פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהרגל תזונה
    ג
    13/06/2011

שלום,
    עד כה בני בן החודשיים היה אוכל כל 3 שעות ביום וכל 4 שעות בלילה. כל ארוחה שלו הייתה כ- 80-90 מ"ל של חלב אם שאוב.
    בימים האחרונים הוא מתעורר כל שעה וחצי שעתיים מבקש לאכול, אוכל כ 40 מ"ל וחוזר חלילה.
    בלילה עדין ישן טוב- כל 4 שעות.
    ניסיתי למשוך אותו, אבל ללא הואיל.

האם זו קפיצת גדילה? והאם ייתכן קפיצה כזו לתינוק שאוכל מבקבוק?
    ובנוסף, תוך כמה זמן יעבור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהרגל תזונה

הוספת תגובה

• שינוי בהרגל תזונה - תגובה

סיגל גולן
    13/06/2011

שלום אמא של תום
    כן, יכול להיות קפיצת גדילה גם לתינוק שמקבל חלב שאוב מבקבוק. הוא גדל, ומבקש כמויות אחרות. לרוב עובר תוך כמה ימים, במיוחד אם את לא מנסה למשוך אותו. עוד רעיון שעולה לי זה שחם בחוץ בתקופה האחרונה ואולי הוא פשוט צמא? ואז שותה לעתים יותר קרובות? זה בסדר גמור. נראה לי שאת קשובה לצרכים שלו. תמשיכי כך! סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש
    טלי
    13/06/2011

רציתי לדעת מה קורה כאשר מניקים מצד אחד ואז מציעים את הצד השני לקינוח אבל הילד מסרב לינוק או נרדם בצד הראשון אחרי ששבע.
    האם זה אומר שהגוף יתרגל לא לייצר חלב בצד הזה בעתיד?
    אמרו לי שהמוח יודע לייצר בדיוק מה שהילד מבקש ואם הוא לא יינק מצד אחד לא יהיה שם מספיק חלב בפעמים ההאות.
    אציין כי בדרך כלל הוא יונק מצד אחד כמה שרוצה ואז מעבירה אותו לצד השני אך יש פעמים שאינו רוצה לעבור לצד השני. זה יפגע בייצור החלב בגלל חוסר עקביות?
    תודה רבה מראש, מניקה טרייה:-)

לקביעת תור
    סגירה
    חשש

הוספת תגובה

• חשש - תגובה

סיגל גולן
    13/06/2011

הי טלי
    לא חושבת שיש לך מה לחשוש. את צודקת שהגוף מתאים את כמות החלב שמייצר לדרישה של התינוק. אם את מתחילה את ההנקה כל פעם מצד אחר, זה אמור להסתדר. אם הוא לוקח קינוח מהצד השני, מצוין. ותתחילי מצד זה בארוחה הבאה. אם הוא לא אכל מהצד השני, שימי לב שלא נוצר גודש עד הארוחה הבאה. אם מתחיל להיות מלא ולא נוח, או שתשאבי קצת או תעירי אותו לינוק קצת יותר מוקדם. אולי כשיגדל קצת יבקש שני צדדים בארוחה. בהצלחה!
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב אם
    אלונה
    12/06/2011

הבת שלי בת 3 חודשים, אוכלת רק חלב אם. לפני כחודש הופיעו שלשולים, ריר ביציאות, ולאחר מכן גם דימום בצואה. כל הבדיקות שלה תקינות - דם, צואה - רק דם, אין זיהום, לא חיידק ולא כלום, והיא עולה במשקל, לא מקיאה, עם חום 37.2 -37.7 בטוסיק. לעטים מתעוות ומתקפלת בזמן ההנקה.
    כל הרופאים מדברים איתי על רגישות לחלב פרה/ סויה/ או כל מוצר מזון אחר. כרגע אני כ 12 יום בדיאטה ללא מוצרי חלב כלל, הסימפטומים נחלשו אבל לא חלפו. (אני עדיין מבחינה בדם בצואה). הפטרון היחיד שנותנים לי הוא להפסיק להניק ולתת נוטרמיגן או נאוקייט.
    1. האם יכול להיות שזו לא רגישות למזון אלה משהו אחר? (הרופאים בדקו גם שסורה אבל לא הפנו לכירורג ילדים)
    2. האם יש דרך להמשיך בהנקה?
    3. האם קיימים פתרונות מלבד נוטרמגן ונאוקייט

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלב אם

הוספת תגובה

• רגישות לחלב אם - תגובה

סיגל גולן
    12/06/2011

הי אלונה
    כל הכבוד על המאמצים לשמר את ההנקה!
    12 יום זה עוד לא מספיק כדי לגמרי לנקות את המערכת. הייתי ממשיכה כך עוד שבוע כדי לבדוק אם יש המשך שיפור. יש אפשרות שהרגישות היא לחלבון אחר שאת אוכלת כמו ביצים. אבל הרגישות היא לא לחלב שלך אלא למרכיב שאת אוכלת שעוברת בחלב. אולי כדאי להתיעץ עם רופאה שהיא גם יועצת הנקה מוסמכת. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיושת מהנקה
    א
    12/06/2011

בני בן 10 ימים, בגלל שבימים הראשונים הלחיצו אותי מאוד להניק והא לא הצליח להיצמד, אז בחרתי להשתמש בפטמת סליקון כדי להקל על שנינו. עם פטמת הסיליקון הוא באמת יונק ועולה במשקל אבל ההנקה עם הפטמה מכאיבה לי עד דמעות. בהתחלה קנינו פטמות קטנות מדי ועכשיו עברנו לגודל רגיל ( המתאים יותר).
    מה יכולה להיות הסיבה לכאבים הבלתי נסבלים?

לקביעת תור
    סגירה
    מאיושת מהנקה

הוספת תגובה

• מאיושת מהנקה - תגובה

סיגל גולן
    12/06/2011

שלום א
    יש מספר דברים שיכולים לגרום לכאב, גם עם פטמת סיליקון:
    1. תפיסה לא אידיאלית--ממליצה להעזר ביועצת הנקה באזור מגוריך
    2. לשון קשורה--ממליצה לך להתיעץ עם רופא ילדים או יועצת הנקה
    יש עוד גורמים אבל פשוט צריך לראות את התינוק ואת התפיסה שלו בהנקה. ממליצה להעזר!! האתר של ארגון היועצות הנקה בארץ
    בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!!
    פופית
    12/06/2011

התינוקת שלי בת 9 ימים. בהתחלה הייתה ישנה כל הזמן ואוכלת כל 3 שעות מטרנה. בשלב מסויים ניסתי להניק ולא הלך (עכשיו קניתי פטמות סיליקון והצלחתי להניק) שעה וחצי לקח לה לאכול לסירוגין + הרדמויות ובסוף היא הלכה לישון וכמה אחרי 10 דקות אוכלת את החלצה שלה אז נתתי לה 30 מ"ל מטרנה. בימים האחרונים היא לא חוזרת לישון ולוקח לי איזה שעה וחצי להרדים אותה. היה לה צהבת קלה לאחר לידה ולכן נתנו מטרנה כדי שתעלה במשקל ובלגל שההנקה לא הצליחה. איך אני יכולה לדעת אם היא ינקה מספיק? האם הסימן שהיא אוכלת את החולצה שלה ושהיא בוכה יכולים להעיד שהיא עדיין רעבה? ואולי בגלל זה לא נרדמת. גם אחרי מטרנה בלילה של 60 מ"ל (המשקל שלה כרגע 2580, היא נולדה 2585 ושוחררה מבית חולים 2390)לוקח לה שעה וחצי להרדם. ואז אני כמעט קורבה כבר לזמן הבא שעליה לאכול (אמרו לי בטיפת חלב כל 3 שעות) מה עושים אם היא לא מפסיקה לבכות ? היא נרדמת גם רק על הידיים שלי כשזה קורה... אני ממש מתחילה להתייאש גם ככה קשה לי ואני עצובה רוב היום ומתגעגעת לבעלי מאד (הוא בעבודה עד שעות הערב) אך יחד עם זאת אציין שהיא הדבר הכי טוב שקרה לי ולקח לי הרבה זמן כדי שהיא תהיה .. מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!! - תגובה

סיגל גולן
    12/06/2011

הי פופית
    הסיפור שלך מורכב מאשר לטפל בו בפורום. אולי הגוף שלך עוד לא מייצר מספיק חלב בשבילה כי לא ינקה מלא מהתחלה. אפשר לטפל בזה דרך שאיבות בנוסף להנקות ומתן תוספת חלב אם כשיש ולא פורמולה. כשהשד יהיה יותר מלא, היא תוכל לינוק יותר ביעילות. אני תמיד ממליצה על הדרכה מקצועית כשמשתמשים בפטמת סיליקון כי קל מאוד להשתמש בהם לא נכון. אם הייתי בטוחה שיש לך מספיק חלב ושהיא יונקת בצורה יעילה הייתי אומרת שזה בסדר שהיא רוצה להרדם רק עליך. אבל יכול להיות שהיא צריכה לייצר אצלך עוד חלב. מאוד ממליצה שתזמיני יועצת הנקה מוסמכת לליווי ותמיכה. יש גם אפשרות להזמין דולה פוסטפארטום (דולה לאחר הלידה) לעזור להתרגל לחיים החדשים, במיוחד אם את לבד כל היום. לרוב היא יכולה לייעץ גם לגבי התחלת ההנקה. בהרבה מקומות בארץ יש מרכזים עם פעילויות לאמהות ותינוקות שעוזר להחזיר את השבט ולקבל טיפים טובים. מקוה שתמשיכי להיניק ולהגביר את הכמות. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וחזרה לעבודה.
    מירבי
    11/06/2011

בתי בת3 חודשים עד עכשיו הנקתי אותה הנקה מלאה, מידי פעם גם שאבתי לה כך שאין לה בעיה גם לאכול מבקבוק. אני אמורה לחזור לעבודה בקרוב וזוהי משרה מלאה ככה שאני אפספס לפחות 3הנקות ביום. אין לי אפשרות לשאוב חלב במקום העבודה. התינוקת תיהיה במעון ושם יתנו לה תמ"ל, אין ברירה אחרת. הבעיה היא מה אני עושה כדי שלא יהיה גוודש וכאבים בשד? והאם ישאר לי מספיק חלב להניק אותה בבוקר ליפני המעון ובלילה ליפני השינה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וחזרה לעבודה.

הוספת תגובה

• הנקה וחזרה לעבודה. - תגובה

סיגל גולן
    12/06/2011

שלום מירב
    ככל שתורידי את ההנקות בהדרגה יש יותר סיכוי להמשיך להיניק לפני ואחרי העבודה. גם אם לא תוכלי לשאוב בעבודה בשביל הארוחות שלה, האם תוכלי לשאוב קצת בימים הראשונים כדי להמנע מגודש בעבודה? זה יקח מספר ימים אבל הגוף יתרגל לייצר פחות במשך היום. אם אין אפשרות לעשות את זה כשאת חוזרת לעבודה, תתחילי להוריד ארוחת הנקה כשבוע וחצי לפני החזרה לעבודה, וכל 3 או 4 ימים תורידי עוד ארוחה, אחרי שהגוף התרגל לארוחה פחות. הגוף אמור להמשיך לייצר לפני הדרישה. מאחלת לך חזרה קלה. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש וכאבים בשד אחד
    נירית
    11/06/2011

הי, אודה לעזרה דחופה אני ממש אובדת עצות:
    הילדון בן חודש וחצי, אני שואבת מההתחלה לא בהסטריה משהו כמו כל 5 שעות בידיעה והשלמה שלאט לאט הכמות אמורה לרדת וזה בסדר גמור מצידי (החלטה שלקחנו מראש, לא מעוניינים לחזור סיוטי שאיבה/הנקה קודמת בלידה מס' 1 שאותם לא אפרט כאן).
    בקיצור, זה עבד עד עכשיו די יפה וללא תקלות. תמיד בשד אחד היה יותר חלב מאשר בשני, אבל ללא גודש אף פעם. והנה כבר כמעט יומיים אני מרגישה גודש בשד ה"פחות מניב", ושום דבר לא עוזר: ניסיתי הכל - מקלחות חמות, עיסויים עקשים וכואבים, קומפרסים, שאיבות תכופות אבל משהו שם כנראה חסום ותקוע. המשונה הוא שהשד נשאר רך, בדיוק כמו השני. אין אדמומיות או נפיחות אבל החלב כמעט ולא מצליח לצאת. מיששתי למצוא צינורית חסומה ואני לא מוצאת משהו ברור. השד כואב וקצת גדול יותר יחסית לשני, וזהו.

שאלותיי:
    1. האם דווקא שאיבות תכופות מחמירות את הבעיה? (מה עוד שאני לא מצליחה לשאוב ביעילות מהשד הכואב..)
    2. לאיזה רופא פונים? משפחה או רופא הנשים שלי (אליו גם יש לי ממילא תור ליום ג' הקרוב)
    3. האם ניתן לקחת בשלב זה כדור לייבוש חלב? (כבר הצטיידתי מראש עוד מזמן, במיוחד כדי למנוע הישנות "סרטים" כאלה..)
    לקחתי עכשיו אדוויל בפעם הראשונה כדי אולי לנסות למנוע דלקת..

אודה לתשובות לשאלותיי, ומה עוד ניתן לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה
    גודש וכאבים בשד אחד

הוספת תגובה

• גודש וכאבים בשד אחד - תגובה

סיגל גולן
    11/06/2011

הי נירית
    ממה שאת כותבת, לא נשמע לי מצב של גודש (כי השד רך) אלא סתימה (כי את לא מצליחה לשאוב ביעילות). האם יש פס אדום בשד? האם יש לך חום? מצוין שלקחת אדוויל, גם כי אנטי-דלקתי וגם כדי שיכאב פחות. נראה לי שאין ברירה אלא למצוא את החסימה--איפה שהכי כואב כשאת ממששת את השד, ולעשות שם עיסויים. אולי החסימה קרובה לפטמה? בשלב זה כדורי ייבוש יכולים לעשות תופעה הפוכה--גודש--והייתי מציעה לך לייבש בצורה טבעית אם זה הכיוון. שימוש בכרוב, שתית חליטת נענע ומרווה יכולה לעזור. אבל הכי דחוף לשחרר את הסתימה. קשה לדעת לאיזה רופא לפנות אבל לא הייתי מחכה ליום ג' אם מחר זה באותו מצב של היום. אם יש שיפור כנראה שהמגמה תמשיך עד שלא תהיה בעיה. סתימה יכולה להגרם מחזיה הדוקה מדי, שינה לאורך שעות על צד אחד, לא נראה לי שזה בגלל השאיבות. מקוה שתרגישי יותר טוב ושתמשיכי לשאוב. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת בקבוקים
    אורלי
    10/06/2011

שלום. תינוק בן חצי שנה. לפני כחודש וחצי חזרתי לעבודה, עד אז היה על הנקה מלאה. לקח לו כ- 3 שבועות עד שהתרגל לבקבוק עם חלב שאוב (לא אכל כמעט כלום בזמן שהייתי בעבודה וגם ירד בעקומות) היום להפך - מעדיף בקבוק, בוכה ולא מסכים לקחת שד! האים יש דרך לשילוב מוצלח בין ההנקה לבקבוק. הרי אמא שעובדת משרה מלאה לא יכולה רק להניק. בלילות עדיין מסכים לינוק. מאוד רוצה להמשיך להניק, מה עלי לעשות??? לא יכולה לשאוב כל 3 שעות. בעבודה שואבת רק פעם אחת ב- 9 שעות (מה שגם מוריד את תפוקת החלב- לא יספיק לי החלב לכל הארוכות שלו - מאוד לא רוצה לעבור לפורמולות. )

לקביעת תור
    סגירה
    העדפת בקבוקים

הוספת תגובה

• העדפת בקבוקים - תגובה

סיגל גולן
    10/06/2011

הי אורלי
    אני חושבת שיש הרבה תקוה שיחזור לינוק כשאת בבית איתו. קודם כל הוא בן חצי שנה ואפשר לאת לאת להעביר אותו לאוכל מוצק שיחליף עם הזמן ארוחה אחת ואחר כך עוד ארוחה. ביתיים, כשהוא לא רוצה לינוק ממך, תציעי לו 20 מ"ל חלב שאוב מבקבוק ואחר כך תנסי להיניק. מאוד יכול להיות שהסירוב שלו הוא ביטוי רגשי לכך שאת לא איתו במשך היום כמו שהיית עד לא מזמן. תזרמי איתו ללא לחץ. אם יש לך אמבתיה בבית (למבוגרים) ואת יכולה להכנס לעשות אמבתיה יחד איתו (כשבן זוגך שומר עליכם) זה לפעמים מאוד מקרב לחזרה להנקה. אם בעבודה יש לך עוד 5 דקות פה ושם תשאבי גם אז כי חשוב יותר התדירות מאשר כמה זמן את שואבת. לרוב עם סבלנות הסירובים האלו עוברים. תהיי אופטימית!! ותעדכני! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להניק בכל פעם משני צדדים
    עדינה
    10/06/2011

שבת שלום,

רציתי לדעת האם עליי להניק בכל פעם משני השדיים?

האם אין זה סימן מספיק טוב שביתי עושה "גרעפס" לאחר צד אחד?

האם בכל מצב יש לעבור גם לצד השני?

תודה רבה מראש!!!!!!

הוספת תגובה

• האם להניק בכל פעם משני צדדים - תגובה

סיגל גולן
    10/06/2011

שלום עדינה
    את שואלת שאלות מאוד נפוצות. אין חוקים נוקשים בהנקה. עדיף, אם אפשר, לאכול משני הצדדים בארוחה, אבל לא חובה. אני מדברת על מנה עיקרית וקינוח, אם זה עוזר. הנקה משני הצדדים מבטיח לאורך זמן הספקת חלב יותר גדולה מאשר הנקה מצד אחד, ועוזר למנוע סתימות ודלקות. גרעפס לא סימן לשובע--זה סימן שנכנס אוויר תוך האכילה שרוצה להשתחרר החוצה. יכול לקרוא אחרי ארוחה גדולה, קטנה או בכלל לא. מקוה שעניתי. בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקת תאומים
    אמא לתאומים
    09/06/2011

שלום, אני אמא לתאומות בנות 4 חודשים וחצי ואני מחלקת בינהם את ההנקה כך שבכל ארוחה מישהי אחת מקבלת הנקה והשניה תמ"ל, התחלתי לשים לב כי מי שמקבלת הנקה זה לא משביע אותה והיא עדיין מחפשת אוכל ולכן אני מכינה עוד תמ"ל של 120.
    ניסיתי לשאוב וראיתי שאין יותר מ 70, האם במצב כזה כנראה נגמר לי החלב ואני צריכה להפסיק את ההנקה? (גם עדיין לא קיבלתי מחזור האם זה בסדר?)
    שמעתי שיש את הכמוסות חילבה האם זה יכול לעזור לי?
    יש לציין כי אני דוגת לאכול טוב אבל אין לי את הזמן לנוח, האם זה משפיע?
    בלילה אני מניקה את שניהם (הם לא מתעוררות ביחד בדר"כ) והם לא מתלוננות.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקת תאומים

הוספת תגובה

• הנקת תאומים - תגובה

סיגל גולן
    09/06/2011

שלום! אין ספק שזו משימה לגדל תאומות, בלי קשר לצורת ההאכלה שלהן. כאמא לתאומים אני מאוד מזדהה. אין צורך להפסיק הנקה! כל טיפה שאת נותנת שווה המון, עד לטיפה האחרונה! לגבי הגברה--החלב שלך משביע לזמן קצר יותר מכיוון שהוא נעכל יותר בקלות (ומהר). אולי התרגלו לכמויות יותר גדולות מהבקבוק ואפשר להתחיל לתת מהבקבוק בצורה מבוקרת ואיתית יותר. אם יש לך משאבה ואת יכולה להקדיש 5 דקות לשאיבה מתי שאת עוברת ליד המשאבה, זה יכול לעזור להגברה. הכי יעזור אם תניקי אותן מתי שרוצות, אפילו כהרגעה ולא ממש לאוכל. המציצות בשד והקצת שיוציאו יתן מסר לגוף שצריך עוד. כמוסות חילבה בהחלט יכולות לתרום לנושא. אם יש לך אפשרות להקדיש יום או יומיים פשוט לנוח איתן ולהיניק אותן עור לעור, עם הרבה שתיה, מאוד יכול להיות שתראי הבדל! בהצלחה! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא לתאומים
    09/06/2011

תודה על התגובה המהירה.
    אני התחלתי לקחת את הטיפות של מאמי מילק האם זה בסדר או עדיף את הכמוסות חילבה?
    פשוט נורא חשוב לי ההנקה ואני לא שואפת להניק את שניהם הנקה מלאה כי יש לי עוד ילדה בבית שזקוקה לאמא ואני לא יכולה להיות כל היום מחוברת לציצי, אבל לפחות כל אחת בארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סיגל גולן
    09/06/2011

אפשר לקחת את שניהם (מאמי מילק וחילבה) ביחד. זה אמור לתת "פוש" טוב. לא התכוונתי שתעלי להנקה בלבד לשתיהן אלא שמבצע של יום-יומיים עם רבה נישנושים יכול לעזור בתהליך ההגברה, ולתת לך הרגשה שאת נותנת ארוחה מלאה כל פעם לאחת. תמשיכי לעדכן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב - הצילו
    Jenny
    08/06/2011

שלום רב,
    הקטנציק שלי בן 7 שבועות. עד כה אכל 80% חלב אם שאוב והשאר מטרנה (ארוחה אחת בלילה הייתי נותנת לו מטרנה, אני הייתי עדין שואבת ארוחה זו, ומקפיא אותה לשלב שאצא לעבודה).

הייתי שואבת כמו שעון שוייצרי 8 פעמים ביום, בלקטינה דו צדדית והיו לי כמויות של בין 70 ל 80 מ"ל.

לפני יומיים בעלי קם להאכיל את הקטנצ'יק לפני וכשצילצל השעון שלי להעיר אותי לשאיבה, אני לא שמעתי אותו ולא קמתי והוא החליט שמגיע לי לישון ולא העיר אותי.

עקב פספוס שאיבה זה, כמויות החלה שאני מצליחה לשאוב ירדו דרסטית ל- 40 30 מ"ל לשאיבה.
    ניסיתי להעלות את כמויות השאיבה ביום ל- 10 שאיבות (כל שעתיים ביום וכל 3 שעות בלילה, לא מסוגלת כל שעתיים בלילה...).

יש לציין שאני משתמשת בתכשיר מאמי מילק.
    מה עוד אני יכולה לעשות על מנת להגביא את הכמויות? קיויתי שיהיה לו לפחות 50% חלב אם, לפחות עד גיל חצי שנה....

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב - הצילו

הוספת תגובה

• שאיבת חלב - הצילו - תגובה

סיגל גולן
    08/06/2011

הי Jenny
    בסך הכל עשית טוב שהעלת את מספר השאיבות ביום. תמשיכי עם התכנית הזו עוד כמה ימים כי את לא תמיד תראי את התוצאות מיד. אפשר גם להוסיף כמוסות חילבה לתוסף שאת כבר לוקחת. אם יש מצב לעבור להנקה ישירה אז זה יכול עוד
    לעזור להגברת הכמויות: תינוק בהנקה לרוב מוציא הרבה יותר מאשר משאבה. תרפי לחץ בראש ותמשיכי עם מה שאת עושה. תעדכי אותי! סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה במקום שאיבה

Jenny
    08/06/2011

הייתי שמחה לעבור להנקה מלאה אולם יש כמה מכשולים שלא הצלחתי להתגבר עליהם:

1. הקטנצ'יק עם רצועות פבליק ולא ניתן להצמיד אותו אלי (כי זה כואב לי), וגם לא ניתן להצמיד אותו אלי בעירום מתחת לשמיכה

2. הוא נולד נורא קטן, ולא הצליח לינוק (היה מצמיד את הלשון לחיך האחורי ולא לקידמי ולכן לא הצליח לקחת שד מעולם ומאוד התקשה עם בקבוק (הייתי צריכה לפתוח לו את הפה, לחכות שיוריד את הלשון למטה ורק אז לדחוף לו את הבקבוק פנימה)

3. כאמור, לא ינק מעולם. היום כשמחזיקים אותו לפני מקדימה אל מול השד מסתכל אלי במבט של "מה זה ומה אני עושה עם זה?"

4. בשלב הזה, לי אין מספיק חלב עבורו.

מה את אומרת? ניתן להתחיל להניק כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה במקום שאיבה - תגובה

סיגל גולן
    08/06/2011

תינוקות בכל גיל יכולים להתחיל להיניק. מכיוון שהוא גדל מאז הלידה והתרגל לבקבוק, אני חושבת שאפשר לנסות מתי שנוח לך. הייתי מנסה כשהוא לא מאוד רעב, וללא ציפיות. לקרב אותו אליך בצורה שנוח גם לו וגם לך, להוצא ידנית טיפת חלב שיריח ויטעם, ולראות מה קורה. אולי יפתיע אותך. ואם לא היום, אולי מחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה קשה
    רוית
    07/06/2011

שלום,
    בני בן שנה ושמונה חודשים. מאז ומתמיד אובססיבי לגבי הנקה ויונק המון.
    לפני שבוע היה חולה והחלים אך מאז מבקש כל הזמן ציצי, יונק כמה פעמים מכל צד ואחרי עשר דקות בא לבקש שוב.. וחוזר חלילה, כמובן שלא תמיד אני מסכימה וזה אומר בכי ומריבות כל היום.
    מאד קשה לי אני מותשת פיזית ונפשית, לא יודעת כיצד להתחיל את תהליך הגמילה.
    אשמח לשמוע עצות.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה קשה

הוספת תגובה

• גמילה קשה - תגובה

סיגל גולן
    07/06/2011

שלום רוית
    גמילה מהנקה היא נושא שקשור לגבולות ולא להנקה. איזה מזל שכשהיה חולה היה לך מה לתת לו שעוד יכול היה לאכול. מה שחשוב זה להחליט האם ואיזה ארוחות או שעות ביום את מוכנה להמשיך להיניק: למשל דבר ראשון בבוקר ודבר אחרון לפני שינה בלילה. לספר לו שממחר הוא יוכל לינוק רק בזמנים האלו. כשמבקש שלא בשעות שאמרת, לשמור על הגבול. הוא בסדר שהוא בודק אותך אבל את נותנת לו ביטחון בכך שאת עומדת על הגבול שהצבת. תחליטי רק על הגבולות שאת מוכנה לשמור עליהם. מקוה שזה ענה לך--אם יש עוד שאלות בנושא אשמח לעמוד לרשותך. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וכניסה לגן
    מיכל
    07/06/2011

הי,

בת חצי שנה יונקת. הכנסתי אותה עכשיו לגן ואומרים לי שהיא משחקת עם הבקבוק. כשאני נותנת לה מהבקבוק (הכל חלב ממני כמובן) היא קצת אוכלת וקצת משחקת, מה עושים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וכניסה לגן

הוספת תגובה

• הנקה וכניסה לגן - תגובה

סיגל גולן
    07/06/2011

הי מיכל
    את יכולה לסמוך על בתך שלא תרעיב את עצמה. מאד פשוט לשתות מבקבוק ואם היא לא רוצה סביר שזה קשור לזה שהיא צריכה להתרגל לפרידה ממך. היא תאכל הרבה יותר ממך כשתפגוש אותך בסוף היום כדי להשלים. גם את צריכה להתרגל לפרידה ממנה וזו תקופה עם רגשות שכדאי לתת להם את הדעת. כדאי להשאיר לה מנות חלב שאוב קטנות כדי לא לזרוק את מה שלא לקחה.
    אפשר גם לדלג על שלב הבקבוק והיא יכולה לעבור ישר לשתיה מכוס אם היא רוצה. אפשר כוס מעבר, אבל בכל מקרה שאת או המטפלת מחזיקה לה ומטה לה. בקבוק בפרשו לא שלב התפתחותי הכרחי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ואומגה
    לימור
    06/06/2011

בני בן 4 חודשים אני מניקה ורוצה לקחת אומגה 3 DHA400 EPA 160 שתי קפסולות לאיזון לחץ דם האם זה ניתן בהנקה????

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ואומגה

הוספת תגובה

• הנקה ואומגה - תגובה

לילי עוזיאל
    06/06/2011

שלום לימור,

המקום לשאול הוא מרכז ליעוץ תרופתי
    יש באסף הרופא 08-9779309
    ויש בבילינסון
    03-9376911
    שניהם פעילים בשעות הבוקר.

בריאות טובה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת חלב-אם טרי לאחד קר
    עדינה
    06/06/2011

האם ניתן לאחד בין חלב אם טרי שזה עתה נשאב לכזה הנמצא כבר במקרר?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת חלב-אם טרי לאחד קר

הוספת תגובה

• הוספת חלב-אם טרי לאחד קר - תגובה

לילי עוזיאל
    06/06/2011

כן, אבל המועד של האחסון ייקבע לפי הישן יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך לקרר את הטרי קודם?

עדינה
    07/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת חלב-אם טרי לאחד קר - תגובה

סיגל גולן
    07/06/2011

הי עדינה
    אפשר להוסיף חלב על חלב כשכל מנה באותה טמפרטורה. תקררי את החלב הטרי ואז תוסיפי לחלב שבמקרר. תתיחסי למנה הזו לפי התאריך של זה שנשאב קודם. בהצלחה. סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה