פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסקת הנקה
    כרמית
    09/10/2012

שלום,
    אני אמורה לחזור לעבודה, וחשבתי להפסיק עם ההנקה.
    שאלותיי:
    1) איך מפסיקים הנקה? האם עושים זאת בהדרגה? או שבבת אחת? הבנתי שיש כדור לייבוש חלב. האם לוקחים אותו והחלב נגמר בבת אחת, או שזה גם תהליך הדרגתי? האם זה כואב?
    2) יש לי חלב שאוב שהקפאתי. האם הערכים התזונתיים של החלב הקפוא נפגעו בעקבות ההקפאה? האם הנוגדנים שבחלב והמערכת החיסונית שבחלב נפגע בגלל ההקפאה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסקת הנקה

הוספת תגובה

• פסקת הנקה - תגובה

סיגל גולן
    17/10/2012

הי כרמית
    האם את יכולה לשקול המשך הנקה כשאת בבית עם התינוק, אחרי העבודה? מומלץ להיניק לפחות שנה, לעזרה נוגדנית ותזונתית. בכל אופן, הכי בריא לגוף שלך זה להוריד את ההנקות/שאיבות בצורה ההדרגתית ואיטית ביותר. כדורים לייבוש בשלב הזה לא מועילים ולפעמים מביאים גודש קשה.
    אפשר בכל שלב להוריד את כמויות החלב ע"י הורדת הנקה אחת, ושאיבת מעט חלב אם השד מלא מדי לפני ההנקה הבאה. אפשר לשתות חליטת נענע ומרווה, כי הם עוזרים לייבש.
    בהצלחה!
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה בדחיפות..
    חני
    03/10/2012

שלום!
    בתי בת שבוע וחצי, הנקתי אותה הנקה מלאה עד שהייתי חולה לכמה ימים,עם חום גבוה ודלקת בגרון ואז רק שאבתי לה.
    גם שהיא ינקה היא ממש פצעה אותי בפטמות,עד כדי כך שירד לי דם עם ההנקה..
    שהתחלתי לשאוב היה יוצא לי בערך כמות של 50, ועכשיו יוצא לי כמות של 20..
    אני ממש ממש לא יודעת מה לעשות..אני שואבת כל 3 וחצי שעות בערך כדי שלא יגמר לי החלב,אבל לצערי בתי לא יכולה לאכול רק 20 כל ארוחה ואני נאלצת להביא לה מטרנה גם..
    מה אני יכולה לעשות במצבי עכשיו?? האם יש דרך להחזיר לי את החלב????
    בבקשה צריכה תשובה במהירות..

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה בדחיפות..

הוספת תגובה

• צריכה עזרה בדחיפות.. - תגובה

הדר עמית מלר
    03/10/2012

הי חני,

מזל טוב,
    אין שום בעייה להמשיך להניק גם כשאת חולה. בחלב יש נוגדנים שעוזרים לחזק את המערכת החיסונית של התינוקת.
    הפצעים בפטמות - נגרמו כנראה בגלל חיבור לא נכון.
    אני ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC כדי שתעזור לך לתקן את החיבור לשד, ולעשות סדר.
    לא כתבת באיזה משאבה את שואבת, כמה זמן כל שאיבה, האם את שואבת משני הצדדים או מאחד בכל פעם ?
    אפשר להגביר את כמות החלב שאת מייצרת, וזה דורש עבודה.
    היכנסי לאתר של עמותת יועצות ההנקה המוסמכות IBCLC בישראל, ותחפשי לך יועצת הנקה באיזור מגורייך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בצום כיפור
    שרון
    20/09/2012

שלום רב,

אני מניקה כבר 4 חודשים את בתי הנקה מלאה(ילדה רביעית כשאת כולם הנקתי) אך זו הפעם הראשונה שאני מניקה ואמורה לצום בכיפור. האם אפשר לצום? האם החלב עלול להתייבש ב- 24 שעות הללו? אודה על תשובה מהירה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בצום כיפור

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז טיפול טבעי

הדר עמית מלר
    24/09/2012

נטלי שלום,
    יש מספר דרכים לטפל בהפרעות קשב באופן טבעי.
    חלק חשוב בטיפול בהיפראקטיביות ובהפרעות קשב וריכוז ברפואה המשלימה כולל הנחיות להתאמה תזונתית והרגלי חיים וכן שילוב של שיטות טיפול שונות הכוללות צמחי מרפא, פרחי באך, דיקור, מגע וכו'. כל השיטות הללו מותאמות באופן אישי למטופל, בהתייחס למצבו הגופני, הרגשי ולהרגלי החיים שלו. חלק בלתי נפרד מהטיפול כולל בחינת הסביבה המשפחתית של הילד והנחיית ההורים במידת הצורך. גם כאשר מחליטים על טיפול תרופתי, הטיפול המשלים יעזור בהתמודדות עם תופעות הלוואי של התרופה וישפר את יכולת ההתמודדות עם תסכולים, הדימוי העצמי והשליטה העצמית.

בברכה,
    צוות Gramse

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה תכופה כל שעה
    דניאל
    19/09/2012

שלום,

בני בן חודש, מבקש לינוק כל שעה, כל פעם למשך 15-20 דקות. כשהוא ישן בלילה או בעגלה במשך היום(בטיולים בחוץ) מבקש לינוק כל שעתיים. ( משתדלת להניק משני השדיים, בשבועיים הראשונים הנקתי כל פעם משד אחד).
    בין הארוחות הוא רגוע ונינוח.
    בינתיים הוא עלה יפה במשקל ( בערך 230 גרם בשבוע). נולד 3.440 ק"ג, ירד בהתחלה ל-3.170 והיום שוקל 4.200 ק"ג. גובהו 55 ס"מ.

האם תכיפות ההנקה מרמזת על כך שיש מחסור בחלב ויש להוסיף תמ"ל?

יש לציין שבתחילת ההנקה הרגשתי שיש הרבה חלב והשתמשתי בדיסקיות הנקה וכיום אין לי צורך בדיסקיות. מאידך, כל פעם שאני לוחצת על הפיטמה (לבדיקה) יוצא חלב, לפעמים יותר לבן, לפעמים קצת מימי.

בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה תכופה כל שעה

הוספת תגובה

• הנקה תכופה כל שעה - תגובה

הדר עמית מלר
    24/09/2012

הי דניאל,

מזל טוב. תינוק קטן, אמור לינוק בין 8 ל-12 פעמים ביממה. בכל פעם שהוא מבקש לינוק - הניקי אותו. אין בכך שום רע. אני מניחה שאחרי כמה הנקות תכופות כאלה , הוא ישן - שעתיים שלוש, וזה נורמלי לחלוטין.
    המשיכי להציע בכל ארוחה משניי השדיים.בצורה כזו - שני הצדדים מקבלים גירוי בכל הנקה ואין הפסקה ארוכה מידי בהנקות ובריקון החלב מהשדיים.
    העלייה במשקל שלו נהדרת! - זו סיבה נהדרת לא להוסיף שום דבר. את מייצרת יופי של חלב!
    אל תדאגי מהשינויים בצבע החלב.

בהצלחה
    וחתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וקלוריות
    שלי
    15/09/2012

אני מניקה תאומים כבר 5 חודשים, מניסיון ילדיי הקודמים זה עזר לי לחזור לגזרה...
    כעת ירדתי את רוב התוספת במשקל האם הנקה גם בשלב כזה עדיין שורפת 500 קל ליום כפי שאומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וקלוריות

הוספת תגובה

• הנקה וקלוריות - תגובה

סיגל גולן
    17/10/2012

הנקה תמיד שורפת קלוריות. יותר לתאומים מאשר לתינוק אחד כי הגוף דורש אנרגיה (קלוריות) לייצר את החלב, ואת מייצרת כפול!!
    כל הכבוד!! תמשיכי!!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה בזמן הריון
    לילך
    09/09/2012

שלום

אני מניקה את בני בן השנה
    במקביל אני חושבת שאני בהריון, האם הרכב החלב משתנה בזמן הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה בזמן הריון

הוספת תגובה

• הנקה בזמן הריון - תגובה

סיגל גולן
    11/09/2012

שלום לילך
    כן, ההרכב משתנה בהריון. לרוב אין בעיה להמשיך להיניק, אלא אם יש לך צירים מוקדמים. גם הטעם של החלב משתנה. תינוק שמוכן להמשיך לינוק ימשיך להנות מכל מעלות חלב האם.
    בהצלחה!!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב קפוא
    מיכל
    09/09/2012

שלום,
    יש לי חלב אם קפוא בפריזר מ 10.5, כלומר 4 חודשים. האם ניתן להתמש או לא?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב קפוא

הוספת תגובה

• חלב קפוא - תגובה

סיגל גולן
    11/09/2012

הי מיכל
    יש סיכוי טוב שאפשר להשתמש בו
    נהוג היום להציע לתינוק ואם הוא מעונין, אפשר לתת לו.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרת פיגמנטציה בעת הנקה
    ורד
    09/09/2012

האם ניתן להשתמש בקרם הבהרה של ד"ר פישר לפיגמנטציה בפנים בעת הנקה ?

האם ניתן בכלל לטפל בפיגמנטציה בעת הנקה או רק לאחר סיום הנקה ,כי אני מיואשת ממראה העור כתוצאה מכתמים חומים על הפנים בהריון ושוקלת להפסיק הנקה כדי לטפל בכתמים...
    האם זה נכון שמריחת הקולסטרום מבהירה פיגמנטציה?

לקביעת תור
    סגירה
    הבהרת פיגמנטציה בעת הנקה

הוספת תגובה

• למה לא עונים??

ורד
    12/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרת פיגמנטציה בעת הנקה - תגובה

הדר עמית מלר
    13/09/2012

הי ורד

אנחנו לא מוסמכות כיועצות הנקה לתת מידע בנושא תרופות כאלה ואחרות, וחומרים שבאים במגע עם העור.
    עלייך לפנות לאחד המרכזים הטרטולוגיים הקיימים בארץ ולבדוק מולם. במרכזים אלה ניתן מענה מקצועי בנושא שימוש בתרופות וחומרים בזמן הריון והנקה.
    אינני יודעת אם חלב אם עוזר. הקולוסטרום הוא החלב הראשוני - החלב שנוצר בימים הראשונים אחרי הלידה.בכל מקרה - חלב אם לא יכול לעשות נזק - כך שאת יכולה לנסות למרוח אותו ולראות אם זה עוזר..
    חבל להפסיק הנקה בשביל זה..
    נסי להיות סבלנית, לרוב המצב משתפר ככל שאת מתרחקת מהלידה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים אם זו פטריה?
    מלי
    30/08/2012

שלום,
    התינוק שלי בן חודש וחצי ויונק הנקה מלאה. יש לו בקביעות שכבה לבנה על הלשון, כבר כמה שבועות. לי אין כאבים או סימנים על הפטמה, וגם התינוק נראה רגוע ולא מתלונן (לפעמים הוא בוכה בהנקה או אחריה, בעיקר אחר הצהריים ובערב, אך נראה לי שזה בגלל גזים שמהם הא סובל.) האם יכול היות שזו פטריה? איך אפשר לזהות בוודאות?

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים אם זו פטריה?

הוספת תגובה

• איך יודעים אם זו פטריה? - תגובה

הדר עמית מלר
    03/09/2012

בוקר טוב,

פטריה יש לאבחן אצל רופא.
    מה מצב הפטמות שלך ? האם יש אדמומיות ? גרד ? כאב ?
    מה מצב איזור הטוסיק שלו? האם יש אדמומיות וגרד גם באיזור הטוסיק ?
    האם נראה לך שיש לו כאבים בפה ?
    אני מניחה שאם התשובות לכל שאלותי הן שליליות -אז זו לא פטריה אבל חשוב לבדוק
    אצל רופא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 חודש יונקת ואוכלת ולא עולה
    אמא מתוסכלת
    28/08/2012

שלום רב,

בתי בת 11 חודש נולדה במשקל 2.450. עד גיל חודשיים קבלה חלב שאוב בגלל בעיות הנקה. מגיל חודשיים החלה לינוק. עד גיל 4 חודשים עלתה בעקומת הגדילה. בגיל 6 חודשים נשקלה שוב והמשקל נעצר כך שנכנסה לתת משקל 5.414. בגיל 5 חודשים החלה לינוק 5 פעמים כבקשתה וישנה לילה שלם. בגיל 6 חודשים החלה להתעורר שוב בלילה והחלה לאכול 2 ארוחות מוצקים בנוסף ל-5 הנקות.עד עכשיו היא לא עולה מספיק במשקל במשך 5 חודשים האחרונים חלתה 3 פעמים והורידה ממשקלה אך משום מה היא לא מחזירה את המשקל האבוד בדיקה דם מלאה של הרופא העלתה שהיא סופגת ברזל טוב. גם כשהיתה אצל המטפלת קבלה בקבוק שאוב 4 ארוחות מוצקים וכשחזרה עוד 2 הנקות (סה"כ 6 ארוחות חלב). בחודש האחרון העלתה 230 גרם וחודש לפני 400. היום בטיפת חלב נאמר לי כי היא צריכה לאכול 3 ארוחות מוצקים גדולות ובין 2-3 ארוחות קטנות כשבינהם ההנקה כנשנוש. כרגע היא יונקת לפני השינה באמצע הלילה ובבוקר ואני שואבת לה עוד פעמיים במהלך היום.
    כמה הנקות אני נדרשת לתת לה? כיצד ניתן להעלות אותה במשקל? האם אני נדרשת לבדוק אותה רפואית שוב?

תודה
    אמא מתוסכלת

הוספת תגובה

• בת 11 חודש יונקת ואוכלת ולא עולה - תגובה

הדר עמית מלר
    03/09/2012

בוקר טוב,

ראשית - כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו,למרות הקשיים וההתחלה הלא פשוטה.
    האם בחודש הזה שבו כתבת שעלתה 230 גרם - האם היא היתה חולה בו ?
    כי עובדה שבחודש שעבר היא עלתה 400 ג'.
    נסי להוסיף לה מאכלים בארוחות המוצקים שהיא אוכלת, להגדיל את הארוחות האלה.
    את יכולה לנסות להתייעץ עם דיאטנית שמתמחה בתזונת תינוקות כדי לראות איך עוד אפשר לגוון לה את התפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לבקבוק
    טובי
    23/08/2012

שלום,
    הנסיך המתוק שלי בן 8 חודשים, ניזון מהנקה בלבד, עניין המוצקים עדיין לא מבוסס אצלו אבל אני בטוחה שזה יסתדר בקרוב.
    העניין שמדאיג אותי מאוד הוא שהוא מסרב בתוקף לשתות מבקבוק, ניסיתי את כל השיטות המוכרות לי מספר פעמים: אני ניסיתי, בעלי ניסה,חמותי ניסתה, ניסיתי חלב שאוב טרי, סימילאק, מים...
    יצאתי מהבית והוא לא אכל יותר מ- 3 שעות שזה נדיר מבחינתו... שמתי לו בקבוק כמשחק, כל הנסיונות לא הצליחו.
    חשוב לציין שמגיל 5 חודשים יצאו לו כבר 4 שיניים !!! אם הוא כן מסכים להכניס את הבקבוק לפה זה כדי ללעוס אותו, אפילו אם מטפטף לו חלב שאוב לפה הוא לא מוצץ מהבקבוק.
    במהלך ספטמבר הוא נכנס למשפחתון אבל אני לא יודעת מה לעשות אם בשום פנים ואופן הוא לא אוכל מבקבוק.
    הבנתי שיש דבר כזה כפית-כוס, ידוע לכן איפה ניתן לרכוש מוצר כזה ?
    אודה לתגובתכן.
    תודה ויום נפלא,
    טובי.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לבקבוק

הוספת תגובה

• מעבר לבקבוק - תגובה

הדר עמית מלר
    23/08/2012

הי טובי

כל הכבוד שאת מניקה עד עכשיו!
    וכל הכבוד לך שאת לא בלחץ מזה שהוא עוד לא אוכל מוצקים..
    אני לא כל כך מכיה דבר כזה שנקרא כפית-כוס..
    אבל - אני יכולה להמליץ לך לנסות לתת לו כוסית אימון - זה בקבוק עם פיית אימון - פייה
    שקל לו לתפוס.
    אפשר לקנות את זה בסופר פארם/ניו-פארם / שילב או חנויות לדברי תינוקות - מוצצים וכד'.

בהצלחה
    אל תתייאשי.
    גם אם הוא לא אכל 3 שעות כשלא היית - הוא ישלים את זה אחר כך. זה לא נורא. הוא כבר לא קטנצ'יק בגיל.
    בגן, הוא גם יראה קטנים אחרים וינסה לחקות אותם , יכול להיות שזה מה שיעזור לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף דחוף דחוף!!!!
    סהר
    20/08/2012

שלום רב,

דחוף כי בעוד יומיים (רביעי בבוקר ב"ה) אני מיועדת לניתוח קיסרי של תאומים.
    את בתי המבכורה הנקתי 5 חודשים הנקה מלאה.
    עכשיו בגלל שזה תאומים החלטתי לוותר על האתגר ולא להניק על מנת לאפשר לאחרים לעזור לי עם הקושי בגידול תאומים.
    פתאום חטפתי עכשיו התקף מצפוני...
    שאלתי היא: איך עושים הנקה חלקית? כך שהם לא יהיו תלויים כל 3 שעות בחלב שלי?
    הייתי רוצה להעניק להם חלב שאוב פעם פעמיים ביום ובשאר תחליף.
    האם זה עדיין אומר שעלי לשאוב כל 3 שעות בול? אם לא ,יהיה לי גודש לא?
    (כך היה עם ביתי-אם לא הנקתי נגיד 4שעות היה לי גודש וכאבים)
    ולאורך זמן גם ייגמר לי החלב מהר?
    איך אני "מרגילה " את הציצי לשאיבה מועטה שתספק להם ארוחה או שניים ביממה
    וכך אני לא אשתעבד לשאיבה אין סופית, אאבד את שפיותי (לא בן אדם חזק מהבסיס...)
    ולא אהיה שפויה לטיפול בהם-ואז למעשה כלום לא שווה...
    יש לזה פתרון?!
    אם לא ,אאלץ לוותר לגמרי...
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף דחוף דחוף!!!!

הוספת תגובה

• דחוף דחוף דחוף!!!! - תגובה

סיגל גולן
    20/08/2012

הי סהר
    אני מקוה שהניתוח יעבור בקלות.
    לא כדאי לוותר מראש. טוב שחשבת על זה שוב.
    החלב שלך חשוב, במיוחד לתאומים שלרוב נולדים קצת יותר קטנים מתינוק יחיד, ויכולים להנות מכל תועלות חלב האם.
    הגוף שלך ייצר חלב בהתאם לכמה שיוצא. יהיה כדאי לשאוב בהתחלה אם לא כל 3 שעות אז מתי שאת מרגישה את המלאות הלא נעימה כדי לשחרר. תמיד אפשר להוריד שאיבות, קשה יותר מאוחר להוסיף אם יש צורך. לאורך זמן, בדרך כלל, השאיבה לא שומרת על כמויות החלב שההנקה הישירה כן. אני ממליצה לך לשאוב כמה שאת יכולה במסגרת השמירה על שפיות. מה שתוכלי לתת להם, "יגידו" לך תודה!
    בהצללחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה אחרי טיפול שיניים בהרדמה
    חן
    12/08/2012

שלום,
    בני בן 4.5 חודשים, ואני מניקה הנקה מלאה.
    רציתי לדעת, האם ניתן להניק כרגיל לאחר טיפול שיניים שכלל הרדמה מקומית?
    לא יודעת אם זה רלוונטי- בני קיבל היום 3 חיסונים, של גיל 4 חודשים.
    בברכה
    חן

הוספת תגובה

• משאבה
    יוליה
    09/08/2012

היי!רציתי להתיעעץ לגבי משאבת חלב טובה.העניין הוא שבהיריון ראשון לא הצלחתי להניק(פטמות שקועות והתינוק נולד עם לשון קצרה) אז נאלצתי לשאוב . היה לי הרבה חלב כך שעד גיל שנה וחצי שאבתי כמויות יפות ואף גם הקפאתי.היתה לי מדלה מיני אלקטריק והיא הייתה לא הכי נוחה. שוקלת לקנות דו צדדית עם קצב שאיבה יותר חזק מה תמליצו לי,?.

לקביעת תור
    סגירה
    משאבה

הוספת תגובה

• משאבה - תגובה

הדר עמית מלר
    09/08/2012

הי יוליה

קצת קשה לי להמליץ על משאבה כך בלי שראיתי אותך ועם מעט המידע שפירטת.
    באופן כללי - יש מה לעשות עם פטמות שקועות ואני ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. (למשל - שימוש בכונכיות שעוזרות לפטמה לצאת - עדי חיפוש בגוגל "כונכיות לפטמות שקועות").
    דבר נוסף - כתבת שלתינוק היתה "לשון קצרה" -יכול להיות שהיתה לו לשון קשורה ולכן היא נראתה קצרה. גם בזה ניתן לטפל וכדאי לבדוק זאת אחרי הלידה הקרובה גם אצל התינוק החדש.
    כל הכבוד ששאבת עד גיל כזה !! זה בכלל לא דבר פשוט.
    כיום משאבת המיני אלקטריק נחשבת מיושנת וחלשה יחסית.
    בידקי איזה משאבות הנקה ניתן לרכוש דרך קופת החולים שלך. בחלק מהקופות יש מבצעים על משאבות טובות וחזקות.
    בין המומלצות - pump in style / feestyle / סימפוני של חבקת מדלה.

הייתי ממליצה להיפגש עם יועצת כמו שכתבתי כדי שתעזור לך לבדוק את נושא ההנקה אחרי הלידה כדי שתצליחי להניק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור להניק
    נתי
    24/07/2012

הבן שלי בן שנה ולפני חודשיים הפסקתי להניק אותו. הוא ינק מלא עד גיל שישה חודשים ואז נתתי לו מוצקים וגם פורמולה. עיקר ההנקה היה בלילה. בזמן האחרון הוא כל הזמן חולה. יש לו הרבה כאבי בטן ווירוסים. הצטערתי שהפסקתי. האם יש מצב להחזיר את החלב אחרי חודשיים או שכבר אבוד???

לקביעת תור
    סגירה
    לחזור להניק

הוספת תגובה

• לחזור להניק - תגובה

הדר עמית מלר
    28/07/2012

שלום נתי

נסי להתחיל לשאוב כל 3 שעות משני הצדדים, יכול להיות שאמרי כמה שאיבות הגוף יתחיל בחרה לייצר חלב.
    לא יכולה להבטיח לך, אבל כדאי לנסות, אין לך מה להפסיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה