פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב בין הנקה לתחליף ..
    רוני
    06/05/2011

שלום, בני בן 4 חודשים.
    מתכוננת לחזור לעבודה בקרוב - רציתי להמשיך להניק בוקר ולילה.
    איך עושים את זה ?

הוא פולט יחסית הרבה, האם מומלץ לתת אינפמיל ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב בין הנקה לתחליף ..

הוספת תגובה

• שילוב בין הנקה לתחליף .. - תגובה

לילי עוזיאל
    08/05/2011

שלום רוני,

כאשר אנחנו חוזרות לעבודה זה פשוט נפלא להמשיך להניק, ככה אנחנו ממלאות אחר הצרכים הרגשיים של התינוקות שלנו וגם של עצמנו בתקופה שיכולה להיות סוערת מבחינה רגשית. בנוסף אנחנו ממשיכות להעניק לתינוקות שלנו תזונה מושלמת לצרכיהם בכל גיל ומטריה חיסונית עשירה.
    לא ציינת כמה שעות ביום תעדרי מן הבית ולמשך כמה ימים בשבוע.
    מאוד מומלץ לשאוב חלב אם כשאת בעבודה ולקחת את החלב השאוב הביתה בצידנית קטנה עם קרחום קפוא. אמהות רבות מספרות שזו שגרה שהופכת לטבע שני בלי בעיה.
    יש הרבה משאבות שקטות ודי קטנות. גם סחיטה ידנית נכונה יכולה להיות מאוד יעילה ומאוד דיסקרטית. חפשי על כך סרטונים ביוטיוב (באנגלית manuall expression ).
    גם אם תחליטי לשלב חלב מלאכותי, קחי בחשבון:
    א. תצטרכי בכל-זאת לנקז את השד כשאת בעבודה. גם אם לא לשם מתן חלב לילדך עדיין צריך לנקז מעט חלב מדי פעם כדי להימנע מגודש / סתימות בצינוריות / דלקת בשד ושאר צרות לא נעימות הנובעות מכך שחלב עומד בשד הרבה זמן.
    ב. מתן חלב מלאכותי גורע חלק מהיתרונות הבריאותיים שבחלב אם. מכיוון שמדובר בחלבון חלב פרה, שהוא חלבון זר לגוף, והוא משנה את פלורת החיידקים הטובים שבמעיים של התינוק.
    המלצת משרד הבריאות בארץ ובארה"ב היא הנקה מלאה עד גיל חצי שנה (עם מעט טעימות מזונות מוצקים, לפי שלבי ההתפתחות של כל תינוק ותינוק), אבל ברור שאם נותנים חלב מלאכותי כדאי גם להמשיך ולהניק ככל שאפשר במקביל (למשל בסופי שבוע וחגים אפשר להניק הנקה מלאה :-)
    זו תשובה מעט ארוכה מהרגיל, אבל היה חשוב לי שתקבלי כמה שיותר מידע ולאחר-מכן תוכלי להחליט מה מתאים לך ולנסיבות האישיות שלך.

המשיכי להניק ולהעניק בכיף ובאהבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוגע לאינפמיל...

לילי עוזיאל
    08/05/2011

לדעתי עצם העובדה שתינוק פולט אינה סיבה כשלעצמה לתת אינפמיל.
    תינוקות רבים שפולטים והם משגשגים יפה (כלומר עולים יפה במשקל) ומרוצים מהחיים. זה מצב מצוין שבו הפליטות הן רק "בעיית כביסה".
    בגיל ישיבה/עמידה הבעיה הולכת ופוחתת לצערם של יצרני אבקות הכביסה ;-)
    אינפמיל היא תרכובת חלב מלאכותי בשילוב רכיבים מאורז, שהופכת סמיכה יותר במערכת העיכול של התינוק.
    שמעתי לא מעט אמהות שמדווחות שלילדיהן מזון זה גרם עצירות ולכן לא הייתי נותנת אינפמיל סתם כך במקום מזון מלאכותי רגיל.
    אם יש אי שקט כאשר הוא פולט או עולה לו חלב בלי שנפלט החוצה (ריפלוקס סמוי/שקט) - בדכ"ל רופאי ילדים מטפלים בהצלחה רבה בתרופה סותרת חומצה המתאימה לגיל זה.
    הרבה מהטיפול הוא בהתנהלות:
    לגבי בחירת המזון: הכי טוב והכי פחות מגרה את הוושט הוא חלב אם. בהנקה גם יש ריבוי ארוחות קטנות ביממה, שזה בדיוק מה שמומלץ לתינוקות שפולטים הרבה.
    כמו-כן כדאי לשמור על תנוחה זקופה יחסית לאחר ארוחה (על הידיים, טרמפולינה וכו')
    אם יש פליטות ממש מרובות, או אי-שקט (בכי רב) או עליה לא תקינה במשקל - כדאי לבנות תוכנית פעולה עם רופא הילדים ואם אפשר גם בשילוב יועצת הנקה.

בריאות טובה לכולכם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לתמ"ל
    מיכל
    06/05/2011

שלום רב,
    ביתי בת חצי שנה, ועד גיל 4 חודשים ינקה בלבד בהצלחה והנאה של שתינו. בגיל זה התחלתי לתת לה בקבוק כדי שגם בעלי יוכל לתת לה לאכול (הייתי היחידה שיכלה להאכיל אותה) וגם הבייביסיטר בשעת הצורך. מאז כמובן גם התפתחה ונעשתה סקרנית מאד, וכיום בשעות היום מעדיפה בקבוק- כי אז יכולה להמשיך לבדוק את העולם בו זמנית לאכילה. בערבים ולפני שינה עדיין צריכה הנקה כדי להירגע, אך אני חוששת שאם זה כל מה שתקבל לפני השינה, היא עלולה להשאר רעבה כיוון שהשד כבר לא מייצר את אותה כמות חלב כבעבר.
    שאלתי היא: האם הגוף "יודע" שבערב עליו לייצר חלב לארוחה מלאה, וכך לא אצטרך להוסיף בקבוק, לעומת הבקרים, או שהדילול הכללי בהנקה מוריד גם את כמות החלב בערבים מתי שכן יש צריכה שלו??
    תודה רבה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לתמ"ל

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

מיכל
    06/05/2011

שכחתי לציין שאני שונאת לשאוב חלב.. כיום יש לי סטוק של חלב אם בפריזר וגם התחלתי לתת תמ"ל בבקרים. הקטנה מאד אוהבת גם לאכול מוצקים ומקבלת ארוחה אחת כזו ביום, שלאחריה אני מוסיפה גם תמ"ל או הנקה בהתאם לסבלנות שלה..
    האם אוכל לשמור על רמת חלב טובה בערבים מבלי לשאוב במהלך היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוקת בוכה בהנקה
    אושרת
    03/05/2011

היי,
    יש לי תינוקת בת 3 וחצי חודשים.
    אני מניקה אותה הנקה מלאה פרט לתוספת קטנה של כ 60 cc לפני השינה (גם זה אני משתדלת שיהיה חלב שאוב).
    עד לפני כחודש היא אהבה נורא לינוק ויכלה להישאר אפילו חצי שעה על כל צד.
    מלפני כחודש החלה תופעה מוזרה:
    היא יונקת במשך 2-5 דקות ואז מתחילה לבכות ולהתפתל.
    אות כנ"ל גם כשאני מעבירה אותה לצד השני.
    אם אני דופקת לה על הגב תוך כדי הנקה היא קצת נרגעת, אך גם כך לאחר כמה דקות היא שוב בוכה.
    ברגע שאני משנה את התנוחה שלה, משכיבה על הצד לשכיבה על הגב או "עמידה" היא נרגעת. גם בקבוק עם חלב שאוב היא מסכימה לאחר מכן לקחת בלי בעיה.
    אולי תוכלו לעזור לי ממה התופעה יכולה לנבוע ואיך אפשר לטפל בזה?
    תודה רבה!
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    התינוקת בוכה בהנקה

הוספת תגובה

• התינוקת בוכה בהנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    08/05/2011

אשרת הי,

טבעי שבגיל של בתך ההנקות מאוד מתקצרות. אם היא ינקה כמה דקות מכל צד יתכן שהיא פשוט סיימה.
    עשי איתה משהו אחר ורק כאשר היא מבקשת תני לה שוב לינוק.
    כל עוד העלייה במשקל תקינה, וזה חשוב להמשיך לעקוב בטיפת-חלב, אין כל בעיה בהנקות קצרות בגיל הזה. כמובן שצריך לשים לב אם היא נינוחה אחרי ההנקות.
    זכרי שאנו, האמהות, מציעות הנקה וצריכות לכבד את ילדינו כאשר הם אומרים: אמא, לא תודה.

מאחלת לך המשך הנקה מהנה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וויטמינים
    רוני
    02/05/2011

כשהייתי בהריון המליצה לי אחות הריון לקחת פרנטל ואומגה 3 לאורך כל ההריון וגם 3 חודשים אחרי הלידה
    היום בני בן 3 חודשים, הוא יונק באופן מלא ואני ממשיכה להניק אותו
    האם כל עוד אני מניקה כדאי להמשיך ולקחת את הפרנטל והאומגה 3 או שכבר אין צורך?

ועוד שתי שאלות בנוגע לתזונה
    בהנחה שאני ממשיכה להניק עד לגיל חצי שנה. .האם אני צריכה להמשיך ולהתנזר מהמאכלים מהם התנזרתי בהריון-כמו סושי ודומיו..
    ועד כמה אני צריכה להתנזר ממשקאות דיאט?

תודה

רוני

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וויטמינים

הוספת תגובה

• הנקה וויטמינים - תגובה

לילי עוזיאל
    08/05/2011

שלום רוני ,

בנוגע לסושי ודומיו - אין צורך להמנע בקשר עם ההנקה.
    בקשר לויטמינים: אומגה 3 לא מזיק. ברזל כדאי לקחת רק אם יש חסר.

המשך הנקה מהנה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה מלאה לחצי הנקה
    דאדא
    02/05/2011

היי תינוקי בן 3 חודשים ניזון עד היום מהנקה מלאה אך לצערי צריכה לחזור לעבודה בעוד כ 3 שבועות. אני מעוננינת לצערי הרב לתת לו תמ"ל בזמן שאני לא בבית עקב חלב מועט שיוצא לי בשאיבות.. וכשאני בבית כמובן אמשיך להניק את הקטן...
    עכשיו איך אני עושה את השילוב של שניהם ביחד? איך להרגיל אותו לתמ"ל וגם לשמור על ייצור החלב שלי שלא ימעט לי החלב?
    אשמח לתשובה =)

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מהנקה מלאה לחצי הנקה

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה מלאה לחצי הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

שלום דאדא,

האם קוראים לך דאדא? סתם מסקרנות...
    ולענייננו: השאלה היא מה היקף העבודה.
    תמיד עדיף שתינוקות יקבלו חלב אם. לפעמים יועצת הנקה יכולה לסייע לשפר
    את תוצאות השאיבה.
    אם אינך מעוניינת לנסות, במידה ותעדרי מהבית לשעות רבות (יותר מהנקה אחת) כדאי שתעשי בעבודה ניקוז של חלב כדי:
    1. לא לפגוע ביצור במידה שתפריע להנקה החלקית - כיוון שבחלב אם יש חומר חזק שמונע ייצור חלב. אם חלב עומד בשד זמן רב הדוף מקבל מסר לא לייצר חלב.
    2. חלב שעומד בשד עשוי לגרום גודש/סתימה בצינוריות/דלקת בשד ושאר צרות שעדיף לא להביא על עצמך.
    לפעמים ניתן להסתפק בריכוך מסוים של השד ע"י סחיטה ידנית כשאת בעבודה.
    יועצת הנקה תוכל ללמד אותך כיצד עושים סחיטה נכונה ויעילה.
    הרבה אמהות מצליחות לסחוט ידנית כמויות גדולות של חלב, גם אם אינן מצליחות לעשות זאת עם משאבה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    חגית
    02/05/2011

שלום, בתי בת חודשיים ינקה עד לפני שבוע כל 3, 4 שעות מהשבוע היא החלה להתלונן ולבכות אחרי שעתיים, אחרי כל מיני נסיונות אחרים להרגיע אותה אני פשוט מניקה אותה וחוששת שאני לא מפרשת אותה נכון ושאין מדובר ברעב (לפעמים היא נרדמת על הידיים ואני מניחה אותה לעוד איזה רבע שעה -חצי שעה מה שגורם לי לחשוב שהיא לא באמת רעבה...). האם סביר שעם הזמן היא יונקת במרווחים קצרים יותר? ממש מייאש אותי שכן זה מותיר אותי כמעט כל הזמן סביב ההנקה והיא בת חודשיים...

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

חגה שלום,

אי אפשר לנתח את המצב באופן מדוייק כי הפרטים מאוד חסרים.
    ייתכן שהיא התחזקה ולכן דורשת יותר.
    ייתכן שהתחממות מזג האויר גורמת לה לינוק יותר (צמאון). המצב שאת מתארת עכשיו מאוד רגיל ונורמלי ולמעשה יותר מוצלח מאשר הנקה פעם ב4 שעות שזו תדירות נמוכה יחסית.
    כמובן שהכל תלוי בקצב העליה במשקל של התינוקת ובאיכות חייה של התינוקת - האם היא רגועה ונינוחה בין ההנקות, האם היא יונקת באופן יעיל או שיש צורך לשפר זאת ועוד.
    עצם העליה בתכיפות ההנקה כשלעצמה היא תקינה, אם כי כדאי עד כמה שאפשר להבין מדוע הגיע השינוי הזה וזאת על-מנת לוודא שההנקה תקינה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון והנקה
    מנדי
    01/05/2011

שלום,

בתי בת 9 חודשים ניזונה כמעט מהנקה מלאה (אני מנסה כל יום מחדש לתת מזונות מוצקים- היא בעיקר טועמת אך לא מוותרת על ההנקה), בנוסף אני בחודש שלישי כמעט. יש לי שתי שאלות:

1. הרופאה שלי יעצה לי לגמול את בתי מההנקה כמה שיותר מהר כי לדעתה ההנקה בהריון מעמיסה על הגוף יותר ממה שיכול לשאת .השאלה שלי היא האם יש בסיס להצעה הזו שלה , כי לי נראה שאם הגוף תומך בזה אז זה אפשרי.

2. קראתי שככל שההריון מתקדם ייצור החלב פוחת- האם זה נכון?. אצלי כדרך קבע אם אני לא שואבת כמה פעמים בשבוע אז אין לי מספיק חלב, או אפילו אם וירתי על ארוחה אחת ביום אני מרגישה את התוצאה . אני די חוששת שבנוסף לכל זה בגלל ההריון פתאום יפסק לי החלב . האמנם?

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    הריון והנקה

הוספת תגובה

• הריון והנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

שלום מנדי,

אכן במהלך ההריון יש ירידה זמנית בנפח החלב ועשוי להיות גם שינוי בטעמו - זו הסיבה שחלק מהתינוקות גומלים את עצמם מהנקה במהלך ההריון.
    אם היא רוצה להמשיך לינוק אין מניעה לעשות זאת בתנאי שאת בריאה ושאין לך הסטוריה של צירים מוקדמים/לידה מוקדמת. הסיבה היא שגרוי הפטמות עשוי להביא לצירים. שוב - אצל אמא שלא סובלת מרקע בעייתי בתחום הזה, אין סיבה להפסיק להניק.
    יותר מזה - יש לא מעט אמהות שמניקות את התינוק הגדול ואת התינוק הקטן במקביל. זה נקרא tandem nursing ואפשר לקרוא על כך באינטרנט או לשוחח על כך עם יועצת הנקה. יש לכך כללים כדי לדאוג לצרכיו של התינוק הקטן יותר.
    אם יש מחסור זמני בחלב בתקופת ההריון - ניתן לשלב חלב מלאכותי ולהמשיך להניק לעיתים תכופות.
    גם שימוש בצמחי מרפא על-פי הוראות הרבליסטית קלינית יכול לתמוך בהנקה בזמן ההריון. יש צמחי מרפא שאין בעיה לצרוך באופן עקרוני בזמן הריון.

המשיכי להניק ולהעניק...ולהנות.
    בברכת הריון שקט ובריאות טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון והנקה

מנדי
    03/05/2011

המון תודה רבה, התשובה שלך הגיעה ממש בזמן כי היום חזרתי שוב מהרופאה "ששטפה" אותי על כך שאני עדיין מניקה.... אז שוב, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור
    אמא של איתמר
    01/05/2011

הפסקתי להניק לפני כחודש.עדיין לוקחת גלולות סירוזט עד לביקור אצל הרופא נשים.עדיין לא קיבלתי מחזור.כמה זמן נחשב נורמלי לא לקבל מחזור אחרי ההנקה?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור

הוספת תגובה

• מחזור - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

שלום אמא של איתמר,

יש נשים שמקבלות מחזור יותר מוקדם ויש שיותר מאוחר.
    הייתי ממתינה עוד חודש ואם המחזור לא יגיע - תמיד אפשר להתיעץ עם רופא נשים או רופא ברפואה אלטרנטיבית. לדוגמה: ידוע לי על נשים שהזמינו את המחזור לבוא על ידי דיקור סיני למשל.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• athc, jkc
    מפחדת מהחזרה
    28/04/2011

שלום
    אני חוזרת לעבודה בעז"ה ביום שלישי, ושאבתי ביום שלישי חלב האם , הכנסתי אותו למקרר האם אוכל להכניס אותו למקפיא עכשיו אחרי יומים שיש לה חלב סיום שלישי?

לקביעת תור
    סגירה
    athc, jkc

הוספת תגובה

• athc, jkc - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

מפחדת יקרה,

חלב אם שהיה במקרר אפשר להקפיא רק ב24 השעות הראשונות מאז שנשאב.
    בליגת לה לצ'ה מתקיימים מפגשים התנדבותיים ובהם שיחה על חזרה לעבודה.
    חפשי את הטלפון של הקו החם שלהם באינטרנט או שוחחי על הנושא עם יועצת הנקה/אחות טיפת חלב והן יעזרו לך לעשות את השינוי בהרגשה טובה.
    מאוד כיף להמשיך להניק גם כאשר חוזרים לעבודה, כך בשעות בהן תהיי עם התינוקת שלך תוכלי להעניק לה את הקרבה, החום והתזונה הטובה ביותר - כל הדברים הנפלאים שיש בהנקה.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין חלב
    אמא מבולבלת
    27/04/2011

שלום,
    בני בן חמישה חודשים ושבוע. אני מניקה הנקה מלאה עם שאיבות (כאשר אני בעבודה אני שואבת במקום הארוחה שמתפספסת) ועד כה הכול עבר חלק ותקין.
    אתמול בלילה הרגשתי גודש מסויים בשד, המשכתי להניק, אך הבוקר כבר קמתי עם תחושה שיש "גושים" ונראה היה לי שיש סתימה בצינורית/צינוריות של שד אחד. ניסיתי הכול- כרוב, מים חמים ולחיצות על השד באמבטיה, ניסיון להניק יותר משד זה ושאיבות. הערב כבר חשתי שיפור מסויים בעניין הסתימה אך הענין הוא שנראה לי שלא יוצא מספיק חלב. בשאיבות יצאה כמות של פחות מ- 50 (אחרי שבד"כ יוצא משהו כמו 100-120) וכל פעם שהתינוק מתחיל לינוק מהשד הזה הוא מתעצבן, בועט וצורח ואין ברירה אלא להעביר אותו לשד השני שם הוא מרוצה וניכר שיש מספיק חלב.
    האם ייתכן שנגמר החלב?
    אציין שהתינוק מקבל אנטיביוטיקה בגלל דלקת אוזניים ומצונן מאוד, אך לא נראה שזה ממש משפיע על התיאבון שלו. ובנוסף, כאמור, השד המדובר עדיין נפוח ויש עוד איזור מעט גושי ותחושת כבדות כללית בשד.
    אני כבר די כאובה ומיואשת- האם ייתכן שנגמר החלב? אם כן, מה לעשות?
    ומה עוד ניתן לעשות לגבי השד הנפוח והכבד?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אין חלב

הוספת תגובה

• אין חלב - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

אמא מבולבלת שלום,

אני ממליצה לך להפגש עם יועצת הנקה ויפה שעה אחת קודם!

בהצלחה ובברכת בריאות טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקטנטן לא יורד מהשד...
    גלית
    26/04/2011

שלום,
    יש לי תינוק בן 11 יום.
    השתחרנו מבי"ח רק לפני יומיים מאחר והוא נולד ללא בלוטת תריס ועם צהבת חזקה.
    אני מניקה אותו מהרגע הראשון אבל לאחרונה התחלתי לשלב פורמולה מאחר והוא לא יורד לי מהשד. למשל אתמול, משעה 22:00 ועד 05:00 בבוקר הוא היה צמוד לשד שלי תוך כדי הנקת לילה במיטה.
    לפעמים אני מרגישה שהואהרק מוצץ את השד כמו מוצץ ולא יונק.
    גם אם הוא נרדם, ברגע שאני מורידה אותו ומניחה אותו במיטה, הוא מתעורר.
    אני ממש לא רוצה לתת לו פורמולה על בסיס קבוע אבל זה הדבר היחיד שמוריד אותו ממני. אני כל היום מסתובבת איתו צמוד לשד שלי ואני מרגישה שאני כבר לא מסוגלת.
    אשמח לקבל עצה בנושא.
    האם יתכן וההנקה לא בסדר? אולי חסר לו מזון?
    כאשר יש לי הפסקה ממנו השד מתמלא ועושה רושם שיש לי הרבה חלב.

לקביעת תור
    סגירה
    הקטנטן לא יורד מהשד...

הוספת תגובה

• הקטנטן לא יורד מהשד... - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

נשמע לי שיש לכם התחלה לא פשוטה וכל הכבוד לך על מסירותך ועל ההתמודדות.
    אכן לעיתים טכניקת הנקה לא נכונה יכולה לגרום לכך שתינוק לא יינק באופן יעיל, שאז למרות ההנקות הארוכות התינוק לא ייקבל מספיק חלב.
    כדאי שיועצת הנקה תעזור לך להעריך האם ההנקה תקינה.
    באיזה משקל שוחרר התינוק מבית החולים ומתי ומה משקלו כיום?
    כמה פעולות מעיים (צואה) הוא עושה ביממה וכמה חיתולים עם שתן יש ביממה?
    אלה מדדים שמאוד (!) חשוב לעקוב אחריהם כדי לוודא שהתינוק ישגשג ויהיה בריא ושמח.
    כמובן שצריך גם לעקוב אחר הצהבת, על-פי הנחיית הרופא המטפל.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אכילה מבקבוק
    ימית
    25/04/2011

שלום

ביתי בת 4 חודשים, יונקת הנקה מלאה ולא אוכלת מבקבוק. כבר חודש שאני ואחרים מנסים להאכיל אותה מבקבוק בחלב שאוב ובתערובת של סימילאק אך ללא הצלחה. נראה שהיא לא יודעת איך עושים זאת. ניסינו 4 סוגי פטמות: בי פרי, מאמ, ליף, אוונט.

היא מסכימה שהבקבוק יהיה בפה שלה, אך לא מבצעת את פעולה האכילה, מידי פעם מוציאה לשון. לאחר כמה זמן מתייאשת ומתחילה לבכות שהיא רוצה לינוק.

אני צריכה לחזור לעבודה בעוד שבוע ימים ולא יודעת מה לעשות. אשמח לקבל רעיונות שאולי יסייעו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    אי אכילה מבקבוק

הוספת תגובה

• אי אכילה מבקבוק - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

ימית שלום,

התינוקת שלך חכמה ומעדיפה את השד...כמו רב התינוקות...
    בקבוק אינו שלב התפתחותי שחייבים לעבור. אפשר לנסות לתת לה לשתות מכוס אימון בעלת זרימה איטית, או מספל קטן בלגימות קטנות ועדינות.
    אפשר להסמיך את החלב בדייסה ולנסות לתת בכפית.
    אם מנסים בקבוק - רצוי שלא את תנסי. ממך היא רוצה משהו אחר...
    הרבה פעמים בהליכה מצליחים יותר טוב מאשר בישיבה וכאשר היא מנומנמת אולי תצליחו יותר טוב מאשר כאשר היא עירנית.
    המטפלות בדרך כלל מצליחות הרבה יותר טוב מאשר אנחנו, האמהות...

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    דנה
    24/04/2011

שלום,
    אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה..
    1. התינוק של י בן חודש. בזמן האחרון הוא יונק כמעט בלי הפסקה. גם משך ההנקות התארכו וגם תדירות ההנקה גבוהה מאוד.זה מרגיש כבר הרבה זמן שהוא כל הזמן רוצה ציצי והוא אפילו נרדם עליו כל הזמן ואז כשאני מחזירה אותו לעריסה הוא מתעורר תוך כמה דקות ורוצה עוד לינוק. לפני ארבעה ימים השקילה היתה תקינה וכמות הקקי והפיפי תקינות.אני גם חושבת שהיניקה שלו נכונה למרות שלפעמים יש תחושה שהוא רק מוצץ. הרבה פעמים יש גרעפסים אחרי הארוחה.. יצא לי גם פעם ביומיים- שלושה לתת לו בקבוק סימילאק אחרי הנקה של כמה שעות רצוף (כי הרגשתי שאין ברירה) ואז הוא נרדם לשעה וחצי ושוב מתעורר רעב. למרות זאת, בכל יום יש לו שינה של 3 שעות רצוף (לפעמים גם פעמיים ביממה ) .הוא פשוט בוכה המון לציצי וזה די מתיש אבל פחות אכפת לי מעצמי אלא אני רק רוצה לדעת שיש עבורו מספיק אוכל והוא לא יונק על "ריק". איך אדע?
    2. האם העובדה שאין לי "נזילות" מהציצי ואין לי צורך ברפידות הנקה כמו ששמעתי מהרבה בנות, מעידה על כך שאין לי מספיק חלב? האם זו תופעה הכרחית לכל אישה או אינדיבדואלית?
    3. הבנתי שבתחילת היניקה יש חלב דליל יותר ולאחר זמן מה חלב שומני ויותר מזין. אם אני מניקה למשל עשרים דקות ויש הפסקה של רבע שעה ואז מחזירה אותו לאותו שד - האם בעצם הוא מתחיל מהתחלה מהחלב הדליל, או שהוא כבר בשלב של החלב הסמיך? פשוט לפעמים אני לא יודעת אם במצב כזה להחזיר לאותו שד או עדיף להחליף?

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

דנה שלום,

אם תינוק עושה מספיק צואה ושתן ועולה מספיק במשקל - סימן שהוא מקבל מספיק חלב.
    טבעי לתינוק בגיל הזה שיש שעות של הנקות לסירוגין ולאחר מכן שעות של מנוחה. ארוחה גדולה פעם בשלוש שעות אינה דפוס נכון וטבעי לתינוקות קטנים, אלא זו תולדה של מתן מזון מלאכותי בבקבוקים. ריבוי ארוחות קטנות ביממה זה בדיוק הדפוס הנכון והבריא לתינוקות.
    יחד עם זאת ייתכן וטכניקת ההנקה לא מיטבית וייתכן שאם תשפרי אותה ע"י עבודה עם יועצת הנקה אולי משך ההנקות ייתקצר ואולי המרווחים בין הארוחות יתארכו.
    חוכמת הגוף של התינוקות גורמת להם לרצות לינוק מכל מיני סיבות שאינן רק רעב, למשל הם יודעים שהנקה תעזור להם להפריש צואה אם הבטן לוחצת ושההנקה תעזור להם להרדם כשהם עייפים. הנקה היא לא רק האכלה אלא הרבה יותר מכך וזה כל היופי.
    לגבי השומן בחלב: מחקרים הוכיחו כי ככל שהשד יותר מלא בחלב יש פחות שומן בחלב וככל שההנקה מאותו שד מתקדמת והשד יותר ריק - % השומן בחלב עולה.
    זה לא אומר שכדאי לשאוב ולתת רק את החלב מהשד הריק יותר כי התינוק זקוק גם לחלב הפחות שמן וגם לחלב היותר שמן. בכל שלב של ההנקה יש בחלב רכיבים חשובים שהתינוק צריך.
    כדאי לתת לתינוק לינוק משד אחד עד שמסיים (שומט או נרדם לאחר שינק הנקה טובה מהצד הזה) ולאחר הפסקה להציע את הצד השני. בארוחה הבאה להפוך את הסדר ככה שהשד בו סיימתם יהפוך להיות הראשון.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת חלב שאוב בתמ"ל
    יערה לוי
    22/04/2011

החלפת חלב שאוב בתמ"ל

שלום רב

בתי בת 6 חודשים, ולא כל כך אוהבת לאכול מוצקים, אני מנסה כל הזמן אבל אני לא מצליחה להגיע לארוחה אלא רק עדין טעימות.

פעם ביום אני שואבת ונותנת לה בקבוק כדי שלא תשכח את הבקבוק ורציתי לנסות להחליף את הבקבוק מחלב אם לתמ"ל, בתי מסרבת בתוקף.

אז חשבתי לנסות להתחיל מבקבוק חצי שאוב חצי תמ"ל , האם זה בסדר?

ואולי יש עצות נוספות???

בברכה

יערה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת חלב שאוב בתמ"ל

הוספת תגובה

• החלפת חלב שאוב בתמ"ל - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

יערה שלום,

זה מאוד נורמלי שבגיל הזה המוצקים עדיין לא מחליפים ארוחה. לכל תינוקת הקצב שלה. ההנחיות של משרד הבריאות מדברות אל ממוצע האוכלוסיה אבל הקצב הוא אישי.
    אפשר לנסות לעבור לחלב מלאכותי מסוג אחר, לנסות בשעות אחרות, לנסות בהליכה ולא במצב ישיבה ולזכור שחלב מלאכותי אינו שלב התפתחותי שחייבים לעבור. אפשר לתת רק חלב אם. לתינוקת זה בטוח עדיף.
    בדרך-כלל כאשר המציאות מחייבת לתת חלב מלאכותי - בסוף מצליחים. הרבה תינוקות ישתו כמות מינימלית וימתינו להנקה הבאה.
    אולי יש רגישות מסוימת לחלב פרה שגורמת לה לא לרצות את החלב המלאכותי.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרזט ללא הנקה
    חלי
    21/04/2011

שלום שמי חלי ואני הנקתי את ילדי חמישה חודשים ולקחתי בנוסף את הסרזט אבל כרגע אני לא מניקה כבר חודש ועדיין ממשיכה עם הגלולות הסרזט האם זה מגן עליי מפני הריון ומדוע לא קיבלתי עדיין מחזור??

לקביעת תור
    סגירה
    סרזט ללא הנקה

הוספת תגובה

• סרזט ללא הנקה - תגובה

לילי עוזיאל
    02/05/2011

חלי שלום,

אני חושבת ששאלותייך מתאימות לרופא נשים יותר מאשר ליועצת הנקה.

כל-טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה