מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מהנקה מלאה לבקבוק-ללא הצלחהענת17/09/2011
בני בן 3 וחצי חודשים, עד כה מקבל הנקה מלאה. אני לא שואבת, לא מסתדרת עם השאיבה. אני מעוניינת להתחיל להרגיל אותו לבקבוק עם מטרנה/ סימילאק. ניסינו כמה פעמים לתת לו את הבקבוק והוא סירב והתחיל לבכות, ולא הסכים בשום אופן לאכול ובסוף נשברתי ונתתי לו הנקה.
ניסינו גם אני לתת וגם בעלי, והתגובה זהה.
יש הצעות/ טיפים מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מהנקה מלאה לבקבוק-ללא הצלחה - תגובה
עדי יותם19/09/2011יש כל מיני דרכים לתת בקבוק לתינוק יונק. בראש ובראשונה להימנע ממלחמות כדי לא ליצור התנגדות שתאריך את התהליך.
אני מציעה שאם אין לחץ זמן, לעזוב את הנושא ליומיים שלושה.
לאחר מכן, את יוצאת מהבית, או שבן הזוג יוצא מהבית עם התינוק - לא מספיק שתהיי בחדר אחר, לתינוקות יש חיישנים רגישים במיוחד...
אפשר לתת את הבקבוק קודם כל כמשחק. לתת כמות קטנה ולהציע אותו כמו כל צעצוע אחר.
אפשר לנסות להאכיל בתנוחה שונה מתנוחת הנקה - למשך שאבא יושב על השטיח בברכיים מורמות, והתינוק מולו, נשען בגבו על השוקיים שלו.
אפשר דווקא בתנוחת הנקה ממש - בקבוק מתחת לבית השחי של אבא.
אני מציעה שתנסו טכניקה אחת פעם ביום-יומיים-שלושה. אם לא יעבוד, כתבי לנו שוב וספרי איך הגיב התינוק להצעות השונות, ונציע לך הצעות נוספות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מההנקהאפרת16/09/2011
שלום לכן
אני ממש זקוקה לעצתכן ותמיכתן....אז תודה מראש
ביתי בת שלושה וחצי חודשים יונקת מלא. לאחר למידת לקח מהלידה הקודמת כאן החלטתי שלא אשאב בעקבות דלקות קשות וסתימת צינוריות שהיו לי.
אמרו לי בטיפת חלב לחכות לתמ"ל לפחות עד גיל חודשיים וכך עשיתי. חששתי שיהיו לה גזים מתמ"ל והמתנתי. לא תיארתי לעצמי שתינוקת בת חודשיים תהפוך לסרבנית בקבוק.
ניסיתי את כככככככללללל הבקבוקים האפשריים והשתמשתי בכל העצות האפשריות מקריאה באינטרנט, חברות ועוד.
מעבר לזה שאני מיואשת ומרגישה שאין לי אוויר ואין לי חיים הקטנה שלי כל הזמן רעבה, קמה בין 3 ל-4 פעמים בלילה ולי כאמא שלה אין מספיק חלב לתת לה.
ז"א המצפון עובד לי פעמיים: פעם ראשונה אני מודה שנמאס לי להניק, אני לא נהנית מזה, נמאס לי להוציא ציצי בציבור, נמאס לי שהכל יושב עלי, שאני לא יכולה לצאת לשאוף אוויר לבד ולבלות. אני פשוט לא חיה ועוד חודש חוזרת לעבודה. לא כדאי שאחזור לעבודה תובענית שלי בלי אוויר.
פעם שנייה ,רע לי עם מה שכתבתי ויש לי נקיפות מצפון על זה שאני לא מעניקה לה מה שהיא צריכה כי היא כל הזמן רעבה.
בעלי ניסה, הסבתות, שאני בבית ושאני לא. ניסיתי את כל התנוחות אני. אפילו שאבתי חלב כדי לראות אם זה עניין הטעם.
אני מאמינה בגישה של "וין-וין" וכרגע אנחנו ב"לוז-לוז". אני כבר שלושה שבועות לא ישנה בלילה, יש לי עוד ילדה בת שלוש ואין לי הרבה אנרגיה. זה לא פייר לאף אחת מהן וגם לא לי.
הזמנו את הפלייטקס מארה"ב, כרגע ממתינים.
מה עלי לעשות?? להכריח אותה בכח ולשמוע אותה צועקת לי בידיים??? קשה לי לעשות את זה. מרגישה שאני מתעללת בה. מצד שני, אם היא לא שבעה גם כאן אני חוטאת
איך יוצאים מהפלונטר הזה???
אגב, אני רוצה להמשיך להניק אותה, בפרוש לא להפסיק (במיוחד למטרות חיסונים, גזים, פינוק ועוד) אבל גם לשלשב בקבוק לשם אויר
תודה וסליחה על ההשתפכות
אני בן אדם מאוד חזק אבל כאן מרגישה שהכח נעלם לי
תודה מראש
- - - - - - - - - - - - - - - -
ברומנטיקה ואהבה הבומרנג הפוך-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי את זה
אולסיה18/09/2011שלום, היתה לי אותה בעיה, והייתי אמורה כבר לחזור לעבודה. הפתרון שמצאנו: להוסיף כפית של דייסת קורנפלור של מטרנה לכל 60 מ"ל של חלב שאוב. כן-כן, אני יודעת, שזה מותר רק מגל 4 חודשים אבל לא היתה לי בררה, היא פשוט סרבה לקחת את הבקבוק. גם עם חלב שאוב. מרגע שהתחלתי להוסיף לה את הקורנפלור היא מסכימה לקחת בקבוק (למרות שגם לא מתלהבת מזה, אבל אני יכולה לצאת מהבית!!! זה כבר משהו!). אני מדגיזה שלא נתתי את התוספת לפי המתכון שרשום על גבי האריזה אלה רק תוספת קטנה (כפית ולא כף! לכך 60 מ"ל). התינוקת ישנה אחרי תוספת זאת לפחות 4-5 שעות רצופות. לא היו לנו תופעות לוואי כגון גזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי את זה - תגובה
סיגל גולן18/09/2011לי יש ממש בעיה עם קורנפלור. זה ללא ערך תזונתי לגמרי. אנחנו רוצים לתת לתינוקות שלנו תזונה נכונה מהתחלה. אולי במקום אפשר היה לתת דיסה אחרת עם ערך תזונתי למרות שזה מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת מההנקה - תגובה
סיגל גולן18/09/2011הי אפרת
אני יכולה להבין את הקושי שלך. למידת שתיה מבקבוק זה הדבר הקל ביותר שתינוק לומד. אם בתך לא לוקחת בקבוק זה יכול להיות בגלל קושי רגשי ולא פיזי. היא בטח מרגישה את הלחץ שלך שהיא תקח. אם תצליחי להוריד את הלחץ, יש יותר סיכוי. עוד טיפים: לתת לה בקבוק לא כשהיא מאוד רעבה, אלא אחרי רוב ההנקה. לתת את זה ללא לחץ. לנסות גם בין ארוחות. תאמיני ביכולות שלה ותגידי לה באופן כן שאת מאמינה בה. סבלנות ועקביות. תעדכני אם זה עזר.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמת סיליקוןלנה15/09/2011
שלום,
בני בן 3 חודשים, ניזון רק מהנקה. ייונק ביום כל 3-3.5 שעות ובלילה פעם אחת. כל הנקה נמשכת 30-40 דקות! יש לציין שאני מניקה דרך פטמת סיליקון כי היה לו נורא קשה לתפוס את הפטמה בהתחלה (פטמות קטנות ושקועות).
בשבועיים האחרונים אני חשה בירידה משמעותית בכמות החלב, כבר לא מרגישה תחושת מלאות כמו בהתחלה (אפילו לא אחרי הפסקות דיי ארוכות בלילה
) כבר אין את ה"זרמים" האלה שמרגישים בתחילת ההנקה, מצליחה לשאוב הרבה פחות מפעם גם אחרי שלא הנקתי והבן שלי מאוד לא רגוע תוך כדי ואחרי רוב ההנקות (בעיקר בשעות הערב).
יש גם איזשהו עניין רפואי שהייתי מוטרדת ממנו (לא משפיע על ייצור החלב) וברור לי שהעובדה שזה מטריד אותי עלולה להשפיע.
קראתי המלצות להגברת ייצור החלב, וניסיתי הנקות מרובות יותר, שאיבות, להירגע וכו', ובנתיים אני לא רואה שיפור.
מטריד אותי עניין פטמת הסיליקון. הוא לא מצליח לתפוס בלעדיה,לכן נשארתי איתה. הבנתי שזה גם עלול להשפיע על ייצור החלב. מה ניתן לעשות בכל זאת על מנת להמשיך להניק עם הפטמה ולהמנע מתוספות של תמ"ל?בנתיים אני נותנת לו תוספות של חלב שאוב, אבל המלאי כבר נגמר...
תודה רבה מראש, שניה לפני שאני מתייאשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמת סיליקון - תגובה
עדי יותם18/09/2011נשמע שאת מתמודדת עם לא מעט קשיים... כל הכבוד על ההתמדה!
כל הדברים שציינת, בפני עצמם לא חייבים להעיד על ירידה בכמויות החלב. טבעי להרגיש פחות מלאות בגיל זה, לא להרגיש זרמים וכו'. אחרי כמה שבועות רוב החלב מיוצר תוך כדי ההנקה ולא מראש לפניה.
אפשר לנסות את "פתרון 24 השעות" - להיכנס עם התינוק למיטה ל-24 שעות (דמייני שיש לך שפעת ואין לך ברירה אחרת...). להניק לעתים קרובות, לשתות, לאכול ובעיקר לישון/לנוח. בד"כ אחרי 24 שעות כאלה רוב האמהות ירגישו שיפור בכמויות.
אם עדיין התינוק לא רגוע אחרי הנקות, גם אם את מציעה "צד שלישי" ו"צד רביעי" בכל הנקה - אני מציעה שתיפגשי עם יועצת הנקה מוסמכת שתוכל להעריך את ההנקה ואת כמויות החלב ולעבוד איתך על תכנית פעולה.
גם אם יש ירידה בכמויות, אפשר לעבור להנקה חלקית ולא חייבים לוותר עליה לגמרי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tuxhaehi 23איילת15/09/2011
שלום
האם לחתל לפני ההנקה או לאחריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tuxhaehi 23 - תגובה
עדי יותם18/09/2011מתי שנוח לך...
בד"כ מציעים להניק מצד אחד, וכשהתינוק מתנתק/נרדם לבדוק אם צריך גיהוק/החלפת חיתול, ואז להציע את הצד השני. זו שיטה שתהיה יעילה כנראה עבור חלק גדול מן התינוקות.
אם יש תינוק שממלא את החיתול גם אחרי הצד השני - זו שיטה לא חסכונית ועדיף לדחות את ההחתלה לאחרי ההנקה :)
אם יש תינוק שפולט בקביעות אחרי החלפת חיתול - אפשר לנסות לחתל לפני.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קל בשד ואולי בצקת בשדדפנה14/09/2011
שלום, אני מניקה 5 חודשים. בימים האחרונים הרגשתי אי נוחות בפטמה של שד ימין בזמן ההנקה וחשבתי שזה בגלל שצומחות לביתי שיניים והיא משפשפת את החניכיים על הפטמה . היום הבחנתי שבצד העליון של השד התפתח סוג של גודש או בצקת. הוא יותר קשה ואני מרגישה את הוורידים או "צינורות" בולטים..כאילו קשר של חוטים צפופים. זה רק בחלק אחד של השד. לא סבלתי מגודש או בעיות אחרות בהתחלה. האם זו דלקת? האם אני צריכה להיבדק? למי הולכים? רופא משפחה או גניקולוג? אני טסה מחרתיים לחופש ומודאגת. אודה לכם אם תחזרו עם תשובה במהירות האפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב קל בשד ואולי בצקת בשד - תגובה
סיגל גולן15/09/2011הי דפנה
אם יש כרגע דלקת היא כנראה דלקת מקומית ולא חיידקית. דלקת חיידקית מלווה בחום לרוב. אני מניחה שיש סתימה קלה בפנים. רצוי לעסות את המקום הקשה, אפשר במקלחת או עם שמן או קרם כדי לשחרר את החסימה. אפשר לנסות להיניק בתנוחות שונות כמו "דרבוקה" או תנוחת הצד. אפשר לעשות קומפרס חם כדי לעודד את הזרימה.
קשה לכוון לאיזה רופא ללכת: תבחרי מי הכי ידידותי להנקה. אם את נוסעת לחופש ומפחדת שזה יתפתח לדלקת חיידקית אולי כדאי לראות רופא ושיהיה לך אנטיביוטיקה למקרה שיעלה החום. אפשר ורצוי להמשיך להיניק בכל מקרה!
תבלי יפה ותרגישי טוב!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בהנקה וצינוןשרון14/09/2011
שלום,
הבן שלי בן 3 חודשים, על הנקה מלאה למעט בקבוק תמל לפני שינה החל מגיל חודשיים.
בשלושת הימים האחרונים הוא מצונן וחל שינוי בדפוס ההנקה שלו - הוא יונק 3 דקות בערך ואז מתחיל לבכות. אני מרגיעה אותו ומחברת אותו שוב לשד והוא לא מוכן - הוא ממש בוכה (בכי היסטרי לחלוטין). הוא אפילו מתחיל לבכות כשאני רק מניחה אותו בתנוחה של ההנקה...הוא ממשיך אחכ לבכות כי הוא נשאר רעב ולכן אני משלימה לו מבקבוק של חלב שאוב - ומהבקבוק הוא אוכל בלי בעיה.
רופאת הילדים שלי אומרת שבגלל שהוא מצונן, קשה לו יותר לינוק מאשר לאכול מבקבוק ושאני צריכה להתחיל כל ארוחה בהנקה וכשהוא מתנתק בבכי, לעבור לבקבוק. היא גם אמרה שזה יעבור עוד כמה ימים יחד עם הצינון.
האם כל זה נשמע הגיוני? אני כבר אובדת עצות... האם ייתכן שפתאום התינוק שלי החליט שהוא לא רוצה לינוק יותר??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בהנקה וצינון - תגובה
סיגל גולן15/09/2011הי שרון
עם סבלנות ועיקביות תינוקות ממשיכים לינוק גם אם יש מיני-שביטה בדרך. הייתי ממליצה לך לראות את מתן בקבוק השאוב כזמני וכהקלה על המצב המצונן שלו. אפשר לפני ההנקה (לנסות כ 20 מ"ל כדי להוריד את הרעב הגדול ואז לנסות שד) או אחרי שהוא יונק ומתנתק: מה שנכון יותר לאינטואיציה שלך.
הייתי גם מקלה על המצב בהנקה של עור לעור (לכסות לו את הגב) ושכיבה אחורה כדי לתת לו קצת שליטה בתפיסה.
אפשר לטפטף לו כמה טיפות חלב שלך לאף לפני ההנקה כדי שיהיה לו שחרור זמני בנשימה.
כל הסיכוי שיחזור להנקה מלאה במהירה כי האינסטינקט של תינוקות להנקה הוא מאוד חזק!
שירגיש טוב!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לשאיבהשירי14/09/2011
שלום,
בני בן כמעט 4 חודשים יונק הנקה מלאה. בעוד כ חודש חוזרת ללימודים. אני מעוניינת להמשיך להניק ולכן התחלתי לשאוב. בכל שאיבה יוצא כ 100 מ"ל פלוס מינוס.
כיום הוא יונק באופן לא ממש עיקבי לפעמים כל 3-4 שעות לפעמים 1-2 שעות לפעמים הנקות ארוכות וטובות ולפעמים קצרות מאוד.
שאלתי היא כמה מ"ל הוא אמור לאכול בכל ארוחה ומהי התכיפות?.
על מנת שאוכל להקפיא מנות של חלב שאוב באופן יעיל.
תודה מראש
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לשאיבה - תגובה
סיגל גולן15/09/2011שלום שירי
תינוק בין חודש עד חמישה חודשים אוכל בממוצע בין 750 ל 900 מ"ל ביממה. אין כלל לכמה פעמים או לתדירות.
אני ממליצה להקפיא מנות יחסית קטנות: 60 או 80 כדי שלא תחממי מנה גדולה והוא לא יגמור ותאלצי לזרוק. או של כמויות שונות כך שאם הוא אכל 100 ורוצה עוד אפשר לחמם עוד 40 ולא עוד 100.
בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בעת מחלהמושי14/09/2011
כאם מהניקה הנאה מלאה (בני בן שלושה חודשים), רציתי לדעת כיצד עליי לנהוג מבחינת ההנקה במקרה שאינני חשה בטוב.
אני מניחה שעלולים להווצר מצבים בעתיד (אני מקווה להמשיך ולהניק זמן רב) שבהם לא אחוש בטוב מסיבה זו או אחרת, ורציתי לדעת כיצד נוהגים במקרים אלו: האם עליי להמשיך להניק כרגיל במקרה של קלקול קיבה/ וירוס/ הצטננות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בעת מחלה - תגובה
סיגל גולן15/09/2011שלום מריה
איזה יופי שאת נהינית מההנקה ושאת רוצה להמשיך להיניק!
מומלץ מאוד להמשיך להיניק גם אם את חולה (פרט למצבים חריגים כמו שחפת, אבעבועות רוח). מחלות רגילות עוברות דרך האוויר ולא דרך החלב. בהנקה את מחסנת את תינוקך דרך הנוגדנים שאת מייצרת והם מועברים דרך החלב.
העיקר תהיי בריאה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ללא הפסקהסיון14/09/2011
שלום רב,
בני בן החודש יונק כל היום. (ניזון רק מהנקה)
במשך היום הוא לעיתים "מושך" הנקה במשך שעה- שעה וחצי. הוא אינו נרדם ממש ,אבל עושה הפסקות קלות. אם אני מנסה לנתק אותו הוא מתחיל לבכות. לעומת זאת יש הנקות בהן הוא יונק ממש מעט. שני המצבים מביאים לכך שהוא אינו ישן יותר משעה- שעה וחצי ברצף במשך היום. (יש ימים שהוא ערני המון שעות - עד 9 שעות!) בלילה הוא ישן שעתיים-שלוש.
דבר נוסף- בהנקות הארוכות שלו הוא לפעמים מתעצבן, מתחיל "להשתולל" ולבכות, עושה סימנים שהוא מחפש ורוצה להמשיך לינוק אך נכנס למצב של השתוללות וקשה לי לחבר אותו מחדש.
מה אפשר לעשות כדי לייעל את ההנקות לקצרות יותר ויעילות יותר אחריהן הוא ישן, לפחות לפעמים, יותר משעה וחצי?
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ללא הפסקה - תגובה
סיגל גולן15/09/2011שלום סיון
חסר לי מידע לגבי העליה במשקל. אם יש עליה בעיתית, יכול להיות שכדאי לעבוד על הגברת הייצור כדי שיהיו הנקות יעילות יותר. גם לראות יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגוריך כדי לשפר את התפיסה.
אם העליה במשקל טובה, אולי הוא מסמן לך שהוא רוצה להמשיך למצוץ משהו אבל שהוא כבר לא רוצה את החלב? ואז אפשר להציע לו מוצץ או את האצבע שלך או מישהו אחר.
מקוה שזה עזר!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה לא רגועה אחרי הנקהמורן12/09/2011
היי
ילדתי לפני שבוע וחצי ואני מנסה להניק אך הילדה נשארת לא רגועה גם אחרי הנקה
אני שואבת אחרי כל הנקה כדי לעודד יצירת חלב אבל לא יוצא כלום כמעט.
האם זה אומר שאין לי חלב?
אני שותה כדורי "חילבה" להגברת החלב אבל גם לא עוזר
מה אני יכולה לעשות? מאודדד רוצה להניק מפחדת שיהיה מאוחר בגלל התוספות
וגם מפחדת שאני עושה נזק לילדה משאירה אותה המון שעות רק על הנקה משד לשד לא רגועה עד המטרנה..
בבקשה עזרו לי !
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאמא לאמא
דין12/09/2011היי מזל טוב קודם כל,
תהא אשר תהא התשובה ,קראתי את מה שכתבת ואני יכולה להבטיח לך :
את לא לבד,הלבטים ,כן אכלה לא אכלה וכיו"ב - באמת שהכל מסתדר ואם את מעוניינת באוזן קשבת המייל שלי הוא :[email protected]
המון סבלנות ובהצלחה
דין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה לא רגועה אחרי הנקה - תגובה
סיגל גולן13/09/2011שלום מורן
יש מספר דברים שצריך לבדוק:
1. האם התפיסה אידיאלית, האם היא תופסת ביס גדול של השד ומצליחה להעביר חלב בצורה יעילה?
2. באיזה משאבה את משתמשת כדי לשאוב חלב אחרי הנקה? אולי צריך משאבה רצינית יותר...את לא יכולה לדעת על פי יציאת חלב כן או לא אם יש שם חלב. שאיבה זה לא אינדיקציה.
3. אולי היו נסיבות סביב הלידה שגרמו לעיכוב מסוים בייצור ובזרימת החלב ושהשפיעו על ההנקה עד עכשיו.
אני ממליצה לך בחום בגין הרצון הגדול שלך שזה יסתדר להתקשר ליעוצת הנקה מוסמכת באזור מגוריך כדי לקבל ליווי צמוד. בהצלחה!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות הנקהשרית11/09/2011
בתי בת 6 שבועות, נולדה במשקל 3 קילו וכיום שוקלת 4.300 הנקה מלאה ללא תוספת מזון.
בימים האחרונים החל משעות הערב ועד שתיים שלוש לפנות בוקר, היא פותחת פער של שש-שמונה שעות בהן אינה אוכלת (חלק מהזמן ערנית אך לרוב ישנה). אח"כ חוזרת לינוק כל שעתיים שלוש בממוצע (לפעמים קצת פחות). באופן כללי היא רגועה וכאשר עירנית מגיבה לגירויים, מחייכת וכו', רציתי לדעת האם הפער שנפתח בערב הוא נורמלי, אתמול ממש דאגתי ואף הערתי אותה בלילה לינוק כאשר ראיתי שעברו יותר משמונה שעות מאז ההנקה הקודמת......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות הנקה - תגובה
סיגל גולן11/09/2011הי שרית
אל תספרי לחברות שלך שיש לך הפסקה כל כך גדולה בערב. יקנאו בך.
אם היא עולה במשקל, רגועה ומרוצה מהחיים, לא הייתי דואגת. הייתי אולי דואגת לך יותר שלא יהיה לך גודש בעקבות ההפסקה הגדולה, ואם מתחיל להיות קשה, או להעיר אותה להנקה או לשאוב קצת להקלה.
כל הכבוד על ההנקה המלאה והעליה היפה במשקל!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהתהילה10/09/2011
שלום!
ביתי בת שנה וחודשיים, יונקת בבוקר לפני שהולכת לגן (לא תמיד), כאשר אני חוזרת מהעבודה, לפני השינה, ובאמצע הלילה מתעוררת דיי הרבה.
אני דיי מתוסכלת מזה, משום שאני שמה לב שזה משמש לה כמוצץ, עוזר לה להירדם ולהירגע.
רופא המשפחה אומר שלחלב אין כל משמעות כרגע וכי אינו מזין, האם זה נכון?
אני עובדת 9 שעות ביום ולא שואבת במהלך היום ולכן חוזרת עם גודש הבייתה ועם חלב דיי עשיר, קשה לי להסכים עם אלה שטוענים כי החלב לא מזין וכי יש בו רק מים.
הילדה שלי לא לוקחת מוצץ ומאוד קשה לה להרדם בלי ציצי, במיוחד בגן מאוד מתקשה ובוכה המון.
אני רוצה ליגמול אותה מההרגל של להירדם רק עם ציצי ולא כל כך יודעת כייצד לעשות זאת, קשה לי להיות אסרטיבית איתה ולתת לה ליבכות.
מה אוכל להציע לה במקום?
אולי כדאי ליגמול לגמרי מהנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
סיגל גולן11/09/2011שלום תהילה
כל הכבוד על ההנקה עד עכשיו ועל הרצון להמשיך לתת לה את החלב שלך! אני אמורה לא לסתור אמירות של רופאים אבל הוא פשוט לא צודק. לחלב שלך יש ערך תזונתי וחיסוני ככל שתתני אותו. ארגון הבריאות העולמי ועוד הרבה גופים מקצועיים ממליצים על המשך הנקה עד גיל שנתיים לפחות. לא היו ממליצים ככה אם לא היה לחלב ערך רב!!
לגבי השימוש בהנקה כמציצה לצורך הרגעה, את צודקת: זה נושא של גבולות. כמה שקשה להציב גבולות לילדינו (בעיקר כשזה מלווה בבכי), זה למידה חשובה לילדים וחשוב להם לדעת שאיכפת לנו מספיק כדי לשים גבול ולעבמוד עליו. זה יכול להיות תהליך של מעבר לחפץ מעבר אחר: חיטול בד שהיא ממששת, צעצוע קטן שהיא אוהבת, יחד עם חיבוק חזק שהוא היה חלק מההנקה. אפשר להגיד לה שה"ציצי" הולך לישון בלילה ובבוקר תפגשו שוב. יש אפילו ספר "לילה טוב דידי" אשפר לקרוא איתה. אבל אם החלטת על גבול, צריך ממש לעמוד עליו אחרת היא תבין שאפשר לבכות ולקבל מה שהיא רוצה (לא צריכה).
אם אפשר להמשיך להיניק בבוקר ובחזרה מעבודה זה ימשיך לתת לה הגנה חיסונית. חבל לוותר.
בהצלחה! סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקות תכופותה. נ10/09/2011
שלום, ביתי בת 3 חודשים והחלה להתהפך מהגב לבטן וכו'. שמתי לב שבימים האחרונים היא יונקת יותר בתכיפות (כל 1.5 ש') ומפזרת שינה במשך היום.
שאלתי היא האם היא רעבה יותר כי היא פעילה יותר או שהחלב שלי אינו מספיק לה וצריך לתת תוספות של תמ"ל? היא אומנם יונקת מלא אך אני נותנת מדי פעם בקבוק עם מטרנה אם אני לא מספיקה לשאוב.
בנוסף היא החלה להתעורר בלילה בשעות שלא אופיניות לה? לא רוצה מוצץ או מים רק ציצי...
ה.נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקות תכופות - תגובה
לילי עוזיאל10/09/2011ה.נ. יקרה,
בגיל של ילדתך הקטנה ישנן אמהות רבות שמרגישות שילדיהן עוברים "קפיצת גדילה", מעיין הגברה של הדירשה שמביאה להגברה בייצור החלב. זו הדרך הטבעית של ילדתך לדאוג להגדלת נפח החלב שאת מייצרת - אם היא זקוקה להגדלה כזאת.
בנוסף: תחושתך נכונה, בשלב של שינויים התפתחותיים יכולים להיות גם שיבושים ו/או שינויים בסדר היום.
זהו גם גיל בו לעיתים תינוקות שישנו שינות טובות וסדירות לעיתים ישנים פחות טוב - אולי בגלל תחילת תחושת הלחץ בחניכיים שאצל חלק מהקטנים מתחילה זמן רב לפני הבקיעה עצמה.
אם אין רושם שעובר עליה משהו בריאותי לא תקין (בדיקת רופא - לשקול דעתך) ואם העליה שלה במשקל ממשיכה להיות תקינה (שקילה בטיפת חלב תגלה זאת בקלות) - לא הייתי דואגת. הייתי מאפשרת לה גישה חופשית לשד וזה הכל.
אם משהו נוסף מתעורר - אנחנו כאן בשבילך!
המשך ה(ע)נקה מהנה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף דחוף-גודשששדפנה10/09/2011
שלום
אני ילדתי ביום שני 5/9 והילד שלי עבר לפגיה עקב בעיה ריפואית.
לאחר יומיים אמרתי שאני יתחיל להניק אותו.
אני התחלתי ונאמר לי שבגלל המכשיר שעל גופו עדיף לשאוב ואז נודע לי שיש לי בעיה בחזה שמואל אני לא מצליחה להוציא חלב!!!!!!!!!אחרי אין סוף נסיונות הגיע הרופא ואמר שיש לי סתימה וניסה לפתוח לי עם מחט את הפטמה שזה היה מאוד מאוד מאוד קשה.ואז שוב נסיון לשאוב ללא הצלחה!!!!!!!!!!!
ואז אחות אמרה לי לקנות כרוב ולהפסיק לשאוב.
אז כבר יומיים אני עם כרוב בחזה וכאבים קשים וחזרתי כבר הביתה מבית החוליםהחזה במצב קשה גודש רציני ואני ממש מפחדת שיהיה לי משהו בחזה.
מה עושים במצב כזה שגם לשאוב אני לא רוצה בגלל הכאב וגם זה לא יוצא וגם ממש מפחדת לגעת.
מה עושים????????????????????????????
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף דחוף דחוף-גודששש - תגובה
עדי יותם10/09/2011חייבים לרוקן את החלב כדי שלא תתפתח דלקת. אפשר להיכנס למקלחת לכמה דקות עם מים חמים *על השכמות, לא על החזה ישירות* ובמקביל לעסות את השדיים, עד שחלב יתחיל לטפטף. לרוקן קצת בלחיצות באופן ידני וכשהשד מתרכך מעט - לשאוב.
חשוב לשתות הרבה ולנסות לשכב על הגב עם קומפרסים קרים על החזה. ארגון הבריאות העולמי ממליץ כטיפול לסתימות בצינורית על איבופרופן (אדוויל, נורופן).
נסי להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה - אולי תוכלי להיעזר ביועצות שיש בביה"ח, ואם לא אז באופן פרטי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל מספיק? עזרה!!!לי10/09/2011
שלום רב,
בני בן 3.5 חודשים ניזון מהנקה בלבד. בחודש האחרון השדיים שלי כל הזמן רכים ובלילה הוא מתעורר ואוכל כמעט כל שעה. האם קרה משהו לחלב שלי? חשבתי לנשלב תמ"ל לפני השינה אבל הוא מסרב להכניס לפה לא מטרנה ולא סימלאק. מה לעשות?
עליי לציין שבמהלך היום יש פער של שעתיים שלוש בין ארוחה לארוחה ולעיתים הוא יונק ממש מעט.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוכל מספיק? עזרה!!! - תגובה
לילי עוזיאל10/09/2011לי יקרה,
אנא ראי תשובתי מהיום בנושא דומה.
המסר בקיצור: אם בריאותית הכל בסדר והעליה במשקל תקינה (שני דברים שאפשר לבדוק) - בדרך-כלל אלה שינויים טבעיים ואין סיבה לדאגה. חשוב לתת גישה חופשית לשד.
בהצלחה,
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)