פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה
    ליאת
    13/03/2012

שלום,
    הייתי אתמול בקורס הכנה ללידה ובשיעור המדריכה אמרה שצריך לשים על הפיטמה איזהו חומר טבעי כדי שהתינוק יינוק,היא הזכירה איזשהו שם של חברה אולי פרטין,אם אני טועה תתקנו אותי כי אני מעוניינת לדעת מה רצוי לשים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

סיגל גולן
    14/03/2012

הי ליאת
    נראה לי שהייתה אי-הבנה בין מה שהיא אמרה למה ששמעת.
    לא צריך לשים כלום על הפטמה כדי שהתינוק ינק. אולי היא התכוונה למשחה לפטמה אם יש פצע. אז אפשר לשים משחת לנולין (יש הרבה חברות שמייצרות לנולין טהור) אחרי הנקה. זה מגן על הפטמה תוך כדי הריפוי. אבל אין שום דבר שצריך לשים על הפטמה, בטח לא לפני ההנקה.
    בהצלחה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לסיגל ולילי הנקה
    עדי
    10/03/2012

הי ילדתי לפני 3חודשיים הנקתי ושאבתי חודש וחצי וחודש וחי הפסקתי כיום מאוד רוצה יש לציין שהפסקתי כי הייתי חולה שבןע ואז הילדה התרגלה לבקבוק ולא ינקה טוב אז קת התייאשתי...
    רוצה לחזור לשאוב לפחות אם לא להניק....היום התחלתי לשאוב משני הצדדים ויצא ממש כמה טיפות יש לי משאבה של ספקטרה מיד שרה אין לי תקציב לאחרת ....מה לעשות כדי לגרום לחלב לחזור ?????תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לסיגל ולילי הנקה

הוספת תגובה

• שלום לסיגל ולילי הנקה - תגובה

סיגל גולן
    14/03/2012

הי עדי
    תשאבי לעתים קרובות. תתמקדי יותר על הרבה שאיבות, יותר מאשר כמה זמן את שואבת כל פעם. את יכולה לקחת כמוסות חילבה וגם חלב רב או ממי מילק לתוספת להגברה.
    תנסי גם לשים את הבת שלך ליד השד מדי פעם. היא יכולה להפתיע אותך, במיוחד כשיהיה שם עוד חלב!
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בשדיים
    הדס
    08/03/2012

יש לי תינוקת כבת חודש וחצי. מניקה הנקה מלאה.
    שואבת פעם אחת ביממה במשאבת ספקטרה ובעלי נותן לה בקבוק לפני השינה.
    לפני כשבועיים התחלתי להרגיש דקירות בשדיים גם במהלך ההנקה וגם לא. מה זה?
    כשמטפטף חלב אני מרגישה את הכאב, אבל פה אני מדברת על כאב מסוג אחר, כאב של דקירה של שניה-שתיים כמו דקירה בלב
    מאתמול הילדה יונקת ובאמצע בוכה בכי עדין לדעתי של כאב. אולי פיטריה בלשון גורמת לכאב?? טיפלתי בניסטרין תרחיץ לפה שהרופא נתן ונגמר הבקבוק. מתלבטת אם לתת לה משחה דקטרין שנתן ואמר שאפשר למרוח לה בפה (נתן לי לשדיים בגלל הפיטריה שלה בלשון) או לנקות לה את הלשון עם מים/מיץ לימון.
    אולי בוכה בגלל הדקירות שיש לי בשדיים, זה קשור? נראה לי מוזר...

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בשדיים

הוספת תגובה

• דקירות בשדיים - תגובה

סיגל גולן
    14/03/2012

הי הדס
    מאוד קשה לדעת בדיוק בלי תשאול יותר מעמיק. אם יש לה פטריה בפה היא יכולה להדביק אותך וזה יכול לגרום לתחשות הדקירות שיש לך. יש ג'ל דקטרין לפה של תינוקת, לא המשחה ששמים על הפיטמה. נקראה דקטרין אורל ג'ל. את יכולה לנגב את הפב שלה עם תמיסה של מים וחומץ, או חליטה של מרווה ורוזמרין. הם גורמים לתנאים בפה לא ידידותיים לפטריה. אבל כדאי בינתיים לטפל גם בפה שלה וגם בפטמה שלך.
    מקוה שיעבור מהר. אם לא אולי תשקלי לראות יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים אחרי הנקה
    מירי
    05/03/2012

שלום רב,

בתי בת 5.5 חודשים יונקת הנקה מלאה. בשבוע האחרון אני שמה לב שאחרי כל הנקה היא משחררת הרבה גזים וצורחת בין לבין. לפעמים זה נמשך כמה שעות ואני מאוד מותשת. עד עכשיו לא היו לה בעיות של גזים ואני לא שותה אלכוהול. מה יכולה להיות הסיבה? האם זה קשור לתנוחת ההנקה והיא בולעת אויר?
    בנוסף, מס' הארוחות שלה ירד ל-5 ביום והיא ישנה 8 שעות ולעיתים אף יותר בלילה. האם זה תקין?

תודה
    נילי

לקביעת תור
    סגירה
    גזים אחרי הנקה

הוספת תגובה

• גזים אחרי הנקה - תגובה

סיגל גולן
    14/03/2012

הי נילי
    אם זה הנקה בלבד ללא טעימות, זה יכול להיות קשור לתזונה שלך--אולי התחלת לאכול משהו חדש בתקופה האחרונה?
    אולי היא צריכה עוד ארוחה ביום כדי להקל עליה? תנסי להציע לה את השד לפעמים בין ארוחה לארוחה כ"נישנוש". פחוט חשוב מספר הארוחות ביום--מה שחשוב זה שהיא עולה במשקל, מתפתחת ומרוצה מהחיים.
    בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    ליבי
    04/03/2012

בני בן חודשיים וחצי יונק וגם אוכל מטרנה מידי פעם. מיותר לציין כי הוא ממש אוהב לינוק ולעיתים גם כשהוא רעב מסרב לבקבוק וההנקה היא הדבר היחיד שמרגיע אותו. בלילה הוא קם פעמיים יונק טיפה ונרדם (לפעמים מספיק לו רק לשים את הפטמה בפה ולהרדם-יש לציין כי הוא אינו לוקח מוצץ).
    אני חוששת שנוצר מצב של תלות בהנקה ורוצה להפסיק עם זה לפני שיהיה קשה יותר.
    1. כיצד אוכל להפסיק להניק אותו?
    2. איך זה אמור להשפיע על הגוף שלי?
    3. איך אוכל ליצור מצב שבו הוא יישן לילה רצוף מבלי להזדקק ליניקה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תגובה

סיגל גולן
    14/03/2012

שלום ג'ולי
    התינוק שלך תלוי בך לתזונה שלו, כמו כל חיה יונקת. את מייצרת את האוכל שהוא אמור לאכול. הוא לא אמור לאכול פורמולה שעשוי מחלב פרה אם את יכולה לספק לא חלב של בן אדם. זה ממש לא הרגל רע כרגע לינוק לעתים קרובות ולהעדיף את ההנקה על הבקבוק--זה תינוק חכם שיודע מה טוב לו!
    תינוק אמור לאכול גם בלילה בגיל הז. זה נכון להתפתחות שלו. צריך אולי לתאם את הציפיות שלך למציאות. הרבה אמהות מנסות להתאים את התינוק לציפיות שלהן, אבל הוא מי שיותר חשוב כרגע ולא יכול לבטא את הצרכים שלו במילים. אז המחקרים מוכיחים שהוא היה מבקש (לא מפינוק) רק לינוק מהשד וגם לאכול בלילה. את יכולה להוסיף מנוחה לעצמך במשך היום כשהוא ישן ואז יהיה לך קצת יותר קל בלילה.
    מקוה שיעשה לך יותר קל!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ועצירות...
    שרית
    04/03/2012

שלום!
    ילדתי את בני השני לפני כחודש, תינוק מתוק ועגלגל:) מניקה הנקה מלאה..
    עם הבכורה שלי היו לי עצירויות בתקופת ההנקה שגרמו לטחורים ופיסורה למרות שתיה מרובה...
    יש לכן רעיון יצירתי איך להתגבר על הבעיה הזו?
    אני חוששת שאני מתחילה לפתח את אותה הבעיה גם עכשיו...
    אשמח לתשובה
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ועצירות...

הוספת תגובה

• הנקה ועצירות... - תגובה

סיגל גולן
    14/03/2012

הי שרית
    אפשר להוסיף שמן לתפריט שלך, ולשתות מיץ שזיפים. חוץ מזה אולי תתיעצי עם נטורופת או תזונאית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה עם דייסת מטרנה
    עדי
    04/03/2012

היי רציתי לשאול אם אפשר לשאוב חלב אם ולהוסיף לתוכו דייסת אורז של מטרנה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה עם דייסת מטרנה

הוספת תגובה

• הנקה עם דייסת מטרנה - תגובה

סיגל גולן
    14/03/2012

אפשר להוסיף חלב אם אחרי הבישול--עדיף לא לדיסת מטרנה אלא לדיסת אורז או סולת שאת מבשלת עם מים.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בהחלט להוסיף דייסת מטרנה לשאוב

אמא ל- 2
    14/03/2012

היא מכילה ברזל וויטמינים ועדיפה על קורנפלור/ סולת וכיו"ב. עשיתי זאת כמעט שנתיים ונתתי כבקבוק לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה- בן שנה ושבעה חודשים
    מירב
    26/02/2012

שלום רב,
    בני בן שנה ושבעה חודשים ויונק בעיקר בלילה (באמצע הלילה ולפנות בוקר).
    ברור לי שזה הרגל, ואני חושבת שיחד עם הפסקת ההרגל ומעבר לשנת לילה רצופה אני כבר אגמול אותו (הוא כמעט לא יונק ביום, רק אולי בסופ"ש כשאנחנו מבלים יותר יחד במהלך היום-הוא הולך לגן באמצע השבוע).
    שאלתי היא האם הוא צריך השלמה של תמ"ל לאחר הפסקת ההנקה? כי לפעמים רואים ילדים שלא יונקים מסתובבים עם בקבוק תמ"ל גם בגיל 3...
    בנוסף, בלילה הוא יונק לא מעט (כ 10 -15 דקות סך הכל). האם צריך להוסיף לא מזון בעת הגמילה כדי שיתרגל שאין חלב בלילה?
    האם הוא עשוי להיות צמא בלילה וכדאי להציע לו מים במקום חלב? אני לא רוצה שיחליף הרגל אחד (הנקה) באחר (מים).
    תודה רבה מראש על התשובות!
    מירב

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה- בן שנה ושבעה חודשים - תגובה

סיגל גולן
    01/03/2012

הי מירב
    תינוק בגיל הזה בהחלט לא זקוק לאוכל (חלב) בלילה. אפשר לספר לו שהשד הולך לישון ויקום באור הבוקר. אפשר להציע לו מים במקום אם הוא צמא. זה לא הרגל. ההרגל הוא פחות על החלב בהנקה כמו לחיבוק החם באמצע הלילה.
    לחלב שלך עדיין (ותמיד) ערך תזונתי וחיסוני. אם תוכלי להמשיך להיניק פעם או פעמיים ביום זה רק טוב. אם תרצי להיניק רק בסופי שבוע, לא בטוח שיהיה שם חלב אחרי שבוע ללא הנקה. לרוב ילדים מגיעים לגיל שמחליטים לבד להפסיק להיניק. אם לא מפריע לך (חוץ מהלילה) אז אין סיבה לא להמשיך.
    הוא בטח לא צריך בקבוק של כלום עכשיו. הוא יכול לשתות מים או חלב או מיץ מכוס. הוא לא צריך חלב נוסף אם הוא ישן כל הלילה.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה ושאיבה
    סיון
    25/02/2012

שלום,
    אני אמא לתינוקת בת שבועיים. בימים הראשונים בבית החולים נתתי לה קצת הנקה , אולם הפטמות שלי היו פצועות אז עברתי לשאיבה. בממוצע היה יוצא לי בשעה בערך 40 מיל. (משתי השדיים)
    כשחזרנו הביתה השכרתי משאבה של ספקטרה מיד שרה ואני מנסה לשאוב אבל לא יוצא חלב בכמויות גדולות בכלל. אני יכולה לשבת עם המשאבה חצי שעה על שד אחד ובקושי יצא 10 מיל.
    אני מעסה את השדיים לפני ושמה כרית חמה כדי לעודד הגברת חלב אבל זה לא כ"כ עוזר.
    זה מאוד מתסכל כי אני באמת רוצה לתת לה חלב אם, אבל הכמויות שיוצאות בשאיבה לא גדולות בכלל. עליי לציין שאני לא מנסה לשאוב כל יום כי זה גוזל המון המון זמן לכמות מעטה.

אשמח לקבל המלצות איך לעודד את הגברת החלב

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהנקה ושאיבה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה ושאיבה - תגובה

סיגל גולן
    01/03/2012

שלום סיון
    אני שמחה שפנית עכשיו, אולי עדיין אפשר לעבוד על זה.
    השד מייצר חלב בעקבות הביקוש--או הנקה או שאיבה, אם את לא שואבת כל שלוש שעות עם משאבה רצינית, אין סיבה שהגוף ייצר מספיק חלב. ההנקה מייצרת יותר חלב מאשר שאיבה כך שהייתי מציעה לך לקבל עזרה מיועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך כדי לשפר את התפיסה.
    לגבי המשאבה: מה שיש לך מיד שרה לא נחשבת המשאבה הכי רצינית לצורך שאיבה למטרת הגברה. אפשר לשכור משאבת לקטינה של חברת מדלה ממספר מקומות בארץ, אפשר לשאול Pump in style מגמ"ח במודיעין, אפשר לקנות משאבה טובה.
    בנוסף אפשר לעזור לתהליך הגברת החלב ע"י תוספים טביעים וכמוסות חילבה. אבל הכי חשוב זה הנקה או שאיבה אינטנסיבית. גם אם לא יוצא חלב בשאיבה כדאי להמשיך כי זה נותן את המסר לגוף שצריך יותר.
    כדאי לבדוק שאת שותה מספיק, נחה, ולשים את התינוק במגע של עור לעור עליך. זה גם מגביר הורמונים של ייצור חלב.
    אם את צריכה יותר יעוץ לגבי משאבה, תתקשרי אלי ואוכל למסור לך טלפונים.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב שלא עובר בשד
    מיכל
    21/02/2012

שלום,
    ילדתי לפני שלושה וחצי שבועות תינוקת בריאה ומקסימה. ההנקה הולכת ומשתפרת (היא 90% יונקת ולפעמים כשכואב מידי או עייפה מידי אז סימילאק) אבל בשלושת הימים האחרונים התחילו לי כאבים ורגישות עזה בשד עצמו.
    בהתחלה זה היה בשני השדיים והתייעצתי עם היועצת הנקה בטיפת חלב שאמרה שזה נורמלי שיכאב בשדיים כשהם מתמלאים שוב בחלב, אבל כבר יומיים שהכאב ממוקד בשד השמאלי (בכולו, כולל העטרה ובעיקר בשוליים החיצוניים של השד) וכואב ברמה שלא מתאפשר לי להניק וגם שאיבה כואבת.
    בנוסף נהיו לי ורידים בולטים על השד ואפילו על העטרה.(ראוי לציין שאני בהירה מאד, אבל ורידים בולטים בשדיים מעולם לא היו לי)
    הכאב לא מאפשר לישון ואפילו הפד הנקה מציק ומכאיב.
    אשמח ואודה מאד לתשובתכם, כל נסיון לחפש באינטרנט מוביל לאתרים של סרטן השד וההיסטריה חוגגת...
    תודה רבה
    מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב שלא עובר בשד

הוספת תגובה

• כאב שלא עובר בשד - תגובה

סיגל גולן
    22/02/2012

הי מיכל
    לצערי אי אפשר לענות לך בלי לראות אותך ולבדוק את השד. יתכן שהמצב החמיר בגלל הקושי להיניק או לשאוב, והחלב פשוט פקוק בפנים. אני ממליצה לך לראות יועצת הנקה מוסמכת IBCLC באזור מגוריך. בינתיים להוציא חלב מצד זה, גם אם כואב.
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לא רגוע
    ולריה
    21/02/2012

שלוםבן שלי עכשיו בן חודש,אני מניקה אותו כל 3-4 שעות ופעם עד פעמיים בלילה.כל פעם יונק משתי השדיים נדיר מאחד.מפעם לפעם בזמן ההנקה הוא יכול להתחיל לבכות( או שהוא עזבני ולא רגוע)אוז חוזר לינוק,או שעוזב את הפיטמה ואז ממשיך עוזב וממשיך וזה ממשיך הרבה זמן.וגם בזמן שינה הוא פולט כל הזמן ,גם עם אכל רק משד אחד.
    בנוסף שינה לא רגוע-מתעורר די מהר,משמיע כולות ואפילו בוכה תוך כדי שינה.
    כל זה משתנה יום טוב יושן כ3-4 שעות ביום ואפילו 5-6 בלילה ואוכל בלי בעייה ויום אחר בעיות.סובל מגזים.
    השאלה היא כאזות:
    1.העם יש בעיה עם חלב או עם כמות
    2.אולי לא נוח לו(למרות שניסיתי תנוחה קלאסית וגם בשכיבה)
    3.האם זה שהוא פולט כמו קוטז יכול להעיד על משהו(פעם פעמים ביום)
    4.אך יודעים שהוא אכל מספיק ואפשר להפסיק הנקה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא רגוע

הוספת תגובה

• תינוק לא רגוע - תגובה

סיגל גולן
    22/02/2012

שלום ולריה
    לא צריך להיות בעיה באיכות החלב. אולי יש בעיה עם כמות החלב. הסימן הכי טוב זה עליה במשקל.
    יכול להיות שלא נוח לו אבל לא בגלל התנוחה אלא אי-נוחות שנשארת ממאנח מסוים ברחם. לפעמים טיפון קרניאל-סקראל עוזר, גם לגבי הפליטות.
    תינוק בדרך כלל מנתק את עצמו או נרדם בשד כשאכל מספיק. אני ממליצה לך לראות יועצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי לקבל עזרה מקצועית מתצפית על ההנקה.
    אם תרצי ותוכלי לבוא לרחובות ביום שני, תוכלי לקבל יעוץ חינם במסגרת קורס מדריכות הנקה עם יועצת מעולה. דברי איתי אם תרצי יותר פרטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא רגוע

ולריה
    22/02/2012

סיגל תודה על ההסברים והמלצות .
    רציתי לדעת האם יכול להיות שאני מאכילה אותו יותר מידי באותה אכלה?וכתוצאה ישנן כל הבעיות .
    רשמת כשהוא שבעה הוא מתנתק ,אבל אך אפשר לדעת שזאת לא מנוחה זמנית?
    ולגבי ההעיסוי קרניוסקרל אולי יש מישהו שאת ממליצה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא רגוע - תגובה

סיגל גולן
    22/02/2012

אין כל כך אפשרות שתינוק ינק יותר מדי. הוא מפסיק כשהוא שבע או עובר למציצות קטנות. אם זו הפסקה זמנית, הוא יבקש עוד בהמשך. תסמכי עליו.
    המטפל הכי טוב שאני מכירה הוא ברעננה. אני לא יודעת מאיפה את. תתקשרי אלי ואנסה לבדוק איתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילי וסיגל שלום
    עדי
    20/02/2012

ביתי בת 3חודשיים הנקתי אותה עד לפני שבועיים .והפסקתי כי היא לא יונקת טוב היא פתאום מתעבנת מאוד ומוציאה את הפיטמה למרות שהיא רעבה ...כמוב שלא השארתי אותה בלי אוכל ולכן אכלה מטרנה ...במשך השבועיים לא הרגשתי שהיה לי מספיק חלב ניסיתי לשאוב מידי פעם והיה יוצא מעטטטטט מאוד..מה לעשות כדי להחזיר את כמות החלב וכן להניק??או לשאוב ולתת כי ניראה לי שהיא התרגלה לבקבוק ולמוצץ אז יותר קשה לה לינוק או פשוט מתעצלת..
    יש לי משאבה של ספקטרה של יד שרה האם היא תוכל לעזור בשאיבות ???תודה אשמח לתשובה מפורטת..

לקביעת תור
    סגירה
    ללילי וסיגל שלום

הוספת תגובה

• ללילי וסיגל שלום - תגובה

לילי עוזיאל
    21/02/2012

עדי שלום,

השאלות שעולות אצלי בראש:
    האם היא היתה מתעצבת ומתנתקת אחרי שינקה כמה דקות או מיד בהתחלה?
    האם נהגת לסבול מכאבים בהנקה כאשר היא היתה יונקת?
    האם התחלת לקחת גלולות למניעת הריון, אפילו כאלה שמותר לקחת תוך כדי הנקה?

אכן הדרך להגביר את ייצור החלב היא לשאוב ובתדירות גבוהה.
    אפשר לעשות שגרה בה בכל ארוחה את מאכילה את הילדה ואז כשהיא רגועה ונינוחה את מתיישבת לשאוב.
    יש נשים שנהנות מהספקטרה. יש ביד שרה גם ספקטרה 2 בה ניתן לשאוב משני הצדדים בבת אחת - זו שאיבה שלוקחת פחות זמן ומגרה יותר טוב את השד לייצר חלב.
    אפשר להיעזר בצמחי מרפא בנוסף לשאיבה.
    אני מצטערת אך יש גבול כמה אפשר לעזור דרך האינטרנט.
    אני חושבת שכדאי שתלווה אותך יועצת הנקה באופן אישי. ישנן אחיות טיפת חלב שהן גם יועצות הנקה, ישנן מדריכות נהדרות בליגת לה לצ'ה שהיא על בסיס התנדבותי ויש גם יועצות פרטיות שמקצוען הוא ללוות בתהליכים כאלה.

כל הכבוד לך על נחישותך, אני בטוחה שתמצאי את הדרך לקבלת סיוע מקצועי שיעזור לך להתגבר על המכשול.

לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנקות בהנקה ופליטה במהלך השינה
    גלי
    18/02/2012

שלום,
    בני בן 10 ימים ניזון מהנקה בלבד,הוא נולד במשקל 3545 גרם ועולה במשקל יפה עד כה, אני מניקה בממוצע 10-11 פעמים ביום. כמעט במהלך כל הנקה חלה מעיין השתנקות. בשלב מסויים הוא מפסיק לינוק ומשתעל. אבדוק את הנושא עם רופא ילדים אך האם יש לך השערה מדוע זה קורה ואין ניתן למנוע זאת?
    כמו כן לרוב הוא נרדןם במהלך ההנקה ולעיתים אינו עושה גרפס לאחר ההנקה גם אם אני מחזיקה אותו בזוית ישרה מספר דקות(15 שעה). אולם הוא פולט הרבה מתוך שינה(כמות הנראת לי כבסביבות ה5-8 מ"ל).
    שתי התופעות מדאיגות אותי ? מה עלי לעשות בנושא?
    תודה

הוספת תגובה

• השתנקות בהנקה ופליטה במהלך השינה - תגובה

לילי עוזיאל
    20/02/2012

הי גלי,

אני מאוד נהנית מהאמהיות הנפלאה והדואגת שלך. מזל טוב. לפני עשרה ימים נולדה אמא...
    קשה להתרשם ממצב נתון בלי לראות, אולם בהתחשב במגבלות של מתן עזרה דרך אינטרנט (זה כמו קורס שחייה בהתכתבות...) ממה שאת מתארת נשמע לי שיש לך רפלקס שחרור חלב חזק.
    מהו הרפלקס?
    זה הרגע בו החלב משתחרר לתוך הצינוריות והופך להיות זמין לתינוק.
    לעיתים לתינוק קטן זהו זרם חזק.
    מה אפשר לעשות?
    להרים אותו לרגע שיהיה זקוף, שיסדיר את נשימתֿו ואז להחזיר אותו לשד. אם כשאת מחזירה אותו הוא עדיין מתקשה להתמודד - אולי כדאי לסחוט חלב ידנית למשך כחצי דקה עד דקה, כדי לעבור את שיא הזרם. כשהוא יגדל קצת - יהיה לו קל יותר.
    פליטות כשלעצמן אינן בעיה. אם הוא לא בוכה ונראה מוטרד אחרי פליטה ואם הוא עולה יפה במשקל - נשאר רק לכבס...
    המשיכי לעקוב אחרי העליה במשקל ותהני מהפיצפון...

לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב חמוץ??
    דנה
    15/02/2012

כבר מעל שבועיים אני מניקה רק המשד השמאלי ותיארתי לעצמי שכבר אין חלב בשד הימני אבל סתם בדקתי ולחצתי ויצאו שתי טיפות שטעמתי אותן מסקרנות והחלב היה חמוץ!!! ובשד השמאלי החלב היה מתוק. איך זה יכול להיות?? מזל שלא נתתי לתינוק שלי..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב חמוץ??

הוספת תגובה

• חלב חמוץ?? - תגובה

לילי עוזיאל
    20/02/2012

הי דנה,

אינני יודעת מדוע את מניקה רק מצד אחד.
    לא היה קורה לתינוק כלום גם אם החלב שינה את טעמו.
    אם תרצי להניק מהצד הזה, פשוט תסחטי קצת חלב ידנית או עם משאבה ואז הטעם הרגיל יחזור. פינוי תכוף של החלב מצד זה יעזור להגביר את הכמות המיוצרת בו - אם תרצי בכך. אם הטעם הרגיל לא חזר, תמיד תוכלי לגשת ליועצת הנקה לקבלת עזרה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגביר חלב
    סיון
    13/02/2012

שלום, רציתי לדעת..אני סטודנטית ובעקבות כך שיוצא לי להיעדר לא מעט ושקיות החלב מהמקפיא מתחילות להיגמר, האם יש דרך להגביר חלב,כך שיצא יותר בשאיבה. בטיפת חלב המליצו לי על חלב רב של רפאל, קניתי אותו וטרם שתתי, כיוון שעל המוצר רשום כי מכיל כמות גדולה של אלכוהול.והרי אסור לצרוך אלכוהול בהנקה..אז מה עושים? (קראתי עוד על המוצר באינטרנט שהוא ללא אישור של משרד הבריאות וכו'..)

לקביעת תור
    סגירה
    מגביר חלב

הוספת תגובה

• מגביר חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    21/02/2012

הי סיון,

קיימים צמחי מרפא מגבירי חלב. צריך להתיעץ פרטנית עם יועצת הנקה/נתורופתית.
    ישנם צעדים קלים יותר שהייתי מנסה עוד לפני:
    שאיבה במשאבה ברמת בי"ח (שמשאילים ביד שרה או שוכרים בכסף). גם לקטליין של אמדה היא דו-צדדית טובה. זה מאפשר שאיבה דו צדדית שנותנת גירוי טוב יותר לשד.
    חשוב שמרגע שהצמדת את חצוצרת המשאבה לשד את שוכחת שהיא שם. הדליקי מוסיקה/טלויזיה/קראי לאישה/עצמי עיניים ודמייני הנקה - הכל חוץ מאשר לשבת בלחץ ולהסתכל כמה יוצא.....ופתאום ייצא יותר....
    הקפידי לשאוב לעיתים תכופות. אל תהססי לעשות כמה דקות הפסקה בשאיבה ולכי לשתות ולשירותים ולנשנש ואז תחזרי לשאוב. זה גם עשוי לייעל את השאיבה.
    אם העניינים לא משתפרים פני לקבלת סיוע מקצועי בהקדם כדי לשפר את סיכויי ההצלחה.

בברכת הנקה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה