פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאיזה גיל מותר לתת מים כמובן מסונני
    סלי
    03/04/2011

בני בן החודש וחצי האם מותר להביא לו לשתות מים
    יש לציין שאני משלבת הנקה ומטרנה
    סלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאיזה גיל מותר לתת מים כמובן מסונני - תגובה

הדס חבקין
    04/04/2011

הי סלי,
    עד גיל חצי שנה יש לתת לתינוק חלב אם או פורמולה בלבד, אין צורך להוסיף מים.
    בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב?
    שיר
    02/04/2011

שלום ושבוע טוב!
    בני עוד שבוע בן ארבעה חודשים.עד לפני כעשרה ימים הוא ינק יפה כל 3-4 שעות,עלה יפה במשקל, היה רגוע ולעיתים קרובות מאד עשה בלילה הפסקה של 6-7 שעות.כבר למעלה משבוע (ומחמיר בימים האחרונים) הוא יונק כל שעתיים שלוש (ביממה האחרונה כל שעתיים ואפי' שעה וחצי), הוא לא מספיק רגוע בין הארוחות ובזמן היניקה אני רואה שאחרי 2 הד' הראשונות הוא צריך למצוץ הרבה "על ריק" ולהתאמץ כדי להוציא חלב ואחרי כ5-6 ד' הוא מפסיק ולא רוצה יותר ואז אותו הדבר בצד שני (קודם ינק קבוע 10 ד' מכל צד).
    שאלותי:
    א. האם יתכן שלפתע יורדת תפוקת החלב? (אני אוכלת טוב ושותה לפחות 2 ליטר ביום ולא עברתי שום שינוי כגון מחזור, הריון וכדו')
    ב. האם כדאי לקנות כדורים להגברת חלב אם שנמכרים בבתי הטבע? האם הם יעילים?
    ג. מה חשיבות ההנקה בגיל ארבעה חודשים? כמה כדאי להתאמץ בשביל לשמור את ההנקה? אני מניחה שבגיל מסויים כבר אין חשיבות גדולה להנקה ואז אם זה לא הולך בקלות אולי כדאי לוותר ולעבור לפורמולה?

תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב?

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב? - תגובה

הדס חבקין
    04/04/2011

הי שיר,
    ישנה חשיבות רבה להנקה והמלצת משרד הבריאות היא על הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה ובשילוב עם ארוחות מוצקות -עד גיל שנה. המלצת ארגון הבריאות העולמי מדברת על עד גיל שנתיים, לשאלתך- כל יום שתמשיכי להניק הינו רווח נקי לתינוקך ולך...
    לעיתים ישנם שינויים בדפוסי ההנקה, נראה לי שהוא אוכל יותר ארוחות קטנות לעיתים קרובות- איך הוא מבחינת משקל והתפתחות? דרך אגב, מגיל 4 חודשים הוא אמור לעלות פחות במשקל ממה שהיה בחודישם הראשונים.
    לפני שאת מחליטה שתנובת החלב ירדה, כדאי לגשת לרופא הילדים ולראות שהכל תקין אצל התינוק.וגם-יכול להיות שהכל יסתדר בלי לעשות כלום, סבלנות וזמינות...
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום חלב אם במיקרוגל
    סלי
    01/04/2011

שלום לך

ברצוני לדעת האם אפשר לחמם במיקרוגל חלב אם ולתת לתינוק לאכול
    יש לי כמות של 100 בשאיבה זה טוב או שזה לא מספיק לתינוק בן חודש וחצי,כי לפי הקופסא אמור לתת לו 180 .
    ובנוסף רציתי לדעת כמה זמן אפשר להשאיר חלב אם שאוב במקרר עד כמה שעות

תודה ושבת שלום סלי

לקביעת תור
    סגירה
    חימום חלב אם במיקרוגל

הוספת תגובה

• חימום חלב אם במיקרוגל - תגובה

לילי עוזיאל
    04/04/2011

סלי שלום,

חלב אם אסור לחמם במיקרוגל. מחממים את הבקבוק בקערית מים חמים (לא רותחים). מדי פעם מערבבים כדי שהחום יתפזר באופן שווה.
    כמות החלב בשאיבה יפה. הכמות שנותנים לתינוק תלויה במשקלו.
    פורמולה נותנים בכמות יותר גדולה כיוון שהרכיבים התזונתיים פחות זמינים לתינוק מאשר בחלב אם. בכל זאת פורמולה היא לא מזון מיטיבי לתינוק כמו חלב אם שמתאים לצרכיו בדיוק.
    חלב אם שאוב יכול להשאר במקרר בין 5-7 יממות.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם מטרנה וכשחסר לי אני מביאה סימיל
    סלי
    31/03/2011

ברצוני לדעת (האם השאלה הזאת שייכת לפורום הזה )
    הבן שלי בן החודש וחצי אוכל שילוב הנקה ומטרנה 120
    האם נתקעתי בטעות בלי מטרנה ויש לי סימלאק בבית האם אפשרי לתת לו מהסימלאק העיקר שלו יהיה רעב
    מותר לערבב פעם סימליאק ופעם מטרנה האם ישנה בעיה עם זה?
    סלי הנואשת

הוספת תגובה

• אפשר

רעות
    03/04/2011

ברור שאפשר. תינוקות שניזונים רק מפורמולות עדיף לשלב להם (מטרנה סימילק) שלא יהיה סיפור רמדיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי את ננה

סלי
    03/04/2011

שלום לך מי את ננה
    פשוט ראיתי שאת לא ממנהלות הפורום הריון והנקה ורציתי לדעת אם הבנת את השאלה שלי (שאלתי אם נתקעתי בלי מטרנה ובמקרה יש לי קופסא חדשה של סימילאק האם אפשר כי אמרו לי שאסור לערבב ושהקופסא תקפה עד לחודש ימים בלבד,ובכלל ראיתי שבתחתית הקופסא זה להרבה יותר זמן מחודש ממש לא ברור כל העניין.
    סלי תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם מטרנה וכשחסר לי אני מביאה סימיל - תגובה

הדס חבקין
    04/04/2011

הי סלי,
    כדי לא לגרום לבלבול, כדאי לתת פורמולה מסוג אחד ולא לערבב פעם ככה ופעם ככה.
    אבל- אם יש לך קופסא של סימילאק תתני את כל הקופסא ואז תחליטי באיזו פורמולה את מעוניינת להמשיך.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בפטמה
    מרים
    31/03/2011

שלום אני מניקה חלקית , בזמן העבודה שואבת מזה חודש יש ליפצעונים קטנים בפיטמה שמרדים נורא, כמו כן הפצעונים בשבוע זה מתפשטים מעבר להילה מה עלי לעשות . ?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בפטמה

הוספת תגובה

• פצעים בפטמה - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

שלום מרים,

לדעתי כדאי לך לפנות לרופא עור. לחילופין לכירורג שד.
    אפשר למנות לד״ר ליבוביץ במושב אודים או לד״ר צימרמן בירושלים שהן גם רופאות וגם יועצות הנקה.

בריאות טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורח ומסרב לינוק...
    מירי
    31/03/2011

הי!
    עברתי הלילה עם התינוק שלי בן הכמעט ארבעה חודשים ארוע מאד מדאיג ומוזר ואני חייבת לנסות להבין מה זה יכול להיות.
    הוא יונק עד היום הנקה מלאה לפי דרישה, עולה יפה במשקל והכל תקין ב"ה.
    אתמול בעשר וחצי בלילה עשיתי לו אמבטיה כרגיל לפני הנקה ושנת לילה. לקראת סוף ההלבשה שלו הוא התחיל לבכות (הרבה פעמים הוא קצת בוכה כשאני מלבישה אותו. הוא מאד אוהב להתפשט ולא אוהב להתלבש) ניסיתי לדבר אליו תוך כדי ולהרגיע אותו אבל תוך דקה שתיים הבכי הלך והתחזק מאד. חשבתי שאולי הוא רעב אעפ"י שלא היה אמור להיות רעב במיוחד (אני מקפידה לא להתחיל אמבטיה כשהוא כבר רעב מאד) ומיהרתי לסיים ולנסות להציע לו לאכול. הוא אפילו לא ניסה לאכול, הוא סרב בכל תוקף לינוק והבכי הלך והתגבר עד כדי צרחות איימים והסטריה ואני עומדת חסרת אונים בלי יכולת להרגיעו. הוא כמובן על הידיים, לא רוצה לינוק (רק צורח יותר כשאני מנסה לחבר אותו), לא מוצץ ולא כלום. הייתי מבוהלת נורא, זה היה מפחיד מאד! חשבתי אולי פתאם משהו כואב לו נורא, כך זה נמשך דקות ארוכותעד שבסוף הצלחתי איכשהו להרגיע אותו ואז אחרי כמה ד' הצעתי לו שוב לאכול, הוא סרב לרגע אבל אז התחבר, אכל כרגיל ונרדם.
    ב4 לפנות בוקר הוא התחיל להתעורר ואני כרגיל, איך שהוא מתחיל להשמיע קול אני שולפת אותו מהמיטה,בדר"כ מניקה, הוא נרדם שוב תוך כדי ומחזירה אותו למיטה והוא ממשיך לישון. הלילה כשהוצאתי אותו כרגיל עדיין ישנוני מן המיטה והצעתי לו את השד הוא שוב התחיל לבכות בהסטריה נוראית ולא ניסה אפילו לטעום. זה היה ממש מפחיד. אחרי כמה ד' שהסתובבתי איתו בבית החשוך על הידיים ושהוא בוכה מאד (הוא היה אמור להיות ממש רעב) הצעתי לו שוב ושוב את הפטמה וכעבור ד' ארוכות הוא פתאם התחבר והתחיל לינוק כרגיל.
    מה זה יכול להיות??? זה היה מבהיל ומלחיץ נורא! האם התופעה מוכרת?
    (הבוקר הוא ינק כרגיל.)
    אנא עזרתכן.
    מודאגת,
    מירי.

לקביעת תור
    סגירה
    צורח ומסרב לינוק...

הוספת תגובה

• צורח ומסרב לינוק... - תגובה

הדס חבקין
    04/04/2011

הי מירי,
    נשמע שעברת לילה קשה... אולי שיניים? אולי כאבי בטן? אין לדעת, אני מקווה שהכל הסתדר..
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת מים
    אלי
    31/03/2011

שלום,

בתי בת 3 חודשים ואוכלת חלב אם בלבד.
    בימים האחרונים והחמים היא צמאה מאוד ואוכלת לעיתים תכופות יותר בשעות החמות.
    האם אפשר/מומלץ לתת לה מים כשהיא רק צמאה ולא רעבה?
    מה עושים בימי הקיץ החמים...?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת מים

הוספת תגובה

• תוספת מים - תגובה

לילי עוזיאל
    04/04/2011

אלי שלום,

לתינוקות לא נותנים מים עד גיל חצי שנה או מעט קודם לכן עם תחילת אכילת מזונות נוספים.
    בימות הקיץ תינוקות מבקשים לינוק יותר וחלב האם מתאים עצמו לצרכי התינוקות כדי לספק נוזלים כנדרש.
    חשוב לאפשר לבתך גישה חופשית לשד - וכך היא תקבל את כל צרכיה.

הרבה בריאות ונחת,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב ושמירה בציידנית
    טל
    30/03/2011

שלום

רציתי לשאול האם ניתן לשמור חלב שאוב בציידנית עם קרח כמובן,ו אם כן לכמה זמן מרגע השאיבה?

תודה!!!

הוספת תגובה

• שאיבת חלב ושמירה בציידנית - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

שלום טל,

על-פי מחקרים של יצרנית המשאבות ״מדלה״, ניתן לשמור חלב אם ששאבת עם צידנית בה 3 קרחונים (טמפרטורה מקסימלית של 15 מעלות צלזיוס) למשך 24 שעות.

בברכת בריאות טובה והנקה מהנה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת חלב
    רחל
    29/03/2011

שלום,

ביתי בת 3 וחצי חודשים וכרגע אין לי כמעט חלב(20cc ליום!)והיא אוכלת בעיקר מטרנה.

יש אפשרות להגביר את כמות החלב בעיקר בעזרת שאיבות(כל שעה-שעתיים, נניח) ולא בעזרת עוד הנקות?בשלב זה הייתי רוצה יותר לשאוב מלהניק, כי הילדה מסכנה-היא מנסה לינוק ולא יוצא לה כמעט כלום..(לאחר שהחלב יתגבר אחזור להניק יותר)

ואם כן,תוך כמה זמן של שאיבות תכופות החלב יתגבר?שבוע בערך,או יותר?

יש לציין שאני לוקחת חלב רב וכדורי חילבה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הגברת חלב

הוספת תגובה

• הגברת חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

רחל שלום,

מקסים בעיני שאת רוצה להעניק לבתך את כל היתרונות שבחלב שלך.
    כעקרון ניקוז חלב לעיתים תכופות מגביר את ייצור החלב.
    אפשר לסייע להגברת ייצור חלב גם על-ידי נטילת תכשירים צמחיים ואף על-ידי תרופות.
    השאלה היא מדוע את מייצרת חלב בכמות שאינה מספיקה לילדתך.
    יועצת הנקה תוכל לסייע לך להבין מה הגורם ומה תוכנית הפעולה המתאימה.
    ככל שחולף יותר זמן יותר קשה לשקם את מלאי החלב ולכן כדאי למהר ולפעול.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שותה ולא אוכלת ואיך עדיין יש חלב
    סלי
    28/03/2011

שלום לך

אומרים שאם לא אוכלים ולא שותים ולא נחים בהנקה ,אז אין חלב
    רציתי לדעת אני לא אוכלת ושותה מים בקושי ולא נחה כי יש בבית שני ילדים שיהיו לי בריאים,
    אז השאלה שלי :אז איך יש עדיין חלב ,ואפילו כואב ואני מרגישה אפילו בשדיים את יצור החלב והשדיים כואבים אפילו

הסבר תודה מעניין אותי מאוד סלי?

הוספת תגובה

• לא שותה ולא אוכלת ואיך עדיין יש חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    28/03/2011

סלי שלום,

בהחלט ייתכן שהשינוי בכמות החלב יהיה קטן, וגם הרכב חלב האם הוא יציב יחסית.
    לעומת זאת בריאותך עלולה להפגע כי המאגרים שבגופך יתדלדלו.
    ילדים זקוקים לאמא בריאה ועם כוחות וכדאי לשמור על בריאותך ועל תפקודך למענך ולמענם.
    גם אמא עסוקה יכולה לאכול ״מזון של יד אחת״ כמו כריך מזין, פירות יבשים, אגוזים ושקדים שונים, ושאר ״חטיפים״ שאינם רק קלוריות אלא גם עשירים ברכיבים תזונתיים.
    זמן ההנקה מאפשר ישיבה ומנוחה ואכילה ביד אחת תוך כדי... זה בפירוש אחד מיתרונות ההנקה. אפשר גם להניק בשכיבה ולהנות ממנוחה תוך כדי הנקה.

מאחלת לך שתרווי הרבה נחת מילדיך,
    לילי  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומשקל
    בעילום שם
    27/03/2011

שלום, ותודה מראש.
    אני בת 29 אם לתינוקת בת חמישה שבועות.
    בשנה וחצי האחרונות ירדתי במשקל כמעט 30 ק"ג במסגרת מאמציי בטיפולי פוריות. הדבר התאפשר הודות לפעילות גופנית, שימוש בכדורי מטפורמין וכמובן- זהירות במה שנכנס לפה.
    בשבועיים האחרונים יש לי תחושה שמשהו מתקלקל. אני עדיין נזהרת במה שאני אוכלת ומשתמשת בתרופה הזו (קבועה אצלי, בהוראת רופא משפחה וגינקולוגים). טרם חזרתי להתעמל כי עוד לא עברו שישה שבועות ולא נבדקתי שהכל בסדר. אבל כפי שזה נראה עליתי כשלושה קילו, שכמובן ממש לא היו כלולים בתכניות שלי.
    (אפילו בהריון ירדתי הרבה. התחלתי בירידה של 7, עליתי 8 ומייד אחרי הלידה ירדתי 7)
    שאלתי:
    האם יש דבר כזה להשמין רק בגלל ההנקה? (יכול להיות שעם פורים ברקע הברזתי טיפה משמירת הפה, אבל אני כבר מכירה את הגוף שלי. זה היה ברמה של מקסימום לעלות חצי קילו. לא שלושה!!)
    מה אני יכולה לעשות?
    אציין שהרבה יותר קל לי לרדת כשאני עושה את זה טוטאלי. מאוד קל לא לאכול בכלל. מאוד קשה לאכול מעט ולהפסיק, אבל אני חייבת לאכול בשביל התינוקת.
    אשמח לחוות דעתכן המלומדת.
    אמא מתוסכלת.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ומשקל

הוספת תגובה

• הנקה ומשקל - תגובה

לילי עוזיאל
    28/03/2011

בעילום שם יקרה,

מזל טוב לך וכל הכבוד לך על נחישותך.
    כאשר מניקים, השד כבד יותר ויתכן שתראי עליה מסוימת במשקל בשל כך.
    נשים שמניקות לעיתים רעבות יותר ולא בכדי - הנקה מלאה מנצלת כ500 קלוריות ביממה.
    מכאן שנשים שמקפידות לאכול מספיק מזון בריא, בהיקף של כ1800 קלוריות ביום - למעשה נמצאות בתהליך מתון של הרזיה בזמן שהן מניקות, כיוון שהן ניזונות מכ1300 קלוריות ביממה בלבד. בספרות המקצועית שלנו, יועצות ההנקה מציינים במפורש
    שבזמן הנקה לא מומלץ לרזות יותר מאשר חצי ק"ג בשבוע.
    מחסור קלורי ומחסור ברכיבים תזונתיים עלולים לפגוע בייצור החלב ובנוסף מסכנים את המאגרים בגופך ואת בריאותך.
    אלה כמובן נתונים כלליים בלבד ונשמע לי מההסטוריה שלך שאת בוודאי מלווה על-ידי תזונאית. אם אינך מלווה על-ידי תזונאית אני חושבת שכדאי לך לפנות לאחת. זה שירות שכלול בסל הבריאות וניתן בכל קופות החולים.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    רינת
    27/03/2011

שלום, רציתי לשאול האם להעיר תינוק בן שבועיים לינוק? משקלו 3 ק"ג ואם אני לא מעירה אותו יש פעמים שהוא יכול לישון מעל 4 שעות, האם זה לא הרבה?
    שאלה נוספת, האם משאבה מגרה יצירת חלב כמו יניקה? היות ויש צד אחד שתמיד הולך לי קשה איתו כיוון שהתינוק בולע הרבה אוויר וכמעט נחנק אני רוצה לשאוב מצד זה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

רינת
    27/03/2011

כי בכל פעם שאני מעירה אותו הוא רעב ויונק בסביבות 10 דק (שזה הזמן שלוקח בכל הנקה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

לילי עוזיאל
    28/03/2011

הי רינת,

מזל טוב לך,
    תמיד צריך לבחון את מכלול העובדות: באיזה שבוע נולד ובאיזה משקל. האם התינוק עולה עליה תקינה במשקל? כמה הנקות יש ביממה כולה וכמה פעמים ביממה נותן שתן וצואה וכיו"ב.
    כששוקלים את כל הנתונים אפשר לדעת אם כדאי להעיר להנקה או לא.
    כתבי לי יותר נתונים ואני מקווה שאוכל לעזור.
    שלך,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכתוב עוד פרטים

רינת
    28/03/2011

נולד בשבוע 40+3 במשקל 2845 ובשקילה היום לאחר שבועיים 3150 יש צואה כמעט בכל הנקה, ויש שתן ביממה יש בערך 7-8 הנקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכתוב עוד פרטים - תגובה

לילי עוזיאל
    06/04/2011

הי רינת,

הכל נשמע יופי ובמצב כזה אין צורך להעיר.
    כמובן להמשיך מעקב גדילה בטיפת חלב כדי לדעת שהכל ממשיך להיות נהדר.

בברכת המשך הנקה מוצלחת,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יין בהנקה האם מרדים את התינוק
    סלי
    25/03/2011

ברצוני לדעת האם מכוסית יין קטנה התינוק שלי בן החודש ימים יכול להרדם יותר זמן
    כי פשוט חגגנו לו ברית היום והנקתי אותו והיין עובר בחלב כמובן,בגלל זה רציתי לדעת
    ולא בגלל שאני חס וחלילה שתיינית חס ושלום אצלי אלכוהול וסמים מחוץ לתחום ברוך השם אז אל דאגה
    סלי פשוט ממש עניין אותי הנושא הזה

הוספת תגובה

• יין בהנקה האם מרדים את התינוק - תגובה

שרית פאר
    29/03/2011

שלום סלי,
    אכן יין עובר בהנקה ויכול לגרום לתחושת נמנום אצל התינוק, מומלץ לשתות לאחר ההנקה וכמובן לא להפריז.
    בנוסף תינוקות לאחר ברית נוטים לישון הרבה מכיוון שכך עוברים את הטראומה.
    ממליצה לא להעיר תינוקות שישנים הרבה ביום הברית והיום לאחר מכן.
    בברכה
    שרית פאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה-הנק
    קארין
    24/03/2011

שלום, בני בן 4 חודשים+3 שבועות ניזון מהנקה מלאה. עלי לצאת עוד שבוע לעבודה.
    עד כה שאבתי מעט מדי פעם כשנעדרתי מהבית למספר שעות. בד"כ שאבתי במקביל להנקה כלומר משד אחד שאבתי ומהשני הנקתי, הכמויות היו משתנות בין60-85מ"ל.
    היו פעמים ששאבתי 100מ"ל בזמן ההנקה.
    כעט אני מנסה לשאוב ללא הנקה וכל מה שיוצא זה 10-15מ"ל.
    כמוכן לאחרונה גם הכמויות שאני שואבת בזמן הנקה מעטות יותר כ-50מ"ל.
    מה יכולה להיות הסיבה? האם בגלל שעשיתי הפסקה של שבועיים בהם לא שאבתי כלל?
    איך אוכל לשאוב בעבודה בלי להניק במקביל?
    בבקשה תעזרו לי אני מאוד מוטרדת מהעניין ולצערי לא צברתי מאגרים....

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה-הנק

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה-הנק - תגובה

לילי עוזיאל
    28/03/2011

הי קארין,

נפלא שאת רוצה להמשיך ולהניק גם לאחר חזרתך לעבודה ועוד יותר נפלא שילדך יוכל לקבל את החלב שלך בהעדרך.
    כדאי לך להפגש עם יועצת הנקה שתעזור לך לעשות סדר לקראת חזרתך לעבודה.
    בדרך-כלל אפשר לשפר את הכמויות ששואבים ולבנות תכנית פעולה שתאפשר להמשיך להניק כשאת בבית ולתת בקבוקי חלב שאוב כאשר את עובדת.
    כדאי גם ללמוד איך לתת את הבקבוק בצורה שתקטין את הסיכון שהתינוק יעדיף את הבקבוק על-פני השד.
    יש יועצות בטיפת חלב, יש מפגשי ליגת לה לצ'ה שהם בחינם ויש יועצות פרטיות שישמחו לתת לך את השירות הזה בביתך.

בהצלחה רבה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי לשאוב?
    yam
    23/03/2011

שלום
    אני שואבת פעם ביום עבור ביתי בת השמונה חודשים למרות שהיא אוכלת מוצקים יפה מאוד.
    היא שותה בקבוק בין הארוחות כשהיא עם המטפלת
    אני מניקה אותה כשאני חוזרת מהעבודה אחרה"צ.
    1. האם שאיבה ממושכת, כבר 5 חודשים שואבת, לא תפגע בשד?
    2. האם בכלל יש צורך להמשיך לשאוב?
    לא נראה לי שהיא רעבה, אולי פשוט בא לה קצת להרגיש את אמא במהלך היום (או שסתם כיף לי לחשוב ככה), אולי צמאה (אבל היא שותה מים גם). המניע היחיד שלי להמשיך לשאוב זה לתת לה עוד מנה עם יתרונות של חלב אם.
    מה דעתכן?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי לשאוב?

הוספת תגובה

• עד מתי לשאוב? - תגובה

לילי עוזיאל
    24/03/2011

שלום,

כל הכבוד לך על שילוב ההנקה עם החזרה לעבודה.
    זה דבר נפלא גם לבתך וגם לך.
    אין בעיה בשאיבה כל עוד עוצמת השאיבה אינה מכאיבה.
    זה טוב שאת שואבת פעם אחת במהלך העבודה
    כי אם כשחלב אם עומד הרבה שעות בשד פוחת ייצור
    החלב.

המשיכו לינוק ולהניק בכיף!
    לילי 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה