פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולת סרזט והשפעתה על ההנקה
    פנית
    28/05/2011

שלום

בתי כמעט בת שלושה חודשים ולפני שבועיים התחלתי לקחת גלולות סרזט. עד אז במשך יותר מחודש היא הייתה ישנה בין 7-9 שעות רצוף כל לילה ומאז היא נעירה אותי כל שעתיים שלוש לאכול ושאלתי היא הייתכן שהגלולה משפיעה על כמות החלב ואם כן האם במידה ואמשיך לקחת את הגלולות כמות החלב תעלה שוב לפי צריכת החלב של הילדה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מניסיון..

שרית
    29/05/2011

אני השתמשתי כחודש ויותר בגלולות אלה והן פוגעות בכמות החלב אני הפסקתי השבוע...בתקווה שיחזור לי ...יש הרבה שמועות שהגלולות מייבשות למרות שהן מיועדות לאם מניקה !!! לתשומת ליבך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פנית
    30/05/2011

היי קודם כל תודה

אני אתמול כבר הפסקתי את הגלולות הלילה היה עדיין קשה אבל הבקר כבר נראה יותר טוב למזלי שמתי לב די מהר אם זאת את שלקחה חודש גלולות והפסיקה לדעתי את צריכה להניק ולשאוב ואת התוספת לתת ממה שאת שואבת (אני לא מדברת מניסיון אלא מההגיון) וכמות החלב תעלה כיוון שאת מנסה לצרוך יותר הרי לא הפסיק החלב לגמרי
    אם את בקופ"ח כללית תנסי להתייעץ עם יועצת הנקה און ליין אולי היא תדע לתת תשובה יותר מהירה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת יתר
    טלי
    28/05/2011

שלום בני בן חמישה שבועות. עולה יפה במשקל. הרופא טוען שעולה יותר מדי. נולד 3360 וכיום שוקל כחמישה קילו.
    לטענתו הילד סובל מהאכלת יתר. אציין כי אני רק מניקה. לעיתים הילד דורש אוכל כל שעה וחצי שעתיים ולעיתים כל שלוש שעות.
    האם עלה מדי בשמקל? האם תיתכן האכלת יתר בהנקה? אני כבר לא יודעת מה לעשות. שני רופאים אמרו שכן ואילו יועצות הנקה אומרות לי שלא. מה עליי לעשות? מה נכון עבור בני?

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת יתר

הוספת תגובה

• האכלת יתר - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2011

טלי שלום,

קשה מאוד לענות לך תשובה אחראית בלי לראות את הילד, את מבנה השדיים ואת ההנקה.
    את גם לא מציינת אם הילד נינוח בין הארוחות, ישן היטב והאם הוא מעכל בקלות.
    אם את מהאמהות השופעות חלב, אני יכולה להציע לך לנסות להסתפק בשד אחד בכל ארוחה. גם אם הוא מבקש לחזור ולינוק חיזרי לאותו צד ורק בארוחה הבאה (כעבור שעתיים וחצי-שלוש) תציעי לו את הצד השני.
    כדי שהגוף יתרגל לכך תצטרכי לנקז בכל הנקה מעט חלב מהשד ממנו לא הנקת - זה כדי למנוע גודש ולהתאים את ייצור החלב להאכלה בצורה כזאת. הרעיון הוא להשאיר שד מלא אך ללא סכנת גודש או תחושה לא נעימה.
    הכי קליל זה לעשות סחיטה ידנית אבל אפשר גם לשאוב מעט עם משאבה.

אולי תנסי את זה לשבוע ואז תלכי שוב לשקילה ותעדכני אותי?

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא כמות אוכל לתינוקת בת 3 ש
    קרן
    27/05/2011

שלום..
    כמה אמורה לאכול תינוקת בת 3 שבועות במשקל 2200?
    נולדה בשבוע 35+5 במשקל 2145 ירדה ל1912 ובשקילה אחורנה(לפני שבוע) שקלה 2200, ניזונה מהנקה וחלב שאוב.
    אשמח לעזרתך..

הוספת תגובה

• שאלה בנושא כמות אוכל לתינוקת בת 3 ש - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2011

שלום קרן,

כל הכבוד לך שאת שואבת לבתך הקטנה חלב אם. השבועות הראשונים עם תינוקות שנולדו מעט לפני המועד יכולים להיות לא קלים בגלל משקל נמוך, ישנוניות וכו' - כל הכבוד על התמסרותך. חלב אם הוא המזון הבריא ביותר לכל תינוק אולם לפגים הוא חשוב במיוחד.
    אני מאמינה שבמהרה היא תגדל ותעבור את תאריך הלידה המשוער והמשקל שלה יעלה ואז כבר יהיה קל יותר וגם אפשר יהיה להגיע להנקה מלאה ולעבוד פחות קשה...
    כאשר התינוקת אוכלת חלב שאוב מבקבוק הייתי מציעה לתת לה כ50 סמ"ק לארוחה, לפחות פעם בשלוש שעות. עדיף להאכיל אותה ארוחות קטנות ורבות, למשל פעם בשעתיים וחצי בשעות היום.
    חשוב להקפיד על מעקב שקילה בטיפת חלב פעם בשבוע בשלב הזה.
    האם היא מתעוררת מעצמה לארוחות? האם קיבלת הדרכת שאיבה מיועצת הנקה?

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם איכות החלב תלויה בתדירות הנקה
    זהבית
    26/05/2011

שלום,

רציתי לשאול האם ככל שתדירות שאיבת החלב וההנקה יורדת, יורדת גם איכות החלב והערכים התזונתיים והקלוריים שלו?

הוספת תגובה

• האם איכות החלב תלויה בתדירות הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2011

זהבית שלום,

ככל שתדירות ההנקה יורדת הגוף מייצר פחות חלב. כשחלב עומד הרבה זמן בשד חומר מסוים שיש בו מוסר הודעה לגוף לייצר פחות חלב.
    ככל שהשד יותר מלא אחוזי השומן בו נמוכים יותר - וגם להפך: ככל שתינוק יונק לעיתים יותר תכופות הוא ייקבל נפח יותר קטן אבל של חלב שמן יותר וזה גם מתעכל מאוד בקלות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה..
    יובלולי
    25/05/2011

היי,
    בתי בת ארבעה וחצי חודשים ויונקת מלא מההתחלה. נולדה במשקל 3686 ק"ג,לידה רגילה.
    בשבוע האחרון אני נתקלת בהתנגדות מצידה בשעות מסויימות של היום,היא פשוט לא מוכנה לינוק יותר מ 3 שניות ומתחילה לבכות כאשר אני מנסה בכל זאת...ואז אני שואבת בקבוק ונותנת לה במקום "להלחם" בה.
    בלילות היא מתעוררת פעמיים ויונקת יפה וללא בכי או התנגדות,בבוקר בהנקה הראשונה כנ"ל אך לאחר מכן ההנקות הופכות להיות מתישות נפשית.
    אני לא יודעת ממה זה נובע,ולמה דווקא בשעות הצהריים?
    כיום היא שוקלת 7.150 ואני ממש חוששת שהיא תרד במשקל אם לא אעשה משהו בנדון.
    אני ממש אובדת עצות,התכוונתי להניק עד גיל חצי שנה לפחות.
    מה אני יכולה לעשות כדי לתקן את המצב? אשמח לכל עזרה שתינתן.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה..

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה.. - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2011

שלום יובלולי,

אשאל אותך כמה שאלות כדי שאוכל לנסות לתת לך תשובה,
    האם בתך מקבלת גם בקבוקים?
    האם תדירות ההנקה השתנתה?
    האם קיבלת מחזור מאז הלידה?

להשתמע,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא עצבנית
    אני
    24/05/2011

שלום,
    רציתי לדעת האם זה נכון שאומרים שאמא עצבנית מטוחה נפשית כאשר היא מניקה היא בעצם נותנת "רעל " לתינוק?

אם כן האם להפסיק להניק?
    מיזה כשבוע אני בריבים עם הבן זוג ולא רוצה להשפיע על התינוק.
    אשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא עצבנית

הוספת תגובה

• אמא עצבנית - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2011

שלום אמא עצבנית,

זה לא נכון וההנקה מפרישה בגוף שלך ובחלב חומרים מרגיעים.
    כמובן שכדאי לעבוד על תקשורת טובה עם בן הזוג, זה חשוב מאוד בשביל הילד ובשבילכם.
    התקופה שלאחר הלידה מכניסה הרבה מתח ועייפות לחיים, תתעודדי מכך שרב הזוגות עוברים תקופות של טלטלה אחרי הלידה ואני מקווה שהמצב ישתפר עם הזמן ועם האהבה...

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאריות חלב אם בשד
    Jenny
    21/05/2011

שלום,

הקטנצ'יק שלי בן חודש וחצי אוכל חצי מטרנה וחצי חלב אם שאוב.

אני מנסה להגדיל את כמויות של חלב האם השאוב כך שכל הארוחה אצלו תהיה חלב אם, אולם ללא הצלחה.

אני שואבת כמו שעון שוייצרי כל 3 שעות באמצעות לקטינה דו צדדית ועדין כמויות המקסימליות הן 45-50 מ"ל לשאיבה - וגם זה לוקח הרבה יותר מה- 15 דקות המומלצות.

במקביל אני לוקחת כמוסות חילבה בתקווה שיעזור אבל עד כה ללא הואיל.

שתי שאלות לי:

1. מה עוד אני יכולה לעשות על מנת להגדיל את הכמויות?

2. בסיום כל שאיבה אני מרגישה שיש שאריות חלב בשד, אבל גם אם אני עושה עיסוי לשד תוך כדי השאיבה/ בסופה אני עדין לא מצליחה להוציא את השאריות. היש מה לעשות?

תודה,

ג'ני

לקביעת תור
    סגירה
    שאריות חלב אם בשד

הוספת תגובה

• שאריות חלב אם בשד - תגובה

שרית פאר
    31/05/2011

שלום ג'ני,
    מדוע אינך מניקה? ההנקה עצמה יכולה לגרום לעליה בכמויות החלב עקב גירוי טוב יותר לשד.
    אפשר לשאוב מצד אחד תוך כדי עיסוי ולחיצות פ- ישנן נשים שמוצאות שזה מייעל את השאיבה.
    על איזו עוצמה את שואבת?
    אני ממליצה על מוצר שנקרא מור-מילק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה לאחר הפסקה
    גלית
    21/05/2011

הי,
    הבן שלי בן 4 וחצי חודשים. במשך כמעט 4 חודשים, הנקתי אותו באופן חלקי (לצד תמ"ל), והוא התרגל לשילוב. בנוסף שאבתי. לפני כמעט חודש הפסקתי להניק עקב הפחתה בחלב ותרופות שהייתי צריכה לקחת.
    עכשיו אני שוקלת לחזור להניק. לשאוב אני מניחה שאני יכולה, אבל הוא מסרב לינוק...(ניסיתי כמה פעמים והוא הסתכל עלי במבט מזועזע...). אני רוצה את זה, אבל לא במחיר של טירוף. האם זה אפשרי במאמץ סביר? יש לכן טיפים לשם כך?

תודה,

גלית

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה להנקה לאחר הפסקה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה לאחר הפסקה - תגובה

שרית פאר
    31/05/2011

שלום גלית,
    האם במהלך ההפסקה של החודש עשית שאיבות באופן סדיר וקבוע?
    אם אין חלב בשד או כמויות מאד קטנות התינוק סביר להניח לא יהיה מוכן להתחבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב בבקבוק
    נטעלי
    20/05/2011

שלום, כמה חלב אם יש לתת לתינוק בן 6 שבועות ששוקל 4.5 ק"ג?
    איך יודעים מתי להעלות את הכמות?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב בבקבוק

הוספת תגובה

• חלב שאוב בבקבוק - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2011

שלום נטעלי,

מה שמנחה אותנו זה הכמות הממולצת לפי המשקל והגיל לכל היממה.
    בהנחה שהתינוק אוכל כ-8 ארוחות ביממה:
    בשלב זה אפשר לתת לו כ90 סמ"ק.
    כשישקול 5 ק"ג כ- 100 סמ"ק.
    כשישקול 6 ק"ג כ-120 סמ"ק.
    אח"כ גם תינוקות גדולים יותר יונקים בין 120-150 סמ"ק.
    זה אחד היתרונות הבריאותיים בהנקה - הארוחות קטנות ותכופות יחסית.
    הרכב חלב האם משתנה עם גדילת התינוק ועם שינוי צרכיו אולם הנפח לא משתנה
    בהרבה אחרי גיל 3-4 חודשים.

המשך הנקה נעימה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חייבים לעבור לתמ''ל?
    נופר
    19/05/2011

שלום רב,

בתי בת שנה וחודש, ועד עכשיו לא השתמשתי בתמ''ל.
    היא יונקת בוקר צהריים וערב ומתעוררת פעמיים בלילה כדי לינוק.

לפעמים לפני שהיא הולכת לישון כשאני מניקה אותה נדמה לי שזה לא מספיק לה כי היא יוצאת כמה פעמים ולא נרגעת (למרות שאכלה ארוחת ערב).
    במקרים כאלה אני מכינה לה תערובת של חלב עיזים, שקדיה, סוכר ענבים ודייסה.

"מייעצים" לי שבמקרה כזה כבר לתת לה תמ''ל שהוא מכיל יותר ויטמינים.
    תחושת הבטן שלי לתמ''ל לא טובה ואני מעדיפה להימנע.

אשמח לשמוע את עצתך בעיניין.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    האם חייבים לעבור לתמ''ל?

הוספת תגובה

• האם חייבים לעבור לתמ''ל? - תגובה

לילי עוזיאל
    02/06/2011

נופר הי,

תמ"ל זה לא שלב התפתחותי שחייבים לעבור.
    אם בדרך כלל היא יונקת ובנוסף אוכלת מזונות המתאימים לגילה ולשלב ההתפתחותי שלה
    זה בסדר גמור לתת את מה שאת נותנת - כמו כל מזון אחר. אני מניחה שאת מתכוונת לדייסה אמיתית שמבשלים ולא לדייסה תעשייתית אינסטנט, שהיא הרבה פחות טעימה והרבה הרבה פחות מזינה...
    ולידיעתך: ההמלצה הרשמית של ארגון הבריאות העולמי היא להניק בשילוב מזונות משלימים עד גיל שנתיים לפחות למען בריאות ילדך ובריאותך שלך,
    ככה שאת יכולה להמשיך להניק בהנאה ובנחת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לשאוב
    דנה
    19/05/2011

שלום,
    אני מניקה הנקה כמעט מלאה. שאלתי משאבת חלב מיד שרה (ספקטרה 2). ניסיתי כבר שלוש פעמים לשאוב, כל פעם במשך 5 דקות ולא יצא כלום, הפטמה שלי רק זזה קדימה ואחורה, אפילו הלכתי ליד שרה כדי שיבדקו את תקינותה. האם זה נורמלי? האם להמשיך לנסות שוב? האם לקנות משאבה אחרת או לוותר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לשאוב

הוספת תגובה

• לא מצליחה לשאוב - תגובה

שרית פאר
    31/05/2011

שלום דנה,
    מה מטרת השאיבה?
    מתי ניסית לשאוב -אחרי או לפני הנקה?
    האם את יודעת לתפעל את המשאבה ? האם את יודעת שיש בורג ששולט על עוצמת השאיבה והאם העלת אותו במהלך השאיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור והנקה
    אתי
    17/05/2011

שלום

לפני כחודש (11/4) ילדתי תינוק בריא
    עד אתמול עוד היו לי הפרשות לא דמיות
    היום התחיל דימום שנראה כמחזור ואני מניקה \ה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור והנקה

הוספת תגובה

• מחזור והנקה - תגובה

שרית פאר
    17/05/2011

שלום אתי,
    לא סביר שחודש מהלידה התחיל המחזור החודשי.
    ממליצה להתייעץ עם הרופא נשים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה לפני הנקה
    מיכל
    13/05/2011

שאלתי אם אני יודעת שבני צריך להתעורר להנקה
    האם לא לשאוב ממש לפני ? האם זה יפגע בכמות החלב
    או שאין קשר..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה לפני הנקה

הוספת תגובה

• שאיבה לפני הנקה - תגובה

שרית פאר
    17/05/2011

שלום מיכל,
    מה מטרת השאיבה?
    בגדול שאיבה תמיד נעשית אחרי ההנקה אחרת את לוקחת לתינוק את האוכל....
    לשד לוקח כשעתיים להתמלא, ולכן לא מומלץ לשאוב שעתיים לפני ההנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הנקה
    טלטוש
    08/05/2011

יש לי תינוקת בת 5 חודשים. לפני כחודשיים היא התחילה לבכות ולהתפתל בזמן ההנקה.
    ניסיתי להחליף צדדים, ללטף, לשיר לה, לטייל איתה וכו' ושום דבר לא עזר.
    כיום, אחרי שניסיתי למשוך את הזמן כמה שיותר התחלתי לתת לה סימילאק- שהיא לוקחת בלי בעיה (ואפילו בכיף). אני נורא רוצה להמשיך להניק אותה אבל כנראה שהיא כבר לא רוצה. האם יש דרכים אחרות שאני יכולה לנסות???
    בנוסף, האם אני יכולה להמשיך להניק אותה רק בבוקר כשהיא מתעוררת ובמשך היום לתת לה סימילאק? תמיד בהנקה הראשונה בבוקר אין לה בעיה והיא יונקת.
    האם באמת ישאר לי מספיק חלב לארוחה אפילו אם זה רק פעם ביום?
    אשמח מאד לתשובה,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הנקה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    08/05/2011

הי טלטוש,

אולי את מרגישה קצת דחויה או פגועה מזה שבתך פתאום לא רוצה לינוק כפי שינקה בעבר אבל אני רוצה להבטיח לך שהיא אוהבת אותך מאוד מאוד.
    יעזור אם תפרטי יותר: אחרי כמה זמן היא מתפתלת או בוכה בזמן ההנקה
    האם זה קורה בכל הנקה או רק בשעות מסוימות
    האם בלילה יותר קל
    כמה הנקות יש ביממה
    כמה בקבוקים היא מקבלת ביום של פורמולה
    האם כבר קיבלת מחזור ראשון מאז הלידה
    איך קצת העליה במשקל
    ממליצה לך לקרוא את התשובה שלי מהיום לאמא אושרת - שאלה העוסקת בתינוקת הבוכה בהנקה. אולי המצב דומה?

אשמח לשמוע ממך שוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לילי, עוד פרטים.

טלטוש
    08/05/2011

דבר ראשון רציתי להגיד תודה רבה על התגובה וההתייחסות המהירה. אני מעריכה את זה מאד. אז ככה:
    האכלה ראשונה על הבוקר היא תמיד הנקה. בהנקה הזו היא אף פעם לא בוכה. היא אוכלת פחות או יותר כל 3 שעות וישנה לילה שלם. כשאני מנסה להניק אותה (לגבי כל ההנקות במהלך היום) היא מתחילה לבכות ישר אחרי כמה שניות. לפעמים אני עושה אפילו עיסוי לשד כדי לראות שבאמת יוצא חלב וכדי שהיא לא תצטרך להתאמץ יותר מדי, אבל היא מיד מתחילה לבכות. אני מלטפת, שרה, מחליפה צדדים, לפעמים גם מניקה בהליכה וכו' אבל היא ממש מתפתלת ובוכה. כאני רואה שהיא לא אוכלת הרבה, מה שקורה בד"כ אז אני נותנת לה בקבוק סימילאק 180ml. וחבל לי כי אני רוצה מאד להמשיך להניק אותה!! היא נולדה בשבוע 38, קטנה (2.65 קילו) בניתוח קיסרי חרום עקב מיעוט מי שפיר והאטות בדופק. לפני כחודש היא שקלה 5.15 קילו (אני הולכת לשקילה בטיפת חלב עוד כמה ימים). היא עולה במשקל בצורה איטית אבל עקבית מהלידה ועד היום. לפני השינה אני נותנת לה בקבוק סימילאק 240ml והיא מסיימת את כולו.
    לפני כחודש קיבלתי מחזור ראשון אחרי הלידה.
    אשמח מאד לעזרה שלך כי ההנקה שלה מאד חסרה לי..
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לילי, עוד פרטים. - תגובה

לילי עוזיאל
    08/05/2011

הי טלטוש,

האמת היא שקשה לדעת בלי לראות.
    אני יכולה לשתף אותך בכיווני המחשבה שלי:
    לפעמים אם יש שפע רב של חלב והיו חוויות של השתנקות על השד בגלל זרם חזק זו גם סיבה אפשרית. בכך די קל לטפל.
    כיוון אחר אפשרי הוא שעקב שילוב בקבוקים היא החלה להעדיף את הבקבוק על-פני השד. אם משלבים בקבוקים בלי לשאוב בשעות הללו יוצא שחלב אם עומד הרבה שעות בשד. במצב זה הגוף מקבל שדר לא לייצר חלב וכך תפוקת החלב יורדת. בלילה מתייצר הרבה חלב בגלל רמות גבוהות של ההורמון פרולקטין ואופייני אצל רב הנשים שבבוקר יש הרבה חלב בשד. בשעות האחרות היא עלולה להיות מתוסכלת מכך שהזרם אינו מהיר וחזק כמו מבקבוק או כמו מהשד השופע בבוקר. אפשר לנסות ולטפל גם בכך.
    תמיד כאשר משלבים בקבוק יש סיכון שהתינוקות יעדיפו בסופו של דבר את הבקבוק.
    מכיוון שאת רוצה להמשיך ולהניק אני מציעה לך לפנות ליועצת הנקה מנוסה באזור מגורייך.
    אם תחליטי שלא - תמיד תוכלי לתת לה חלב שאוב בבקבוק וכך היא תמשיך להנות מהיתרונות הבריאותיים המובהקים שבחלב אם.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי, עוד שאלה קטנה..

טלטוש
    09/05/2011

אני עדיין רוצה להניק אותה לפחות בבוקר, האם יש אפשרות שיהיה לי מספיק חלב להנקה אחת בלבד ביום? או שבמשך הזמן גם ההנקה בבוקר תדלדל ולא יהיה מספיק חלב בשד. במשך היום כשהיא לא יונקת אין לי גודש (זה נורמלי??)
    שוב תודה רבה על הכל, עזרת לי מאוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילי, עוד שאלה קטנה.. - תגובה

לילי עוזיאל
    09/05/2011

הי טלטוש,

כאשר חלב לא יוצא מהשד הגוף מקבל מסר לא לייצר חלב. מהסיבה הזאת סביר להניח שכמות החלב תתדלדל ואז מן הסתם התינוקת גם תאבד עניין.
    יחד עם זאת כמו שאנחנו לא דומות מבחוץ אנחנו גם לא דומות מבפנים ויש אמהות שאצלן הדלדלות החלב תהיה איטית יותר.
    הכי טוב לעבוד ולנסות להתגבר על משבר ההנקה. לפעמים לא מתאים לנו מכל מיני סיבות להלחם על ההנקה, אבל אז אם תשאבי לה חלב במשאבה דו-צדדית זה גם יעיל ומהיר, גם תוכלי לספק לה חלב אם ליותר זמן וגם יישאר לך חלב להנקה בבוקר :-)

תמיד שמחה לעזור,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלה בבקבוק
    אירן
    07/05/2011

שלום. בתי בת 4.5 חוד, על הנקה מלאה. נולדה 2900, בגיל 4 חוד שקלה 5345.
    בזמן אחרון התחילה לעשות פערים גדולים בין ההנקות, בנוסף התחלתי להרגיל אותה לבקבוק לקראת חזרה לעבודה ונוצרה הבעיה רצינית. בהתחלה היא לא הסכימה בכלל לקחת בקבוק ובהמשך לוקחת אבל רק ל-20-30 מ"מ ולא רוצה יותר, מה שלא עושים (כל המשפחה מעורבת במתן בקבוק) אני הייתי איתה אצל רופא לבדוק אולי יש בעיה רפואית לירידה בתאבון, אך הרופא לא התרשם ממשהו חריג. אני מאוד מודאגת , מפחדת שהיא גם יונקת בכמויות מאוד קטנות. או שהיא פשוט עדיין לא רגילה לבקבוק? מה דעתכם? מה אפשאר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    האכלה בבקבוק

הוספת תגובה

• האכלה בבקבוק - תגובה

לילי עוזיאל
    08/05/2011

שלום אירן,

אינך מפרטת כמה גדולים הפערים, כמה קצרות ההנקות וכמה שעות את נעדרת מהבית ולכמה ימים בשבוע.
    אני מבינה שאת מודאגת ואנסה להתייחס למרות המידע החסר.
    בגיל של בתך ההנקות יכולות להיות מאוד קצרות. יש תינוקות שמסתפקים בגיל הזה בהנקה של כ 3 דקות במקרים קיצוניים - כל עוד העליה במשקל תקינה והילדה מרוצה אין כל בעיה.
    הרבה תינוקות שותים מבקבוק מעט מאוד כאשר אמא בעבודה בדיוק כמו שאת מתארת, שוב: אם היא משלימה את הפער כשאת חוזרת ובלילה את תראי שהיא עולה תקין במשקל ושהיא רגועה.
    את יכולה לעיין בטבלאות משקל של תינוקות של ארגון הבריאות העולמי. זה מופיע באתר האינטרנט שלל האו״ם. אלה טבלאות עדכניות המתיחסות לקצב עליה במשקל של תינוקות יונקים.
    בעוד כחודש-חודש וחצי היא כבר תאכל יותר מוצקים וזה יתחלף את ההנקה כשאת לא נמצאת וזה ייקל עליך.
    אשמח אם תלכי לשקילה ותעדכנו אותי בפרטים החסרים.

המשיכי להניק בכיף,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה