאפשר לאחרים לעזור לי עם הקושי בגידול תאומים.
פתאום חטפתי עכשיו התקף מצפוני...
שאלתי היא: איך עושים הנקה חלקית? כך שהם לא יהיו תלויים כל 3 שעות בחלב שלי?
הייתי רוצה להעניק להם חלב שאוב פעם פעמיים ביום ובשאר תחליף.
האם זה עדיין אומר שעלי לשאוב כל 3 שעות בול? אם לא ,יהיה לי גודש לא?
(כך היה עם ביתי-אם לא הנקתי נגיד 4שעות היה לי גודש וכאבים)
ולאורך זמן גם ייגמר לי החלב מהר?
איך אני "מרגילה " את הציצי לשאיבה מועטה שתספק להם ארוחה או שניים ביממה
וכך אני לא אשתעבד לשאיבה אין סופית, אאבד את שפיותי (לא בן אדם חזק מהבסיס...)
ולא אהיה שפויה לטיפול בהם-ואז למעשה כלום לא שווה...
יש לזה פתרון?!
אם לא ,אאלץ לוותר לגמרי...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף דחוף!!!! - תגובה
סיגל גולן20/08/2012הי סהר
אני מקוה שהניתוח יעבור בקלות.
לא כדאי לוותר מראש. טוב שחשבת על זה שוב.
החלב שלך חשוב, במיוחד לתאומים שלרוב נולדים קצת יותר קטנים מתינוק יחיד, ויכולים להנות מכל תועלות חלב האם.
הגוף שלך ייצר חלב בהתאם לכמה שיוצא. יהיה כדאי לשאוב בהתחלה אם לא כל 3 שעות אז מתי שאת מרגישה את המלאות הלא נעימה כדי לשחרר. תמיד אפשר להוריד שאיבות, קשה יותר מאוחר להוסיף אם יש צורך. לאורך זמן, בדרך כלל, השאיבה לא שומרת על כמויות החלב שההנקה הישירה כן. אני ממליצה לך לשאוב כמה שאת יכולה במסגרת השמירה על שפיות. מה שתוכלי לתת להם, "יגידו" לך תודה!
בהצללחה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה אחרי טיפול שיניים בהרדמהחן12/08/2012
שלום,
בני בן 4.5 חודשים, ואני מניקה הנקה מלאה.
רציתי לדעת, האם ניתן להניק כרגיל לאחר טיפול שיניים שכלל הרדמה מקומית?
לא יודעת אם זה רלוונטי- בני קיבל היום 3 חיסונים, של גיל 4 חודשים.
בברכה
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - משאבהיוליה09/08/2012
היי!רציתי להתיעעץ לגבי משאבת חלב טובה.העניין הוא שבהיריון ראשון לא הצלחתי להניק(פטמות שקועות והתינוק נולד עם לשון קצרה) אז נאלצתי לשאוב . היה לי הרבה חלב כך שעד גיל שנה וחצי שאבתי כמויות יפות ואף גם הקפאתי.היתה לי מדלה מיני אלקטריק והיא הייתה לא הכי נוחה. שוקלת לקנות דו צדדית עם קצב שאיבה יותר חזק מה תמליצו לי,?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבה - תגובה
הדר עמית מלר09/08/2012הי יוליה
קצת קשה לי להמליץ על משאבה כך בלי שראיתי אותך ועם מעט המידע שפירטת.
באופן כללי - יש מה לעשות עם פטמות שקועות ואני ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. (למשל - שימוש בכונכיות שעוזרות לפטמה לצאת - עדי חיפוש בגוגל "כונכיות לפטמות שקועות").
דבר נוסף - כתבת שלתינוק היתה "לשון קצרה" -יכול להיות שהיתה לו לשון קשורה ולכן היא נראתה קצרה. גם בזה ניתן לטפל וכדאי לבדוק זאת אחרי הלידה הקרובה גם אצל התינוק החדש.
כל הכבוד ששאבת עד גיל כזה !! זה בכלל לא דבר פשוט.
כיום משאבת המיני אלקטריק נחשבת מיושנת וחלשה יחסית.
בידקי איזה משאבות הנקה ניתן לרכוש דרך קופת החולים שלך. בחלק מהקופות יש מבצעים על משאבות טובות וחזקות.
בין המומלצות - pump in style / feestyle / סימפוני של חבקת מדלה.
הייתי ממליצה להיפגש עם יועצת כמו שכתבתי כדי שתעזור לך לבדוק את נושא ההנקה אחרי הלידה כדי שתצליחי להניק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור להניקנתי24/07/2012
הבן שלי בן שנה ולפני חודשיים הפסקתי להניק אותו. הוא ינק מלא עד גיל שישה חודשים ואז נתתי לו מוצקים וגם פורמולה. עיקר ההנקה היה בלילה. בזמן האחרון הוא כל הזמן חולה. יש לו הרבה כאבי בטן ווירוסים. הצטערתי שהפסקתי. האם יש מצב להחזיר את החלב אחרי חודשיים או שכבר אבוד???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור להניק - תגובה
הדר עמית מלר28/07/2012שלום נתי
נסי להתחיל לשאוב כל 3 שעות משני הצדדים, יכול להיות שאמרי כמה שאיבות הגוף יתחיל בחרה לייצר חלב.
לא יכולה להבטיח לך, אבל כדאי לנסות, אין לך מה להפסיד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)